Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 24 Νοεμβρίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας



    Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

    Μιλάμε για ατασθαλίες εκατομμυρίων και μου απαντάτε με μια συνέντευξη του κ. Κουβαρά που δεν λέει λέξη για το θέμα που έθιξα; Σε ποιο σημείο των δηλώσεών του αναφέρεται ο κύριος αυτός στο θέμα της διαφθοράς ορισμένων ΜΚΟ;

    Επειδή δεν υποτιμώ την νοημοσύνη των αναγνωστών μας, απομονώνω κάποια αποσπάσματα που αναφέρονται θετικά σε πλευρές της δράσης των ΜΚΟ.

    Σε μία πενταετία η ΜΚΟ της Εκκλησίας δημιούργησε -πάντα με τη χορηγία του κράτους- υποδομές, έργα και προγράμματα που πολλοί θα ζήλευαν. Τη «Στοργή», για τις κακοποιημένες γυναίκες, τη «Μέριμνα», για τη φιλοξενία συγγενών και συνοδών ασθενών στην Αθήνα, την «Αγάπη», ένα ίδρυμα στην Κομοτηνή για πρόσφυγες και παλιννοστούντες, και την «Πρόνοια» για τετραπληγικά παιδιά.
    Δημιούργησε επίσης την «Ανακούφιση» στον Πειραιά και ένα οικοτροφείο που ονόμασε «Επανένταξη».

    Λειτούργησε «κέντρα ημέρας» και κινητές ομάδες ψυχικής υγείας. Από τα παραπάνω λειτουργούν μόνο τέσσερα ιδρύματα. Ανάμεσά τους υπάρχουν φυσικά και αξιόλογες οργανώσεις, όπως αυτές που προσφέρουν με αυτοθυσία ιατρική φροντίδα σε πληγείσες περιοχές ανά τον κόσμο, αλλά αυτές παίρνουν ελάχιστα χρήματα σε σχέση με το έργο τους (κάποιες καθόλου) κι αυτά με μεγάλη δυσκολία.

    Επίσης, κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πώς γίνεται να μην χρηματοδοτούνται οργανώσεις όπως οι «Γιατροί της Ειρήνης» που προσφέρουν σημαντικό έργο.


    Κλείνω μ' ένα ακόμη περίλαμπρο παράδειγμα για το πως λειτουργεί το σύστημα. Λίγοι θα το θυμούνται σήμερα και σίγουρα όχι η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη.


    4 μόλις εργάσιμες μέρες μετά τη δημιουργία της ΜΚΟ «Οι φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου» σε χρόνο-ρεκόρ για τέτοιες υποθέσεις, διεκπεραιώθηκε και η πρώτη χρηματοδότηση με την υπογραφή του κ. Βουλγαράκη ύψους 321.000 ευρώ. Το Φεστιβάλ Αιγαίου που κανείς μας δεν έχει ξανακούσει ανακοινώθηκε από τον Βουλγαράκη 2 βδομάδες μετά τη σύσταση της εν λόγω ΜΚΟ.

    ΑΣΤΙΚΗ μη κερδοσκοπική εταιρεία με γραφεία σε αποθήκη πήρε την 4η μέρα 321.000ευρώ χρηματοδότηση

    Φίλοι του Φεστιβάλ και του υπουργού

    ΜΥΤΙΛΗΝΗ Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

    «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου» τιτλοφορείται η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε από δύο στενούς συνεργάτες του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργου Βουλγαράκη, προτού ακόμη ο υπουργός ανακοινώσει τη δημιουργία του θεσμού!
    Η χρηματοδότηση με 321.000 ευρώ *και κάτω το καταστατικό
    Ηταν μάλιστα τέτοια η βιασύνη, που ως έδρα της εταιρείας δηλώθηκαν αποθήκες και γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιλήνης «Η Επάνω Σκάλα».

    Μόλις τέσσερις εργάσιμες μέρες μετά τη δημιουργία της υπήρξε και η πρώτη χρηματοδότηση του υπουργείου προς την εταιρεία, ύψους 321.000 ευρώ!

    Προχθές στη Βουλή, ο Νίκος Σηφουνάκης με ερώτησή του ζήτησε να ενημερωθεί για την όποια σχέση του υπουργείου Αιγαίου με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Οι φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου» και το Φεστιβάλ Αιγαίου Αρχιπελάγους, που υλοποιεί το υπουργείο, καθώς και για τη σχέση των εταίρων με τον υπουργό και τις όποιες χρηματοδοτήσεις ήδη υπήρξαν προς την εταιρεία.

    Αποκαλυπτικά στοιχεία για την εξωθεσμική διαχείριση χρημάτων του προϋπολογισμού του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από μέρους της εταιρείας «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου», παρουσίασε η τοπική εφημερίδα της Μυτιλήνης «Εμπρός».


    Μέσα σε 2 μήνες

    Η ιστορία αρχίζει στις 29 του περασμένου Νοεμβρίου, μόλις δηλαδή δύο μήνες μετά τον ορισμό της νέας κυβέρνησης και τη δημιουργία του υπερυπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Τότε υπογράφεται το καταστατικό της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρρίας «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου».

    Εταίροι με μετοχικό κεφάλαιο 500 ευρώ ο καθένας, οι Χρήστος Διακάκης του Γερασίμου και Διονύσιος Διονυσόπουλος του Διονυσίου, στενοί συνεργάτες του κ. Βουλγαράκη κατά τη θητεία του στο υπουργείο Πολιτισμού, «αλλά και μελλοντικοί», όπως ο ίδιος δήλωσε, στο νέο υπουργείο όπου προΐσταται, όταν υλοποιηθεί ο νέος οργανισμός του.

    Εδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα η οδός Αγίου Γεωργίου 3, όπου βρίσκονται τα γραφεία και οι αποθήκες του Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα». Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, Μάκης Βενέτας.

    «Εμένα», δήλωσε ο κ. Βενέτας, «μου τηλεφώνησε από το γραφείο του υπουργού, μια μέρα πριν από καιρό ο Αλέκος (σ.σ. πρόκειται για τον Αλέκο Ελευθερίου, τοπικό στέλεχος της Ν.Δ., υπάλληλο του υπουργείου που έχει μετατεθεί στο πολιτικό γραφείο του υπουργού στη Μυτιλήνη), και μου ζήτησε μια διεύθυνση για να στέλνουν αλληλογραφία σε έναν σύλλογο. Δεν μού είπαν τίποτα για αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και μάλιστα για έδρα της εταιρείας».

    Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα», σύμφωνα με όσα είπαν όσοι ερωτήθηκαν, αγνοούν το παραμικρό για τη διάθεση των γραφείων του συλλόγου στην εταιρεία.

    Το ίδιο υποστηρίζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής: «Ουδέποτε μας ζητήθηκε να λειτουργήσει στα γραφεία ιδιοκτησίας του δήμου η έδρα της συγκεκριμένης μη κερδοσκοπικής εταιρείας».

    Σύμφωνα με το καταστατικό, που τοιχοκολλήθηκε (30/11/2007) η εταιρεία «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου» έχει σαν σκοπό οτιδήποτε αφορά στον πολιτισμό: οργανώνει εκδηλώσεις, πραγματοποιεί μελέτες, τυπώνει έντυπα, βιβλία, αφίσες, περιοδικά μέχρι και προγράμματα εκδηλώσεων, προ πάντων, όμως, συμμετέχει σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης υπογράφει, δε, και συμβάσεις υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών!

    Διάρκεια ζωής της εταιρείας τα πέντε χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εταιρεία δεν επρόκειτο να διαλυθεί μετά τη θεσμοθέτηση με νόμο του Φεστιβάλ Αιγαίου.

    Δύο εβδομάδες μάλιστα μετά τη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου», την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, με συνέντευξή τους στην Αθήνα ο κ. Βουλγαράκης, ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος και ο γ.γ. Χρήστος Κουρούσης ανακοίνωσαν τη δημιουργία του θεσμού Φεστιβάλ Αιγαίου Αρχιπελάγους και την πραγματοποίηση των πρώτων εκδηλώσεων που ήδη άρχισαν να υλοποιούνται.

    «Η λύση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας επιλέχθηκε», δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης, «ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα του δημόσιου λογιστικού και οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων να πραγματοποιηθούν. Και τούτο θα συμβαίνει, ωσότου σε έξι μήνες με νόμο συσταθεί ο οργανισμός του Φεστιβάλ Αιγαίου Αρχιπελάγους».

    Τα χρήματα

    Ο κ. Βουλγαράκης υπεραμύνθηκε της σημασίας του θεσμού -που δεν αμφισβητεί και κανείς. Αυτό που δύσκολα, όπως φαίνεται, θ' απαντηθεί είναι γιατί χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου θα διαχειριστούν εξωθεσμικά όργανα με τρόπο κάθε άλλο παρά σύμφωνο με τα όσα οι νόμοι του ελληνικού κράτους ορίζουν.

    Τέσσερις μόλις εργάσιμες μέρες μετά τη δημιουργία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Οι φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου», την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, δηλαδή σε χρόνο-ρεκόρ για τέτοιες υποθέσεις, διεκπεραιώθηκε και η πρώτη χρηματοδότηση με την υπογραφή του κ. Βουλγαράκη. Ετσι, 321.000 ευρώ διατέθηκαν στη μη κερδοσκοπική εταιρεία των συνεργατών του. Κατατέθηκαν, δε, σε τραπεζικό λογαριασμό που ανοίχτηκε σε τραπεζικό κατάστημα της Μυτιλήνης από τους εταίρους που μετακινούνταν με κρατικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενοι μάλιστα από υπάλληλο του υπουργείου.


    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/01/2008



    Σταματώ εδώ. Καλή συνέχεια.
     
    Last edited: 9 Μαρτίου 2011
  2. Alucard

    Alucard Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Με τέτοια παιδιάστικα τεχνάσματα νομίζετε ότι μπορείτε να κοροιδέψετε; Πραγματικά ντρέπομαι για εσάς.

    Ξαναδιαβάστε την ερώτηση:
    "Για ποιές θετικές πλευρές και για ποιά αντικειμενικότητα μιλάτε; Σε κανένα σημείο των κειμένων της πρώτης ανάρτησης δεν υπάρχει κάποιο έστω και αμυδρά θετικό σχόλιο για κάποια ΜΚΟ. Μπορείτε να μου υποδείξετε εσείς τα σημεία που "αναφέρονται και θετικές πλευρές του έργου ορισμένων ΜΚΟ" όπως λέτε;"

    Το γράφω ξεκάθαρα: "της πρώτης ανάρτησης"
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Έχει σημασία αν η θετική αποτίμηση είναι στην πρώτη ή την δεύτερη ανάρτηση; Έχω αναρτήσει 7 διαφορετικά κείμενα. Είναι όλα αναξιόπιστα;

    Να προσέχετε παρακαλώ τις εκφράσεις σας. Δεν σας εξύβρισα και απαιτώ να μου φέρεσθε με παρόμοιο τρόπο. Σεβαστή η διαφωνία σας αλλά φράσεις όπως αυτές που μόλις μεταχειριστήκατε δεν σας τιμούν. Αν κάποιοι πρέπει να ντρέπονται είναι αυτοί που καταλήστευσαν το δημόσιο χρήμα και όχι όσοι ζητούν εξηγήσεις και τιμωρία των υπαιτίων.
     
  4. Alucard

    Alucard Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Φυσικά και έχει σημασία, και το γνωρίζετε πολύ καλά. Η ένσταση μου αφορούσε αποκλειστικά και μόνο αυτά τα τρία κείμενα της πρώτης ανάρτησης. Γιατί συνεχίζετε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τόσο τη δική μου όσο και εκείνων που ενδεχομένως μας διαβάζουν; Εμφανίζεστε επιπλέον και θιγμένος, όπως λεει και ο λαός μας "φωνάζει ο κλέφτης..." Φυσικά, δεν φταίτε εσείς. Το λάθος είναι αποκλειστικά δικό μου, που είχα την αφέλεια να πιστεύω ότι μπορούσατε να κάνετε διάλογο με επιχειρήμματα.
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας


    Ευτυχώς τα γραπτά μένουν…

    Στην πρώτη λοιπόν ανάρτηση που τόσο σας ενόχλησε, υπάρχει η ακόλουθη παράγραφος:

    Πράγματι, η κοινωνία των πολιτών μπορεί να υποκαταστήσει πολύ πιο αποτελεσματικά το ανίκανο και διεφθαρμένο ελληνικό κράτος σε πολλές από τις δραστηριότητες του και μπορεί να σταθεί απέναντι του και να παλέψει για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο όταν ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών και των ΜΚΟ είναι διακριτός από το ρόλο του κράτους.

    Δηλαδή σε απλά ελληνικά, οι ΜΚΟ μπορούν να παίξουν και παίζουν πολύ θετικό ρόλο όταν είναι απαλλαγμένες από διαφθορά και διαπλοκή. Δεν το προσέξατε ή μήπως διαφωνείτε;

    Κι επειδή είπατε πως «φωνάζει ο κλέφτης…», (εγώ δηλαδή), ας δούμε λίγο τις δικές σας αλχημείες. Στο σχόλιο 153 γράφετε:

    Και αυτό, ανεξάρτητα αν οι χρηματοδοτήσεις γίνονταν με: "Διαφάνεια, με εκθέσεις προόδου και άμεση δημοσιοποίηση τους στο Διαδίκτυο, εξασφάλιση της βιωσιμότητας ώστε να διασφαλίζεται και η συνέχεια λειτουργίας και η ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας στο εξωτερικό", όπως φρόντισε να μας ενημερώσει νωρίτερα. (σ.σ. ο συντάκτης του κειμένου).

    Μόνο που το άρθρο που επισύναψα, στο σημείο αυτό αναφέρεται σε μελλοντικό νόμο που ΘΑ ψηφισθεί, δηλαδή σε νόμο που δεν ισχύει ακόμα! Άρα οι χρηματοδοτήσεις ΘΑ γίνονται με διαφάνεια στο μέλλον, όπερ σημαίνει πως δεν γίνονταν ως τώρα. Δηλαδή με μαγικό τρόπο το «ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ» στο εξής, μετατράπηκε σε «ΓΙΝΟΝΤΑΝ» στο παρελθόν, ενώ με μια ακόμη ταχυδακτυλουργία οι δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού εμφανίζονται ως αντιφάσεις του αρθρογράφου! Για να μην μείνει η παραμικρή αμφιβολία, αντιγράφω ξανά το επίμαχο απόσπασμα που πετσοκόψατε ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση πως όλα ΓΙΝ0ΝΤΑΝ νομότυπα:

    Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε πως ετοιμάζει νέο νόμο για τις ΜΚΟ που θα κατατεθεί τον Απρίλιο και θα στηρίζεται σε τρεις αρχές: Διαφάνεια, με εκθέσεις προόδου και άμεση δημοσιοποίηση τους στο Διαδίκτυο, εξασφάλιση της βιωσιμότητας ώστε να διασφαλίζεται και η συνέχεια λειτουργίας και η ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας στο εξωτερικό. Και αν όλα αυτά δεν σας φαίνονται τίποτε άλλο παρά ζαχαρωμένα "προοδευτικά" ευχολόγια ή στην καλύτερη περίπτωση, ημίμετρα, δεν θα έχετε άδικο. Το βασικό πρόβλημα, δηλαδή ο ομφάλιος λώρος των ΜΚΟ με το κράτος, θα παραμείνει στη θέση του και με το νέο νόμο.

    Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τ' αδικαιολόγητα. Για να σας διευκολύνω, σας προτείνω ν’ αγνοήσετε την πρώτη ανάρτηση και να σχολιάσετε τα στοιχεία των επόμενων πέντε. Είναι κι αυτά αναξιόπιστα; Κι αν όχι, υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές και ποινικές ευθύνες; Έχουν ονοματεπώνυμο; Έχει διαλευκανθεί καμία υπόθεση; Έχουν τιμωρηθεί οι υπαίτιοι; Μάλλον ΘΑ…
     
  6. Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    η σημερινή κατάστασή μας έχει σχεδιαστεί εδώ και δεκαετίες...μη ξεχνάμε ότι τις ίδιες φατρίες εκ περιτροπής ψηφίζετε εδώ και δεκαετίες...μοσχοπουληθήκαμε...δεν ξέρω ποιός φταίει για όλο αυτό...εκείνοι, εμείς, οι άλλοι, ευθύνες και αν αποδώσουμε, ποίο το όφελος;

    όλοι εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε
    γιατί αν χαθεί η ελπίδα,χαθήκαμε τελείως κι εμείς...

    ο Έλληνας όμως είναι γερό είδος...θα επιβιώσουμε, το θέμα είναι όμως όχι να επιβιώνουμε αλλά να ευημερούμε...  
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    ... και οπως λέει και κάποια ψυχή κάθε πρωϊ στα ερτζιανά...
    προόρισται να ζήσει...και να πουλήσει... 
     
  8. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Χρεωκοπία στις 25 Μαρτίου 2011 ? ? ? ? ? ~ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΊΟΥ 2011 ? ? ? ? ?

    Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου .Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό.

    Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατεί πανικός στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό.
    Συγκεκριμένα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων μεταφέρουν τα κεφαλαία τους σε.....
    τράπεζες του εξωτερικού και έχει δοθεί σαφής εντολή να σταματήσει κάθε είδους πληρωμή. Έχουν μεταφέρει ακόμα και τα αποθεματικά των μισθοδοσιών αυτού του μήνα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα ιδιωτικά κεφάλαια επιχειρηματιών, στελεχών σε εταιρείες, πολιτικών, δημοσιογράφων και τραπεζικών. Καθημερινά γίνονται μεταφορές αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού.
    Από την τράπεζα στην οποία εργάζομαι έχει δοθεί οδηγία να μην αναφέρουμε πουθενά αυτό που συμβαίνει.
    Σε επαφές και συναντήσεις που είχα με συναδέλφους αλλά και με άτομα του υπουργείου οικονομικών, όλοι έχουν την ίδια άποψη.
    Ετοιμάζεται χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες ημέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run.
    Από άτομα του υπουργείου εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο γενικό λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή.
    Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη με τους κυριότερους τραπεζικούς παράγοντες της χώρας μας, εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών εσωτερικών δημόσιας τάξης και αμύνης. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν το γνωρίζω.
    Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεωκοπία.

    Ο λόγος που γράφω τώρα αυτά είναι η συζήτηση που είχα με συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού σήμερα το πρωί..
    Σας παραθέτω αυτά που μου είπε.
    "Η πτώχευση είναι πλέον θέμα ημερών και έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός. Θα αναγγελθεί αργά το βράδυ της παρασκευής και θα παρουσιαστεί σαν αναγκαστικό αποτέλεσμα από την συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου. Το σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι ιδανικό για να αποφύγει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις. Δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν και ο κόσμος θα περάσει το πρώτο σοκ σπίτι του.
    Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα και θα προσπαθήσει να παραληρήσει την κατάσταση με την εθνική μας επέτειο.
    Το κλίμα του διαγγέλματος θα είναι κάπως έτσι.
    Θα αναφέρει ότι για ακόμα μία φορά η χώρα μας δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να την καταστρέψουν και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε και να κάνουμε θυσίες για να αποτρέψουμε αυτό το γεγονός. Μάλιστα θα αναφέρει ότι όπως αγωνιστήκαμε τότε και δώσαμε την ψυχή μας για την εδαφική ελευθερία και ανεξαρτησία, έτσι πρέπει να αγωνιστούμε και τώρα για την οικονομική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Η Ελλάδα το 1821 έκανε μόνο την αρχή και τώρα εξαρτάται από εμάς αν θα ολοκληρώσουμε το έργο των προγόνων μας. Αν τότε πολεμήσαμε για την εδαφική μας ανεξαρτησία σήμερα θα πολεμήσουμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία. Μόνο που αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει μάχες και στρατηγούς θα είναι διαφορετικός. Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα."

    Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα.

    Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου και γι αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω.
    Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό.

    Με εκτίμηση Γ.Β.

    Τα παιξαμε εντελως ή ειναι πραγματικοτητα?
    Τι να πεις και ποιον να πιστεψεις....
     
  9. Alucard

    Alucard Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Η αλήθεια είναι, πως μιά δυσκολία για να σας απαντήσω την είχα, καθώς δεν είμαι... gold member και έπρεπε να περιμένω για να αποκτήσω δικαίωμα να ποστάρω ξανά.  

    Χαίρομαι που επιτέλους μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε προσεκτικά τα κείμενα που ανεβάσατε. Και επιτέλους προσέξατε αυτά τα δύο σημεία γιατί αποτελούν ακριβώς και τον πυρήνα της δικής μου ένστασης. Ο συντάκτης του κειμένου είναι σε κάθε περίπτωση εναντίον της κρατικής χρηματοδότησης των ΜΚΟ. Ενώ αναφέρει τον νέο νόμο που προτίθεται να φέρει ο Κουβέλης και ποιά θα είναι τα χαρακτηριστικά του, συνεχίζει να θεωρεί ως μόνη λύση τη μη χρηματοδότηση των ΜΚΟ.

    Όπως γράφω: Και αυτό, ανεξάρτητα αν οι χρηματοδοτήσεις γίνονταν με: "Διαφάνεια, με εκθέσεις προόδου και άμεση δημοσιοποίηση τους στο Διαδίκτυο, εξασφάλιση της βιωσιμότητας ώστε να διασφαλίζεται και η συνέχεια λειτουργίας και η ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας στο εξωτερικό", όπως φρόντισε να μας ενημερώσει νωρίτερα

    Δηλαδή, ακόμα και ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ με αυτό τον τρόπο στο μέλλον πάλι δεν τον βρίσκει σύμφωνο η χρηματοδότηση. Εσείς βέβαια νομίζατε πως το έκανα για να δείξω "αντιφάσεις του αρθογράφου" Μα δεν υπάρχουν αντιφάσεις στις θέσεις του αρθογράφου. Το γράφει άλλωστε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Δεν συμφωνεί με τις χρηματοδοτήσεις ανεξάρτητα και αν έρθει ο νόμος Κουβέλη. Αυτή είναι και η βάση της δικής μου διαφωνίας. Καταλαβαίνω κάποιος να θεωρεί τη σημερινή διαδικασία προβληματική. Να μην συμφωνεί όμως ακόμα και αν υπάρξει διαφάνεια, έλεγχος κτλ. είναι για εμένα ακατανόητο και παντελώς αδικαιολόγητο.

    Όσο για τα περί αλχημειών, ταχυδακτυλουργικών κτλ. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν υποτιμώ την νοημοσύνη των πιθανών αναγνωστών στα κείμενα μου. Αντιλαμβάνομαι ότι όταν κάποιος -μέσα από ένα BDSM forum- μπαίνει στη διαδικασία να διαβάσει για ένα τέτοιο θέμα δεν το κάνει για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο από γνήσιο ενδιαφέρον. Αναμένω δε, όταν γράφω "όπως φρόντισε να μας ενημερώσει νωρίτερα" όταν προσφύγει στο αρχικό κείμενο -αν δεν θυμάται- για να καταλάβει περι τίνος πρόκειται, να τον βοηθήσει η αναφορά μου να βρεί το σχετικό απόσπασμα. Επιπλέον υπάρχει πιστεύετε κανένας που να νομίζει ότι σήμερα γίνονται από τις ΜΚΟ "εκθέσεις προόδου" με "άμεση δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο"; Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι αναφέρεται σε μελλοντική κατάσταση. Σας το ξαναλέω, υποτιμάτε τη νοημοσύνη των άλλων σε μεγάλο βαθμό.

    Όταν σας "προκάλεσα" να μου δείξετε ένα θετικό σχόλιο για τις ΜΚΟ στα κείμενα έγραψα: "δεν υπάρχει κάποιο έστω και αμυδρά θετικό σχόλιο για κάποια ΜΚΟ" Επειδή γνωρίζω ότι δεν διαβάζετε προσεκτικά, αναφέρθηκα σε "αμυδρά θετικό σχόλιο" με τον φόβο μήπως σας διαφύγει το συγκεκριμένο τμήμα. Και αυτό γιατί ήθελα να το βρείτε και να το δείξετε μόνος σας, "καμαρώνοντας" με αυτό, για την αντικειμενικότητα με την οπόία προσέγγισαν το θέμα των ΜΚΟ τα κείμενά σας. Δηλαδή, τώρα είναι ένδειξη αντικειμενικότητας όταν μέσα από τρία ολόκληρα κείμενα της πρώτης ανάρτησης διαβάζουμε αυτό το σχόλιο περί... "κοινωνίας των πολιτών";

    Εσείς δηλαδή συμφωνείτε με το σχόλιο αυτό; Εντάξει, η κρατική χρηματοδότηση πιθανότατα θα έβλαπτε την αξιοπιστία μιας ΜΚΟ για παράδειγμα όπως το "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" που ελέγχει την πολιτεία και σε μεγάλο βαθμό θα την καθιστούσε αναξιόπιστη. Στις περιπτώσεις όμως εκείνων των ΜΚΟ που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, πώς ακριβώς θα τις έβλαπτε η κρατική χρηματοδότηση όταν το έργο τους θα είχε μεγαλύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα με αυτήν; Δεν ασχολούνται όλες οι ΜΚΟ με θέματα που έχουν να κάνουν με την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, ώστε να χρειάζεται να σταθούν απέναντι στην πολιτεία και να παλέψουν για αυτά. Δηλαδή αν μιά ΜΚΟ που αναλαμβάνει δράσεις σε χώρες τις υποσαχάριας Αφρικής χρηματοδοτηθεί τότε "ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών και των ΜΚΟ" παύει να "είναι διακριτός από το ρόλο του κράτους", και αυτό στην περίπτωσή αυτή πως ακριβώς είναι κακό; Απλά ο συντάκτης του κειμένου προσπαθεί να δικαιολογήσει την άρνηση του προβάλλοντας αστείες αιτιάσεις με τις οποίες αν καταλαβαίνω καλά συμφωνείτε και εσείς.

    Mου προτείνετε συνέχεια να σχολιάσω τις υπόλοιπες αναρτήσεις. Πιστεύετε πως έχω λόγους να τις αμφισβητήσω; Από την πρώτη ανάρτησή μου σας έγραψα πως γνωρίζω το πρόβλημα με τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις. Δεν καταλαβαίνετε πως "παραβιάζετε ανοικτές θύρες" προσπαθώντας να πείσετε εμένα αναρτώντας κάθε πιθανό και απίθανο δημοσίευμα σχετικό με χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ;

    Όσο για το "φωνάζει ο κλέφτης...", εμμένω, καθώς όπως πολύ σωστά γράψατε "Ευτυχώς τα γραπτά μένουν..." και η διαπίστωση για το δίκαιο ή όχι του σχολίου μου μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί από τον καθένα.
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας



    Ώστε, αν κατάλαβα καλά, «προσποιηθήκατε» πως δεν είδατε την «αμυδρά θετική» παράγραφο της πρώτης ανάρτησης για να μου επιστήσετε την προσοχή και να με υποχρεώσετε να την αναζητήσω; Και ομοίως κάνατε κοπτοραπτική στη δεύτερη παράγραφο για να ενθαρρύνετε τον αναγνώστη ν’ ανατρέξει στο αρχικό κείμενο και να την βρει αυτούσια; Κι όλα αυτά ενώ μπορούσατε απλούστατα να με ρωτήσετε ευθέως ποια είναι η γνώμη μου για την πρόταση του αρθρογράφου να διακοπεί οριστικά κάθε κρατική χρηματοδότηση των ΜΚΟ; Τι φοβηθήκατε, μην δεν σας απαντήσω;   Ας κάνω τον χαζό όμως και ας το δεχτώ. Με την ίδια λογική, η αρχική μου ανάρτηση παραπέμπει σε άρθρα των κκ. Διονυσόπουλου και Ραβανού και άλλων δημοσιογράφων. Εσείς τ' αναζητήσατε;

    Αντιπαρέρχομαι επίσης την εμμονή σας σε ορισμένους χαρακτηρισμούς που κατά τη γνώμη μου δεν προάγουν τον διάλογο, για να μπω σε ότι θεωρώ πως αποτελεί την ουσία του.

    Όπως διευκρίνισα ήδη στο σχόλιο 155, δεν συμφωνώ με την άποψη του αρθρογράφου για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης όλων ανεξαίρετα των ΜΚΟ, τουλάχιστον όχι πριν εξαντληθούν άλλες ηπιότερες εναλλακτικές λύσεις. Άρα εδώ συμπίπτουμε. Συμφωνώ όμως με την πρόβλεψή του πως ούτε ο νέος νόμος αντιμετωπίζει το πρόβλημα καθώς αφήνει στο απυρόβλητο τις τρεις κύριες αιτίες του: την πολιτική διαφθορά, την διαπλοκή και την ατιμωρησία. Εκτός πια κι αν αυταπατώμεθα μαζικά πως η δημοσίευση στο Διαδίκτυο θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν…

    Κοντολογής το πρόβλημα είναι πως οι ίδιοι άνθρωποι που μοίραζαν αφειδώς τα κονδύλια σε «φίλους» και υμέτερους χθες, οι ίδιοι άνθρωποι τα μοιράζουν και σήμερα, πιθανόν κι αύριο! Έχουν μάλιστα αναβαθμιστεί, από υπουργοί εξωτερικών έγιναν πρωθυπουργοί, αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης ή πολιτικών κομμάτων. Έχουμε επαρκείς λόγους να πιστεύουμε πως άλλαξαν;

    Για να μην θεωρηθεί πως λαϊκίζω ή δημαγωγώ, θα πρότεινα τέσσερα απλά μέτρα για την εξυγίανση του συστήματος χρηματοδότησης των ΜΚΟ, χωρίς φυσικά να έχω την παραμικρή ψευδαίσθηση πως θα εισακουσθώ.

    1. Παραδειγματική Τιμωρία των υπαίτιων για τις ατασθαλίες του παρελθόντος. Απαραίτητος όρος για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του θεσμού των ΜΚΟ. Δίχως αυτόν, κάθε συζήτηση θα καταλήγει σε ευχολόγια.

    2. Εκκαθάριση του μητρώου των επιχορηγούμενων ΜΚΟ από οργανώσεις-σφραγίδα με ανύπαρκτο ή υποτυπώδες έργο. Καλύτερα 50 χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ παρά 600.


    3. Είναι προτιμότερο το ποσόν που κάθε χρόνο το Ελληνικό κράτος υποχρεούται ή προτίθεται να καταβάλει για ανθρωπιστική βοήθεια, να διοχετεύεται απευθείας σε ορισμένες, λίγες, μεγάλες οργανώσεις με βεβαιωμένο έργο και ει δυνατόν υπό διεθνή εποπτεία. Αναφέρω ενδεικτικά μερικές: Unicef, Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Διεθνές Γραφείο Εργασίας, Διεθνής Οργάνωση Αγροτικών Συνεταιρισμών κλπ. Δίνουμε 60 εκατομμύρια; Ας πάνε όλα σ’ αυτούς τους οργανισμούς, πιο πολύ τόπο θα πιάσουν παρά αν κατακερματιστούν μεταξύ του Συλλόγου Φίλων Φεστιβάλ Βουλγαράκη, του Ομίλου Επιμόρφωσης Εσκιμώων Άνω Τραχανοπλαγιάς   ή του Κέντρου Αποναρκοθέτησης, (που παρεμπιπτόντως εμπλέκεται σε ένα ακόμη σκάνδαλο).

    4. Για όλες τις υπόλοιπες ΜΚΟ και ειδικά τις νεοσυσταθείσες, να καθιερωθεί πενταετής ή δεκαετής δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας πριν να αποκτήσουν δικαίωμα κρατικής χρηματοδότησης. Στο διάστημα αυτό ας ασκούν το ανθρωπιστικό τους έργο με δικά τους κονδύλια, συνδρομές μελών, δωρεές, εράνους, εισφορές κλπ, δίχως αφαίμαξη του κρατικού κορβανά. Αν έχουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν, θα τα καταφέρουν κι έτσι, η Greenpeace πως το πετυχαίνει τόσα χρόνια;

    Προσπάθησα να είμαι όσο πιο σαφής γίνεται και να απαντήσω στο μέτρο του δυνατού σε όλες σας τις αιτιάσεις. Λέτε πως κρούω ανοιχτές θύρες και πως είστε γνώστης του προβλήματος. Αναμένω λοιπόν καλοπροαίρετα ν’ απαντήσετε με τη σειρά σας στα συγκεκριμένα ερωτήματα που σας έθεσα. Τα επαναλαμβάνω: Υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τα πολυάριθμα σκάνδαλο των ΜΚΟ; Έχουν ονοματεπώνυμο; Έχουν αιτίες; Έχει διαλευκανθεί καμία υπόθεση; Έχουν τιμωρηθεί οι υπαίτιοι; Ποια μέτρα αντιπροτείνετε εσείς για τη λύση του προβλήματος; Αρκεί η δημοσίευση στο διαδίκτυο;
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2011
  11. Alucard

    Alucard Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Όταν ολόκληρο το post #153 μαζί φυσικά με το ξεκάθαρο ερώτημα απευθυνόταν προς εσάς -ή μήπως δε γνωρίζετε τι σημαίνει @vautrin- και εσείς ισχυρίζεστε τα παραπάνω, αντιλαμβάνομαι πως έφτασε η ώρα να σταματήσω να προσπαθώ να κάνω διάλογο μαζί σας. Η κατάσταση πλέον αγγίζει τα όρια της γραφικότητας. Συνεχίστε μόνος σας.

    Για την ιστορία και μόνο, ας δείξω την... "κοπτοραπτική"

    "Η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η κατάργηση κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης προς τις ΜΚΟ. Μόνο έτσι θα πάψει η αδικία του να πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, ακόμη και σε αυτή την εποχή που τα εισοδήματά τους μειώνονται, για όλους αυτούς που επιδεικνύουν ανέξοδα την "κοινωνική τους ευαισθησία" με χρήματα των άλλων."

    Και αυτό, ανεξάρτητα αν οι χρηματοδοτήσεις γίνονταν με: "Διαφάνεια, με εκθέσεις προόδου και άμεση δημοσιοποίηση τους στο Διαδίκτυο, εξασφάλιση της βιωσιμότητας ώστε να διασφαλίζεται και η συνέχεια λειτουργίας και η ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας στο εξωτερικό", όπως φρόντισε να μας ενημερώσει νωρίτερα.

    Πως μπορείτε να λέτε: "Θα ήμουν ο τελευταίος που θα επιχειρούσε να φέρει εμπόδια ή να δυσφημίσει κάποιο ανθρωπιστικό έργο" όταν προβάλετε απόψεις όπως οι παραπάνω;
     
    Last edited: 13 Μαρτίου 2011
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

    ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

    Λιτότητα με στάμπα Eurogroup

    Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

    Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για ιδιωτικο-ποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ., αλλά και για μακροχρόνια δημοσιονομική πειθαρχία

    Οι 17 καλωσόρισαν τις υπερχρεωμένες χώρες, αλλά στην τελική οικογενειακή φωτογραφία τα πρόσωπα των εταίρων της ευρωζώνης δεν ήταν χαρούμενα. Οι πιο ευέλικτες προτάσεις του Χ. Β. Ρομπάι δεν ήταν τελικά και τόσο ευχάριστες.

    Το πάρε-δώσε εις βάρος των αδυνάτων λειτούργησε περισσότερο από κάθε φορά στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, όπου συζητήθηκε το «πακέτο» προτάσεων για τη συνολική απάντηση της ευρωζώνης στα προβλήματα δημόσιου χρέους. Η Ελλάδα πήρε τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού κατά 1%, την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ κατά 7,5 χρόνια και τη δυνατότητα αγοράς εθνικών ομολόγων στην πρωτογενή αγορά τόσο από το σημερινό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όσο και από τον μόνιμο μηχανισμό που θα το διαδεχθεί από τα μέσα του 2013. Η συγκομιδή μπορεί να θεωρηθεί θετική.

    Από την άλλη πλευρά, όμως, υποχρεώθηκε να δώσει, και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση είναι σημαντικές και επώδυνες. Στο κοινό ανακοινωθέν των 17 υπάρχει ειδική αναφορά για τις εν λόγω δεσμεύσεις. Και συγκεκριμένα: «Οι 17 καλοσωρίζουν την επιτευχθείσα πρόοδο κατά την εφαρμογή των συνεχιζόμενων προγραμμάτων του ΔΝΤ και της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Ιρλανδία και την ισχυρή δέσμευση από την Ελλάδα να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα για την εφαρμογή τους, να ολοκληρώσει πλήρως και ταχέως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, το οποίο έχει ανακοινώσει, και να εισαγάγει ένα αυστηρό και σταθερό δημοσιονομικό πλαίσιο με την ισχυρότερη δυνατή νομική βάση, η οποία θα αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση».

    Η κυβέρνηση, λοιπόν, δεσμεύθηκε για την «ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση» της περιουσίας του Δημοσίου, ύψους 50 δισ. ευρώ, ενώ το μνημόνιο προβλέπει 15 δισ. ευρώ. Η επέκταση, λοιπόν, της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας αποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης και όχι των Βρυξελλών, όπως και η δέσμευσή της να ολοκληρώσει «πλήρως» και «ταχέως» το πρόγραμμα.

    Η Αγκελα Μέρκελ ήταν σαφής στις δηλώσεις της μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ», είπε η καγκελάριος. Το «θα συμπεριλαμβάνουν» λέει πολλά...

    Αλλη δέσμευση που προμηνύει πολλά κακά για τον ελληνικό λαό: Η εισαγωγή ένός «αυστηρού» δημοσιονομικού πλαισίου με την «ισχυρότερη» δυνατή νομική βάση, που θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση. Πρόκειται για τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας που θα εδραιώσει για πολλά χρόνια τη δημοσιονομική πειθαρχία...

    Επίσης, στο πλαίσιο του νέου Συμφώνου Σταθερότητας, οι χώρες με υπερβολικό χρέος θα είναι υποχρεωμένες να μειώνουν το χρέος τους κατά 1/20 ετησίως. Σε περίπτωση αδυναμίας, πρέπει να παίρνουν μέτρα. Με το χρέος που έχει η Ελλάδα, πολύ δύσκολα θα ανταποκριθεί στην επίτευξη του στόχου αυτού.

    Σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθούν οι δεσμεύσεις που προβλέπονται γενικά στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας επί του οποίου επιτεύχθηκε χωρίς δυσκολία πολιτική απόφαση. Το παιχνίδι ήταν λίγο πολύ στημένο από καιρό. Οι πιο ευέλικτες προτάσεις του Χ. Β. Ρομπάι σε σχέση με το γερμανικό σχέδιο έγιναν αμέσως αποδεκτές από τις αδύναμες χώρες, και το Βερολίνο έσπευσε, κρυφογελώντας, να τις χαρακτηρίσει «ενθαρρυντικές». Ουσιαστικά πέτυχε ό,τι ήθελε: Να βάλει τα κράτη-μέλη που έχουν προβλήματα χρέους σε ταχύτερη κούρσα αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας. Ετσι, η πολιτική συμφωνία προβλέπει τον καθορισμό στόχων υπό τη μορφή δεικτών για κάθε χώρα στους τομείς των μισθών, της απασχόλησης, των συντάξεων και κοινωνικών παροχών, των δημόσιων οικονομικών και της φορολογίας των επιχειρήσεων. Η επίτευξη ή όχι των στόχων θα εξετάζεται κάθε χρόνο από τις Βρυξέλλες, με βάση έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στους μισθούς προβλέπεται συγκράτηση, στις αγορές εργασίας ζητούνται μεταρρυθμίσεις για μεγαλύτερη ευελιξία, στις συντάξεις ζητείται να λαμβάνεται υπόψη το προσδόκιμο ζωής κάθε χώρας και στα δημόσια οικονομικά να ληφθούν αυστηρά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Τι περισσότερο θα μπορούσαν να αποσπάσουν η Γερμανία και οι σύμμαχοί της;
     
Thread Status:
Not open for further replies.