Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 27 Απριλίου 2011.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Αν θέλεις διευκρίνισε τη διαφορά μεταξύ ανδρισμού και αρρενωπότητας γιατί μου διαφεύγει.

    Εννοείται πως διαφωνώ σε σχέση με τα αισθητικά πρότυπα καθώς δεν αντέχουν στον χρόνο. Ούτε τα σωματικά (πλην αυτών που συνδέονται με την υγεία) ούτε καν τα των χρυσών αναλογιών. Και εννοείται ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις όπως και τα φετίχ είναι άμεσα συνδεδεμένα με αυτά. Η αισθητική δεν είναι μία μονόπλευρη εμπειρία και φυσικά ούτε καν περιορισμένη στη μόδα ή στις φυσικές τάσεις. Υπάρχουν πολλές γενιές, καλλιτεχνών και ρευμάτων και φιλοσόφων που έχουν διαμάχες πάνω σε αυτά τα θέματα και νομίζω ότι η απόλυτη άποψη ως προς τις αρχές της αισθητικής και το πως καθορίσαμε την αισθητική των κοινωνικών φύλων, είναι διατριβή διδακτορικού η οποία και να γίνει τόσο απόλυτες απόψεις δεν θα υπάρξουν.

    Όσο αφορά την οδήγηση κτλ, να διευκρινίσω ότι αν μπορούσα να γίνω σκλάβα για να με θρέφει κάποιος και να μην χρειάζεται να αποδεικνύω 10 φορές την αξία μου για να πληρωθώ τα μισά από έναν άντρα, θα το έκανα. Παρ'ολα αυτά η υπερηφάνεια που νιώθω για τον εαυτό μου επιβιώνοντας σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία με κάνει να έχω τραφεί ψυχικά για 40 ζωές. Και φυσικά νοιώθω πολύ δυνατότερη (όχι ανώτερη) και πολύ ικανότερη από οποιοδήποτε άντρα επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη κοινωνία.

    Αγαπητέ Arioch ένας φοιτητής Ιατρικής μου είχε δείξει πριν από 5 χρόνια αυτή την έρευνα, η οποία προέκυψε από μία άλλη. Δεν κράτησα αντίγραφο αλλά αν την έχεις μπροστά σου είναι κρίμα να μην εντοπίζεις τα ατοπήματα. Αν την βρεις, να το ξανασυζητήσουμε.
     
    Last edited: 4 Μαϊου 2011
  2. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...


    Καμία προσωπική επίθεση.

    Παραθέσατε κείμενά μου, σας απάντησα ευθέως. Αυτό που αποκαλείται εσείς λοιπόν ως προσωπική επίθεση είναι η αξιοπρέπεια, η άνεση, η αρρενωπότητα και ο ανδρισμός που με διακρίνει στο να παραθέτω και να απαντώ ευθέως στα δικά σας σχόλια, χωρίς να παίζω παιχνιδάκια σαν 15χρόνο, αφήνοντας υπονοούμενα, εν αντιθέσει με "άλλους" (that's you Mr. Seduction), που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους απευθυνόμενοι "γενικά στα μέλη" (Hello, that's me!    ).

    Ειλικρινά πάντως, θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση στην "προσωπική μου επίθεση" και ας με "κατρακυλούσε" ακόμα πιο χαμηλά. Γιατί μέχρι τότε δίνετε την εντύπωση οτι δεν έχετε τίποτα να απαντήσετε και ποιείτε την νήσσαν, κάνοντας μια "politically correct" τοποθέτηση. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

    Ο "κενός" του φόρουμ που μόλις εκκένωσε,
    Α.Α.

    Υ.Γ.Όσο για την αυτοαποκαλούμενη "καινή" σας λογική, χάρισμά σας. Ούτως ή άλλως είναι γεμάτη bugs και αρκετό debugging έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου. Δε θα ασχοληθώ και με σας.
     
  3. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Περισσότερη από κάποιο που φοβάται να το δοκιμάσει και φωνάζει : "Είμαι Μαστερ". Αν δεν έβρισκα δεν θα ήμουν Domme. Θα ήμουν υποτακτική ή βανίλλα. Επιπρόσθετα, εμένα οι υποτακτικοί που έχω γνωρίσει δεν το έκαναν ποτέ αυτό έτσι όπως το περιγράφεις. Γιατί το να είναι ένας άντρας υποτακτικός δεν συνεπάγεται περιορισμένες εφαρμογές και μεθόδους. Εσύ εκτιμάς μία γυναίκα που στα 4 σου φωνάζει είμαι η σκύλα σου;
    Το ότι το όνομα Andy Warhol είναι γνωστότερο της Tracey Emin σημαίνει μόνο ότι ο Andy Warhol είχε καλύτερες δημόσιες σχέσεις, περισσότερα λεφτά και περισσότερους εραστές. Δεν υπάρχει απόδειξη ορθολογική που να διαχωρίζει κατά αυτόν τον τρόπο τους ρόλους. Το μόνο που υπάρχει είναι ρατσισμός και διαφόρων ειδών συμφέροντα. Στις δημόσιες σχέσεις το παρασκήνιο των συμφερόντων είχε πάντα τον πρώτο λόγο. Εδώ αυτό συμβαίνει στην ίδια την καταγραφή της ιστορίας. Αφελές να πιστεύει κανείς ότι η φήμη βασίστηκε ποτέ στις πραγματικές ικανότητες των ανθρώπων.
     
    Last edited: 4 Μαϊου 2011
  4. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    @Uther

    Νομιζω πως το εγραψα πιο πανω,αλλα δεν με πειραζει να το επαναλαβω..
    Ο ανδρισμος εχει να κανει με τον χαρακτηρα,η αρρενωποτητα με την εμφανιση.
    Θα προσθεσω σε οτι εχω γραψει μονο τα εξης.
    Η αισθητικη δεν ειναι εμπειρια αλλα ενα συνολο προτυπων και κριτηριων.Ακομα και αν κατα καιρους διαστρεβλωθηκε για τους οποιους κοινωνικους ας το πουμε λογους(εμενα παντως ο Rubens ανεκαθεν μου αρεσε)εγω παντα θα ειμαι προσηλωμενος και θα επιστρεφω στα προτυπα,στην αισθητικη εκεινων των απιθανων τυπων που κατοικουσαν αυτον τον τοπο,πριν τη χριστιανικη λαιλαπα.
    Ο Ερμης του Πραξιτελη θα ειναι το το ανδρικο προτυπο ομορφιας εις τους αιωνας των αιωνων.
    Η καυλα μας και σε αυτην περιλαμβανω και τα καθε ειδους φετιχ,δεν ειναι απαραιτητο να συμβαδιζουν με τα προτυπα ομορφιας που εχουμε.Ακολουθουν και διαμορφωνονται μεσα απο διαφορετικους και εντελως προσωπικους δρομους.
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Παρακολουθώ εδώ και μέρες το νήμα με αρκετή, οφείλω να ομολογήσω, προσοχή. Δε θα μπω στη λογική να κρίνω την ορθότητα ή όχι των συγκαλυμμένων ή μη απόψεων περί (αν)ισότητας των δύο φύλων. Η θέση μου πάνω στο θέμα είναι σαφής: οι όποιες θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας χρησιμεύουν μόνο στο να δικαιολογήσουν προσωπικές στάσεις ατόμων και τίποτα παραπάνω.

    Μου γεννάται, όμως, μία απορία. Πώς μπορεί κάποιος να επιθυμεί να συνευρεθεί σεξουαλικά, πόσο μάλλον να σχετιστεί, με κάποιον που, λόγω φύλου, θεωρεί κατώτερο; Πού βρίσκει την πρόκληση στο να κυριαρχήσει πάνω στον άλλο, όταν θεωρεί a priori πως είναι "υποδεέστερος"; Πού βρίσκει το ενδιαφέρον στο να παίξει με το σώμα και το μυαλό του άλλου, όταν τον αντιμετωπίζει ως πιο αδύναμο. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά, αν ήμουν θιασώτης αυτών των ιδεών, υποθέτω πως θα σάδιζα μόνο πάνω σε άντρες.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Με τη διαφορά ότι το ποιος είναι καλύτερος καλλιτέχνης είναι υποκειμενικό, ποιος είναι καλύτερος πιλότος, όχι.
    Και μηδενιστικό να πιστεύεις ότι φήμη και ικανότητες ντε και σώνει δεν συνδέονται. Για κάθε αντιπαράδειγμα ασήμαντου ανθρώπου που απέκτησε φήμη υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων που απέκτησαν φήμη λόγω ικανοτήτων.
     
  7. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Άρα Ο ανδρισμός μάλλον δεν βάλεται μέσω της εμφάνισης. Θεωρώ όμως ότι δεν βάλλεται ούτε η αρρενωπότητα, διότι δεν θεωρώ τα εμφανισιακά κριτήρια σωστά τοποθετημένα και πράγματι αντιπροσωπευτικά ή τονωτικά της θηλυκότητας ή της αρρενωπότητας κάποιου.

    ΕΝ ολίγοις, είτε έναν νταλικέρη δω με φαρδύ τζιν και σκισμένο φανελάκι με την κοιλιά έξω, είτε μία γυναίκα, την ίδια απώθηση θα νιώσω.

    Η Chanel ίσως θα με αντιπαθούσε. Νομίζω ότι τα ταγιέρ της κολακεύουν εξίσου και τα δύο φύλα, όπως και οι γόβες.

    Όσο αφορά την αισθητική θα διαφωνήσω αλλά είναι θέμα "σχολής". Κατά την δική μου λογική, η λέξη δεν συνδέεται ατυχώς με την λέξη "αίσθηση" και άρα η παραπομπή της αναπόφευκτα τείνει στην εμπειρία (των αισθήσεων) .Φυσικά ο Καντ ίσως εν τέλη διαφωνούσε ή ίσως η εμπειρία του ήταν απομακρυσμένη της επιθυμίας. Τον Rubens είτε τον συμπαθώ είτε όχι δεν μπορώ να αμφισβητήσω την αισθητική του αξία. Τα πρότυπα ομορφιάς, αν τα έχουμε αναπτύξει βασισμένοι σε περιορισμένες χρονολογικά κοινωνικές αρχές, συμφωνούμε πως δεν είναι εφικτό να συμβαδίσουν με την καύλα μας. Κατά την προσωπική μου κρίση η καύλα μας δεν μπορεί να αποκλίνει της αισθητικής μας. Μάλλον θα συμφωνήσουμε και μαζί πως διαφωνούμε.   Ενδιαφέρουσες απόψεις οι οποίες με προβλημάτισαν.


    ΥΓ. ξέχασα. Ο ερμής είναι πρότυπο ομορφιάς γιατί δεν απευθύνεται στις αισθήσεις. Πως θα μπορούσε να θεωρηθεί πρότυπο ανδρισμού αποκομμένο από τα ερωτικά του στοιχεία; Επιπρόσθετα όλοι γνωρίζουν ότι στο πρότυπο αρχ. ελληνικής ομορφιάς στον άνδρα κυριαρχούσε η θηλυπρέπεια.

    Θα σε λυπήσω Arioch αλλά την υποκειμενικότητα την σχετίζουν με την τέχνη μόνο οι άσχετοι με αυτήν. Είναι και αυτός ένας τρόπος των ΜΜΕ να αγοραστούν οι πίνακες του Μυταρά. Όσο αφορά το δεύτερο μέρος, αναφέρθηκα σε συγκριτικό βαθμό και τα υποστηρικτικά μέσα δημοσιότητας. Δεν έβγαλα τους ικανούς άχρηστους.
     
    Last edited: 5 Μαϊου 2011
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Σε καμία περίπτωση δεν είμαι σχετικός με την τέχνη, το μόνο που μπορώ να εκτιμήσω είναι αν ένα έργο τέχνης μ' αρέσει ή όχι και τελικά αυτό και μόνο αυτό έχει σημασία.
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Για εσένα ναι. Όχι όμως για μία αγορά εκατομμυρίων που χτίζει πολιτισμικές συνειδήσεις και καλλιεργεί ή υποσιτίζει την πνευματική μας ανάπτυξη. Γι αυτη την αγορά σημασία έχει να σε πείσει να σ'αρέσει αυτό που θέλει για τους λόγους που το θέλει. Συνήθως τα καταφέρνει μια χαρά.
     
  10. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Με κάθε καλή προδιάθεση,
    είναι κατανοητό πως δεν ακολουθείς το συρμό
    σε ό,τι αφορά τα αισθητικά σου κριτήρια που σε ελκύουν σε ένα άτομο,
    αλλά γιατί πρέπει σώνει και καλά και να τον αποκλείεις ολοκληρωτικά;
    Αυό καταλαβαίνω πως προσπαθεί νου σου πει ο Stalker.
    Οπότε αν τα εμφανισιακά κριτήρια εξαιρούνται
    ως γνώμονες αρρενωπότητας ή θηλυκότητας,
    να υποθέσω πως αυτή προκύπτει κατά τη θεωρία σου μόνο
    από ενός είδους ψυχοσυναισθηματική ενδοσκόπηση
    που οφείλουμε να τελούμε σε υποψήφιους ή υποψήφιες προς προσεταιρισμό;
    Άρα να μην ελπίζουμε πλέον στο δια ζώσης φλερτ,
    παρά μόνο στο από τηλεφώνου, διαδικτύου και επιστολών;
    Η χαρά του Σοπέν ας πούμε;
    Μάλλον καταδεικνύεις πόσο αδιάφορη σου είναι εσένα
    η διάκριση των δύο φύλων όταν πρόκειται να ζευγαρώσεις.
    Σεβαστό, αλλά δεν σου είναι ολοφάνερο πως δεν είναι ο κανόνας;

    Με κάθε συμπάθεια Uther.
    Με τρομάζουν οι άνθρωποι που διαθέτουν από μία «λογική» απάντηση
    σε κάθε ένσταση που τους κατατίθεται
    και δείχνουν ότι τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει τις πεποιθήσεις τους.
    Μάλλον πρέπει να το κοιτάξω
    γιατί κανονικά θα έπρεπε να τρομάζουν αυτοί και όχι εγώ αντ’ εκείνων.
     
  11. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    A,οχι.Εκεινα τα χρονια που ο αντρας απο εφηβος ηταν αθλητης και για οσο αντεχε πολεμιστης,το προτυπο της ανδρικης ομορφιας ηταν το σμιλεμενο μυωδες σωμα του μεσου πολιτη-πολεμιστη,η επιτομη της αρρενωποτητας που λεγαμε.Περι θηλυπρεπειας,η οποια ειχε να κανει με το γυναικειο ντυσιμο(οι πρωτοι διδαξαντες του crossdressing) και πολλων αλλων γουστων της εποχης,θα πω μονο οτι ειναι μια ακομα ενδειξη του ποσο προχωρημενοι ηταν οι κατοικοι αυτου του τοπου ακομα και στην εκφραση της σεξουαλικοτητας τους.
    Στα πιο γενικα και σημαντικα τι να πει κανεις για τη,μοναδικη στην ιστορια του ανθρωπου,βαθεια αποδοχη της ομοφυλοφιλης φυσης του ανθρωπου η για την θεση της γυναικας στις δωρικες κοινωνιες οπως η Σπαρτιατική;
    Οσον αφορα τον Ερμη(ελπιζω η μη χρηση κεφαλαιου αρχικου σε αντιθεση με τον Καντ,να εγινε εκ παραδρομης),φυσικα και απευθυνεται στις αισθησεις και κυριως στην οραση.Θα μπορουσε να απευθυνεται και στην αφη,να εισαι σιγουρη,αλλα ευτυχως δεν επιτρεπεται να τον αγγιξεις.Ουαι κι αλλοιμονο αν δεν μπορει να θεωρηθει προτυπο ανδρισμου αυτο το τελειο δημιουργημα επειδη οι βανδαλοι και η τυχη μας στερησαν το μοριο και το χερι του.
     
    Last edited: 5 Μαϊου 2011
  12. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    πικρη , γλυκεια αληθεια ....