Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 27 Απριλίου 2011.

  1. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    Re: Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    To σεξουαλικά υγιής περικλείει πολλά πράγματα. Σαφως κάποιος δεν μπορεί να υπηρετήσει σωστά τον κοινωνικό ρόλο όταν δεν εξυπηρετείται ο σεξουαλικός. Αλλα μήπως και το αντίθετο? δηλαδή δεν μπορεί να ικανοιποιήσει το σεξουαλικό ρόλο αν δεν έχει ξεκάθαρο το κοινωνικό φύλο...?

    Αυτά τα 2 υπάρχουν το μεν κοινωνικό είναι αμφίδρομο με το καθημερινό περιβάλλον με περισσότερη ορμή από το περιβάλλον προς το ένα άτομο....

    Το σεξουαλικό είναι αμφίδρομο μεταξύ των εσωτερικών σου επιθυμιών και του σεξουαλικού περιβάλλοντος σου...
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Για τα φύλα γνωρίζουμε πια ότι είναι πολιτισμικές κατασκευές και ότι το αρσενικό και το θηλυκό δεν συμπεριφέρονται και ερωτεύονται όπως είναι η φύση τους αλλά όπως έμαθαν και όπως οι ίδιοι ακράδαντα πιστεύουν ότι είναι η φύση τους.

    Αν με ρωτούσε κανείς, πιότερο θεωρώ σύμφωνα με τη φύση του καθενός την υποταγή και την κυριαρχία, όπως την εννοούμε στο χώρο, όχι με την ευρύτερη έννοια της, παρά τη συμπεριφορά ανάλογα με το φύλο.

    Παρόλα αυτά, δηλαδή παρά την άποψή μου ότι το δίπολο αρσενικό / θηλυκό είναι λιγότερο φυσικό από το δίπολο Κυριαρχία / υποταγή, συμβατικές συμπεριφορές, στον ένα βαθμό ή στον άλλο, υπάρχουν σε όλες τις περιπτώσεις.

    Όσον δε αφορά το νομικό πλαίσιο για την ισότητα των γυναικών, σα να μην ήταν αυτή η ισότητα σήμερα ένα παράπλευρο αποτέλεσμα της μαζικής παραγωγής και της μαζικής κατανάλωσης αλλά αποτέλεσμα χειραφέτησης, έχω να παρατηρήσω ότι πρόκειται για μια πολιτική ελευθερία η οποία, στις περισσότερες κοινωνίες επιβλήθηκε άνωθεν, με νόμους και μάλιστα επιτακτικούς.

    Βρίσκω επιεικώς αντιαισθητικό, στην Ελλάδα, στις μέρες μας, να γίνονται οικογένειες με το κάθε μέλος της οικογένειας να έχει διαφορετικό επώνυμο. Δεν αντιπροσώπευε ανάγκες της κοινωνίας εκείνο το οικογενειακό δίκαιο του '82, που θεωρήθηκε και εν πολλοίς ήταν "επαναστατικό" και δεν βλέπω γιατί και σε τί απελευθερώνει τον οποιονδήποτε. Αντιπροσώπευε το πολιτικό αίτημα μιας συγκεκριμένης σοσιαλιστικής ελίτ για επιτάχυνση κάποιων μεταβολών, που κατά την ευρύτερα αποδεκτή αντίληψη, απαιτούνταν.

    Δεν ήταν όμως εκείνοι οι κανόνες δικαίου που έκαναν τους Έλληνες να πάψουν να είναι λιγούρηδες οι οποίοι θα πήγαιναν με μια γυναίκα μόνο και μόνο για να "πάνε με γυναίκα" και τις Ελληνίδες να πάψουν να είναι υπολογίστριες και να κάνουν πια σεξ για την απόλαυσή τους. Ήταν η αλλαγή παραδείγματος, που είχε έρθει στην Ελλάδα. Αυτά ήταν τα καλά νέα.

    Τα κακά νέα ήταν το πολιτισμικό σοκ που προήλθε από εκείνους τους κανόνες δικαίου αλλά και για άλλους λόγους. Οικονομικές ανατροπές - επίσης άνωθεν, και με δανεικά - τοπική κινητικότητα, δηλαδή οι νέες άφησαν τα χωριά τους και η μαζικοποίηση της ανώτατης παιδείας, έπαιξαν ρόλο στη σεξουαλική συμπεριφορά του καθένα.

    Θα μου πείτε, γιατί μιλάω ειδικά για την Ελλάδα και γιατί ως εδώ δεν έχω γράψει τίποτα για BDSM.

    Επειδή ήταν τέτοιο το σοκ από τη σύγχυση των ρόλων στα φύλα, που πολλοί στην Ελλάδα ήρθαν στο χώρο ακριβώς γι αυτό, για να ζήσουν την αρσενικότητα και τη θηλυκότητά τους έτσι όπως δεν τους επέτρεπε πια το κοινωνικό περιβάλλον να κάνουν.

    Η δική μου γνώμη πάνω σ αυτό περισσεύει. Αλλά τέλος πάντων.

    Πιστεύω ότι αν κάποιος δεν είναι πραγματικά αποκλίνουσα ερωτικά προσωπικότητα δεν μένει στο χώρο και ούτε απολαμβάνει την παραμονή του εδώ πέρα. Παρενθετικά, σε καμία περίπτωση δεν κάνει M/s γιατί το τέλευταίο είναι το κατ εξοχήν πεδίο όπου οι παραδοσιακές άμυνες της θηλυκότητας στην ιδιωτική ζωή ισοπεδώνονται με το καλημέρα. Όπου το δόσιμο του Κυρίαρχου στοιχείου πηγαίνει έτη φωτός και πολλές διαστάσεις πέρα από το αρσενικό "ένστικτο του κυνηγού". Συχνά μάλιστα ο συνδυασμός της μη απόλαυσης τελικά με αυτό που προσλαμβάνει ως M/s τον κάνει απλά ... να βρίζει το M/s.

    Έχω τη γνώμη πως ούτε καν σαφές D/s κάνει απαραίτητα, όποιος θεωρεί ότι το BDSM είναι το πάρτυ της διαφοράς των φύλων. Αλλά τον καταλαβαίνω. Τέτοιο πάρτυ δεν βρίσκεται πουθενά εδώ γύρω και πηγαίνει στο φαινομενικά πλησιέστερο, που πιστεύει ότι είναι το BDSM.
     
  3. thanasis

    thanasis Contributor

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Μέτρησα 537 πολύτιμες λέξεις στις οποίες συνόψισες τις ενότητες,
    BDSM Disussion, Σεξ & Σχέσεις,
    εμβόλιμα ακτινογράφησες τη νεοελληνική πραγματικότητα
    και εάν δεν υποπτευόμουν ότι την ώρα που τα έγραφες ήσουν εκτός οικίας σου,
    σκληρά και απαιτητικότατα εργαζόμενη,
    θα έπαιρνα όρκο ότι παράλληλα είχες βάλει μπουγάδα
    και έφτιαχνες κι' εκείνη την απίθανη τούρτα φράουλα
    που με έκανε πρόσφατα να γλείφω τα δάχτυλά μου.
    Ξέρω πως δεν τα έκανες συνειδητά όλα αυτά μόνο και μόνο
    για να αντικρούσεις επί του πρακτέου την κατάληξη της εισήγησης του νήματος,
    γι'αυτό και σου γράφω, για να το προσέξεις.

    Τα σέβη μου.

    Υ.Γ.
    Μέτρησα και 11 περιττές -έως άχρηστες - λέξεις
    που δεν έχουν καμία θέση στο κείμενό σου..
     
  5. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    @Uther
    Η αρρενωποτητα σε αντιθεση με τον ανδρισμο κρινεται με βαση εξωτερικα χαρακτηριστικα και τα κριτηρια αυτα μοιαζουν να παραμενουν αναλλοιωτα ανεξαρτητα της εποχης.Με την ενδυμασια τα πραγματα ειναι λιγο πιο συνθετα,δηλ.εξαρτωμενα απο την καθε εποχη,αλλα και αυτο μεχρις ενος ορισμενου σημειου.Το παραδειγμα ενος crossdresser,που αναφερεις,ο οποιος φορα ο,τι ειθισται να φορουν οι γυναικες,ειναι χαρακτηριστικο.Ακομα και στη σημερινη εποχη,που ενδυματολογικως η κοινωνια ειναι πιο "large"απο καθε αλλη φορα,εναν αντρα ντυμενο με ζαρτιερες,καλσον και γυναικεια εσωρρουχα,δεν παυεις να τον θεωρεις αντρα,αλλα αρρενωπο δεν τον λες.
    Οσον αφορα το crossdressing,που γινεται κατα βασιν γιατι ειναι ερεθιστικο για κεινον και για κεινη,ακομα κι αν το δεις σαν υπερβαση του κοινωνικου φυλου,ειδικα στην περιπτωση που γινεται δημοσια,ειναι απλως κατι ριζοσπαστικο,με ο,τι αυτο σημαινει για το ατομο.Αλλα ο ριζοσπαστισμος δεν ειναι φυλοσυνδετο χαρακτηριστικο.Η μηπως ειναι;
    Και κατι τελευταιο.Η φυση δεν ορισε να φοραμε προβιες.Η φυση ορισε να μην φοραμε τιποτε.Το ντυσιμο ειναι ανθρωπινη εφευρεση,για λογους προστασιας απο εξωτερικους παραγοντες,ανεσης και δευτερευοντως( ; ) αναδειξης(η το αντιθετο) καποιων ιδιαιτερων σωματικων χαρακτηριστικων.Ο καθενας βεβαια μπορει να φοραει ο,τι θελει.

    Εξαιρετικο ποστ.Θα ηθελα μονο,με αφορμη τα παραπανω,να προσθεσω κατι,ετσι σαν σχολιο.
    Μαζι με αυτους που αναφερεις, στο χωρο ηρθαν και οι ζητουντες το kinky αλατοπιπερο στη σεξουαλικη τους ζωη,οι συλλεκτες εμπειριων και οι κυνηγοι της απολαυσης με τροπους διαφορετικους απο εκεινους που χρησιμοποιουσαν ως τοτε.Φυσιολογικο,μια και περα απο το παρτυ,οπως πολυ σωστα το χαρακτηρισες για αυτους,δεν φαινεται να εχουν και πολλες αλλες επιλογες.Ο χωρος φανταζει γοητευτικος και πολλα υποσχομενος.
    Κανενας ομως απο ολους αυτους δεν μπορει να χαρακτηριστει πραγματικα αποκλινουσα προσωπικοτητα.Για ολους αυτους το bdsm ειναι,οπως λεγεται εσχατως και χαριτωμενα,εναλλακτικος ερωτισμος.Για τους αλλους ειναι μονοδρομος.Φευ,διοτι ακομα κι ετσι,οι δρομοι που ακολουθουνται τελικα ειναι τρεις.Ειτε μενουν για παντα βουτηγμενοι σε ο,τι εκανε την καυλα και τα συναισθημα να εκραγει,απορριπτοντας ολα τα vanilla στοιχεια της μεχρι τοτε ερωτικης τους ζωης.Ειτε αποχωρουν για οποιους λογους,αναγκασμενοι,ισως κουρασμενοι και απογοητευμενοι απο τις δυσκολιες,να ζουνε μια στερημενη ερωτικη ζωη,εκτος κι αν συναντησαν τον μεγαλο vanilla ερωτα της ζωης τους.Ειτε,τελος,προσπαθουν να ισορροπησουν πατωντας σε δυο βαρκες.Ανεξαρτητα απο τον αν τα καταφερνουν η οχι,χωριζουν την ερωτικη ζωη τους στα δυο.Λειψη απολαυση.λειψη ζωη τελικα.
    Διοτι,για να παραφρασω και το γνωστο αμερικανικο μιλιταριστικο ρητο..once a bdsmer,always a bdsmer.Με ο,τι συνεπαγεται αυτο.
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    @Stalker
    Πιστεύω ότι αν εμβαθύνεις λίγο περισσότερο θα διαπιστώσεις ότι είναι πιο λογικό να τον ονομάσουμε αρρενωπό παρά κάτι άλλο.

    Όσο αφορά το ριζοσπαστικό του θέματος, ίσως είναι ριζοσπαστικό για την πλειοψηφία του κόσμου. Για εμένα είναι θέμα αισθητικής και φετίχ.
    Δεν γνωρίζω αν ο ριζοσπαστισμος ειναι φυλοσυνδετο χαρακτηριστικο. Δεν μπορώ να σκεφτώ σύνδεση.

    Όσο όρισε η φύση ότι φοράμε προβιές, άλλο τόσο όρισε το φύλο που θα έπρεπε να οδηγεί ένα αμάξι.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Εδώ ατύχησες. Οι άνδρες κατά μέσο όρο έχουν καλύτερη αίσθηση του χώρου και του προσανατολισμού, κάτι φυσιολογικό αν σκεφτείς ότι ο ρόλος του αρσενικού homo sapiens επί 150000 χρόνια ήταν να τραβάει στου διαόλου το κέρατο για να κυνηγήσει (γιατί το κρέας είναι απαραίτητο στοιχείο της δίαιτας του homo sapiens) και τότε δεν υπήρχαν gps.
     
  8. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Αγαπητη Uther,
    Το φετιχ,ουδεμια σχεση εχει με την αισθητικη ει μη μονο απο ευτυχη συμπτωση.Οσο και να εμβαθυνω,τον crossdresser μπορω να τον χαρακτηρισω καυλιαρη αντρα η και καλο υποτακτικο η ο,τι αλλο θα ηθελες να προτεινεις,αλλα αρρενωπο οχι.
    Περα απο την προσωπικη αισθητικη του καθενος και το αναφαιρετο δικαιωμα να εμφανιζεται οπως επιθυμει(προσεχοντας να μην τον μαζεψουν βεβαια),υπαρχει και η κοινως αποδεκτη,βασισμενη σε αισθητικα προτυπα αποκλειστικα,που εχουν αντεξει στο χρονο και ειναι ανεξαρτητα απο τις ηθικολογικες και σεμνοτυφες επιταγες της καθε εποχης.
    Παραδειγματος χαριν,το να κυκλοφορει στο δρομο ενας αντρας η μια γυναικα μετριου αναστηματος και 100+ κιλων με εφαρμοστο t-shirt η κολαν αντιστοιχα ειναι θεαμα αντιαισθητικο για τη συντριπτικη πλειοψηφια των θεατων,χωρις φυσικα αυτο να αναιρει το δικαιωμα τους να το κανουν.Ουδεις ομως θα τους χαρακτηρισει κορμαρες,τουλαχιστον οχι μιλωντας σοβαρα.Η αντιστοιχια με το χαρακτηρισμο ενος crossdresser ως αρρενωπου ειναι,νομιζω,προφανης.Δεν ειναι καλο να συγχεουμε την αρρενωποτητα με τον ανδρισμο.Το απ εξω με το απο μεσα.

    Οσον αφορα την καθημερινη οδηγηση,θα συμφωνησω μαζι σου απολυτα.Στην αγωνιστικη οδηγηση ομως η φυση εχει θεσει ορια,που η τεχνολογια δεν εχει ακομα καταφερει να ξεπερασει.Δυστυχως η Michele Mouton που ολοι καμαρωναμε στις ειδικες του Ακροπολις,κοντα τριαντα χρονια πριν,πισω απο το τιμονι του Quattro και η οποια εχασε ενα παγκοσμιο τιτλο απο μηχανικα προβληματα,δεν βρηκε αξιους συνεχιστες του επιπεδου της,οχι μονο στο WRC,αλλα σε κανενα κομματι των μηχανοκινητων σπορ.
     
  9. Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Slightly off topic και ολίγον προκλητικόν:

    Με αφορμή το χιουμοριστικό διάγραμμα της kati που βρίσκεται εδώ: Message

    Μια από τις πολλές διαφορές στην κοινωνική αξιολόγηση ενός ανδρός και μιας γυναικός είναι η εξής:
    Ο άνδρας που γαμεί είναι επιβήτωρ, επιθυμητός, αξιόλογος κλπ.
    Η γυναίκα που γαμιέται είναι πουτάνα, τσούλα, εύκολη κλπ.
    Ναι, ναι είναι γνωστό πως καταδικάζουμε αυτή τη σεξιστική διαφοροποίηση.

    Πόσοι και πόσες όμως καταδικάζουν έμπρακτα την αντίστοιχη (διότι το νόμισμα έχει δύο όψεις) εξίσου σεξιστική διαφοροποίηση;
    Ο άνδρας που δεν γαμεί είναι μαλάκας, αγάμητος, κομπλεξικός κλπ.
    Η γυναίκα που δεν γαμιέται είναι αξιόλογη, δύσκολη, επιλεκτική κλπ.

    Φυσικά υπάρχει βιολογική βάση σε αυτές τις διαφοροποιήσεις (9μηνη εγκυμοσύνη, φθηνό σπερματοζωάριο, ακριβό ωάριο κλπ), πλην όμως η ιστορική εμπειρία καταδείχνει πως τούτη η αρχική βιολογική διαφοροποίηση εμβαθύνεται όταν υπάρχουν αυστηρά πατριαρχικές κοινωνικές δομές με τον οίκο συσπειρωμένο γύρω από τον padre padrone (ο άνδρας ως επίκεντρο του χαρεμιού, οι μήτρες των πλειόνων γυναικών του ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο του ανδρός τους).

    Συνεπώς, όταν ένας άνδρας θεωρείται ανεπιθύμητο ταίρι ή ανάξιος να εκφέρει άποψη, επειδή ο ίδιος δεν έχει ερωτική σύντροφο (άρα είναι μαλάκας), κι επομένως διαιωνίζεται η εμβάθυνση του πατριαρχικού μοτίβου πέρα από τη φυσική διαφοροποίηση, τότε πώς μπορούμε να μιλάμε για ισότητα;
    Κι αντίστοιχα, όταν μια γυναίκα περηφανεύεται πως είναι "δύσκολη" και "επιλεκτική" (άρα όχι πουτάνα) άρα επιθυμητή ως ταίρι και συνεπώς στηρίζει έστω κι ασυναίσθητα την πατριαρχική θεώρηση του φύλου της πώς μπορούμε να μιλάμε για ισότητα;
     
    Last edited: 4 Μαϊου 2011
  10. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...


    Επίσης, να προσθέσω:

    Ο άντρας που θέλει να παντρευτεί μια πλούσια γυναίκα είναι προικοθήρας.

    Η γυναίκα που θέλει να παντρευτεί έναν πλούσιο άντρα αναζητά τον "πρίγκηπα του παραμυθιού".

    Και οι δύο πουτάνες είναι απλά κανείς δε το παραδέχεται. Τουτέστιν, δεν υπάρχει "σεξιστική" διαφοροποίηση. Τα ίδια σκατά είμαστε.
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Είσαι σίγουρος ότι αυτά μετράνε έτσι; Εγώ δεν είμαι διόλου. Στερεότυπα που έχουν πεθάνει μου φαίνονται.
     
    Last edited by a moderator: 4 Μαϊου 2011
  12. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    @Uther, έχουμε ξανασυμφωνήσει οι δυό μας ότι διαφωνούμε. Προσωπικά δεν το βρίσκω κακό. Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε.

    Ωστόσο θα

    α. σε ρωτήσω, βρίσκεις αρρενωπότητα σε κάποιον που στραπονάρεται και φωνάζει "είμαι μια πουτάνα";

    β. κάνω ένα λογοπαίγνιο στη παρακάτω πρόταση σου:

    Το όνομα του Μichael Schumacher χρησιμοποίησες, όχι της Danica Patrick ούτε της Milka Duno... Σκέψου το

    .......................

    @Sibraid, όντως υπάρχουν και τα δύο που αναφέρεις. Είναι προσωπικό θέμα του καθενός, κατά πόσο επιθυμεί να τα ξεκαθαρίσει και να πορευτεί σύμφωνα με το πως αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες του και προπάντων τι τίμημα είναι έτοιμος να καταβάλει για να τις γευτεί.

    Θεωρώ πως είναι πολύ μεγάλη συζήτηση για το αν το φύλο είναι κοινωνικό κατασκεύασμα και πολιτισμικό σύμβολο και όχι κάτι που η φύση μας έδωσε ως δεδομένο..

    Προσωπικά δεν συμφωνώ με την κονστρουκτιβιστική θεώρηση ότι το βιολογικό φύλο συνιστά κοινωνική κατασκευή, παρ' όλο που κοινωνικοί θεσμοί έχουν παίξει/παίζουν κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη του.

    .........................

    Για τα μέλη που επιμένουν στη "λογική" των προσωπικών επιθέσεων και προσβλητικών χαρακτηρισμών, θα τους ευχηθώ καλή συνέχεια στην κατρακύλα τους. Μερικές φορές δεν φταίει η απουσία "κοινής" και η ύπαρξη "κενής" λογικής. Χρειάζονται "καινή" λογική για να αντιληφθούν, αλλά είναι και αυτό, πρόβλημα τους.