Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Προσυμφωνημενα ορια

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος thaleia, στις 13 Ιανουαρίου 2011.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    Σε αυτή την περίπτωση όμως είμαι σίγουρη ότι θα θεωρηθεί αξιόπιστος, παρά το γεγονός ότι θα αλλάξει τα προσυμφωνημένα άνευ συζήτησης
     
  2. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Προσυμφωνημενα ορια

    Τα σκληρά όρια δεν είναι γραμμένα στην πέτρα, στα υποκειμενικά του καθενός αναφέρομαι κι εγώ, είτε είναι αίγες, είτε χαστούκια, είτε χάδια στην αριστερή ωμοπλάτη, είτε αγγινάρες. 
     
  3. XplorR

    XplorR Regular Member

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    Τα 'χουμε χιλιοπεί... αν ο άλλος είναι μαλάκας, ο/η υ σηκώνεται και φεύγει...
     
  4. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    με μιά κουβέντα τα είπες ολά
     
  5. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    καλη μου tender lilly
    τα εχεις "πιασει" ολα μπορω να πω στην τοποθετηση σου
    και σ ευχαριστω

    οντως υπαρχουν ορια που μπαινουν για να σπασουν κι αυτο εχει τη γοητεια του και την καυλα του,
    κι ετσι πρεπει να ειναι ... ο πηχυς ανεβαινει σιγα σιγα κι ολο ψηλοτερα ... και ναι .. μπορει να υπαρξει κοπωση ομως ξεπερνιεται με την καλη θεληση αμφοτερων

    υπαρχουν ομως και τα ορια που ειναι dead line που εχουν τεθει με σοβαροτητα και ωριμοτητα για να περιχαρακωσουν τη σχεση και τις προσωπικοτητες των μελων
    σ αυτο το σημειο στεκομαι , γι αυτα τα ορια ομιλω , λογικο ειναι καποια στιγμη ο κυριαρχος να δοκιμασει καποια στιγμη να τα παραβιασει, εκει λοιπον εστιαζομαι , να σεβαστει εκεινη την ωρα την συνενεση του τουλαχιστον στο εν λογω οριο .
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    Αυτά δεν θα τα έλεγα όρια καλή μου thaleia, το πλαίσιο της σχέσης έχω την εντύπωση ότι είναι, το οποίο πέρα απ τα συμφωνημένα, εξαρτάται και από τη ζωή την ίδια, πάντως δεν είναι κάτι με το οποίο μπορεί να παίζει κανείς. Στο κάτω κάτω ή του αρέσει και του ταιριάζει απ την αρχή και το δέχεται, εννοώ τον Κυρίαρχο ή όχι και δεν γίνεται η σχέση. Για ποιόν λόγο να το δεχτεί και μετά να το χαλάσει; Δεν κάνει χάρη κανείς σε κανέναν όταν μπαίνει σε μια σχέση, αν δεν του αρέσουν τα δεδομένα της, τότε να μη μπαίνει. Αυτή είναι η γνώμη μου, όμως για μένα αυτό είναι άλλο πράγμα από τα όρια.

    Πλαίσιο σχέσης και μάλιστα πολύ ουσιαστικό είναι αν θα είναι ανοιχτή ή κλειστή και αν θα παίζουν με άλλους. Όπως και να οριστεί, κρίνω ότι πρέπει να αρέσει πρώτα πρώτα στους δύο και επειδή τους αρέσει να το σέβονται.

    Όριο απλό (τίνος άραγε; και είναι όριο ή όρος; μπερδεύομαι) είναι αν θα φιλήσει κάποιος κάποιον στο παιχνίδι - που όμως έχουν συμφωνήσει ότι θα γίνεται και με άλλους. Το όριο σαφώς και μπορεί να αλλάξει μονομερώς, το πλαίσιο όχι. Δεν θεωρώ όμορφο ή ενδεικτικό σεβασμού στη σχέση και στον Κυρίαρχο, αν το υποτακτικό άτομο προεξοφλεί την αντίδρασή του σε όποια μεταβολή των ορίων. Ας γίνει πρώτα και μετά, αν μετά έχει κάτι να πει ας το πει. Στο M/s δεν είναι καν υποχρεωτικό να γίνει αποδεκτό αυτό που θα πει, δεν έχω όμως ποτέ ακούσει για Αφέντη που να αρνήθηκε να ακούσει τη σκλάβα Του.

    Δεν μπαίνει καν θέμα σεβασμού ως προς το πλαίσιο, μπαίνει θέμα ωριμότητας, ικανότητας του σχετίζεσθαι και ίσως μιας στοιχειώδους εξυπνάδας, λυπάμαι η κακοτάτη που λέω τέτοια πράγματα, είμαι όμως βέβαιη ότι δεν θα με κάψει κανένας κεραυνός   Αν το πλαίσιο βρεθεί να στενεύει και τους δύο ή να θέλουν και οι δύο να το αλλάξουν, στο M/s κάνει κουμάντο ο Κυρίαρχος για το πώς θα αλλάξει αυτό.

    Αναφορικά με τα όρια, επειδή δεν ζούμε σε κοινωνία Κυρίαρχων - αγγέλων, παρατηρώ ότι ο Κυρίαρχος που θα τα καταπατήσει είτε είναι της abusive σχολής, είτε είναι της άποψης ότι η Κυριαρχία τους είναι πλήρης και δική του, όχι δοτή από το υποτακτικό στοιχείο, όχι delegation of power. Ο Κυρίαρχος σε αυτή την περίπτωση δεν υποκαθιστά απλά το υποτακτικό στοιχείο στη λήψη αποφάσεων, ούτε δεσμεύεται ηθικά από τη βούληση του τελευταίου. Παίρνει αποφάσεις και για τους δύο με κριτήρια δικά του, τώρα αν τα κριτήρια οδηγούν σε χάλασμα του υποτακτικού, υποβάθμιση της σχέσης και μιζέρια γενική, τί να πω, ας μην μιλήσω κι άλλο.

    Τον abusive Κυρίαρχο τον παίρνει είδηση κάποια πολύ πολύ πριν καταπατήσει προσυμφωνημένο όριο, ούτε μπορεί να κρύψει αυτός τί είναι, ούτε και το επιδιώκει πάρα πολύ.

    Από την άλλη ο Κυρίαρχος ελέω Κυρίαρχου μάλλον θα έχει θέσεις στα προσυμφωνημένα όρια, πιθανά μη αποδεχόμενος κάτι τέτοιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σπρώχνει τη σκλάβα Του να ζει συνέχεια πέρα απ τις δυνάμεις και τις αντοχές της. Θέμα νοοτροπίας πιο πολύ είναι και λιγότερο πρακτικών.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίζουμε για τι είδους σχέσεις μιλάμε, σε τι είδους σχέσεις αναφερόμαστε και όχι να αναφέρουμε γενικά τις bdsm σχέσεις.
    Γιατί αλλιώς απαντιέται η ερώτηση αν αφορά T-b, αλλιώς αν αφορά D-s κι αλλιώς το M-s.

    Ένα γενικό σχόλιο μου όταν διαβάζω τα ποστ σου είναι πως έχεις την τάση να ισοπεδώνεις τις σχέσεις που υποτίθεται εξ ορισμού είναι άνισες.
    Δεν υπάρχει ισότητα σε μια Ds σχέση. Δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και για τους δύο. Δεν είναι "δίκαιες" σχέσεις όπως τις ορίζει το γενικότερο κοινό.
    Πολλές φορές όταν σε διαβάζω μού 'ρχεται στο μυαλό το ρητό "Αφεντικά και δούλοι το ίδιο γίναμε ούλοι"  

    Δεν επιθυμούν όλες οι υποτακτικές ισότητα και ισοπέδωση, δεν επιθυμούν να έχουν μια σχέση όπου ένα σου ένα μου. Με τιμώρησες, σε τιμωρώ, έσπασες ένα κανόνα, σπάω κι εγώ κ.ο.κ.
    Αυτό δεν έχει σχέση με υποτακτικότητα και βεβαίως ουδεμία σχέση με υποταγή κατά τη γνώμη μου, έχει σχέση με παιγνίδια υποτακτικότητας.
    Δεν είναι το ίδιο ο Αφέντης με τη σκλάβα.
    Όπως δεν είναι το ίδιο ο Κυρίαρχος με την υποτακτική.
    Άσχετα με την ποιότητα της, άσχετα με τις ικανότητες της, επιλέγει συνειδητά, όχι επειδή ακολουθεί τη μόδα της εποχής και ψάχνει να φανεί cool μέσα από εναλλακτικές σεξουαλικές πρακτικές, ή να ξεχωρίσει επειδή δεν έχει άλλο τρόπο να το πράξει από τους γύρω της, αλλά επειδή επιθυμεί μια σχέση όπου ο Ένας είναι Πάνω κι εκείνη είναι κάτω.
    Όποια γουστάρει ισότιμες σχέσεις δεν πιστεύω πως έχει καν θέση να κάνει Ds.
    Ας κάνει Sm.

    Όσο για τους κανόνες είναι εκείνοι που προστατεύουν κάποια που μπαίνει σε μια σχέση με κάποιον που δεν ξέρει και δεν εμπιστεύεται με το δίκιο της και για να καθοριστεί προς τα που και πως επιθυμούν οι συμβαλλόμενοι να προχωρήσουν όσο ισχύει το συμβόλαιο. Όμως για κάποια που είναι καιρό σε μια σχέση, αν πραγματικά θεωρεί πως τον Κ της μπορούν να τον σταματήσουν από την ασυδοσία οτιδήποτε πέραν της συνείδησης του, τότε θεωρεί πως αυτός τον οποίο επέλεξε είναι ή μπορεί να γίνει ασύδοτος.
    Προσωπικά δεν θα καθόμουν με κάποιο για τον οποίο έχω τέτοια γνώμη.
    Ποτέ των ποτών δεν θα σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω τέτοια λέξη για να περιγράψω οτιδήποτε περιμένω από κάποιον που υποτίθεται επέλεξα έχοντας σώας τας φρένας.

    Αυτή είναι κι η δικιά μου θέση.

    Και για να απαντήσω και στο ερώτημα του νήματος πιο ξεκάθαρα, το θέμα ορίων και σπασίματος τους, εξαρτάται από το είδος της σχέσης.
    Αν έλεγα στον Κύριο μου, απαγορεύεται οτιδήποτε, το πιθανότερο να μου έδειχνε την πόρτα. Γιατί έδωσα συναίνεση να μην χρειάζεται να συναινώ σε τίποτα από τη στιγμή που έγινα ιδιοκτησία Του.

    Αν ήμουν σε μια διαφορετικής μορφής σχέση, θα το συζητούσα και θα επεξηγούσα πως δεν δέχομαι να σπάνε όρια που έχω δηλώσει ως bottom/submissive ως σκληρά χωρίς συζήτηση κι αν δεν μπορεί να ελέγξει ο ίδιος τον εαυτό του θα αποχωρήσω από τη σχέση.
     
  8. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    Επειδή σέβομαι την άποψή σου και γενικά εκτιμώ την στάση σου και την γνώση σου στο bdsm,μου υποδεικνύεις σε παρακαλώ τα σημεία που αναφέρομαι σε ισότιμη σχέση και ισοπεδώνω την έννοια d/s?
    Και σε ρωτάω δίχως ίχνος ειρωνίας, αλλά επειδή έχω μάθει να ακούω και να διορθώνω λάθη και είμαι ακόμα στην αρχή, επιθυμώ την καλή και αμερόληπτη κριτική.
     
  9. Valkiria

    Valkiria Regular Member

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    Tελικά τα "στυλ" του bdsm είναι περισσότερα κι από τις Χριστιανικές αιρέσεις, λολ.
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    Asttrovroxi μου, το να βρω κάθε ποστ που μου δημιούργησε την "αίσθηση" πως κάποιες έννοιες μπερδεύονται παρέα με τους ρόλους ανάμεσα στα 500+ ποστ, θα ήταν ένα τεράστιο έργο.
    Και λέω μπερδεύονται πιστεύοντας ακράδαντα πως αυτό δεν οφείλεται σε κάποια δική σου ανικανότητα αντίληψης, αλλά στο γεγονός που η ίδια αναφέρεις, το ότι είσαι ακόμα νέα και υπό εκπαίδευση.
    Δεν κάνεις δηλαδή κάτι που δεν έκανα κι εγώ και πολλές άλλες και τη φράση που έγραψα αστειευόμενη περί Αφεντικών την άκουγα συχνά από Τον Κύριο μου  
    Δεν πρόκειται λοιπόν περί λαθών, αλλά περί διαδικασίας μετατροπής των βανίλλα μας αντιλήψεων σε bdsmικές.

    Η φράση δε, που στο συγκεκριμένο νήμα μου έδωσε την άισθηση, ήταν εκείνη που παρέθεσα.
    Η σύγκριση ανάμεσα στη σκλάβα και τον Αφέντη, κάτι ανάλογο που έγινε και στο "Τιμωρια....Κυρίαρχου. Επιτρέπεται?".
    Δεν είναι συγκρίσιμα, όχι τουλάχιστο εκεί που βλέπω πως συνειδητά βαδίζεις.
    Αυτό και μόνο εννοούσα, ίσως το εξέφρασα κάπως άγαρμπα, αυτό σου το κάνουν μερικές ημέρες αϋπνίας, και λυπάμαι αν με οποιοδήποτε τρόπο σε έκανε να νιώσεις άσκημα, δεν είχα πρόθεση κάτι κακό, απλά δες το ως αποτυχημένο αστείο.  
     
  11. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    Ειλικρινά καθόλου άσχημα.Παρότι είμαι ακόμα στην αρχή, εγώ sub κι εσύ slave,πάντα διαβάζω με προσοχή ότι γράφεις γιατί είσαι συγκεκριμένη,με μεστό λόγο και με βοηθάς αρκετά να καταννοήσω.Και το σημαντικότερο....δεν ξεχνάς ότι κάποτε ήσουν κι εσύ άπειρη.Μεγάλο πράγμα η μνήμη.Λείπει σε πολλούς από εδώ μέσα....
    Καλημερούδια κούκλα μου.
     
  12. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Προσυμφωνημενα ορια

    ευχαριστω ολες τις φιλες και φιλους που αφιερωσαν τον χρονο τους για να με βοηθησουν να δωσω απαντηση στο ερωτημα μου, ηδη εχω καλυφθει .

    το νημα δικο σας ...