Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 3 Ιανουαρίου 2011.

  1. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Re: Απάντηση: ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

    Φανταζομαι να κατανοεις οτι για το βδσμ δεν υπαρχουν θεσμοθετημενα οργανα η νομικο πλαισιο.Αρα : 
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

    Kassandra,

    πολύ ωραία όλα αυτά, ασφαλώς κάποιος που ανήκει θέλει πάρα πολύ να νιώθει ότι ανήκει 24/7/365 και το καταφέρνει.

    Πάμε τώρα στη διαθεσιμότητά του. Εφόσον ανήκει δικαιούται να θέλει χρόνο για τον εαυτό του, ναι ή ου; Έστω ότι δεν δικαιούται, όπως δεν δικαιούται τίποτα.

    Θα ήταν τότε σωστό ή λάθος για τη σχέση να του παραχωρείται ελεύθερος χρόνος; Ναι ή όχι και γιατί;

    Και αφού το θέτεις σε συνάρτηση με το πλαίσιο σχέσης, κρίνω ότι μπορώ να ρωτήσω αν το θέμα της διαθεσιμότητας είναι από αυτά που οι ενδιαφερόμενοι ορίζουν εκ των προτέρων ή διαμορφώνεται εντός της σχέσης και ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθένα;

    Τέλος, αυτό το M/s που έχεις στο νου σου, ποιά περιθώρια αφήνει για πράγματα απρόοπτα στη σχέση; Πόσο εύκαμπτη σχέση διαμορφώνει;

    Υποσημείωση: το ιδεολογικό κομμάτι το γνωρίζω, όπως γνωρίζω τη χαλαρή και την πολύ στενή σχέση ελέγχου, τις απολαύσεις και τις δυσκολίες της καθεμίας. Περί του πρακτέου αναρωτιέμαι.
    Στην ψυχή της σκλάβας σίγουρα είναι γραμμένο αγαπητή   Όχι ως πιστοποιητικό γνησιότητας σκλαβοσύνης   απλά η σκλάβα νιώθει εξαιρετικά πολύ άσκημα όταν δεν έχει ευχαριστήσει τον Αφέντη της λόγω μη ολικής διαθεσιμότητας.

    Θα κουραστεί όχι λίγο ένας Κυρίαρχος, εικάζω, αν θέλει πραγματικά να κάνει τη σκλάβα του να μπορεί να λειτουργεί on/off και να είναι ευτυχής και ασφαλής ότι προσφέρει σε αυτό το πλαίσιο.

    Ο Master_Spiller στο post #2, μάλλον δεν αστειεύτηκε τυχαία ότι θα τον πούμε "κακό Master"... 
     
  3. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

    Αγαπητή tender lilly,

    αν εσύ έχεις κάποιο άλλο, διαφορετικό μοντέλο M/s σχέσης στο νου σου θα ήθελα να το ακούσω. Ούσα νέα εδώ γράφω τις γνώσεις που έχω αποκομίσει και τις προσωπικές εμπειρίες βιώνοντας το lifestyle παράλληλα δίπλα σε μια σχέση M/s 24/7. Άρα το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι όσα γνωρίζω μέσα από διαλόγους σε προσωπικές μου ερωτήσεις και προσωπικές μαρτυρίες στη διεξαγωγή αυτής της σχέσης.

    Εφόσον ανήκει είναι στη διάθεση του Ιδιοκτήτη να δώσει το δικαίωμα του χρόνου ή όχι, ανάλογα τον τρόπο που αντιλαμβάνεται Αυτός την ιδιοκτησία Του.
    Ο Κύριος με τον οποίο μαθαίνω το BDSM θεωρεί ότι ζητάς άδεια για προσωπικό χρόνο, εξηγείς τις ανάγκες που έχεις και τον αποκτάς. Απ' όσο αντιλαμβάνομαι είναι της άποψης ότι λόγω της υπερβολικής δυναμικότητας των υποχρεώσεων της σχέσης πρέπει να δίνει χρόνο ώστε αυτός που φέρει το βάρος της υποταγής να ξεκουράζει την ψυχή και το πνεύμα του τόσο ώστε να αντέχει περισσότερη δυναμική. Επιτρέπει στη σκλάβα Του να έχει ψυχικά περιθώρια ώστε η ψυχολογική της διάθεση να είναι ευχάριστη για να ομορφαίνει το περιβάλλον του. Τώρα με τι κριτήρια το κάνει αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω γιατί τότε δεν θα ήμουν στο status που είμαι. Μπορώ να μιλήσω μόνο για όσα γνωρίζω.

    Επειδή έχω κάνει παρόμοια ερώτηση έχω πάρει την εξής απάντηση: Ότι εφόσον δυο άνθρωποι έρχονται κοντά για να δημιουργήσουν τέτοιου είδους σχέση, από την αρχή διευκρινίζονται οι κανόνες λειτουργίας. Αν στην πορεία της σχέσης κάποια πράγματα αλλάξουν ή κάποιες συνθήκες αλλοιωθούν εντελώς τότε Εκείνος ως ιδιοκτήτης θα κρίνει ανάλογα την ροή των συνθηκών και την αλλοίωσή τους αν θα προσδιορίσει εκ νέου τη σχέση, πότε και ποιες συνθήκες θα πρέπει να αλλάξει προς αυτήν. Θα θέσει εξ' αρχής το θέμα επί τάπητος και θα θέσει τους καινούριους όρους, αν έχει.

    Τονίζω ότι αυτό το M/s, που λες εσύ, ότι έχω στο νου μου είναι M/s που το βιώνω και βλέπω τη λειτουργία του από κοντά. Πράγμα που μου έχει δείξει, κοντά ένα χρόνο, ότι το πόσο εύκαμπτη μπορεί να είναι μία τέτοιου είδους σχέση έχει να κάνει με το πόσο ικανός είναι ο Αφέντης της σχέσης να αντιλαμβάνεται τις συνθήκες οι οποίες έρχονται αιφνίδια ή απρόοπτα στην καθημερινότητά τους και πόσο μπορεί να τις κατανοήσει και να τις διαχειριστεί. Από όσο μπορώ να γνωρίζω η σχέση αυτή διαρκεί 4 χρόνια, άρα τα περιθώρια απροόπτου μέσα στα 4 χρόνια έχουν δείξει ότι είναι σε σημεία αντιμετωπίσιμα. Γι' αυτό, λοιπόν και το προσεγγίζω επί του πρακτέου άρα σε αυτό που βλέπω στην πράξη και όχι σαν υπόθεση.

    Φιλικά,
    Kassandra
     
  4. JokerGemini

    JokerGemini Regular Member

    Λεφτερια στους σκλαβους και στις σκλαβες.Ζητω οι Φιλελεφθεροι σκλαβοι!!!Σκλαβοι και δημοκρατικες διαδικασιες !!! Σπαρτακε εισουν λιγος !!! Σκλαβοι αναρχοαυτονομοι ενωθειτε!!!
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Ήλπιζα πως το 2011 θα έφερνε λιγότερα "μαργαριτάρια" σε τούτο δω το φόρουμ. Δυστυχώς, όμως, διαψεύδομαι.

    Τι μας λέει, λίγο πολύ η ποιήτρια Kassandra; Πως δεν έχει σημασία αν έχεις γάμο, παιδιά, υποχρεώσεις, από τη στιγμή που νομίζεις πως ζεις σε μία 24/7 M/s σχέση, πάει να πει πως τη ζεις. Είμαστε με τα καλά μας; Πολύ φοβάμαι πως εδώ μέσα έχουμε αρχίσει να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, όπως έκαναν οι μοναχοί μερικούς αιώνες πριν. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν είναι έτσι. 24/7 M/s σχέση, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ δε σημαίνει απλά να έχεις στο νου σου τον Αφέντη σου, και παράλληλα να ζεις μια συμβατική ζωούλα, πνιγμένη στην υποκρισία. Σημαίνει πως δέχεσαι να εγκαταλείψεις, ή έστω να μετριάσεις, όλα εκείνα τα εμπόδια που σ' εμποδίζουν από το να τίθεσαι στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή, σημαίνει πως δέχεσαι να αφήσεις πίσω σου κομμάτια της ζωής σου για να αφιερωθείς. Ειδάλλως, δε μπορούμε να κάνουμε λόγο για 24/7 σχέση, εικάζω δε πως ούτε για εθελοντική σκλαβιά μπορούμε να μιλάμε. Μπορείς να είσαι ένας αξιόλογος bottom ή και sub αν λειτουργείς έτσι, σκλάβος όμως όχι.

    Τι άλλο "θεϊκό" μας είπε η Kassandra; Λίγο πολύ, παρομοίασε το γάμο με τη στρατιωτική θητεία. Εγώ ήξερα πως σε γάμο μπαίνεις εθελοντικά και μένεις όσο εσύ το επιθυμείς. Δε σε υποχρεώνει κανείς να πράξεις κάτι τέτοιο. Επομένως, η σύγκριση μιας M/s σχέσης με κάποιον που υπηρετεί τη θητεία του και κάποιον που επέλεξε να είναι σε γάμο, είναι άτοπη. Εκτός, βέβαια, αν μιλάμε για σκλαβιά σαν αυτή που κατά καιρούς διαβάζουμε στα personal experiences... Μια σκλαβιά που υφίσταται μόνο στα μυαλά αυτών που συμμετέχουν στην M/s σχέση, ενώ στην ουσία δεν είναι κάτι παραπάνω από απλές περιστασιακές συνευρέσεις.
     
    Last edited: 4 Ιανουαρίου 2011
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

    Αγαπητέ Durcet,

    για τον γάμο πολύ καλά τα λέει η Kassandra. Ότι ένα σπιτικό στημένο θα έχει μπερντέ για να μπαινοβγαίνει όποτε γουστάρει ο καθείς αντί για πόρτα, πρώτη φορά το ακούω.

    Η τελευταία σου πρόταση περί σκλαβιάς έχει μια βάση.

    Δεν με πειράζει, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, είμαι εντάξει και έτσι, άλλωστε ζήτησα και συνεχίζω να θέλω τις απόψεις σας, αλλά παρατηρώ ότι μια πλειοψηφία λέει ότι η σκλάβα που δεν "έχει τη δική της ζωή" είναι ένα ζώον και μισό ενώ μια μειοψηφία λέει ότι η σκλάβα που θέλει να "έχει τη δική της ζωή" είναι ένα ζώον και μισό.

    Χαίρομαι που συνένωσα δύο σταθερά αντίπαλες απόψεις ως προς το συμπέρασμα  

    Για το θέμα που ρωτώ, αν έχεις άποψη μας τη λες κι εμάς.

    Για τα "μαργαριτάρια" που λες έπρεπε να μας το έχεις πει, σε ένα από τα off topic που έχουμε, γιατί δεν το ζήτησες απ τον Άγιο Βασίλη; Τί θες να κάνουμε εμείς τώρα;

    Θα παρακαλούσα όχι κλωτσοπατηνάδες σε τούτο το νήμα, έχει περιθώριο για όλες τις αντιλήψεις, δεν βλέπω γιατί κανείς να θέλει να ενοχλήσει κανέναν για τον τρόπο που ζει ή κρίνει ότι πρέπει να βιώνεται το BDSM...

    Ευχαριστώ  
     
  7. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

    Φίλε μου, Durcet,

    το να βλέπεις "μαργαριτάρια" τις απόψεις των άλλων πολλές φορές καταντάει πάρα πολύ κουραστικό και εξοργιστικό. Μιλάς για M/s σχέση έτσι όπως την αντιλαμβάνεσαι εσύ. Μην ξεχνάς όμως ότι η αντίληψή σου δεν είναι το απόλυτο. Και σίγουρα ούτε νομικό θέσφατο. Δεν είναι κακό να επιτρέπεις και στους άλλους να έχουν άποψη χωρίς να είσαι ειρωνικός. Τώρα αν θέλεις να κάνεις το 2011 το φόρουμ γήπεδο όπως το είχες κάνει και το 2010 αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι το να είναι κάποιος σκλάβος εναλλακτικού ερωτισμού χρειάζεται συναίνεση, λυπάμαι, αλλά πέρα από την άποψή σου ρώτησε κι άλλους ανθρώπους τριγύρω σου που υπάρχουν μέσα σε αυτό και ίσως κατανοήσεις τη διαφορετικότητά τους από εσένα. Σε κάποιον που συμμετέχει στον εναλλακτικό ερωτισμό και έχει αντιληφθεί τη θέση από την οποία θέλει να τον ζει εσύ δεν είσαι σε θέση να του υποδείξεις αν είναι σωστή ή λάθος.

    Εάν, λοιπόν, μπορείς να διαβάσεις καλώς τα ελληνικά και να τα κατανοήσεις έδωσα παραδείγματα και όχι παρομοιώσεις ή παραλληλισμούς. Το παράδειγμα δείχνει έναν τρόπο που θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί μία κατάσταση υπό άλλες συνθήκες. Η παρομοίωση είναι κάτι που μοιάζει με αυτό. Αυτό το "θεϊκό" είπε η Kassandra σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες.

    Μπορεί να σου είναι δυσάρεστο να βλέπεις ανθρώπους να μιλάνε για κάτι που εσύ δεν το γνωρίζεις, απλά ακόμα προσπαθείς να το αντιληφθείς κατά τη γνώμη σου, όπως κι εμένα μου είναι δυσάρεστο κάποιοι σαν εσένα να βγαίνουν και να ειρωνεύονται τους πάντες και τα πάντα, αλλά αν έχεις την καλοσύνη, άσε μας να αρθρώνουμε αυτό που γνωρίζουμε και κάνε τη χάρη σε όλους μας αν έχεις να μας πεις κάτι να μας το λες χωρίς ειρωνείες. Τις υποθέσεις που έχεις κράτησέ τες για τον εαυτό σου. Αν δεις στο τέλος της γραφής μου να ρωτάω τι πιστεύετε ή τι υποθέτετε για το α ή το β ευχαρίστως να μας πεις τις υποθέσεις σου και να μας τις αναλύσεις. Προς το παρόν η ειρωνεία σου δεν βοηθάει ανθρώπους που προβληματίζονται σχετικά με το θέμα.

    Σ' ευχαριστώ πολύ για τη διάθεσή σου να σχολιάσεις τα λεγόμενά μου.

    Φιλικά,
    Kassandra
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

    Αγαπητή tender lilly,

    Νομίζω κατ' αρχάς πως άλλο πράγμα είναι το "έχω ζωή" κι άλλο το "ζω μια παράλληλη ζωή". Δεν ισχυρίστηκα ποτέ πως η σκλάβα δεν πρέπει να εργάζεται, ή πως πρέπει να αποκοπεί από το κοινωνικό της περιβάλλον προκειμένου να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον Αφέντη της. Όλα χρειάζονται, ούτως ώστε να μιλάμε για ένα ισορροπημένο άτομο και όχι απλά για κάποια που κρέμεται, ουσιαστικά από τον άλλο.

    Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει μια φράση: "δε μπορείς να κρατήσεις δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, κάποιο από τα δύο θα πέσει". Αυτό πιστεύω και για τις M/s σχέσεις όπου το ένα ή και τα δύο μέλη είναι παντρεμένα. Δε μπορώ να βρω τρόπο που να μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά. Πώς μπορεί κάποιος να ασκήσει έλεγχο σ' ένα άτομο που, εκ των πραγμάτων, η ζωή του καθορίζεται από άλλους παράγοντες; Πώς γίνεται μια σκλάβα να ζητά άδεια για δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την οικογενειακή της ζωή; Τουλάχιστον εγώ το θεωρώ άκρως υποκριτικό να επιθυμεί κάποιος να παραδώσει την ελευθερία, τον έλεγχο του εαυτού του στον Άλλο, όταν, εκ των πραγμάτων, δεν την έχει ο ίδιος.

    Πάντα φιλικά,
    D.
     
  9. Valkiria

    Valkiria Regular Member

    Απάντηση: Re: ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

    Ποιος είναι ο Never give up;;
     
  10. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

    Διάβασε personal experiences και θα τον βρεις  
     
  11. Valkiria

    Valkiria Regular Member

    Απάντηση: ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

    Να ρωτήσω. Πώς στο διάλο γίνεται να συγκρίνεις τον σκλάβο στη φυτεία με τον σκλάβο στο βδσμ;

    Είναι ή όχι το βδσμ παιχνίδι ενηλήκων και γιατί πρέπει να πάρουμε κάποιους κανόνες και να τους τηρούμε κατά γράμμα σαν τους πρωτοχριστιανούς;;

    Στο πυρ το εξώτερο!!    

    ---------- Post added at 16:46 ---------- Previous post was at 16:45 ----------

    Είμαι γκάου και δεν τα πιάνω αυτά.  

    Ωπ!!! Εύρηκα!!
     
    Last edited: 4 Ιανουαρίου 2011
  12. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ολική διαθεσιμότητα σκλάβας

    Εάν αυτή είναι η ειλικρινής σου απορία και διαβάσεις πιο πάνω θα καταλάβεις ότι έχει απαντηθεί. Σε μία M/s σχέση που υπάρχει το δεδομένο του γάμου, του αρραβώνα, της σχέσης κλπ. ο συσχετισμός των δύο αυτών ανθρώπων λειτουργεί ως εξής: Πριν έρθουν, όχι σε επαφή, αλλά σε σχέση οι δύο άνθρωποι αυτοί βάζουν ειλικρινώς κάτω τα δεδομένα, τα αναλύουν και πράττουν ανάλογα με τις συνθήκες.

    Σκέψου το εξής: Ότι μία γυναίκα, για παράδειγμα, ανακαλύπτει το lifestyle μετά το γάμο της και αφού έχει ένα δυο παιδιά. Αντιλαμβάνεται το status της ως slave και θέλει να αξιοποιηθεί από κάποιον Αφέντη ανάλογα. Υπάρχει περίπτωση να σκεφτεί κάποιος από εμάς ότι δεν μπορεί να το κάνει; Ή ότι δεν υπάρχει;
    Κάποιος μπορεί να κάνει κάτι όταν έχει τη δύναμη και τη θέληση να το κάνει. Τότε θα βρει και τους τρόπους. Για παράδειγμα, δίπλα στους ανθρώπους που μαθαίνω το lifestyle γνωρίζω ότι ο Αφέντης της σχέσης έχει δώσει το ελεύθερο για τις ώρες που η σκλάβα του βρίσκεται στη δουλειά. Σε κουβέντα που είχα κάνει μαζί Του μου είπε ότι λόγω της ιδιαιτερότητας να εργάζεται κάποιος και να πρέπει να παίρνει άμεσα αποφάσεις χωρίς άδεια δεν έχει πρακτική αξία να απαιτεί άδεια. Οπότε έχει αφήσει ένα μέρος διαχείρισης εν λευκώ. Το ίδιο και όσο αφορά αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την οικογένειά της. Ωστόσο, όμως, μέσα στους χρόνους αυτούς της "αυτοδιαχείρισης" της έχει θέσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις στις οποίες εκείνη πρέπει να ανταπεξέρχεται.
    Γι' αυτό είπα και πιο πάνω ότι είναι θέμα του πως αντιλαμβάνεται ο Αφέντης τα πράγματα. Το να έχει ελαστικότητα και να μην είναι ανασφαλής ώστε να χρειάζεται να αποδείξει ότι αφού έχει 24 ώρες το 24ωρο τα χειριστήρια στα χέρια του πρέπει να πατάει τα κουμπιά, έχει να μας πει πολλά. Κι όλα αυτά τα είπα για να καταλάβεις ότι μία σκλάβα είναι στη διάθεση του Αφέντη της 24 ώρες το 24ωρο άσχετα τα χρονικά περιθώρια της αυτοδιαχείρισης που της επιτρέπει και υπό ποιες συνθήκες έχει επιλέξει να της τα επιτρέψει.

    Έχω δει αυτό το μοντέλο εναλλακτικού ερωτισμού να λειτουργεί με επιτυχία. Και σε εξήγηση που μου δόθηκε η αυτοδιαχείριση κάποιων καταστάσεων στη ζωή δεν μειώνει τη σημαντότητα του status και του τρόπου έκφρασης που έχει επιλέξει ο καθένας να ζήσει. Άλλωστε ο καθένας εκφράζεται μέσα από αυτό για τον εαυτό του και όχι για να αποδείξει κάτι στους υπόλοιπους.

    Φιλικά,
    Kassandra

    ---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:02 ----------



    Κανείς δεν παρομοίασε ούτε σύγκρινε έναν σκλάβο στις φυτείες με τον σκλάβο στο BDSM. Ακριβώς το αντίθετο γράφτηκε. Ότι δεδομένης της συναίνεσης δεν μπορείς να κρίνεις έναν σκλάβο 24/7 με τα ίδια κριτήρια με έναν σκλάβο στις φυτείες. Αν θέλεις κάνε τον κόπο να το ξαναδιαβάσεις.

    Φιλικά,
    Kassandra