Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το ενδιαφέρον του Κυρίαρχου… Η βελτίωση του υποτακτικού…

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος WhiteOrchid, στις 15 Απριλίου 2011.

  1. Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Ναι , εγώ θέλω. Για κάνε το.  
     
    Last edited: 27 Απριλίου 2011
  2. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Ο καθένας βλέπει μέχρι εκεί που φτάνει να δει Uther. Αποτύπωσες την γνώμη σου. Νομίζεις το α, το β, το γ... Νόμιζε τα, μην παίρνεις όμως όρκο γι αυτά (ειδικά όταν προσπαθείς να ερμηνεύσεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις). Είσαι μικρή ακόμα -εννοώ ηλικιακά- μάλλον και νέα στο χώρο όπως και στο forum. Εχεις δρόμο μπροστά σου στη ζωή (σίγουρα) και στο BDSM (ίσως). Αν μπορείς, άσε την απολυτότητα στις απόψεις σου και κράτα μια πισινή. Στις επιπλέον διαδρομές που θα κάνεις, είναι πιθανό να αλλάξεις ή να επαναπροσδιορίσεις αρκετές ή πολλές απ' αυτές. Απλά.

    Επίσης προσπάθησε να συμφιλιωθείς με την ιδέα, ότι κάποιοι συνομιλητές σου, μπορεί να επιχειρηματολογούν βάση των εμπειριών τους και των προσωπικών τους βιωμάτων. Οταν αναφέρεσαι σε άγνωστο σου πρόσωπο, είναι προφανές πως δεν γνωρίζεις ούτε την ποιότητα, ούτε και την ποσότητα των όσων έχουν εισπράξει από την πορεία τους στη ζωή και στον χώρο. Ως εκ τούτου, κάθε προσπάθεια σου να τους μεταφράσεις, δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, εκτός από ατυχής.

    Εδώ είμαστε για να ανταλλάσουμε απόψεις, όχι για να κρίνουμε ο ένας τον άλλον σε προσωπικό επίπεδο. Το δεύτερο είναι λανθασμένη τακτική, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε προσωπικά και κ α λ ά.
     
  3. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Δεν σχολίασα κανέναν προσωπικά. Λογικούς συνειρμούς έκανα. (όπως θα είδες δεν έγραψα:" Δεν έχεις καταλάβει..." αλλά " Ένας άνθρωπος που δεν έχει καταλάβει...". Αυτό το έγραψα για να μεταφράσω την θεωρητική σου προσέγγιση στην πραγματικότητα. Όταν έχουμε περάσει από ένα στάδιο το αναγνωρίζουμε. Ένας άνθρωπος που λέει το τάδε συνεπάγεται ότι δεν έχει δει (ή δεν έχει αντιληφθεί) ακόμα το τάδε. Απλά από μία ηλικία και μετά μερικοί δεν αλλάζουν στάδια. (δεν εννοώ εσένα).

    Όσο αφορά το δεύτερο σκέλος. (περι ανδρός και γυναίκας)
    Επιχειρηματολογία δεν θεωρείται η κατηγοριοποίηση των ιδιοτήτων της φύσης με βάση τις δικές μας επιθυμίες. Άλλωστε η φύση έχει φτιάξει και τον καρκίνο. Μερικές πεποιθήσεις είναι εξίσου καρκινογενείς.

    Αγαπητέ Seduction, Θα έπρεπε να έχεις φροντίσει οι δηλώσεις σου να μην είναι τόσο προκλητικές.
     
  4. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Εσείς δεν "πιάνεστε".

    Φιλικά.
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Συνυπογράφω.
    Μου σηκώνεται η τρίχα στη σκέψη πως είναι δυνατό κάποιος πραγματικά να θεωρεί πως είναι Ανώτερος μόνο και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθεί με ΧΥ αντί με ΧΧ.
    Προσωπικά πιστεύω πως πέρα από τις βιολογικές μας διαφορές, τα υπόλοιπα αφορούν ατομικούς περιορισμούς ή δυνατότητες/ικανότητες που που μπορεί να έχει ο καθένας σωματικά ή πνευματικά είτε είναι άντρας, είτε γυναίκα.

    Με λυπεί ιδιαίτερα να βλέπω να υποβιβάζονται οι αγώνες και το αίμα τόσων γυναικών για δικαίωμα ψήφου, δικαίωμα στη μόρφωση, στην ισότιμη εργασία, στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης από τις ίδιες τις γυναίκες.
    Αν υποτάσσομαι το κάνω όχι επειδή δεν έχω άλλη επιλογή και είμαι αναγκασμένη να το κάνω ή επειδή αναγνωρίζω κάποια δήθεν αντρική κυριαρχία, αλλά επειδή θεωρώ πως έχω το δικαίωμα αυτοδιάθεσης σε κάθε τομέα της ζωής μου. Και επιλέγω να το διαθέσω με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο.
    Και όχι στον κάθε άντρα επειδή έτυχε να γεννηθεί άντρας, αλλά σε Κάποιον που αναγνωρίζω άξιο για την υποταγή μου αυτή.
    Ίση λοιπόν με Τον Κύριο μου δεν μπορώ να είμαι, η σχέση είναι εξ ορισμού ασύμμετρη, αλλά όχι επειδή είναι άντρας κι είμαι γυναίκα, αλλά επειδή είναι Κυρίαρχος κι εγώ υποτακτική.

    Είναι πολύ διαφορετική έννοια ο Κυρίαρχος και εντελώς διαφορετική ο Βασιλιάς. Πολλοί έχουν συγχύσει τα δύο.
    Σε Βασιλιάδες και γενικά σε Μονάρχες δεν μπορώ προσωπικά να υποκλιθώ.
     
    Last edited: 28 Απριλίου 2011
  6. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κ… Η βελτίωση του υ…

    Αγαπητε vautrin,συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις τοσο εσυ οσο και η lara λιγο πιο κατω.Χρησιμοποιω μονο μια φραση σου,σαν πασα στον εαυτο μου,προκειμενου να εκθεσω εναν προβληματισμο μου.
    Η λεξη κλειδι που χρησιμοποιεις ειναι η κατακτηση.Κατακτας κατι που δεν εχεις.Το πιο σημαντικο ερωτημα κατα την αποψη μου δεν ειναι το γιατι δεν το ειχες ως τωρα,αλλα αν αυτο,δηλαδη η ανισοτητα των φυλων σε καθε επιπεδο,ηταν μια σχεδον τυχαια κοινωνικη εξελιξη της ανθρωπινης κοινωνιας που χρειαστηκε να φτασουμε στα τελευταια εκατο και κατι χρονια και παντα στις δυτικες κοινωνιες,για να το αλλαξουμε.Δυσκολευομαι να το δεχτω αυτο.Το οτι οι ανθρωπινες κοινωνιες ηταν και ειναι εδω που τα λεμε,ανδροκρατουμενες πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ισως και να εχει τη ριζα του στην κρατουσα αποψη πως στον ανθρωπο το κυριαρχο μελος ειναι το αρσενικο.Κατι πολυ συνηθισμενο σε ολα σχεδον τα κοινωνικα ειδη που ειναι πιο κοντα σε μας.
    Ισως εκει να οφειλεται κι ενα μεγαλο κομματι της αντιστασης που συναντησε και συναντα ο αγωνας για την ισοτητα και οχι μονο στον"συντηρητισμο" των κοινωνιων,οπως συνηθως λεγεται.
    Ολες οι κατακτησεις στο πεδιο της ισοτητας εγιναν πολυ προσφατα αν λαβουμε υποψιν μας ολοκληρη την ανθρωπινη ιστορια, με αγωνες και την καταλληλη παιδεια σε βαθος χρονου και οχι βεβαια απο τα πανω.Αυτες ομως περιοριζονται κατα βασιν στο επιπεδο των ανθρωπινων και ατομικων δικαιωματων.Αυτα,σε συνδυασμο με την φιλελευθεροποιηση της σεξουαλικοτητας τοσο οσον αφορα την ελευθερια εκφρασης των επιθυμιων και των δυο φυλων,οσο και με το ανοιγμα της γκαμας των επιλογων,ειναι που επετρεψαν τις ανατροπες ρολων,την ελευθερη εκφραση του ερωτισμου,εναλλακτικου η οχι.
    Ο προβληματισμος μου εγκειται στο εξης..
    Απο τη μια εχουμε την ανθρωπινη κοινωνια που εν πολλοις παραμενει φαλλοκρατικη,δινοντας την ευκαιρια σε καποιους να ισχυριστουν πως αυτο συμβαινει γιατι απλως ειναι φυσιολογικο.
    Απο την αλλη,οπως πολυ σωστα αναφερεις και για να περασουμε στα καθ'ημας,το πληθος των υποτακτικων ανδρων(και γυναικων)ειναι πλειοψηφικο και πολυ μαλιστα.Καποτε,οταν τα μελη του φορουμ ηταν περιπου οκτω χιλιαδες,παρατηρωντας τους αριθμους(δουλεια ειχε ο διαολος,αλλα ηταν σαββατοκυριακο θυμαμαι),απο τα μελη που δηλωναν καθ'οιονδηποτε τροπο πως η ζυγαρια γερνει προς μια μερια,τα ποσοστα των απο κατω ηταν κοντα στο 62-63% τοσο για τους ανδρες οσο και για τις γυναικες.
    Αν παραμερισουμε προσωρινα τις ενστασεις που συνδεουν αυτο το φαινομενο με την ιδιαιτεροτητα και τον φιλελευθερισμο του χωρου,αναρωτιεμαι αν υπαρχει και ποια ειναι η σχεση που διεπει αυτες τις δυο αντικρουομενες καταστασεις.
     
  7. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κυρίαρχου… Η βελτίωση του υποτακτικού…

    @Uther, δεν γνωρίζω αν είσαι ιατρός, εγώ δεν είμαι, είναι βέβαιο όμως πως εδώ δεν βρισκόμαστε σε ιατρικό φόρουμ για να συζητήσουμε για τον καρκίνο. Αν επιθυμείς να αναπτύξεις τις όποιες θέσεις σου περί ανδρός και γυναίκας, (και πάλι με μεταφράζεις λανθασμένα) έχω ανοίξει ειδικό νήμα, ώστε να μην είμαστε offtopic.

    Ωστόσο θα σταθώ στην παραπάνω πρόταση σου. Ποιές δηλώσεις μου συγκεκριμένα, από τα περίπου 600 μηνύματα που έχω καταθέσει στο φόρουμ στα 4 χρόνια που είμαι μέλος του, βαπτίζεις ως προκλητικές; Kαι το κυριότερο, από ποιούς, με βάση ποια κριτήρια και ως προς τι, χαρακτηρίζονται και κρίνονται ως τέτοιες; (!)

    Φαντάζομαι να μπορείς να στηρίξεις τις τοποθετήσεις σου και να επιχειρηματολογήσεις με σαφήνεια υπέρ αυτών, ειδάλλως για ποιό λόγο να υπάρχει και τι σκοπό εξυπηρετεί άραγε, αυτό το "γενικά και αόριστα";

    Ως γενική ερώτηση, αν διακρίνεις κι εσύ μια ομηρία αρκετών ή κάποιων μελών, σε κουτσομπολιά, ίντριγκες, αλλά και ταμπέλες (δεν αναφέρομαι σε αυτές που προσδιορίζουν το status), oι οποίες συχνά αναπαράγονται και διογκώνονται (εγώ φρονώ λόγω αφέλειας ή αντιπάθειας ή δόλιων σκοπιμοτήτων), νομίζεις ότι βοηθά το Φόρουμ και την επικοινωνία που μέσα σε αυτό "πρέπει" να υπάρχει;

    ............

    lara[E-p], (!!!) ή εσύ δεν με κατάλαβες ή εγώ εσένα, πάντως κάποιος από τους δύο μας δεν έχει καταλάβει την τοποθέτηση του άλλου. Να ξεκαθαρίσω με απόλυτο τρόπο τη θέση μου και εδώ, παρ' όλο που έχω ήδη τοποθετηθεί με την απάντηση μου στον vautrin σε ειδικό νήμα

    Μεταφέρω κομμάτια της άποψης μου:

    Που είδες να υποστηρίζονται απόψεις περί ανωτερότητας και κυριαρχίας λόγω χρωμοσωμάτων; (!)
    Που διέκρινες να υποβιβάζονται οι αγώνες και το αίμα των γυναικών για τα δικαιώματα τους; (!)
    Που παρατήρησες να υπάρχει διαφωνία με την ακόλουθη θέση σου;

    Δεν είναι προφανές, πως το D/s - M/s, για τους ετεροσεξουαλικούς Κυρίαρχους και τις ετεροφυλόφιλες υποτακτικές, είναι ταυτόσημο, και εστιάζεται σε ότι τους αφορά, με το ΑΡΣΕΝΙΚΟ/θηλυκό; Ποιος ο λόγος να παίζουμε με τις λέξεις;
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κυρίαρχου… Η βελτίωση του υποτακτικού…

    @Seduction δεν είναι συνήθειο μου να παίζω με τις λέξεις.

    Δεν δέχομαι το ΑΡΣΕΝΙΚΟ όπως εσύ το ερμηνευεις.

    Αν είμαι σκλάβα Ενός Αρσενικού, δεν σημαίνει πως υποκλίνομαι σε κάθε αρσενικό στο σύμπαν.
    Κατ ακρίβεια απολαμβάνω ιδιαίτερα όταν τα πλείστα αρσενικά υποκλίνονται μπροστά μου.
    Μπορεί δηλαδή να είμαι θηλυκό σε σχέση με τον Κύριο μου και Θηλυκό σε σχέση με κάποιο άλλο αρσενικό (ή θηλυκό εδώ που τα λέμε).

    Όσο για τα υπόλοιπα,

    Τα οποία στοχεύουν σε μια διαφορετική κατηγορία γυναικών, απ αυτή που εγώ προσωπικά ανήκω. Για μένα δεν είναι οκ να λέει οποιοσδήποτε πως "κορίτσια" είναι φυσικό να μην μπορείτε να είστε και πνευματικά ανεπτυγμένες, και μορφωμένες και ικανές επαγγελματίες και καλές μαμάδες και ερωτικές κ.ο.κ.
    Δεν έχετε την ικανότητα!!! Δεν μπορείτε!!! Δεν είστε ίσες με το κάθε βαρβάτο αρσενικό!!

    Ε ναι λοιπόν δεν είμαι ίση με το κάθε αρσενικό.
    Επειδή συνήθως είμαι Ανώτερη...
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κυρίαρχου… Η βελτίωση του υποτακτικού…

    Αγαπητέ Seduction,Η Lara με κάλυψε αν και δεν υποτάσσομαι ούτε σε άντρα ούτε σε γυναίκα.
    Διευκρίνισα για ποιο ποστ μιλάω και σε ποιο ποστ αναφέρομαι. Ξανακοίταξε το. Στο άλλο νήμα θα τοποθετηθώ όταν έχω χρόνο γιατί είναι μεγάλο θέμα.


    δεν κατάλαβα την ερώτηση. Μπορείς να την αναδιατυπώσεις;
     
  10. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κυρίαρχου… Η βελτίωση του υποτακτικού…

    Και πολύ καλά κάνεις. Ποιός υποστήριξε αυτή τη μπαρούφα; (!) Τι δεν καταλαβαίνεις όταν γράφω πως:

    Seduction
    Προσωπικά όμως θεωρώ, ότι η πιο υγιής ερωτική σχέση είναι η ασύμμετρη, φυσικά έξω από οριοθετημένους γενικούς κανόνες, ενιαία πρωτόκολλα και στερεότυπα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την μοναδικότητα της καθεμιάς και την αλληλεπίδραση των μερών που την αποτελούν, οικοδομώντας την, κάθε φορά ξεχωριστά και ιδιαίτερα.


    Είσαι σε μια ετεροσεξουαλική σχέση Μ/s, μοναδική όπως η κάθε σχέση. Σε αυτή τη σχέση στο “Μ” βρίσκεται το “ΑΡΣΕΝΙΚΟ” και στο “s” το “θηλυκό”. Σε αυτή την μοναδική σχέση προσκυνάς το αρσενικό και επίσης πολύ καλά κάνεις από τη στιγμή που ακολουθείς την επιθυμία σου και την επιλογή σου.

    Οσες ετεροφυλόφιλες γυναίκες θέλουν το D/s πλαίσιο στη ζωή τους, θα προσκυνούν το εκάστοτε αρσενικό που είναι ο Κύριος τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ! Που ακριβώς διαφωνείς; (!)

    lara[E-p], αν εσύ έχεις καταφέρει να πληροίς όλα τα παρακάτω:

    Kαι να αναπτύσσεις τις πνευματικές σου δυνατότητες, και να επεκτείνεις τη μόρφωση σου και την καλλιέργεια σου, και να έχεις κατακτήσει ένα δύσκολο επάγγελμα, και να έχεις ενεργή συμμετοχή στην πολιτική και στα κοινά, και να είσαι αποτελεσματική μητέρα, και να παραμένεις ικανή ερωτική σύντροφος, και να είσαι καλή νοικοκυρά, και να εξελίσσεις την σεξουαλικότητα σου και να γεμίζεις/πληροίς τον αισθησιασμό της, και να μην χάνεις την γοητεία σου, και να αρέσεις-είσαι επιθυμητή, και να έχεις τον απαραίτητο χρόνο για σένα, για τα χόμπυ σου, για να γυμνάζεσαι, για να κάνεις αθλητισμό, για να χαλαρώνεις, για να ολοκληρώνεσαι ως ανεξάρτητη προσωπικότητα, και να είναι άξια κόρη, και σωστή αδελφή, και καλή φίλη, και, και, και... και εξαιρετική σκλάβα με διαθεσιμότητα 24/7

    τότε μπράβο σου και συγχαρητήρια, αλλά ειλικρινά γνωρίζεις πολλές που να καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται επιτυχώς και ταυτόχρονα, στα παραπάνω;

    Επιπλέον, πιστεύεις πως μια γυναίκα που τρέχει σαν τον Βέγγο ολημερίς και ολονυχτίς για να μπορέσει να κατορθώσει να πλησιάσει το τρυπάκι που την βάζουν όλα τα παραπάνω είναι ευτυχισμένη;

    θεωρείς πως είναι εφικτό για μια γυναίκα να μπορεί να κάνει μια ζωή, "πρωταθλητισμό" σε τόσες ποικίλες και διαφορετικές μεγάλες και μικρότερες καθημερινές απαιτήσεις;

    Πραγματικά νομίζεις πως μπορούν όλα τα παραπάνω να χωρέσουν σε ένα 24ωρο; (!) Eάν ναι, παρουσίασε διεξοδικά, ένα καθημερινό/εβδομαδιαίο πρόγραμμα που να τα χωρά όλα. (Να μην συζητάμε με την "λογική" Παπανδρέου που όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να παρουσιάσει αναλυτικά πως μπορεί να ξοδέψει ένας άνθρωπος τον βασικό του μισθό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του, η "απάντηση" ήταν να ξεροκαταπιεί τρις)

    Εγώ πιστεύω και η ζωή αυτό μου έχει δείξει/διδάξει, πως η απάντηση είναι όχι. Εσύ;
    Στη δική σου λογική και μόνο, τέθηκε θέμα σύγκρισης με τα βαρβάτα αρσενικά (!)

    Εγώ υποστηρίζω έκαστος στον ρόλο του και όχι το θηλυκό να προσπαθεί να δρα και σαν γυναίκα και σαν άντρας(!), φαινόμενο που συναντάμε καθημερινά στις περισσότερες γυναίκες και προσωπικά το χαρακτηρίζω ως θλιβερό.

    Θλιβερό και για την κατάληξη των γυναικών και για την κατάντια των "αντρών"

    .............

    @Uther, το ερώτημα που σου απευθύνω είναι, αν έχεις διακρίνει στο φόρουμ, πρακτικές που κάποια μέλη ακολουθούν στις τοποθετήσεις τους, παρακινούμενα απο κουτσομπολιά που άκουσαν, -πολλές φορές αναπαράγουν ή διογκώνουν- ή από ίντριγκες που συμμετέχουν ή από ταμπέλες που κολλούν (ο/η τάδε είναι έτσι, ο/η δείνα είναι γιουβέτσι...) σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν προσωπικά και αν ναι, πιστεύεις πως μια τέτοια κατάσταση βοηθά την ομαλή επικοινωνία;
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κυρίαρχου… Η βελτίωση του υποτακτικού…



    ΜΕ ρωτάς αν βοηθάει να κολλάμε ταμπέλες βασισμένοι σε κουτσομπολιά; Αν αυτό ρωτάς είναι προσωπικό θέμα του καθενός και εξαρτάται. Τα ευτράπελα της μικρής "κοινωνίας" έχουν και αρνητικά και θετικά. Προσωπικά προσπαθώ να μην κρίνω απο αυτά που λένε άλλοι για κάποιους αν και συνήθως δεν κουτσομπολεύουν οι άνθρωποι σε εμένα γιατί συνήθως διατηρώ τις σωστές αποστάσεις, αλλά παραδείγματος χάριν έλεγα να ανοίξω ένα μπλογκ που να καταγράφονται από ελεύθερους επαγγελματίες, απαράδεκτες συμπεριφορές εργοδοτών ή κακοπληρωτές.

    Οπότε το κουτσομπολιό έχει πολλά άσχημα αποτελέσματα αλλά εν τέλη λειτουργεί εποικοδομητικά στην προστασία της κοινωνίας. Αυτό μπορείς να το διακρίνεις συγκρίνοντας την ζωή στην Αθήνα και την επαρχία. Που νιώθεις πιο ασφαλής και για ποιο λόγο;

    Αν έχεις κάποιο παράδειγμα για να καταλάβω που αναφέρεσαι δευκρίνησέ το μου.
     
  12. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Το ενδιαφέρον του Κυρίαρχου… Η βελτίωση του υποτακτικού…


    Αν και το ερώτημα απευθύνεται αλλού, θέλω να μπω σφήνα και θα τοποθετηθώ.

    Η άποψή μου είναι οτι, ναι συμβαίνει, κατά πλειοψηφία.

    Η παρουσία μου και τα λεγόμενά μου εδώ είναι ίσως το πιο τρανό παράδειγμα και η πιο τρανή απόδειξη της κατηγορηματικής απάντησης που έδωσα μόλις στο ερώτημά σας.

    Τώρα, στο αν βοηθάει την ομαλή επικοινωνία.

    Προσωπικά, δε πιστεύω σε "ομαλές" επικοινωνίες. Η επικοινωνία είναι μία και μοναδική και αφορά την αδιάλειπτη διακίνηση της πληροφορίας, όποια και αν είναι αυτή. Οτιδήποτε άλλο εμπίπτει σε φασιστικού τύπου τακτικές λογοκρισίας.

    Φιλικά
     
    Last edited: 29 Απριλίου 2011