Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος assassina, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...


    vautrin, χίλια ευχαριστώ για τα όσα λες . Θα συμφωνήσω 1000000% μαζί σου σε όλα τα τεκμηριωμένα στοιχεία που μας δίνεις.
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Ανέλυσε μου λίγο το παραπάνω. Λες πως οι ανεπτυγμένες χώρες δεν τους θέλουν.

    Ποιοί δεν τους θέλουν ? Η πολιτική ηγεσία των συγκεκριμένων χωρών ή ο λαός ? Ρωτήθηκε όμως ο λαός εκείνων των χωρών εάν τους θέλουν ή οχι ?

    Προφανώς η πολιτική ηγεσία, η οποια εκλέγεται από τον λαό. Τώρα γιατί δεν τους θέλουν ? Κάποιοι λόγοι υπάρχουν σίγουρα. Γιατί λοιπόν οι πιο ανεπτυγμένες χώρες δεν τους θέλουν ? Μήπως φοβούνται πως εάν τους δεχτούν θα διακυνδινέψουν την ανάπτυξη της χώρας τους ή το βιωτικό επίπεδο των πολιτών ??

    Και κάτι που αφορά όλους εμάς τους πολίτες οι οποίοι δεν είμαστε πολιτικοί.

    Απο την στιγμή που βγαίνουμε στους δρόμους και διαδηλώνουμε και κάνουμε απεργίες για ένα σωρό προβληματικά θέματα της σημερινής κοινωνίας, γιατί δεν κάνουμε και το ίδιο με το θέμα των ξένων.

    Κάποτε ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε για το εάν θα έχει Προεδρική ή Βασιλευομένη Δημοκρατία, βάση Δημοψίσματος.

    Αντί λοιπόν να διχαζόμαστε σαν λαός για τό Μεναστατευτικό ή το Προσφυγικό ζήτημα (πείτε το όπως θέλετε), και από την στιγμή που δεν συμβιώνουν οι πολιτικοί με τους ξένους αλλά οι απλοί πολίτες, μήπως θα έπρεπε να κινητοποιηθούμε και να βγούμε στους δρόμους απαιτώντας ένα Δημοψήφισμα που θα καθορίσει βάση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού και ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, την μελλοντική πολιτική στάση της Ελλάδας απένατι στους Ξένους ???

    Για να δούμε και στην τελική αυτήν την Δημοκρατία που λέμε ότι έχουμε στην θεωρία, να γίνεται και πράξη !
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Oλόσωστος και ακριβής...
     
  4. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    ποτε ρωτιέται ο λαος; ακομα κι οταν ρωτιέται, για μεγαλα θεματα, παντα παιζει απο πισω ενας δημαγωγός που κοντρολαρει την κοινή γνώμη.
    ναι στο δημοψήφισμα κωσταντίνε, αλλα όχι οταν αυτα που ξερει ο λαος για τους προσφυγες και τους μεταναστες ειναι ως επι το πλείστον μπουρδες του κράτους για να καλύψουν τις κλεψιες τους.
     
  5. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Συμφωνώ, Ας γίνει λοιπόν ένα δημοψήφισμα, αφου προηγουμένως γίνουν όλες οι απαραιτητες προεργασίες και διαδικασίες, σαν αυτές που γίνονται πριν τις βουλευτικές εκλογές δηλαδή, στις οποίες δεν θα βγάζουν λόγο μόνο οι εκπροσωποι των κομμάτων, αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι την διάφορων φορέων που έχουν σχέση με το θέμα. είτε είναι Ερυθρός σταυρός, Είτε είναι Οργανώσεις που ασχολούνται με τα ανθρωπινα δικαιώματα κτλ.

    Και αφού προηγηθούν κάποιοι μήνες "προεκλογικών" ομιλιών από όλους τους αυτούς τους φορείς, και πάρουν όλα τα μηνύματα οι Έλληνες πολίτες από ΟΛΕΣ τις πλευρές, και αφού ενημερωθούν, ας γίνει επιτέλους ένα Δημοψήφισμα και ας αποφασίσει ο Λαός βάση της κρίσης του, και όχι οι πολιτικοί, γιατι το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής με το ζήτημα των ξένων στην χώρα μας.

    Δεν βλέπω κάτι πιο δίκαιο από αυτό.
     
  6. vautrin

    vautrin Contributor

    Δεν είμαι τόσο αφελής ώστε να επιρρίπτω όλες τις ευθύνες στις κακές κυβερνήσεις που ξεγελούν τον ταλαίπωρο λαουτζίκο. Ο ρατσισμός κι η ξενοφοβία είναι κοινωνικό φαινόμενο κι αυτό επιβεβαιώθηκε μ’ ανησυχητικό τρόπο από πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα σε μια σειρά Ευρωπαϊκών χωρών.

    Δεν είμαι κατά των δημοψηφισμάτων, κάθε άλλο, μόνο που εδώ υπάρχει ένα σημαντικό κώλυμα: ορισμένα δικαιώματα εξ’ ορισμού αφορούν τις μειοψηφίες. Για να το πω αλλιώς, ένα φιλελεύθερο, ανεκτικό κράτος παραχωρεί, είτε οικειοθελώς, είτε συχνότερα μετά από αγωνιστικές διεκδικήσεις, ορισμένα δικαιώματα στις μειονότητες. Θα θεωρούσα επικίνδυνο η άσκηση αυτών των δικαιωμάτων να εξαρτάται κάθε φορά από την μεταβαλλόμενη γνώμη της εκάστοτε πλειοψηφίας.

    Επικαλούμαι ένα απλό παράδειγμα, το χρονίζον θέμα της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα. Δεν έχουν δικαίωμα οι μουσουλμάνοι να λατρεύουν τον θεό τους σ’ ένα ναό ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε εμείς οι υπόλοιποι για τη θρησκεία τους ή για τις θρησκείες γενικώς;
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Νομίζω, ότι το θέμα δεν είναι εμείς και οι άλλοι, εμείς και οι ξένοι αλλά ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και ότι κάποιοι σήμερα χρειάζονται τη στήριξη και αλληλεγγύη μας. Ποιος ξέρει, ίσως κάποτε τη χρειαστούμε και εμείς και τότε να μας πούν 'ξένους'.
     
  8. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    παρεπιπτόντως πολλες φορες δε βλεπουμε κατι πιο δικαιο γιατι κανεις δε το εχει προτείνει.
    ΠΧ οπως εχω πει δεκαδες φορες σε συζητησεις περι του ιδιου θεματος, το να μείνουν ή το να φύγουν ή το μονο νομιμοι δεν ειναι πραγματικα δικαιη λύση, αλλα «το μη χείρον βέλτιστο». Αντ αυτου ομως, μια λύση που θα λύσει τις αιτίες των προβλημάτων θα ήταν πιο σωστή και πιο δικαια, ωστε και ο κοσμος πραγματικα να λύσει τα προβλήματά του καινα αποφασίσουμε εναρμονισμένοι στην αρετη του δικαίου. Οπως ειχα πει πιο πριν σε αυτο το νημα,
    Μπορουν να πιασουν ολους τους μεταναστες ασχετως νομιμου ή οχι, που εχουν διαπραξει εγκληματα βιας (φονους, ξυλοδαρμους, συμμοριες, βιασμους) και εγκλήματα παρεμπορίου(ναρκωτικά, όπλα, βρέφη, όργανα) και να τους απελάσουν μονιμα στις χωρες τους (αν αυτες δε τους δεχτουν στα παπαρια μας) και να κρατησουμε αυτους που αξίζουν (ασχετως νομιμοτητας εισόδου στη χωρα). Εκτος αυτου ομως οσοι θελουν να κατσουν να εργαστούν ή τεσπα να προσφερουν σε αυτη τη χωρα θα τους δωθει υποχρεωτικά και ελληνική παιδεία οπως σε καθε ελληνα πολίτη (δημοτικο+γυμνασιο), αλλα χωρις θρησκευτικους προσηλυτισμούς, και με σεβασμό στις εθνικες τους ιδιαιτερότητες.
     
  9. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Προτείνω στους master Thanasis, isnogood και λοιπούς "ελληνόψυχους", πριν αρχίζουν τα παραληρήματά τους έναντι των ξένων που βρίσκονται εδώ να σκεφτούν πως επί πολλές δεκαετίες η Ελλάδα αποτελούσε χώρα προέλευσης και όχι υποδοχής μεταναστών. Οι Έλληνες που ζουν στις Η.Π.Α., στις χώρες της Ευρώπης, στην Αυστραλία και αλλού είναι σαφώς περισσότεροι από τους ξένους που ζουν στην Ελλάδα σήμερα. Πόσοι είναι αυτοί που έφυγαν με μια βαλίτσα στο χέρι και μερικά δολάρια στην τσέπη για να κάνουν ό,τι δουλειά τους τύχαινε, εξασφαλίζοντας τα προς το ζην; Πόσοι έφυγαν κακήν κακώς λόγω πολιτικών διώξεων; Πόσοι, εντός της Ελλάδας, κάλυπταν μέρος των αναγκών τους με εμβάσματα που έστελναν συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν στο εξωτερικό; Πριν, λοιπόν, αρχίσετε και πάλι να τα βάζετε με "εισβολείς", αναλογιστείτε τους Έλληνες που, κατά τη δική σας λογική, "εισέβαλαν" σε άλλες χώρες.
     
  10. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    πολυ σωστα !!!! οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΙ και οχι λαθρομεταναστες και δηθεν πολιτικοι προσφυγες σε χωρες που ζητουσαν εργατικα χερια σε συγκεκριμενες ειδικοτητες που τους ελειπαν .
     
  11. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Μη γενικεύεις. Κατ' αρχάς, οι περισσότερες χώρες υποδοχής είχαν διαδικασίες μέσω των οποίων οι Έλληνες, όπως και οι υπήκοοι άλλων χωρών μπορούσαν να αποκτήσουν άδεια νόμιμης παραμονής. Η Ελλάδα, μέχρι και σήμερα δυστυχώς, δεν έχει κάνει αυτό το βήμα. Λίγο η ανοργανωσιά του ελληνικού κράτους, λίγο το ότι κάποιοι επωφελούνται απ' αυτό το μπάχαλο, βάλε και το ότι το πολιτικό σύστημα τρέμει στην ιδέα πως θα δυσαρεστήσει αρκετούς φοβικούς, συντηρητικούς ψηφοφόρους, δεν υπάρχει κάποια τέτοια οργάνωση. Επομένως, γι' αυτό δε φταίνε οι ξένοι, μάλλον εμείς φταίμε. Κατά δεύτερο λόγο, αν νομίζεις πως όλοι οι Έλληνες πήγαν νομίμως, μάλλον τρέφεις αυταπάτες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που, με το πρόσχημα να επισκεφτούν συγγενείς, μετανάστευαν σε χώρες, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Γι' αυτό άλλωστε, μέχρι και πριν λίγα χρόνια, οι αρχές των Η.Π.Α. ήταν ιδιαίτερα διστακτικές στο να εκδώσουν βίζα σε άτομα με O/W Tickets ή σε όσους είχαν εισιτήρια ανοιχτής επιστροφής.

    Τέλος, τι θα πει δήθεν πολιτικός πρόσφυγας; Αν όχι το σύνολο, τουλάχιστον η πλειοψηφία των χωρών προέλευσης μεταναστών είτε βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση είτε το πολιτικό σύστημά της είναι τόσο αυταρχικό, που ξεπερνά κατά πολύ την αλλήστου μνήμης απριλιανή χούντα. Παίρνω παράδειγμα την Αίγυπτο, που θεωρείται ίσως η πλέον "εκδημοκρατισμένη" χώρα του αραβικού κόσμου. Το πολιτικό της σύστημα, όσο κι αν θέλει να ντυθεί το μανδύα της δυτικής δημοκρατίας, δεν παύει να είναι ένα αυταρχικό, μονοκομματικό στην ουσία σύστημα, όπου οι πολιτικές διώξεις αποτελούν μέρος της καθημερινότητας.
     
  12. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Αν και αυτό είναι άλλο θέμα η αποψη μου είναι πως οι μουσουλμάνοι και όλοι οι μη χριστιανοί τέλος πάντων, έχουν το δικάιωμα να λατρεύουν τον Θεό τους, στον ανάλογο χώρο λατρείας, όπως ειναι δηλαδή οι δικές μας εκκλησίες, Δεν βλέπω για ποιόν λόγο να μην υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι λατρείας και τζαμια για τους Μουσουλμάνους. Και αν σκεφτείς το πόσο πλούσια είναι Ελληνική Εκκλήσια και το πόσα ακίνητα και οικόπεδα έχει, προφανώς κάτι ανάλογο θα συμβάινει και με τις Μουσουλμανικές Εκκλησιαστικές Ηγεσίες. Οπότε οι Ελλήνες φορολογούμενοι πολίτες, θα πρέπει να αναγνωρίσουν το δικάιωμα των μουσουλμάνων να λατρευουν την θρησκεία τους, σε ειδικά διαμορφωμένους χωρους και ΟΧΙ στις πλατείες. Από την άλλη μεριά όμως δεν μπορεί να έχει την απαίτηση η Μουσουλμανική ή οποιαδηποτε αλλη Θρησκευτική Κοινότητα, να επωμιστούν το κόστος της ανέργεσης τζαμιών οι Ελληνες Πολιτες. Ας επωμιστεί το κόστος των τζαμιών λοιπόν η Μουσουλμανική Κοινότητα, είτε με budget που θα προέλθει απο την Ηγεσία της (Κάτι σαν το Αντιστοιχο Πατρειαρχειο των Ιεροσολυμων δηλαδη) ή απο δωρεές των μουσουλμάνων που μένουν στην πατρίδα μας, ή εναλλακτικά από δωρεές της δικής μας Εκκλησίας που δόξα το θεο τα έχει και της περισεύουν. (αν και η ελληνικη εκκλησια δεν βοηθαει εμας καλα καλα, θα βοηθησει τους μουσουλμάνους ? )


    Πάμε τώρα στο θέμα μας. Το πρόβλημα εδώ πλέον είναι, πως καλώς ή κακώς εκτός απο τα τόσα προβλήματα που έχει η χωρα μας, έχει και το προβλημα των μεταναστων (ειτε ειναι λαθραιοι, ειτε ειναι προσφυγες που ζητάνε ασυλο).

    Και πλέον είναι σε όλους μας ορατό, πως οι Ελλήνες μεταξύ τους, αρχίσουν και διχάζονται για το μεταναστευτικό. Μην πας μακρυα, ακόμα και εδω στο φορουμ ακουστηκαν εκφράσεις όπως ρατσιστής φασίστας κτλ, και η διαφορετικότητα των απόψεων δημιουργεί αντιπαθειες.

    Αρα κάτι πρέπει να γίνει. Αυτό είναι σίγουρο.

    Από την μία κράζουμε τους πολιτικούς που χειραγωγούν τον ανύπερασπιστο λαουτζίκο, από την άλλη κραζόμαστε μεταξύ μας ως φασίστες και ανθέλληνες, ο πληθυσμός των μεταναστών ολοένα αυξάνει, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, θεωρούμε το δημοψήφισμα επικίνδυνο γιατί η γνωμη της εκάστοτε πλειοψηφίας είναι μεταβαλλομενη (αλλά απόλυτα δημοκρατική) , και ουσιαστικα πρεπει να κατσουμε στα αυγα μας και να αποφασισει το ανεκτικό κράτος για να δώσει δικαιωματα στις μειονοτητες.

    Μα ακριβώς αυτό γίνεται σήμερα. Μόνο το ανεκτικό κράτος αποφασίζει για αυτό το θέμα. Αρα στην τελική μόνοι μας αφηνουμε το κράτος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, και όταν τιθεται θέμα δημοψηφισματος, το απορρίπτουμε.

    Ουσιαστικά λοιπον δεν θέλουμε να κανουμε τίποτα, και το μόνο που μας μένει είναι η μεταξύ μας διχόνοια, και καμία ουσιαστική δημοκρατική και οργανωμένη κίνηση για σοβαρή επίλυση του ζητήματος.

    Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη καλύτερη λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα εκτός απο το δημοψήφισμα. Και μιλάω για Δημοψήφισμα κατόπιν προεργασίας και συμμετοχής ολων των φορέων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Και σίγουρα δεν θεωρώ την βουλή των 300 αρμόδια να αποφασίζει για ένα τέτοιο ζήτημα, όταν όλοι αυτοί που συμβιώνουνε σήμερα με τους αλλοδαπούς είμαστε εμείς και οχι αυτοί.

    Και θα ήθελα πολύ να ακούσω την οποιαδήποτε πρόταση ή οποία θα βοηθούσε στο να βρεθεί μια δημοκρατική αλλά και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος που έχει φτάσει σε σημείο να διχάζει με τέτοιον τρόπο τον Ελληνικό Λαό σήμερα.
     
Thread Status:
Not open for further replies.