Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 27 Απριλίου 2011.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Δεν μπορώ να δώσω ρεπ  
     
  2. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    θα σου απαντήσω εγώ γιατί κυρίως μου λείψανε οι απορίες σου και ανησυχώ μήπως και σταματήσεις να έχεις!!

    Με δεδομένο ότι οι άνθρωποι που επικαλούνται την ανωτερότητα του φύλου τους στην ουσία επικαλούνται την δύναμη που απορρέει από την μαζοποίηση τους, δηλαδή την ένταξη τους σε μία μάζα, είναι προφανές (εδώ γελάς) ότι βρίσκονται σε μία πλάνη ως προς την ανωτερότητα τους, καθότι αγνοούν ενα βασικό χαρακτηριστικό της μάζας: οτι η τεράστια δυναμη της μάζας έχει τις ρίζες της στο συλλογικό ασυνείδητο που δημιουργείται ταυτόχρονα με την δημιουργία της μάζας, και δεν είναι χαρακτηριστικό κάθε ανθρώπινης μονάδας που απαρτίζει την μάζα (αν και εκφράζεται διαμέσω των ατόμων), αλλά χαρακτηριστικό της ίδιας μάζας, και αυτην την δύναμη είναι που σφετερίζονται τα άτομα στα οποία αναφέρεσαι ακόμα και όταν είναι ξέχωρες ανθρώπινες μονάδες,μια λογική ανθρώπινη,βολική πλάνη.

    Αυτό βέβαια υποδεικνύει κάτι άλλο, ότι το φύλο ως πυρήνας δημιουργίας μιας μάζας αδυνατεί (πλέον) να παράγει ένα στόχο, στον οποίο η μάζα θα αφιερωθεί να πετύχει αλλά απλά παρέχει μια ψευδαίσθηση στα μέλη της.

    Ενώ σε μία μάζα με ρεαλιστική δυναμική, κάθε μέλος αφενώς (οφείλει να) γνωρίζει ότι με την ένταξη του σε αυτήν μεταβαινει σε μία πνευματική στάθμη χαμηλότερη από αυτην πού βρισκόταν πριν σαν αυτόβουλο ον, καθότι υπακούει στο συλλογικό ασυνείδητο, αφετέρου (οφείλει να) γνωρίζει οτι δημιουργεί κάτι νέο πολύ ισχυρό (την δύναμη τη μαζας -πρόσκαιρη εννοείται- που αναφέρθηκα πρίν), στην μάζα που έχει σαν γενεσιουργό αιτία το φύλο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τα μέλη της, στην ουσία καλύπτουν την πνευματική τους ένδεια φορώντας την ισχύ της μάζα αυτής σαν σάβανο ανωτερότητας.
     
    Last edited by a moderator: 6 Μαϊου 2011
  3. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Η βάση του σκεπτικού σας βασίζεται στην ανωτερότητα εξαιτίας της ομαδοποίησης/μαζοποίησης του φύλου και όχι στην ατομικότητα, όπως και θα όφειλε εξαρχής. Το "δεδομένο" που θέτετε λοιπόν ως βάση της "ανάλυσής" σας είναι εντελώς δικού σας πορίσματος και καμία σχέση δεν έχει με το νήμα, με αποτέλεσμα όλη η αλληλουχία της σκέψης σας να στερείται ορθολογιστικής βάσης και να αποπροσανατολίζει τους αναγνώστες. Επίσης, εκτός τόπου και χρόνου είναι και το δεικτικό σχόλιό σας προς τον Durcet. Τέλος, καλό θα ήταν να βάζετε και καμιά τελεία, γιατί καταντάτε εξαιρετικά κουραστικός κατά την ανάγνωση. Αυτά.


    Με την ευκαιρία, θέλω να γράψω δύο πράγματα.

    Σε μια "συμβατική" σχέση ενός ανδρός προς μια γυναίκα, ο άνδρας είναι σωματικά πιο δυνατός από την γυναίκα, λόγω κατασκευής. Μια γυναίκα είναι πιο άτριχη, επίσης, λόγω κατασκευής. Η γυναίκα έχει περίοδο, κάτι που την καθιστά πιο "ευάλωτη" για περίπου το 1/4 της "γόνιμης" ζωής της ενώ ο άνδρας μπορεί να τεκνοποιήσει περισσότερες από μια φορά το εννιάμηνο. Απλά, αναμφισβήτητα παραδείγματα που αποδεικνύουν, τουλάχιστον για αρχή, τη διαφορετικότητα και άρα την ανισότητα των φύλων, τουλάχιστον σε βιολογικό επίπεδο. Ας κρατήσουμε αυτό. Στις υπόλοιπες ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κύριο ρόλο παίζουν άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. γονιδιακοί κτλ αλλά κυρίως κοινωνικοί.

    Αν δούμε λοιπόν κοινωνικά το θέμα οφείλει και πρέπει να υπάρχει ισότητα μέσα στην κοινωνία, κυρίως με την έννοια της ισονομίας, ισοτιμίας, ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων στη ζωή κτλ κτλ. Σε αυτή τη βάση θα έπρεπε να αναλύεται το θέμα, καθώς είναι η μόνη βάση, προς το παρών, διαθέσιμη προς αμφισβήτηση και άρα προς φιλοσοφική συζήτηση.

    Που εστιάζουμε λοιπόν; Στο αν ο ανήρ είναι πιο "καυλιάρης" από τη θηλή επειδή έχει πουλάκι που εξέχει αντί για πουλάκι που εισέχει; 'Η στο αν τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα μπορούν να "επιβάλλονται" πάνω στα αρχέτυπα, που όλοι κουβαλάμε μέσα μας, φέρνοντας σε "σύγκρουση" τα δύο φύλα, που εξαιτίας αυτού, έχουν αρχίσει να "χάνουν" τους ρόλους τους;

    Είτε σας αρέσει, είτε όχι, ο ανθρώπινος εγκέφαλος και το ανθρώπινο σώμα, έχουν "προ-προγραμματιστεί" από το Δημιουργό και λειτουργούν με βάση κάποια συγκεκριμένα δεδομένα. Δεδομένα που ο ίδιος ο άνθρωπος, φτιαγμένος καθ' εικόνα και καθ' ομοίωση του Δημιουργού, μπορεί να "επαναπρογραμματίσει", μέσω των κατάλληλων βιωμάτων και εγκεφαλικών διαδικασιών. (Το αρχέτυπο όμως παραμένει ενεργό, έστω και "παραγκωνισμένο", καθώς αποτελεί τη βάση της αναπαραγωγής, του κυριότερου λόγου για τη δημιουργία και την ύπαρξη των δύο φύλων.)

    Με τον παραπάνω τρόπο λοιπόν, μια γυναίκα, μπορεί να "αναχθεί" πνευματικά σε Mistress, Top ή Domme, αλλάζοντας τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός της, να καταστεί δυνατή στο να γαμάει και να δέρνει αλλά ποτέ κατ' ουσίαν δε θα μπορέσει να γίνει ανώτερη βιολογικά σε κάποιους τομείς π.χ. στο θέμα της σωματικής διάπλασης, από έναν άνδρα. Η μουνοδουλική λοιπόν που διέπει τον υποταγμένο άνδρα, είναι αποτέλεσμα είτε γονιδιακό, είτε συμβαίνει μετά από κάποιες εμπειρίες ζωής. Και στις δύο περιπτώσεις είτε έχει προηγηθεί επαναπρογραμματισμός σε κάποιον πρόγονο και μεταφέρετε στον απόγονο, είτε η "μετάλλαξη" επέρχεται κατά τη διάρκεια της παρούσης ζωής. Όπως και να έχει, μιλάμε για μια "εξέλιξη", η οποία και αμφισβητείται, με τη βοήθεια των ανθρώπων του "χώρου", μέσω της διαφορετικότητας της ερωτικής έκφρασης.

    Το αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι οτι οι άντρες παλαιού τύπου, αναφέρονται και θεωρούνται συχνά ως "βάρβαροι", "παραδοσιακοί", "γουρούνια" κτλ, καθώς τα γονίδιά τους δεν έχουν "εξελιχθεί" αρκετά, "αντέχοντας" έτσι όμως στην "εκφύλιση" τους. Πάρα ταύτα, υποσυνείδητα αποτελούν την πρώτη επιλογή μιας γυναίκας όταν έρθει η ώρα της τεκνοποίησης, καθώς τα εν λόγω γονίδια είναι και τα πιο "καθαρά". Είναι μήπως εδώ η βάση για το τι και ποιος είναι ο πιο αρρενωπός/αρσενικός/γαμάτος κτλ;

    All in all και επειδή κουράστηκα και να γράφω, προτείνω να σταματήσετε να προσπαθείτε να "καλουπώσετε" τα δύο φύλα στους "ρόλους" που σας "συμφέρουν" ή σας "εξυπηρετούν", κυρίως λόγω status ή γενικότερης εγκεφαλικής μαλακίας.

    Σεβασμός σημαίνει να ακούω, να βλέπω και να μαθαίνω έστω και αν απέναντί μου βρίσκεται ένα μερμηγκάκι. Ίσως μάθω πολλά από την εργατικότητα, την πειθαρχεία και την αφοσίωσή του στη "βασίλισσά" του.

    Ισότητα σημαίνει να μην αφαιρώ τη ζωή του μερμηγκιού επειδή γνωρίζω οτι το μερμύγκι είναι τροφή για άλλα τρωκτικά, τα οποία με τη σειρά τους θα φάνε άλλα κ.ο.κ, διατηρώντας έτσι την διατροφική αλυσίδα ανέπαφη και ισορροπημένη. Η έννοια της ισότητας δε πρέπει να ταυτίζεται με την τρισδιάσταση μέτρηση των πάντων και την σύγκριση με τον εαυτό μας. It goes further than that.

    Σύγχρονο BDSM σημαίνει οτι ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει ερωτικά αυτό που τον εκφράζει, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτεί ή να θεωρείται ανώμαλος, επειδή απλά κάποιος άλλος έχει μια διαφορετική άποψη από αυτόν. Είτε αυτό σημαίνει οτι του/της αρέσει να δίνει κώλο, να τρώει σκατά, να καταπίνει σπέρμα ή απλά να απαντά πάντα με έναν προκαθορισμένο τρόπο. Κυρίως όμως πρέπει να υπάρχει ισότητα και σεβασμός, ακριβώς με τον τρόπο που τα περιγράφω πιο πάνω.

    Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε άνισοι.
     
    Last edited: 6 Μαϊου 2011
  4. Mistress_Bipolar

    Mistress_Bipolar Regular Member

    Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Δεν δίνει ρεπ η μαλακία.
    Εγώ τα δίνω πάντως!
     
  5. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Απο πού προκύπτουν τα δύο συμπεράσματα;

    Στο πρώτο ουσιαστικά η ερώτηση είναι: Πως μπορούμε να πούμε ότι :Ένα μήλο περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C κτλ. Ένα λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο κτλ... Άρα το μήλο και το πορτοκάλι δεν είναι ίσα. Τι σχέση έχει η ισότητα μεταξύ δύο διαφορετικών πραγμάτων; Από που και ως που προκύπτει εξίσωση και άρα ισότητα ή ανισότητα; Για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο θεωρείται λογικός αυτός ο συσχετισμός; Δηλαδή ένας κροκόδειλος τι είναι σε σχέση με ένα καρχαρία; Ανώτερος ή κατώτερος;

    Αυτές οι συζητήσεις έγιναν και σε ένα νήμα της D. Άλλο διαφορετικός, άλλο ανθεκτικότερος σε 5 τομείς , άλλο πιο ευέλικτος σε άλλους 5 και άλλο ανώτερος ή κατώτερος.

    Στο δεύτερο μέρος , ποια στατιστική έχει δείξει ποτέ ότι οι άντρες που θεωρούνται βάρβαροι προτιμούνται ή δεν προτιμούνται; Ποιος είπε ότι ένας υποτακτικός δεν είναι βάρβαρος ; Οι βίκινγκς όλοι αρχηγοί ήταν ή μήπως οι στρατιώτες δεν ήταν βάρβαροι;
     
  6. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...


    Καταρχήν να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που αν και στην τελευταία κατ' ιδίαν συζήτηση που είχαμε αποφασίσατε να μην "ξανασχοληθείτε" μαζί μου, το πράττεται και μάλιστα δημοσίως. Σας ευχαριστώ πολύ. Είστε πολύ καλούλα. Μήπως να το "γυρίσετε" και από Domme σε μητέρα Τερέζα;

    Στο θέμα που με ρωτάτε, δυστυχώς δε μπορώ να σας απαντήσω. Δεν είμαι ούτε γεωπόνος (έχω ένα φίλο να σας συστήσω αν ενδιαφέρεστε), ούτε καρχαριολόγος, ούτε ιστορικός με εξειδίκευση στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των Βίκινγκς. Να με συγχωρείτε αλλά δε μπορώ να εκφέρω μια εμπεριστατωμένη άποψη. Και να μπορούσα όμως, δε θα το έκανα, διότι οι ερωτήσεις σας είναι εντελώς εκτός θέματος και δε θέλω να διακινδυνεύσω την πιθανότητα να με κάνουν "μπάνιο". Προσπαθώ εναγωνιωδώς να καταρρίψω το αντίστοιχο ρεκόρ συμφορουμίτριας. Είμαι, βλέπετε, πολύ ανταγωνιστικός.  
     
  7. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Ώπα, κόψε κάτι, εκτίθεσε (επειδή είμαι ευγενικός άνθρωπος αποφεύγω το πλυθηντικό αγενείας) γιατί το δεδομένο αυτό δεν είναι όχι μόνο εντελώς δικό μου, αλλά ούτε καν λίγο δικό μου, είναι του Gustave Le Bon (δεν είναι στο φόρουμ ο τύπος, μη ψάξεις) στο βιβλίο του " η ψυχολογία των μαζών".(πάρε μια τελεία!) Το βιβλίο αυτό αποτέλεσε τόσο εργαλείο ανάλυσης κινημάτων όσο και εργαλείο οικοδόμησης του φασιστικού καθεστώτος (ειδικά από τον Hitler για να καθοδηγεί τις μάζες) και συνεπώς έχει άμεση σχέση με το θέμα του νήματος καθότι θεωρώ ότι ανωτερότητα βάση φύλου είναι άκρως φασιστική.

    Αλήθεια η δική σου βάση ποιά είναι; (ειδικά στο θέμα του "Δημιουργού" και των μεταλλάξεων)

    Σχετικά με το δεικτίκο σχόλιο μου ως προς τον Durcet, άσε να κρίνει αυτός αν είναι ή όχι. Χαλάρωσε, μη βλέπεις αντιπαλότητα παντού,πραγματικά απολαμβάνω τις απορίες του Durcet που πολύ αμφιβάλλω ότι είναι απορίες, αλλά πιστεύω ότι κυρίως είναι απόψεις, άρτια τεκμηριωμένες. (Αλήθεια εσύ γιατί κάνεις τον δάσκαλο δημοτικού εδώ μέσα; )

    Ξέχασες να με διορθώσεις για τα ορθογραφικά μου λάθη τα οποία επίσης είναι κουραστικά  
     
    Last edited by a moderator: 6 Μαϊου 2011
  8. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...


    Αγαπητέ...

    Μια παρατήρηση μόνο, εντελώς φιλικά. Άλλο το φύλο (sexual gender) και άλλο η φυλή (race). Αντιλαμβάνεστε τη διαφορά έτσι;



    Επιλέγω τη λέξη Δημιουργός γιατί δεν μ' αρέσει να μπαίνω σε θρησκευτικές αντιπαραθέσεις (Θεός, Αλλάχ, κτλ).

    Όσο για το θέμα των μεταλλάξεων, η βάση μου είναι το videogame Resident Evil. Έχει πολλά ζόμπι εκεί μέσα, αρκετά εκ των οποίων μεταλλαγμένα σε πολύ μεγάλο βαθμό.
     
  9. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Ναι την αντιλαμβάνομαι αλλά είναι τελείως άσχετο το σχολιό σου. Εσύ αντιλαμβάνεσαι το ρατσισμό μόνο ως φυλετικό,χμ, τώρα κατάλαβα γιατί λες ότι λες ε όπου φτάνει ο καθένας καλό είναι.

    και μιας και γίναμε και φίλοι  hilarious , φιλικά πάντα : άλλο απλο'ι'κά παραδείγματα και άλλο απλά παραδείγματα.
     
  10. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...


    Θα προσπεράσω την προσωπική ειρωνεία (ότι μπορείτε κάνετε και εσείς) και θα τοποθετηθώ στην αυθαίρετη διαπίστωση που μόλις κάνατε για το πως αντιλαμβάνομαι τον ρατσισμό.

    Για μένα ο ρατσισμός ξεκινά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Είναι ένα από τα πολλά άσχημα κατάλοιπα του μεσαίωνα (ras=κεφάλι στα αραβικά, εξού και η ράτσα, γένος κτλ). Αν κάποια στιγμή κατανοήσουμε όλοι και αποδεχθούμε τις διαφορές μας, ειδικά τις διαφορές μεταξύ των φύλων (και εν συνεχεία των φυλών), γιατί πάνω σε αυτές τοποθετούμαστε, τότε θα διαπιστώσουμε οτι, ως δια μαγείας, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ρατσισμός, γιατί πολύ απλά ο καθένας είναι μοναδικός και αξιαγάπητος γι' αυτή του την μοναδικότητα και διαφορετικότητα. Δεν είμαστε όμως ίσοι. Είμαστε διαφορετικοί. Και ισότητα στη διαφορετικότητα, όπως είχα πει και παλιότερα δεν υπάρχει. Μπορεί να υπάρξει όμως αποδοχή και αγάπη, που είναι πολύ πιο σημαντικά στοιχεία.

    Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που αρέσκονται να μιλούν για τη λογική και την ψυχολογία της μάζας, λες και αυτή φέρει ιδιαίτερη βαρύτητα μέσα σε μια σχέση των δύο, άντε τριών ή τεσσάρων, ανθρώπων. Ξεχνούν βέβαια οτι το πρώτο "σκαλοπάτι" που πρέπει να "ανεβούμε" πριν φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για μαζικότητα, είναι η ατομικότητα, την οποία εντέχνως προσπερνούν. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε σας εδώ αλλά και σε πρότερους συνομιλητές.

    Ως εκ τούτου, θεωρώ εντελώς άστοχη όχι μόνο την τοποθέτησή σας εξ' ολοκλήρου στο νήμα αλλά και τη λογική σας που προσπαθεί να ταυτίσει τη λογική της μάζας με τη προσωπική λογική που πρέπει πρωτίστως να διακατέχεται ένας άνθρωπος και που ανέλυσα σε προηγούμενο μήνυμά μου.
     
  11. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Βαρέθηκα
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Σεβασμός, Ισότητα, Σύγχρονο BDSM...

    Μην πιάσουμε πάλι τις ανωτεροκατωτερότητες. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ!!!

    Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν είναι ούτε ανώτεροι ούτε κατώτεροι. Τα βιολογικά φύλα υπάρχουν για να επιτελέσουν ένα ρόλο, το καθένα με τα δικά του χαρίσματα, τις δικές του δυνάμεις και τις δικές του αδυναμίες.