Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. vautrin

    vautrin Contributor

    Το αναρτώ εδώ αφού κλειδώθηκε το νήμα του Ιάγου για την αστυνομική αυθαιρεσία:


    Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

    «ΠΥΡΗΝΕΣ» ΑΛΛΗ... ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

    Κατάθεσε άλλη αντ' άλλων

    Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

    Η 20χρονη Κωνσταντίνα Καρακατσάνη δικάζεται σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τα επιβαρυντικά στοιχεία με βάση τα οποία η νεαρή κοπέλα, που αρνείται την εμπλοκή της, κρατείται στις φυλακές εδώ και ένα χρόνο, είναι ένα αποτύπωμα σε μια σακούλα και η επίσκεψή της στη φερομενη ως «γιάφκα» του Χαλανδρίου, σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού.


    Μόνο που η ταυτοποίηση του αποτυπώματος βρίσκεται «στον αέρα», καθώς η επίμαχη σακούλα φέρεται ως «μη παραληφθέν πειστήριο» από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και ο αστυνομικός, που με βεβαιότητα την είχε καταγράψει στους «ύποπτους επισκέπτες», όταν στριμώχτηκε χθες από τον συνήγορό της Νίκο Κωνσταντόπουλο, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ενώπιον του δικαστηρίου ότι ...άλλην είχε στο μυαλό του ως Καρακατσάνη!

    «Εχω αμφιβολίες»

    Το ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την όλη επιχείρηση γενικά αλλά και με το πώς ταυτοποιήθηκε ως ύποπτη η Καρακατσάνη ειδικά είχε φανεί από την πρώτη ημέρα της κατάθεσης του Παρασκευά Χηνόπουλου, επικεφαλής τότε της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις των νεαρών κατηγορούμενων.

    Το αποτέλεσμα όμως της εξέτασής του από τον συνήγορο υπεράσπισης δικαίωσε όλες τις υποψίες. Ιδού η απόδειξη:

    * Συνήγορος: «Στις 22/9 δώσατε μια κατάθεση όπου αναφέρατε ονόματα και τα συσχετίζατε και με πράξεις. Είπατε εδώ ότι δεν είχατε εξετάσει την ταυτότητα της Καρακατσάνη και το όνομα το πληροφορηθήκατε μετά. Πώς τότε λέτε το όνομά της;»

    * Μάρτυρας: «Είπα για ένα παπί που έφυγε από το σπίτι, ιδιοκτησίας Καρακατσάνη».

    * Συνήγορος: «Οχι κύριε, πήγατε να πείτε ένα ποίημα και είπατε "η Καρακατσάνη που οδηγούσε τη μηχανή", ενώ δεν ξέρατε τα στοιχεία της».

    * Μάρτυρας: «Είχαμε διακριβώσει σε ποιον ανήκε η μηχανή».

    * Συνήγορος: «Στην κατάθεσή σας στην ανακρίτρια μιλάτε για τις 21 Σεπτεμβρίου 2009 και λέτε "στο σπίτι βρισκόταν ο Χατζημιχελάκης και η Καρακατσάνη". Από πού αντλείτε αυτή τη βεβαιότητα και καταθέτετε αυτό το επιβαρυντικό στοιχείο;»

    * Μάρτυρας: «Γνώριζα μια κοπέλα από τον χώρο των Εξαρχείων που μου την είχαν υποδείξει ως Κωνσταντίνα Καρακατσάνη. Είχα την αίσθηση ότι είναι αυτή. Εκ των υστέρων όταν συνελήφθη και τη βλέπω και τώρα, έχω αμφιβολίες».

    * Συνήγορος: «Είναι ένα χρόνο μέσα... Είμαι σε χώρο δικαστηρίου και συγκρατούμαι».

    * Μάρτυρας: «Συγκρατηθείτε».

    * Συνήγορος: «Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Αναφέρατε ένα όνομα έτσι και στείλατε ένα παιδί στο στόμα του λύκου;»

    * Μάρτυρας: «Δεν είμαι σίγουρος 100%».

    * Συνήγορος προς δικαστές: «Να γιατί πρέπει να προσέχετε ως δικαστές, να μην πατάτε σάπια σανίδια».

    * Μάρτυρας: «Είδα την κοπέλα που ήξερα από τα Εξάρχεια ως Καρακατσάνη να φεύγει και σε συνδυασμό με την πινακίδα, που ήταν στο όνομά της, υπέθεσα ότι ήταν αυτή».

    * Συνήγορος: «Ανθρωποι σαπίζουν από τέτοιες πλάνες. Υπάρχει θέμα και πώς αντλούνται πληροφορίες. Την άλλη ...Καρακατσάνη τη φωνάξατε ποτέ;».

    * Μάρτυρας: «Δεν ξέρω πού μένει».

    «Φάντασμα η Καρακατσάνη, ανύπαρκτα τα πειστήρια» σχολίασε εύλογα ο συνήγορος μετά και την παραδοχή από το δικαστήριο, που ερεύνησε τα σχετικά έγγραφα κατόπιν υπόδειξής του, ότι υπάρχουν 14 μη παραληφθέντα πειστήρια, ανάμεσα στα οποία και η σακούλα στην οποία φέρεται να εντοπίστηκε το αποτύπωμα της κατηγορούμενης.

    Για αυτό το λόγο κλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη ο Γιώργος Γκριζης, υπεύθυνος του τμήματος που έκανε την εξερεύνηση των πειστηρίων, προκειμένου να εξηγήσει «πώς και τι απεστάλη από τα πειστήρια στα εργαστήρια».

    Κατά τ' αλλα χθες, ο πρώην υφυπουργός Παναγ. Χηνοφώτης, που κλήθηκε να καταθέσει για την έκρηξη σε κοινόχρηστο χώρο στην πολυκατοικία όπου διαμένει, υποστήριξε ότι «ήταν χαμηλής ισχύος και δεν θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος για άνθρωπο».

    Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.*
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Τέσσερις τραυματίες- Φόβοι για διαρροή ραδιενέργειας

    Έκρηξη και λευκός καπνός στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα στην Ιαπωνία

    TA NEA Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011


    Έκρηξη πραγματοποιήθηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα στην Ιαπωνία σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο Jiji, ενώ λευκός καπνός έχει κάνει την εμφάνισή του πάνω από αυτό. Παράλληλα οι αρχές της Ιαπωνίας προειδοποίησαν το ενδεχόμενο τήξης στον αντιδραστήρα, ενώ φόβοι εκφράζονται για διαρροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματισμένους εργάτες. Σύμφωνα με την εταιρεια TEPCO που διαχειρίζεται τον αντιδραστήρα, η έκρηξη προήλθε από μετασεισμό.Οι τοίχοι ενός κτηρίου έχουν καταρρέυσει, όμως δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές αν πρόκειται για το κτήριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα. Η Ιαπωνική τηλεόραση ζήτησε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μην βγουν καθόλου από τα σπίτια τους.

    Οι ιαπωνικές Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για το ενδεχόμενο διαρροής ραδιενέργειας. Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην αίθουσα ελέγχου του Φουκοσίμα 1 μετρήθηκαν 1.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό όριο.

    Η TEPCO προχώρησε στην ελεγχόμενη έκλυση ραδιενεργού ατμού για να αντιμετωπίσει την αφύσικα υψηλή πίεση σε τουλάχιστον έναν αντιδραστήρα στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό της εργοστάσιο Φουκουσίμα 2, αφού έκανε το ίδιο και στο εργοστάσιο Φουκοσίμα 1, όπου οι αντιδραστήρες αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην αίθουσα ελέγχου μετρήθηκαν 1.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό όριο.

    Στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φουκοσίμα εντοπίστηκε ραδιενεργό Κάσιο. Το εύρημα έρχεται να ενισχύσει τους φόβους για τήξη του πυρήνα του, που δημιουργήθηκαν μετά τη μέτρηση υψηλών ραδιενεργών επιπέδων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, στον οποίο η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος μετά το φονικό σεισμό έθεσε εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης.

    «Δεν είναι πιθανό να υπάρξει μια καταστροφή τύπου Τσέρνομπιλ σε έναν αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος. Η απώλεια ψύξης σημαίνει αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά ταυτόχρονα σταματά την αντίδραση» δήλωσε ο Ναότο Σεκιμούρα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

    Ακόμα και εάν πραγματωθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, θα σημάνει ότι θα υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας και ζημιά στον εξοπλισμό, αλλά όχι έκρηξη. Εάν η διαδικασία αποδέσμευσης ραδιενεργού ατμού γίνει με προσοχή θα υπάρξει διαρροή λίγης ραδιενέργειας. Ασφαλώς όχι πέραν μιας ακτίνας 3χλμ, διαβεβαίωσε.

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας που παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι παραδόθηκε ψυκτικό υγρό στην Ιαπωνία για χρήση σε πυρηνικό εργοστάσιο. Εντούτοις, δεν ήταν σαφές εάν το ψυκτικό αυτό υλικό χρησιμοποιήθηκε τελικά.

    Η εταιρία που διαχειρίζεται τα πυρηνικά εργοστάσια του Τόκιο (Tokyo Electric Power Co-Tepco) ανακοίνωσε ότι η πίεση στο εσωτερικό του αντιδραστήρα Νο.1 στην πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταΐτσι έχει αρχίσει να αυξάνεται, με κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας. Μάλιστα, αξιωματούχοι του εργοστασίου προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο μικρής διαρροής, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πίεση στον αντιδραστήρα.

    Η TEPCO σκοπεύει να λάβει μέτρα για να μειώσει την πίεση.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση είχε διατάξει την εκκένωση της περιοχής γύρω από τη μονάδα, όπου διαμένουν περίπου 3.000 άτομα.

    Μετά το σεισμό, διεκόπη αυτόματα η λειτουργία 11 αντιδραστήρων σε όλη τη χώρα, όπως προβλέπεται από το σχεδιασμό τους.

    Το σύστημα ψύξης της πυρηνικής μονάδας παρουσίασε σοβαρή δυσλειτουργία μετά τον
    ισχυρό σεισμό που έπληξε την βορειοανατολική Ιαπωνία.

    Στο εργοστάσιο της Οναγκάουα ξέσπασε πυρκαγιά μετά τον πρωινό καταστροφικό σεισμό. Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχει λάβει ενημέρωση από την Ιαπωνία ότι η φωτιά έχει κατασβεστεί και δεν έχει εντοπιστεί διαρροή ραδιενέργειας.
     
  3. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    Κατι πρεπει να γραψει και "ο κοσμος της Πατρας" για να πουλησει.....
    Ειμαστε τοσο ηθικοι τελικα εδω στην πολη και δεν το ηξερα?
    Τι μαλακιες γραφουν οι "κιτριναδες" πια!
     
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    ναι μωρε ... σημερα ξυπνησαν 5 πατρινοι και εγιναν βιτσιοζοι ........

    ε λοιπον ξερετε τι εμαθα 42 χρονια στην Ελλαδα και μια μερα στην Τουρκια ? ...
    απο βιτσιο γεννηθηκαμε και για βιτσιο καποιου (εχ και τον τσακωσω) θα πεθανουμε ....

    απο μικρος θυμαμαι τα μεγαλα κρυφα ενοχα μυστικα της Μυτιληνης ....
    ψαχνουν οι ερευνητες να βρουν κοινα στοιχεια του ανθρωπινου DNA με τους πιθηκους ... μωρε ας κοιταξουν στους ταρανδους και θα σου πω εγω ποσα κοινα θα βρουνε ...

    ητανε ποτε ο κοσμος μη βιτσιοζικος ? ..... μην σου πω οτι η κτηνοβασια εχει πλεον χαθει στις μερες μας ... το ιντερνετ εχει σαρωσει τα παντα ... η αιμομιξια στην επαρχια πλεον εχει μηδενιστει , τα προβατακια βαριουντε του θανατα αφου ο τσομπανης εχει λαπ τοπ .. οι ιππικοι ομιλοι λειτουργουν πλεον σε ελεγχομενο περιβαλλον και το αλληλοκερατωμα γινεται πλεον σε προσυμφωνημενο χρονο και ωραριο ...
    Παραδεχτειτε το ... η διαστροφη περναει κριση ....

    να το θυμαστε ... αμα ποτε πιασουμε εξωγηινο .. δεν θα το παμε για πειραματα οπως πολλες ταινιες επιστημονικης φαντασιας προεβλεψαν .. αλλο για νεα εμπειρια στο σεξ .... ολοι ζηταμε νεες εμπειριες ... ακομα και οι Βι αναρωτιουντε αν υπαρχει και κατι αλλο περα απο αντρα ή γυναικα για να δοκιμασουν ...

    α ρε Ε.Τ .... αντι για E.T. phone home θα ΄λες Ε.Τ. ποναει ο κωλος του .....
     
  5. striggla

    striggla Regular Member

    Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    απ' όσο θυμάμαι, την περίοδο 1988-1997 που ζούσα στην Πάτρα, είχατε πήξει στην ηθική....
    γι' αυτούς που "ψαρεύουν" μέσω αγγελιών γέρους και γριές ή παιδιά, κουβέντα!
     
  6. john_m

    john_m Bollocks mandola

    Re: Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    Τόσες όσες χρειάζεται για να πουλήσουν φύλλα Astrovroxi μου δεν το ξέρεις ? Τώρα για το ήθος εάν το εννοούν έτσι όπως το ζουν   τότε τους το χαρίζω
     
  7. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    Σιγα την αξιοπιστη φυλλαδα και τους υπερανω δημοσιογραφους, μη χ..ω!
    Ολοι οι ηθικοι και αμεμπτοι, που γουρλωνουν τα ματια δημοσια,στη θεα καποιου που και καλα προσβαλλει την ηθικη τους, ενω στα παρτι γενεθλιων του εκδοτη τους σε βιλα στις παρυφες του βουνου,παει η παρτουζα συννεφο.
    Αι στον δ....ο πια, ηθικολογοι ολοι
    Μιναρες!!!
     
  8. john_m

    john_m Bollocks mandola

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειδήσεις

           σε παω ..... σωστηηηηηηηη
     
  9. Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    Deja vu!
     


    .
     
  10. striggla

    striggla Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    Μεγάλη!
    μου θυμισες τα φοιτητικά μου χρόνια! 

    Μινάρες.....
     
  11. thaleia

    thaleia Contributor

    Ο υπολογιστής του Μίνωα!

    1400 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ!!!

    (σ.σ. Yπάρχει και κάτι πολύ εκπληκτικό στο εύρημα. Ο υπολογιστής αυτός είναι μια μινιατούρα ακριβείας του Στόουνχεντζ άλλα και του ναού των Δελφών!! Στο Στουνχεντζ επίσης έχουν βρεθεί χαραγμένα Μινωικά σύμβολά,αν αυτό λέει κάτι…

    Επίσης ο υπολογιστής διαθέτει αστρονομικές γνώσεις, παλαιότερες κατα μία χιλιετία περίπου από αυτές των Βαβυλώνιων και των Χαλδαίων που υποτίθεται ότι μας είχαν δανείσει. Τελικά κάτι τέτοια μικρά ευρήματα έρχονται ρίχνουν μια κλωτσιά, και γυρίζουν ανάποδα όλη την ιστορία της επιστήμης..
    -»Βισάλτης»-)

    Ένας ερευνητής από την Κρήτη, υποστηρίζει πως ο πρώτος υπολογιστής, λειτούργησε στον Μινωικό πολιτισμό.

    Ο κ. Μηνάς Τσικριτζής, μάλιστα, ισχυρίζεται πως τον έχει θέσει σε λειτουργία και πως μετά από μια ολική σεληνιακή έκλειψη που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου του 2010, ανακάλυψε πως μπορούν να προβλεφθούν όλες οι εκλείψεις που θα συμβούν μέχρι το 2018.

    Πρόκειται για έναν ακτινωτό κύκλο, που φέρει πάνω του τα σύμβολα του Ηλίου και της Σελήνης. Σύμφωνα με τον ερευνητή, η ανακάλυψη λογίζεται πως έγινε 1.400 χρόνια πριν την ανακάλυψη του μηχανισμού των Αντικυθήρων.

    Ο ακτινωτός κύκλος, εκτιμάται πως είναι η «μήτρα» του υπολογιστή. Έχει 25 τριγωνικές ακτίνες, που η καθεμία ισοδυναμεί με ένα 15νθήμερο. Εσωτερικά ο κύκλος χωρίζεται από δύο ημικύκλια που έχουν 29 και 30 χαράξεις αντίστοιχα. Έτσι συμβολίζονται δύο σεληνιακοί μήνες 29 και 30 ημερών.

    Από τη μελέτη του επιστήμονα, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο «Εθνος», υπολογίζεται πως ο «υπολογιστής» βοηθούσε τους Μινωίτες να προβλέπουν και να καταγράφουν τις εκλείψεις της σελήνης και του Ήλιου. Μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και σαν ρολόι, αλλά και σαν όργανο προσδιορισμού γεωγραφικού πλάτους.

    πηγη:

    Ο υπολογιστής του Μίνωα! | tsantiri
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Καταλυτικές συγκρίσεις...

    Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

    ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΠΙΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΝΚΤ ΠΑΟΥΛΙ-ΣΑΛΚΕ

    Οι Γερμανοί δεν... διαπραγματεύονται

    Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ν. Παπαδογιάννης

    Ενας ανόητος ταραξίας φρόντισε να αμαυρώσει την ξεχωριστή φήμη των «εναλλακτικών» οπαδών της Σανκτ Πάουλι.

    Το πλαστικό μπιροπότηρο, που εκτοξεύτηκε από την κερκίδα, πέτυχε τον λάινσμαν στον σβέρκο και δρομολόγησε τη διακοπή του αγώνα με τη Σάλκε στο 88ο λεπτό.

    Ο τραυματισμός του θύματος αποδείχθηκε επιπόλαιος, αλλά ουδείς διανοήθηκε να ζητήσει συνέχιση του αγώνα, όπως συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, μόνο και μόνο για να μην τιμωρηθεί βαρύτατα η γηπεδούχος ομάδα. Ο διαιτητής αποχώρησε προστατευμένος από ομπρέλα, την οποία κρατούσε -για τον φόβο των Ιουδαίων- άνθρωπος της Σανκτ Πάουλι. Δεν υπήρξε... διαπραγμάτευση ούτε παρέμβαση της διοργανώτριας αρχής ούτε πολιορκία των αποδυτηρίων ούτε φυσικά γενίκευση των επεισοδίων. Με λίγα λόγια, καμία σχέση με... Ελλάδα!

    Μολονότι το γυμνό μάτι είδε μεμονωμένο περιστατικό, ο προπονητής της ομάδας από το Αμβούργο απέφυγε να υπενθυμίσει τον πασίγνωστο πρότερο έντιμο βίο της εξέδρας και καταδίκασε απερίφραστα την πράξη του άτακτου οπαδού. «Δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτό που συνέβη», είπε ο Χόλγκερ Στανισλάφσκι. «Οποιος εκτοξεύει αντικείμενα, θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συνανθρώπων του. Εκ μέρους του συλλόγου, ζητώ συγγνώμη από τον βοηθό διαιτητή».

    Το ματς θα κατακυρωθεί στη Σάλκε, η οποία είχε προβάδισμα 2-0 όταν αποφασίστηκε η διακοπή. Η αποβολή δύο παικτών της Σανκτ Πάουλι και ένα οριακό οφσάιντ στο 0-1 τέντωσαν τα νεύρα της εξέδρας.

    Η Σανκτ Πάουλι και οι αριστεριστές οπαδοί της βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στην πρωτοπορία της εναλλακτικής κουλτούρας, με έμφαση στον αγώνα ενάντια στους νεοναζί, τους χούλιγκανς, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία. Η περίφημη μαύρη σημαία με τη νεκροκεφαλή αποτελεί σήμα κατατεθέν τους, αλλά χρησιμοποιείται ως σύμβολο ενάντια στη βία. Διανοούμενοι από τη Γερμανία και άλλες χώρες έχουν υιοθετήσει τα λάβαρα και τα συνθήματά της, ενώ πολλοί μουσικοί της ροκ και του πανκ είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας. Σύνδεσμος φίλων της Σανκτ Πάουλι υπάρχει και στην Ελλάδα, στα Εξάρχεια.


    ***


    Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

    ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΟΚ

    «Αφού... δεν λαμπάδιασε»

    Απο τη χθεσινή εκδίκαση, στην Πειθαρχική της ΕΠΟ, των δύο πολύκροτων υποθέσεων κατά Μαρινάκη και κατά ΠΑΟΚ, μάθαμε τα εξής: «Στη μικτή ζώνη ο Μαρινάκης πήγε να συγχαρεί τον Σισέ και να του δώσει το χέρι, αλλά ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν ανταποκρίθηκε.

    Είχαν και μια στιχομυθία στα αγγλικά αλλά δεν γνωρίζω τη γλώσσα» (Γ. Τσιρώνης - υπεύθυνος ασφαλείας ΠΑΕ Ολυμπιακός).

    «Δεν λαμπάδιασε ο Σάχα. Απλώς κάηκε η φανέλα του. Δεν υπάρχει τραυματισμός» (Αχ. Μαυρομάτης - νομικός εκπρόσωπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

    Τόσο ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» (για τα όσα είπε και έκανε ύστερα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), όσο και ο ΠΑΟΚ (για τα όργια των οπαδών του στο Κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ) κινδυνεύουν με βαριά καμπάνα, συνεπώς οι δικηγόροι τους αλλά και οι μάρτυρες έδωσαν... ρέστα. Οπως συμβαίνει κάθε φορά που κάποια ΠΑΕ απολογείται για επεισόδια, έτσι και τώρα, το μαύρο έγινε άσπρο...

    Σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους του Β. Μαρινάκη (δεν παρέστη στη διαδικασία), για τα όσα κατηγορείται (και συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος) ευθύνονται ο Σισέ, οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟ και οι εφημερίδες! «Μόνο από δημοσιεύματα δημιουργήθηκε θέμα, αφού δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στα αποδυτήρια για να δουν τι έγινε. Υπήρξε φραστική επίθεση από τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Τους Τζόρβα, Νίνη και Λέτο. Μόνο ο Σισέ έχει μιλήσει για επίθεση. Ο κ. Μαρινάκης πήγε να του δώσει το χέρι κι εκείνος αντέδρασε βρίζοντας», υποστήριξε ο Γ. Βούλτσης.

    Στον ΠΑΟΚ το πήγαν ακόμα πιο μακριά, αμφισβητώντας ακόμα και τον τηλεοπτικό φακό! «Υπάρχει είσοδος οπαδών, χωρίς όμως πρόκληση επεισοδίων. Δεν συνέβησαν επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο. Εχουμε μόνο ρίψεις και εισβολή χωρίς επεισόδιο».

    Η απόφαση για τον Β. Μαρινάκη (όπως και για την ανακοίνωση της Θύρας 7) αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες, ενώ εκείνη για τον ΠΑΟΚ ίσως και τη Δευτέρα. Αν ο «δικέφαλος» τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, θα τις εκτίσει στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και στο πρώτο εντός έδρας των πλέι οφ.

    ***

    Ελευθεροτυπία, Τρίτη 5 Απριλίου 2011

    Τη γλίτωσε με μία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ και... θα κάνει και έφεση

    ΜΕΤΑ τη σκανδαλώδη απόφαση για τα έκτροπα των οπαδών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών), χθες ήταν η σειρά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να χαμογελάσουν πονηρά.

    Τα όργια των δικών τους θερμοκέφαλων στο Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ (πήγαν να κάψουν με φωτοβολίδα τον Σάχα και εν συνεχεία διέκοψαν το ματς, μπουκάροντας μέσα και δέρνοντας αδιακρίτως) εκτιμήθηκαν κι αυτά ως... πταίσματα, από τα μέλη της πειθαρχικής της ΕΠΟ. Μονάχα για ένα παιχνίδι (την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Κέρκυρα) θα μείνει ο κόσμος έξω από την Τούμπα!

    Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον «δικέφαλο» (250.000 ευρώ) είναι το βαρύτερο της φετινής χρονιάς, όμως αυτό δεν αλλάζει την ουσία: το γεγονός ότι τέτοιας φύση επεισόδια χαρακτηρίστηκαν δεύτερης βαθμίδας -εκτεταμένα και όχι ευρείας κλίμακας, όπως ακριβώς είχαν αποφανθεί και οι δικαστές της Λίγκας για τον Ολυμπιακό- προσβάλλει την κοινή λογική και επί της ουσίας νομιμοποιεί ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

    Πέρα, ωστόσο, από το δημόσιο αίσθημα, η επιτροπή έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια και τον Πειθαρχικό Κώδικα. Ο ΠΑΟΚ ήταν υπότροπος για κάθε είδους επεισόδια, γεγονός που επιφέρει αυτόματα διπλασιασμό της ποινής. Οι δικαστές λοιπόν έκριναν, έτσι απλά, ότι... δεν ήταν υπότροπος!

    Το ωραιότερο της υπόθεσης; Ο ΠΑΟΚ θα κάνει έφεση για να «διαγραφεί» η μία αγωνιστική και να μειωθεί το πρόστιμο.



    Ναι, αλλά όταν εμείς οργανώναμε Ολυμπιάδες, αυτοί έπαιζαν πεντόβολα... Ντροπή μας.