Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To Πανεπιστημιακό Άσυλο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 14 Φεβρουαρίου 2011.

?

Πρέπει να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο ??

  1. Ναι, πρέπει να καταργηθεί.

    19 vote(s)
    33,3%
  2. Όχι, πρέπει να παραμείνει ώς έχει.

    38 vote(s)
    66,7%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Εδώ ακριβώς είναι η διαφωνία μας. Εγώ ποτέ δεν βλέπω με πολιτικά κρίτηρια όχι μόνο το άσυλο, αλλά ούτε και το τι παντελόνι θα αγοράσω. Αλήθεια ποιά είναι τα πολιτικά κριτήρια με τα οποία επιλέγεις παντελόνι ? Τα δικά μου κριτήρια πάντως έχουν να κάνουν με το πόσο μ αρέσει το σχέδιο/χρώμα, πόσο καλά "κάθεται" πάνω μου, και η τιμή / τροπος πληρωμης.

    Δεν μπορώ να δω με πολιτικά κριτήρια το άσυλο, όπως δεν μπορώ να δω με πολιτικά κριτήρια και άλλα αμφιλεγόμενα ζητήματα όπως πχ, το αν θα πρέπει να υπάρχουνε η όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια, ή το μεταναστευτικό. Όσοι βλέπουν τέτοια ζητήματα από πολιτική πλευρά (είτε δεξιοί είτε αριστεροί το ίδιο μου κάνει) δεν μπορούν να έχουν κατα την γνώμη μου αντικειμενική άποψη, γιατί δεν τους αφήνει η εκάστοτε πολιτική άποψη με την οποία εκφέρουν γνώμη σε κάποιο ζήτημα, πολλές φορές μάλιστα, οι πολιτικές παρωπίδες είναι τόσο κλειστές, που κάποιοι στα πλαίσια της ελευθερίας ή/και των ιδεών των οποίων υπερασπίζονται, είναι ανήμποροι να δουν (και άθελα τους μερικες φορές αφου δεν υπάρχει αντικειμενικότητα) πως καταπατούν βασικά δημοκρατικά δικαίωματα ή ελευθερίες άλλων.

    Θα σου δώσω ένα παράδειγμα με αφορμή το δικό σου για το παντελόνι.

    Πριν 3-4 χρόνια (πριν την κρίση δηλαδή) ήμουνα στην Θεμιστοκλέους εκεί που είναι η πιάτσα με τα μαγαζία αθλητικών. Είχα κατέβει να ψωνίσω, μπάινω λοιπόν σ΄ενα απο τα μαγαζιά αθλητικών που είναι ολα στην σειρά και άρχιζα να κοιτάω. Είχε διάφορες μάρκες παρατήρησα όμως πως δεν είχε Nike. Λέω λοιπόν στον μαγαζάτορα, Nike δεν έχεις ? Μου λέει, δεν τα φέρνω γιατί είναι Αμερικάνικα..
    Ε και ? του λέω.. Δεν τα δουλεύω μου λέει... Πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση αλλά είχα δει ένα ωραίο adidas και θα το έπαιρνα, παίρνω και 2-3 ζεύγαρια κάλτσες και ήμουν έτοιμος να πληρώσω. Πόσο του λέω όλα αυτά ? 120 μου λέει (δεν θυμάμαι το ποσό, τυχαίο το νούμερο) . Ωραία του λέω, και βγάζω την κάρτα μου και του λέω, πάρε και χτύπα 3 άτοκες δόσεις. Και τι μου λέει το άτομο (εδώ είναι που έπεσε πολύ γέλιο) Μου λέει λοιπόν, δεν μπορώ να κάνω άτοκες γιατί δεν έχω καν μηχάνημα για κάρτα. Και γιατί δεν έχεις μηχάνημα για κάρτα ρε μεγάλε του λέω ? Και μου απαντάει.. γιατί είμαι ενάντια στο τραπεζικό σύστημα !!!

    Το συγκεκριμένο τυπάκι λοιπόν, δεν έιχε αμερικάνικα είδη στο μαγαζί του, και επίσης δεν είχε ούτε μηχάνημα για κάρτα, γιατί σύμφωνα με την ιδεολογία του είναι αντίθετος στα αμερικάνικα προιόντα, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα, και θέλει να λέγεται και επιχειρηματίας. Το πρόβλημα εδώ όμως είναι το εξής.. Πως αντί να κρατήσει την ιδεολογία του για τον εαυτό του, δηλαδή να μην αγοράζει για πάρτυ του αμερικάνικα είδη, ή να μην έχει πιστωτική κάρτα αυτός, θεωρεί πως πρέπει και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο. (δεν το κόβω και για πολύ δημοκρατικό αυτό) Και ενώ είναι δήθεν κατά του τραπεζικού συστήματος, μου στερεί την επιλογή να διαλέξω αμερικάνικα είδη, και πολύ πιο σημαντικό μου στερεί το δικάιωμα να πληρώσω με δόσεις, δηλαδή το άτομο βάση της δικής του αντιτραπεζικής ιδεολογίας, θέλει τα 120 και μετρητά και όλα μαζί στο χέρι. (αυτό κι αν είναι "κατάθεση") Εμένα με ρωτάει αν μπορώ ή αν τα έχω η αν θέλω να τα δώσω ντούκου ? Διοτι η δική μου η ιδεολογία λέει, πως θελώ μεν τα παπούτσια, αλλά επειδή έχω να πληρώσω και τηλέφωνα, ρεύματα κτλ, μπορώ να δώσω 3 μηνιαίες δόσεις των 40, και το δικαίωμα μου αυτό δεν το σέβεται και μου στερεί αυτό το δικαίωμα, που αντί να το κρατήσει για τον εαυτό του, θέλει να μου το περάσει και εμένα..

    Τι θέλω να σου πω με αυτό το παράδειγμα. πως κάποιες πολιτικές ιδεολογίες (η πολιτικές παρώπιδες, δεξιες - αριστερές το ίδιο μου κάνει) με τις οποίες κάποιοι νομίζουν πως είναι σωστοί και δημοκρατικοί, στην ουσία καταπατούν (η προσπαθούν να καταπατήσουν) βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, όπως την επιλογή μου (στο συγκεκριμένο παράδειγμα) να ψωνίσω αυτό που γουστάρω, με τον τρόπο πληρωμής που με βολεύει, και φυσικά την έκανα και ψώνισα από τον διπλα που έιχε άτοκες. Ο συγκεκριμένος λοιπόν μαγάζοτορας, δεν ξέρω αν έφερε nike ή αν έβαλε μηχάνημα και άτοκες, αλλά εάν δεν το έκανε, σίγουρα κάπου ψωμολυσάει, και μέσα στο μυαλό του, κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα, αλλά δεν θα κατηγορίσει ποτέ τον εαυτό του ή την ιδεολογία του, αν και είναι ο μόνος υπεύθυνος. (για το συγκεκριμένο παράδειγμα ξαναλέω, προ κρίσης)

    Σκέψου λοιπόν ανάλογες ιδεολογίες, σε πιο σοβαρά ζητήματα, όπως το άσυλο, τα ιδιωτικά πανεπιστημία, το μεταναστευτικό κτλ, και θα καταλάβεις το σκεπτικό μου, σύμφωνα με το οποίο έγραψα παράπανω για κοινωνική και όχι πολιτική αντιμετώπιση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων, για αντικειμενικότητα απόψεων που οι πολιτικές αντιληψεις δεν μπορούν να επιφέρουν, και πάντα σε συνδιασμό με το

     
  2. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    μήπως εννοείς κομματικά κριτίρια? Πολιτικοποιημένος νομίζω, δεν είναι πάντα ο κομματοποιημένος ούτε μόνο ο αριστερός ή ο δεξιος ή ο κεντρόος.Όταν αναφερόμαστε στο πολίτευμα δεν αναφερόμαστε στην δημοκρατία? Αν το άσυλο εξυπηρετεί ή υπονομεύει την δημοκρατία δεν είναι θέμα πολιτικό?
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Re: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Το ρούχο που φοράω δεν το επιλέγω με πολιτικά κριτήρια, το πόσο θα ξοδέψω για ρούχα όμως και το αν θα τηρώ κωδικό ντυσίματος στη δουλειά είναι πολιτικό θέμα για μένα.

    Συνειδητά αυτούς που κοιτάζουν την υγεία μου τους επιλέγω με μη πολιτικά κριτήρια και πρωτίστως από το αν συνεννοούμαστε. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

    Ο μαγαζάτορας που δεν θέλει πολλά πολλά με τράπεζες και αμερικάνους ρισκάρει να χάνει πελάτες και μαγκιά του. Δεν είναι τόσο ζουρλός όσο φαίνεται, αν φροντίζει να καταθέτει τις εισπράξεις στις παλιοτράπεζες ώστε να μην τον κλέβουν τακτικά όσοι έχουν πάρει είδηση το χούι του. Έχει κάνει τους υπολογισμούς του και προτιμά να έχει λιγότερους πελάτες παρά να πληρώνει αλμυρά ποσοστά για τις κάρτες και τις δόσεις των καρτών στις τράπεζες. Κάθε τί που αγοράζουμε με δόσεις το έχει πάρει και ο επιχειρηματίας με factoring - με δόσεις δηλαδή και το έχει χρεωθεί ανάλογα και με πλαφόν στα πόσα πουλάει, αν είναι πάνω από ένα ποσό οι κάρτες δεν παίρνουν έγκριση ακόμα και αν έχουν όριο και είναι πληρωμένες απ τον πελάτη. Οι τράπεζες κερδίζουν και από τις δύο πλευρές. Του μαγαζάτορα μπορεί να του έρχεται πιο αποδοτικό αν δεν έχει καρτοπαρτίδες με κανέναν. Τα αυτόματα μηχανάκια για τις κάρτες που έχουν τα μαγαζιά κοστίζουν γύρω στα 500 ευρώ το κομμάτι, νομίζω. Είναι καθαρά πολιτική η στάση του και μαζί επιχειρηματική.

    Οι 200 που χώθηκαν στο άσυλο μπορεί να μην το ήξεραν ότι διεκδικούν να απολαύσουν άμεσα αυτά που έχουμε εμείς. Όμως, οι τριτοκοσμικοί μετανάστες του 21ου αιώνα διαφέρουν πολύ από τους παλιότερους. Οι παλιότεροι ήθελαν να ενταχθούν. Οι καινούργιοι θέλουν απλά να απολαύσουν μαζικά αυτά που απολαμβάνει μαζικά η ανεπτυγμένη δύση. Έστω, τα παντελόνια που τους αρέσουν και τους βολεύουν με άτοκες δόσεις και αυτοί. Αυτό θέλουν κατευθείαν. Θα προτιμούσαν να το κάνουν στον τόπο τους, αλλά αφού δεν γίνεται, όπου να ναι. Και λίγο λίγο θα παλεύουν γι αυτό, μαζικά, άγρια, σώμα με σώμα. Θα βγουν μαχαίρια, πιστεύω όπου να 'ναι.

    Ο καταστηματάρχης που κρατάει το πόστο του στα Εξάρχεια, ας τον σπρώχνει το σύστημα να φύγει ώστε να γίνει η περιοχή ένα ανοιχτό πεδίο μάχης, πολιτικά ενεργεί, σαφέστατα. Κρατάει τον τόπο του, αντί να πάει στο τρίγωνο Πεύκη - Μαρούσι - Κηφισιά. Με κόστος και αγωνίες. Του βγάζω το καπέλο.

    Ο καταστηματάρχης στην Πειραιώς που προ δεκαετίας τουλάχιστον έβγαινε και μιλούσε με τους Κούρδους που είχαν μαζευτεί εκεί πέρα και τους μάζευε κάπως να μην λερώνουν την περιοχή και να μην τρομοκρατούν τον κόσμο να πάει να ψωνίσει απ αυτούς, πολιτικά ενεργούσε. Την περιουσία του και τη δουλειά του προσπαθούσε να προστατέψει, αλλά ενεργώντας πολιτικά και όχι αντιδρώντας ενστικτωδώς.

    Αν βγει ο πολίτης να πάρει το νόμο στα χέρια του, δεν είναι - στην πράξη - αναρχία, όπως αναφέρθηκε, σημαίνει απλά ότι ο συγκεκριμένος πολίτης δρα τουλάχιστον υπό την προστασία της αστυνομίας - ας εκφραστώ τόσο απαλά και προσεκτικά, ας μην πω τη λέξη που γνωρίζουν καλά οι παλιότεροι ή οι πιο πολιτικοποιημένοι από εμένα. Αν πάει πολίτης να κάνει τον καμπόσο χωρίς να έχει την προστασία - τουλάχιστον - της αστυνομίας, θα πάνε αυτόν στο κρατητήριο, θα τον σαπίσουν, θα χάσει τη δουλειά του, θα του ανακαλέσει η τράπεζα τυχόν δάνειο που έχει πάρει και προσπάθησε να γλυτώσει την πηγή του εισοδήματός του για να μπορεί να το πληρώνει και θα καταστραφεί η ζωή του.

    Είναι βαθύτατα πολιτικό να μας κρατάει "φιλήσυχους πολίτες" η πολιτεία. Είναι βαθύτατα πολιτικό και θα έχει συνέπειες ότι ο κόσμος πια δεν μπορεί να παίρνει στεγαστικά δάνεια να έχει ένα σπίτι δικό του.

    Αν θέλει η πολιτεία να μας κρατάει "φιλήσυχους πολίτες" ας το κάνει τουλάχιστον σωστά. Ας μην αφήνει να διακυβεύεται το θέμα του ασύλου.

    Εγώ το άσυλο δεν το δίνω. Την ανισοκατανομή της απόλαυσης μεταξύ ανεπτυγμένων δυτικών, ημών δηλαδή και τριτοκοσμικών μεταναστών κρίνω πολιτικά ότι πρέπει να την διαπραγματευτούμε αλλιώς. Αν ληφθεί η πολιτική απόφαση ότι αυτή η ανισοκατανομή είναι διαπραγματεύσιμη, όπως είναι η πολιτική μου άποψη. Μέχρι στιγμής, σε πλανητικό επίπεδο είναι πέρα ως πέρα αδιαπραγμάτευτη. Μέχρι στιγμής, το ρούχο που αγοράζω, για να μπορώ να το αγοράζω, το φτιάχνουν με ματωμένα απ τη δουλειά χέρια άνθρωποι τριτοκοσμικοί που δουλεύουν σκυφτοί, δεκατετράωρα, κάτω από τεράστια πολιτική καταπίεση, μερικές φορές και παιδιά.

    Δεν θα δώσω το άσυλο για να μπορεί η πολιτεία να τσακίσει στο ξύλο αυτούς τους - εν αγνοία τους για το τί διακυβεύουν - καταπατητές.

    Γιατί δεν σώζομαι αν οι τωρινοί 200 γίνουν αύριο 5000 και έρθουν και βάλουν φωτιά στην Φιλοθέη, ας πούμε. Λέτε ότι εκεί που δεν έχει άσυλο θα τα βγάλει πέρα η αστυνομία; Για πέντε χιλιάδες οπλισμένους με ξυράφια και φωτιές χρειάζεται στρατός, αυτό είναι ένα ακόμα πιο σκληρό πολιτικό δίλημμα όχι πια για τον πρύτανη αλλά συλλογικά για την πολιτική ηγεσία και διαχειριστικά για τον υπουργό π.π.

    Προτιμώ να βγω στο δρόμο και να μιλήσω με αυτούς που πάνε να το χαλάσουν, μη γνωρίζοντας ότι αυτό κάνουν και να προσπαθήσω να τους λογικέψω. Το έχω κάνει. Το έχω κάνει και σε άλλες περιπτώσεις όπου βλέπω να υποσκάπτονται πολύ θεμελιώδη κεκτημένα, εκεί που μου πέφτει λόγος. Δεν πολυδουλεύει. Αλλά λειαίνει λίγο τις αιχμές.

    Όσο για την πολιτεία, αν θέλει τους "φιλήσυχους πολίτες" θα πρέπει λίγο να μάθει σύγχρονες μεθόδους καταστολής που ουδεμία σχέση έχουν με την καταπάτηση του ασύλου ει μη για εντυπωσιασμό / απειλή.

    Για τις αίθουσες κ.λπ συμφωνώ, γι αυτόν τον λόγο το πανεπιστημιακό κτίριο έχει φύγει από τα μητροπολιτικά κεντρά εδώ και δεκαετίες, κάτι που από πολιτική άποψη δεν μου αρέσει διόλου, αλλά είναι μια μέθοδος και αυτή όχι μόνο για να κρατιούνται φιλήσυχοι οι πολίτες αλλά και για να εκπαιδεύονται για αυτό...
     
    Last edited by a moderator: 19 Φεβρουαρίου 2011
  4. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Re: Απάντηση: Re: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Uther αν δεις τα παραπάνω παραδειγματα μου θα δεις οτι δεν βασιζονται σε καμια κομματικη ιδεολογια ουτε σε δεξιο αριστερές αντιλήψεις, εκτός αν θεωρείς πολιτική ιδεολογία το αυτονόητο για μένα, να τηρούνται δηλαδη βασικές αρχές της δημοκρατίας όπως ο σεβασμός των δικαιωμάτων του άλλου.

    Το άσυλο ούτε εξυπηρετεί την δημοκρατία, ούτε την υπομονεύει, μιλάω για την δημοκρατία ως πολιτικό σύστημα, είτε υπάρχει άσυλο είτε όχι, πάλι ο λαός θα ψηφίζει την κυβέρνηση, και πάλι ο κάθε πολίτης θα έχει το δικάιωμα ψήφου, η το δικάιωμα του καθε πολίτη να μπορεί να βάλει υποψηφιότητα αν θέλει. αυτά λοιπόν δεν κινδυνεύουν, είτε υπάρχει άσυλο είτε όχι.

    αυτό στο οποίο εστιάζω είναι κατα πόσο υπονομεύονται κάποιες βασικές κοινωνικές και νομικές αρχές όπως, το δικαίωμα των φοιτητών να έχουν τις πανεπιτημιακες αιθουσες διαθέσιμες και σε αξιοπρεπή κατάσταση για να γίνει η διδασκαλία, αλλά και το δικαίωμα των καθηγητών να διδάσκουν γιατί αυτή είναι η δουλεία τους στην τελική, και φυσικά το δικαίωμα του νόμου να επίβαλει κυρώσεις σε διάφορους παρανόμους, γιατί η θεωρία πως όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
     
  5. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Ορισμός της δημοκρατίας, αντιγραφή από Βικιπαίδια

    "Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού[1][2]. Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία...
    Μπορούμε να δούμε ότι ο ορισμός της δημοκρατίας, όπως δίνεται πιο πάνω, έχει τρία μέρη:

    * Η εξουσία πηγάζει από τον λαό. Αυτό σημαίνει, κι αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι η λειτουργία του πολιτεύματος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ύπαρξη κυβέρνησης, ότι για να είναι η κυβέρνηση δημοκρατική θα πρέπει να είναι δημοφιλής, ή τουλάχιστον να τυχαίνει της αποδοχής των πολιτών. Ή αλλιώς αντλεί τη νομιμότητα της από το λαό.
    * Η εξουσία ασκείται από τον λαό. Αυτό σημαίνει ότι για να είναι ένα πολίτευμα δημοκρατικό θα πρέπει με κάποιους τρόπους να εξασφαλίζει τη συμμετοχή των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες, τις διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, πέρα των εκλογών ανάδειξης των οργάνων της πολιτείας, αυτό μπορεί να σημαίνει τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.
    * Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα της πολιτείας που είναι φορείς εξουσίας (κυβέρνηση, βουλή κ.ο.κ.) πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας, και όχι π.χ. κάποιου εκτός της κοινωνίας ή π.χ. κάποιων μόνο τμημάτων της. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώκουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Επίσης σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την αρχή της πλειοψηφίας πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί που προασπίζουν τα συμφέροντα της μειοψηφίας"

    Ερώτηση αφελούς...Ποιοί εξ υμών έχουν την βεβαιότητα ότι η "δημοκρατία" στην χώρα μας έχει την παραμικρή σχέση με τον πιο πάνω ορισμό;
    Φαντάζομαι ότι δεν διαφωνεί κανείς με τον ορισμό (άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί με το πολίτευμα)
     
  6. Angels Guardian

    Angels Guardian Regular Member

    Απάντηση: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Κάθε έκνομη πράξη του κοινού ποινικού δικαίου που συντελείται εντός των πανεπιστημιακών χώρων ασφαλώς και δεν πρέπει να έχει την άδεια των πανεπιστημιακών αρχών για να ελεγχθεί από την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη.
    Εδώ όμως έρχεται το κρίσιμο ερώτημα.
    Ποια Αστυνομία και ποια Δικαιοσύνη?
    1. Την Αστυνομία την παντελώς ανεκπαίδευτη να διαχειριστεί την εξουσία που της δίνει Πολιτεία?
    2. Την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη που πάρα πολλές χρησιμοποιούνται κατα το δοκούν από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία?
    3. Την Αστυνομία με ελλειπή εκπαίδευση ακόμα και σε αρκετές περιπτώσεις σύνταξης απλών επιχειρησιακών σχεδίων?
    4. Την Αστυνομία που προβαίνει πολλές φορές ανεξέλεγκτα σε πράξεις βίας και τραμπουκισμού εναντίων πολιτών ακριβώς γιατί τα στελέχη της δεν έχουν εθιστεί στο αρχαίο ρητό "Άρχεσαι μαθών άρχει επιστήσει"? Δεν με ενδιαφέρει εναντίον ποιας μερίδας πολιτών συντελούνται αυτές οι πράξεις βίας.
    5. Την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη που εντός τους βρίθει διαφθορά?
    Ας εστιάσουμε την προσοχή μας λοιπόν στην λειτουργία όλων των βασικών θεσμών του Κράτους και όχι στο θέμα του ασύλου των πανεπιστημίων το οποίο μπροστά σε τέτοια προβλήματα είναι κατά την γνώμη μου έρχεται αρκετά πίσω σε προτεραιότητα.

    Σημείωση 1. Είμαι φανατικά υπέρ της κατάργησης της πολιτικής ασυλίας.

    Σημείωση 2. Δεν ανήκω ιδεολογικά στον χώρο της αριστεράς και των αναρχικών. Απέχω χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά  
     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Με εκπλήσσεις μερικές φορές...
     
  8. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Αγαπητέ μου νομίζω ότι τα είπες όλα σε λίγες γραμμές.
     
  9. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    tender lilly καταρχήν κανένα μηχάνημα για κάρτες δεν έχει 500 ευρώ για να μπει σε ένα μαγαζί. ποιός στο είπε αυτό ? δωρεάν μπαίνουν γιατί υπάρχει προμήθεια. όσον για τον μαγαζάτορα που δεν έχει κάρτες γιατί δήθεν δεν θέλει να δίνει προμήθεια, σκέψου πως αν κάνει έκπτωση στα μετρητά 5%-10% η προμήθεια που παίρνει η τράπεζα είναι μικρότερη.

    Όσο για το αν είναι μαγκία του ή όχι το αν έχει άτοκες ναι είναι μαγκία του, αρκεί μετά να μην τραβάει ζόρια με τους άλλους που έχουν, ούτε με τις αλυσίδες και τις πολυεθνικές, και το "τραβάει ζόρια" μετέφρασε το όπως θες εσυ.

    Τελικά απάντηση δεν πήρα για το ποιά είναι τα πολιτικά κριτήρια με τα οπόια κάποιος επιλέγει παντελόνι. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει ? Με ενδιαφέρει να καταλάβω το σκεπτικο.
    Το αν έχουν καέι μικρομάγαζα και αυτοκίνητα το γνωρίζουμε όλοι, αλλά να σε ρωτήσω κάτ, σχετικά με τις αλυσίδες και τις πολυεθνικές.

    Ας υποθέσουμε πως "ποτέ" δεν κάηκαν μικροεπιχειρήσεις, αλλά μόνο αλυσίδες και πολυεθνικές. Τι σημαίνει αυτό ? Γιατί μας το λες ? Δηλαδή το να κάιγονται αλυσίδες και πολυεθνικές είναι νόμιμο και αποδεκτό ?

    Δεν είναι και εδώ βανδαλισμός ? δεν υπάρχει παρανομία ? δεν υφίσταται καταστροφή ιδιωτικής περουσίας ? υπάρχει κανένας νόμος που απαγορεύει την καταστροφή της ιδιωτικής περουσίας αλλά την επιτρέπει εάν είναι σε αλυσίδες ή πολυεθνικές ? Δεν νομίζω.

    Και όσοι δήθεν τραβάνε ζόρι με τις πολυεθνικές και τις αλυσίδες ας μας πούνε το "για ποιό λόγο" με επιχειρήματα, και ας απαντήσουν την εξής ερώτηση.

    Ας πάρουμε αλύσιδες τύπου "Πλάσιο, Micro Land, Κωτσόβολος" κτλ. Όλες έχουν προιόντα πολυεθνικών όπως "Sony, Toshiba, Intel, Nokia" και πολλών άλλων. Η αλύσιδες όπως είναι τα super markets, "Σκλαβενίτης, Carfour κτλ"
    που επίσης πουλάει προιόντα πολυεθνικών οπως Coca Cola πχ.

    Δεν πιστεύω κανείς από όλους αυτούς που έχουν κάποιο πρόβλημα με τις αλυσίδες και τις πολυεθνικές, να προσπαθεί να μας πείσει πως δεν ψωνίζει από τέτοια καταστήματα ή/και δεν αγοράζει τέτοια προιόντα...
     
  10. dreams

    dreams Regular Member

    Απάντηση: To Πανεπιστημιακό Άσυλο.

    Να αγοράσεις το παντελόνι που σου αρέσει,ή να ράψεις ένα,όπως το θέλεις(ύφασμα,ραφή,φόρμα κλπ),στη καλή βιοτεχνία της πόλης που ζείς,είναι πολιτική πράξη.
    Να αγοράσεις ένα και όχι δύο είναι πολιτική πράξη.Να αγοράζεις όσα προιόντα
    σου είναι απαραίτητα γενικά και να μην πετάς τρόφιμα,είναι πολιτική πράξη.
    Πολιτική πράξη,είναι η επιλογή σου να υπάρχουν απλά μέλη και 'χρυσά'μέλη στο φόρουμ που δημιούργησες στην αρχή για το κέφι σου.
    Τέλος,έχει μεγάλη διαφορά το κομματικό με το πολιτικό-κοινωνικό θέμα.
     
  11. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Re: Απάντηση: To Πανεπιστημιακό Άσυλο.

    καλα εσυ τωρα μας λες πως ειναι πολιτική πράξη να αγοραζεις απο την βιοτεχνία της πολης σου. δηλαδη ντόπια προιόντα, αυτό πιο πολύ σαν εθνική πράξη μου φαίνεται. γιατί ποιά πολιτική ιδεολογία κρύβεται πισω απο αυτό που λες ? Καμμία, αν κάτι βγαίνει από αυτο που λες είναι οτι προτιμάς τα ελληνικά προιοντα απο τα ξένα μόνο και μόνο γιατί είναι ελληνικά. (κάτι τέτοια λέει και ο καρατζαφέρης). και ναι βιοτέχνιες για παντελόνια έχουμε, αυτοκινητοβιομηχανία, και παραγωγή υψηλής τεχνολογίας έχουμε ???

    Όσον αφορά το πόσα παντελόνια θα αγοράζει κάποιος έχει να κάνει καθαρά με το πόσο συχνα τα λερώνει, η με το πόσο συχνα βάζει πλυντήριο, η κατά πόσο δεν θέλει να φοράει το ίδιο ρούχο με την ίδια συχνότητα η από το γενικότερο στυλάκι του και την αισθητική του. από που και ως που αυτό ειναι πολιτική πράξη, δεν μπορώ να το καταλάβω..

    Τα πόσα τρόφιμα αγοράζει κάποιος έχει να κάνει με το πόσο τρώει, τι του αρέσει να τρώει, και γενικά το πως κουμαντάρει το στομάχι του, τωρα που την ειδες εσυ την πολιτική πράξη αν θελεις μου το εξηγείς.

    Και όσο για τα χρυσά μέλη που λες ότι είναι πολιτική πράξη   (μήπως ήθελες να πεις δημοκρατική ?) επειδή όπως εγραψα και στο παράδειγμα με τα αθλητικά παπούτσια και τις άτοκες, προτιμάω τα δικαιώματα πολλαπλών επιλογών (γίνεται έτσι, αλλά γίνεται και αλλιώς, εσυ αποφασίζεις βάση του πως το κρίνεις) παρά να είναι μόνο έτσι ή μόνο αλλιώς  
     
  12. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Να σου υπενθυμίσω δε, πως μέχρι πριν μερικά χρόνια στην ανατολική εύρωπη, υπήρχαν όντως κάποια μη δημοκρατικά καθεστώτα, στα οποία η ηγεσία είχε αναγάγει το ντύσιμο και το φαγήτο ως πολιτική πράξη, στερώντας στους πολίτες το δικάιωμα επιλογής.

    Όλοι φοράγαν ρούχα εγχώριας παραγωγής, όλοι είχαν δικαίωμα για 200 γρ. κρέας ημερησίως, 3 λίτρα γάλα, 4 αυγά κ.ο.κ. τα οποία τα έπαιρναν με δελτίο περιμένωντας στην ουρά. Τα θυμάσαι αυτά έτσι ??

    Και όπως μας δίδαξε η ιστορία ο λαός στις ανατολικο ευρωπαικές χώρες ζούσε μέσα στην μιζέρια, πεινούσε, καταπιεζόταν, στερούταν βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, μέχρι που η κατάσταση ανατράπηκε, και οι συγκεκριμένες "ηγεσίες" έπεσαν η μία μετά την άλλη σαν ντόμινο (με πρώτη την Μαμα Ρωσία) και πλέον αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να επιλέγουν από μόνοι τους το τι θα φοράνε, το τι και πόσο θα τρώνε χωρίς να τους περιορίζει / επιβάλει κανενας μη εκλεγμένος "Σύντροφος" κομματάρχης..
     
Thread Status:
Not open for further replies.