Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 27 Απριλίου 2011.

  1. JokerGemini

    JokerGemini Regular Member

    Re: Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Δηλαδη ρε Troll,Vanilla female "αλλα ποτε δε σταματα να με τρωει ο κωλος μου?".
     
  2. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Μάλλον τυχαίο γεγονός. Τον αποκλείω γιατί δεν με ικανοποιεί.
    Αυτό ακριβώς υποστηρίζω τόση ώρα. Ότι είναι αστεία μία θεωρητικοποίηση των φετιχ μας. Πόσο μάλλον να θεωρούμε ότι επειδή μπορούμε να κάνουμε "λογικούς" συνειρμούς πάνω σε αυτά , φτιάξαμε και καθολικούς κανόνες που με κάποιες εξαιρέσεις, θα έπρεπε να ακολουθούνται.
    Μπορώ να "κατασκευάσω" εξίσου "λογικές" απαντήσεις για την ακριβώς αντίθετη τοποθέτηση. Παρ' ολα αυτά δεν βρίσκω τίποτα λάθος στο να έχει κάποιος διερευνήσει τα θέλω του σε τέτοιο βαθμό που να δείχνει ακλόνητος. Προφανώς η εξέλιξή του είναι σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από αυτόν που προσπαθούν οι συνηθισμένες (ή πολυδιαφημισμένες) πεποιθήσεις να τον βάλουν.
     
  3. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Όπως είπα και πάλι, είναι θέμα σχολής (φιλοσοφικής) και άρα η άποψή σου είναι αποδεκτή. Απλά δεν είναι η μόνη σωστή. Δεν αναφέρθηκα στο κομμένο μόριο όταν έλεγα ότι είναι αποκομμένος από τα ερωτικά του στοιχεία. Υπάρχει μία σαφής διάκριση στην τέχνη μεταξύ του υπόγειου ερωτισμού και της σεξουαλικής διέγερσης που μπορεί να προκαλέσει μία οπτική εμπειρία. Η δεύτερη δεν είναι αποδεκτή και η πρώτη γίνεται αποδεκτή σε συγκεκριμένα ρεύματα. Η αρχ. Ελληνική τέχνη δεν στοχεύει σε αυτό ακόμα και στις αναπαραστάσεις της Αφροδίτης.

    Έχεις δίκιο πως απευθύνεται εν μέρη στις αισθήσεις, (ημιτελής επεξήγηση δική μου). Εννοούσα πως δεν είναι ο σκοπός του να τις διεγείρει με σκοπό την δημιουργία επιθυμίας, αλλά με σκοπό την πνευματική διέγερση και - σε κάποιες περιόδους - ανάταση. Η σύνδεση θηλυκού και αρσενικού ως πρότυπο ομορφιάς (και όχι μόνο) στην τέχνη (συμπεριλαμβανομένης και της αρχ. Ελληνικής ) δεν είναι μόνο δική μου θεωρία. Είναι αποτέλεσμα ανάλυσης μετρήσεων (αναλογιών) και τεχνικών λεπτομεριών. Πιθανόν ο Ερμής να ήταν πρότυπο ομορφιάς - κάτι το οποίο ξεπερνάει το πρότυπο ανδρισμού- αν και νομίζω ότι οι αρχ. ημών θεωρούσαν πρότυπο ομορφιάς, τον Νάρκισσο. (φαντάζομαι και σε αυτό το θέμα οι απόψεις είναι αρκετές)

    (Το κεφαλαίο Κ και μικρό ε από λάθος)
     
  4. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    *Γιατί άραγε, δείχνεις να απουσιάζουν από τη σκέψη σου οι έννοιες "δεν γουστάρει" (στη θέση του "φοβάται") και "Master" (αντί "φωνάζει είμαι");

    **Eχει διαφορά πως ένας άνδρας ξεστομίζει το "είμαι πουτάνα"; Αν το φωνάζει δεν έχει αρρενωπότητα, ενώ αν το ψιθυρίζει έχει; Eχει αρρενωπότητα κατά την γνώμη σου ο άντρας που λέει "μάλιστα κυρία", "τσακίζομαι κυρία", "ότι διατάξετε κυρία" κλπ κλπ κλπ; Οτι βιολογικά, όποια συμπεριφορά και στάση να ακολουθεί, παραμένει άνδρας, τι σχέση έχει με την αρρενωπότητα του;

    Φαντάζομαι γνωρίζεις τον όρο θηλυπρέπεια. Ποια και τι αρρενωπότητα να διακρίνεις σε άντρα που είναι θηλυπρεπής; Και δεν εννοώ μόνο εμφανισιακά, αλλά κυρίως για άντρες που υιοθετούν γυναικείους τρόπους συμπεριφοράς.

    Aντίστοιχα ποιά και τι θηλυκότητα να θαυμάσεις σε μια γυναίκα που είναι ανδροπρεπής; Τόσο σε χαρακτηριστικά (πχ αυξημένη τρυχοφυία σε πρόσωπο και σώμα), όσο και (κυρίως) σε στάση;

    ***Τι σχέση έχει η εκτίμηση μου προς μια γυναίκα, με τον τρόπο που απολαμβάνουμε τον ερωτισμό μας; (!) Δεν συζητάμε εδώ αν εκτιμάς ως άνθρωπο τον υποτακτικό αν είναι "γυναικωτός" ή όχι, αλλά αν έχει αρρενωπότητα.

    ****Καλά τώρα, δεν έγινε ο Μichael Schumacher γνωστότερος της Danica Patrick λόγω καλύτερων δημοσίων σχέσεων, περισσότερων χρημάτων και περισσότερων ερωμένων! Είναι αστείο και να το συζητάμε. Αυτή η "απλοποίηση" που προσπαθείς να κάνεις, είναι απόπειρα να μηδενίσεις την πραγματικότητα. Αποτυχημένη, ιδίως όταν αναφερόμαστε σε αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

    Σου έγραψε ο Stalker , αλλά δεν στάθηκες: “Στην αγωνιστικη οδηγηση ομως η φυση εχει θεσει ορια,που η τεχνολογια δεν εχει ακομα καταφερει να ξεπερασει”.

    *****Απειρα τα παραδείγματα, σε κάθε τομέα, που αναδεικνύουν την απόλυτη σύνδεση ικανότητας και φήμης. Η αφέλεια υφίσταται σε όσους κοιτούν μόνο προς τη μια πλευρά.

    Για να σου λυθεί η απορία, σου αλλάζω το ερώτημα. Πως μπορεί κάποιος να επιθυμεί να συνευρεθεί σεξουαλικά, πόσο μάλλον να σχετιστεί, με κάποια που, λόγω της υποτακτικότητας της προς αυτόν, θεωρεί κατώτερη;

    Πού βρίσκει το ενδιαφέρον στο να παίξει με το σώμα και το μυαλό της άλλης, όταν την αντιμετωπίζει, λόγω της υποτακτικότητας της προς αυτόν, ως πιο αδύναμη;

    Θα συμφωνήσουμε πως το φύλο δεν βάλεται μέσω της εμφάνισης, αλλά πως θα καταργήσουμε τα εμφανισιακά κριτήρια (που βεβαίως ποικίλουν για τον καθέναν), όταν η συνάντηση είναι από τα κύρια και καταλυτικά συστατικά μιας ερωτικής γνωριμίας;

    Να σημειώσω πως κατά τη γνώμη μου, η αρρενωπότητα και η θηλυκότητα δεν στηρίζονται μόνο σε εμφανισιακά κριτήρια, αλλά και σε εσωτερική αίσθηση, σε συμπεριφορά κλπ
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Το ότι ο Ερμής του Πραξιτέλη αποτελούσε πρότυπο ομορφιάς, ειλικρινά, πρώτη φορά το ακούω. Πρότυπο αρμονίας; Φυσικά. Πρότυπο γλυπτικής αρτιότητας; Βεβαίως. Ομορφιάς, όμως, από πού προκύπτει; Αντίθετα, όπως πολύ σωστά επισημαίνει η Uther, πρότυπο ομορφιάς για τους αρχαίους έλληνες αποτελούσε ο Νάρκισσος. Ίσως, θα πρόσθετα εγώ, κι ο Απόλλωνας. Και οι δύο, πάντως, απεικονίζονται αρκετά... εκλεπτυσμένοι σε σχέση με τα πρότυπα ανδροπρέπειας που θ' ακολουθούσαν αρκετούς αιώνες αργότερα. Ακόμη κι αν τα σώματα είναι καλοσμιλεμένα, αθλητικά, τα πρόσωπα δύσκολα έχουν την αγριότητα, το αυστηρό βλέμμα ενός πολεμιστή. Αντιθέτως, έχουν μια λεπτότητα, ίσως και παιδικότητα, θα μπορούσα να πω.
     
  6. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Ο Ναρκισσος ηταν ενας ωραιοτατος νεαρος,που οπως αναφερει και ο Καλλιστρατος απεικονιζοταν εν πολλοις ως παιδι σωματοδομικα.Αυτο ειναι λογικο να αποτυπωνοταν στις αναπαραστασεις των εραστων της λεπτομερειας,οπως ηταν οι γλυπτες της εποχης.Ειδικα οταν αντιδιασταλτικα εχουμε να κανουμε με αναπαραστασεις θεων οπως ο Ερμης η ο Διας στο Αρχαιολογικο της Αθηνας.Αγαλματα που ως αναπαραστασεις θεων ηταν υπερμεγεθη,τελεια απο καθε αποψη,για τουτο και προτυπα ομορφιας,οπως ειναι φυσικο να ειναι τα θεικα αγαλματα.
    Τα δε προσωπα τους δεν ηταν δυνατον να ειναι προσωπα αγριανθρωπων,διοτι αφενος μεν απεικονιζαν θεους,αφετερου διοτι ουτε τα μοντελα τους οι πολιτες-πολεμιστες ηταν τετοιοι(εκτος ισως απο τις στιγμες που εκοβαν φετες τους αντιπαλους) σαν εκεινους που κατοικουσαν πολυ βορειοτερα,αλλα βαθυτατα καλλιεργημενοι ανθρωποι,με σωματα καλογυμνασμενα,τουλαχιστον μεχρι να περασουν τα χρονια και να το ριξουν αποκλειστικα στα συμποσια και "στρογγυλοποιηθουν"κατα καποιο τροπο.
    Για δε το αγαλμα του Πραξιτελη,ως προτυπο ανδρικης ομορφιας,αν ριξεις μια ματια στα βιβλιαρακια της Αρχαιολογικης που πουλιουνται στο μουσειο της Ολυμπιας,ισως το ακουσεις και για δευτερη.
    Τελοσπαντων και για να μη το ξεχειλωσουμε κι αλλο,οπως ειπαμε,προτυπα ειναι αυτα,διαλεγει κανεις και παιρνει,αναλογα με τα γουστα του.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Κατά την αρχαιότητα μπορεί ο Ερμής του Πραξιτέλη να μην ήταν το απόλυτο πρότυπο αντρικού κάλλους, ενδεχομένως να έγινε αργότερα.

    Το βέβαιο για μένα είναι ότι δεν κρίνω τον αντρισμό του οποιουδήποτε με κριτήρια δικά μου απλά εντοπίζω τα δικά του. Οποιαδήποτε αυθαίρετη αξιολόγηση δική μου θα ήταν επικίνδυνη για σοβαρό σφάλμα, αν τυχόν ο κρινόμενος δεν ήθελε να μπει στη θέση που τον έβαζα και είχε - γιατί η κοινωνία του το δίνει - τη δυνατότητα να στηρίξει την άποψή του έναντι της δικής μου.

    Αν εσείς έχετε δει άντρα χειρουργημένο ή ομοφυλόφιλο ή παρενδυτικό ή υποτακτικό ή όλα αυτά μαζί να παραιτείται από τα "προνόμια" του φύλου του, πείτε μου, γιατί εγώ δεν έχω δει. Είναι πολλά τα λεφτά ...  
     
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Έχω 40 ενστάσεις στην τοποθέτηση σου περί γλυπτικής και στις σχεδιαστικές προεκτάσεις που δίνεις (ειδικά για αυτά τα βιβλιαράκια που γράφτηκαν απο κάποιου τον μπατζανάκη) αλλά για να μην το τραβήξουμε άλλο θα συμφωνήσω στην τελευταία πρόταση. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε τη διαφορά φιλοσοφικών ρευμάτων πάνω στο θέμα της ερωτικής αισθητικής και να μην θεωρούμε τις προτιμήσεις μας καθολικές αλήθειες. Νομίζω η ουσία αποτυπώθηκε από την τελευταία πρόταση του πρώτο σχόλιου της tender lilly
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Δεν απουσιάζουν. Απλά δεν αναφέρθηκα σε αυτούς.

    όχι δεν τον γνωρίζω όπως τον εννοείς εσύ και μάλιστα δεν θεωρώ ότι στέκει η επιχειρηματολογία σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των φύλων. Δέχομαι ΄μόνο τα εξωτερικά (μεγαλύτερα χέρια, περισσότερη τριχοφυΐα, βαρύτερη φωνή) και δεν θεωρώ ότι αυτά συνεπάγονται διαφορετικές συναισθηματικές εγκεφαλικές ιδιότητες καθώς και διαφορετικές συμπεριφορές. Δέχομαι ότι πιο εύκολα ένας άντρας σηκώνει ένα βάρος και μία γυναίκα έναν πόνο. Μέχρι εκεί. Όλα τα άλλα τα θεωρώ ατοπήματα.

    Αν αναιρείται η αρρενωπότητα ενός άντρα όταν αυτοαποκαλείται πουτάνα γιατί να μην αναιρείται η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός σε μία γυναίκα που αυτοαποκαλείται σκύλα;
    Δυστυχώς δεν θεωρώ τα ΜΜΕ και τα λεφτά, αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

    Πράγματι γιατί η ουσία της συζήτησής μας ήταν αλλού.
    όπως το πάρει κανείς.
    Δεν καταργούμε τα αισθητικά και εμφανισιακά κριτήρια. Καταργούμε την καθολικότητα των σημαινόμενων .
     
  10. Re: Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Πσσσσ!!!!!!!    
     
  11. Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Εγώ πάντως έχω αποπλανήσει την καραβανίλλα(*) παλιά μου περιπτερού φορώντας μια φουστίτσα της κι ένα σουτιέν της στο σπίτι της - και καλά για να κάνουμε πλάκα στα λιγούρια του Skype που της την έπεφταν (φυσικά εγώ το έκανα με πονηρό σκοπό, γιατί ήξερα ότι θα καυλώσει). Καταλήξαμε να το κάνουμε με ανοιχτή κάμερα και πάνω στο γαμήσι μου φώναζε "δικό σου, δικό σου", εννοώντας το μουνί της. Δυστυχώς έφερνε πολύ σε μπόττομ στο κρεβάτι για τα γούστα μου (μιλάμε ούτε δάχτυλο δε μου έβαζε) κι έτσι πηδηχτήκαμε 3-4 φορές και δεν το συνέχισα, γιατί ήταν σαν να γαμάω συντηρητική σύζυγο.
    Μετά ήθελε να μου προξενέψει την ανηψιά της με το επιχείρημα ότι είναι 20 ετών και παρθένα και θρήσκα, άρα καλή νύφη για να με βάλει στον ίδιο δρόμο. Μα την Παναγία.

    Καταληκτικά: Οι γυναίκες εκεί έξω δεν τα λένε όλα σχετικώς με τα γούστα τους - ειδικώς αν τα γούστα τους δεν ταυτίζονται με την κρατούσα αντίληψη.


    (*) Δεν συζητώ για τις συνειδητοποιημένα κίνκυ γυναίκες που με βρήκανε μικρό και αθώο και μου μάθανε τα βίτσια τους. Έχω φορέσει κι έχω φορέσει... και ήτανε και καύλα.
    ...
     
  12. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    πιασαρικο ε? όχι παιζουμε λολ