Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος assassina, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. echo

    echo ***

    Re: Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Ποιους αναγνωρίζεις σαν οργανωτές αυτού του προμελετημένου σχεδίου διάλυσης της Ελληνικής δυναμικής; Είναι δηλαδή τα πάντα έργο του σιωνισμού, από το μνημόνιο μέχρι τους μετανάστες ;

    Αγαπητέ, είναι τρικ και ανύπαρκτα, όλα αυτά που αναφέρω αρχικώς; Μανωλάδες, Αγιος Παντελεήμονας, Παγανή και τα μύρια που συμβαίνουν επί των μεταναστών; Ήτανε τρικ ο Αιγύπτιος που πέθανε, καθαρίζοντας ανασφάλιστος, «παράνομος» και με πενιχρά μέσα ασφαλείας τα τζάμια του υπουργείου εργασίας;

    Στο βίντεο, τουρίστας από τους γιοτάδες, λέει ότι φοβάται μην τυχόν και τα κουνούπια, μεταφέρουν αρρώστιες από τους μετανάστες, αυτή είναι η άποψη του και δεν είναι καθόλου πλασματική, είναι η αίσθηση του, η γνώμη του!

    Το ότι ευτυχώς δεν ασπαζόμαστε όλοι αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ότι θα πρέπει να γυρνάμε αδιάφοροι το κεφάλι όταν συμβαίνουν, επειδή δεν μας εκφράζουν. Όλα αυτά από κάποιον που είναι σφόδρα αντίθετος στον σιωνισμό, αλλά το να επινοούμε συνεχώς εξωτερικές θεωρίες συνωμοσίας, μας οδηγεί στον να μην βλέπουμε τις συνωμοσίες που διαπράττουν σε βάρος μας οι εχθροί που είναι εντός των συνόρων.
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    enet.gr, 10:33 Κυριακή 6 Μαρτίου 2011
    Πήδηξαν από το πλοίο που τους μετέφερε από τη Λιβύη, όταν αυτό πλησίασε στην Κρήτη

    Νεκροί και αγνοούμενοι μετανάστες στη Σούδα

    Τρεις πνίγηκαν, 35 στο νοσοκομείο, 11 αγνοούμενοι

    13:38 Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

    Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ

    Τραγωδία με τρεις νεκρούς εκτυλίχθηκε στο λιμάνι της Σούδας κατά τον κατάπλου του πλοίου «Ionian King», που έφτασε από την Τρίπολη της Λιβύης, καθώς 49 υπήκοοι του Μπανγκλαντές, αντί να βγουν από το πλοίο, έπεσαν στη θάλασσα, προκειμένου ν' αποφύγουν, όπως όλα δείχνουν, την επιστροφή στη χώρα τους!

    Από αυτούς, δύο πνίγηκαν αμέσως, ενώ ο τρίτος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Μέχρι αργά το μεσημέρι 35 είχαν βρεθεί είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλων 11, που παρέμεναν αγνοούμενοι.

    Το πλοίο μετέφερε από τη συνολικά Λιβύη 1.288 υπηκόους διαφόρων εθνικοτήτων, από τους οποίους οι 1.219 ήταν υπήκοοι του Μπανγκλαντές.

    Όλα άρχισαν περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα όταν το προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Χανίων για τον εντοπισμό αριθμού ατόμων που βρίσκονταν στη θάλασσα.

    Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά, ένα φουσκωτό και ένα περιπολικό αυτοκίνητο του Λιμενικού Σώματος, δύο ρυμουλκά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε φουσκωτά του Ναύσταθμου Κρήτης, καθώς και αλιευτικά σκάφη.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από τις έρευνες αρχικά εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν 29 υπήκοοι του Μπαγκλαντές, εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε κατά τη μεταφορά του, 24 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων και οι υπόλοιποι τέσσερις οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης στη Σούδα για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    Παράλληλα εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από τη θάλασσα νεκροί, άλλοι δύο άνθρωποι.

    Στη συνέχεια, ακόμη δύο εντοπίστηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου. Εκείνοι κολυμπώντας κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη στεριά, στην περιοχή ελέγχου του Πολεμικού Ναυτικού.

    Σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκαν ακόμη δύο από τους αγνοούμενους, σύμφωνα με πληροφορίες στον Βλητέ της Σούδας και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν ακόμη τρεις αλλοδαποί, αυτή τη φορά σε περιοχή του Ακρωτηρίου. Όλοι είχαν φτάσει κολυμπώντας μέχρι την ακτή και, μετά τον εντοπισμό τους, μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί, με τη χρήση βοηθητικού σχοινιού, είχαν κατέβει στη θάλασσα, από την πλώρη του Ε/Γ-Ο/Γ «IONIAN KING» σημαίας Κύπρου, το οποίο είχε καταπλεύσει χθες το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας, προερχόμενο από την Τρίπολη της Λιβύης.

    Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων Μαν. Σκουλάκης. Λόγω των τραγικών αυτών γεγονότων με απόφαση του Δήμου Χανίων αναβλήθηκε το καρναβάλι της Σούδας.

    Συλληπητήρια μηνύματα για τον τραγικό θάνατο των μεταναστών στη Σούδα
    ►Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια, για τους τρεις Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες που έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι της Σούδας, εξέφρασε η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα. Και οι τρεις, εργάζονταν στη Λιβύη για την κορεατική εταιρεία Νταεγού Κατασκευαστική (Daewoo Engineering & Construction Company). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής πρεσβείας, η Νταεγού είχε αναλάβει την ευθύνη εκκένωσης των εργαζομένων της από τη Λιβύη, οι οποίοι ήταν ως επί το πλείστον υπήκοοι τρίτων χωρών. Η Νταεγού, προστίθεται στην ανακοίνωση, είχε φροντίσει για τη μεταφορά των εργαζομένων της πρώτα στην Κρήτη (Χανιά) και σταδιακά να τους επαναπατρίσει στις χώρες τους.

    ►«Ο τραγικός πνιγμός που βρήκαν στο λιμάνι της Σούδας μετανάστες από το Μπαγκλαντες, προκειμένου να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η βία και η καταστολή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης. Το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να οδηγεί στην απελπισία και στην απόγνωση τους ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν από την βία της πείνας και των πολέμων να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σε ανακοίνωσή του για τον τραγικό πνιγμό των μεταναστών.
     
  3. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    φίλε vautrin ειλικρινά πιστεύεις πως κάποιος ο οποίος δεν ζει σε κάποια σπηλιά, και δεν είναι ταυτόχρονα και τυφλός αλλά και κουφός, μπορεί να λάβει το παραπάνω quote ως πραγματικότητα ?

    Αφού η δήλωση "προκειμένου ν' αποφύγουν, όπως όλα δείχνουν, την επιστροφή στη χώρα τους" είναι εντελώς ακύρη γιατί απλά κάτι τέτοιο ΔΕΝ συμβαίνει.

    Συμβαίνει ? Και αν υποθέσουμε πως οι συγκεκριμένοι ανθρωποι δεν γνώριζαν εάν η ελλάδα θα τους στείλει πίσω ή όχι, πάλι δεν ειχανε κανένα λόγο να πηδήξουν στην Θαλασσα.
    Ειχανε ? Γιατί θα μπορούσανε αφου φτάσουν να το διαπιστώσουν.

    Κοίτα ποιό είναι το θέατρο του παραλόγου στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

    Κάποιος μπαίνει σε ένα πλοιο για να φύγει απο την Λιβυή και να έρθει στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την λογική του θέλει να βρεί έναν καλύτερο τόπο.


    Λίγο πριν φτάσει στην Ελλάδα, για λόγους που είναι τελείως παράλογοι, πηδάει μεσα στην θάλασσα, πνίγεται, και κατά έναν περίεργο τρόπο και κατά μία παράλογη και ανεξήγητη λογική, η απόφαση του να πέσει στην θαλασσα και να πνιγεί, αποτελεί παράδειγμα "βίας και καταστολής".


    Και όποιος άνθρωπος με κοινή λογική βγει και διαφωνήσει με την παραπάνω δήλωση, γιατί ούτε "βια και καταστολή" υπήρχε, ούτε η ελλαδα στέλνει πίσω μετανάστες, ούτε κανένας τον έριξε στην Θαλασσα αλλά έπεσε μόνος του, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως "ακροδεξιός" ή "ρατσιστής". Ομόιως, όλοι όσοι θεωρούν τον θάνατο αυτών των ανθρωπων ως "κατάπτυστο δείγμα βίας και καταστολής" μπορεί να βγούνε αύριο και να διαμαρτύρονται, ως "φασιστική αντιμετωπιση" της πολιτείας προς τους μετανάστες, μόνο και μόνο επειδή κάποιος πηδηξε στην θαλασσα και πνίγηκε, επειδή νομιζε βάση της "λογικής" του, πως θα τον στείλουν πίσω..

    ειλικρινά προβληματίζομαι...
     
  4. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    μα.. δεν ξερουμε καν αν πνίγηκαν, τουλάχιστον οι 11 αγνοούμενοι, ή αν βγήκαν στη στεριά και τώρα τριγυρίζουν στα βουνά. Κατα πάσα πιθανότητα ήθελαν απλά να παραμείνουν στην Κρήτη.
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    παντα αναρωτιομουνα γιατι γραφουν οι ειδησεις "αγνοουμενοι" οταν ολοι ξερουμε τι εχει συμβει (εκτος απο την Κυπρο)
    ακου Ulher να σου λυσω εγω την απορια .. δυο εκδοχες υπαρχουν ...
    η πρωτη ειναι οτι κολυμπουν πολυ γρηγορα , εχουν μολις στριψει απο την Σικελια και εχουν βαλει ροτα προς το Μονακο .. εχουν θεσεις για το φεστιβαλ ...

    η δευτερη ειναι .... μπρρρρ ....  
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. vautrin

    vautrin Contributor



    Αγαπητέ μου, πάγια τακτική μου είναι να παραθέτω αυτούσιες τις πηγές μου δίχως περικοπές, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι απόψεις μου ταυτίζονται απολύτως με όσες διατυπώνει ο εκάστοτε αρθρογράφος. Συνεπώς ο συντάκτης του δημοσιεύματος θα ήταν πιο αρμόδιος ν’ απαντήσει στις απορίες σου. Από την πλευρά μου, μόνο μερικές εικασίες μπορώ να κάνω, μην γνωρίζοντας επακριβώς πως λειτουργεί το μυαλό ανθρώπων που βρίσκονται υπό καθεστώς φόβου, αβεβαιότητας, πανικού και σωματικής εξουθένωσης.

    Κατά τη γνώμη μου λοιπόν οι άτυχοι μετανάστες πήδηξαν στην θάλασσα για ν’ αποφύγουν τον αναγκαστικό επαναπατρισμό τους στο Μπαγκλαντές που προωθούσε η εργοδότρια εταιρία Daewoo. Η Κρήτη ήταν ο ενδιάμεσος κι όχι ο τελικός σκοπός του ταξιδιού τους, αυτή την πληροφορία μας δίνει η εφημερίδα κι είναι νομίζω ακριβής. Πήδηξαν λοιπόν για να μείνουν στην Ελλάδα παράνομα, αφού η χώρα μας είναι φειδωλή στη χορήγηση πολιτικού ασύλου, βίζας ή νόμιμης άδειας παραμονής.

    Αν τώρα όλες αυτές οι συνισταμένες, (ακραία φτώχεια, πόλεμος, αναγκαστικός επαναπατρισμός, στέρηση δικαιωμάτων νομιμοποίησης), δεν συνιστούν βία, τότε μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

    Τέλος πουθενά στο κείμενο ή στα σχόλιά μου δεν αναφέρονται εκφράσεις όπως ρατσιστές, φασίστες ή ακροδεξιοί. Όχι πως δεν υπάρχουν και τέτοιοι όμως… Όσο λάθος είναι να υβρίζουμε με παρόμοιους χαρακτηρισμούς όποιον διαφωνεί μαζί μας, άλλο τόσο λάθος είναι να εθελοτυφλούμε ειδικά τώρα που το θηρίο σηκώνει κεφάλι.
     
  7. vautrin

    vautrin Contributor


    Επί του πιεστηρίου. Περί βίας, εκβιασμών και καταστολής συνέχεια.



    TO BHMA - Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

    Κυβέρνηση προς μετανάστες Υπατίας: Λύση ή απέλαση

    Σε κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε ότι εάν δεν σταματήσουν την απεργία πείνας και δεν δεχτούν τις προτάσεις τότε θα απελαθούν

    Έγκυρες κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο «Βήμα» για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους μετανάστες της Υπατίας ότι αν δεν δεχτούν τις κυβερνητικές προτάσεις τότε θα απελαθούν.


    Σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών ειπώθηκε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί, ότι «τίποτε δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή» και αποφασίστηκε ότι εάν ως αύριο οι απεργοί δεν σταματήσουν την απεργία τους και αν δεν δεχτούν τις κυβερνητικές προτάσεις τότε θα απελαθούν αμέσως από τη χώρα.
    Η κυβέρνηση πρότεινε να υπάρξει ένα «καθεστώς ανοχής» για τους μετανάστες και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
    Σύμφωνα με τον νόμο το «υπό ανοχή καθεστώς» χορηγείται σε παράνομους μετανάστες όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, όπως για παράδειγμα προβλήματα υγείας και συνιστά βραχυχρόνια αναστολή της απέλασης.
    Προηγήθηκε το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
     
  8. angel42

    angel42 Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Αν προβληματίζει κάτι εμένα, είναι πόσο ο κυνισμός σε συνδυασμό με την κατακερματισμένη σκέψη, το μόνο που μπορεί να πρεσβεύσει είναι "ο θάνατός σου η ζωή μου".

    Με πόση ευκολία κανείς μπορεί να δει το τραγικό της ανθρώπινης περιπέτειας ως ένα "τίποτα" που όχι μόνο δεν τον αφορά αλλά τον εκνευρίζει κιόλας. Ένας άνθρωπος περνάει την πιο κρίσιμη ώρα. Αισθάνεται ότι η μόνη επιλογή που του έχει απομείνει είναι να παίξει κορώνα γράμματα τη ζωή του πηδώντας στο καταχείμωνο στη θάλασσα. Ή να προβεί σε απεργία πείνας. Όχι επειδή είναι τρελός. Όχι επειδή είναι παράλογος. Αλλά γιατί τη μία και μοναδική φορά που ήρθε σε αυτή τη ζωή για να ζήσει βρίσκεται μονίμως αντιμέτωπος με τον παραλογισμό που έχουν στήσει κάποιοι «άλλοι» κι απαιτούν να ζήσει αόρατος σε καθεστώς τρόμου, πείνας, πολέμου, αδικίας, κι όλα τα άλλα. Εφ' όσον είναι "ξένος", "πένητας", "βρωμερός", «άχρηστος», πώς τόλμησε να έρθει να πεθάνει στην πόρτα μας. Μεγάλη αγένεια εκ μέρους του... Στην περίπτωση δε των εγχώριων αστυνομικών, τότε θυμόμαστε ότι ήταν άνθρωποι, με μανάδες, γυναίκες, παιδιά, ή λυπόμαστε που η ζωή τους κόπηκε πριν προλάβουν να τη χαρούν...

    Συγχωρήστε μου λοιπόν και τη δική μου "αγένεια" να πιστεύω ότι αυτός ακριβώς ο κυνισμός (και όχι η κυνική φιλοσοφική σχολή) μαζί με την υποκρισία (ο ανθρωπισμός πάντα για μόνο ότι βολεύει) αποτελεί δείγμα του πόσο "ανθελληνική" είναι πια η σκέψη μας και πόσο απολίτιστος ο σύγχρονος "πολιτισμός" αυτός του κυνισμού που αυτοματικά πιά και άσκεφτα κι ενίοτε φορτισμένα συναισθηματικά με οργή, μίσος, και όλα τα άλλα, δε βλέπει ποτέ τον άνθρωπο και βλέπει μόνο το «ενοχλητικό κουνούπι». Και ως άνθρωπο αντιλαμβάνεται μόνο αυτόν που για τους δικούς του λόγους/συμφέροντα αναγνωρίζει ως τέτοιον.

    Αν προσέφερε κάτι στην Αναγέννηση ο ελληνικός πολιτισμός, ανάμεσα σε άλλα, ήταν ο μεγάλος σεβασμός στην "τραγικότητα" της ανθρώπινης ύπαρξης... Η πρόταση για ένα κόσμο με μέτρο τον Άνθρωπο αναγνωρίζοντας την τραγικότητα του βίου.. Και ότι αυτό που μας ενώνει είναι ότι κανείς από εμάς δε γνωρίζει τι του επιφυλάσσει η ζωή του και το πως θα την "τελειώσει"¨.

    Μπορεί θέματα σαν κι αυτό να είναι πάντα πολύπλοκα και να μην υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ίσως αν αποκτούσαμε πρώτα μία καλή επαφή με το μπλοκαρισμένο μας συναίσθημα, να μπορούσαμε να αναγνώσουμε καλύτερα τον "κόσμο", και από ποιά "συμφέροντα" είναι δομημένος. Και ίσως κι εμείς οι ίδιοι, ακόμα κι αν δεν μπορούμε, στο σύντομο βίο μας, να έχουμε καταφέρει κάτι παραπάνω, αυτό που μπορεί να μας καταξιώνει ως πεπερασμένες ανθρώπινες οντότητες δίνοντας μας την ανάταση, να είναι το να έχουμε καταφέρει τουλάχιστον να μπορούμε να πρεσβεύουμε εμπράκτως μία άλλη έννοια για τον Άνθρωπο... Αυτή που τον σέβεται και μάχεται ώστε να υπάρξουν συνθήκες που τον σέβονται. Κάτι που ταιριάζει και με τον ελληνικό πολιτισμό, ναι, ναι εκείνον εκεί τον παλιό, που επιβιώνει ευτυχώς κι ερήμην μας... (και δεν είναι προνόμιο και τσιφλίκι καμμίας "δεξιάς", "αριστεράς" κλπ, πολλώ δε των όποιων εθνικιστικών "άκρων").

    Χαίρομαι που οι 300 αγωνίστηκαν. Δε με απασχολεί καθόλου αν ήταν ή όχι στη Νομική ή την Υπατία. Θεωρώ ωστόσο ότι τα δύο αυτά κτήρια τιμήθηκαν για το ότι στέγασαν έναν ανθρώπινο αγώνα μαζί και συναισθήματα αλληλεγγύης. Κάποιοι, ανεξαρτήτως πως τους "ερμήνευσαν" τα ΜΜΕ μπήκαν "στον κόπο του άλλου", τόσες μέρες τώρα.

    Χαίρομαι επίσης που η διαπραγμάτευση έγινε και δεν χάθηκε κάποια ζωή. Χαίρομαι που όσοι σαν κοράκια περίμεναν το πτώμα, έμειναν χωρίς λεία. Γιατί αυτό θα άνοιγε κι άλλους ασκούς Αιόλου γεμάτους μίσος, φόβο και καταστολή...

    Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι το αρχικό μίσος για τον «άλλο» στρέφεται τελικά εναντίον και όσων το εκφέρουν και όσων εφησυχάζουν απέναντι στα ανησυχητικά αυξανόμενα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού, ανθρώπινης παγωμάρας και ρατσισμού. Και το δυστυχές είναι ότι στρέφεται πρώτα πάντα στους μαντατοφόρους που το σηματοδοτούν και σε όσους αγωνίζονται ενάντια σ' αυτή τη βαρβαρότητα...

    Αυτές είναι κάποιες σκέψεις που μου προκάλεσε κι αυτό το νήμα και άλλα παρόμοιου ενδιαφέροντος, που δεν εξηγούνται μόνο κοινωνικά, αλλά είναι βαθύτατα πολιτικά. Όπως και η τέχνη είναι πολιτική, και πολιτικά όντα οι σκεπτόμενοι άνθρωποι που ζουν σε μία μικρή ή μεγάλη κοινότητα...

    Κλείνοντας θα ήθελα να αφιερώσω σε όλους όσους έχουν συμμετάσχει σε αυτό το νήμα το παρακάτω ποίημα ενός ποιητή από "σκοτεινούς καιρούς", πολύ πιο κοντά μας από όσο νομίζουμε, ή δε θέλουμε να αντιληφθούμε γιατί μας τρομάζει το μέλλον κι ότι ζητάει κι εμείς να πάρουμε τις ευθύνες μας στο παρόν...

    ''Στους μεταγενέστερους''
    Μπέρτολτ Μπρεχτ
    Μετάφραση: Τίτος Πατρίκιος


    Αλήθεια, σε μαύρα χρόνια ζω!

    Τα λόγια που δεν κεντρίζουν είναι σημάδι χαζομάρας.
    Ένα λείο μέτωπο, αναισθησίας.

    Εκείνος που γελάει
    Δεν έχει μάθει ακόμα
    Τις τρομερές ειδήσεις.

    Μα τι καιροί λοιπόν ετούτοι, που
    Είν' έγκλημα σχεδόν όταν μιλάς για δέντρα
    Γιατί έτσι παρασιωπάς χιλιάδες κακουργήματα!

    Αυτός εκεί πού διασχίζει ήρεμα το δρόμο
    Ξέκοψε πια ολότελα απ' τους φίλους του
    Πού βρίσκονται σ' ανάγκη.

    Είναι σωστό: το ψωμί μου ακόμα το κερδίζω.
    Όμως πιστέψτε με: Είναι εντελώς τυχαίο. Απ' ό,τι κάνω,
    Τίποτε δε μου δίνει το δικαίωμα να φάω ως να χορτάσω.
    Έχω γλιτώσει κατά σύμπτωση. (Λίγο η τύχη να μ' αφήσει, χάθηκα.)

    Μου λένε: Φάε και πιες! Να 'σαι ευχαριστημένος που έχεις!
    Μα πώς να φάω και να πιω, όταν
    Το φαγητό μου τ' αρπάζω από τον πεινασμένο, όταν
    Κάποιος διψάει για το ποτήρι το νερό που έχω;
    Κι ωστόσο, τρώω και πίνω.

    Θα 'θελα ακόμα να 'μουνα σοφός.
    Τ' αρχαία βιβλίο λένε τί είναι η σοφία:
    Μακριά να μένεις απ' τις επίγειες συγκρούσεις και δίχως φόβο
    Τη λιγοστή ζωή σου να περνάς.
    Θεωρούν σοφό ακόμα
    Το δρόμο σου να τραβάς αποφεύγοντας τη βία
    Στο κακό ν' ανταποδίνεις το καλό
    Να μη χορταίνεις τις επιθυμίες σου, αλλά να τις ξεχνάς.
    Μου είναι αδύνατο να πράξω όλα τούτα:

    Αλήθεια, σε μαύρα χρόνια ζω!

    Ήρθα στις πόλεις την εποχή της αναστάτωσης
    Όταν εκεί, βασίλευε η πείνα.

    Ήρθα μες στους ανθρώπους στην εποχή της ανταρσίας
    Και ξεσηκώθηκα μαζί τους.

    Έτσι κύλησε ο χρόνος
    Που πάνω στη γη μου δόθηκε.

    Το ψωμί μου το 'τρωγα ανάμεσα στις μάχες.
    Για να κοιμηθώ, πλάγιαζα ανάμεσα στους δολοφόνους.

    Αφρόντιστα δινόμουνα στον έρωτα
    Κι αντίκριζα τη φύση δίχως υπομονή.

    Έτσι κύλησε ο χρόνος
    Που πάνω στη γη μου δόθηκε

    Στον καιρό μου, οι δρόμοι φέρνανε στη λάσπη.
    Η μιλιά μου με κατέδιδε στο δήμιο.
    Λίγα περνούσαν απ' το χέρι μου. Όμως, αν δεν υπήρχα
    Οι αφέντες θα στέκονταν πιο σίγουρα, αυτό έλπιζα τουλάχιστον.

    Έτσι κύλησε ο χρόνος
    Που πάνω στη γη μου δόθηκε.

    Οι δυνάμεις ήτανε μετρημένες. Ο στόχος
    Βρισκότανε πολύ μακριά.
    Φαινόταν ολοκάθαρα, αν και για μένα
    Ήταν σχεδόν απρόσιτος.

    Έτσι κύλησε ο χρόνος
    Που πάνω στη γη μου δόθηκε.

    Εσείς, που θ' αναδυθείτε μέσ' απ' τον κατακλυσμό
    Που εμάς μας έπνιξε,
    Όταν για τις αδυναμίες μας μιλάτε
    Σκεφτείτε
    Και τα μαύρα χρόνια
    Που εσείς γλυτώσατε

    Εμείς περνάγαμε, αλλάζοντας χώρες πιο συχνά από παπούτσια,
    Μέσα από ταξικούς πολέμους, απελπισμένοι σα βλέπαμε,
    Την αδικία να κυριαρχεί και να μην υπάρχει εξέγερση.

    Κι όμως το ξέραμε:
    Ακόμα και το μίσος ενάντια στην ευτέλεια
    Παραμορφώνει τα χαρακτηριστικά.
    Ακόμα κι η οργή ενάντια στην αδικία
    Βραχνιάζει τη φωνή. Αλίμονο, εμείς
    Που θέλαμε να ετοιμάσουμε το δρόμο στη φιλία
    Δεν καταφέρναμε να 'μαστε φίλοι ανάμεσά μας.

    Όμως εσείς, όταν θα ‘ρθει ο καιρός
    Ο άνθρωπος να βοηθάει τον άνθρωπο
    Να μας θυμάστε
    Με κάποιαν επιείκεια.

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    συγκροτηται μια ομαδα απεργων πεινας οπου θα ζητηθουν τα παρακατω :
    1) καταργηση χρεων προς της τραπεζες
    2) καταργηση χρεων προς εφορια - ασφαλιστικα ταμεια
    3) Δωρεαν ΔΕΗ - ΟΤΕ
    4) Πρωταθλημα στον Ατρομητο περα Ραχουλας
    5) καταργηση της εξτρα χρεωσεις του A-Level , CIF/CIM , GS , GWF απο τα escorts ....

    οσοι θελετε να μπητε στον δικαιο αγωνα μας να μου στειλετε πμ ...
    Χορηγος επικοινωνιας Ημιγλυκος Σταυρος , Δημοσιογραφοι της Νεας Ταξης , Μερικοι μαλακες βουλευτες που χρειαζονται 1,2 εκατ ψηφους για να ξαναβγουνε στην εξουσια μην τυχον και αλαξει η κυβερνηση και καθησουν στο σκαμνι για εσχατη προδοσια ...
     
  10. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Γράψε και μένα
     
Thread Status:
Not open for further replies.