Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Kinky Vs Bdsm?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος nýchta, στις 6 Ιανουαρίου 2011.

  1. Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?

    @ae1969, ευχαριστώ πολύ για τις παραπομπές, πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα τα άρθρα!

    @vautrin, αν είναι αναγκαία κι απαραίτητα για το σαδομαζοχισμό, καλώς έχω επιλέξει το "vanilla"...   Αν κι έχω κάποιες ενστάσεις...

    @Villain Aris, σαφώς θα συμμετέχει και το σώμα, δεν νοείται για μένα ερωτική σχέση όπου το σώμα και οι αντιδράσεις του απουσιάζουν. Η τοποθέτησή μου αφορά στο πώς ερεθίζεται το σώμα!

    @sw, πολύ όμορφες εικόνες, μου δίνουν την αίσθηση πως για σας το bdsm είναι περισσότερο ψυχαγωγικό, ενώ το kinky play διασκεδαστικό, και αν είναι όντως έτσι, συμφωνώ.

    @assasina, γιατί το mental κομμάτι δεν είναι πράξη?

    @XplorR, δε διαφωνώ ότι οι σκέψεις δε λείπουν ποτέ.

    @Seduction, αν και συμφωνώ με τα περισσότερα, θεωρώ ότι οι διευκρινήσεις που ζητάει ο MindMaster είναι εύλογες.


    Μήπως επηρεαζόμαστε όλοι από το πόσο μαζοχιστές ή σαδιστές είμαστε, σωματικά και ψυχολογικά?  
     
  2. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?

    1. Εννοώ ότι ο πρωτεύων και ο κυρίαρχος στόχος πρέπει να είναι το μυαλό και στα δύο μέρη. Αυτή είναι η γνώμη μου. Τόσο απλά.
    Οσο καθολική μπορεί να πάει.
    Οι Tops και οι bottoms, όπως και κάθε άλλο status, καλά κάνουν και κάνουν αυτό που γουστάρουν, εγώ γράφω για το πως το αντιλαμβάνομαι - βιώνω.
    5. Τεράστιο θέμα ο ορισμός της ψυχής και είναι ένας από τους λόγους που το έβαλα σε παρένθεση. Ας το εκλάβει ο καθένας όπως το κατανοεί διαβάζοντας τη φράση Mind-Body-Soul
    6. Το συζητάμε. Ενας από τους λόγους που είμαστε εδώ.
    7. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαθέσει κάποια euro και αναλόγως το ύψος του ποσού, μπορεί να προμηθευτεί ότι θέλει. Ακόμα και αποθήκες να γεμίσει. So what? Aυτό εννοώ με την πρόταση μου.
     
  3. Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?

    Πάντως, βλέποντας την εξέλιξη του νήματος, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, είναι από αυτούς που "κυριαρχούν".

    Εγώ θα ήθελα να ακούσω και απόψεις από αυτούς που "κυριαρχούνται", που νιώθουν τα κίνκυ παιχνίδια στο πετσί τους  
     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?



    Εάν όντως "ένας από τους λόγους που είμαστε εδώ" όπως λες είναι το να συζητάμε, κι αν πρόκειται να συζητάμε ουσιαστικά (δηλαδή να συνεννοούμαστε με εργαλείο τις λέξεις κι όχι απλά να τις αραδιάζουμε τυχαία και να τις ανταλάσσουμε ασκόπως), πρέπει να είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι... Οπότε:

    Θα καταλαβαίνεις βέβαια, πως το "όσο καθολική μπορεί να πάει", είναι πολύ διαφορετικό από το σκέτο "καθολική", που είναι απόλυτο σαν έκφραση.

    Όπως θα πρέπει να καταλαβαίνεις επίσης, το πώς το αντιλαμβάνεσαι/βιώνεις εσύ, δεν δεσμεύει το bdsm, ούτε όλους τους μετέχοντες σ' αυτό... H προηγούμενη φράση σου λοιπόν ("δεν μπορεί να υπάρχει ΒDSM χωρίς την καθολική και κυριαρχική εγγεφαλική διεργασία") δεν ισχύει, έτσι γενικά τουλάχιστον, όπως τη διατύπωσες. Θα συμφωνήσω προσωπικά στο ότι δεν μπορεί να υπάρχει ανεγκέφαλο bdsm που να είναι bdsm, η καθολικότητα ή μη όμως της "εγκεφαλικής" διεργασίας δεν είναι προαπαιτούμενο ούτε γιά το bdsm, ούτε γιά όλους τους υπόλοιπους...

    Δεν πιστεύω πως γι' αυτό που λες χρησιμοποίησες την παρένθεση, αλλά αυτό είναι επουσιώδες, ας μην το αναλύσουμε... Εξακολουθώ να επιθυμώ μιάν απάντηση όμως, περί του τί είναι αυτή η "ψυχή" στην οποία αναφέρθηκες, και ποιά είναι η σχέση της με το bdsm... Προσωπικά βρίσκω τη χρήση της λέξης ατυχή, και τους συνειρμούς που μπορεί να προκαλέσει έως και επικίνδυνους (μιά και έχω την αίσθηση πως το bdsm μας τείνει όλο και περισσότερο να γίνεται θρησκόληπτο, και εάν αρχίσουμε ν' ανακατεύουμε στο χαρμάνι και ψυχές, θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα)...

    Να το συζητήσουμε, αλλά θα βγάλουμε άκρη; Πώς να βγάλουμε, όταν διαχωρίζουμε (άλλη νέα μόδα αυτή, όχι και τόσο άσχετη με τη θρησκοληψία που ανέφερα πριν) τον εγκέφαλο από το σώμα; Εάν δηλαδή εγώ λέω πως η κάβλα είναι κάτι το σωματικό κι εσύ πιστεύεις πως είναι πνευματικό, πώς να συνεννοηθούμε;

    Ξαναδιάβασε τί ρώτησα (με τα δικά σου λόγια ρώτησα, άλλωστε)... Θα συμφωνήσω με το "so what" σου, καθόσον πράγματι ο καθένας μπορεί να αγοράσει κάποια tools (δεν αποφασίζουν να διαθέσουν όλοι τα ευρώ βεβαίως, αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία)... Είσαι σίγουρος όμως ότι αυτοί (και μιλάμε πάντα προφανώς, τουλάχιστον γιά δύο) που θα κάνουν bdsm μόνο με τα μυαλά τους, θα μπορέσουν να το βιώσουν σε όλο του το εύρος;



    - - - - - - - - - - - - - - -


    Δεν ερμηνεύεις σωστά το "kinky" και αντιστοίχως το "not kinky", προσφιλεστάτη... Το "kink" δεν συνδέεται υποχρεωτικά με το σωματικό στοιχείο, ούτε με τα διάφορα εργαλεία και βοηθήματα... Το D/s από μόνο του, ακόμη και στην καθαρά "εγκεφαλική" του μορφή, είναι τόσο kinky όσο και όλα τα tools που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς (ρίξε άλλη μιά ματιά επ' αυτών, στο περί "kinky" link, που παρέθεσες)...

    Πέραν τούτου, αυτό που προφανώς λες, είναι πως αυτό που κυρίως (σ' αυτή τη φάση και με τα δεδομένα που έχεις από την μέχρι τώρα πορεία σου, θα μου επιτρέψεις να πω) σε συγκινεί στο bdsm, είναι αυτό το "καθαρό", "εγκεφαλικό" D/s που λέγαμε προηγουμένως.

    Αυτό το πράγμα λοιπόν γιά μένα (πέραν του ότι δεν μου ταιριάζει και δεν μου αρκεί), δεν μπορεί να καλείται bdsm (μιά και δεν έχει ούτε το “b” ούτε το “sm”), αλλά απλά –και μόνον- ds… Είναι ένα κομμάτι του bdsm λοιπόν, αλλά bdsm, πλήρες και ολοκληρωμένο, δεν είναι... Και κατ’ εμέ δεν είναι σκόπιμο, θετικό, θελκτικό κλπ να είναι αυτοσκοπός. Ίσως είναι το πρώτο σκαλί που πρέπει να ανέβει κάποιος γιά να προχωρήσει και στα υπόλοιπα, αλλά είναι κρίμα να μείνει εκεί, και να μην πάει και παραπέρα...

    Εδώ είναι βέβαια, που παίζει το ρόλο της η «εγκεφαλική διεργασία». Στο να δώσει την ώθηση, να γίνουν και τα επόμενα βήματα... Εάν όμως είναι αυτά να μη γίνουν, δυσκολεύομαι να συλλάβω την ουσία του όλου εγχειρήματος...



     
    Last edited: 7 Ιανουαρίου 2011
  5. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?



    Aς είμαστε χαλαροί και ας μη μπαίνουμε σε παιχνίδια λεξιλαγνείας. Ελπίζω να μην ξαναέρθουν στιγμές δημιουργίας post για την επισήμανση ορθογραφικού λάθους! Οποιος θέλει να συνεννοηθεί, θα βρει τον τρόπο να το κάνει.

    Παίζεις με τις λέξεις. Δεν θα σε ακολουθήσω σε αυτό.

    Φυσικά και η προσωπική άποψη, όποιος και αν την διατυπώνει, δεν δεσμεύει το bdsm και τους μετέχοντες σε αυτό. Φαντάζομαι πως και εσύ καταλαβαίνεις, ότι ο καθένας εδώ καταγράφει την προσωπική του άποψη για το κάθε θέμα που μετέχει.

    Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που σαφώς διαχωρίζουν το σώμα από το μυαλό. Κανένα όμως προς την αντίθετη πλευρά.

    Επαναλαμβάνω δύο, που έχω γράψει παλαιότερα:

    Παράδειγμα 1. Υπάρχουν περιπτώσεις που κατά τη διάρκεια του βιασμού το θύμα βιώνει σωματική απόλαυση, Δλδ υπάρχει φυσιολογική αντίδραση του θύματος στο σεξουαλικό ερεθισμό του σώματος του. Το σώμα ανταποκρίνεται ακόμα και αν το μυαλό εκείνη τη στιγμή είναι στο απόλυτο κενό ή στην απόλυτη φρίκη ή στην απόλυτη εκδικητικότητα ή στην απόλυτη παράκληση για αποφυγή...

    Παράδειγμα 2. Τύπισσα απατάει εκδικητικά τον δικό της με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Το σώμα της είναι στον έναν και το μυαλό της εξολοκλήρου στον άλλο.

    Και τα δύο αναδεικνύουν εντελώς αυτόνομη ενέργεια και δράση του σώματος, από το μυαλό.

    Επίσης έχω γράψει:

    Α. Είναι δεδομένο πως το σώμα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα από το μυαλό, υπάρχει άραγε περίπτωση να είναι καβλωμένο το μυαλό και το μουνί να είναι στεγνό ή ο πούτσος μαλακός; Πιστεύω πως όχι. Εδώ δεν χωρούν αστεϊσμοί του στυλ "το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής".

    Β. Μη βγάζουμε από το BDSM τα Domination, Submission. Ολη η ουσία είναι εκεί. Στο μυαλό. Και δεσίματα κάνουν οι vanilla και spanking κάνουν και παιχνίδια "υποταγής" - "κυριαρχίας" παίζουν και tools χρησιμοποιούν. Αλλά το κάνουν σαν να πάνε σινεμά, σαν ένα διάλειμμα στην καθημερινότητα τους, σαν μια αλλαγή της ρουτίνας τους. Δεν έχουν σχέση αυτά με το BDSM!
    Δεν είναι bdsm το fetish και το kinky. To πως σκέφτεται και ενεργεί ο εγκέφαλος είναι.

    Αν η κινητήρια δύναμη και ο πρωτεύων στόχος είναι το μυαλό, το bdsm μπορεί να βιωθεί σε όλο το εύρος του. Φυσικά και είμαι σίγουρος.

    -----------------------------------------------------

    Υπάρχει D/s πέραν της καθαρά εγκεφαλικής του μορφής; (!)

    Μια επεξήγηση εδώ;

    Από που προκύπτει πως από το D/s απουσιάζουν το "b" και το "sm"; (!) Μήπως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο;
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?

    Δεν περιμένω από κανέναν να ασπαστεί τη δική μου λεξιλαγνεία (ελάχιστοι άλλωστε, έχουν τα φόντα να το κάνουν). Η ορθή χρήση των λέξεων όμως, και ο συνδυασμός τους έτσι που να βγαίνει σαφές νόημα, ουδεμία σχέση έχουν με τη λεξιλαγνεία.

    Δεν παίζω λοιπόν με τις λέξεις (ποτέ δεν το κάνω, εκτός από τις περιπτώσεις που φτιάχνω λογοπαίγνια γιά την πλάκα, και σ' εκείνες τις περιπτώσεις είναι απόλυτα σαφές ότι αστειεύομαι), αλλά δεν έχω και καμμιά διάθεση να πασχίζω να "συνεννοηθώ" όταν ο συνομιλητής μου είναι ασαφής ή χρησιμοποιεί λεκτικά τεχνάσματα, γιά να περάσει τεχνιέντως "μηνύματα" κατά που τον βολεύουν. Όταν ιδίως έχω να κάνω με κάποιους που ξέρω ότι δεν δυσκολεύονται με τη χρήση της Ελληνικής, είμαι σίγουρος ότι το επιδιωκόμενο στην κουβέντα δεν είναι η συνεννόηση, αλλά οι εντυπώσεις.

    Και ιδού, ένα παράδειγμα:

    Ναι, φυσικά, έτσι δεν είναι; Ποιός θα μπορούσε να πει το αντίθετο, έ;

    Μα έλα όμως, που δεν είναι έτσι, τελικά... Ή τουλάχιστον, δεν είναι μόνο έτσι... Διότι ασχέτως του εάν πάντα είναι ένας αυτός που γράφει (και ως εκ τούτου είναι δεδομένο το ότι αυτά που γράφει είναι και η προσωπική του άποψη), όταν κάποιος που φέρεται ως γνώστης, έμπειρος, κατασταλαγμένος, Μάστερ ολκής και τα λοιπά βγαίνει και δηλώνει με απόλυτο τρόπο (γιατί με απόλυτο τρόπο εκφράστηκε η συγκεκριμένη άποψη) πως "Δεν μπορεί να υπάρχει ΒDSM χωρίς την καθολική και κυριαρχική εγκεφαλική διεργασία", είναι γιά μένα σαφές (και γιά άλλους ίσως -κι αυτό είναι το χειρότερο- ασαφές) πως δεν εκφράζει απλώς αυτό που ο ίδιος βιώνει, αλλά το παρουσιάζει εσκεμμένα και ως γενικά σωστό (και ίσως, ως το μόνο σωστό... Ή γιά να χρησιμοποιήσω μιάν άλλη οικεία μας λέξη, ως "Δόγμα")...

    Και εν προκειμένω, παρότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί στον καθένα να βιώνει ότι θέλει κι όπως το θέλει, το να το παρουσιάζει ως γενική αρχή, είναι λάθος. Και είναι λάθος διότι υπάρχει bdsm, και χωρίς την περιλάλητη "καθολική εγκεφαλική διεργασία" (M/s μπορεί να μην υπάρχει, bdsm όμως, υπάρχει).

    Καλώς ή κακώς (και τα δυό ισχύουν κατ' εμέ, ανάλογα με την περίπτωση) κάποιοι επηρεάζονται (ας πούμε ότι είναι οι πλέον άπειροι), από αυτά που γράφουν οι έμπειροι (φερόμενοι ως ή κατ' ουσίαν, δεν έχει και τόση σημασία) εδώ μέσα... Αυτό που έχω πολλές φορές πει λοιπόν, είναι πως κάποιοι οφείλουμε να προσέχουμε τί γράφουμε και πώς το γράφουμε, γιατί όσο κι αν ένας (άλλος) λόγος που μπαίνουμε στο φόρουμ είναι να περνάμε την ώρα μας, κάποιοι απορροφούν αυτά που διαβάζουν, και μορφώνουν άποψη απ' αυτά... Καλό είναι λοιπόν -κατ' εμέ, βεβαίως- η "τροφή γιά σκέψη" που τους παρέχουμε, να μην περιέχει αναλήθειες (ή έστω, ανακρίβειες)...

    Καλά και άγια είναι όλ' αυτά, και πολύ ενδιαφέροντα... Δεν καταλαβαίνω όμως το εξής: Γιά να μου απαντήσεις σε ποιό ακριβώς πράγμα, τα παρέθεσες;

    Εάν το ξανακοιτάξεις, αυτό που είπα πως αμφιβάλλω εάν θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε συζητώντας το, είναι αυτό: "Τα διάφορα tools - accessories όταν χρησιμοποιούνται BDSMικά μόνο στον εγκέφαλο προσθέτουν, όσο και αν ταλαιπωρούν το σώμα ή αν προτιμάτε ασχολούνται με αυτό"... Όπως θα κατάλαβες προφανώς (παρότι δεν την εξέφρασα) η δική μου άποψη είναι πως "τα διάφορα tools-accessories" έχουν να προσφέρουν και στο σώμα, και όχι μόνο στο μυαλό, όπως λες εσύ... Όταν λοιπόν τώρα μου λες πως υπάρχει "εντελώς αυτόνομη ενέργεια και δράση του σώματος", υπέρ ποιάς άποψης συνηγορείς; Μάλλον υπέρ της δικής μου, νομίζω...

    Έσω σίγουρος, δεν θα επιμείνω. Κι όσοι αρκούνται (ναι, "αρκούνται", γιατί γιά μένα είναι ελλιπές) σ' αυτό το εξαϋλωμένο bdsm του μυαλού και μόνο του μυαλού, ας είναι επίσης σίγουροι... Εγώ το bdsm το βλέπω ως εναλλακτική μορφή του ερωτισμού, κι αυτό σημαίνει εκτός από το μυαλό και σώμα, και περιπτύξεις, και φυσική βία, και δεσίματα, και πόνο και πολλά άλλα, κυρίως σωματικά. Και δεν θα απορρίψω σε καμμιά περίπτωση την ποικιλία στις αισθήσεις που μου παρέχουν τα tools και τα accessories...

    -----------------------------------------------------

    Από πού προκύπτει; Μα δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ... Προκύπτει από εδώ:

    (Όσο γιά το "αντίθετο" που λες, φυσικά, εννοείται πως μπορεί και να συμβαίνει. Είναι απόλυτα εύλογο. Όποιος ασχολείται με το bondage ή όσοι σαδομαζοχίζουν, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως τα συνδυάζουν αυτά με κάποιο D/s... Αλλά γιατί το έγραψες αυτό, και μου ζητάς να σου απαντήσω στο αυταπόδεικτο; ΄Κάτι τέτοια είναι που λέω πως γράφονται ενίοτε γιά τις εντυπώσεις και μόνο).



    Όχι, μην με κουράζεις άδικα, να χαρείς... Εάν δεν σου είναι σαφής η έννοια της λέξης "kinky", υπάρχει πληθώρα λεξικών στο διαδίκτυο, γιά να συμβουλευτείς...



     
  7. SlaveRose

    SlaveRose Regular Member

    Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?

    οχουυ.. ρε εσυ MindMaster πολύ μπερδεμένα τα λες..πες τα πιο απλά για να καταλάβω και εγώ.. εγώ όλα βδσμ τα λέω .. βδσμ κόσμος .. βδσμ άνθρωποι .. και βδσμ εργαλεία  
     
  8. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?

    Το ξέχασα πριν, και μάλλον σου διέφυγε κι εσένα: Κάτι περισσότερο τελικά, περί εκείνης της "ψυχής";


     
  9. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?

    Κανένα λεκτικό τέχνασμα και καμία επιδίωξη για δημιουργία εντυπώσεων σε ότι με αφορά. Απλά συζητάμε.

    Μακριά από μένα τα δόγματα κάθε είδους. Υποστηρίζω την άποψη μου σύμφωνα με τις γνώσεις - εμπειρίες μου. Για μένα αυτό είναι το σωστό. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Πέραν αυτού, ουδέν.

    Κάνεις ακριβώς το ίδιο που μου πρόσαψες! Η "λογική" δύο μέτρα και δύο σταθμά, δεν βοηθά την συζήτηση. Εαν πιστεύεις πως υπάρχει BDSM χωρίς... πίστευε το. Απλά.

    Δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως αναληθή ή ως ανακριβή τα προσωπικά βιώματα και ότι έχουν προκύψει από αυτά. Άπορώ πως εξέφρασες τέτοια άποψη!

    Κάνεις λάθος και δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Δεν προσθέτουν τίποτα απολύτως στο σώμα, αλλά προσθέτουν μέσω του σώματος στο μυαλό. Σκέψου το.

    Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα. Εδώ μιλάμε για κάβλα! Φαντάζομαι πως αντιλαμβάνεσαι ότι μια γυναίκα που έχει φυσιολογική αντίδραση στο σεξουαλικό ερεθισμό του σώματος της, όταν βιάζεται, δεν το κάνει επειδή καβλώνει!!!

    Ποιός αναφέρθηκε σε "μόνο του μυαλού"; (!) Οχι εγώ πάντως.

    Εγραψα "Δεν μπορεί να υπάρχει ΒDSM χωρίς και όχι "BDSM υπάρχει μόνο". Εσύ έγραψες για ορθή χρήση των λέξεων και για συνδυασμό τους έτσι που να βγαίνει σαφές νόημα!

    Ποιός τα απέρριψε; Οταν δίνεις πόνο στο σώμα ΜΜ, ο εγκέφαλος δεν τον διαχειρίζεται; Φαντάζομαι να έχεις ακούσει για τα σήματα που λαμβάνει στα αισθητήρια όργανα και στα περιφερειακά του νεύρα. Το ερέθισμα που δίνει στο δέρμα το δέσιμο που κάνεις, ποιό τμήμα το αντιλαμβάνεται αν όχι ο εγκέφαλος;

    Aπό πουθενά δεν προκύπτει. Το D/s, εαν το επιθυμούν (γνωρίζουν) τα μέρη που το βιώνουν, τα συμπεριλαμβάνει όλα. Και όταν λέω όλα, εννοώ Ο Λ Α.

    Είναι η άποψη σου. Σεβαστή. Για μένα όσοι βιώνουν το sm έξω από το D/s είναι σαν να προσπαθούν να κάνουν ή σαν να κάνουν motocross στην άσφαλτο.

    !!! Ξέφυγες, αλλά δεν θα το σχολιάσω!
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?

    Για μένα όλα χρειάζονται και όλα έχουν τη θέση τους στο BDSM, το D/s και τα kinks. Η ψυχή μου είναι με τη θέση ενός παλιού LeatherMan, πως "αν δεν έχει πόνο, ζόρι και ταπείνωση τότε δεν είναι BDSM".

    Την άρνηση για τα toys την καταλαβαίνω από την οπτική ... του γυναικείου ανταγωνισμού και της αντίστασης. Δεν λέω πως έτσι τα βλέπει η Beatrix_, έτσι τα είχα κάποια εποχή εγώ. Μου φαίνονταν ψεύτικα, στημένα, φτηνά, αντιαισθητικά, αντιπαθητικά, ψυχρά και ωμά, ενώ με ενοχλούσε αν, κατά τη γνώμη μου, τραβούσαν την προσοχή του Κυρίου μου περισσότερο απ όσο εγώ.

    Αντιμετώπισα το θέμα της φτήνιας απλά, αγόραζα ακριβά, καλοφτιαγμένα και καλλιτεχνικά toys   ήταν τόσο φανερή, ακόμα και στα μάτια μου, η προσπάθεια υπέρβασης της άρνησης με αυτόν τον τρόπο.

    Έκλαιγα τις πιο πολλές φορές που ήταν να χρησιμοποιήσω ντίλντο. Καταχώνιαζα κάπου στο βάθος της ψυχής μου το πόσο ντροπιασμένη ένιωθα, όμως που άρεσε που έπρεπε να το χρησιμοποιήσω.

    Λίγο λίγο, με την αποδοχή της θέσης μου και την εμπειρία, ξεπέρασα πραγματικά την άρνηση προς τα toys και αφέθηκα στις αισθήσεις που φέρνουν. Αν και τα αντρικά χέρια παραμένουν ένα αξεπέραστο μέσο πόνου και απόλαυσης, τα toys δεν είναι για μένα δηλωτικά των kinks και ξέχωρα απ το BDSM, είναι εμβληματικά του BDSM και αναπόσπαστο τμήμα του. Δεν (μου) αρκούν, ούτε μ ενδιαφέρουν από μόνα τους χρειάζονται και το πλαίσιο αναφοράς είτε είναι η σχέση, είτε είναι η θέση (μου) σ ένα παιχνίδι.
     
    Last edited by a moderator: 10 Ιανουαρίου 2011
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?

    Επειδή πολλά γράφονται και όχι μόνον σε αυτό το νήμα, καλό είναι να αντιληφθούμε μερικά...
    Ισχυρίζομαι πως 9 στους 10 ενήλικες, ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο, δεν μπορούν στοιχειωδώς να ορίσουν τη σημασία, το νόημα, λέξεων που χρησιμοποιούν καθημερινά.
    Τυχαίνει κάποιες από αυτές να είναι και πολύ φορτισμένες σημασιολογικά κυρίως από συναίσθημα, συνήθειες, παγιωμένες αντιλήψεις, απ' οπουδήποτε κι αν προέχονται, δευτερευόντως από γνωστική κατανόηση.
    Λέξεις όπως αλήθεια, ψυχή, ομορφιά, κάλλος, ενέργεια, δύναμη, πιστεύω, καταλαβαίνω, πνεύμα, θρησκεία, λατρεία, αγάπη, έρωτας, εκτίμηση, σεβασμός, φύση, σύμπαν, δίκαιο, ιστορία, για να πω μερικές, γίνονται λάστιχο σε μια συνομιλία και για τον κάθε συνομιλητή σημαίνουν διαφορετικά πράγματα τα οποία ο άλλος συνομιλητής τις εκλαμβάνει με τις δικές του σημασίες και έτσι η επικοινωνία γίνεται μπάχαλο.
    Είναι λογικό αφού, καταπώς φαίνεται, μιλάμε συντεταγμένα (δηλαδή σχεδόν όπως μιλάμε σήμερα) λιγότερα από 15.000 χρόνια. Η επικοινωνία πριν ήταν πρακτικά μη λεκτική, δηλαδή η γλώσσα του σώματος αρχικά, συνεπικουρούμενη από χειρονομίες και ήχους σημεία.
    Όπως αντιλαμβάνεστε σε μιαν επικοινωνία αποτελεί στοιχειώδες ζητούμενο να υπάρχει μια κοινή αντίληψη εννοιών ώστε να μπορεί να είναι στοιχειωδώς αποτελεσματική. Είναι άχαρο από εκείνον που τυχαίνει να γνωρίζει, άντε και κανα - δυο πραματάκια παραπάνω, στην προσπάθειά του να κατανοήσει τι θέλει να εννοήσει ο συνομιλητής του να προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει κάθε στιγμή το τι εννοεί ο άλλος. Ιδιαίτερα αν ο άλλος δεν προσπαθεί να εκφράσει με απλότητα αυτό που εννοεί, αλλά για λόγους που εκφεύγουν του παρόντος και δεν μας ενδιαφέρουν στη προκειμένη περίπτωση, χρησιμοποιεί λέξεις που ακούει και κατά κάποιο τρόπο στρεβλά αντιλαμβάνεται την έννοιά τους, αναγκάζει τον άλλο να επαναπροσδιορίζει συνεχώς την βάση αντίληψης.
    Είναι κουραστικό, πλην όμως το κάνει, αφενός για την ίδια την επικοινωνία, αφετέρου για την ανάγκη του να κατανοήσει και αυτός με τη σειρά του.
    Αν ο συνομιλητής επιμένει, στην πραγματικότητα μετατοπίζοντας συνεχώς το πεδίο αναφοράς εφόσον η ιδια λέξη προσλαμβάνει συνεχώς διαφορετική σημασία/περιεχόμενο, ο απ' αυτός που τυχαίνει να ξέρει, ή θα σταματήσει να επικοινωνεί ή θα τον σιχτιρίσει (τίμια αντιμετώπιση) ή θα τον εκμεταλλευτεί (τρισάθλια αντιμετώπιση).
    Όπως αντιλαμβάνεστε απαντήσεις από το "μη κατέχον" μέλος της επικοινωνίας, πως ο άλλος χρησιμοποιεί λέξεις που δεν καταλαβαίνει, πως παίζει με τις λέξεις, πως πάει να τον μπερδέψει κλπ αηδίες, δεν ευσταθούν, τουλάχιστον μέχρι ένα βαθμό.
    Γι' αυτό λοιπόν μη χρησιμοποιείτε λέξεις που δεν γνωρίζετε, απλά περιγράψτε με όση ειλικρίνεια μπορείτε, αυτά που αισθάνεστε και σίγουρα θα βρεθείτε κερδισμένοι σε μιαν επικοινωνία, αφού αν μη τι άλλο θα γίνετε καλύτεροι συνομιλητές, δεν θα σπαταλάτε τον χρόνο σας και σίγουρα κάτι θα μάθετε.
    Αν θέλετε να μάθετε μόνοι σας, ψάξτε να το βρείτε, όσο πιο καλά μπορείτε και από πιο πολλές πηγές, είναι καλύτερα να ξέρετε λίγα και καλά παρά πολλά και στο περίπου, είναι προφανές.
    Το πιο εύκολο πράγμα ειναι να ρωτάτε για να μάθετε από αυτούς που εσεις εκτιμάτε πως μπορεί να γνωρίζουν και φυσικά να μη προσπαθείτε να επιβεβαιώσετε αυτό που πιστεύετε με την ερώτηση που κάνετε, γιατί ήδη έχετε κάνει το πρώτο βήμα ως θύματα προς εκμετάλλευση. Σας είπε κανείς πως ζούμε στον "παράδεισο"?
    Εν κατακλείδι επικοινωνία δεν γίνεται:
    • Με τον πούτσο στο χέρι και όποιον πάρει η μπάλα ούτε καβάλα στο άλογο ούτε "πηρα αμπάριζα και βγαίνω".
    • Με γεμάτο ποτήρι... Αν είναι γεμάτο, τότε γιατί επικοινωνείς? Δεν το χρειάζεσαι.
    • Με το πιστόλι στον χέρι. Πάντα θα βρεθεί κάποιος να στο βάλει στον κώλο.
    • Μσ σεβασμό στον συνομιλητή. Αν δεν τον σέβεσαι γιατί επικοινωνείς.
    • Με ειλικρίνεια. Αν πας για να παίξεις, θα καταντήσεις να τον/το παίζεις.
    • Να ορίζεις το θέμα. Αλλιώς χαθήκαμε...

    Με τις υγείες μας

    ΥΓ:
    1. Πολλοί ισχυρίζονται πως έχουν διαβάσει και εντρυφήσει στο βιβλίο του παλιού Κινέζου στρατηγού. Τους θυμίζουν κάτι αυτά που έγραψα? Γιατί από αυτά που κατά καιρούς γράφουν ένα είναι προφανές :Απλά απαντώ ΠΑΠΑΡΙΑ! Χαμπάρι δεν πήραν..!
    2. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ευτυχώς... Και κοσμούν τον συγκεκριμένο χώρο ανταλλαγής απόψεων...

     
  12. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Kinky Vs Bdsm?

    ...θελω να σε ευχαριστησω, αγαπητε, για την (πραγματικη!!!) τροφη για σκεψη που παραθετεις με αυτο το ποστ σου στους αναλογα διαιτουμενους.  
    Αποτελει νομιζω μια πολυ καλη αφορμη μιας δευτερης ενδοσκοπησης απο τους θρεμενους δι' αυτης.(...μπουρπ... παρντον!)

    Ηταν και ο λογος που με εκανε να περιγραψω οτι ειχα να πω με εικονες, που ο καθενας θα μπορουσε (κατ ιδιαν!!! ... κατι πολυ σημαντικο) να ερμηνευσει / μεταφρασει / σκεφτει/ οραματιστει / φανταστει στη γλωσσα του στοματος του, του σωματος του, της ψυχης του, της καβλας του, του εγγεφαλου του, της διαθεσης του και της συμπεριφορας του προς τον εαυτο του.

    Ειμαι σχεδον ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα...  


    Γι:nod:ργος