Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To Πανεπιστημιακό Άσυλο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 14 Φεβρουαρίου 2011.

?

Πρέπει να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο ??

  1. Ναι, πρέπει να καταργηθεί.

    19 vote(s)
    33,3%
  2. Όχι, πρέπει να παραμείνει ώς έχει.

    38 vote(s)
    66,7%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    για δες ποιο ειναι το Δ.Σ. του ΔΝΤ, και θα διαπιστωσεις μετ εκπλήξεως οτι ειναι το μεγαλύτερο μερος του ΔΣ της FED που ειναι και της JPMCM, και της GS κλπ... και ονοματα οπως οι γνωστες οικογενειες rockefeller και rothscild.
     
  2. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: Re: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Αγαπητέ Μπόστ, μόνο Ο Μποστ έγραφε τόσο ανορθόγραφα, αφενός οι αριστεροί είναι πολύ δεξιοί για τα γούστα μου και αφετέρου για να χαρακτηρίσεις μια τοποθέτηση ως "λαλακία" πρέπει να έχεις την ικανότητα του λόγου και της κριτικής σκέψης πράγμα που το κόβω λιγάκι χλωμό να έχεις αφού οι εδώ τοποθετήσεις σου είναι απλώς αφορισμοί, χαρακτηρισμοί και γενικεύσεις ίδιον των φασιστών και φασιζούντων όλων των αποχρώσεων.
     
  3. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    πολυ ακουω τη λεξη ψευτοκουλτουρα και αρχιζω να αναρωτιέμαι...
    Ηταν ο Εμπεδοκλής ψευτοκουλτουριαρης;
    Ηταν ο Ισοκράτης ψευτοκουλτουριαρης;
    Ηταν ο Περικλής ψευτοκουλτουριαρης;
    Ηταν ο Ζήνων ο Κιτιευς ψευτοκουλτουριαρης;
    Ηταν ο Βολτέρος ψευτοκουλτουριαρης;
    Ηταν ο Τζέφερσον ψευτοκουλτουριαρης;
     
  4. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: Re: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.


    Το ποιός έκαψε την Marfin είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δεν θα ασχοληθώ. Αλλά αν δεν σου κάνει κόπο σέρφάρε στο διαδίκτυο για το αν γίνονται ή όχι και τι μεγέθους επεισόδια σε όλον τον κόσμο. Γένοβα, Σιάτλ, Λονδίνο, Κάιρο, Παρίσι κτλ
     
    Last edited: 15 Φεβρουαρίου 2011
  5. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    ο κλασσικος ελλην....ξερει να γραφη χωρις ορθογραφικα λαθη αλλα δεν μπορει να βιδοση μια βιδα. δωστου ενα γραφιο και μπολικο χαρτι και αστον να φιλοσοφι.Αν και δεν σε ξερω καπετανιε σε φανταζομε...Ψαξε εσυ στο νετ και κοιτα τις ημερομηνιες.Δεν σε προβληματιζει καθολου οτι η αθηνα γινετε επικεντρο του κοσμου καθε λιγο και λιγακι ενω οι αλλες πολεις τα γεγονοτα τα θεωρουν μοναδικα.αδελφε, εσυ και ολοι οι αλλοι σαν και σενα,πριν πατε να σωσετε τον πλανητη μαθετε πρωτα να βιδονετε καμια βιδα.ολα τα αλλα θα ερθουν απο μονα τους....
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Ξέρουν οι κλασσικοί έλληνες να γράφουν χωρίς ορθογραφικά?  
     
  7. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: Re: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Όταν στην τραγωδία στο κατάστημα «Κάπα Μαρούση» στις 10 Ιανουαρίου του 1991 είχαν χάσει τη ζωή τους από ασφυξία τέσσερα άτομα, εξαιτίας πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί, μετά από εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας λόγω της δολοφονίας του Τεμπονέρα από μέλη της Νέας Δημοκρατίας και των Rangers του νυν δημάρχου Πειραία και αδελφού του φύρερ της χρυσής αυγής και του κυρίου βατοπεδίου(βουλγαράκης), στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζονταν το βιβλιοχαρτοπωλείο «Λιβάς» η ένορκη διοικητική εξέταση που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία ανέφερε «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς».
    Μετά από λίγο καιρό, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από κάποιους αναρχικούς είτε σε δακρυγόνο που εκτοξεύτηκε από αστυνομικούς. (το κομμάτι που αναφέρετε στις μολότωφ προστέθηκε πριν δωθεί στην δημοσιότητα το βούλευμα)

    ---------- Post added at 11:31 ---------- Previous post was at 11:19 ----------

    Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου και θα τις λάβω σοβαρά υπόψιν μου αφού είναι σαφές ότι γνωρίζεις καλύτερα από εμένα τις δεξιότητες μου. Αγαπητέ μπορείς να φαντάζεσαι ό,τι θέλεις. Μέχρι να στο στερήσουν και αυτό.

    ---------- Post added at 11:50 ---------- Previous post was at 11:31 ----------

    "Φεῦγε πολέμιον και τύραννον δανειστήν, οὐ γῆν
    αἰτοῦντα καὶ ὕδωρ ὡς ὁ Μῆδος, ἀλλὰ τῆς ἐλευθερίας
    ἁπτόμενον καὶ προσγράφοντα τὴν ἐπιτιμίαν."

    ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ (όχι Γιάννης) -ΗΘΙΚΑ

    ---------- Post added at 11:52 ---------- Previous post was at 11:50 ----------

    Μην βάζεις δύσκολα
     
  8. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Εγώ είμαι με την tender_lilly, τον echo, τον Captain_Morgan και τους λοιπούς μαύρους πειρατές.

    Έτσι, για ενημέρωση των απανταχού mods του κόσμου τούτου (γουστάρω τρελά την ύπαρξη ενός τέτοιου νήματος στο παρόν forum...)

    Και ένα τραγουδάκι, αφιερωμένο σ' όλους όσους δεν έχουν αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν χρησιμοποιείται πια η λέξη "παρακράτος":



    ΥΓ. Ε, δεν πιστεύω να σας φαίνεται κι ο Ζαμπέτας "κουλτουριάρικη φανφάρα" κύριε Πέρρη μου...
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. angel42

    angel42 Regular Member

    Απάντηση: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Όχι μόνον να μην καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά να γίνει προσωπική υπόθεση του κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να προστατευτεί το σύνταγμα από κάθε καθημερινή αλλοίωση, παραβιάση του. Αν μαστιζόμαστε από κάτι, δεν είναι η πληθώρα δημοκρατίας. Ίσα ίσα είναι το όλο κι αυξανόμενο έλλειμα ουσιαστικής δημοκρατίας, η απουσία δικαιοσύνης και η παράφορη κατάχρηση εξουσίας. Χάνουμε τη χώρα μας κομμάτι κομμάτι μέχρι να μην της μείνει τίποτε. Και μάλιστα δια της "νομίμου" οδού μέσα από συμφωνητικά και τροπολογίες... Και για άλλη μια φορά, αυτοί οι "μισητοί" δημοκράτες (μαζί τους και οι μισητοί αριστεροί, αναρχικοί, ανυπάκουοι, τζαμπατζήδες, κλπ) θα κληθούν (όχι από κανένα "σωτήρα" αλλά από τη συνείδησή τους) να χάσουν και πάλι το αίμα τους σε δρόμους και πεζοδρόμια, για την ελευθερία τη δικιά τους, των παιδιών τους και ναι, και όλων των υπολοίπων που με τόση βιάση κι ευκολία, διαδηλώνουν την "αγάπη" τους προς το "εθνος" και το σεβασμό τους στο "νόμο" και την "τάξη". Νόμος και τάξη όμως που καθορίζονται από ληστές κι εθνικούς προδότες. Κατά τα άλλα κόπτωνται για την "πατρίδα" και την "καθαρότητα" της και ποσώς νοιάζονται για ό,τι κερδήθηκε με μεγάλους αγώνες, ταλαιπωρία αθρώπων και αίμα. Αντί να θέλουν να τα θωρακίσουν και να τα τιμήσουν θέλουν να τα ξεπαστρέψουν. Η δημοκρατία όμως και οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν είναι αναχρονισμός. Είναι πολιτισμικό αίτημα ενάντια στη βαρβαρότητα μέσα στους αιώνες... Λυπάμαι πολύ που σε αυτό εδώ το φόρουμ, όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη κοινωνία, ο φασισμός, με την εύκολη, αμετροεπή και άκριτη "σκέψη" του, οδηγούμενη πάντα από ένα ταραγμένο θυμικό που δεν "ελέγχεται" από τον ορθό λόγο κι απλά φοράει προσωπείο λογικοφάνειας, γαυγίζοντας διαρκώς στ' αυτιά μας, δημιουργεί συσκότιση. Κι αναθαρρώ που όσο κι αν γαυγίζουν οι άλλοι, δεν είναι μικρός ο αριθμός, (ίσα ίσα), των σκεπτόμενων και δημοκρατικών ανθρώπων από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχονται. Και είναι αυτό το υγειές κύτταρο που θα δώσει την όποια σκυτάλη για να μη βυθιστούμε σε νέους μεσαίωνες, καθολική υποτέλεια και ραγιαδισμό...
     
  10. DRKN

    DRKN Regular Member

    Απάντηση: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    το άσυλο είναι η πρόφαση για τον νέο νόμο για την παιδεία αναμένουμε μέχρι τον μάη να κατατεθεί. Τα δίδακτρα για τους προπτυχιακούς φοιτητές έρχονται και άλλα πολλά σύντομα. όσο για το θέμα, η κουβέντα έχει ξεφύγει εντελώς. Το πανεπιστημιακό άσυλο πρεσβεύει την παιδεία και την γνώση του πανεπιστημίου (τει αντιστοιχα) όλα τα υπόλοιπα που αναφέρετε είναι εκτός θέματος και αφορούν το πολίτευμα και το κράτος. Για εμένα που εργάζομαι και ζω από αυτόν τον χώρο, θέλω πρώτα να αλλάξουν άλλα θέματα και μετά να διαπραγματευτούμε περί της λειτουργικότητας του ασύλου. Όχι να μην καταργηθεί, γιατί η δημοκρατία που προσφέρει το κράτος μας δεν είναι αρκετή για να προφυλάσει την γνώση, την παιδεία και την ελευθερία. ᾽᾽ψωμί, παιδεία, ελευθερία᾽᾽ όμως η ελευθερία πρέπει να ορίζεται.
     
  11. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member


    Σεβαστές αλλά καθαρά πολιτικές οι παραπάνω απόψεις. Δείχνουν ξεκάθαρα την θέση / αντίθεση των 2 διαφωνούντων βάση πολιτικών και όχι κοινωνικών κριτηρίων, γιατί ό ένας μιλάει για την "την άλλη μεριά", χωρίς όμως να αναγνωρίζει / καταδικάζει τα αρνητικά του δικής του "ομάδας".

    Σίγουρα διαφωνώ και με τον whipmarks αλλά και με τον Captain_Morgan. Και θα εξηγήσω που ακριβώς διαφωνώ, αλλά και τι ακριβώς εννοούσα λέγοντας κοινωνικά και όχι πολιτικά κριτήρια γιατί πιθανότατα να μην έχει γίνει σαφές.

    Έγιναν κάποιες αναφορές στον θεσμό της δημοκρατίας. Κάτι όμως πολύ σημαντικό δεν αναφέρθηκε. Και αυτό που δεν αναφέρθηκε είναι το εξής.

    Πως στην δημοκρατία, τα όρια της ελευθερίας σταματάνε εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου, ή/και πως τα δικαιώματα του ενός σταματάνε όταν τα θίγονται τα δικαιώματα του άλλου.


    Διότι όπως είναι ξεκάθαρο από τα παραπάνω δεν αναφέρθηκα καθόλου στο αν αυτοί που έκαψαν το αμάξι ήτανε αριστεροί ή δεξιοί, γαύροι ή βάζελοι ή αεκτζήδες, τοξικομανείς η αλκοολικοί, αφγανοί ή πακιστανοί ή έλληνες. Γιατί δεν λαμβάνω υπόψην την ιδιότητα του κάθε παρανόμου για να κατηγορήσω ή να κάνω τον κινέζο, βάση των παραπάνω πολιτικών, ποδοσφαιρικών, εθνικών κριτηρίων ή όποιων άλλων αντιστοίχων κριτηρίων, αλλά με ενοχλεί εξίσου το ίδιο το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης παράνομης ενέργειας που στο συγκεκριμένο παράδειγμα καταπατά το δημοκρατικό δικαίωμα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να έχει το αυτοκινητάκι του, το οποίο με αντιδημοκρατικό τρόπο στερήθηκε, ασχέτως σε ποία "ομάδα" ανήκουνε οι δράστες και που καταδικάζω ασχέτως αν αποζημιώθηκε ή όχι. (δεν αποζημιωθηκε παντως)

    Ομόιως θα κατακρίνω με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό την οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια όταν αυτή θίγει / καταπατά τα δημοκρατικά δικαιώματα κάποιων άλλων, είτε αυτή προέρχεται από τον "Α" πολιτικό χώρο είτε από τον "Β", είτε είναι από έλληνες έιτε απο αλλοδαπούς κτλ, το ίδιο μου κάνει. Μερικά παραδείγματα είναι, η κατάχρηση του δημοσίου χρήματος από πολιτικούς (ανεξαρτήτως ιδεολογίας), το λάδωμα δημοσίων υπαλλήλων σε "λαδώσιμα πόστα" (εφορία, τελωνεία, δυνάμεις ασφαλείας, νοσοκομειακά φακελάκια, δικαστικά κ.α.), παράνομες καταλήψεις και βανδαλισμοί πανεπιστημιακών ή άλλων δημοσίων ιδρυμάτων (ανεξαρτήτως αν αυτές γίνονται από αριστερούς-δεξιούς, έλληνες-ξένους), καταστροφές / εμπρησμοί ιδιωτικής περιουσίας, αυτοκίνητα (είτε είναι LADA είτε είναι ΒΜW), καταστήματα, τράπεζες, περίπτερα, μπακάλικα, super markets, εμπορικά κέντρα, ψιλικατζίδικα κτλ.

    Με λίγα λόγια δεν με ενδιαφέρει και δεν διαχωρίσω την παρανομία, με βάση του "ποιός την κάνει" αλλά με ενδιαφέρει μόνο το "κακό που κάνει" και κατά πόσο βάση της συγκεκριμένης ενέργειας θίγονται τα δημοκρατικά δικαιώματα κάποιων άλλων.
    Ούτε με αυτό θα συμφωνήσω φυσικά.
    Γιατί πως μπορεί να σκεφτεί κανείς σοβαρά να κάνει την δουλειά της αστυνομίας όταν δεν είναι αρμόδιος ??
    Και πως δηλαδή θα πάει η ομάδα της "πολιτοφυλακής" να πετάξει έξω τους παράνομους (δεξιούς - αριστερους, 'ελληνες - ξένους, δεν έχει καμία σημασία) ? Σίγουρα δεν πρόκειται να τους πείσει κανείς με ρομαντικά κοπλίμεντα είναι η αλήθεια. Θα πρέπει η "πολιτοφυλακή" να εξοπλιστεί.. Με σίδερα, πέτρες, δοκάρια και όλα τα σχετικά "αξεσουάρ" και να πάρει ο πολίτης τον νόμο στα χέρια του.
    Και αν αυτό δεν είναι αναρχία, τότε τι είναι ??
     
  12. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    οκ, ας χωρισουμε τα «μουνοπανα» σε 3 κατηγορίες και ας δουμε πως μπορουμε να τους πεταξουμε εξω:
    Τα πρεζάκια και οι λοιποί εξωπανεπιστημιακοί:
    - Τι διαολο ειναι το πανεπιστημιο; ομονοια; Ευγενικα την αρχή, ξύλο μετά, απο τους ιδιους τους φοιτητες. Γιατι ξυλο ξερουν να παιζουν πολυ καλα μεταξυ τους (πασπ-νδφκ / κνε-νεος), δε θα κολλησουν σε δυο πρεζάκια. Αμα δεν κανουν οι μπατσοι τη δουλεια τους θα την κανουν αυτοι που νοιαζονται. Αντι να παραληρουν περι καταργησης, ας κανουν τη γαμημενη τους τη δουλεια να μην αφηνουν το καθε μουνοπανο να γαμαει το ασυλο.

    Τα κομματα:
    - τα κομματα πεταγονται εξω πολύ ευκολα αγνοώντας τους. Θα μου πεις ποιος δε θελει παρτυ (με ουζα η χωρις), σημειώσεις, χόρτο, ξύδια, κλπ κλπ.

    Δεν θελει λοιπόν, αυτός που ενδιαφερεται για να διατηρησει την εννοια του ασυλου χωρις να το αλλαξει (οπως ειπες σε μια παρατηρηση σου πιο πανω). Επειδη ομως [ας ειμαστε πραγματιστές], αυτό ειναι πρακτικώς αδύνατον, αν δεν γινει αναπροσαρμογή του ασύλου, τοτε θα καταργηθεί με τα συνεχόμενα προβοκατσια.

    Ετσι λοιπόν ερχόμαστε στα στενα πλαισια που εθεσε ο νηματοθετης, και λεμε:
    - Ειτε καταργηση και αναπροσαρμογή,
    - Ειτε διατηρηση και μετροεπεια σε εκεινους στους οποιους απευθύνεται,
    - Ειτε ζυγίζοντας τα ουσιαστικά καλα και κακα του ασύλου, αποφασίζουμε να δωσουμε μια κοντόφθαλμη λυση κουτσουρεύοντας οχι μονο την εννοια του ασυλου αλλα και των λιγοστών ελευθεριων που εχουμε σε αυτη τη δικτατορία.
     
Thread Status:
Not open for further replies.