Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 5 Φεβρουαρίου 2011.

  1. vautrin

    vautrin Contributor

    Απλό κι αλάνθαστο κριτήριο, σχεδόν Καντιανής λογικής. Το Δόγμα σου μ' αυτό θα έπρεπε ν' αρχίζει, ίσως και να τελειώνει.
     
  2. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?

    Το γύρισες σε προσωπικό επίπεδο. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι α. αγενές, β. εκτός νήματος γ. εντελώς ανούσιο και δ. κίτρινο. Απευθύνεσαι σε έναν συνομιλητή με τον οποίο έχεις ανταλλάξει δια ζώσης, μόνο μια καλησπέρα, ελάχιστα λόγια για τον συγχωρεμένο Dolmance και για το τι αθλητισμό έκανες στα νεανικά σου χρόνια σε ολιγόλεπτη συνομιλία και ανταλλαγή ενός και μόνο pm για ευχές. Δηλαδή απευθύνεσαι σε έναν άνθρωπο που ΔΕΝ τον γνωρίζεις. Παρόλα αυτά, ελαφρά τη καρδία, μεταφέρεις στο post σου, παπαροφιλολογία και κουτσομπολιά που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά, σαν να τα υιοθετείς βασιζόμενος που ακριβώς; Στην άγνοια σου! Ενδιαφέρον, αλλά δεν θα σε ακολουθήσω σε αυτή τη "λογική"

    Το να σου απαντήσω στη μικρότητα σου - ερώτημα σου, είναι sub μου 5 ή 12 μήνες τι ακριβώς εξυπηρετεί; Βοηθά το νήμα ή θα προσλάβουμε ντεντέκτιβ για να διαπιστώσει το αληθές ή το ψευδές της απάντησης μου ή της "πιθανολόγησης" σου; Αστεία πράγματα.

    Μικρότητας συνέχεια νούμερο 2. Στην κρίση των αναγνωστών. Απλά.

    Ευτυχώς υπάρχουν αναγνώστες που κατανοούν τι διαβάζουν. Να στα επαναλάβω να τα καταλάβεις και εσύ, γιατί εγώ θα μείνω στο θέμα τουν νήματος.

    1η παράγραφος
    Γιατί ζητάτε από κάποιους ανθρώπους, πράγματα που γι' αυτούς είναι υπεράνθρωπα; Γιατί δημιουργείτε κανόνες της κοινωνίας των δυνατών, όταν είναι δεδομένο ότι ανάμεσα μας υπάρχουν και αδύναμοι; κλπ κλπ κλπ

    2η παράγραφος
    Oταν σε αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων, φυσικά βρίσκονται και γυναίκες υποτακτικές, τις προτείνετε τι ως λύση; κλπ κλπ κλπ

    1η παράγραφος γενικά για τους ανθρώπους. 2η παράγραφος, ειδικά για κάποιες υ.

    Ετσι λοιπόν βγαίνει το. Ποτέ δεν υποστήριξα πως οι γυναίκες υποτακτικές είναι αδύναμοι άνθρωποι(!) Οπως πάρα πολλοί άνθρωποι είναι αδύναμοι σε κάποιους τομείς της ζωής τους, έτσι υπάρχουν και ανάμεσα τους, γυναίκες υποτακτικές που είναι αδύναμες στον ερωτικό τομέα. Κάποιες, όχι όλες! Διάβαζε προσεκτικά τα γραπτά μου, από τη στιγμή που τα σχολιάζεις. Σε ότι δεν καταλαβαίνεις, καλό είναι να ρωτάς επεξηγηματικά, παρά να απαντάς βασιζόμενος σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

    1. Υπάρχουν προτάσεις σου, ακόμα και ολόκληρες τοποθετήσεις σου, που συμφωνώ μαζί σου!
    2. Γιατί θεώρησες ότι αναφέρεται σε σένα ως "παραφιλολογών", από τη στιγμή που το έγραψα αρχικά στο post μου και στη συνέχεια ξεκίνησα να σου απαντώ; (!)

    Θα σου απαντήσω με ένα απόσπασμα της Uther (από άλλο νήμα) με το οποίο συμφωνώ.

    Με ποιό κριτήριο θα ορίσεις την αντιστοιχία έργων και λόγων ΜΜ του οποιουδήποτε που ΔΕΝ γνωρίζεις προσωπικά; Με τα κουτσομπολιά που σπέρνουν τα εν προκειμένω κοριτσάκια; (Mε κίνητρα άγνωστα σε σένα, μη το ξεχνάς). Είναι αυτή σοβαρή αντιμετώπιση; (!)

    Διόλου δεν προβληματίζομαι. Εγώ σχηματίζω άποψη ΜΟΝΟ για ανθρώπους που γνωρίζω προσωπικά και δεν επηρεάζομαι, ούτε από παπαγαλάκια, ούτε από κουτσομπολιά. Εσύ και όποιος-α κάνει το αντίθετο, είναι δικό σας θέμα. Επιπλέον, επειδή εγώ ξέρω το πως έχω λειτουργήσει με κάθε άνθρωπο που έχω συναναστραφεί σε οποιοδήποτε επίπεδο, κοιμάμαι μια χαρά τα βράδια.

    Σε ότι αφορά το φόρουμ, η παρουσία μου σε αυτό, δεν παραβίασε ποτέ τους κανόνες του, αν και υπήρξαν ελάχιστες φορές που ειρωνεύτηκα κάποιους συνομιλητές. Κάτι τέτοιο γίνεται κατά κόρον εδώ μέσα. Το αν κρίνονται από κάποιους-ες τα κείμενα μου ή οι τοποθετήσεις μου ως έτσι ή αλλιώς, δεν είναι θέμα δικό μου. Ο καθένας έχει τη κρίση του και είναι σεβαστή.

    !!! Μικρότητας συνέχεια, νούμερο 3. Ακόμα ένα μέλος που λέει "ας τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε, να δούμε ποιός την έχει πιο μεγάλη"!!! Επαναλαμβάνω, ΑΣΤΕΙΑ πράγματα.

    Αυτό που θέλει, ίσως; Το έχεις σκεφτεί;

    Συμφωνούμε. Και;

    Επίσης συμφωνούμε!

    Και πάμε και στο κερασάκι της τούρτας...:

    Σε αυτό θα πας μόνος σου.

    B]Τί είναι πάλι τούτο;;;[/B]

    Όχι, δεν κατάλαβα ούτε το «πνεύμα» σου, ούτε τίποτε απ’ αυτά τα χαζά... Σε ποιό πρόσφατό μου ποστ και πού ακριβώς ασχολήθηκα εγώ με την ορθογραφία σου (ή έστω, με κάποιον τρόπο, την ειρωνεύτηκα); Πού ακριβώς είναι αυτή «η δεύτερη φορά που το κάνω»;

    Κάν’ το μου λιανά αυτό, γιατί αν και ξέρω πως χαζομαρίτσες παρεμβάλλεις κάθε τόσο στα κείμενά σου σε μιάν απέλπιδα προσπάθεια να με μειώσεις ή να με διαβάλλεις, αυτό εδώ δεν το βλέπω γιά χαζομαρίτσα, αλλά μάλλον γιά πολύ χοντρή μπαρούφα... Για πες λοιπόν, ευθέως και σαφώς: Τί είναι και πού είναι, αυτό γιά το οποίο με κατηγορείς;

    Δεν αφορά το φόρουμ, ούτε αυτό το ζήτημα! Σου έγραψα κάτι, το οποίο είναι πραγματικότητα. Αν θέλεις τα στοιχεία, ζήτα τα με pm και ευχαρίστως θα στα στείλω


    Και κάτι τελευταίο, που δεν αφορά το νήμα, αλλά αφορά το φόρουμ και τη νοοτροπία κάποιων ανθρώπων, που βρίσκονται σε αυτό. "Σεβαστών" κατά τα άλλα!
    Στη συνάντηση του Πέρου το καλοκαίρι στη Λούτσα, μέλος αυτού του φόρουμ, ζήτησε από τον διοργανωτή, να διώξει από την συνάντηση άλλο μέλος!!! (Μέλος που συναντούσε και που έβλεπε για πρώτη φορά στη ζωή του και που δεν είχε το θάρρος να τον πλησιάσει και να του πει κατ ιδίαν το όποιο πρόβλημα, φανταστικό ή πραγματικό, είχε μαζί του!) Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

    Τι θέλω να αναδείξω με αυτό; Η υποκρισία, η μικρότητα, η μικροψυχία, η δειλία κλπ κλπ κλπ, περισσεύουν και σε αυτό εδώ το χώρο. Θα προσθέσει πολύ στο φόρουμ, αν έστω μετριαστούν!

    Από την άλλη υπάρχουν σε αυτό, αξιόλογοι άνθρωποι, Αρσενικά και Θηλυκά που χαίρεσαι να τους διαβάζεις, να συνομιλείς, να συναναστρέφεσαι μαζί τους, που δεν ασχολούνται με κουτσομπολιά και ίντριγκες, που προσπερνούν τον κιτρινισμό και το γελοίο, που δεν μεταφέρουν τα προσωπικά τους μέσα εδώ κλπ κλπ κλπ.
     
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?


    Μην περιμένεις σεντόνια αυτή τη φορά, Seduction. Βαριέμαι. Αρκετά. Έτσι κι αλλιώς τα λόγια και τα έργα μας, που λέγαμε και πριν, έχουν μιλήσει αρκετά, ήδη...

    Μόνο σ' αυτό, θα επιμείνω:




    Όχι και "δεν αφορά το φόρουμ", τη στιγμή που στο φόρουμ δημοσίευσες την ανυπόστατη κατηγορία γι' αυτή την υποτιθέμενη πραγματικότητα... Στο φόρουμ οφείλεις λοιπόν ν' αποδείξεις το ότι είναι όντως πραγματικότητα (σιγά μην ανοίξουμε και αλληλογραφία) ή σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να το αποδείξεις, να εκτεθείς γιά το ψεύδος σου...

    Ειδ' άλλως, δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις λόγο γιά υποκριτές, δειλούς κλπ, που δεν τολμάνε να πλησιάσουν και να μιλήσουν φάτσα με φάτσα, και τα τοιαύτα... Εδώ ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε, χύμα και τσουβαλάτα, και εις επήκοον όλων... Εσύ γιατί γυρεύεις τώρα να το γυρίσουμε στο κρυφό; Προφανώς, επειδή η "κατηγορία" που προσπάθησες να μου προσάψεις, είναι παντελώς αστήριχτη...



     
  4. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?

    Οπως αγαπάς! (Πάλι βιάζεσαι και κάνεις χαρακτηρισμούς. Εκτίθεσαι ΜΜ)

    Αναφέρθηκα σε δύο περιπτώσεις!

    (Kinky Vs Bdsm?)
    Seduction
    Εγώ κατέθεσα την άποψη μου. Δεν ολιγώρησα τη δική σου

    MindMaster
    στο τέλος του post του, παραθέτει λίνκ με την σημασία της λέξης ολιγωρώ

    Seduction
    ...Επίσης τους είπα που θα σταθείς.
    Με εμφανή σημάδια μικρότητας γιατί στάθηκες στο ολιγωρώ, ήταν η φάκα που τσίμπησες, (ενώ όλοι-ες κατάλαβαν ότι η σωστή λέξη ήταν το λοιδορώ), αλλά και η προσπάθεια σου για ειρωνεία.

    .................................................................

    (Στο παρόν νήμα)
    Seduction
    Ποιό νοήμων αρσενικό και κατά συνέπεια ποιός νοήμων Κ,

    MindMaster
    Κανένα/-νας νοήμον/-μων

    ................................................................

    Θέλεις και άλλες που προσπαθείς να προσβάλλεις τον συνομιλητή σου;


    MindMaster
    Εάν δεν σου είναι σαφής η έννοια της λέξης "kinky", υπάρχει πληθώρα λεξικών στο διαδίκτυο, γιά να συμβουλευτείς...

    Seduction
    !!! Ξέφυγες, αλλά δεν θα το σχολιάσω!

    .............................................................


    ΜindMaster
    Στο μέλλον λοιπόν, μη βάζεις μιά λέξη στο μυαλό σου, και ψάχνεις να τη βρεις με το ψαχτήρι.

    Seduction
    Μικρότητας συνέχεια νούμερο 2. Στην κρίση των αναγνωστών. Απλά.

    ..........................................................

    Nα ξέρεις κάτι για μένα ΜΜ, δεν υπήρξε ποτέ αρσενικό στη ζωή μου να σταθεί μπροστά μου και να με πει δειλό. Αντιθέτως, σε φόρουμς αρκετά αντράκια το έκαναν.

    Οτιδήποτε άλλο, αν χρειαστεί (!) από αύριο
     
  5. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?

    Με όλο το σεβασμό και στους δυό σας, μήπως να ρίχναμε τους τόνους?
    Έχουμε ξεφυγει τελείως από το θέμα του νήματος.
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?

    Εγώ πάλι Νομίζω ότι αυτό πρέπει να μπει σε sticky
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?



    Καθόλου δεν εκτέθηκα, ανυπόστατη ήταν όντως, η κατηγορία... Δεν θα χρειαστεί πάντως, τίποτε άλλο...

    Αυτό το "2" είχα την περιέργεια να καταλάβω τί ήταν, μιά και προφανώς εννοούσες κάτι πρόσφατο, και ήμουν βέβαια απόλυτα σίγουρος ότι δεν είχα κάνει τίποτε γιά να σου "την πω" περί τα ορθογραφικά, προσφάτως... Καθόσον, όσο και να κάνεις εσύ λάθη -εσκεμμένα ή μη, δεν το ξέρω- και μετά να τσιτώνεσαι όταν βλέπεις κάποιον άλλο να μην τα κάνει, εν προκειμένω, ειλικρινά, δεν είχα πρόθεση να καταδείξω την ανορθογραφία σου... Έγραψα λοιπόν "κανένα/-νας νοήμον/-ων" όχι γιά να γίνει εμφανές το δικό σου λάθος στο "νοήμων αρσενικό", αλλά γιά ν' απαντήσω συνοπτικά στο "κανένα νοήμων αρσενικό και κατά συνέπεια κανένας νοήμων Κ", που είχες γράψει. Χρησιμοποίησα δηλαδή ουδέτερο κι αρσενικό γένος, ακολουθώντας αυτό που είχες κάνει εσύ... Αλλά δεν πιστεύω να περίμενες, πως θα έγραφα κι εγώ το ουδέτερο με -ων αντί με -ον, επειδή έτσι το έγραψες εσύ (είτε το έκανες από λάθος, είτε εσκεμμένα)...

    Αυτά, περί αυτού.

    Κι επειδή αυτά που εγώ κάνω εσκεμμένα ποτέ δεν τα αμφισβητώ, διευκρινίζω πως τα άλλα τρία ήταν όντως ειρωνικά σχόλια, απόλυτα δικαιολογημένα, κατ' εμέ... Ναι, εσκεμμένα ειρωνεύτηκα αυτά που είχες γράψει σ' αυτές τις περιπτώσεις, κι επειδή ουδόλως με ενδιαφέρει η δική σου άποψη περί αυτού, ας με κρίνει η κενωνία...


    Υ.Γ.: Σου το έχω ξαναζητήσει, και το επαναλαμβάνω: Όταν μεταφέρεις δικά μου λόγια (τουλάχιστον), να κάνεις σωστά quote. Γιατί το quote, ξέρεις, δεν είναι μόνο γιά να ειδοποιείται αυτός που κουοτάρεται, αλλά έχει κι ένα βελάκι που σε πάει αν το πατήσεις στο νήμα και το ποστ που γράφτηκαν αρχικά, αυτά που παρατίθενται. Γιά να μπορεί να το πατάει ο καθείς που ενδιαφέρεται, και να πηγαίνει να διαβάζει και τί άλλο εκτός από τα επιλεγμένα λόγια είχε γραφτεί στο εκάστοτε ποστ, και στο εκάστοτε νήμα... Κάνε το σωστά λοιπόν, γιά να μπορεί όποιος θέλει να βρίσκει την πηγή και να τσεκάρει τί ακριβώς γράφτηκε και γιά ποιό λόγο γράφτηκε το κάθε τι, και μην στερείς με το έτσι θέλω και τελείως αντιδεοντολογικά από τους αναγνώστες τη δυνατότητα να κρίνουν μόνοι τους, σερβίροντάς τους ό,τι εσύ επιλέγεις να απομονώσεις, out of context...

    Υ.Γ.2: Αυτό πάλι, τί είναι;
    Πώς να το εκλάβω; Ως δήλωση, ή μήπως ως απειλή; Μάλλον γιά απειλή μου φαίνεται...

    Ότι και νά 'ναι, θα είχα λόγο ίσως να σε πω δειλό, εάν δεν έκανες αυτό που έπρεπε να κάνεις. Εφ' όσον τελικά βγήκες και έγραψες δημόσια αυτό που υπονοούσες, δεν έχω λόγο, εν προκειμένω. Εάν προκύψουν λόγοι γιά κάτι τέτοιο στο μέλλον, θα κρίνω συνυπολογίζοντας τα λόγια σου τί πρέπει να πω και τί όχι, και κατά πόσο απειλείται η σωματική μου ακεραιότητα...



    - - - - - - - - - - - -



    Astrovroxi, τελειώσαμε. Εγώ τουλάχιστον, τελείωσα...


     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?


    Δεν υπάρχει λόγος να ισοπεδώνουμε τις έννοιες.
    Η τιμή ενός ανθρώπου δε σχετίζεται με τις ερωτικές του επιθυμίες.

    Ίσως βέβαια να είχε μεταφορική έννοια ο «τίτλος τιμής» στο αρχικό post.
     
  9. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?

    Ακριβώς.....μεταφορικη και μόνο.Και υποννοούσε ως προς το ψυχικό σθένος
     
  10. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?



    Θα αστειεύεσαι φυσικά, όταν γράφεις ότι σου φαίνεται ως απειλή! Το εκλαμβάνω ως χιούμορ και δεν σου απαντώ.

    Φυσικά δεν έχεις.

    Θα ματαξανααστειεύεσαι φαντάζομαι! Πολύ κακό χιούμορ έχεις.

    Τέλος και από μένα
     
  11. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?

    μετά από κάτι τέτοιον πραγματικά νιώθω πως δεν έχω πολλά να πω ...

    ναι αρκετοί αντιλαμβάνονται ,τις γυναίκες μόνο υποτακτικές και καλά ως αδύναμο φύλο ,είτε γιατί πουλάνε την κυριαρχία τους σαν Α-males οπότε δεν μπορούν να δεχθούν γυναίκα ανώτερη από άνδρα ,αντίστοιχα όπως και κάποιες φεμινίστριες το ίδιο ...

    το παραπάνω όμως δεν σημαίνει όμως πως δεν υπάρχουν γυναίκες με κυριαρχική προσωπικότητα και αντίστοιχα άνδρες που τις έχουν ανάγκη ...
    σαν κοινότητα δεν βλέπω να μας απαξιώνετε ,ίσως να μη μας δίνετε και τόση σημασία ,αυτοί οι οποίοι κάνουν πως δεν υπάρχουμε βλέπουν τη μισή αλήθεια ,το κρίμα για αυτούς ..  
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: sub,ένα βήμα πριν την μεταμόρφωση σε slave?

    Βρήκα ένα απόσπασμα ημερολογίου ενός πράγματος που λέει ότι ήταν σκλάβα ή έτσι το αισθάνεται τέλος πάντων και ποιά είμαι εγώ που θα την κρίνω. Ζήτησα την άδειά της - πράγμα ξεπράγμα, έτσι έπρεπε να κάνω - και το μετάφρασα για τούτη τη συζήτηση, νομίζω ότι λέει σχετικά πράγματα, γράφτηκε τις πρώτες μέρες τούτου του χρόνου.

    "Ξανακοίταζα την περσινή μου desiderata, τότε που η ζωή μου ήταν τόσο διαφορετική από σήμερα και εγώ ήμουν βέβαιη ότι η μοναδική μου αποστολή ήταν να είμαι σκλάβα.

    Τώρα πια δεν έχω την παραμικρή αποστολή, αλλά έχω πιο καθαρές επιθυμίες απο ποτέ, συγκεκριμένο χαρακτήρα υποτακτικής και την ευχέρεια να τον ελέγχω στην μη προσωπική μου ζωή, μαζί με μια λύπη τόσο βαθιά που δεν μπορώ καν να την αισθανθώ.

    Είμαι κάπως αποσταθεροποιημένη, παρόλα αυτά, όταν το έδαφος είναι ουδέτερο φαίνομαι να στέκω μια χαρά.

    Είμαι ευχαριστημένη που τον χρόνο που πέρασε γνώρισα τη μοναξιά. Ήταν καιρός. Θα είμαι πάντα ευγνώμον στον παλιό μου Αφέντη γι αυτό το δώρο που μου χάρισε.

    Τον χρειάζομαι τον παλιό μου Αφέντη. Μπορώ να διακρίνω σε Αυτόν πράγματα, όμως είναι πάντα ο Αφέντης μου, το πιο σημαντικό πρόσωπο που πέρασε ποτέ από τη ζωή μου. Κάθε μέρα ξεμπλέκεται και λίγο ακόμα εκείνο όλο το κουβάρι με τις μπερδεμένες σκέψεις και τα συναισθήματά μου.

    Εκείνος ο αστείος διαρκής διάλογος που είχαμε μαζί, ο Αφέντης μου κι εγώ, για εκείνο το ζώο με το οποίο επέμενε να με ταυτίζει κι εγώ αντιδρούσα. Αστείο που ήταν! Τώρα πια γνωρίζω ότι όλα τα κέλυφη που συγκαλύπτουν τις επιθυμίες μου πρέπει να φύγουν και το πιο ανθεκτικό κέλυφος απ όλα, η βολή που βρίσκω στα εύκολα. Και φεύγουν, Κύριε, αλήθεια φεύγουν. Κάθε ώρα και στιγμή, οι οδηγίες που μου δώσατε στο τέλος, τηρούνται. Τώρα, που είναι πια τόσο αργά, Σας υπακούω, χωρίς καν να το καταλαβαίνω.

    Παρατήρησα με ικανοποίηση ότι η περσινή μου desiderata με αντιπροσώπευε πραγματικά, δεν ήταν κάτι που έγραψα υπό πίεση και κάτω από το βάρος του παλιού μου Αφέντη στη ζωή μου. Πιστεύω ακόμα αυτά που έγραφα τότεί, ήταν δικά μου τελικά.

    Όμως μπορεί να πάρει πολύ περισσότερο χρόνο να φτάσω εκεί, τώρα που δεν υπάρχουν πια τα απίστευτα εκείνα μαστιγώματα σ εκείνα τα σημεία, τί πόνος ήταν αυτός, πόσο απίστευτα δυνατός πόνος!

    Γι αυτό η φετεινή desiderata θα είναι απλή, λίγα πράγματα μόνο:

    - να ξαναγίνω ο οργανωμένος άνθρωπος που ήμουν κάποτε,
    - να αυξήσω τις αντοχές μου και να κοιτάξω την υγεία μου, περπατώντας κάθε μέρα το βραδάκι και να φροντίζω συνειδητά την εμφάνισή μου τα βράδια πριν πέσω για ύπνο, και
    - να κρατήσω δυνατή την υποτακτική μου φλόγα."