Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To φλερτ στον χώρο του BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 15 Μαρτίου 2011.

  1. Kamra

    Kamra Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Αγαπητή slaverose κάνεις μία πολύ σημαντική τοποθέτηση ρωτώντας πράγματα που πραγματικά έχουν ανάγκη ανάλυσης. Αν ερμηνεύω σωστά τη dora_salonica όσο αφορά το φλερτ, δεν μιλάει για το απλό ανθρώπινο φλερτ, τοποθετείτε στο φλερτ του λιγούρη που προσπαθεί να προβάλλει πάνω στους άλλους την πραμάτεια που πουλάει και συνήθως δεν ανταποκρίνεται στα ποιοτικά στάνταρς που υπόσχεται. Εκεί τοποθετείτε η dora πιστεύω, και ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν έχω ερμηνεύσει λάθος τα λεγόμενά της. Φαντάζομαι ένα απλό φλερτ με κομπλιμέντα που δεν έχει σκοπό συνέχειας και υπάρχει για να δώσει όμορφο τόνο σε μια στιγμή δεν την ενοχλεί καθόλου. Εδώ στοχοποιείται το "σώνει και ντε" φλερτ του πέφτουλα που προσπαθεί να σε βάλει σε μια διαδικασία λες και είσαι υποχρεωμένη να ανταποκριθείς.


    Έχεις πολύ μεγάλο δίκιο σε αυτό που τοποθετείσαι. Δεν είναι όλα τέλεια και ούτε πρόκειται να γίνουν ποτέ τέλεια. Πρόθεση και ανάγκη, όμως, των περισσοτέρων είναι να βελτιωθούν. Το κουτσομπολιό δεν είναι ανθρώπινη φύση είναι επίκτητη κακή συνήθεια. Άρα λοιπόν κάτω από την ταμπέλα του BDSM που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μαγαζί με κανόνες για ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει μερικές από τις κακές τους συνήθειες και θέλουν να τις αποβάλουν, όπως και να βελτιώσουν τον εαυτό τους, δεν σημαίνει ότι τα καταφέρνουν πάντα. Αξίζει, όμως, να προσπαθούν. Όσο γι' αυτό που λες, ότι θα είχαν βρει το άλλο τους μισό, δυστυχώς κανένας χώρος ή τρόπος ζωής δεν στο εγγυάται αυτό. Όμως απελευθερώνοντας τους εαυτούς μας και με κάθε ειλικρίνεια που μπορούμε να διατηρήσουμε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βρούμε το έτερον ήμισυ δια βίου. Οπότε δεν μας φταίει ούτε το BDSM, ούτε οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό, αλλά ο τρόπος και το πώς. Ούτε σημαίνει ότι οι BDSM άνθρωποι είναι καλύτεροι από τους vanilla, απλά πιο συνειδητοποιημένοι ως προς το τι αναζητούν. Μας γράφεις παρακάτω:

    Αυτό, λοιπόν, που γράφεις είναι μία λογική απορία για έναν άνθρωπο που δηλώνει vanilla. Επειδή ο εναλλακτικός ερωτισμός, ο φαντασιωσικός και φετιχιστικός κόσμος του καθενός μας δεν εκφράζεται με έναν συγκεκριμένο και μόνο τρόπο τα ταμπελάκια μπαίνουν για να δείχνουν τις εσωτερικές και μη αναζητήσεις του καθενός μας, ώστε να μην προσελκύουν άτομα που δεν έχουν παρόμοιες αναζητήσεις. Παράδειγμα: Είμαι ποδοσφαιρόφιλη.που σημαίνει μου αρέσει το ποδόσφαιρο, έχω αυτή την ταμπέλα συναγελάζομαι με ανθρώπους που τους αρέσει το ποδόσφαιρο, ανταλλάσσω απόψεις και κάνω παρέες. Δεν εμπλέκομαι με ανθρώπους που τους αρέσει το σκάκι ή το πινγκ πονγκ. Εκείνοι έχουν δικό τους target group και δικές τους αναζητήσεις. Αν πολλοί μπορούσαν να κατανοήσουν τόσο απλά τις ταμπέλες και να αναγνωρίζουν τα διακριτικά δεν θα είχαμε απορίες όπως:

    Γιατί θα ήξερε η civil την απάντηση στο ερώτημά της, μία σκλάβα εξ' ορισμού ανήκει κλπ κλπ, μία sub δεν ανήκει μέχρι να φορέσει το ταμπελάκι που καλώς φόρεσε για να δείξει ότι ανήκει και πάει λέγοντας. Άρα η ερώτηση κάποιου που θα της έστελνε pm ή θα τη φλέρταρε δεν θα ήταν αν ανήκει κάπου -όταν το γράφει- αλλά σε ποιον ανήκει.Γι' αυτό, άλλωστε, έβαλε και το ταμπελάκι το τελευταίο εξάμηνο όπως μας λέει η ίδια. Βέβαια, βάση του πρωτοκόλλου ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει από τη στιγμή που λέει ότι ανήκει ο οποιοσδήποτε συνομιλητής της δεν είναι υποχρεωμένος να ρωτήσει σε ποιον,αλλά υποχρεούται το φλερτ του να είναι ανεπαίσθητο, διακριτικό και σε επίπεδο γνωριμίας και να μην έχει στόχο να δημιουργήσει προβλήματα σε εκείνη και τον ιδιοκτήτη τη συμπεριλαμβάνοντας αρνητικά σχόλια, κακεντρέχειες και διάφορα άλλα εφευρήματα των επονομαζόμενων παιχτών κ.ο.κ. Δεν θα υπήρχαν επίσης και απορίες σαν αυτή:


    Όταν ένας Μάστερ διατείνεται ότι είναι χρόνια στο χώρο και γνωρίζει τα πάντα δεν θα έπρεπε να έχει την ίδια απορία με μια κοπέλα που είναι μόλις ένα χρόνο στο χώρο και τώρα μαθαίνει. Θα έπρεπε να της είχε απαντήσει ήδη. Γιατί ένα από τα γνωρίσματα ενός Μάστερ είναι η καλή γνώση του αντικειμένου. Και μέσα σε αυτό είναι και τα πρωτόκολλα είτε τα παραδέχεται ο ίδιος είτε όχι. Το να απαντήσω για κάτι έστω κι αν εγώ δεν το παραδέχομαι είναι πολύ διαφορετικό από το να έχω την ίδια απορία με κάποιον νέο στο χώρο. Για αναρωτήσου, λοιπόν, ένας νέος κι ένας παλιός να έχουν τις ίδιες απορίες. Αξιολόγησέ το και βγάλε συμπέρασμα. Είναι χρέος μας σε οποιοδήποτε παιχνίδι στη ζωή μας ή συμμετοχή μας κάπου να γνωρίζουμε το πως λειτουργεί ένα σύστημα. Αλλιώς φτάνουμε στα συμπεράσματα που βλέπεις παραπάνω: Ένας νέος -που είναι λογικό να μην γνωρίζει- κι ένας "παλιός" έχουν τις ίδιες απορίες.
    Τώρα σου συνιστώ να αναρωτηθείς και το εξής: Αφού, λοιπόν, υπάρχουν τόσα πολλά ταμπελάκια και οι περισσότεροι δεν βρίσκουν το λόγο ύπαρξής τους καλά καλά, αλλά προϋπήρχαν πριν εμείς ασχοληθούμε με το BDSM, για φαντάσου ενώ δεν τα γνωρίζουμε όλα, να προσπαθούμε να προσθέσουμε κι άλλα ταμπελάκια στον κύκλο του BDSM όπως παίχτης (player). Που δεν έχουν καμία σχέση με το BDSM και δεν αναφέρεται πουθενά και σε κανένα παγκόσμιο ιστό που ασχολείται σοβαρά με το θέμα.Υπάρχει κάτι σχετικό στα orientation που λέγεται polyamorous.
    Και βέβαια, όπως κατανοείς, το BDSM έχει πολλά ταμπελάκια από τη φύση του και δεν χωράνε άλλα σαν αυτά που προσπαθούν κάποιοι να εφεύρουν και να επιβάλλουν.

    Στο δια ταύτα για τα ταμπελάκια. Υπάρχουν για να ξεκαθαρίζουν τις ανάγκες, τις αναζητήσεις και τα επίπεδα του καθενός και να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους απέναντι σε κάποιον άλλον. Οφείλουμε να τα γνωρίζουμε όλα (τα ταμπελάκια) σχετικά, σφού ασχολούμαστε με το χώρο ως γενική γνώση, άσχετα αν δεν μας εκφράζουν πολλά από αυτά.




    Αγαπητή μου civil, δεν ρώτησα το λόγο που εππιλέξατε εσύ με τον Κ σου να βάλετε το ταμπελάκι ή ποιον χρόνο εξυπηρετούσε εσας η υπαρξή του. Αλίμονο, δεν είναι δική μου δουλειά.Άλλωστε τοποθετούμαι γενικώς στο ερώτημά σου και όχι ιδιωτικώς.Σου απάντησα όσο αφορά το ταμπελάκι στην ερώτηση που έκανες γιατί βάσει του πρωτοκόλλου κάποιοι δεν σε ρωτήσανε κάποια πράγματα όπως εσύ αντιλαμβανεσαι τα πρωτόκολλα.Να στο ξαναναλύσω για πολλοστή και τελευταία φορά μήπως και το κατανοήσεις.Slave=σκλάβα,υποτακτική η οποία ανήκει σε κάποιον Μάστερ,Αφέντη.Εξ ορισμού ιδιοκτήτη.Αρα λοιπόν κατά το πρωτόκολλο, διαβάζοντας το status slave δεν ρωτάει κανείς αν ανήκει κάπου.Το γνωρίζει μόνο και μόνο από το status ότι σίγουρα ανήκει. Επιπλέον ταμπελάκι που μπορεί να μπει είναι το property of α /β/γ Μάστερ όποιος και αν είναι αυτός.Submissive woman=υποτακτικής ψυχολογίας γυναίκα που δεν ανήκει απαραιτητα κάπου ,άρα μπορεί να την προσεγγίσει ο οποιοσδήποτε.Κατά το πρωτόκολλο δεν είναι υποχρεωτικό αυτός που τη προσεγγίζει να ζητήσει περαιτερω διευκρινίσεις.Αν όμως φοράει το ταμπελάκι τύπου owned τότε ναι είναι υποχρεωμένος να την προσεγγίσει ευγενικά και με τρόπο που αρμόζει σε ανθρωπους που λειτουργούν στον ίδιο χώρο.Ευγενικά, και με γνώση του πότε θα σταματήσει αν ο άλλος δεν δέχεται την προσέγγιση.Βλέπεις, πουθενα δεν προσπαθώ να ερμηνεύσω γιατί και πότε επιλέξατε ο Κ σου και εσύ το χρόνο να βάλετε το ταμπελάκι owned.Δικό σας το θέμα. Προσπάθησε να διαβάζεις καλύτερα τις τοποθετησεις μου για αποφυγή όποιων παρεξηγήσεων.

    Και εγώ λυπάμαι γι αυτό που αναγράφεις(το ότι έπεσα σε κάφρο Κ,αλλά στην παρούσα ιστοσελίδα ένας είναι..ευτυχώς δεν έχω γνωρίσει άλλους κάφρους. Ελπίζω ο Κ σου να μην είναι ο ίδιος που μου έτυχε εμένα.) και ευτυχώς η μετέπειτα εξέλιξη μου δεν είχε καμία σχέση με την εισαγωγη μου στο χώρο. Αλλά σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχουν πολλοί που να χρησιμοποιούν τον ορο player.Ή τουλάχιστον, στους κύκλους των Master που πρέπει να είναι συγκεκριμένοι σε αυτό που αναζητούν.Να σου ερμηνεύσω τι σημαίνει αυτό που σου λέω.Master =ιδιοκτήτης ,καθοδηγητής άνθρωπος που νουθετει νοοτροπία,συμπεριφορά και τρόπο ζωής, δάσκαλος,εμπνευστής,σύντροφος,Κυρίαρχος αισθημάτων συναισθημάτων και σάρκας που φροντίζει για την ομαλή διαβίωση, την ασφάλεια και την ισορροπία της ψυχολογίας της σκλάβας της οποίας έχει αναλάβει την ιδιοκτησία της.Αν εσύ πιστεύεις ότι μέσα σε όλα αυτά χωράει και η λέξη player καλώς το πιστεύεις.Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι κάνουν έκπτωση στις αναζητήσεις τους αποδεχόμενοι κάποιον που παίζει με όλα αυτά που θεωρούν σημαντικά για την καθημερινότητά τους.Κάποια πράγματα ειναι πολύ σημαντικά στις σχέσεις των ανθρώπων πέρα από τις καύλες τους. Άλλοι αναζητούν μόνο τις καύλες τους στο χώρο και άλλοι αναζητούν όλο το πακέτο.Ελπίζω να μην σε ενοχλει αυτό.



    Μπράβο και είσαι τυχερή για τον Κ σου.Πιθανώς θα έχεις εντολή να του γράψεις το εγκώμιο γιατί όπως βλέπεις μπορείς να μιλήσεις για Κ χωρίς να λες ο δικός μου είναι καλός.Σκέψου αν έλεγα και εγώ το ίδιο για τον δικό μου Κ πόσο παιδικό θα φαινόταν.Ο δικός μου Κ είναι καλύτερος από το δικό σου και έχει καλύτερα στοιχεία , ο μπαμπάς μου είναι πιο δυνατός και πάει λέγοντας.
    Παρατηρώ τα όσα λες και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω.Έχεις παρατηρήσει όμως κάποιους ρlayer που έχουν σκορπίσει πικρίες κατά καιρούς σε ανθρώπους που συμμέτεχουν στο χώρο γιατί δεν ήταν συνεπείς ή γιατί δεν σεβάστηκαν τις ανάγκες τους στο βωμό του παιχνιδιού; Το οποίο προσπαθούν να παίξουν στην πλάτη των ανθρώπων που συνήθως στα πρώτα τους βήματα αναζητούν απαντήσεις;Και μετά προσπαθούν να καταδείξουν τους ανθρώπους αυτούς ως πικραμένες γκόμενες;Έχεις παρατηρήσει πόσοι κατά καιρούς έχουν γράψει προσωπικές εμπειρίες που απασχόλησαν το φόρουμ αυτό και εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας;Για φαντάσου το σεβασμό όλων αυτών των ανθρώπων στο πρόσωπο αυτών που αυτοαποκαλούνται players.

    Όλα αυτά είναι αποτελέσματα κάποιων players που δεν σέβονται την ύπαρξη των αναζητήσεων ,την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων που μας περιβάλλουν.Αδιαφορώντας για τις συνέπειες και μην έχοντας τον ανδρισμό να αναγνωρίσουν την ατομική τους ευθύνη για ότι κακό κάνουνε.Άλλωστε, είναι επιλογή σου να είσαι παιχνίδι κάποιου player και αν δεν παινέψεις τον Κ σου θα πέσει να σε πλακώσει.Αλλά όπως βλέπεις το σύνολο των ανθρώπων εδώ πέρα, δεν κάνει ανεκτή ή αντιδρά αν θέλεις στην ύπαρξη κάποιου που αυτοπροσδιορίζεται ως player και ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα για να βγάλει το κόμπλεξ του επειδή τον έφτυναν οι γκόμενες στο γυμνάσιο ή το λύκειο.

    Ο συνομιλητής thanasis μας μεταφέρει ένα κομμάτι από το *** για το πως αντιμετωπίζονται οι players στις κοινότητες στο εξωτερικό .Οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει κανόνες λειτουργίας για να μπορούν να αποφεύγουν αυτά που γίνονται εδώ μέσα.Και όπως γράφει πολύ σωστά δεν είναι πυρηνική φυσική.Είναι τρόποι για να ενταχθείς σε ένα σύνολο αθρώπων που απαρτίζουν μιια μικρή κοινωνία ομοοιδεατών.Πολύ ώριμη η τοποθέτησή του και το παράδειγμά του σε αντιδιαστολή με το τι γίνεται πέρα από τα όσα διαδραματίζονται εντός της χώρας.Δεν είναι κακό να μαθαίνουμε και από άλλους πως αντιμετωπίζουν παρόμοια φαινόμενα.
    Αυτά τα ... ολίγα...
     
  2. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Επειδη σαν γυναικα κοντευω να βγαλω σπυρια με ορισμενες τοποθετησεις που βλεπω εδω μεσα, εχω να πω ενα πραγμα:
    Δεν υπαρχει ρητο ή αρρητο οχι! Το ΟΧΙ εχει μονο μια εννοια κ αυτη ειναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ! . κ -
    Για μενα, σκεψεις του τυπου "μου ειπε οχι, αλλα το βλεμμα της ελεγε ναι" ειναι τουλαχιστον εμετικες κ σιγουρα επικυνδινες! Οταν μια γυναικα λεει οχι σ ενα πεσιμο, το εννοει περα για περα. Ουτε ναζακια, ουτε βλακειες. Αν θα ειναι ευγενικη κ δεν θα διαολοστηλει τον αλλον, δεν σημαινει οτι κανει ναζια. Ελπιζω να ειναι ξεκαθαρο για οσους βλεπουν παντου πρασινο φως.

    Κ ας περασουμε τωρα στην καυτη bdsmικη πατατα.

    Το θεμα ειναι ηθικο κ αρα υποκειμενικο. Ο καθενας προφανως εχει κ ακολουθει διαφορετικους κωδικες, που οσο λαθος κ να φανονται στον γενικο πληθυσμο, δυστυχως δεν αλλαζει κατι αυτο.

    Συνεπως, οι πεφτ-"αστεριδες" κανουν οτι τους κατεβει, χωρις να αναλογιζονται τι μπορει να προκαλεσει αυτο κ κανεις κ τπτ παλι δεν θα το αλλαξει αυτο.
    Να ξερουν μονο οτι το σωστο το καθοριζει ο υπαρχων Κ της υ, οπως κ τους κανονες του παιχνιδιου. Αυτος θα κρινει αν το πεσιμο ειναι σεβαστο η οχι. Οταν λοιπον ερχεται ο τριτος κ αλλωνιζει οπως του καπνισει, καλα θα κανει να δεχτει κ τις συνεπειες.
    Κ μην ακουσω βλακειες για μουφα κολλαρα παλι, γτ ισως οι κοπελιτσα που το φοραει, να το εβαλε σαν εντομοαπωθητικο για κατι ενοχλητικα ζουζουνια που κυκλοφορουν εκει εξω. Σκεφτειτε το!
    Κ ακομα κ ετσι να μην ειναι, ποιος ειναι αυτος που την ειδε δλδ ιπποτης με το λευκο αλογο που θα παει να σωσει την πανεμορφη κυρα απο τον "κακο" αφεντη της?
    Μην γελιομαστε, ολη την παρτη μας κοιταμε κ την καλοπεραση μας.

    Την καλησπερα μου σε ολους.
     
  3. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Ωραία, ας το αποδεχτούμε. Πιστεύεις, όμως, πως το υπερεγώ ορισμένων Κ είναι σε θέση να διακρίνει ένα πραγματικό από ένα κολάρο φούμαρα; Όταν, σε μεγάλο βαθμό, επικρατεί η νοοτροπία "μετά από μένα το χάος", πού νομίζεις πως θα οδηγήσει η αποδοχή ενός τέτοιου όρου; Κάτι μου λέει πως λίγο πολύ, όλοι θα θεωρούν πως η όποια δέσμευση είναι ανούσια, μπροστά στη δική τους ικανότητα να κυριαρχήσουν επί του άλλου.


    Όσον αφορά την άποψη πως δεν υπάρχει φλερτ στο bdsm, που εκφράστηκε από κάποια μέλη. Αν περιορίσουμε την έννοια του φλερτ σε γλυκανάλατα φληναφήματα, ανούσιους εντυπωσιασμούς και γλοιώδεις προσεγγίσεις ίσως να 'χουν δίκιο: δεν υπάρχει, ή μάλλον δε θα έπρεπε να υπάρχει. Ωστόσο, νομίζω πως στο παρόν νήμα η έννοια του φλερτ διαστέλλεται, περιλαμβάνει οποιαδήποτε προσέγγιση. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, φλερτ φυσικά και υπάρχει. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να μην υπάρχει, από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε διαπροσωπικές επαφές;
     
  4. sotiris

    sotiris Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    συμφωνώ με τα λεγόμενα της assassina και του Seduction ο οποίος απ'οτι έχω καταλάβει γνωρίζει πολλά και διαφορα σχετικά με τον χώρο αλλά δυστυχώς δεν μιλάει ( δεν ξέρω γιατί) , το ωραιο στην υπόθεση είναι ότι συμφωνώ και με την φίλτατη Uther.
     
  5. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    @sotiris: Θα ήθελες να μας πεις σε ποιά απ'όλα συμφωνείς και με ποιούς; Όχι τίποτα, αλλά Seduction και Uther έχουν εκφράσει στο νήμα διάφορες απόψεις που είναι αντίθετες μεταξύ τους σε ένα μεγάλο ποσοστό.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Κάτι δεν πάει καλά. Συμφωνώ με όλους ταυτόχρονα (εσένα, τον thanasi, τον Seduction, την kamra και την dora) πράγμα που είναι αρκούντως σχιζοφρενικό από μόνο του.

    Το flirt είναι τρόπος προσέγγισης. Το BDSM είναι lifestyle. Ένας BDSMer προφανώς και δεν μπορεί να αρκεστεί στο flirt για να κερδίσει έναν άλλο BDSMer αλλά το ίδιο κάνουν και οι vanilla που έχουν μυαλό στο κεφάλι τους.

    Το flirt έχει και ταυτόχρονα δεν έχει θέση στο BDSM. Δεν είναι πχ μαστίγωμα αλλά κάπως πρέπει να προσεγγίσεις τον άλλον.

    Όλοι έχουν κάποιο δίκιο.
     
    Last edited: 22 Μαρτίου 2011
  7. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    @ Seduction, λίγο πρόχειρα, γιατί εργάζομαι.Θα επανέλθω για αναλυτική απάντηση αν χρειάζεται.

    Σε αυτόν τον χώρο το όχι σημαίνει όχι. Εκτός αν έχουμε προσυμφωνήσει ότι το όχι θα σημαίνει κάτι άλλο το οποίο το έχουμε και αυτό προσυμφωνήσει... Αν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο, το όχι σημαίνει όχι, σε αυτό τον χώρο. Στον βανίλλα κόσμο μπορεί να σημαίνει και πουλάω πατάτες αλλα μιλάμε για αυτόν τον χώρο.

    Σε αυτόν τον χώρο λοιπόν, και πάλι η συναίνεση σε ένα παιχνίδι που συμπεριλαμβάνει 3 δεν αρκεί να δωθεί μόνο απο τους 2.
    Επίσης δεν πραγματευόμαστε τον ερωτισμό γενικώς. Αυτός είναι ένας χώρος που πραγματεύεται τον ερωτισμό μέσα στο πλαίσιο BDSM το οποίο λειτουργεί με κανόνες.

    Για τα υπόλοιπα, λίγο αργότερα.
     
  8. Angels Guardian

    Angels Guardian Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Το BDSM συμφωνώ ότι δεν μπορεί να μπει σε καλούπια και το αντιλαμβάνεται ο καθένας μέσα στο μυαλό του και το βιώνει όπως θέλει. Υπάρχουν όμως γενικές αρχές και κανόνες όπως και στη υπόλοιπη κοινωνική ζωή, είτε το θέλουμε είτε όχι. Εκτός αν δεν γουστάρει κάποιος γενικά κανόνες και αρχές οπότε το θέμα αλλάζει και πάμε σε άλλη εντελώς διαφορετική συζήτηση.

    Φυσικά και δεν την αρνούμαι. Που διέκρινες κάτι τέτοιο? Αν διαβάσεις προσεκτικά τις καταχωρήσεις μου γράφω ανοικτά ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις κατά τις οποίες κατεχόμενες υ αφήνουν ξεκλείδωτες πόρτες όπως το λες ή συναινούν. Στην πρώτη μου μάλιστα καταχώρηση ανέφερα ξεκάθαρα τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Επίσης στην δεύτερη καταχώρηση - απάντηση προς τον Arioch ανέφερα επίσης ότι έχω προσωπικό βίωμα πάνω στο θέμα. Απλά απαξιώ να τις βρω αυτές τις πόρτες και δεν αφήνω καν την υ να συναινέσει.
    Πάμε τώρα στο θέμα φλερτ. Πιστεύω ότι στις προηγούμενες καταχωρήσεις μου ήμουν ξεκάθαρος πότε είναι εφικτό να γίνεται και πότε πρέπει να σταματάει, εκφράζοντας πάντα τις καθαρά προσωπικές μου απόψεις τις οποίες φυσικά και δεν είσαι υποχρεωμένος να τις δεχτείς.

    Τι θα πει αρχές ηθικοπλαστικές ή μη?. Η έννοια των αρχών για μένα είναι μια και μοναδική και εκφράζεται απόλυτα από την ίδια την λέξη και τις έχεις ή δεν τις έχεις και όταν τις έχεις ή τις τηρείς απαρέγκλιτα ή δεν υπάρχουν. Τελεία και παύλα.

    Συμφωνώ απόλυτα με τις παραπάνω απόψεις. Αυτές όμως δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με την λεγόμενη ευθύνη που φέρει ο Κ αν η υ του ενδώσει και παίξει εν αγνοία του, Διότι υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:
    1. Αν ο Κ δεν έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στο μυαλό της και αν η υ θεωρεί ότι μαζί του νοιώθει ακάλυπτη και ανικανοποίητη πολύ απλά τίμια και ξεκάθαρα ζητά αποδέσμευση. Για άλλη μια φορά θα επαναλάβω ότι κανείς δεν κρατάει κανέναν αλυσοδεμένο.
    2. Αποκλείεται η περίπτωση να έχουν συντελεσθεί όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις και η υ απλά να ενδώσει και να παίξει για πολλούς και διάφορους λόγους? Πχ:
    α. Να θελήσει να το κάνει για λόγους εκδίκησης ίσως γιατί ο Κ της έπαιξε με κάποια άλλη.
    β. Να έχει κουραστεί από την μακροχρόνια σχέση και να θελήσει κάτι βιώσει κάτι καινούργιο.
    γ. Να της γυρίσει απλά βρε αδερφέ το μυαλό.
    δ. Μέσα της βαθιά να το έχει να παίζει τέτοια παιχνίδια.
    Σαφώς υπάρχει αυτή η περίπτωση.
    Συνοψίζοντας λοιπόν όταν κάποια υ ενδώσει και παίξει εν αγνοία του Κ της, την ευθύνη για την τέλεση της συγκεκριμένης πράξης την φέρει αποκλειστικά η ίδια και όχι ο Κ της. Από εκεί και πέρα η μόνη ευθύνη που έχει ο Κ είναι να την αποδεσμεύσει.
     
    Last edited: 22 Μαρτίου 2011
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Ίσως το έχω στο μυαλό μου λανθασμένα. Για μένα η αποποίηση ευθύνης ενός "Κ" (και ειδικά σε μια M/s σχέση) δεν μπορεί να σταθεί όπως δεν μπορεί να σταθεί η άγνοια νόμου ως δικαιολογία ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου.

    Στα παραδείγματα που αναφέρεις έχεις δίκιο, το σφάλμα είναι αποκλειστικά της "υ". Αυτό που λέω εγώ είναι πως την ευθύνη για τα σφάλματα της "υ" (ειδικά σε μια M/s σχέση) την έχει ο Κ. Είναι δικιά του δουλειά να ορίσει και να σιγουρευτεί πως η "υ" του συμπεριφέρεται με τον τρόπο που της έχει υποδείξει και γι αυτό είναι δική του ευθύνη όταν η "υ" παρεκτραπεί ακόμα και αν η "υ" έκανε του κεφαλιού της, παρακούοντας τον Κ της.

    Ελπίζω να ξεκαθάρισα το πως το εννοούσα.
     
  10. thanasis

    thanasis Contributor

    Θα εκτιμούσα να απουσίαζε το επιλεκτικό, κατά το δοκούν τεμαχίζειν των αναρτήσεών μου. 'Φχαριστώ.

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Απάντηση: Re: To φλερτ στον χώρο του BDSM


          

    Ακριβως αυτο που εννοουσα! Ο Κ εχει τον πρωτο κ τον τελευταιο λογο σ αυτα! 
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. Angels Guardian

    Angels Guardian Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Όταν δεν υπάρχει καν ευθύνη δεν υπάρχει αποποίηση ευθύνης. Αν υ υποπέσει στην πράξη για την οποία μιλάμε λόγω αποτυχίας της σχέσης η ευθύνη που φέρει ο Κ είναι τελείως διαφορετική. Είναι ακριβώς η ευθύνη της αποτυχίας. Για τα γενικά σφάλματα της υ σαφώς και υπάρχουν ευθύνες του Κ. Και έχουμε ξαναπεί ότι κύριο καθήκον ενός Κ είναι η ανάληψη και η αναγνώριση των ευθυνών του. Αλήθεια είναι δυνατόν να σιγουρευτεί ολοκληρωτικά ποτέ ένας Κ ότι η υ του θα συμπεριφέρεται δια βίου όπως αυτός έχει ορίσει και ότι δεν θα παρεκτραπεί? Το βρίσκω λίγο ουτοπικό αυτό. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν και οι τιμωρίες