Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To φλερτ στον χώρο του BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 15 Μαρτίου 2011.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Δεν τις θεωρώ αδύναμες. Τις θεωρώ γαιδούρες. Και ναι. Εξακολουθώ να μην τις σέβομαι.
    'Αλλο το ανθρώπινο λάθος, άλλο εκμεταλλεύομαι τις στιγμές αδυναμίας ενός ανθρώπου (όπως όρισες εσύ το φλερτ) και άλλο βασίζω την κοσμοθεωρία μου στην απόδειξη του να ονομάσω το λάθος σωστό και το σωστό λάθος.

    Οι κανόνες δεν ορίζονται με βάση την πλειοψηφία. Αλλιώς θα επιτρεπόταν και η χρήση ναρκωτικών ή το παραεμπόριο σαρκός. Οι κανόνες ορίζονται με βάση την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της μειοψηφίας. όχι του δικαιώματος της μειοψηφίας να καταπατάει τα δικαιώματα της πλειοψηφίας.Αυτο το δικαίωμα δεν το έχει ούτε η πλειοψηφία ούτε η μειοψηφία.

    Δεν συζητάμε τι θα έπρεπε να κάνουν οι Κ για να μην τους φύγει η υ. Συζητάμε αν θα έπρεπε ένας Κ να προσπαθήσει να πάρει την ιδιοκτησία κάποιου άλλου Κ και αν υπήρχε οριοθετημένη και λειτουργική κοινότητα, αν θα έπρεπε να αποβληθεί κάποιος για αυτή του τη συμπεριφορά.


    Εξαρτάται απο το πόσο αυστηρά κριτήρια θα θέλαμε να έχουμε ως κοινότητα. Αν θέλουμε μπορούμε και να βάζουμε τεστς. Αν δεν θέλουμε, μπορούμε να δεχόμαστε όλους όσους δηλώνουν αυτό που θέλουν.

    Πράγματι. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να έχεις κι εσύ ψήφο, γιατί εσένα κατηγορούν ότι δεν είσαι Μάστερ. Θα το θεωρούσες νορμαλ να κρίνω εγώ ή ο καθένας αν θα έπρεπε να έχεις ψήφο επειδή κάποιοι λένε ότι δεν είσαι αληθινός Μαστερ; Όχι. Άρα μια χαρά μου ακούγεται αυτή η συνθήκη.

    Κριτήρια έχουμε όλοι. .Πιστεύω , αν θέλουμε να ελέγχουμε το ποιόν κάποιου γίνεται. Απλά αυτό θα μας κάνει μια εξαιρετικά στριμμένη κοινότητα. Αλλά αν αυτό θέλουμε, γιατί όχι; Είναι καλύτερα δηλαδή να λειτουργούμε σαν σκουπιδοφάγοι; Μπάτε σκύλοι αλέστε κτλ;

    Ναι. Ο χώρος μας έχει ορισμένες κατηγορίες, εκ των οποίων κάποιες αρκετά ανοιχτές. Πχ Κινκυ φετιχιστές. Όσοι νιώθουν ότι δεν χωράνε τα κουβαδάκια τους και σε άλλη παραλία. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια για όλους. Δεν χωράνε στο σύλλογο ομοφυλόφιλων οι ετεροφυλόφιλοι. Είναι προφανές. Δεν έχουν λόγο να πάνε να γίνουν μέλη.


    Νομίζω ότι υπάρχει κάποιο νομικό κόλλημα. Θα πρέπει να ρωτήσουμε κάποιον που ασχολείται για συγκεκριμένη απάντηση. Η γνώμη μου είναι ότι δεν έχει συσταθεί κάποιο τυπικό πλαίσιο, γιατί πολύ απλά είμαστε όλοι Έλληνες  

    Προτιμούμε το μπάχαλο. Μας βολεύει. Φοβόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη, φοβόμαστε να δεσμευτούμε ότι θα δώσουμε χρόνο, φοβόμαστε να στιγματιστούμε κ.ο.κ
     
  2. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    *Eίπαμε, είναι η άποψη σου. Καταγράφηκε.
    ** Εχουμε μια ωραία συζήτηση με επιχειρήματα στις διαφωνίες μας. Μην την χαλάσουμε γράφοντας πράγματα που δεν ισχύουν. Σε ποιο σημείο του νήματος έδωσα εγώ τέτοιον ορισμό στο φλερτ; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό είναι ή λάθος ισχυρισμός σου ή ψεύτικος ισχυρισμός. Η ανακάλεσε ή παρουσίασε το απόσπασμα από τον γραπτό μου λόγο που να αποδεικνύει αυτό που έγραψες.

    To ίδιο ακριβώς λέμε.

    Δεν το έχεις καταλάβει ότι εδω μέσα βρίσκονται ενήλικες άνθρωποι; Δεν αναφερόμαστε πουθενά σε πράξεις που αφορούν ανήλικους, δεν τοποθετήθηκε κανείς για βιασμό. Ή για κάτι παράνομο. Συζητάμε για προσέγγιση με ευγένεια και για φλερτ με όμορφο τρόπο που αν θα ευδοκιμήσει θα στηρίζεται στην συναίνεση, αν όχι θα γίνει αποδεχτό με σεβασμό. Σου θυμίζω τις λέξεις κλειδιά: "Eνήλικες, φλερτ, συναίνεση"

    Σε ποιούς αναφέρεσαι όταν γράφεις "θα θέλαμε"; Απαντάς σαν να υπάρχει ήδη κάτι δομημένο, ενώ συζητάμε με ποιόν τρόπο αυτό μπορεί να ξεκινήσει.

    Δεύτερη φορά αναφέρεσαι προσωπικά. Και το κάνεις, από τη στιγμή που δεν με γνωρίζεις, πατώντας πάνω σε τι; Μεταφέρεις στο νήμα κουτσομπολιά; Aποδέχεσαι με την μεταφορά σου εδώ, προσωπικές επιθέσεις που κάνει κάποιος, παραβιάζοντας τους ήδη υπαρκτούς κανόνες του φόρουμ και από την άλλη μιλάς για σεβασμό στους κανόνες που "θα" δημιουργηθούν;

    Ποιοί να θέλετε να ελέγχετε το ποιόν κάποιου, Uther; Δεν καπελώνεται ο ερωτισμός

    *Οχι, ο χώρος μας έχει τόσες κατηγορίες και υποκατηγορίες όσες σχεδόν είναι οι άνθρωποι του χώρου. Δεν χρειάζεται να διαβάσεις όλα τα νήματα του φόρουμ για να το αντιληφθείς. Επισκέψου το νήμα "To get to know Us better!" και διάβασε τις απαντήσεις στο ερώτημα "49. Για σένα το BDSM είναι:" Οσα μέλη έχουν τοποθετηθεί, τόσες διαφορετικές απαντήσεις θα διαβάσεις. Να έχουν μια βάση όσα λέμε.
    **Απο ποιά παραλία θα ζητήσεις να πάρουν τα κουβαδάκια τους κάποιοι να φύγουν; Aπό την μη οριοθετημένη; Aπό την παραλία σου; O χώρος δεν είναι παραλία κανενός, αντιθέτως είναι παραλία όλων. Αν το καταλάβουμε όλοι μας, θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά.
    ***Οποιος χάνεσαι σε κουτάκια και ταμπελίτσες δεν μπορεί να καταλάβει ότι στο BDSM δεν έχει στεγανά πχ ερωτικού προσανατολισμού. Και οι ομοφυλόφιλοι βρίσκονται σε αυτό και οι ετεροφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι… Ακόμαι και οι ασεξουαλικοί! Είναι τεράστιο το πεδίο και είναι ένας από τους λόγους που δεν περιχαρακώνεται. Οσο και αν προσπαθούν κάποιοι να το κάνουν.

    Πάλι η ίδια λογική. Πάλι όλοι στο ίδιο τσουβάλι! Πραγματικά είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις πως δεν γίνεται να μπουν όλοι και όλα στο ίδιο τσουβάλι; !!!
     
  3. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Παίρνεις αποσπασματικά τις απαντήσεις μου, αφαιρώντας όχι μόνο δεδομένα αλλά και τις ερωτήσεις τις οποίες απάντησα.

    κάνουμε μία συζήτηση του τύπου.
    -Μ'αρέσει το παγωτό βανίλια.
    -Τι σ'αρέσει;
    -Το Παγωτό βανίλια
    -Τι το παγωτό βανίλια;
    -Μ'αρέσει
    -Τι σ'αρέσει;

    Δεν βγάζει έτσι νόημα η συζήτηση. Με ρωτάς ποιοι στην απάντηση της ερώτησης : "πως θα συστήναμε μία κοινότητα".

    Εσύ ποιοι καταλαβαίνεις;

    Το προσωπικό παράδειγμα, παρότι δεν το κατάλαβες, γράφτηκε για να σου δείξει ότι δεν λαμβάνω υπόψιν μου τα κουτσομπολιά και ότι αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σε πιο τυπικές καταστάσεις. Εκτός αν θα προτιμούσες μία κοινότητα που η κρίση του καθενός για το τί κάνει ο άλλος θα είναι όσο υποκειμενικά είναι τα κουτσομπολιά που ακούγονται για εσένα. Δικαίωσες αυτούς που κατηγορούν όσους - κατά την κρίση τους - δεν κάνουν Βδσμ και σου απάντησα ότι αυτό- για εσένα ειδικά- είναι μπούμερανγκ. Δεν καταλαβαίνω που μπερδεύτηκες.

    Δεν είπα τίποτα για βιασμό. Πάλι δεν κατάλαβα που μπερδεύτηκες.

    Όταν αυτές που ονομάζω εγώ γαϊδούρες, εσύ τις ονομάζεις γυναίκες αδύναμες, χαμένες σε μία σχέση που δεν τις αντιπροσωπεύει, αυτό σημαίνει ότι αυτός που τις φλερτάρει για να τις ρίξει, εκμεταλλεύεται την αδυναμία τους. Εσύ τις βλέπεις σαν θύματα. Όχι εγώ.

    Το πιο αξιοπρεπές, είναι να χωρίσουν πριν φλερτάρουν. Έχουν τα ... κότσια;..οχι..οπότε πρώτα φλερτάρουν, μετά κερατώνουν, μετα νιώθουν ασφαλείς στη νέα τους σχέση και μετά χωρίζουν. Ωραία ...Μπράβο...τι θάρρος...τι αξιέπαινη πράξη ...Μπράβο και σε αυτές και σε αυτούς που συμμετέχουν. Μπράβο και στον μ*****α που τις εμπιστεύτηκε και μπράβο γενικώς σε όλους τους γαϊδάρους που θεωρούν ότι η ελευθεριότητα είναι κριτήριο ανεπτυγμένης κοινωνίας.

    Αυτα περί κέρατου. Περί φλερτ, ε τα πράγματα αλλάζουν. Αλλα εγώ κι εσύ ειναι αδύνατον να πατήσουμε σε κοινό έδαφος για να συνεννοηθούμε.Οπότε νομίζω μπορούμε και να το κλείσουμε το θέμα. Δεν νομίζεις κι εσύ;
     
  4. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Δεν κάνουμε διδακτορική διατριβή για την απιστία. Θα μπορούσα να σου βάλω αναφορές από ψυχολόγους σχετικά, που είναι βέβαιο πως δεν χαρακτηρίζουν πνευματικά βαμπίρ όσες απιστούν, ωστόσο εδώ μιλάμε για το φλερτ στο χώρο του BDSM.

    Αυτό που σου τονίζω σε κάθε post, είναι ότι κατά την γνώμη μου, πρέπει να εξετάζουμε την κάθε περίπτωση ξ ε χ ω ρ ι σ τ ά, σε κάθε ζήτημα, γιατί πολύ απλά η κάθε περίπτωση είναι μ ο ν α δ ι κ ή. Αντίθετα εσύ πιστεύεις και καταθέτεις πως όλοι (ακόμα και οι Ελληνες!) μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, χωρίς να αιτιολογείς το σκεπτικό σου.

    Συνεχίζεις να χρησιμοποιείς λόγια που δεν εξέφρασα, και να βγάζεις αυθαίρετα ή πολύ γενικευμένα συμπεράσματα.

    Τι δεν κατάλαβες όταν γράφω: “Το καλύτερο κατά την γνώμη μου θα ήταν να έχει το θάρρος να φύγει από τη σχέση και ως αδέσμευτη να κινηθεί όπως γουστάρει”; Δεν είναι ξεκάθαρη η θέση μου;

    Το ότι έχουμε κοινά σε αυτή την άποψη, σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε τα μάτια σε ότι συμβαίνει; Σημαίνει μήπως πως αυτό που συμβαίνει, σε όλες τις περιπτώσεις, του βάζουμε την ίδια ταμπέλα και το πετάμε στο ίδιο τσουβάλι; H γνώμη μου είναι πως όχι.

    Oπως και να έχει, δεν ήταν κακή η συζήτηση μας.

    Κλείνοντας θα επαναλάβω ένα απόσπασμα άπό την απάντηση μου στην NesaeaUK

    Αναφέρθηκες στην ερωτική απελευθέρωση, αλλά μάλλον ξέχασες ότι ως νοοτροπία - κίνημα κλπ πέτυχε, επειδή ακριβώς έσπασε κανόνες. Οχι απλά τους έσπασε, αλλά τους κομμάτιασε. Τώρα στο όνομα της, ζητάς να δημιουργηθούν κανόνες; (!) Τι είδους;
     
  5. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Από την έννοια του "κυριαρχείσθαι" καθορίζεται η ανταπόκριση ή όχι της κολαρομένης σε κάποιο φλέρτ...
    Επίσης κανείς θα πρέπει να βάλει πρώτα δύο προϋποθέσεις μέσα του όταν πάει να φλερτάρει κάποια που ανήκει...
    Πρώτη:"σεβασμός του εαυτού του για το τί πάει να διεκδικήσει"
    Δεύτερη:"κατανόηση των κινήτρων του, που σημαίνει πάλι δύο τουλάχιστον πράγματα:
    α)Διεκδικώ για σκοπό?
    β)Χαζολογάω γνωρίζοντας μια μονάδα?
    Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για σχέδιο, τακτική και πολλά ακομα που δεν κατέχω σαν άλλου στάτους οντότητα
    Στην δεύτερη μιλάμε για απλή κοινωνική έκφραση ύπαρξης μέσα σε ένα χώρο.
    Όπως και να χει πάντως το θέμα δεν είναι ο "χώρος" αλλά το πώς διαχειρίζεται κανείς τις επιθυμίες του σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει...
    Το φλέρτ είναι από τις πιο γλυκές περιόδους στην έναρξη μια σχέσης, μπορεί να μαγέψει και τους δύο και να τους κάνει να φτάσουν σε ψηλό επιπεδο συνειδητοποίησης.
    Το φλέρτ μπορεί να είναι απείρως ενοχλητικό και ανούσιο όταν συνοδεύεται από τακτικές πεσίματος τύπου "με τρώει το πουλί μου κάπου πρέπει να το χώσω... α! θα το χώσω στο μυαλό κάποιας να μην βαριέμαι".
    Κι αυτά γίνονται σε κάθε χώρο...
     
  6. Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Μα τόσος χαμός για το φλερτ? δεν καταλαβαίνω...
    Το φλερτ στον χώρο του bdsm αλλά και έξω από αυτόν, είναι καλό να υπάρχει. Στην εποχή μας το φλερτ τείνει να εξαφανιστεί και τη θέση του καταλαμβάνουν χυδαιότητες και αηδίες. Καλώς ή κακώς και για διάφορους λόγους δεν δύναται να είναι πάντα αποδεκτό. Πολλοί παράγοντες είναι αυτοί που μας κάνουν να ανταποκριθούμε ή όχι σε ένα φλερτ.
    Γιατί τόση υπερβολή για το θέμα ετούτο??
     
    Last edited: 29 Μαρτίου 2011
  7. NesaeaUK

    NesaeaUK New Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Καλα θα κανεις να μην προσπαθεις να δωσεις την εντυπωση οτι απαντησες ουσιαστικα στο ποστ μου. Επελεξα να μην συνεχισω το διαλογο μαζι σου και να το αφησω στη νοημοσυνη των αναγνωστων.
     
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Πράγματι. Δεν ήταν κακή.Απλά σε προσωπική συζήτηση θα είχε λυθεί στο πρώτο 20λεπτο.
    Προσωπικά δεν είμαι υπέρμαχη της αναρχίας. Σέβομαι αυτούς που είναι σε θέση να ορίσουν κανόνες, ισχυρότερους και λειτουργικότερους των παλαιοτέρων και όχι αυτούς που απλά κατεδαφίζουν ο,τι βρουν.

    Σε ευχαριστώ για τη συζήτηση.

    ΥΓ για να κλείσω θριαμβευτικά (   ).
    Πρόσεχε τις Σκέψεις σου γιατί γίνονται Λέξεις·
    Πρόσεχε τις Λέξεις σου γιατί γίνονται Πράξεις·
    Πρόσεχε τις Πράξεις σου γιατί γίνονται Συνήθειες·
    Πρόσεχε τις Συνήθειες σου γιατί γίνονται Χαρακτήρας·
    Πρόσεχε τον Χαρακτήρα σου γιατί γίνεται Πεπρωμένο
    και το Πεπρωμένο σου θα είναι η Ζωή σου.

    Υποτίθεται Δαλάι Λάμα αλλά δεν κόβω το χέρι μου για την πηγή.
    Δεν υπάρχει θρησκεία ανώτερη από την Αλήθεια.
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    BDSM. Δεν ήρθαμε εδώ για να γαμιόμαστε. Αυτό το κάνουμε και χωρίς το BDSM.

    Δεν ζητάει κανένας εδώ μέσα ερωτική απελευθέρωση. BDSM ζητάμε (όσοι ξέρουμε τί ζητάμε). Δηλαδή κανόνες...Δημιουργούμε τους κανόνες του σχετίζεσθαι.

    Συγνώμη, δεν έχει καταλάβει κανένας ακόμα τί διαχειρίζεται το BDSM;
     
  10. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Συμφωνούμε.

    *Η εξήγηση μου είναι, από την μία η ηθικοπλασία ορισμένων, από την άλλη κάποιοι προσπαθούν να αποκόψουν από το BDSM κάθε τι ανθρώπινο και κάθε τι ερωτικό στοιχείο (!)
    **Δυστυχώς γράφτηκαν και απόψεις όπως "το BDSM δεν έχει φλερτ" (!)
    ***Συμφωνούμε. Εχω τονίσει σε κάθε post μου πως η κάθε περίπτωση είναι ξ ε χ ω ρ ι σ τ ή.
    ****Δεν είναι κακή η υπερβολή αν βασίζεται κάπου ή αν εξυπηρετεί την συζήτηση, αυτό που θα προτιμούσα είναι το να λείπει η υπερβολή απλά για την υπερβολή

    Uther, η ελευθερία και ειδικότερα η ελευθερία στον ερωτικό χώρο που αυτό το φόρουμ πραγματεύεται, ΔΕΝ είναι αναρχία. Πολλά παραδείγματα στην ιστορία δείχνουν ότι η εξέλιξη και η πρόοδος βασίστηκαν στο να γκρεμίσουν κανόνες. Κανόνες συντηρητικούς, δογματικούς, ηθικοπλαστικούς...

    Μάλλον η rock μουσική είναι εχθρός σου, αλλά θα σου γράψω πως ονομάστηκε από κάποιους το Rock n' Roll. "Η μουσική που συντάραξε τα ήθη των γονέων"

    Η συντηρητική κοινωνία δεν τα είχε τόσο με τον ρυθμό, αλλά με τα σεξουαλικά υπονοούμενα των στίχων και το λίκνισμα των γοφών από τους τραγουδιστές που σκανδάλιζαν δήθεν τις κορασίδες!!!
    Eχεις υπόψη σου πόσοι κανόνες δημιουργήθηκαν τότε κατά της μουσικής που ερχόταν αντίθετη στα συντηρητικά χριστιανικά τους ήθη; Mέχρι που κλείδωναν τους νέους στα σπίτια!

    Απόσπασμα από κείμενο "η ιστορία της rock"
    Η σπίθα που άναψε στα μουσικά δρώμενα της Αμερικής έμελλε να μετατραπεί σε φωτιά, που θα σάρωνε τα πάντα.

    Μάλλον θα νιώθεις άβολα όταν ακούς για την ιστορία του μυθικού Woodstock, αλλά εσύ που είσαι υπέρμαχος των κανόνων και μάλιστα των κανόνων στον ερωτισμό (!), θα σου θυμίσω ή θα σου γνωρίσω ότι κάποτε υπήρχαν κανόνες, όπως οι παρακάτω:

    Ο βικτωριανός καθωσπρεπισμός επέβαλε νέες αυστηρές δίαιτες στην ερωτική απόλαυση. Ο γυναικείος οργασμός θεωρήθηκε «ασθένεια» και αποδόθηκε με τον όρο «υστερικός παροξυσμός». Οι γιατροί επιλήφθηκαν του θέματος και οι σύζυγοι χρησιμοποιούσαν τη ράβδο για να συνετίσουν τις γυναίκες και με τον νόμο

    Κανόνες και με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού!

    Παρομοίως σ' ευχαριστώ για τη συζήτηση

    Υ.Γ Ας κλείσω και εγώ με κάποια ρητά

    "Οι φιλόσοφοι απλά ερμήνευσαν τον κόσμο, με διάφορους τρόπους, το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε"Καρλ Μαρξ

    "Η ελευθερία δεν αξίζει τίποτα αν δεν συμπεριλαμβάνει την ελευθερία να κάνεις λάθη"
    Μαχάτμα Γκάντι

    "Όσοι εγκαταλείπουν την ουσιώδη ελευθερία, για να αποκτήσουν λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια"
    Βενιαμίν Φραγκλίνος

    "Η όποια πρόοδος στη ζωή δεν προέρχεται από την προσαρμογή, αλλά από την τόλμη και από την υπακοή σε μια παρόρμηση."
    Ηenry Miller

    "Αν τηρείς όλους τους κανόνες, χάνεις όλη την πλάκα"
    Katharine Hepburn

    ..............................................


    Γράφτηκε σε αυτό το νήμα πως το BDSM δεν έχει φλερτ, τώρα περίπου παρουσιάζεται πως το sex δεν σχετίζεται με το BDSM.

    «Η επιθυμία για συνουσία είναι η ευφυΐα του γένους» έγραψε ο Σοπενχάουερ

    Ο Οβίδιος τον 1ο αιώνα μ.Χ. δίνει στην «Ερωτική τέχνη» οδηγίες:

    «Χρησιμοποιήστε βία.Στις γυναίκες αρέσουν οι βίαιοι άνδρες. Συχνά δείχνουν ότι υποτάσσονται απρόθυμα, ενώ στην πραγματικότητα λαχταρούν να υποταχτούν. Οταν βρείτε το σημείο όπου αρέσει σε μια γυναίκα να την αγγίζουν,μη δειλιάζετε να το αγγίζετε…Θα δείτε τα μάτια της να λάμπουν… Θα βογκήσει και θα ψιθυρίσει γλυκές ανοησίες και θα αναστενάξει με ικανοποίηση… προσέξτε όμως να μην καλπάσετε μπροστά, αφήνοντας τη πίσω. Και φροντίστε να μη φτάσει πρώτη στο τέρμα»!

    Aνθρωποι όπως ο Αλφρεντ Κίνσει, δεν υπήρξαν στο BDSM αλλά βοήθησαν τα μέγιστα για να βγουν προς τα έξω οι σεξουαλικές ιδιαιτερότητες και τα κρυφά σημεία της ερωτικής συμπεριφοράς των δύο φύλων.

    Το σεξ και η ερωτική απελευθέρωση, είναι συνυφασμένα στοιχεία με το BDSM. Είναι κομμάτια του.

    Δεν ξέρω γιατί ήρθε ο καθένας εδώ μέσα, αν ήρθε για να γαμιέται ή για να ζητήσει (?) το BDSM, όμως όποιος προσπαθεί να βιώσει το BDSM χωρίς να είναι ερωτικά απελευθερωμένος κάτι λάθος έχει καταλάβει.

    Εν πάση περιπτώσει για όσους/ες δεν το κατάλαβαν, το νήμα έχει τίτλο "Το φλερτ στον χώρο του BDSM"
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Ρε συ Μιχάλη, το ερωτικά απελευθερωμένος από το κάνω ό,τι μου καπνίσει διαφέρουν. Μιλάμε για BDSM όχι για λιμπερτινισμό. Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν υπάρχουν ιερά βιβλία και πανεπιστήμια του BDSM, ωστόσο ένα γενικό consensus είναι απαραίτητο - αν μη τι άλλο - ώστε να ξέρουμε τουλάχιστον για πιο πράγμα μιλάμε.

    Προφανώς αυτό δεν έχει σχέση με το αν το φλερτ είναι μέσα, έξω, πάνω-κάτω και πλαγίως του BDSM αλλά το BDSM δεν πρεσβεύει την άκρατη ερωτική απελευθέρωση, ίσα-ίσα. Υπάρχει ένα μέτρο και αυτό το μέτρο πάλι μέσω ενός γενικού consensus καθορίζεται.

    To BDSM δεν έχει στόχο την σεξουαλική/ερωτική απελευθέρωση. Μπορεί να είναι προαπαιτούμενο είτε μπορεί να είναι ένα από τα ευτυχή αποτελέσματα αλλά δεν είναι ο κύριος στόχος. Ο κύριος στόχος είναι να νιώσουν οι κοινωνοί του την πληρότητα την οποία δεν θα ένιωθαν αν έμεναν σε "vanilla" πρακτικές.

    Και μπορεί τελικά κάλλιστα να ζεις μέσα στο BDSM και να μην είσαι σεξουαλικά απελευθερωμένος. Πιστεύεις πχ πως δεν υπάρχουν ομοφοβικοί σαδιστές στον κόσμο του BDSM?
     
    Last edited: 30 Μαρτίου 2011
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: To φλερτ στον χώρο του BDSM

    Εγώ το έγραψα, Seduction. Εμμένω στην άποψή μου και θα διευκρινίσω αμέσως τί εννοώ. Με τη φράση ότι δεν νοείται το φλερτ στο BDSM, λέω ότι η προσέγγιση στην ασύμμετρη μπιντιεσεμική σχέση, ακόμη και στη σχέση που κάνει ένα bottom με έναν top, δεν βασίζεται ποτέ στο ερωτικό φλερτ. Για παράδειγμα, σε κάποιον ο οποίος με προσεγγίζει ως top, δεν θα προσέξω τόσο πολύ το αν είναι νέος, ωραίος, μυώδης, καυλιάρης, φλερτάρει με ευφυία κλπ. Θα με ενδιαφέρει πρωτίστως αν είναι επικίνδυνος, αν έχει ακουστεί ποτέ τίποτε γι αυτόν, αν κακοποίησε ποτέ καμία, αν θα ακούσει το όχι μου, αν θα σεβαστεί το safeword, αν γνωρίζει να χειρίζεται το single tail, αν ξέρει από βελόνες κλπ. Θα με ενδιαφέρει δηλαδή πώς θα χειριστεί την S/M σκηνή, όπου θα συμμετέχω ως bottom. Ποσώς με ενδιαφέρει η ευφυής ή καυλιάρικη προσέγγισή του.

    Κάτι παρόμοιο θα κάνω σε μία σχέση ελέγχου. Θα βολιδοσκοπήσουμε ο ένας τις μπιντιεσεμικές τοποθετήσεις του άλλου, θα δούμε τις παλαιότερες εμπειρίες του καθενός, θα σκεφτούμε αν ταιριάζουν οι ανάγκες μας και τί αναζητά ο καθένας μας από μία ασύμμετρη σχέση (περισσότερο ο Μάστερ θα το κάνει αυτό, εγώ βασίζομαι περισσότερο στην ενσυναίσθησή μου) και αν δούμε ότι υπάρχει συμβατότητα και αν ο Μάστερ φαίνεται ότι μπορεί να με κάνει κουμάντο και αν είναι έντιμος, ειλικρινής, ευγενικός και κυριαρχεί επάνω μου χωρίς κοτσάνες αυταρχικότητας (που πάντα με κάνουν και γελάω), και αν εγώ του κάνω με τον χαρακτήρα πούχω και με τις ατέλειές μου και με τις ικανότητές μου, τότε θα προχωρήσουμε στο συμβόλαιο δέσμευσης. Πού το είδες το φλερτ εσύ αγόρι μου; Ρε παιδιά, τί είμαι εγώ, η Πόντια μπιντιεσέμερ; Εγώ τόσα χρόνια γιατί δεν φλερτάρω;

    Όσο για το σεξ, είναι ένα τμήμα της ζωής μας. Δεν το βγάζουμε εκτός. Δεν κατανοώ την συσχέτισή του με το BDSM όμως, ουδόλως. Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό; Πώς το βλέπεις να σχετίζεται με την σχέση ασυμμετρίας ή με τον σαδομαζοχισμό;

    Το κείμενο είναι επιεικώς απαράδεκτο. Είναι η χειρότερη αρσενική σωβινιστική μπούρδα που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. (Πέραν τούτου, περιθωριοποιεί τους άντρες υποτακτικούς...) Εντάξει, δεν τα λες εσύ, αλλά ο Οβίδιος. Κατά την άποψή μου έκανες λάθος που το επέλεξες για να το παραθέσεις εδώ.

    Κάτι τέτοια κείμενα επικαλούνται κάτι άθλιοι βιαστές. Θεωρώ ότι είναι μία λανθασμένη άποψη. Στις γυναίκες δεν αρέσουν καθόλου οι βίαιοι άντρες. Το BDSM αποτελεί την λιγότερο βίαιη εφαρμογή της βίας που θα μπορούσε να υπάρχει. Η συναίνεση φροντίζει γι αυτό. Οι ήρεμες σκηνές επιβολής της βούλησης του άλλου (με την έννοια της επιβολής της απόλαυσης και του πόνου) δεν σχετίζονται καθόλου με το ανωτέρω κείμενο. Δεν είναι η βία που επιθυμούν οι γυναίκες που εισέρχονται στο BDSM, αλλά ο έλεγχος. Και ο έλεγχος βασίζεται στη γνώση (γνώση του ψυχισμού της γυναίκας), όχι στη βία.

    Πιστεύω ότι όποια υποστεί βία από κάποιον εδώ μέσα, οφείλει να το δημοσιοποιήσει για να μας προφυλάξει όλες. Είτε πρόκειται για ψυχική είτε για σωματική βία. Άλλο η κακοποίηση και άλλο το BDSM.

    Να μην ανοίξω το στόμα μου για τον Kinsey και τα έκτροπα που έκανε. Ας μην το κάνω και τον γκρεμίσω από το βάθρο του...

    Ζητάμε το BDSM, με την έννοια της αναζήτησης ενός είδους σχετίζεσθαι. Δεν μπορούμε να το αγοράσουμε στο σούπερ μάρκετ. Σαφώς απαιτείται κάποιος σύντροφος για να μπορέσουμε να βιώσουμε μία τέτοια σχέση. Αν ο σύντροφος θεωρεί ότι με ένα γαμίσι και καμιά μπούφλα κάλυψε την αναζήτησή μας, προφανώς απέχει πολύ από αυτό που ζητάμε.

    Η ερωτική απελευθέρωση είναι ένα κομμάτι της απελευθέρωσης που μπορεί να επιφέρει το καλό, ήρεμο, μη βίαιο, συναινετικό BDSM. Δεν είναι ο στόχος, αλλά τμήμα του. Όσοι μπερδεύονται, και μπερδεύουν τα φλερτ και τα γαμήσια και τα συναφή με το BDSM, απλά ξύνουν την επιφάνεια του BDSM, κατά την άποψή μου.