Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοδα και SM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος pecado_mortal, στις 7 Φεβρουαρίου 2011.

  1. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Re: Μοδα και SM

    Keep walking.....O Johnie Walker κι εσυ!
     
  2. pecado_mortal

    pecado_mortal Regular Member

    Απάντηση: Μοδα και SM

    Η μοδα δεν σχετιζεται μονο με τον ρουχισμο. Δινει ενα προτυπο συμπεριφορας εγω εκει προσπαθουσα να επικεντρωθω.
    Σαφως και δεν αφαιρειται σε κανεναν το δικαιωμα να συμμετεχει οπουδηποτε ουτε νομιζω οτι πρεπει να λειτουργει ενασ χωρος ως πριβε.

    @zoυζου_
    Δηλαδη πιστευεις οτι δεν επηρεαζει και δεν διαποτιζει συνειδησεις? γιατι εγω αλλα βλεπω στην καθημερινοτητα μου.
     
    Last edited: 8 Φεβρουαρίου 2011
  3. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Μοδα και SM

    Ο johnnie, keep walking.
    Εγώ, keep whipping...
     
  4. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Re: Απάντηση: Μοδα και SM

    Φυσικά και μας επηρεάζει δεν διαφωνώ σε αυτό.
    Το θέμα όμως είναι πως σίγουρα προκειται κάθε φορά για κάτι περιστασιακό.
    Εκεί λοιπόν ακριβώς είναι που δεν βλέπω κανέναν συσχετισμό
    ανάμεσα σε μόδα και bdsm.
    Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος κάνει bdsm επειδή είναι στη μόδα.
    Μπορώ όμως άνετα να φανταστώ πως κάποιος φοράει κάτι ή διαβάζει κάτι
    ή πίνει κάτι συγκεκριμένο γιατί απλά είναι στη μόδα. 
     
  5. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Μοδα και SM

    Για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα (οπως σε καθε συζητηση παντα) πρεπει να ορισουμε τις εννοιες!

    Ο χωρος του ΒΔΣΜ : Ειναι ο νοητικος παγκοσμιος χωρος που εχει ο καθενας (απο τους σεξουαλικα τοιουτως ομονοουντες) μεσα στο μυαλο του και εχει σχηματισει η αντιληψη του. Δεν εχει τοπογραφικα ορια. Τα εννοιολογικα του ορια, παλι, ειναι διατυπωμενα, εχουν καποιες βασικες παραδοχες αλλα με κεντρο αυτες επεκτεινονται τοσο και εξαιρετικα ποικοιλοτροπως, ωστε ειναι δυσκολο να οριστουν σαφως και απολυτως. Θα μπορουσαν να χαρακτηρισθουν ισως, σαν διαφορετικα "ρευματα" που εχουν τις καταβολες τους μεσα στο χωρο αυτο.

    Μοδα: Ειναι ο παροδικος συλλογικος τροπος ζωης, σκεψης, συμπεριφορας, ψυχαγωγιας, διασκεδασης, που εμφανιζεται και επικρατει σε μια κοινωνια ή σε ενα ορισμενο τμημα της. Μπορει να ειναι και η ομαδικη συνηθεια σχετικα με την εξωτερικη εμφανιση.

    Κατα τη γνωμη μου η μοδα, ειτε εκτος "χωρου" ειτε εντος αυτου, δεν μπορει να κανει κανενα κακο και δεν μπορει να αποτελει με κανενα τροπο απειλη για αυτους που εκφραζει ο χωροος!
    Αντιθετως, εκτος χωρου δημιουργει μια ταση, η οποια ενθαρρυνει μεγαλυτερο μερος της κοινωνιας να μαθει για το χωρο αυτο.
    Απενοχοποιει με αυτο τον τροπο τις συνειδησεις καποιων που φλερταρουν το χωρο και τους "ανοιγει" την πορτα να μπουν, να γνωρισουν και δοκιμασουν αν πραγματικα τους αγγιζει ή τους εκφραζει, κατι που ισως δισταζαν να αποφασισουν να το κανουν αν δεν τους ειχε ανοιξει η πορτα αυτη.

    Η "μοδα" εντος του χωρου εχει δυσκολια να διεισδυσει, γιατι οπως ειπαμε ο "χωρος" βρισκεται μεσα στη σκεψη ολων μας. Επειδη ο καθενας απο μας
    εχει πολυ συγκεκριμενες και μαλιστα πολυ διαφορετικες αφετηριες και διαδρομες εδω μεσα (τις προσωπικες του) μπορει να παρατηρησει παρακολουθησει ενδιαφερθει για τη "μοδα" που μπηκε, αλλα στην πραγματικοτητα "τα δικα του" τον εξιταρουν και αυτα ακολουθει. Γι αυτο το λογο μεσα στο χωρο η "εισαγομενη μοδα" δεν ευδοκιμει!!!


    Συμφωνω! Γι αυτο το λογο ειμαι της αποψης πως η μοδα δεν απειλει το ΒΔΣΜ.


    Μπορεις να εξηγησεις τι εννοεις τασεις μοδας μεσα στο ιδιο το ΒΔΣΜ;
    Αυτο που καταλαβαινω σχετικα μ' αυτο που λες, μπορει να διαφοροποιησει το ΒΔΣΜ μιας εποχης απο το ΒΔΣΜ μιας αλλης. Και το αποδιδω στις κοινωνικες συνθηκες και αλλαγες λογω του εντελως διαφορετικου τροπου ζωης της κοινωνιας σε διαφορετικες εποχες. Αν ειναι ετσι, που βρισκεις το κακο;

    Γι ργος
     
  6. Queen_of_Wands

    Queen_of_Wands Regular Member

    Απάντηση: Μοδα και SM



    απλά αξεπέραστο!...(κορίτσια της γενεάς του Μtv ενωθείτε!)..
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Μοδα και SM

    O χώρος (?) δεν απειλείται ούτε από εξωτερικούς, ούτε απο εσωτερικούς παράγοντες, ούτε απο κελεύσματα της μόδας, ούτε από όσους δεν ανήκουν σε αυτόν (?)

    Δεν μπορεί να απειληθεί η ερωτική έκφραση και οι τρόποι που επιλέγει ο καθένας να τη βιώσει!

    Mπράβο zoyzoy_
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Μοδα και SM

    Αντε να το πάμε και παρακάτω:
    Η μόδα, που στα ελληνικά λέγεται συρμός, είναι αυτό ακριβώς.
    Κάποιος/α κάτι κάνει (φορά, εφαρμόζει, παράγει ένα μοντέλο συμπεριφοράς, έκφρασης κλπ) και για κάποιο (?) λόγο, γίνεται αρεστό από πολλούς που οι νοήμονες από αυτούς το αντιγράφουν και οι λιγότερο νοήμονες το μιμούνται. Ο λόγος είναι πως αυτό που παρουσιάστηκε τους έκανε να αισθανθούν καλά ή τους βοήθησε να επικοινωνήσουν καλύτερα (όλα επικοινωνία είναι, πάνω -κάτω).
    Συνήθως αυτό έχει να κάνει εν γένει με τον ρουχισμό που αφορά ανεξαιρέτως σε όλο τον κόσμο. Επεκτείνεται και σε άλλα πεδία από ηλεκτρική κουζίνα έως προϊόντα πληροφορικής και από μανταλάκια έως αρχιτεκτονήματα ή αεροπλάνα.
    Ουσιαστικά στην αρχή αποτελούσε την απόπειρα για βέλτιστη χρήση ενός καθημερινού αντικειμένου, αργότερα στον στολισμό του βάσει της όποιας αισθητικής της εποχής σε μια ομάδα ανθρώπων και πιο πρόσφατα ανακαλύφθηκε και το life style που θα λέγαμε πως είναι και η "ολιστική" προσέγγιση της έννοιας.
    Τα τελευταία 150 χρόνια και με την βοήθεια της εκβιομηχάνισης εξελίχθηκε σε μια παγκόσμια βιομηχανία. Αρκετά προικισμένα άτομα συλλαμβάνουν την όποια νέα τάση διαμορφώνεται, την στιλιζάρουν, κάποιοι άλλοι βρίσκουν τα πιο κατάλληλα, συνήθως τα φτηνότερα, υλικά για να εφαρμοστεί και τσουπ! βγαίνει το αντικείμενο του πάθους. Οπότε μην αναρωτιέστε γιατί π.χ στο τέλος του '80 πήξαμε στο μεταξωτό, απλά αυξήθηκε η παραγωγή στη Κίνα και η τιμή έπεσε κατακόρυφα. Αυτό είναι απλό. Προσφορά και ζήτηση!
    Το θέμα είναι πως επιτυγχάνεται να ζητάς καταφανώς ακριβότερα προϊόντα. Χτίζουν λοιπόν πάνω στις αξίες ενος προϊόντος σου πιπιλάνε το μυαλό με άπειρα κόλπα, αποτέλεσμα υψηλότατων επενδύσεων στην έρευνα της ανθρώπινης συμπεριφοράς κι έτσι ο Μητσάρας διαλέγει φερ' ειπείν Mercedes C-Class κι όχι Toyota Avensis που είναι παντού καλύτερο και 25% φτηνότερο με την ίδια λογική που η Κυρία Τρυπομουνίδου μετά που είδε την Κυρία Παπαρίδου αγόρασε Vivian Westwood και όχι Braccialini, χώρια που παίρνει πάντα Skip και όχι, ξέρω γω(?), Nobel.
    Όλα αυτά βέβαια δεν θα υπήρχαν σε αυτόν τον βαθμό αν περἰσσευε όλίγον απο παιδεία, διάβαζε γούστο, και αισθητική, διάβαζε αυτογνωσία.
    Κι ερχόμαστε στο βδσμ.
    Λένε τα προικισμένα παιδια.. ρε συ φαίνεται να παίρνει τα πάνω του, ας το κάνουμε ματιέρα. Και τσουπ θα πήξουμε στις κάλτσες με ραφή, και δώστου οι δερματίνες σε μακρια πανωφόρια κλπ...
    Γιατί και η μόδα, και δεν έχω κάτι εναντίον της ως έκφρασης, όντας βιομηχανία πρέπει να πουλήσει. Και όπως είδαμε τις χοντρούμπες με τα μίνια το 60, τις κωλαρούδες με τα hot pants το '70, τους μπουχέσες με τα μετα-μπλαίιζερ κοστούμια το '80 και τα χαβανέζικα πουκαμισα το '90 έτσι είδαμε το μοντελάκι της διαμαρτυρίας και της διαδήλωσης αλά Τζένοβα το '00 και ότι άλλη παπαρια ήθελε προκύψει.
    Καλός ο συρμός, αλλά πάντα απαιτεί μέτρο, που σημαίνει παιδεία, όχι απαραίτητα ακαδημαϊκή, και γνώση των αναγκών μας (αυτό απαιτεί πολλά)...
     
  9. thaleia

    thaleia Contributor

  10. Valkiria

    Valkiria Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Μοδα και SM

    Είναι που έχει γίνει της μόδας.
     
  11. john_m

    john_m Bollocks mandola

    Re: Απάντηση: Μοδα και SM

    Συμφωνω απολυτα !!! εαν ειχα rep +2
     
  12. petDom

    petDom Regular Member

    Στην εποχή που ζούμε δεν θα μπορούσε να μη γίνεται και αυτό. Τούτο όμως δε σημαίνει οτι το θεμα δεν έχει αρχίσει να τοποθετείται από τον κόσμο σε πιο ρεαλιστικές διαστάσεις.