Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το ενδιαφέρον του Κυρίαρχου… Η βελτίωση του υποτακτικού…

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος WhiteOrchid, στις 15 Απριλίου 2011.

  1. Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

     

    Μάλιστα, παιχνίδια υπακοής δηλαδή...

    Αχ, αυτό το "μάλιστα" όταν το εννοείς πραγματικά και σου βγαίνει ενώ είσαι απλώς ο εαυτός σου, κι όχι ένας ρόλος... Λίγοι το ΄χουν ακούσει.

    Η πραγματική κυριαρχία και αντιστοίχως η πραγματική υποταγή δεν είναι παιχνίδι.
     
  2. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    H πραγματική υποταγή καλή μου Beatrix δεν υπάρχει όπως την αναφέρεις. Υπάρχει μόνο στην πραγματική σκλαβιά. Κι αυτή είναι ιδιαίτερα άσχημη ως φαινόμενο. Θα το έχεις προσέξει σε κάποια φανάρια την ώρα που περνάς με το αμάξι σου. Είναι ρόλοι αυτοί που παίζουμε. Δεν είναι θέατρο. Μα θα έχεις προσέξει πόσο πιο αληθινά είναι τα παιδιά, στις εκφράσεις τους όταν παίζουν με φανταστικά κάστρα και φανταστικούς πύργους.

    Τα παιχνίδια μου είναι η "πραγματικότητά" μου. Αν όμως δεν γνωρίζω που σταματάει το παιχνίδι και που αρχίζει η αλήθεια πως θα προλάβω να σταματήσω σε περίπτωση που το παιχνίδι καταρρακώνει τον ένα από τους δύο; Ιδιαίτερα αν ο/η σκλάβος/α είναι ψυχικός μαζοχιστής και δεν καταλαβαίνει την καταστροφή του, αν δεν έχω και εγώ την διαύγεια να διαχωρίζω το παιχνίδι από τη ζωή που θα καταλήξει η πραγματική υποταγή του στην οποία αναφέρθηκες ;
     
  3. Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Κατά τη γνώμη μου, μόνο εάν είναι παιχνίδι για έναν από τους δύο, υπάρχει πιθανότητα για καταρράκωση.

    Και το παιχνίδι συνήθως έχει όρους.

    Η υποταγή σπάνια.

    Αυτό που εσύ ονομάζεις ρόλους, εγώ ονομάζω εαυτούς.
    Και νομίζω ότι αναγνωρίζω τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ τους.

    Η υποταγή στην οποία αναφέρομαι δεν είναι καθόλου καταστροφική, γιατί να πρέπει να υπάρχει απαραίτητα "σωτήρας" στην υπόθεση;


    Εννοείται φιλικά,
    Οι μαρίες  

    Υ.γ. Για όποιον πιαστεί από τον πληθυντικό και αρχίσει να μιλάει για διπολικές διαταραχές κτλ, ας μη το κάνει καλύτερα γιατί δεν εννοώ κάτι τέτοιο.
     
  4. Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Heretic_angel

    Επέλεξα να μην απαντήσω στο πρώτο σου ποστ. Τώρα όμως θα ήθελα να σου πω ορισμένα πράγματα. Εφόσον κρίνεις τους ανθρώπους μέσα σε αυτό το φόρουμ, πιστεύω ότι είσαι προετοιμασμένος να δεχτείς και την κρίση των άλλων για τον εαυτό σου. Πρέπει να σου πω λοιπόν, ότι κάνεις ένα λάθος, και αυτό φαίνεται γενικότερα στη συμμετοχή σου και στα γραφόμενά σου. Κρίνεις, δίχως να γνωρίζεις. Τα γραπτά εδώ μέσα, δεν αποκαλύπτουν παρά μια ελάχιστη εικόνα και πτυχή του καθενός από εμάς. Κατά τα άλλα, είμαστε αληθινοί άνθρωποι, που ζούμε στον αληθινό κόσμο, και έχουμε τις εμπειρίες μας, καλές και άσχημες, τα συναισθήματά μας, τις επιθυμίες μας. Δεν μπορείς λοιπόν να λες ότι είμαστε υποκριτές, ότι δεν ξέρουμε ή δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να αγαπήσουμε ή να ερωτευθούμε, ότι εκμεταλλευόμαστε ανθρώπους ή καταστάσεις, ότι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ότι εκτιθέμεθα, ή ότι είμαστε (κυριολεκτικοί?..) ελέφαντες. Εκτός και αν τελικά γνωρίζεις τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ μέσα…

    Να σου πω και κάτι άλλο. Αν θέλεις απλά «να τον φας» ή «να τον ρίξεις», είναι πολύ εύκολο να το κάνεις. Σίγουρα η επί 20 χρόνια ενασχόλησή σου με τα φόρα, αλλά και η ζωή σου στον πραγματικό κόσμο, θα σου το έχει αποδείξει αυτό. Χωρίς πολλές φιοριτούρες, χωρίς ταμπέλες και χωρίς περίπλοκες διεργασίες, καθαρά και όμορφα. Ωστόσο, κάποιοι (αρκετοί, θεωρώ) από εμάς, που βρισκόμαστε εδώ μέσα, έχουμε άλλες, βαθύτερες και διαφορετικές ανάγκες, επιθυμίες, που εσένα ίσως σου φαίνονται ακατανόητες. Όμως, το ότι δεν τις καταλαβαίνεις εσύ, δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος…
     
  5. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Σας ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε να απαντήσετε.

    Μια ερώτηση μόνο.

    Θεωρείτε, εσείς προσωπικά, οτι η ανάγκη του να "Κυριαρχώ" ή του να "υποτάσσομαι" θα πρέπει να είναι υπεράνω όλων ή θα πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια σε όλη αυτή τη διαδικασία; Ασχέτως συναισθημάτων, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

    Για να το κάνω πιο απλό, πιστεύετε οτι είναι θεμιτό κάποιος να "πατάει" πάνω στον άλλο, χρησιμοποιώντας διάφορα "τεχνάσματα", για τα οποία δεν έχει υπάρξει πρότερη συναίνεση, ώστε να καταφέρνει να διατηρεί την κυριαρχία ή την υποταγή ακέραια, άρα και τη σχέση ζωντανή;
     
  6. Eri

    Eri

    Re: Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…



    Θα σε παρακαλεσω να μη μου κανεις υποδειξεις για το που να δωσω βαση, καταλαβαινω πολυ καλα τι γραφεις και τι εννοεις....Απλα τυγχανει να εχουμε διαφορετικες γνωμες και δεν προκειται να αλλαξουν οτι και να πουμε εδω μεσα (εγωισμος), αν αγαπιομασταν οπως περιγραφεις, ισως βαζαμε στην ακρη τις διαφορες μας, οσο τα αισθηματα ηταν ακομα στα ντουζενια τους, ομως αργα η γρηγορα θα εβγαιναν στη επιφανεια οποτε καποιος απο τους δυο ή και οι δυο θα πρεπε να κανει πισω (συμβιβασμος) ωστε να μην υπαρξουν συγκρουσεις ή και χωρισμος.....

    Με τα παραπανω απλα σε βρισκω ρομαντικο και εξακολουθω να μην βρισκω το σχολιο μου ατυχεστατο.......  
     
  7. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Μίλησα για ρόλους και επίγνωση αυτών και όχι για υποκρισία. Αυτό το οποίο περιγράφεις είναι η αρχή της σοβαροφάνειας και όχι σοβαρότητας, η οποία - σοβαρότητα - υπάρχει μόνο όταν υπάρχει και η αντίστοιχη δομή χιούμορ και ικανότητα να ξεδιαλύνονται τα δράματα χωρίς αίματα και κλάματα.

    Ρόλος είναι όταν μαγειρεύεις, ρόλος είναι και όταν δουλεύεις. Ρόλος είναι όταν ντυνόμαστε και βγαίνουμε έξω και αποκτάμε κοινονικό χαρακτήρα και φύλο, ρόλος είναι και όταν γδυνόμαστε μπροστά στον εραστή/ερωμένη μας. Η πραγματική μας φύση μας χάρισε την πολυπλοκότητα της αλλαγής χαρακτήρων, εαυτών και ρόλων. Ο καθένας μας επιλέγει τον ρόλο που του φαίνεται πιο αληθινός και με βάση αυτόν χτίζει τον χαρακτήρα , την προσωπικότητα και την πραγματικότητά του ( η οποία σημειώνω ότι είναι διαφορετική παράμετρος από την αλήθεια , την αυτογνωσία και την ειλικρίνεια).

    Παιχνίδι είναι όταν δινόμαστε και παιχνίδι όταν παίρνουμε γιατί πολύ απλά όλοι μας ελεύθεροι και ικανότατοι είμαστε να διαχειριστούμε τη ζωή μας και τα θέλω και τον οργασμό μας και ο,τι άλλο μας καπνίσει.

    Συμφωνούμε ότι τα παιχνίδια έχουν κανόνες. Όμως κανένας μας δεν είναι ζώο, αντικείμενο, υποχρεωμένος να υπηρετεί, να γονατίζει, κ.ο.κ. Το κάνουμε μέχρι εκεί που μας ικανοποιεί και μας βοηθάει να έχουμε λυμένα τα συμπλέγματά μας.

    Δεν αναφέρθηκα σε σωτήρα ή σωτηρία. Αναφέρθηκα σε νηφαλιότητα, ψυχραιμία, επίγνωση και υπευθυνότητα.
     
    Last edited: 24 Απριλίου 2011
  8. Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Έχω την εντύπωση πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε στο παρόν θέμα.   Δεν ανέφερα καν την υποκρισία και ούτε την υπονόησα, και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιο ακριβώς απ' όσα έγραψα, μοιάζει σοβαροφανές.

    Εσύ αναφέρθηκες εξαρχής σε παιχνίδια, κι εγώ σου απάντησα ότι όποιος αισθάνεται πραγματικά "υποταγμένος" σε κάποιον, δεν το αντιλαμβάνεται καθόλου ως παιχνίδι... και είναι μάλλον αυτοπροσδιορισμός, καθώς δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί ή να πειστεί κάποιος πέρα από σένα ότι έχεις υποταχθεί. Και δεν έχεις ανάγκη να πείσεις κανέναν, γιατί πολύ απλά σου συμβαίνει αυτόματα και σου αρκεί που το αισθάνεσαι εσύ.

    Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι στις σχέσεις κυριαρχίας-υποταγής, δεν χωράνε παιχνιδάκια, δεν είσαι σε θέση να επιλέξεις κανένα ρόλο. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, και βασίζεται σε δικά μου βιώματα.

    Αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τις έννοιες προφανώς, και νομίζω ότι η καθεμιά μας εστιάζει σε λεπτομέρειες, που κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Έχω την εντύπωση επίσης ότι επηρεάζεσαι αρκετά από το στάτους μου, αν κάνω λάθος να με συγχωρείς.
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Υπέθεσα ότι όταν είπες ότι τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα ουσιαστικά αναφερόσουν στην υποκρισία και γι αυτό διευκρίνισα τη διαφορά.

    Τώρα που το διευκρίνισες, κατάλαβα καλύτερα τι εννοούσες. Πράγματι δεν το αντιλαμβανόμαστε σαν παιχνίδι εκείνη την περίοδο.. . Η επίγνωση όμως, σε διαβεβαιώνω είναι η πιο ασφαλής δικλίδα, γιατί οι ρόλοι που παίζουμε (το BDSM) , δεν είναι ασφαλείς και δεν αναφέρομαι σε σωματικές βλάβες που μπορεί να προκληθούν. .

    Πιστεύω ότι η σχέσεις κυριαρχίας, υποταγής είναι παιχνίδι ρόλων και είναι μόνο αυτό το γεγονός που μπορεί να το καθιστά αληθινό, ασφαλές και συναινετικό.

    Παράδειγμα, μπορεί να σε αγαπάω από τα βάθη της καρδιάς μου, μπορεί να σε λατρεύω, να μην αντέχω να σου χαλάσω χατήρι, να μην αντέχω να πω όχι, όμως, αντί για αυτό, όταν με κάνεις χαλί και με πατάς να σου γυρίζω μία ανάποδη γιατί αγαπάω εσένα, αγαπάω όμως κι εμένα, και δεν έδωσα την άδεια μου να με πατήσεις. Μπορεί βέβαια να την δώσω. Αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο απο την αγάπη μου για εσένα. Αυτό συνδέεται με το αν είμαι υ ή Κ. Δηλαδη με τον ρόλο που έχω επιλέξει να εκφράζω τα αισθήματά μου , όποια κι αν είναι αυτά.

    Συμφωνώ στο δεύτερο μέρος αλλά δεν επηρεάζομαι καθόλου απο το στάτους σου γιατί δεν πιστεύω ότι θα παραμείνει για πάντα αυτό που είναι τώρα (δική μου υπόθεση) και δεν ξέρω αν αντιπροσωπεύει όντως την αλήθεια.
     
  10. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Λοιπον αρχικά να σας πω ότι παρακολουθώ ολα τα νήματα το τελευταίο 20ημερο... και αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι καμιά φορά... χάνετε την ουσία.. προσπαθώντας να εξηγήσετε τα αυτονόητα. Πιο συγκεκριμενα το ΒDSM είναι σχέση... μεταξύ δύο.. ενος Κ και υ. Σχέση σημαίνει επικοινωνία, όροι. Παιχνίδι με την απλη ένοια είναι η σχέση τουλάχιστον 2 αναζητώντας νικητή... Στο ΒDSM οι ρόλοι είνια ξεκάθαρη... ρόλος κυρίαρχου ρόλος υποτακτικού. Η επικοινωνία αυτών των δύο αποτελείται από 2 προσωπικότητες που κινούνται σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Οταν ο υ βαριέται ή αδιαφορεί για τις επιθυμίες του Κ τότε υπάρχει η επίπληξη, η τιμωρία... δηλαδή η εφαρμογή των όρων που διέπουν τη μεταξύ τους σχέση. Πχ αν επιθυμία του Κ είναι η σωματική βελτίωση του υ δεν καταλαβαίνω που υπάρχει το πρόβλημα. Η υποταγή του υ θεωρώ ότι είναι απαράβλεπτος κανόνας σε σχέση BDSM σε Κ/υ......

    Επομένως αν κάτι ο Κ σύμφωνα με τα γούστα του, θέλει να αλλάξει κάτι... στον υ, γιατί έτσι ο Κ ικανοποιείται... αυτό από μονο του αποτελεί βελτίωση για τον υ. Προσφέρει κατι παραπάνω στον Κ του.....
     
  11. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Ακριβώς! ή καλύτερα για να το φέρω ακριβώς σε αυτό που εγώ θεωρώ,

    Το παιχνίδι έχει πάντα όρους

    Η ουσιαστική υποταγή ποτέ.

    !!!

    Με δεδομένο την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου και το αναφαίρετο δικαίωμα του, να επιλέγει τα θέλω του και να κινείται στη ζωή του όπως αυτός αντιλαμβάνεται τα πράγματα, σέβομαι τις παραπάνω απόψεις, όμως πραγματικά μου κάνει εντύπωση η παρουσίαση τους με τρόπο τέτοιον, λες και οποιαδήποτε άλλη γνώμη ή θεώρηση είναι λανθασμένη. Λες και η άποψη της Βeatrix_ οδηγεί στο μη αληθές, στο μη ασφαλές, στο μη συναινετικό (!)

    Κάποιοι άνθρωποι δεν κάνουν εκπτώσεις στην ερωτική τους ζωή, κάποιοι άνθρωποι δεν μένουν στην επιφάνεια αλλά επιδιώκουν το βάθος, κάποιοι άνθρωποι δεν ακολουθούν ρόλους που τελικά λειτουργούν ως πλαίσια που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης τους, δίνοντας έμφαση στο “κάνε” αντί στο “βίωσε”. Θεωρώ πως το ουσιαστικό D/s (όπως κάθε τι που στοχεύει στην ουσία) μπορείς μόνο να το βιώσεις, όχι να το κάνεις.

    Αν θέλουμε να αναφερθούμε σε "ρόλους", για μένα υπάρχουν μόνο δύο, όπως τους έδωσε η φύση.
    ΑΡΣΕΝΙΚΟ/θηλυκό. Απλά
     
  12. Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Γιατί λες ότι δεν έχει υπάρξει πρότερη συναίνεση?

    Θα σου απαντήσω προσωπικά. Έδωσα τη συναίνεσή μου όταν μπήκα στη σχέση. Η συναίνεσή μου είναι πάντα εκεί, επιβεβαιώνεται καθημερινά, με την παραμονή μου στη σχέση. Με την προσπάθειά μου/επιτυχία μου να ακολουθώ τις επιθυμίες/υποδείξεις/εντολές του Κ μου. Αν κάτι πραγματικά δεν μου αρέσει/δεν μου ταιριάζει/είναι έξω από τα όριά μου/δεν μπορώ να το κάνω, θα του το αναφέρω, θα του πω τους προβληματισμούς μου, τις σκέψεις μου, τις δυσκολίες μου, και θα το συζητήσουμε. Το ξαναλέω, είμαστε άνθρωποι, και οι Κ και τα υ. Αν παρ’ όλα αυτά δεν τα βρίσκουμε, θα πάρω τη… συναίνεσή μου και θα φύγω. Δεν πιστεύω να φαντάζεσαι ότι ο Κ μου με έχει αρπάξει παρά τη θέλησή μου και με κρατάει αλυσοδεμένη σε κάποιο σκοτεινό υπόγειο!.. (ας αστειευθούμε και λιγάκι, ε?..)

    Επίσης, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι κατά τη γνώμη μου κανένας δεν «πατάει» κανέναν, ούτε χρησιμοποιεί «τεχνάσματα», εντός και εκτός εισαγωγικών. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ειλικρίνεια, η επικοινωνία και η αληθινή διάθεση των δύο μερών για αυτό που ζουν, διατηρούν την Κυριαρχία και την υποταγή ακέραιες, και ως αποτέλεσμα και τη σχέση ζωντανή.

    Ελπίζω τα παραπάνω να απαντούν στις ερωτήσεις σου…