Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Εκπαίδευση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος DRKN, στις 3 Φεβρουαρίου 2011.

  1. DRKN

    DRKN Regular Member

    Η εκπαίδευση είναι το σημαντικότερο βήμα στην σχέση. Το παρόν νήμα ασχολείται με την εκπαίδευση του εκάστοτε υ και δεν έχει σημασία το φύλο του. Ο υ θα πρέπει σίγα σίγα να αποδίδει σεβασμό και υποτακτικότητα στον κ του μέχρι το σημείο που θα δοθεί ολοκληρωτικά. Στο πέρας της εκπαίδευσης ο υ ειναι ᾽᾽ελεύθερος᾽᾽. Ακολουθεί μία σύντομη περιγραφή της.
    Στάδια εκπαίδευσης

    1. Γνωριμία

    Ο κ και ο υ συζήτουν, ρωτούν, μαθαίνουν κι επεξεργάζονται τις πληροφορίες που χρειάζεται ο ένας για τον άλλον. Η επικοινωνία και ο τρόπος πραγματοποίησης της αποφασίζονται από τον κ. Προτείνω τον γραπτό λόγο



    2. Οριοθέτηση

    Η γνωριμία ολοκληρώνεται, τα όρια εχουν τεθεί. (οικογενείακα, σωματικά, κοινωνικά κ.α.) ο κ και ο υ αποφασίζουν τα όρια της σχέσης τους. ο κ διαλλέγει τα όρια του υ που κρίνει οτι μπορούν να βελτιωθούν. (η ψυχοσύνθεση του κ είναι μεγάλο θέμα, το νήμα δεν πραγματεύεται αυτό το θέμα)


    3. Σεβασμός

    Σέβασμός των ορίων που έχουν θέσει ο κ και ο υ. Αρχικώς σεβασμός στην ανθρώπινη φύση και οντότητα και των δύο. Αμοιβαίος σεβασμός καλλιεργείται και από τους δύο την περίοδο της εκπαίδευσης.

    4. Δεκτικότητα

    ο υ μαθαίνει να δέχεται τον κ του, φροντίζει τις ανάγκες του και ικανοποιεί τις επιθυμίες του. Δέχεται εκείνα που το προσφέρονται χωρίς να φέρνει αντιρρήσεις, μαθαίνει εκπαιδευέται. Σε περίπτωση αντίρρησης ή άρνησης δέχεται την τιμωρία, η μεγαλύτερη πράξη δεκτικότητας είνα να δέχεται τον κ του.

    5. Δοτικότητα

    Η δοτικότητα είναι η συνέχεια της δεκτικότητας. Μαθαίνει εκτός από το να δέχεται σωματικά και εγκεφαλίκα την εκπλήρωση των επιθυμιών του κ, να δίνεται ψυχικά σε αυτόν. Είναι βήματα πριν την ολοκλήρωση του.

    6. Υποταγή

    ο υ βλέπει όλα όσα έχει πετύχει και αποφασίζει για την υποτακτικότητα του ή μη. Είναι ένα βήμα στο οποίο ο κ απέχει, ο υ πρέπει μόνος του να αποφασίσει.

    7. Ολοκλήρωση

    Αν η απόφαση είναι αρνητική, η εκπαίδευση διακόπτεται. Δεν θα τελειώσει πότε. Συνιστώ σε τέτοιες περιπτώσεις την απομάκρυνη του κ απο τον υ.

    Αν η απόφαση είναι θετική , η εκπαίδευση ολοκληρώνεται. ο κ δίνει την ᾽᾽ελευθερία᾽᾽ στον υ. Η σχέση τους μόλις αρχίζει , το χαμόγελο μένει στο πρόσωπό τους, ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του, από κοινού καταλαβαίνουν οτι αυτοί οι δρόμοι τέμνονται, το πόσες φορες και το αν θα ταυτιστουν εξαρταται από τα ιδια τα πρόσωπα.
     
  2. Kat

    Kat Regular Member

    Απάντηση: Η Εκπαίδευση

    Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για την "ελευθερία" που αποδίδει ο Κ στον υ στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Πώς ορίζεται κτλ.
     
  3. anthi

    anthi New Member

    Απάντηση: Η Εκπαίδευση

    ορίζετε και η ελευθερία????
     
  4. DRKN

    DRKN Regular Member

    Απάντηση: Η Εκπαίδευση

    ο υ και ο κ έχουν εκπαιδευτεί και παιδευτεί κατά την διάρκεια της σχέσης-εκπαίδευσης, γνωρίζουν ο ένας τα χαρακτηριστικά του άλλου. ο κ είναι σε θέση να κρίνει αν η υ έχει μεταμορφωθεί σε σ, αυτό σημαίνει ό,τι έχει ελευθερωθεί πλέον απ' ό,τι την δέσμευε και ψυχικά είναι ελεύθερη. ο κ είναι εκείνος που αποφασίζει ποιές θα είναι οι ελευθερίες της σ του πλέον.

    για παράδειγμα σε μια σχέση 24/7 θα μπορούσε να της δίνει περισσότερες ελευθερίες, σε μια πιο ''ήρεμη'' σχέση θα μπορούσε να της δινει ελευθερίες όπως να έχει προσωπική σχέση. Επιμένω να αναδιατυπώνω ό,τι τα παραπάνω αποτελούν παραδείγματα.

    ---------- Post added at 10:01 ---------- Previous post was at 09:39 ----------

    Ασφαλώς. Πολιτισμικά και κοινωνικά αν το δεις θα διαπιστώσεις ό.τι η ελευθερία ορίζεται και περιορίζεται από νόμους και ηθικούς κανόνες αναλόγως του πολιτεύματος και των θρησκευτικών πεποιθήσεων.

    Να κάνω μια διευκρίνηση στο σημείο αυτό, μια σχεση κ με υ ή κ με σ είναι απόλυτα ελεύθερη. ο υ σε καμία περίπτωση δεν είναι δέσμιος του κ του και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να σταματήσει. Σε διαφορετική περίπτωση συζητάμε για εξαναγκασμό και κακοποίηση, αυτο σταματά την αμοιβαία δυναμική σχέση ανάμεσα στον κ και στον υ και την καθιστά μονοπλεύρως παθητική, άρα επιβλαβή για εμένα και επικίνδυνη, σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστώ να ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό θεραπευτή.

    Σε ένα μέηλ μου, πριν λίγες στιγμές διάβασα κάτι πόλυ σπουδαίο, το οποίο το δανείζομαι.

    ''από εδώ και πέρα αρχίζει η κοινή μας ζωή'' ναί, αυτό είναι η ολοκλήρωση. ο υ γίνεται σ και ειναι ανεξάρτητος από τον κ του, γνωρίζει την θέση του και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ζει. Στην σχέση του με τον κ μπορεί να επέλθει ακόμη και χωρισμός, αυτός είναι μόνο σωματικός. ο σ ειναι παντα σ στον κ του και υ οπουδήποτε αλλού, δεν αφορά όμως το αλλού την σχέση τους. ο κ ειναι παντα κύριος του σ, ο σ ανήκει για πάντα στον κ. Η ζωή τους συνεχίζεται. είτε συνεχίζοντας ο καθένας τον δικο του δρόμο με σημεία τομής των δρόμων αυτών, (συναντήσεις κ.α.) είτε να είναι μόνιμα μαζί οι δρόμοι συμπίπτουν. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ζουν από κοινού και ο σ ξέρει που ''ανήκει''.
     
  5. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: Η Εκπαίδευση

    προσωπικά θα προτιμούσα η εκπαίδευση να διαρκής ,μία μορφή συν-εξέλιξης Κ και υ .

    επίσης να προσθέσω (μιας και γενικά συμφωνώ) το 1 με το 2 θα τα συγχώνευα και το σεβασμό το θεωρώ αυτονόητο ,είναι σαν στάση ζωής για εμένα ,αλλά είναι κάτι που κερδίζεται ... ; )
     
  6. Kat

    Kat Regular Member

    Απάντηση: Η Εκπαίδευση

    Αλίμονο στον Κ που μεταμορφώνει τον υ του και ο ίδιος δεν βελτιώνεται σε ατομικό επίπεδο.

    Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται ποτέ ή στην ουσία συνεχίζεται καθ'όλη τη διάρκεια της σχέσης και μετα την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων σταδίων; Είναι δυνατόν να τελειώνει ποτέ η εκπαίδευση του υ;
    Οι σχέσεις είναι αυτούσιες οντότητες και άκρως δυναμικές. Μεταβάλλονται, εξελίσσονται και αναπτύσσονται παράλληλα και σε σχέση με την εξέλιξη των ατόμων που την αποτελούν, με το πέρασμα του χρόνου, στο αστικό περιβάλλον που αλλάζει με ραγδαιους ρυθμούς..... μιλώντας για μακροχρόνιες σχέσεις...
     
  7. GRD

    GRD Great Red Dragon

    Απάντηση: Η Εκπαίδευση

    Ορίσαμε τα μη οριζόμενα και αυτά που δυναμικά ζουν 2 άνθρωποι... που δεν ξέρουμε  

    Για μια ακόμη φορά αυτό το φόρουμ αναλώνει τα μυαλά των αναγνωστών του σε "αυτονόητα" πράγματα... με πολύ μεγάλη δόση από "εγώ ξέρω" και πολύ λίγη αυτογνωσία...

    Μακάρι να μπορούσα να έχω μια λίστα με το τι θα κάνω για να πετύχω ως Κ. ή Dom ή Sub ή οτιδήποτε... να την ακολουθήσω σαν λίστα σουπερ-μάρκετ... και να είμαι ευτυχισμένος.

    Προς το παρόν δεν έχω δει να συμβαίνει όπως στη παρούσα λίστα... ΠΟΤΕ. Μακάρι να αλλάξουν τα προσωπικά μου στατιστικά.

    Τέλος, συμφωνώ ότι η εκπαίδευση δε τελειώνει ποτέ. Ίσως η αρχική, μέχρι την ουσιαστική γνωριμία... να τελειώνει κάπου συγκεκριμένα... αλλά δεν μπορώ να ορίσω που... εκεί που γίνεται ο άλλος απαραίτητος; κάτι τέτοιο.


    Ανδρ(ε)ας
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Η Εκπαίδευση

    Read the fucking manual (RTFM)? Στις ανθρώπινες σχέσεις? Που ξεκινάει και με γραπτή επικοινωνία? Και από άτομο που δεν αναφέρει την ηλικία του?
    Κάτι δεν πιάνω... Πολύ θεωρία...
     
  9. DRKN

    DRKN Regular Member

    Απάντηση: Η Εκπαίδευση

    Είναι η γλώσσα στην οποία έχουν γραφτεί οι νόμοι του Σύμπαντος, κι όμως την χρησιμοποιούμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, και στην καθημερινή μας ζωή. Οι επιστήμονες στηρίζονται σ' αυτήν, για να βρουν απαντήσεις σε κοσμικά μυστήρια, ενώ οι τράπεζες ανατρέχουν εκεί, για να πουν πιο ευγενικά το «λυπάμαι, χρεοκοπήσατε». Μπορεί να είναι τόσο φυσική και γνωστή όσο τα δάχτυλα των χεριών μας και παράλληλα τόσο πολύπλοκη, που αν σταθεί κανείς να την μελετήσει εις βάθος, κινδυνεύει να... αρρωστήσει.
    Παρ' όλα αυτά, χωρίς τη γλώσσα των αριθμών ο κόσμος, όπως τον ξέρουμε, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ακόμη και σήμερα πολλοί άνθρωποι παλεύουν, για να βρουν αν πραγματικά υπάρχουν ορισμένα είδη αριθμών, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που χάθηκαν, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν νέα τέτοια είδη. Όχι. Οι αριθμοί δεν είναι τόσο απλοί όσο το 1, 2, 3... Ο κόσμος που χτίζουν είναι εξαιρετικά παράξενος και μυστηριώδης όσο και γοητευτικός...
    Ασχολούμαστε με τους αριθμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στα μέσα της δεκαετίας του 1930 μία ομάδα αρχαιολόγων βρήκε, στη διάρκεια ανασκαφών στην Τσεχοσλοβακία, κόκαλα λύκου, ηλικίας 30.000 ετών, με χαραγμένα σημάδια πάνω τους, τα οποία υποδηλώνουν πως ο homo sapiens ήξερε να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς τουλάχιστον 25.000 χρόνια πριν  πολύ πριν εμφανισθούν τα πρώτα ίχνη γραφής, δηλαδή. Για τους προϊστορικούς ανθρώπους, το να κρατούν σε τάξη σημάδια αριθμών ή συμβάντων, ήταν εξαιρετικά σημαντική διαδικασία. Πιθανότατα συνδεόταν με την επιβίωσή τους στο τρομακτικό κλίμα όπου ζούσαν ή ακόμη και με την καταγραφή των διαθέσιμων αποθεμάτων τροφής.
    Σ' αυτό χρησίμευαν οι αριθμοί, μέχρι να κάνει τελικά την εμφάνισή της η γραφή, γύρω στο 3000 π.Χ.. Από εκεί και έπειτα, οι μαθηματικοί υπολογισμοί ήταν εκείνοι που έδωσαν ώθηση στη δημιουργία πολιτισμών. Οι πήλινες πλάκες της πρώτης περιόδου δημιουργήθηκαν με ένα αριθμητικό σύστημα, που είχε ως βάση τον αριθμό 60: ορισμένοι πιστεύουν πως ήταν το 60, επειδή μπορεί να διαιρεθεί με δεκάδες αριθμούς, χωρίς να αφήσει υπόλοιπο. Αρκετά χρόνια αργότερα, στα 525 π.Χ., στην Ιταλία, δημιουργήθηκε μια μυστική ομάδα ανθρώπων αφοσιωμένων στις μυστικιστικές ιδιότητες των αριθμών. Ο «ηγέτης» της ομάδας αυτής ήταν ένας από τους πιο διάσημους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς: ο Πυθαγόρας. Ήταν εκείνος και οι μαθητές του που αναζήτησαν τους μαθηματικούς νόμους που διέπουν το Σύμπαν. Και τους βρήκαν σε έναν κανόνα σχετικό με το μήκος των χορδών που παράγουν αρμονικές μουσικές νότες και με τις πλευρές των ισόπλευρων τριγώνων. Έναν κανόνα που δεν είναι άλλος από το γνωστό «Πυθαγόρειο Θεώρημα».
    Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 2000 χρόνια ακόμη, μέχρι να ανακαλύψει κάποιος τους αρνητικούς αριθμούς. Ήταν το 1500 και στο μεταξύ, οι μαθηματικοί της εποχής άγγιξαν ένα άλλο νέο είδος αριθμών, ακόμη πιο δύσκολο. Οι αριθμοί αυτοί, όταν πολλαπλασιάζονται με τον εαυτό τους, δίνουν αρνητικό αριθμό. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί ούτε με κανονικούς ούτε με αρνητικούς αριθμούς: όλοι αυτοί όταν τετραγωνίζονται δίνουν θετικό αριθμό ως αποτέλεσμα. Ο Ιταλός Rafael Bombelli, το 1952, έδωσε μια εξήγηση, που όμως έμοιαζε περισσότερο με... ανέκδοτο: «Οι αριθμοί αυτοί θα πρέπει να βασίζονται στην τετραγωνική ρίζα του "-1", η οποία όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει».
    Κι όμως, αυτό το... ανέκδοτο έφερε την επανάσταση στη μαθηματική σκέψη. Άνοιξε τον δρόμο για τους «φανταστικούς αριθμούς», οι οποίοι αποκαλούνται επίσης «μιγαδικοί» και βρίσκουν χιλιάδες εφαρμογές. Είναι... εκπληκτικοί στο να μετρούν συχνότητες ενώ μπορούν και περιγράφουν με απλό τρόπο τεράστιες ποσότητες πληροφοριών, γι' αυτό και χρησιμοποιούνται ευρύτατα για τη συμπίεση εικόνων που φιλοξενούνται στο Internet και το World Wide Web. Η ιστορία των αριθμών μπορεί να μετρά χιλιάδες χρόνια, όμως έχει πολύ δρόμο ακόμη, μέχρι να ολοκληρωθεί. Μέχρι σήμερα, πάντως, έχει αποδειχθεί πως οι ολοένα και πιο πολύπλοκοι ή «τρελοί» αριθμοί που ανακαλύπτονται, μπορούν και βρίσκουν εξαιρετικά πολύτιμες εφαρμογές, αλλάζοντας κάθε φορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.

    ΤΑ ΝΕΑ , 15/01/2000 , Σελ.: R38
    Κωδικός άρθρου: A16642R381
    ID: 201964
    Παραθέτω αυτό το άρθρο για να δείξω την ιστορία των αριθμών και την σημαντικότητα τους στην εξέλιξη του πολιτισμού μας. Οι αριθμοί είναι ένα βασικό εργαλείο διάκρισης αντικειμένων και ιδιοτήτων όπως η ηλικία του κάθε ανθρώπου. Οι αριθμοί, λοιπόν, είναι ένα εργαλείο στην διάθεση των ανθρώπων και η χρήση τους υπόκειται στους ιδίους.

    Η ηλικία είναι ένας αριθμός που είναι σημαντικός για διάφορα κοινωνικά και ηθικά θέματα, αλλά θα ήταν λάθος να θεωρούμε τον παράγοντα ηλικία σημαντικό για την μέτρηση της ωριμότητας του ατόμου ή πόσο μάλλον για τον δείκτη νοημοσύνης του.
    Άλλωστε, ο δείκτης νοημοσύνης είναι δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, η οποία παρά μόνο ελάχιστων εξαιρέσεων παραμένει σταθερή κατά όλη ην διάρκεια ζωής του ατόμου. (Στην τελευταία διαπίστωση των ειδικών επιστημόνων επί του θέματος αυτού τείνω να διαφωνήσω).

    θα επανέλθω την αυριανή με περαιτέρω διευκρινήσεις.
     
  10. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: Η Εκπαίδευση

        :retard:
    Μόλις έμαθα, διαβάζοντας το από πάνω πόστ του DRKN πως η ηλικία δηλώνει ευφυΐα...    :retard:
    ευτυχώς Παναΐα μου γερνάω...  
     
  11. Απάντηση: Η Εκπαίδευση

    Πώς το συμπέρανες αυτό απο το παραπάνω ποστ;
     
  12. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: Η Εκπαίδευση

    Διαβάζοντάς το...

    "Η ηλικία είναι ένας αριθμός που είναι σημαντικός για διάφορα κοινωνικά και ηθικά θέματα, αλλά θα ήταν λάθος να θεωρούμε τον παράγοντα ηλικία σημαντικό για την μέτρηση της ωριμότητας του ατόμου ή πόσο μάλλον για τον δείκτη νοημοσύνης του.
    Άλλωστε, ο δείκτης νοημοσύνης είναι δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, η οποία παρά μόνο ελάχιστων εξαιρέσεων παραμένει σταθερή κατά όλη ην διάρκεια ζωής του ατόμου. (Στην τελευταία διαπίστωση των ειδικών επιστημόνων επί του θέματος αυτού τείνω να διαφωνήσω)."



    Με το απόσπασμα συμπεραίνουμε πως ο DRΚN θεωρεί πως εξελίσσεται η ευφυΐα ενός ατόμου κατά την διάρκεια της ζωής του...
     
    Last edited: 7 Φεβρουαρίου 2011