Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 29 Δεκεμβρίου 2010.

  1. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά

    απαντω απο εκτιμηση ...
    ομως νομιζω πως οτι και να πω θα αποτελει μοναχα μια επαναληψη των οσων ηδη ειπα ...
    ομως ... που την ειδες την συγκριση ή την συσχετιση ? ... ακριβως το ασχετο ειναι που θελω να τονισω ..
    Γιατι μια σεξουαλικη προτιμηση να τους δινει το δικαιωμα να γινουν γονεις ? ...δηλαδη εγω που ειμαι ουρολαγνος , να παω με το κολητο μου που ειναι και αυτος ουρολαγνος να γυρεψουμε να υοθετησουμε ενα παιδι ? .... Ειλικρινα δεν καταλαβαινω καθολου που στηριζεται/ε αυτη την θεση ...
     
  2. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά

    σ' ευχαριστώ isnogood. Την σύγκριση / συσχέτιση την είδα στην παρακάτω φράση σου, όπου κατάλαβα ότι ομαδοποιείς ως "όχι αποδεκτοί ως γονείς" τις συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων (ή μη ανθρώπων):

    Αν με αυτό ήθελες να τονίσεις ότι είναι άσχετες ομάδες μεταξύ τους, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου και θεωρώ τα παραδείγματα που επέλεξες ατυχέστατα ως προς τους συνειρμούς που δημιουργούν από τον τρόπο που έχεις συντάξει την φράση σου. Γιατί θέλω να πιστεύω ότι δεν εννοείς ότι είναι το ίδιο να μιλάμε για πρεζόνια να υιοθετούν παιδί και για ομοφυλόφιλους...σωστά? (ή όχι σωστά?)

    Δεν προσθέτω και τις υπόλοιπες ομάδες που αναφέρεις μετά καθώς αφορούν, για μένα τουλάχιστον, ομάδες φετιχιστών (π.χ. ουρολάγνων) και άρα, αν θέλεις, ιδιαιτεροτήτων που ούτε φαίνονται ούτε εκδηλώνονται "ανοιχτά", "εκτός κρεβατιού" (με την ευρύτερη έννοια), τουλάχιστον όχι απαραίτητα, και δεν νομίζω ότι επηρρεάζουν σε κάτι την ανατροφή ενός παιδιού, στα πλαίσια του νήματος που συζητάμε.

    Εξάλλου αυτό θα σήμαινε ότι κανένας που υιοθετεί ένα ερωτικό τρόπο ζωής διαφορετικό της νόρμας δεν θα μπορούσε να γίνει γονιός, και αυτό με κάνει να γελάω γιατί κάποτε ήταν απαράδεκτες και αδιανόητες πάρα πολλές ερωτικές πράξεις που σήμερα θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικές από το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων.

    sk
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

    Οι ομοφυλόφιλοι μπορεί να είναι καλοί γονείς, αλλά αντί το θέμα να εξεταστεί κυρίως από την παιδοψυχολογική του πλευρά εξετάζεται μόνο από την «ανθρωπιστική» η οποία όμως αφορά μόνο τους επίδοξους γονείς.
    Π.χ. ως καταπιεσμένες κι αδικημένες μειονότητες γιατί να μην έχουν το δικαίωμα οι ομοφυλόφιλοι να αποκτήσουν κάποιο παιδάκι με υιοθεσία ή με εξωσωματική (ή δεν ξέρω ποιος άλλος τρόπος υπάρχει...);

    Δεν εστιάζουμε στο αν τα παιδιά των ομοφυλοφίλων θα έχουν ενταξιακές δυσκολίες σε μια κοινωνία (σχολείο, παρέες κλπ) ή όχι* κι αν και πως μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν, αλλά για ακόμη μια φορά το θέμα τίθεται στη βάση «προοδευτικός υποστηρικτής» ή «οπισθοδρομικός ρατσιστής».

    Δεν είναι ανάγκη όμως οτιδήποτε απορρέει από καταπίεση να το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για οποιαδήποτε διεκδίκηση.
    Ίσως υπάρχουν σοβαρότερα επιχειρήματα που μπορούν να πείσουν.




    *Για μένα το ζήτημα της ύπαρξης όμοιου φύλου σε μια οικογένεια το οποίο θα αποτελεί πρότυπο για ένα παιδί στα πρώτα του χρόνια παραμένει μεγάλο.
     
  4. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

    Το ζήτημα τέθηκε σε αυτή την βάση που το συζητάμε από την Αστροβροχή. Επιχειρήματα για να πειστεί κανείς δεν υπάρχουν. Γιατι θέτεις μία παράμετρο που δεν είναι μετρήσιμη. Δηλαδή κανείς δεν μπορεί να μετρήσει τον τρόπο που επηρεάζει η ύπαρξη 2 φύλων στην οικογένεια και να βγάλει αντικειμενικά οφέλη και ζημίες. Προστιθέμενος και ο παράγοντας ποιότητας καταλήγουμε σε αχανής υποθέσεις.

    **Και τώρα αποχωρώ από το νήμα γιατί έκανα κατάληψη
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά


    Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει η κοινωνία να εξετάσει το ζήτημα με trial and error.
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

    Ατυχώς η κοινωνία μόνο έτσι εξετάζει. Ατυχέστερο το γεγονός ότι στο error δεν επανεξετάζει την τοποθέτηση της.
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

    Και με τι δικαίωμα στερούν απο το χ παιδάκι, να έχει μάνα και πατέρα όπως έχουν τα περισσότερα παιδάκια και να το κάνουν πειραματόζωο σε ένα νεο μοντέλο οικογένειας;

    Μήπως με το δικαίωμα ότι αυτό δεν μπορεί να αρνηθεί αν θέλει ή όχι να είναι γονείς του ομοφυλόφιλοι επειδή είναι μικρό;
     
    Last edited: 31 Δεκεμβρίου 2010
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

    να τα πουμε τα πραγματα εξω απο τα δοντια ...
    ναι η κοινωνια εχει αλλαξει .. εχει εμπλουτισει σεξουαλικα το παιχνιδι και καποια ταμπου εχουν παρελθει ανεπιστρεπτι ..... στο απο πισω ομως ....στο κρυφο ....

    θα βγει λοιπον η νοικοκυρα που θα παει το βλασταρι της στην παιδικη χαρα , και θα δει την πρωην συμμαθητρια της παρεα με την λεσβια φιλη της να εχουν το δικο τους παιδι και τι θα σκεφτει ? ....
    "μωρη πουτανα θα μου μουστραρεις τα παθη σου καταμουτρα και εγω θα πλενω τα σωβρακα του , θα μαγειρευω , θα σιδερωνω ? .... εγω δεν ειχα παθη ? .... εισαι εσυ η εξυπνη και εγω η ηλιθια ? ... "
    και θα μαζεψει το παιδι της ...
    αλλα δεν θα το κανει μονο αυτη , θα το κανουν πολλες και πολλοι ... διοτι ολοι θα νιωθουν θιγμενοι ...
    και σε ποιους θα γυρισει πισω αυτη η συμπεριφορα ? ....

    επειδη λοιπον ειμαστε σε ενα βδσμ φορουμ , καλα ειναι να μην ποτιζουμε τις ψευδαισθησεις ... ας δεχτουν πρωτα την συνυπραξη και τα νομικα δικαιωματα της ...
     
  9. aria

    aria Regular Member

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

    Για πιο ακριβώς λόγο θεωρείς αυτονόητο και δεδομένο ότι το gay ζευγάρι θα κυκλοφορεί στην παιδική χαρά με ταμπελίτσα που θα γράφει “είμαστε ζευγάρι” ?
    Η πλειοψηφία των ομοφύλων ζευγαριών σέβονται τους δημόσιους χώρους πόσο μάλλον όταν σε αυτούς υπάρχουν ως επί το πλείστον παιδία.
     
  10. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

    Βασίλη μου,
    γιατί εκείνες δεν θα πλένουν,μαγειρεύουν κλπ για την οικογένειά τους?
    Επειδή δεν θα είναι ανδρικά τα εσώρουχα αλλά γυναικεία αλλάζει κάτι? Ή θα έχουν ερωτικές περιπτύξεις μέσα στην παιδική χαρά?
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

    Να βάλουμε τότε birth control system MasterPerris. Να γεννάνε μόνο οι μορφωμένοι, πολιτισμένοι, από 1.80 και πάνω με πράσινα μάτια και μαύρα μαλλιά. Οι υπόλοιποι στον Καιάδα.
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά


    Ακόμη ατυχέστερα η δήθεν προοδευτικότητα συνήθως (και δυστυχώς) δεν εξετάζει καν.

    Θέτει όλα τα ζητήματα στο πλαίσιο της υπεράσπισης των αόριστων δικαιωμάτων των μειονοτήτων και στη συνέχεια απαιτεί. Κολλάει και δυο ταμπέλες σε αυτούς που διαφωνούν και πιστεύει πως έτσι θα λυθεί το πρόβλημα και θα προασπίσει το δίκιο της.

    Σε κάποιον άνθρωπο με έντονα συναισθήματα καταπίεσης και αδικίας μπορεί η πρακτική αυτή να έχει αποτέλεσμα, κάποιος όμως που θέλει να σκέφτεται νηφάλια και λογικά θα περίμενε να δει κάποια επιχειρήματα που τεκμηριώνουν την άποψη πως δεν έχει καμιά σημασία αν ένα παιδί μεγαλώνει σε περιβάλλον ομοφυλόφιλων ή ετεροφυλόφιλων.

    Κι αυτό για να μην οδηγηθούμε σε λύσεις trial and error, που αν και η κοινωνία τις εφαρμόζει, φαντάζομαι πως εμείς δε θα θέλαμε το ίδιο.
    Ή μήπως δε μας ενδιαφέρει;