Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Βοηθήστε με να κατανοήσω...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος athanasios, στις 17 Μαρτίου 2011.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...

    Επειδή μιλάμε για άλλες εποχές υπάρχει το πρόβλημα των επιλογών. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν επιλογή. Και φυσικά δεν ξέρουμε για τις τεχνικές στο κρεββάτι τους.

    Ήταν μεν προσυμφωνημένο αλλά τι άλλες επιλογές είχαν για να έχουν έναν ήρεμο βίο?

    Αν συζητούσαμε για ένα αντίστοιχο ζευγάρι στην σημερινή εποχή τα πράγματα θα ήταν αλλιώς, ακόμα κι αν δεν το ονόμαζαν BDSM. Γιατί το ζευγάρι έχει επιλογές και κάνει αυτό που κάνει συνειδητά και όχι επειδή η κοινωνία έτσι επιβάλει .

    Μα πίστεψέ με. Τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα μίας μη- συνειδητοποιημένης και μη- προσυμφωνημένης κατάστασης είναι καταστροφικά είτε για το κυρίαρχο μέλος, που καταλήγει να αυτο-μαζοχίζεται συγκρατώντας τις ορμές και τον σαδισμό του, είτε για το υποτακτικό μέλος που περιορίζεται καμιά φορά βίαια και ουσιαστικά με ψυχολογικούς εκβιασμούς.

    Ο λόγος που δεν το δεχόμαστε είναι όλες αυτές οι περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ ξεκίνησαν όμορφα - θεωρώντας ότι βρέθηκε ο συμβατός σύντροφος που πάντα έψαχναν - ασκούν τέτοιες τάσεις χωρίς συναίνεση - με τη χρήση ψυχολογικών τεχνασμάτων - και συχνά αποβαίνουν τραγικές και καμιά φορά καταστροφικές για ένα ή και για τα 2 μέλη.

    Σκέψου πόσο κακό μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος κυριαρχικός και σαδιστής που πιστεύει ότι έτσι οφείλει να φέρεται σε όποια γυναίκα συναντά. Σκέψου πόσο κακό μπορεί να κάνει ένας υ που θεωρεί ότι όλοι έτσι πρέπει να φερόμαστε και τα τοποθετεί όλα στη σφαίρα του αμοιβαίου. Τα μπλεξίματα είναι άπειρα 2 ανθρώπων που δεν είναι συνειδητοποιημένοι.
     
  2. Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...

    Δεν μπορώ να μη συμφωνήσω στα περισσότερα, η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκα πολλές παραμέτρους, όπως για παράδειγμα τη βασικότερη κατά την άποψή μου, που συνδέει την συνειδητότητα με τη σωματική βία που ενδεχομένως ασκείται. Αλλά θυμήθηκα έναν τραμπούκο πρώην μου και ήρθα στα ίσα μου.  
     
  3. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...

     
    ...αν "ξεσυνοπτικισω" τις δυο προτασεις μου ισως σου γινω πιο αντιληπτος.

    Το λοιπον με τη σειρα:

    1.Δεν υπαρχουν ΒΔΣΜερς! Υπαρχουν αθωες, νηπιακες ψυχουλες που καταγραφουν τη "βροχη" των πληροφοριων στο ασυνειδητο τους. Κατι καταγεγραμμενο αποτελει γνωση. Ο συσχετισμος των γνωσεων στην τρυφερη ηλικια γινεται με την επαναληψιμοτητα και την παρατηρηση μια και απουσιαζει η λογικη. Ο συναισθηματικος παραγοντας επεμβαινει σε αυτη τη διαδικασια επισης. Οταν δεν υποστηριζεται απο την (εξαιρετικης σημασιας συναισθηματικα φορτισμενη με την ασφαλεια) συμβουλευτικη του γονιου, η αναγκη της λειτουργιας του συσχετισμου, αναγκαζει το πλασματακι αυτο να αυθαιρετησει και να σκαρφιστει τυχαια την δικη του επιλογη στο συσχετισμο που θα κανει, χρησιμοποιωντας την φαντασια του. Μια και μοναδικη φορα να συσχετισει κατι (αυθαιρετα) αρκει και αυτο αποτελει γνωση. Η επαναληψιμοτητα της ανακλησης των γνωσεων αυτων κανει να ανοιγουν, καθε φορα που το περνουν, το μονοπατακι που μολις ειχαν "διασχισει" και σιγα σιγα το κανουν λεωφορο ( με πολυ καλη συγκοινωνιακη μελετη που ποτε δεν "πηζει") που την προτιμουν σφοδρα!

    Φαντασου τωρα τις ευκαιριες που θα ειχε καποιο τεκνο, αυτης της καταπιεσμενης μονολιθικης συμπεριφορας των προγονων πολλων απο μας, να εξηγησει τα αναπαντητα στον εαυτουλη του.
    Με την επικοινωνιακη απραγια των γονιων του εχει σιγουρη την "τυχαια επιλλογη του συσχετισμου" που αυθαιρετα θα κανει!

    Η ηρεμια ειναι το πεπλο που σκεπαζει την λανθανουσα καταθλιπτικη ασυμβατοτητα, οχι μονο των προσωπικοτητων αλλα και των βλεμματων τους, καθως και των εκφρασεων των αγκυλωμενων σωματων τους στις εκπληκτικες φωτο που παραθετεις, που μαρτυρουν και μια πλουσια δοση αποξενωσης αναμεσα στους παρευρισκομενους.
    Καταλληλοτατο περιβαλλον για διαστρεβλωμενους συσχετισμους απο αυθαιρετες ερμηνειες...
    Δεν θα κανουν ολοι τους ιδιους. Η διαδικασια βασιζεται στον παραγοντα ΤΥΧΗ σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστο. Αλλα οι "ακαταλαβιστικες" συμπεριφορες των προτυπων του παιδιου που αποτελουν οι γονεις του, θα παιξουν ενα σημαντικο ρολο επισης!

    Οταν λοιπον αυτοι οι νεοι ανακαλυψουν τη σεξουαλικοτητα τους θα παρατηρησουν πως κατι "διαφορετικο" συμβαλλει στην εξταση τους.
    Οταν καποιοι απο αυτους ειναι παρατηρητικοι και εχουν διαθεση ενδοσκοπησης και κανουν τον κοπο να ριξουν αυτη τη ματια μεσα τους
    και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τι τους συμβαινει και το ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αναζητησουν τους ομονοουντες τους ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ τοτε θα γινουν ΒΔΣΜερς

    Αν δεν το κανουν αυτο θα αποτελεσουν πιθανα θυματα καποιων ομοιων τους
    ή θα παραμενουν αποξενωμενοι ερωτικα απο τους αλλους ή θα ακρωτηριαζουν τη σκεψη τους καθε φορα που θα τους οδηγει στο ερωτικοσεξουαλικο ή .... ή.... ή....


    2.Οχι


    3.Η διαφορα εγκειται στο οτι το ΒΔΣΜ αποτελει μια ελευθερη επιλογη ερωτικοσεξουαλικης εκφρασης που δεν σταματα να εφαρμοζεται μεσα στην "κρεβατοκαμαρα" αλλα προεκτεινει την λιμπιντιακη επιρροη του και σε "καθημερινοτερες" "πρακτικοδιαδικασιες", με δεσποζον ομως το στοιχειο της ερωτικης θεσης/διαθεσης/ικανοποιησης.

    Η τοτε αυταρχικη συμπεριφορα (Φαντης - ρετσινολαδο) ουδεμια σχεση ειχε με τα ΒΔΣΜικα στοιχεια (της οποιας εποχης!).
    Ηταν (και ειναι στους νοσταλγους των παλαιων συμπεριφορων) μια νορμα συμπεριφορικη, κοινωνικα επιβεβλημενη, οπου ο φοβος της εκθεσης των αξιων (ή αναξιων σωστοτερα) βολεβε να διατηρειται μια τεραστια , απροσπελαστη αποσταση αναμεσα στο " " " ζευγαρι" " " καθως και αναμεσα στην υπολοιπη κοινωνια.
    Ηταν με δυο λογια μια "τεχνικη" που μαθαινε κανεις να εφαρμοζει λογω κουλτουρας της εποχης και τις "αναγκες" της ευρυθμης λειτουργιας των οικογενειακων διαδικασιων και καμια σχεση δεν ειχε ή καμια ευχαριστηση, ηδονη, λιμπιντο, ερωτισμο, σεξουαλικοτητα κλπ κλπ.

    Και το σπουδαιοτερο: ηταν εξωτερικη!!!!
    Δεν ηταν η ΒΔΣΜικη εμφυτη, πηγαια, ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΥΣΑ προυποθεση οοοολων των αλλων ενστικτων που αποθηκευτηκε εκει για να εκκολαφθει και να εκδηλωθει ωριμη πια στην ωρα που οι ηδονες εχουν την τιμιτικη τους!



    Γι:nod:ργος
     
    Last edited: 20 Μαρτίου 2011
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...

         




    Κατανόησες;...Εγώ όχι.  
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. MasterM

    MasterM New Member

    Perfect,! Τα είπατε όλα, τι γνωστικά και φρουδικα ασυνείδητα, τι κονστρουκτιβισμοι, τέλεια... Οπότε μένει μια σύντομη σύνοψη...sweet dreams...some of them want to use u some of them want to get used by u...travel the world and the 7 seas...that's all, πανανθρωπινη ανάγκη, κάθε εποχή την κατασκευάζει διαφορετικά...
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...

    Προσωπικά πιστεύω και γνωρίζω σχέσεις με δυναμικό κυριαρχίας/υποταγής που δεν γνώριζαν την ύπαρξη Ds μέχρι κάποιο σημείο βέβαια.
    Αν και κάτι τέτοιο προϋποθέτει απόλυτη επιθυμία άγνοιας μια και εξ όσων γνωρίζω τουλάχιστο, όποιος έχει τέτοιου είδους τάσεις, ψάχνεται ακριβώς επειδή αυτές οι τάσεις είναι εκτός πεπατημένης. Τουλάχιστο από την εμφάνιση του διαδικτύου, από τότε που έκαναν δειλά την εμφάνιση τους τα πρώτα newsgroups,το ψάξιμο έγινε ιδιαίτερα προσιτό.
    Οπότε για κάποιο που διαφέρει, το πρώτο που κάνει είναι να δει αν υπάρχουν κι άλλοι σαν κι αυτόν.
    Τα πιο πάνω μπορεί να είναι βασικά στοιχεία για μια σχέση ζωής, αλλά χωρίς ξεκάθαρη ανάγκη για ανταλλαγή εξουσίας –συμπεριλαμβανομένης της διαφορετικότητας στο σεξουαλικό τομέα- δεν είναι bdsm.

    Νομίζω έχω απαντήσει πιο πάνω γι αυτό.
    Κανείς δεν μπορεί να ανακαλύψει μόνος του τα πάντα.
    Μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλους όμοιους σου, παίρνεις ιδέες, εμβαθύνεις, συζητάς, ακους για πρακτικές που δεν σου πέρασαν από το μυαλό κ.ο.κ.
    Έγινα 30+ χρονών να ακούσω καν για bdsm.Είχα μεγάλο αριθμό σχέσεων κι αρκετές επιπλέον σεξουαλικές σχέσεις και 2 γάμους στην πλάτη μου.
    Ήξερα πως κάτι είναι αλλιώς μαζί μου, ερωτευόμουν κυριαρχικούς άντρες και έμπαινα ασυνείδητα σε σχέσεις που έλπιζα πως θα κάλυπταν αυτό που είχα ανάγκη.
    Αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν ακριβώς επειδή δεν ήταν συνειδητοποιημένες να εξελιχθούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και να πλησιάσουν να μοιάζουν με Ds σχέσεις.
    Δεν θέλω μ αυτό να πω, πως επειδή εγώ δεν τα κατάφερα, ή επειδή οι χιλιάδες άλλοι δεν τα κατάφεραν, δεν είναι εφικτό. Θα πω απλά πως είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσει τα ίδια επίπεδα με μια σχέση που έχει «βγει» εκτός σπιτιού.
    Βεατρίκη παίζεις με τις λέξεις ή απλά παίζεις μαζί μας  
    Κανείς δεν λέει, "Αφέντη μου συναινώ να είμαι η σκλάβα σας"
    Απλά είναι εκεί και με την παρουσία του συναινεί.
    Όλοι κάτι τέτοιο νομίζω πάνω κάτω έχουν στο μυαλό τους όταν μιλάνε για συναίνεση. Εννοούν συνειδητοποίηση και παραμονή.
    Χωρίς συνειδητοποίηση τότε δεν είναι συναινετικά αλλά καταναγκαστικά, ακόμη κι αν παραμένει στη σχέση, όπως κάνουν τα πλείστα θύματα κακοποίησης.

    Μερικές άσχετες και γενικότερες σκέψεις:

    Το bdsm δεν είναι φιλοσοφία ξερή.
    Δεν είναι Α-σεξουαλικό.
    Δεν μας αφορά ο κυριαρχικός βανίλλα που γαμεί φυσιολογικά, απλά έτυχε να βρει κάποια είτε με παντελή έλλειψη αυτοεκτίμησης, είτε με διάφορα συμπλέγματα, είτε έτυχε και έχει υποτακτική ψυχοσύνθεση υπακούει στις επιθυμίες του.
    Πολλά τυχαία νομίζω..

    Αντιλαμβάνομαι 2 ακραίες κατηγορίες αντιλήψεων στο φόρουμ.
    Εκείνα των σαδιστών που απορρίπτουν την ύπαρξη Ds και ορίζουν ως βδσμ μόνο το σαδομαζοχισμό και εκείνα των ρομαντικών θηλυκών (γιατί άραγε?)που προσπαθούν να ορίσουν ένα Ds χωρίς καμία σεξουαλική κυριαρχική συμπεριφορά και χωρίς ίχνος σαδισμού. Άντε ένα δεσιματάκι με μεταξωτά μαντίλια και κανένα μανταλάκι στο στήθος, τόσο ίσαμε να μην πονέσει αλλά να δίνει θεατρικά όμορφη εικόνα...

    Προσωπικά πιστεύω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

    Όσο για τον ψυχαναγκασμό, πιστεύω πως τα άτομα που χρειάζονται και λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά μέσα από bdsm σχέσεις, τον ψυχαναγκασμό τους τον έχουν.
    Συνειδητά ή μη.
    Και τις πλείστες φορές όχι μόνο σε θέματα που άμεσα άπτονται της σχέσης.
     
  7. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...

    Θα μπορούσες να το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό? ΤΙ σημαίνει λειτουργούν αποκλειστικά μέσα απο... και τι είδους ψυχαναγκασμό συνεπάγεται μία τέτοια στάση?
     
  8. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...


    ....κατ αρχην ο athanasios με τα κοκκινα μας περιγραφει την πραγματικη σχεση των προγονων του.
    ...τα πορτοκαλι αναιρουνται απο τα κοκκινα, αλλα για την κουβεντα μας ας δεχθω πως ισχυουν. Και παλι αυτα και μονο αυτα δεν ειναι ικανη συνθηκη ωστε να χαρακτηριστει η σχεση D/s ή BDSM ή οπως θες βαφτισε την...
    Αντιθετα αποτελουν την αναγκαια συνθηκη για οποιαδηποτε ΚΑΛΗ ερωτικη, συντροφικη σχεση!
    ...τα θαλασσια νομιζω πως ολοι θα συμφωνουσαμε πως δεν μας δινουν το παραμικρο στοιχειο για την ποιοτητα και τη "χροια" των σεξουαλικων τους προτιμησεων ή για την ικανοποιηση που τους χαριζε η συνευρεση τους. (μονο εκεινοι θα το γνωριζουν πλεον).

    Γι ργος
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...

    Επειδή ετοιμάζω καινούριο νήμα ακριβώς για να ερευνήσω περισσότερο το θέμα ψυχαναγκασμού, τις θεωρίες μου θα τις αναπτύξω εκει.
    Τα άτομα που λειτουργούν αποκλειστικά μέσα από..., είναι άτομα σαν κι εμένα που δεν μπορούν - όχι επειδή δεν θέλουν - να λειτουργήσουν και να νιώσουν ολοκληρωμένα και καλά σε σχέσεις vanilla.
    Ο έλεγχος, η ανάγκη για έλεγχο είτε ως αποκάτω είτε ως αποπάνω είναι είδος ψυχαναγκασμού, όπως είναι η τελειομανία, η εμμονή με συγκεκριμένες στάσεις και συμπεριφορές που δεν κατατάσσονται μεν στην κατηγορία obsessive compulsive disorder, αλλά έχουν κάποια χαρακτηριστικά.

    Περισσότερα όταν ανοίξω με το καλό το νήμα  
    Ελπίζω όμως να κατάφερα να επεξηγήσω λίγο τι εννοώ και πως.
     
  10. athanasios

    athanasios Regular Member

    Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...

    Δέν ρώταγε ποτέ ο ένας τον άλλο τι θα κάνουμε ? Ήταν και οι δύο κομμάτια μιας καλοκουρδισμένης μηχανής. Έτρεφαν μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλο, στοργή, τρυφερότητα και μια απέραντη αγάπη.


    Ίσως γενικότερα υπάρχει μια παρεξήγηση όσον αφορά τούς προγόνους μου.
    Ή σύγκριση τού τότε με το τώρα δεν περιέχει καν όπως προανέφερα στοιχεία bsdm στη σχέση τους. Δεδομένου ότι βίωσαν από κοινού ένα βαλκανικό πόλεμο
    δύο παγκόσμιους πολέμους, εμφύλιο, στερήσεις πάρα πολλές και μια πολύ κλειστή κοινωνία Μεγαλώνοντας και έξη παιδιά..Και όμως ή αγάπη, στοργή, τρυφερότητα και αλληλοσεβασμός. κράτησαν αυτή την σχέση μέχρι το θάνατο τους.
    Ερχόμενοι στο σήμερα με πιο ελεύθερη κοινωνία, χωρίς πολέμους, με καλύτερες συνθήκες διαβίωσις γνωρίζοντας πολύ καλά τις σεξουαλικές προτιμήσεις του/της συντρόφου μας, όσο και αν μας καλύπτουν αυτές, είναι δυνατόν να υπάρξει μια τόσο μακρά συμβίωση χωρίς τα παραπάνω ?
    δηλαδή αγάπη, στοργή, τρυφερότητα και σεβασμό. Η είναι αρκετή μόνο η σεξουαλική ικανοποίηση.? για να κράτηση μια σχέση μακροχρόνια.? Αυτό εννοούσα όταν προανέφερα ότι ( η μόνη σωστή σχέση bdsm απ΄όσες ξέρω είναι αυτή των προγόνων μου ).
     
  11. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...

    μηπως πρεπει να ορισουμε στην κοκκινη προταση σου τι ακριβως σημαινει εκει το bdsm; ...γιατι εξω και λιγο πριν την παρενθεση στα θαλασσι μας ειπες πως οι προγονοι σου δεν ειχαν καν στοιχεια bdsm.

    Η σεξουαλικη ικανοποιηση ειναι υπευθυνη για την μακροβιοτητα των σχεσεων μονο ως προς το 50%. Για το Υπολοιπο 50% ειναι υπευθυνα ολα τα αλλα που αναφερεις (δηλαδή αγάπη, στοργή, τρυφερότητα, σεβασμός κ.α.).

    Γι:conf:ργος
     
  12. athanasios

    athanasios Regular Member

    Απάντηση: Βοηθήστε με να κατανοήσω...

    Η σεξουαλικη ικανοποιηση ειναι υπευθυνη για την μακροβιοτητα των σχεσεων μονο ως προς το 50%. Για το Υπολοιπο 50% ειναι υπευθυνα ολα τα αλλα που αναφερεις (δηλαδή αγάπη, στοργή, τρυφερότητα, σεβασμός κ.α.).


    Σ ευχαριστώ Γιώργο γιατί έχεις αυτό το κάτι πού σε κάνει ν΄σαι ξεχωριστός. Σ ευχαριστώ και πάλι που ανταποκρίθηκες .