Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θηλυκός Οργασμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

  1. Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

    Επειδή το ξέρω ότι τα λες πολύ σοβαρά αυτά που λες και δεν έχεις καμία πρόθεση παραπληροφόρησης του αναγνωστικού κοινού του φόρουμ και αφιερώνεις και πολύ χρόνο,
    δε θα απαντήσω επί των γραφομένων σου γιατί θα στο μαμήσω το νήμα (θα το γύριζα στην πλάκα - αυτό εννοώ -  ).
    Απλά όμως, όπως βλέπεις και από τις απαντήσεις άλλων (πχ Arioch, MM, Vautrin), δε βγαίνει με τίποτα επιστημονικά αυτό που προσπαθείς να πεις. Αν το κρατούσες σα γνώμη σου, χωρίς "επιστημονικά" δεδομένα και χωρίς να προσπαθείς να αποδείξεις ότι κάτι ισχύει, αν το πήγαινες περισσότερο εμπειρικά και ίσως και φιλοσοφικά, νομίζω ότι θα γινόταν μια εποικοδομητική συζήτηση που θα έβγαζε συμπεράσματα, στο επίπεδο της συζήτησης μεταξύ μας, αντί να αναλωνόμαστε... σε αυτά που αναλωνόμαστε. Ακόμη και η παράθεση στοιχείων, μπορεί να γίνει υπό μορφή... παράθεσης στοιχείων και όχι απόδειξης δεδομένων (ο τρόπος μετράει )
    Είσαι μια άριστη φιλόλογος και σε πολλές περιπτώσεις έχω θαυμάσει τις γνώσεις σου. Προσπαθώντας να ερευνήσεις ένα ιατρικό (άντε και λίγο ψυχολογικό) θέμα, ως φιλόλογος (που όπως είπες κρίνεις ένα ποίημα διαβάζοντάς το προσεκτικά), υποπίπτεις στη λάθος προσέγγιση που βλέπουμε. Ένας θετικός επιστήμονας δε θα προσπαθούσε ποτέ να αποδείξει τέτοια πράγματα, εκτός αν έπιανε ένα μικρό μόνο κομματάκι από αυτά και πήγαινε και για Νομπέλ.

    Μόνο μια αναφορά (δε μπορώ να κρατηθώ ) θα κάνω, στην 26χρονη Mara Altman, που αναφέρεις πρώτη πρώτη στις βιβλιογραφικές σου πηγές στο ποστ 62. Η πηγή είναι το προσωπικό της site, THANKS FOR COMING, by Mara Altman
    Λέει λοιπόν για την ίδια στο home page της (συγνώμη που δε μεταφράζω):

    She'd lost her virginity at 17, grown up in southern California with sexually free parents, had lovers in India, Burma and Peru, and spent a year in Bangkok observing all manner of depravity.

    And yet despite being an attractive, successful, single woman in New York, she'd never had an orgasm.

    And so she embarked on a wildly funny, emotionally resonant odyssey - a journey both inside and outside herself - only to discover that, for her, orgasm was connected to a part of her that no vibrator could reach.
     
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

    Τα επίκτητα αβαντάζ δεν στέκουν όταν συγκρίνουμε γονίδια, ασφαλώς. Η μόνη σύγκριση μπορεί να γίνει στο βιολογικό επίπεδο, δηλαδή ποιος οργανισμός είναι πιο ανθεκτικός στις κακουχίες, στις ασθένειες και στη θνησιμότητα. Δεν καταλαβαίνω πού έγκειται η δυσκολία κατανόησης αυτού του απλού πράγματος και γιατί γίνεται τόσος ντόρος γι αυτό. Κάποιος αρρωσταίνει πιο εύκολα και πεθαίνει πιο σύντομα από κάποιον άλλον, βάσει γονιδίων. Πρέπει να το αποσιωπήσουμε γιατί δεν μας βγαίνει η φαντασίωση του macho man; Αστεία πράγματα.

    Δεν έχω ακούσει ποτέ για αβαντάζ που οφείλονται σε γονιδιακές προδιαγραφές και αποκτώνται επίκτητα. Ας πάρουμε για παράδειγμα την σωματική διάπλαση. Εάν οι γυναίκες ενθαρρύνονταν από τις οικογένειές τους επί χιλιάδες χρόνια να πηγαίνουν στο κυνήγι και στον πόλεμο και οι άντρες ενθαρρύνονταν να φοράνε φουστάνια και να κάνουν ελαφρές οικιακές εργασίες, η σωματική διάπλαση των δύο φύλων θα είχε διαμορφωθεί εντελώς διαφορετικά. Το ίδιο συμβαίνει και με την αίσθηση του προσανατολισμού, την αίσθηση του χώρου, την συναισθηματική νοημοσύνη, την ικανότητα συνεργασίας σε ομάδες. Όλα επίκτητα, όλα κοινωνικά καθορισμένα. Αυτό διάβασα τουλάχιστον στα σχετικά άρθρα (τα λινκς λίγο αργότερα αν γίνεται).

    Όχι, δεν έχω λινκ. Δεν τον βρήκα κάπου τον ορισμό αυτόν. Τον έδωσα μόνη μου, βάσει κοινής λογικής, βάσει αρκετών άρθρων επί του θέματος που έχω διαβάσει και βάσει της σχετικής αναφοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Έχεις εσύ κάποιον καλύτερο ορισμό; Αν ναι, θα χαρώ να τον συζητήσουμε.

    Μετά το τέταρτο άρθρο περίπου, γιατί έχω μία συγκεκριμένη σειρά. Έχεις υπομονή;

    Κανένα ζώο - ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό - δεν κάνει σεξ για την ευχαρίστησή του. Ο άνθρωπος είναι το μόνο είδος που το κάνει για την απόλαυση. Μόνη εξαίρεση είναι οι πυγμαίοι χιμπατζήδες (bonobos), οι οποίοι ίσως να έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το σεξ για την απόλαυσή τους, αλλά και αυτοί το κάνουν μόνο όταν το θηλυκό πρόκειται να έχει ωορρηξία. Πηγή: All in the Mind: 24 December

    Επειδή όμως κάνουμε κακό στο νήμα έτσι, δεν θα συνεχίσω τον απευθείας διάλογο πριν ολοκληρώσω και μεταφέρω εδώ τις μεταφράσεις από τις έρευνες και τα άρθρα που έχω. Μετά το closing argument, πιστεύω πως θα γίνει μία πιο εποικοδομητική συζήτηση. Εννοείται πως όποιος έχει κάτι να συνεισφέρει μπορεί να συνεχίσει να το κάνει. Δεν θα απαντώ επομένως, όχι επειδή δεν έχω κάτι να πω, αλλά επειδή θα τα πω στο τέλος όλα μαζί.
     
  3. dawn

    dawn Regular Member

    Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

    Μου κινήσατε το ενδιαφέρον αρκετά για να κουβεντιάσω το θέμα με ένα φίλο μου βιολόγο και παραθέτω τα εξής:

    1. Από άποψη βιολογογίας δεν τίθεται θέμα ανωτερότητας της γυναίκας, του άνδρα ή οποιουδήποτε οργανισμού. Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για εξελικτικά πιο πρόσφατους οργανισμούς (δηλαδή δεν είμαστε ανώτεροι από τα πιθηκάκια) και για εξελικτική προσαρμοστικότητα (το πόσο επιτυχημένοι είμαστε θα φανεί σε βάθος χρόνου. πχ. οι δεινόσαυροι δεν τα κατάφεραν, οι καρχαρίες από την άλλη βάζουν τα γυαλιά στο μεγαλύτερο μέρος του ζωικού βασιλείου)

    2. Η γυναίκα έχει μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής κυρίως λόγω της προστασίας (σε διάφορα συστήματα) που παρέχουν τα οιστρογόνα. Από την άλλη όμως έχει και μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης κατάθλιψης. Ε και? Τίποτα από αυτά δεν δείχνει ανωτερότητα. Με την ίδια λογική ο άνδρας είναι ανώτερος γιατί έχει μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη.

    3. Εκτός από το προφανές της διαιώνισης του είδους, μπορούμε μόνο να εικάζουμε ως προς τους λόγους ύπαρξης των οργασμών.

    4. Από νευροβιολογική σκοπιά, δεν έχει νόημα να διαχωρίζουμε το εγκεφαλικό από το σωματικό κομμάτι του οργασμού. Το ένα προκαλεί το άλλο και αντίστροφα. Σε τι βαθμό εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο και τις δεδομένες συνθήκες.


    Ααα.... και καλή χρονια σε όλους!  
     
  4. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    βιολογια=βδσμ:rollinglaugh:
     
  5. Storm

    Storm Regular Member

    Περί γυναικείας βιολογικής ανωτερότητας:
    στο παρελθόν είχε διατυπωθεί μια χρωμοσωματική θεωρία, σύμφωνα με την οποία τα θηλυκά άτομα επειδή έχουν δύο Χ χρωμοσώματα(ΧΧ)θεωρούνται ανώτερα από τα αρσενικά άτομα κάθε είδους, τα οποία φέρουν το συνδυασμό ΧΥ επειδή το Υ θεωρείται "ελλιπές" χρωμόσωμα λόγω διαφορετικής χημικής σύστασης (ειναι ένα Χ που του λείπει ένα "πόδι", κάποια στοιχεία εν προκειμένω).
    Οι γνώσεις μου στη βιολογία δε μου επιτρέπουν να απαντήσω για το αν τα άνωθεν είναι σωστά ή λάθος. Η ευθύνη πέφτει σ' αυτούς που διατύπωσαν τη θεωρία, εγώ απλώς αναφέρω.

    @dora
    Νομίζω ότι σεξ για ευχαρίστηση κάνουν και τα δελφίνια.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

    Αν ο Α έχει κληρονομήσει καλύτερο μυοσκελετικό σύστημα από τον Β τότε ο Α με την ίδια γυμναστική, θα έχει μεγαλύτερη αντοχή και μεγαλύτερη δύναμη από τον Β. Αυτό θα πει γενετικό πλεονέκτημα.
    Δες πιο πάνω.
    Έχεις μπερδέψει το αίτιο με το αιτιατό. Για να ξεμπερδευτείς, αναρωτήσου γιατί αρχικά πήγαιναν οι άντρες για κυνήγι/πόλεμο και όχι οι γυναίκες.
     
  7. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

    Μα δεν ειναι μονο η προστυχη μαιμου που ποθησε Τσαπου 4χ4,
    δεν εχει παρει κατι το ματι σας για τον οργασμο της αγελαδας?
    Που να τον ακουσετε κιολας,εκκωφαντικος και σεισμογενης 

    Συγκρινετε'τον με τους γυναικειους κλασικους,η ανωτεροτητα ειναι εμφανης 
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

    και όχι μόνο τα δελφίνια...
    (ρε τι τραβάμε νυχτιάτικο με τους γενιτσαρους...)

    ---------- Post added at 03:55 ---------- Previous post was at 03:38 ----------

    Κοντά είσαι, πολύ κοντά...
    Μα μου πήρε 20 χρόνια να εντοπίσω τα πώς και τα γιατί...
    Ας δώσω το πρώτο σκονάκι...
    Παρακαλώ να διαβαστεί ως...
    τόσο περισσότερο τρελαίνομαι που δεν μπορώ να δώσω εντολή στον εαυτό μου ως γυναίκα να μην είμαι ενεργούμενο της κλειτορίδας μου, παρόλο που το καταλαβαίνω... (είναι το εγκεφαλικό που λέμε, λένε, λέει)
    Η εξήγηση θα δοθεί σε πολλά χρόνια, σαν τα αρχεία της IS, CIA κλπ....
    Δεν είναι και για χόρταση, ούτε και για τον καθένα...
    Και ναι... Στο συγκεκριμένο νήμα σνομπάρω....
     
  9. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

    Μια χαρα τα λεει ο φιλος σου ο βιολογος. Εδω ομως τα γεγονοτα δεν πολυ εχουν σημασια. Διοτι πρεπει σωνει και καλα καποιο απο τα δυο φυλα να ειναι ανωτερο του αλλου. Ολου του ζωικου βασιλειου! ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ!!  
    Το μαθημα ειναι οτι ουδεις ειναι ανωτερος του αλλου, ουτε μπορει η θελει να ζησει μονος. Τωρα αγνοηστε με και συνεχιστε.
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

    Δε γνωρίζω ποιος είναι βιολογικά ανώτερος, ας δούμε όμως σε τι συμπεράσματα έχει οδηγηθεί η επιστήμη σχετικά με την ευφυία των δύο φύλων με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Νομίζω πως είναι ένα σημείο που προσδίδει βιολογική υπεροχή.


    Επανερχόμενος λοιπόν σε παλαιότερο post ας δούμε τι έδειξε το μεγαλύτερο σε δείγματα και πιο πρόσφατο πείραμα του Richard Lynn, το οποίο έχει προκαλέσει βέβαια πολλές αντιδράσεις διαφόρων «αντι-» οργανώσεων.




    Academics in the UK claim their research shows that men are more intelligent than women.

    A study to be published later this year in the British Journal of Psychology says that men are on average five points ahead on IQ tests.
    Dr Irwing, a senior lecturer in organisational psychology at Manchester University, told the Today programme on BBC Radio Four the study showed that, up to the age of 14, there was no difference between the IQs of boys and girls.
    "But beyond that age and into adulthood there is a difference of five points, which is small but it can have important implications," he said.

    Paul Irwing and Professor Richard Lynn claim the difference grows when the highest IQ levels are considered.
    Their research was based on IQ tests given to 80,000 people and a further study of 20,000 students.
    As intelligence scores among the study group rose, the academics say they found a widening gap between the sexes.
    There were twice as many men with IQ scores of 125, for example, a level said to correspond with people getting first-class degrees. At scores of 155, associated with genius, there were 5.5 men for every woman.

    Nobel prize-winners.
    Dr Irwing told The Times the differences "may go some way to explaining the greater numbers of men achieving distinctions of various kinds, such as chess grandmasters, Fields medallists for mathematics, Nobel prize-winners and the like".

    Ολόκληρο το άρθρο εδώ

    Ενδιαφέροντα tests IQ έχουν διεξαχθεί επίσης και για τη μέτρηση της ευφυίας διαφορετικών ανθρώπινων φυλών με εξίσου ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

    Εγώ πάντως ξέρω ότι ο πιο ιδιοφυής μαθηματικός που έχω γνωρίσει είναι γυναίκα και είχα την τύχη να την έχω καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο.

    Πραγματικά αυτό το αστείο με τη "βιολογική ανωτερότητα" πρέπει να σταματήσει. Ο όρος αυτός δεν έχει καλά-καλά νόημα για διαφορετικά είδη, πόσο μάλλον για μέλη του ίδιου είδους, πόσο δε χειρότερα για φύλα του ίδιου είδους.
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός



    Όπως φαντάζομαι γνωρίζεις Arioch, η ευφυία ακολουθεί κανονική κατανομή.
    Σίγουρα λοιπόν υπάρχουν και οι ακραίες τιμές ορισμένων γυναικών οι οποίες μπορεί να απέχουν πολύ από αυτές του μέσου όρου των ανδρών.
    Αντίστοιχες ακραίες τιμές φυσικά ισχύουν και για τους άνδρες οι οποίοι σύμφωνα με τον Richard Lynn παρουσιάζονται αριθμητικά περισσότεροι στις άνω ακραίες τιμές (ίσως και στις κάτω βέβαια, δεν το διευκρίνισε).

    Ο Μ.Ο. όμως, φαίνεται να είναι κατά 5 μονάδες υψηλότερος στους άνδρες. Μικρή διαφορά βέβαια αλλά ίσως να εξηγεί αρκετά γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία.

    Και πάλι, η μελέτη της ανθρώπινης ευφυίας ίσως στο μέλλον να οδηγήσει σε νέα συμπεράσματα.



    Έχεις δίκιο πάντως για τον όρο «βιολογική ανωτερότητα».
    Σίγουρα δεν μπορεί να οριστεί μόνο από ένα ή δύο φυσικά ή και πνευματικά χαρακτηριστικά ή ίσως να μην μπορεί καν να οριστεί.