Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Uther, στις 24 Μαρτίου 2011.

  1. Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια


    Α, ωραία, μια που συμπλήρωσες κάποια έξτρα, παίρνω μια ωραιότατη πάσα, για να εκφράσω εδώ μια απορία μου:

    Γιατί πολλοί και πολλές εμμένουν στην αληθινή τιμωρία για να εκφράσουν τον μαζοχισμό τους;
    Χαχα, εγώ αν είναι να τις φάω δεν έχω ανάγκη να κάνω κάτι αληθινά κακό για να τιμωρηθώ! (Άσε που θα ξενέρωνα άσχημα, αν έτρωγα ξύλο στα σοβαρά.)

    Όταν τις θέλει ο κωλαράκος μου βρίσκω αστείες δικαιολογίες που είναι και πιο καυλωτικές.
    Π.χ. πετάω εκεί μια μαλακία του στυλ "ααα χτες είδα τη γειτόνισσα στο μπαλκόνι με τα εσώρουχα και καύλωσα, μα τι κακό παιδί που είμαι, ντροπή μου, πρέπει να τιμωρηθώ" ή "ποπό άργησα στο ραντεβού, μα ντροπή μου, πρέπει να τιμωρηθώ" και καθάρισα!

    Γιατί πρέπει να είναι η τιμωρία σοβαρή;
    Αμάν πια με τις ενοχές!
     
    Last edited: 24 Μαρτίου 2011
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια


    Νομίζεις πως οι κυρίαρχοι τιμωρούν αληθινά όταν χρησιμοποιούν βία;  
     
  3. Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια

    Βρε όχι βέβαια! Εννοείται!  

    Το πρόβλημα του νήματος είναι οι υ που είναι τόσο κολλημένοι/ες με την αυθεντικότητα στην τιμωρία και τη βία και την υποταγή, που αρνούνται τη συναίνεση. Τουτέστιν "υποσυνείδητα θέλω να με τιμωρήσεις, αλλά δεν θέλω να παραδεχθώ ότι συναινώ να με τιμωρήσεις, γιατί μου χαλάει την ατμόσφαιρα".
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια

    Oι υποτακτικοί είναι πάντοτε «θύματα» Anacreon  
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια

    Από πού προκύπτουν αυτά τα συμπεράσματα?
     
  7. Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια

    Μήπως να τα βάζαμε να κλαίνε και στα ψέματα;


    Δεν μπορώ να καταλάβω πώς πιστεύεις κάτι σαν αυτό:

    ...όταν κάνεις κάτι σαν αυτό:

    Μήπως να το ξανασκεφτείς;
     
  8. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια

    Εκτός από ειρωνικός και απρεπής, είσαι και εντελώς εκτός θέματος. Διαστρέβλωσες τελείως την άποψη της νηματοθέτριας και παρουσιάζεις την δική σου άποψη ως ορθή, σε ένα τελείως διαφορετικής προοπτικής θέμα.

    Εκτίθεσαι πάρα πολύ...Κρίμα...
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια


    Μα, καμάρι μου, όποια βάζω να μου τις βρέξει, προφανώς καραγουστάρει! Κι όταν τις βρέχω εγώ επίσης η άλλη καραγουστάρει! Άρα εκπληρώνουμε ταυτόχρονα τις επιθυμίες μας! Δεν υπάρχει υπηρέτης στην εικόνα!
    Οι ψευτοτιμωρίες είναι απλώς αλατοπίπερο! Σαν παιχνίδι ρόλων! Σαν κωδικό σύνθημα "έλα να δαρθούμε!"
    Ξέρει ότι γουστάρω και ξέρω ότι γουστάρει!

    Αν εγώ είχα την παραμικρή υποψία ότι κάποια που δέρνω δεν το γουστάρει θα το έκοβα ΑΜΕΣΩΣ.
    Για τρεις λόγους:
    1. Δεν είμαι ψυχάκιας, για να θέλω την άλλη δυστυχισμένη.
    2. Δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω με αδερφούς, ειδικά αν έχουν τα δικά μου μυαλά.
    2. Δεν θα κάτσω να ρισκάρω την προσωπική μου ελευθερία, επειδή η άλλη δεν ξέρει τι θέλει ή ντρέπεται να το παραδεχτεί ή επειδή καυλώνει μόνο αν εγώ κάνω παράνομες πράξεις. Ούτε θα μυρίσω τα νύχια μου για να δω αν κατά βάθος θέλει ή δεν θέλει. Ή θα μου το ξεκαθαρίσει τι θέλει και τι όχι ή να πάει να βρει κάποιον ποινικό να την κοπανάει, που δεν πολυσκοτίζεται για το αν αυτή θα γουστάρει ή όχι, διότι έχει ήδη 30 μηνύσεις εις βάρος του - συν μία δική της, σύνολο 31.

    Κι εγώ, να σκεφτείς δεν είμαι καν Κ, ώστε να προχωράω σε ακραία βίαιες πρακτικές. Αν λοιπόν αυτά ισχύουν μία για μένα όπως είμαι τώρα, φαντάσου πόσο πιο πολύ θα ίσχυαν, αν ήμουν Κ, άρα σε πιο λεπτή θέση.
     
  10. Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια


    Λοιπόν, για να μην τσακωνόμαστε άσκοπα, ας βάλουμε τα πράγματα στην ορθή τους προοπτική.

    Η νηματοθέτρια πάνω κάτω είπε ότι υπάρχουν κάποιοι/ες υ που δεν τη βρίσκουν όταν υπάρχει ρητή και εκπεφρασμένη συναίνεση και προτιμούν να υφίστανται υποταγή και βία χωρίς να φαίνεται ότι συναινούν, δηλαδή σαν να γινόταν στα σοβαρά.

    Εγώ είπα ότι την πιο πάνω συμπεριφορά τη θεωρώ "ναζάκι" και ότι αυτή η συμπεριφορά είναι λάθος και ότι κανονικά πρέπει πάντα να είναι ρητή και εκπεφρασμένη και οριοθετημένη η συναίνεση, αν θέλουμε να μιλάμε για bdsm και όχι για απλά εγκληματικές συμπεριφορές. Και εξήγησα ότι αυτά τα "ναζάκια" γίνονται, διότι ο/η υ νομίζει ότι πάντα θα βρίσκει άτομα πρόθυμα να ανεχτούν τέτοιες αντιφατικές συμπεριφορές. Εξήγησα ότι αυτή η λάθος αντίληψη "θεραπεύεται" όταν αντιληφθούμε ότι δεν ζούμε για πάντα και επομένως πρέπει εδώ και τώρα να απολαύσουμε τη ζωή μας και να επιδιώξουμε να βιώσουμε αυτά που μας αρέσουν, χωρίς να τα θέλουμε όλα στο πιάτο.

    Κι εσύ νόμισες ότι εγώ μίλησα υπέρ της βίας χωρίς συναίνεση και μου τη μπήκες.

    Γι' αυτό σου είπα να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα.


    ...
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια

    Από που προκύπτει ότι οι ανάγκες ενός μαζοχιστή υποτακτικού καλύπτονται από την κακοποίηση; Η κακοποίηση δεν είναι το προσεκτικό παιχνίδι που εξιτάρει δύο ανθρώπους μέσα σε μια S/m σχέση. Μου είναι δύσκολο να δεχτώ ότι ένας μαζοχιστής τη βρίσκει με το να τρώει κλωτσομπουνίδια και να πηγαίνει με σπασμένα άκρα και πλευρά στο νοσοκομείο επειδή ο κάφρος με τον οποίο έχει σχέση είχε τα νεύρα του.

    Εκτός και αν εννοείς κάτι διαφορετικό με τον όρο κακοποίηση οπότε σκόπιμο θα ήταν να διευκρινήσεις τι έχεις στο μυαλό σου.
    Και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω από που κάνεις την επαγωγή ότι αυτό συμβαίνει επειδή καλύπτονται εν αγνοία τους οι ανάγκες τους. Τα θύματα κακοποίησης παραμένουν θύματα όχι γιατί τη βρίσκουν αλλά γιατί φοβούνται αυτόν που τα κακοποιεί το οποίο συνήθως συνοδεύεται από πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση.
    Μιλάμε για κακοποίηση; Αν ναι πώς μπορεί να λειτουργεί αυτό θετικά;
    Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω τη συλλογιστική σου και τη βεβαιότητά σου ότι θα κάνουν αυτό που λες.
     
  12. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: ψυχολογικός μηχανισμός διέγερσης και άγνοια

    Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί την περιγραφή αυτή την ονόμασες συμπερασματική οπότε δεν ξέρω αν θα απαντήσω σε αυτό που ρώτησες αλλά θα προσπαθήσω γράφοντάς την πιο αναλυτικά...


    Έχω παρατηρήσει ότι αρκετός αριθμός υποτακτικών έχουν εμπειρία με σχέσεις κακοποίησης. Αυτό είναι απλά παρατήρηση. Αρκετός αριθμός σε σχέση με αυτές και αυτούς που έχω γνωρίσει εγώ. Μπορεί να είναι οι μόνοι ή και το ποσοστό να είναι ελάχιστο. Δεν νομίζω ότι διαφέρει η ερώτηση μου σε σχέση με αυτο.

    Μία τέτοια σχέση, δίνει το έδαφος σε έναν μαζοχιστή υποτακτικό, ικανοποίησης των αναγκών του, με το πρόσχημα της άγνοιας.

    Μέσα σε μία σχέση κακοποίησης, εφόσον υπάρχει κακοποίηση, αν αυτός που την υφίσταται είναι μαζοχιστής θα μπορούσε ένα μέρος του μαζοχισμού του να ικανοποιείται. Θα μπορούσε και όχι. Κάποιοι όμως απο αυτούς που έχω γνωρίσει, αδυνατούν να λειτουργήσουν σεξουαλικά χωρίς καταστάσεις κακοποίησης, ή τουλάχιστον για κάποιο λόγο πάνε και πεφτουν πάντα σε τρελούς ενώ οι υπόλοιποι τους/τις αφήνουν παγερά αδιάφορους/ες.

    Το πρόσχημα της άγνοιας αναφέρεται σε εκείνες τις περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ γυρίζουν τον κόσμο γυρω γύρω γκρινιάζοντας και διατυμπανίζοντας την κακοποίηση που υφίστανται, δεν κάνουν κάτι για να φύγουν και όταν φεύγουν, πάνε και δημιουργούν μία νέα τέτοιου είδους σχέση. Προφανώς, κάτι ικανοποιούν. Κάποιο κύκλο, κάποια σταθερά, κάποια ενοχικότητα. Κάτι ικανοποιούν μέσα τους.. (όχι απολαμβάνουν).
    Η Άγνοια εκφράζεται σε 2 τομείς. Ο ένας είναι, άγνοια της δικής τους συμμετοχής σε αυτό, και ο άλλος είναι η άγνοια του τι πρόκειται να κάνει ο σύντροφος που τους κακοποιεί, την επόμενη μέρα.


    Δηλαδή αφήνουν χώρο να συμβεί με διάφορες δικαιολογίες αλλά και έχοντας οι ίδιοι άγνοια για τον λόγο που ο έτερος τους κακοποιεί, για τους τρόπους που θα εφαρμόσει στο μέλλον και τέλος για τον χρόνο που θα υποστούν την κακοποίηση.
    Αυτό είναι παρατήρηση. Αφήνουν (αυτοί οι ΄άνθρωποι που είναι σε τέτοιες σχέσεις και δεν φεύγουν) να συμβαίνει, όσο μένουν εκεί. Όσο μένουν εκεί, συνήθως δεν ξέρουν τι πρόκειται να θυμηθεί στον άλλο ότι τον πείραξε για να τους σπάσει στο ξύλο. Δικαιολογίες συνήθως είναι: Μένω για τα παιδια. Δεν ξέρω που να πάω. Δεν έχω κανέναν να με βοηθήσει. Έφταιγα κι εγώ γιατί τον προκάλεσα. Όμως με αγαπάει και αυτό το δείχνει. Ήταν μεθυσμένος. Δυσκολεύεται που δεν έχει δουλειά. Φοβάμαι ότι δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς εμένα. Δεν το ήθελε. Φοβάμαι ότι θα φρικάρει και θα με κυνηγήσει . κ.ο.κ.

    Ελπίζω αυτά να απαντάνε.