Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

1821!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος jorge1970, στις 8 Φεβρουαρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jorge1970

    jorge1970 Regular Member

    Απάντηση: Re: 1821!

    Ευχαριστώ για την τοποθέτηση την οποία γενικά προσυπογράφω.
    (να υπενθυμίσω ότι η σειρά του ΣΚΑΙ δεν είναι το αντικείμενο του νήματος αλλά η ωφελιμότητα και σκοπιμότητα των "άλλων θεωρήσεων" της ιστορίας και η ετοιμότητά μας να τις δούμε νηφάλια).

    Για την τεκμηρίωση κάποιων πραγμάτων πάντως, αρκούν νομίζω "απλοί", δικοί μας προβληματισμοί και παρατηρήσεις.
    Π.χ. είναι σωστό αυτό που λέει το ντοκυμαντέρ ότι το Πατριαρχείο 'ορμήνευσε' στους υποτελείς του να μην ακούν τις ιδέες περί ελευθερίας και "να κάτσουν στ'αυγά τους" κοινώς? Αφού μάθαμε ότι χάριν της ορθοδοξίας και των κρυφών σχολειών διατηρήσαμε την ταυτότητά μας. Ποιός μπορεί να ξέρει τελικά?
    Εκτός από τα γραπτά ντοκουμέντα που υπάρχουν, και απλά δεν είναι ευρέως γνωστά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι, κι ας μην είσαι "ειδικός": Πώς γίνεται, σε μια Τουρκοκρατία που υποτίθεται καταπίεζε τη θρησκεία και τη γλώσσα, να υπάρχει ενεργό Πατριαρχείο με Πατριάρχη καθ' όλη τη διάρκειά της, δίπλα - δίπλα με το σουλτάνο? Λέμε ότι ο Γρηγόριος ο Ε' πέθανε σαν ήρωας του αγώνα αλλά δε διερωτόμαστε: πώς διάολο υπήρχε Πατριάρχης καν? Μήπως, αντί για καταπίεση, υπήρχε αγαστή συνεργασία Σουλτάνου - Πατριάρχη? Το πράγμα μιλάει από μόνο του ..

    Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι "όσο κανείς γυρίζει, μυρίζει" και αποκτά κριτήρια και εκπαιδευμένο τρόπο σκέψης ώστε να διασταυρώνει αυτά που μαθαίνει από ειδικούς ή μη.
     
    Last edited: 8 Φεβρουαρίου 2011
  2. gr_fun

    gr_fun Regular Member

    Re: Απάντηση: 1821!

    βασικά όλοι οι οπλαρχηγοί, αφού νίκησαν τους Τούρκους (περίπου δηλαδή), πλακωθήκαν στο ξύλο μεταξύ τους για να δουν ποιος την έχει πιο μεγάλη (την αρχηγεία)
    πάντως ιστορικά έχουμε μια συνέπεια σαν λαός, 2500 χρονια πλακωνόμαστε ανελλειπώς μεταξύ μας

    ακριβώς αυτό, πάνω σε τέτοια θέματα πιστεύω ότι απλά πρέπει να συγκεντρώνουμε πληροφορίες, και να τις επεξεργαζομαστε κατά την κρίση μας
     
  3. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    ΕΘΝΟΣ=μεγαλος αριθμος ατομων με κοινα χαρακτηριστικα...ΚΡΑΤΟΣ=γεωγραφικος προσδιορισμος..ΙΣΤΟΡΙΑ=καταγραφη των πραξεων αυτων.Καταρχας αν η ιστορια ειναι επιστημη τοτε δεν μπορει να ειναι υποθετικη.Και η ιδεα οτι την γραφουν η νικητες ειναι αστοχη.Εκτος βεβαια αν πουλας βιβλια απο την τηλεοραση τοτε η ιστορια μπορει να ειναι αυτο που σε συμφερει.Οσο αυτο με των Πατριαρχη ηρωα μου θημηζει μια δηλωση ενος θρυλου του αγγλικου ποδοσφαιρου τις δεκαετιας του 60....Εμεις ειμαστε τρανοι γιατι εχουμε μια μεγαλη ομαδα,αυτοι γιατι επεσε το αεροπλανο τους...
     
  4. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Re: Απάντηση: 1821!

    αλλο ενα ιστιορικό λαθος, διαβολή (καθολου τυχαια επιλογη λεξης) της εκκλησίας. Η εκκλησία που ποτε δε συμπαθησε την επανασταση (γιατι την ξεβόλευε απο τη συμφωνία ραγιαδοεξουσίας που ειχε με το σουλτάνο) και υποκρίθηκε οτι συνεισεφερε, αφού πηρε την τελική της τροπή η επανάσταση, αποφάσισε να σουτάρει τους ελληνοψυχους επαναστάτες και να τους αντικαταστησει με δικα της ατομα, αφορίζοντας και προδίδοντας τους.

    επίσης παραννόηση. Εκτος απο τοις διαμαχες αναμεσα στους τους διαδόχους του αλέξανδρου και των πελοπονησιακών πολέμων που συνέβησαν στα τελευταία χρόνια του αρχαιου ελληνικου κόσμου, δεν υπήρχε πιο πριν αλλη εμφύλια διαμαχη για τουλαχιστον 2500 χρονια πισω (δηλ μεχρι το 3000πχ), που ειναι η ελληνική ιστορία που παραδεχονται τα σχολικα βιβλία σημερα (ποσο μαλλον και αυτη που δεν παραδεχονται). Απο κει και περα εμφύλια διαμάχη ειδαμε ξανα οταν το νεοιδρυθέν ελληνικό κρατος χωρίστηκε σε αριστερους και δεξιούς, δηλαδή στις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτή ειναι η συνεχής φαγωμάρα των τελευταίων 2500 ετών; Μην ειστε αδαείς. Επίτηδες λέγονται για να αποθαρρύνουν τους ελληνες απο το να ενωθουν εναντια στη ΝΤΠ και να τους κρατούν ηττοπαθείς και διαιρεμένους. Μη παιζετε το παιχνίδι τους, εστω κι αν πιστευετε οτι αυτο που λεω ειναι λάθος.
     
  5. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    φαγωμαρα:scratchhead: προχειρα και γρηγορα ...Αιτωλικη συμπολιτεια-ρωμαικη συγκλητο-σταση του νικα...αριανισμος..μονοφυσιτισμος...εικονομαχια...ζηλωτες τις θεσ/νικης.....δεσποτατο της ηπειρου....αυτοκρατορεια τις τραπεζουντας...αυτοκρατορεια τις νικαιας...Καντακουζινος....κλεφτες και αρματωλοι....α εμφυλιος 1823 κοτζαμπασιδες-φιλικοι ....β εμφυλιος φιλοαγγλοι-πελοποννησιων...βασιλικοι συνταγματικοι.....φιλογερμανοι(βασιλικοι)φιλοαξονες(βενιζελικοι)...στο Γουδι,στο Γουδι.....ρε αδελφε που εμαθες ιστορια?
     
  6. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    ρωμαϊκή κατοχή. που ειναι ο εμφύλιος;
    Χριστιανική κατοχή. ποια ελλαδα; μη μου πεις οτι πιστευεις τα παραμύθια της Αρβελερ περι συνύπαρξης ορθοδοξιας και ελληνισμού...
    ποια διαμαχη ακριβώς;
    οκ, δεν ειναι τα τελευταια 100 χρονια, ειναι 150. πωπωωωω διαφοραααααα....

    και οπως ειπα, ακόμη κι αν πιστευετε οτι η φαγωμαρα ειναι εμφυτη, μην πεφτετε στην παγίδα του διαιρει και βασίλευε. Εκτος πια κι αν δε σας εχει μεινει καμια περηφάνεια, και η μονη σας περηφάνεια ειναι η κοντόφθαλμη πόλωση....
     
  7. jorge1970

    jorge1970 Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: 1821!

    ... χρυσόστομε ...

    James,
    θυμίσου τι γινόταν καθ'όλη τη διάρκεια των κλασσικών & ελληνιστικών χρόνων με τις διάφορες συμμαχίες (συχνά καταχρώμενες προϋπάρχουσες αμφικτιονίες όπως π.χ. η πολιτισμένη τότε Αθήνα την αμφικτιονία της Δήλου) στις οποίες μπαινόβγαιναν πόλεις-μέλη ανάλογα με το συμφέρον της στιγμής και αμέτρητες τοπικές ή ευρύτερες (δια)μάχες να λαμβάνουν χώρα εδώ κι εκεί. Η ύπαρξη της Ολυμπιακής εκεχειρίας κάθε 4 (μόλις) χρόνια, σημαίνει ότι όλο και κάποια σύρραξη 'έτρεχε'. Και φυσικά αυτή η εκεχειρία απευθύνονταν μόνο προς τους Έλληνες που θα την σέβονταν, άρα μιλάμε για εμφύλιες συγκρούσεις (στα @@@ια του του Πέρση π.χ. αν έχεις Ολυμπιακούς αγώνες ή όχι).
    Και, μιά και είπα Πέρση, να σημειώσω ότι Ελληνικές πόλεις, ακόμα και οι Δελφοί κάποια στιγμή, στα δύσκολα 'μήδισαν', δηλ. πήγαν με το μέρος των Περσών. Η Σπάρτη πάλι, μετά από τις Θερμοπύλες της, δε συνεισέφερε στην εκστρατεία του Αλεξάνδρου..  

    Ένα ακόμα, πιο άγνωστο, κεφάλαιο της αρχαίας ιστορίας μας, ειδικά κατά την παρακμή της κλασσικής Ελλάδας, ήταν το ότι υπέφεραν οι Ελληνικές πόλεις από την πάλη των τάξεων (και μιλάμε για φονικές εξεγέρσεις, όχι για κάποια "πάλη"). Η αριστοκρατία δεν ήθελε να χάσει τα προνόμιά της έναντι των κατωτέρων τάξεων και ειδικά μιας αγροτικής επαρχίας πέριξ των πόλεων που ζούσε στη φτώχια και τους δασμούς. Η δημοκρατία, ούτε υπήρχε παντού, αλλά και όταν υπήρχε, δεν ίσχυε για όλους.

    Αν το συνεχίσεις πιο μετά, ήρθε η περίοδος των εκατέρωθεν διωγμών μεταξύ χριστιανών - εθνικών (και - μεταξύ Ελλήνων φυσικά). Πιο μετά, εικονομάχοι - εικονολάτρες. Πιο μετά, ενωτικοί - ανθενωτικοί. Πιο μετά, Βενιζελικοί - αντιβενιζελικοί, και πάει λέγοντας..

    Περί ενότητας της φυλής, αν εννοείς αυτό τελικά (αναγνωρίζω την αγαθή πρόθεση πάντως), για μένα, άστο ...
     
  8. gr_fun

    gr_fun Regular Member

    Re: Απάντηση: 1821!

    Περαν των οσων ειπε ο whipmarks, τα οποια θα ελεγα εγω, μονος σου φασκεις και αντιφασκεις
    στην περιοδο των ελληνικων κρατων - πολεων, ολοι ηταν μονιμως με το ξιφος ανα χειρας, μετα γραφεις και μονος σου οτι επι Βυζαντινης Αυτοκρατοριας δεν ειχαμε να κανουμε με Ελλαδα, αλλα με χριστιανικη κατοχη. Αρα η Ελλαδα ουσιαστικα κανει shut down το 86 π.Χ. και εμφανιζεται δειλα με την επανασταση του 1821.
    Απο το 1821 και επειτα, ειμαστε τιγκα στις διαμαχες, εχω μαλιστα την εντυπωση, συγνωμη αν πω βλακεια, οτι μολις το 1822 ειχαν ανακυρηξει 2 κυβερνησεις.
    Τα υπολοιπα στα ειπε ο whipmarks, εξαλλου και η Χουντα ουσιαστικα γονος τετοιων διαμαχων ειναι, σε περιοδους σταθεροτητας τετοια πολιτευματα δεν βρισκουν βασεις να εδραιωθουν, αν και παραειναι φρεσκο σαν γεγονος το Πολυτεχνειο, οποτε ειναι προικα των επομενων γενεων να κρινουν με καποια αποσταση τα γεγονοτα, καθως οι δικες μας γενιες ειναι πολυ κοντα.
    Για την περιοδο προ των Πελοπονησιακων (τα 2500 χρονια που αναφερεις, χονδρικα 3000 πΧ με 500 πΧ), ομολογω με πιανεις αδιαβαστο, θα το κοιταξω και θα επανελθω
    Και σε βρισκω και λαθος, ισα ισα που οι Ελληνες παραδοσιακα τσακωνονται μετα απο μεγαλες στιγμες του Εθνους (Σαλαμινα / Μαραθωνας > Πελοπονησιακοι Πολεμοι, Επανασταση 1821 > φαγωμαρες μετα, απελευθερωση απο Γερμανους > εμφυλιος κλπ)
    Οποτε επειδη στη παρουσα φαση ειμαστε στη σφαλιαρα, θα εξεγερθουμε, θα εχουμε μια μεγαλη στιγμη, και μετα βλεπουμε πως θα βγαλουμε τα ματια μας μεταξυ μας  



    επεξεργασια:
    o Jorge συμπληρωσε οσα βαριομουν να γραψω, συμφωνω και επαυξανω
     
  9. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Καπου ειχα διαβασει ενα πολύ ωραίο κείμενο εναντια στην προπαγανδα περι φαγωμαρας. Θα το βρω και θα το κανω ποστ...
     
  10. DragonLady

    DragonLady Regular Member

    Απάντηση: 1821!

    Ενα απο τα πολλά που βρήκα ....



    ---------- Post added at 19:08 ---------- Previous post was at 18:53 ----------


    Οσα μας έχουν διδάξει στα σχολεία μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε κατι σαν "μικροί θεοί " !!!Ενας λαός που κατάφερε παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς σε ένα βάρβαρο λαό να διατηρήσει τα ήθη , τα έθιμα , την γλώσσα ,την συνείδηση του και πολλά άλλα ...

    Θέλουμε να πιστεύουμε όμως στα παραπάνω ακόμα και αν δεν είναι αλήθεια ?? Η μας ενδιαφέρει να μάθουμε επιτέλους την ΑΛΗΘΕΙΑ ???

    Εγω θα προτιμήσω να μάθω την Αλήθεια !!!!
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. jorge1970

    jorge1970 Regular Member

    Απάντηση: 1821!



    Ομολογώ ότι δεν το ήξερα καθόλου (και) αυτό το κατόρθωμα του Πατριαρχείου. Εκπλήσσομαι πραγματικά!

    Αντί όμως να τα γνωρίζουμε όλα αυτά, έχουμε πάθει τέτοιο ψυχολογικό μαλακομπούκωμα που η επίσημη εξωτερική πολιτική αλλά και ο μέσος Έλληνας είναι σήμερα υπέρ του Πατριαρχείου, ίσως του πιο ανθελληνικού πλάκα-πλάκα μέρους στον κόσμο ..

    Απ' όσο γνωρίζω πάντως για τα μετά την επανάσταση, η αυτοκέφαλη πλέον (απόφαση του άριστου κυβερνήτη πλην θρησκευόμενου Καποδίστρια) Εκκλησία της Ελλάδος αμέσως προσκολλήθηκε στη νέα χώρα παριστάνοντας μάλιστα το θεματοφύλακά της (!) σταθερά για 400 χρόνια.  
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Re: Απάντηση: 1821!

    Αυτό δεν οφείλεται στη χριστιανική παιδεία, αλλα στη νοοτροπία της αρχαίας κοινωνιοθεωρίας (δωδεκάθεο) στην ελληνική παιδεία. Και δεν ειναι κατι κακό, αντιθέτως ειναι προφανώς προτιμότερο, η παιδεία να σε κανει ενα μικρό θεο, απο το να σου επιβάλλει να εισαι δούλος ενός θεου. Γι αυτό η ελλαδα εφηυρε τη δημοκρατία και οι βάρβαροι χριστιανοί τη θεοκρατία.
     
Thread Status:
Not open for further replies.