Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To φλερτ στον χώρο του BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 15 Μαρτίου 2011.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Συμφωνώ ότι δεν λειτουργούμε σαν κοινότητα. Αλλά αντι να μιλάω με ένα δεδομένο στο οποίο θα σκοντάφτεις συνέχεια και θα σε κάνει να μην μπορείς να συνεχίσεις στον υπόλοιπο συλλογισμό, παίρνω σαν δεδομένο αυτό που θα σε κάνει να δεις και τον υπόλοιπο συλλογισμό και αυτό που θα σου δείξει ότι είτε κοινότητα, είτε όχι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

    Το πως θα μπορούσε ή θα έπρεπε να συσταθεί κοινότητα είναι νήμα απο μόνο του. Αν το ανοίξουμε σε επόμενες μέρες το συζητάμε.

    Νομίζω ότι εμείς θα σκοντάφταμε σε νομικά ζητήματα.
     
  2. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Δεν ειπα οτι εσυ εισαι ετσι Seduction. Mιλησα για δικες μου προσωπικες εμπειριες οπως σωστα παρατηρησες.

    Κ επειδη μου εχει τυχει ουκ ολιγες φορες ο αλλος να με φλερταρει κ να νομιζει οτι αυτα που λεει κ κανει ειναι κολακευτικα, σου λεω απλα οτι για μενα δεν ηταν. Ηταν ακρως προσβλητικα κ γλοιωδη.

    Γι αυτο επεμεινα κ επιμενω.

    Την καλησπερα μου επισης.

    ---------- Post added at 16:06 ---------- Previous post was at 15:53 ----------

    Αυτο ειναι απο εμενα:"Υπαρχουν πολλοι Κ που δεν θα ειχαν κανενα προβλημα με το να φλερταρουν την υ τους. Υπαρχουν κ αλλοι που το θεωρουν το χειριστο που μπορει να τους κανεις."

    Κ αυτη ειναι η απαντηση σου: "Αλλο πράγμα μη πετάς πέτρα στην αυλή μου γιατί με ενοχλεί, άλλο πράγμα μη πετάς πέτρα σε εγκαταλελειμμένη αυλή γιατί ενοχλείς τα χόρτα, άλλο πράγμα μη πετάς πέτρα στη Θάλασσα γιατί ενοχλείς τα ψάρια, άλλο πράγμα μην πετάς πέτρα στην αλάνα γιατί ενοχλείς την ησυχία της φύσης!

    (Μην βάζεις στην συζήτηση μας, όσες μου επιτίθενται, γιατί το κάνουν κλπ, γιατί ακόμα μια φορά θα μιλήσεις χωρίς να γνωρίζεις τα γεγονότα. Επιπλέον δεν έχει καμία σχέση με το νήμα και το θέμα του)."


    Σορυ αλλα δεν σε πιανω.

    Με ποιο τροπο βαζω στην συζητηση ατομα που σου επιτιθενται?
    Κ πως αυτο που σου εγραψα ειναι ασχετο με το νημα?

     
     
  3. ss

    ss Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Με βαση το παραπανω θα ηθελα να πω το εξης. Πιστευω πως υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα στο φλερταρω με κανω καμακι/τρελο αγαρμπο χωσιμο
     
  4. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Για σενα, φιλε μου. Οχι για ολους ομως.

    Φαντασου οτι του ελεγα οτι αυτα που λεει δεν ειναι σωστα κ με προσβαλουν κ εκεινος συνεχιζε το βιολι του. Κ δεν ηταν ο μοναδικος που μου εχει κανει τετοιο πεσιμο. Υπαρχουν πολυ του συναφιου του εκει εξω.
    Ρωτα φιλεναδες σου κ θα δεις οτι εχω δικιο. Στις περισσοτερες γυναικες εχουν τυχει τετοιοι χλυμιτζουρες.
     
  5. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Χλιμιτζουρες? Το λετε κι εσεις στην Κρητη κοριτσαρα μου αυτο? Εμεις τους μεγαλους πεφτουλες στην Πατρα τους λεμε και.....καραβοχλιμιτζουρες, για να δωσουμε εμφαση!
     
  6. ss

    ss Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Eιμαι σιγουρη γι αυτο το εγραψα. Δεν ξερουν απλα πως να παιξουν το παιχνιδι του φλερτ, τι ειναι το φλερτ. Και αυτο ισχυει και για αντρες και για γυναικες. Οσο χλυμιτζουρας μπορει να γινει ενας αντρας αλλο τοσο ξενερωτη και εκτος τοπου και χρονου μπορει να γινει μια γυναικα.
     
  7. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Κ καπως αλλιως τους λεμε, αλλα δεν θελω να βγει απο μεσα μου ο οχετος! 


    Σορυ, δεν ειδα οτι εισαι κι εσυ κοριτσακι...  

    Ναι, συμφωνη. Το κακο ομως ειναι οτι νομιζουν οτι αυτη η αηδια που κανουν, λεγεται φλερτ!  

    Βρε δεν #@$%&* να ξελαμπικαρουν, λεω εγω!
     
  8. NesaeaUK

    NesaeaUK New Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Εαν δεν υπαρχει κοινοτητα, τοτε δεν χρειαζεσαι την εγκριση της. Οι κανονες δεν προηγηθηκαν της κοινοτητας, αλλα διαμορφωθηκαν παραλληλα με αυτη, για αυτη. Αφορουν στην επιβιωση της κοινοτητας, αλλα και στου ατομου. Οι προσωπικοι μου κανονες ειναι σαφως πιο αυστηροι απο αυτους της κοινοτητας γιατι ετσι θεωρω πως επιβιωνω επιτυχεστερα μεσα στο συνολο. Εχουμε καταπιαστει με το δηθεν ταμπου του φλερτ και στην πορεια ο νηματοθετης εχει ταμπουριασει την προσωπικη αλλα και κοινωνικη ηθικη. Οσο και να απελευθερωθει κανεις ερωτικα, δεν επιθυμει να μοιασει στα ζωα που ακομα και αυτα οταν ζουν μεσα σε ομαδες εχουν κανονες. Ακομα και τα ζωα καταλαβαινουν πως για να διαφυλαχθει η επιβιωση του ενος, πρεπει να διαφυλαχθει η επιβιωση της ομαδας. Εαν συμπεριφερεσαι σαν να εισαι μονος, τοτε τι θεση αναζητας στην ομαδα/κοινωνια/κοινοτητα;

    Ο ασκητισμος η ο μοναχισμος και το σεξ δεν βιωνονται ποτε μαζι.
    Χιλιαδες χρονια με τον εναν (βλ. θρησκεια) η τον αλλον (βλ. πολιτεια) τροπο οι ομαδες διαφυλαττουν την ιδιοκτησια. Υπαρχει σοφια σε αυτο. Ψαξ'το.
     
    Last edited: 30 Μαρτίου 2011
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    ρεπ
     
  10. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Υπήρχαν σημεία, που δεν αφορούσαν την κοινότητα και όμως τα προσπέρασες

    Οπως πχ αυτό:

    Λάβε υπόψη σου πως δεν είμαστε Ταλιμπάν, να σέρνουμε την γυναίκα που απάτησε το σύζυγο της για να την λιθοβολήσουμε την πλατεία, αντίθετα ο πολιτισμός του δυτικού κόσμου έφτασε στο σημείο της αποποινικοποίησης της μοιχείας.

    Οταν η κυβέρνηση του Α. Παπαννδρέου έκανε το σχετικό άρθρο 8 του Νόμου 1272/82, ξέρεις ποιός αντέδρασε; Η Εκκλησία της Ελλάδος!!! Βγάλε τα συμπεράσματα σου και ο κάθε αναγνώστης επίσης. (Να το γράψω και ωμά. Δεν γίνεται να βρισκόμαστε στον χώρο του BDSM και να ταυτιζόμαστε με την ηθικοπλασία της εκκλησίας!)


    ή αυτό:

    Σε ότι αφορά τον χώρο μας, το πλαίσιο D/s είναι ξεκάθαρο. Ο Κ και μόνο ο Κ (όχι η "ιερή βίβλος" του BDSM, όχι κανένας γενικός κανόνας) θέτει τους κανόνες που θα κινηθεί η υ.-

    Επιμένω στο "η κάθε περίπτωση ξεχωριστά και όχι βάση ενός γενικού κανόνα, παραθέτοντας και αυτό που γράφει η _Ivory_

    Αλλο πράγμα μη πετάς πέτρα στην αυλή μου γιατί με ενοχλεί, άλλο πράγμα μη πετάς πέτρα σε εγκαταλελειμμένη αυλή γιατί ενοχλείς τα χόρτα, άλλο πράγμα μη πετάς πέτρα στη Θάλασσα γιατί ενοχλείς τα ψάρια, άλλο πράγμα μην πετάς πέτρα στην αλάνα γιατί ενοχλείς την ησυχία της φύσης!

    Σε δικό μου νήμα, Συναντήσεις, "κοινότητα" κλπ έχει συζητηθεί το θέμα. Παρόλα τα 229 posts σε χώρο 20 σελίδων, ΔΕΝ δόθηκε καμία απάντηση, στα παρακάτω ερωτήματα που έθεσα και σε σένα

    Σε ρώτησα, κάτω από ποιές προϋποθέσεις και ποιές διαδικασίες θα βγεί αυτό το "συμβούλιο των σοφών", ποιοί θα τους επιλέξουν και με ποιό τρόπο; Πως και από ποιούς θα επιλεγούν, με τι κριτήρια, αυτοί που θα τους επιλέξουν; Στη συνέχεια, θα βγάλουν ένα νόμο για κάθε ζήτημα που θα ισχύει για όλους ή θα εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά; Ολα τα παραπάνω θα τα αποφασίζει μόνο το "ΔΣ" ή κάθε φορά θα περνούν από την έγκριση της "Γενικής συνέλευσης";

    Οσοι γράφετε συνεχώς ή αποσπασματικά για "κοινότητα", δεν γνωρίζω γιατί το κάνετε, αλλά μένετε μόνο σε αυτό. Κ Α Ν Ε Ι Σ ποτέ δεν έδωσε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, Κ Α Ν Ε Ι Σ ποτέ δεν έκανε ξεκάθαρη τοποθέτηση για το πως νομίζει ότι μπορεί να λειτουργήσει πρακτικά η Ελληνική κοινότητα του BDSM. Εάν νομίζεις ότι μπορείς να το κάνεις εσύ, ειλικρινά με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο εγώ, όσο και πολλά μέλη πιστεύω, θα διαβάσουμε τις θέσεις σου. Αναφέρθηκες σε νέο νήμα σχετικά, εντός των ημερών. Εν αναμονή λοιπόν.

    Ούτε καν θα έφτανε ποτέ το εγχείρημα στο νομικό του πλαίσιο είναι η γνώμη μου. (Αναφέρομαι σε κοινότητα που θα περιελάμβανε όλες τις τάσεις - μοτίβα κλπ του BDSM και που θα ήταν αποδεκτή απ' όλους τους ανθρώπους του χώρου. Δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ ένα τέτοιο καταστατικό)

    Μα φυσικά έχεις δίκαιο. Συμβαίνει (δυστυχώς) συχνά το γεγονός που αναφέρεις. Θεωρώ πως η τοποθέτηση της ss καλύπτει περισσότερο τα ενδεχόμενα. Υπάρχουν και "χλιμίτζουρες" και "ξενέρωτες"

    (Oσα δεν κατάλαβες πήγαιναν στην Uther)

    Σωστή άποψη κατά την γνώμη μου.

    Αναφαίρετο δικαίωμα σου να διαμορφώνεις τους προσωπικούς σου κανόνες, όσο αυστηροί κι αν είναι αυτοί. Σέβομαι απόλυτα την επιλογή σου σε ατομικό επίπεδο.
    Οταν όμως αναφερόμαστε σε κοινότητα - ομάδες κλπ πρέπει όχι μόνο να σεβαστούμε, αλλά και να προφυλάξουμε τις μειοψηφίες και την διαφορετικότητα τους. Εχω ανοίξει ένα ειδικό θέμα σχετικά, Πλειοψηφία vs Μειοψηφία . Θα χαρώ να διαβάσω την ανάλυση της σκέψης σου.

    Αναφέρθηκες στην ερωτική απελευθέρωση, αλλά μάλλον ξέχασες ότι ως νοοτροπία - κίνημα κλπ πέτυχε, επειδή ακριβώς έσπασε κανόνες. Οχι απλά τους έσπασε, αλλά τους κομμάτιασε. Τώρα στο όνομα της, ζητάς να δημιουργηθούν κανόνες; (!) Τι είδους;

    Δεν ξέρω αν είχες την υπομονή να διαβάσεις όλα τα posts, αλλά αν το έκανες, δεν θα διέκρινες μόνο ταμπού κατά του φλερτ, αλλά θα διάβαζες και κορώνες του στυλ, "το BDSM δεν έχει φλερτ" (!!!).

    Στην αναφορά σου στα ζώα, θα σου απαντήσω με τα λόγια ενός άλλου μέλους, τα οποία προσυπογράφω:

    Σχετικά με τις ιδιοκτησίες στα του χώρου μας, δεν χρειάζεται ο Κ την προστασία από καμια ομάδα - κοινότητα... για να μη του φύγει η υ του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να της προσφέρει πληρότητα μέσα από ουσιαστική Κυριαρχία.
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM



    Δεν εξέφρασα ποτέ ότι θα έπρεπε να ποινικοποιηθεί το φλερτ. Είναι σαν να σου έγραψα: " Δεν υποστηρίζω τη μοιχεία όπου αυτή δεν είναι προσυμφωνημένη" Και να μου απαντάς... "Μα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε σε θάνατο αυτούς που το διαπράτουν"... Ναι δεν μπορούμε. Αλλάζει το νόημα των λέξεων μου; Όχι. Εξακολουθώ να μην σέβομαι τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να είναι ειλικρινείς και να θέτουν τη σχέση τους σε ειλικρινή βάση. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι είναι κότες γιατί πολύ απλά δεν πάνε να βρούνε κάποιον που θα το διασκεδάζει μαζί τους. Εξακολουθώ να τους θεωρώ υποχθόνιους και πνευματικά βαμπίρς. Δεν είπα ότι πρέπει να εξαλειφθούν απο τον πλανήτη. Απλά ότι θα περνάγαμε καλύτερα χωρίς την παρουσία τους. Και αυτό ως προσωπική άποψη, δεν αλλάζει.

    Εκτός αυτού, το ότι έχει αποποινικοποιηθεί και η μίζα σε αυτή τη χώρα δεν είναι επαρκές επιχείρημα για την εγκυρότητα του νόμου. Υπάρχουν άλλα σοβαρότερα επιχειρήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς. Την τάση του συνόλου σίγουρα δεν θα έπρεπε κανείς να την παίρνει στα σοβαρα. Εκτός αυτού σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, εγώ που δεν εξασκώ τέτοιες πρακτικές, ανήκω στη μειοψηφία η οποία προφανώς καταπιέζεται απο την πλειοψηφία που τις εξασκεί πάνω μου χωρίς να με ρωτάει.

    Γενικότερα τα επιχειρήματα που έχει χρησιμοποιήσει είναι αντιστρέψιμα. Φαντάζομαι ότι αν σκεφτεί κανείς και πάνω στα δικά μου, στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξει. Η νωθρότητα της επιχειρηματολογίας είναι προφανής σε οποιοδήποτε θέμα εκφράζεται δια του λόγου και αντί του πειράματος.

    Δεν ξέρω τι είναι αυτό το άρθρο. Οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω. Αλλά δεν έχω κάποιο ταμπου σε σχέση με το αν οι αρχές μου συνάδουν με τις αρχές της εκκλησίας ή του ναζισμού ή του κομμουνισμού ή δεν ξέρω κι εγώ ποιανού άλλου.

    του κανόνες που θα κινηθεί Η υ. Όχι ο Κ που την πέφτει στην υ.
    Περί αυτού το παρόν νήμα.'Οσο κι αν ήθελες να ακουσεις απόψεις για την υ. Δεν με ενδιέφερε ποτέ η θέση της στο παρόν νήμα. Το ένα κινείται ανεξάρτητα του άλλου και δεν μπορεί να συνδυαστεί για να αφαιρέσει ή να σηκώσει την ευθύνη του Κ που την πέφτει σε μία δεσμευμένη υ.
    Το συμβούλιο των σοφών θα βγει με ψηφοφορία. Είναι προφανές. Στην αρχή θα το συντελέσουν οι διοργανωτές και εν συνεχεία όταν συσταθεί η κοινότητα σε τυπικό πλαίσιο, με ψηφοφορία. Θα τους επιλέξουν με βάση τα προσωπικά τους κριτήρια. Κριτήρια τα οποία φαντάζομαι αφορούν την εμπειρία, την χρησιμότητα , την συμβολή , την συναισθηματική ωριμότητα κ.ο.κ.

    Γενικούς κανόνες που θα πρέπει να σέβονται όλοι. Κανόνες που θα έχουν και αντίστοιχες κυρώσεις. Θα περνούν απο την έγκριση της γενικής συνέλευσης σε περίπτωση που δεν έχει προβλεφθεί μία συγκεκριμένη κατάσταση ή σε περίπτωση διχογνωμίας του συμβουλίου ή σε περίπτωση μεγάλης κύρωσης πχ διαγραφής μέλους.
    Δεν θα φτιάξω νέο νήμα, γιατί δεν πιστεύω ότι θα ασχοληθεί πολύς κόσμος σοβαρα. Επίσης έχουμε να περάσουμε τόσες σελίδες για το αν θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε που στο τέλος θα χαθεί το νόημα του νήματος. Σε περίπτωση όμως που συσταθεί ομάδα, με εγγραφές μελών και καταστατικό και όρους και σε περίπτωση που για να γραφτεί κάποιο μέλος θα πρέπει να έχει προταθεί από 2 παλαιότερα μέλη, κάτι μου λέει ότι τα 3/4α του φόρουμ, θα γραφόντουσαν, ακόμα κι αν απαιτούσε συνδρομή.

    Γενικά αυτά τα πράγματα λειτουργούν αλλιώς. Πρώτα το φτιάχνεις, μετά καλείς κόσμο, μετά το αναδιοργανώνεις με βάση τον κόσμο που ήρθε και τις ανάγκες που προκύπτουν.

    Αν αρχίσω τώρα να συζητάω την ύδριση ενός μουσικού συγκροτήματος, να είσαι σίγουρος, δεν θα φτιαχτεί ποτέ. Αν το ιδρύσω και ψάξω για μέλη, θα έρθει πολύς κόσμος.
     
  12. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Γυροφέρνουμε τις λέξεις.
    Δεν υπάρχει προσυμφωνημένη απιστία!
    Εξακολουθείς να μη σέβεσαι τις αδύναμες γυναίκες ή τις γυναίκες που πιθανόν να βρεθούν σε στιγμή αδυναμίας και μάλιστα να τις χαρακτηρίζεις ως υποχθόνιες και πνευματικά βαμπίρ (!) Εξακολουθείς δλδ να πετάς στο ίδιο τσουβάλι όλες τις περιπτώσεις. Είναι η άποψη σου. Διαφωνούμε.

    Οραματίζεσαι μια ομάδα/κοινότητα χωρίς την παρουσία τους (!), όμως ξεχνάς πως, αν όχι η κάθε γυναίκα, αλλά οι περισσότερες έχουν την πιθανότητα, κάποια στιγμή να πράξουν απιστία (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στη σχέση τους. Δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι Uther και ευτυχώς κατά την γνώμη μου. Θα ήταν πολύ βαρετό.

    Αυτό ακριβώς σου εξηγώ. Το να είσαι σε μια ομάδα μπορεί κάλλιστα να σημαίνει πως σε πολλά σημεία, οι απόψεις σου και η στάση σου ταυτίζονται με την πλειοψηφία και σε άλλα είσαι η μειοψηφία. Γι αυτό δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρξουν κανόνες που να αγκαλιάζουν όλα τα ζητήματα και να καλύπτουν όλα τα ενδεχόμενα.

    Το νήμα κινείται για το αν υπάρχει ένας γενικός κανόνας που το απαγορεύει. Η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να υπάρχουν Κ που φλερτάρουν δεσμευμένες υ, αν δεν υπάρχουν δεσμευμένες υ που ενδίδουν σε αυτό το φλερτ. Εσύ πιστεύεις πως κάτι τέτοιο, όχι μόνο δεν πρέπει να γίνεται, αλλά πρέπει και να οριοθετείται - προστατεύεται - τιμωρείται από έναν κανόνα που θα έχει ορίσει η δήθεν κοινότητα. Εγώ πιστεύω πως δεν χρειάζεται ο Κ την προστασία από καμία ομάδα - κοινότητα... για να μη του φύγει η υ του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να της προσφέρει πληρότητα μέσα από ουσιαστική Κυριαρχία. Πάνω σε αυτό συζητάμε.

    Πρόσεξε μερικά από τα κενά που έχει η άποψη σου

    Ποιοί θα είναι αυτοί που θα απαρτίσουν το εκλογικό σώμα; Oποιος κατά δήλωση του, γνωρίζει η βιώνει το BDSM; Δες μόνο το φόρουμ. Yπάρχει η σκέψη (και δεν υπάρχει τυχαία) σε αρκετά μέλη, πως ένα μεγάλο ποσοστό όσων εισέρχονται και υπάρχουν κατά καιρούς στο φόρουμ, δεν έχουν ιδέα για τον χώρο μας. Στο σκεπτικό σου, θα μπορεί ο καθένας (πχ 18 ετών female slave, 20 ετών Master κ.ο.κ) και μόνο από δήλωση του να έρχεται και να ψηφίζει ώστε να διαμορφωθεί το συμβούλιο των σοφών;

    Δηλαδή θα διαμορφώσουν καταστάσεις με την ψήφο τους, άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι "BDSM είναι να γαμοσταυρίζεις και να σπας στο ξύλο την υ" ή άνθρωποι που πιστεύουν πως "BDSM είναι να βρεις κάποιον να σου κάνει τα χατίρια" κλπ κλπ κλπ;

    Θα υπάρχει μια επιτροπή που θα επιλέγει την ικανότητα, τις γνώσεις και τα βιώματα κάποιου να ενταχθεί στο εκλογικό σώμα; Mε ποιά κριτήρια; Ποιοί θα θέσουν τα κριτήρια και βάση ποιάς λογικής; Ποιοί και με ποιές προϋποθέσεις θα ορίσουν αυτή την επιτροπή; .... Καταλαβαίνεις πόσο πάσχει η σκέψη του εγχειρήματος;

    Πιστεύεις πως μπορεί να σχηματιστεί-διαμορφωθεί καταστατικό που να εμπεριέχει την κάθε τάση, και μόνο ως καταγραφή, του BDSM; Ενός ερωτικού χώρου, τόσο ανοιχτού στις επιθυμίες του καθενός αλλά και με τόσο τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ των επιθυμιών του ενός και του άλλου;

    Να συμφωνήσω μαζί σου εδώ, (μόνο προς χάρη της συζήτησης) και να σου απευθύνω ένα ερώτημα. Γιατί πιστεύεις πως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο ως τώρα; Tόσοι-ες ομιλούν για "κοινότητα" και δεν άρχισαν να αναφέρονται σε κοινότητα σήμερα ή χθες.

    Μήπως γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να δημιουργηθεί Ελληνική κοινότητα BDSM; Μήπως γιατί δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι-ες στην δυναμική της; Μήπως γιατί δεν έχουν ακούσει τα "στη βράση κολλάει το σίδερο", "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα"; Μήπως γιατί πολύ απλά ο ερωτισμός του ανθρώπου δεν χωρά σε κοινότητες;