Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 15 Φεβρουαρίου 2011.

  1. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Αν εισαι μαζοχίστρια θα σε απογοητεύσω.
    Δεν ασχολήθηκα με τον τρόπο που τέθηκε το νήμα.
    Μια χαρά (λογικοφανώς) τέθηκε.
    Με κάποια από αυτά που γράφτηκαν ασχολήθηκα.
    Η Patty ειναι μια τηλε-παιδούλα που έχει κατακτήσει τα νεανικά πλήθη.
    Η εμπορική συνέχεια της Ugly Betty (Μαρία η άσχημη) σε εφηβικές περιπέτειες,
    απευθυνόμενη βέβαια στο αντίστοιχο target group.
     
  2. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Αγαπητέ δεν σχολίασα ενοχλημένη από κάτι....ίσα ίσα.
    Και δεν είμαι τόσο....μαζοχίστρια.(λιγουλάκι σίγουρα)
    Και βασικά ήθελα να μάθω γιά την Patty.
    (Και δεν στέλνω πιά ρεπ )
    Καλό βράδυ
     
    Last edited: 16 Φεβρουαρίου 2011
  3. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Εξαρταται απο το υ.
    Ο σαδισμος ειναι πηγη μα και εκφραση της καυλας μας.Κατα το βαθμο που ο ερωτας μεγαλωνει την καυλα,ειναι φυσικο η αναγκη της εκφρασης της να ειναι μεγαλυτερη και η επιθυμια για εκφραση και εκτονωση της καυλας μεγαλυτερη οσον αφορα το αμεσο οσο και τη συχνοτητα του σαδιζειν(τι ρημα! ) και οχι τοσο την ενταση.Επιπροσθετα ο σαδιστης εχει κι ενα "αχτι"να βγαλει στο ομορφο και γοητευτικο υ που εξαιτιας του κυλιεται στα πατωματα.
    Απο κει και περα,αν το υ ειναι μαζοχιστης,ολα θα κυλησουν ομαλα και κατα το δοκουν,μετα το "προσδεθειτε και μην καπνιζετε".
    Αν ομως δεν ειναι;..Τοτε θα πρεπει ο ερωτευμενος σαδιστης να πατησει πανω στην σχεση Κ/υ για να εκφρασει και να εκτονωσει την καυλα του.Και δυστυχως Κυριες και Κυριοι,οι λεξεις ερωτευμενος και Κυριαρχος δεν μπαινουν ποτε μαζι στην ιδια φραση.Οσοι βαυκαλιζονται περι του αντιθετου επικαλουμενοι την αυτοκυριαρχια και τον ελεγχο των συναισθηματων πλανωνται πλανην οικτραν.Κατα το ιδιο τροπο που το οποιοδηποτε junkie προσπαθει να πεισει εαυτον και αλληλους για τη δυνατοτητα να ελεγξει το ανεξελεγκτο.Ο ερωτας οπως και ο βηχας δεν κρυβονται,ετσι δεν λενε;Ειναι κι εκεινη η ανεξηγητη ικανοτητα των canidae να νοιωθουν την αδυναμια του απεναντι.Ο ερωτας βεβαια εχει παντα ημερομηνια ληξεως η μετασχηματισμου.Οποτε,αν Κυριαρχος περασει τα σαραντα κυματα του,σε οποια κατασταση,ισως μετα να εχει την ευκαιρια να σωσει την παρτιδα της κυριαρχιας του.
    Οταν ο ερωτας ειναι αμοιβαιος τοτε τα πραγματα ειναι διαφορετικα,αλλα αυτο ειναι μια αλλη συζητηση.
    Περα απο ολα αυτα,ο ερωτας ειναι σπανιος,δυσευρετος,ακριβος οσο και ζορικος.Ειναι ομως απο τα λιγα πραγματα στη ζωη που σε κανουν να ζεις με δεκα beaufort,που λεμε.Προσωπικα,δεν θα επετρεπα στον εαυτο μου,υπακουοντας σε οποιαδηποτε καυλα η φοβο,να προσπερασει κατι τοσο εντονο που ισως και να ηταν once in a lifetime.Αποδεχομενος πληρως και εξ αρχης τις οποιες συνεπειες.
     
  4. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Nομίζω ότι οι λέξεις κλειδιά είναι : "αμοιβαιότητα" και "συναισθηματική ωριμότητα" η οποία επιτρέπει στα μέλη να μην εκμεταλεύονται ο ενός τον έρωτα του άλλου για να επιβληθούν ή για να ανατρέψουν τα χαρακτηριστικά τους. Ένας/μία αρκετά όριμος/η υ γνωρίζουν πότε η υποχώρηση του/της Κ βασίζεται στον έρωτα και όχι στον χαρακτήρα του/της. Επίσης αντιλαμβάνονται ότι αν αναγκαστεί ο/η Κ να αλλάξει τον χαρακτήρα λόγο του έρωτα θα καταλήξει δυστυχισμένος/η... Η ισορροποία βρίσκεται όταν υπάρχει ειλικρινής αμοιβαιότητα, συνέπεια και συναισθηματική ωριμότητα.
     
  5. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Η αλλη συζητηση που λεγαμε..ειναι πολλα που θαπρεπε ισως να ειπωθουν πριν,αλλα εστω..
    Ο ερωτας διαβρωνει την απολυτη ελευθερια κινησεων,τη βουληση και την αποτελεσματικοτητα του κυριαρχου μελους,απο τα μεσα.Ανεξαρτητα απο το αν το υ γνωριζει την αιτια η οχι.Ανεξαρτητα απο το αν θα προσπαθησει να το εκμεταλλευτει η οχι.Ο ερωτας αν τον εξετασει κανεις ατομικα,φερνει καθε ατομο σε θεση αδυναμιας.
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Σε κυριαρχικό επίπεδο ναι. Υπάρχει ένα θεματάκι... σε σαδιστικό δεν νομίζω. Απο την άλλη, όπως το θάρρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το φόβο (γιατί σε αυτούς που δεν φοβούνται δεν τους χρειάζεται) έτσι και η Κυριαρχία (όχι η Κυριαρχικότητα) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αδυναμία.


    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/4957-ομιλία-κίνηση-συμπεριφορά-2.html

    Η Lara [E-p] στο post 20 νομίζω είναι περιγραφικότατη σε σχέση με την διάσταση που παίρνει μία σχέση D/s όταν ο/η Κ δεν επιβάλλεται με hollywoodιανές μεθόδους.
     
  7. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Μήπως τελικά ο μεγάλος σαματάς στα μέρη αυτού του σαδιστή γίνεται στο μυαλό του;

    Θέλω να πω, ΟΚ, κάθε σαδιστής κι ένας ορισμός του σαδισμού, αλλά μήπως θα μπορούσαμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι "σαδιστής είναι αυτός που λαμβάνει απόλαυση απ΄το να ΠΡΟΚΑΛΕΙ πόνο" κι ότι αυτό το "προκαλεί" είναι περισσότερο δράση (action) και λιγότερο φαντασία;

    Αν το συμφωνούμε αυτό, πόσα βήματα απέχει το "συμπέρασμα" ότι περισσότερη επιθυμία (βλ. συνήθης ορισμός του "έρως") θα οδηγήσει σε περισσότερο πόνο;

    Τί δεν πάει καλά; Το ότι ο σαδιστής έχει και την μαγ(κ)ική ικανότητα να μετουσιώνει την έξτρα επιθυμία σε φαντασία;

    Σαν τους πούρους λιμπερτίνους αρχίζουν να μου ακούγονται αυτοί οι σαδιστές. Ασίγαστοι και άκοποι. Αλλά στην τελική στροφή για την ευθεία στρίβουν δια του μετουσιώνειν. Βαράει ίσως κανά καμπανάκι SSC!

    Dream

    ΥΓ. Για το πρόβλημα Ερωτα και Κυριαρχίας (ο έρωτας με μικρό "ε" δεν τραβάει ζόρι) έχω τοποθετηθεί στο νήμα που υπέδειξε η λάρα.
     
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Ωραία. Να διευκρινίσουμε δηλαδή , για άλλη μία φορά ότι υπάρχουν 2 πλευρές σε ορισμένους σαδιστές. Η μία είναι αυτή που μπορεί να μετουσιωθεί και η άλλη είναι αυτή που δεν μετουσιώνεται. Αυτή που δεν μετουσιώνεται είναι αυτή που θέλει να εξασκήσει πράγματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στο SSC. Θεωρώ ότι ο έρωτας με κεφαλαίο ή μικρό "ε", μπορεί -σε ορισμένους - να αυξήσει την τάση και ένταση και των δύο πλευρών. Όσο αφορά την πλευρά που μετουσιώνεται αναφέρθηκε ο θανάσης. Ο έλεγχος της σαδιστικής μας πλευράς εντός πλαισίου SSC είναι δεδομένος όσο κι αν αυξηθεί η τάση και όσο κι αν αυξηθεί η ένταση των πρακτικών. Είναι πάντα μέσα στο πλαίσιο SSC. Αρα η τοποθέτηση περί νοσοκομείων όσο μιλάμε σε ένα BDSM forum είναι μάλλον άτοπη. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει αύξηση της βιαιότητας των πρακτικών (πάντα - ξαναλέω γιατί φαίνεται ότι δεν γίνεται κατανοητό- SSC) Δεν νομίζω ότι ακούτε ούτε κάτι παράλογο, ούτε κάτι φαντασιόπληκτο, ούτε κάτι το οποίο δεν έχει πρακτική εφαρμογή. Τα ευκόλως ευνοούμενα συγγνώμη αν παραλήφθηκαν. Τα θεώρησα προφανή.

    ΥΓ. Νομίζω ότι το θέμα υπεραναλύθηκε, για όσους θεωρούν ότι δεν αυξάνεται η σαδιστική τάση ας συνεχίσουν να το θεωρούν. Όσοι πάλι πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι ασφαλές ας μην πάνε με σαδιστή.

    ΥΓ2. Όσο αφορά την σχέση φαντασίας Vs πράξης, οι περισσότερες φαντασιώσεις μου , αφορούν πραγματικούς βιασμούς και σκηνικά με ακρωτηριασμένους ή γδαρμένους. Σε πρακτικό επίπεδο δεν θα πραγματοποιήσω ποτέ αυτές τις φαντασιώσεις και ΔΕΝ θέλω να τις πραγματοποιήσω. Εσείς λέτε πως θα έπρεπε να τα πραγματοποιήσω για να ονομάζομαι "πραγματική σαδίστρια"?
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Ο σαδιστής απολαμβάνει να προκαλεί πόνο στον άλλον, αδιαφορώντας για το αν ο άλλος απολαμβάνει ή όχι. Ο σαδιστής δεν αλληλεπιδρά με τον άλλον, ως εκ τούτου γι αυτόν ο άλλος είναι πράγμα. Αντίθετα στον έρωτα ο άλλος ανάγεται σε πρόσωπο. Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να βλέπει έναν άλλον ταυτοχρόνως ως πράγμα και ως πρόσωπο.
    Ο ερωτευμένος μπορεί να έχει και σαδιστικές στιγμές (νιώθει Θεός) - αλλά και μαζοχιστικές στιγμές (νιώθει Τίποτας).

    Ο σαφώς νοούμενος, "καθαρός", σαδισμός, δλδ. η απόλαυση από τον πόνο του άλλου, όχι ως αλληλεπίδραση, αλλά ως πόνο, δεν μπορεί να έχει απέναντί του Πρόσωπο. Και ο έρωτας προς πράγμα είναι νεύρωση. Φετιχιστική μεν, αλλά νεύρωση.

    @Uther, Anacreon
    Να δείτε πολλές ταινίες. Κάνει καλό στην υγεία. Σας διαβεβαιώνω Εγώ έχω δει πολλές.

    @thanasis
    Eλπίζω να κατανόησες με ποιον τρόπο εννοώ τον σαδισμό και αυτή η ματιά μου να σου εξηγεί τα παραπάνω μου πόστ, την προβληματική μου περί εσωτερικής σύγκρουσης και την αναφορά με περί νοσοκομείων.
     
  10. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Μου ειναι δυσκολο να καταλαβω γιατι ενας σαδιστης πρεπει να δει τον αλλον ως "πραγμα", ενα απροσωπο δηλαδη αντικειμενο. Που ειναι η απολαυση εκει; Κατ'εμε, και μπορει να κανω λαθος, ο σαδιστης βλεπει το προσωπο απεναντι του και αντλει τη χαρα μεσω του σαδισμου του διοτι εχει απεναντι του ενα ζωντανο ον, μια προσωπικοτητα. Το να δει τον αλλον ως αντικειμενο στερει ισως απο τον ιδιο την χαρα που παιρνει απο τον πονο του αλλου, ειτε αυτος ειναι σωματικος ειτε ψυχικος. Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη.
     
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?


    Λυπάμαι, αγαπητή μου, αλλά δεν βρίσκω άλλο τρόπο να σχολιάσω τα παραπάνω παρά ευθέως και απερίφραστα: Η προσωπική σου άποψη γιά το τί είναι σαδισμός και τί όχι, στην ουσία, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Επειδή ακριβώς, είναι η προσωπική σου ερμηνεία (και επιπροσθέτως, μιά και πιστεύεις ότι "ο σαδιστής δεν αλληλεπιδρά με τον άλλον", είναι εμφανές ότι καμμιά συνάφεια δεν έχεις με το αντικείμενο, και η όποια άποψή σου είναι απόλυτα θεωρητική και αυθαίρετη). Ουδείς δεσμεύεται λοιπόν από την άποψή σου αυτή, και πρωτίστως, ο ίδιος ο σαδισμός...

    Προς επίρρωσιν (που θά 'λεγε κι ο thanassis) των ανωτέρω, παραθέτω ένα τεράστιο (παρά το μικρό του μέγεθος) ποίημα του Stephen Crane:

    “A man said to the universe: "Sir, I exist!" "However," replied the universe, "The fact has not created in me a sense of obligation”.

    - - - - - - - - -

    Όσο γιά τον "καθαρό" ή "μη καθαρό" σαδισμό και το κατά πόσο είναι "σαφώς νοούμενος" ή όχι, δεν θα σχολιάσω καν. Τα έχουμε πει και ξαναπεί αυτά στο παρελθόν σε μαραθώνιες συζητήσεις, κι εσύ δεν είσαι νέο μέλος γιά να σε παραπέμψω, ξέρεις πού θα τα βρεις, εάν θέλεις...



     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Τροχοπέδη ή ώθηση στον σαδισμό ο έρωτας για ένα υποτακτικό άτομο ?

    Αγαπητέ μου MM, να επιδείξετε λίγη ψυχραιμία. Σε ένα συζητήριο χωράνε όλες οι απόψεις και οι δικές σας και οι δικές μου. Μάλλον θα πρέπει να ζήσετε με αυτό. Ελπίζω επίσης να κατανοείτε, και να αποδέχεστε κατά τον ίδιο τρόπο που το αποδέχομαι και εγώ το γεγονός ότι δεν σας ενδιαφέρουν οι απόψεις μου ότι δεν με ενδιαφέρει αν σας ενδιαφέρουν οι απόψεις μου ή όχι . Αν επίσης εκπροσωπείτε το σύνολο του φόρουμ αναφορικά με το αν ενδιαφέρεται ή όχι για τις απόψεις μου ελπίζω να έχετε την ανάλογη έγγραφη εξουσιοδότηση αλλιώς θεωρώ ότι ευρίσκεστε σε μια κακή μέρα λόγω της ασθένειας που σας ταλαιπωρεί και για την οποία εύχομαι να περάσει το γρηγορότερο. Επίσης σας ενημερώνω ότι δεν με συγκινεί ουδόλως η ποίηση παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις. Ευχαριστώ, που ασχοληθήκατε με τα γραφόμενά μου. Καλή συνέχεια