Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μαζι τα φαγαμε...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος OwnerSadist, στις 7 Μαϊου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Re: Απάντηση: Μαζι τα φαγαμε...

     
     
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Μαζι τα φαγαμε...

    Δεν μας ζητούν μαχητικότατη Uther να τα επιστρέψουμε. Αν μας το ζητούσαν θα έπαιρναν το τρίτο το μακρύτερο, Το παίρνουν, πρακτικά δια της βίας. Και λένε ανοιχτά πως "τα παίρνουμε, γιατί τα ήθελε ο κώλος σας, εμάς είχατε βάλει να τα τρέχουμε το μαγαζί, εμείς φταίμε? 'Κονομήσαμε και 'κονομήσατε, δώστε τα τώρα πίσω αφού είσαστε μαλάκες, για να τρέξουμε με κάτι κολπάκια πάλι εμείς το μαγαζί, υπομονή θα στρώσει το πράγμα"...
    Και είναι έτσι διότι 2 χρόνια τώρα ο πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται και πώς προετοιμάζεται το διάδοχο σχήμα της επόμενης γενιάς εντεταλμένων που θα κάνουν το μαγαζί ακόμα πιο μπάχαλο.
    Και ήδη έχουν χτίσει μια πολύ καλή βάση αποδοχής από τον πολύ κόσμο, εξ ου και οι πρακτικά ελάχιστες αντιδράσεις...
    Η αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας σε τέτοια θέματα είναι καθαρά ατομική και στηρίζεται στο προσωπικό deal και "γαία πυρί μιχθήτω" για τους άλλους, αυτό είναι και το μήκος κύματος για το πώς επικοινωνούν μεταξύ τους εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι...
    Και οι σκεπτόμενοι δεν καταλαβαίνουν ακριβώς αυτό... Είναι χαμένοι σε προβληματισμούς σαν να είμαστε σε άλλη κοινωνία... Αναλωμένοι σε ακατάσχετη θεωρητικολογία χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν το πρόβλημα... Εκπαιδευμένοι από αγαπησιάρικες παραλλαγές μιας αριστερής αντίληψης ή μιας κοινής λογικής που δεν ξέρουν πως δεν κατοικεί σε ..."τούτα δω τα χώματα".
    Το χειρότερο είναι πως συνήθως αυτοί οι ίδιοι βγάζουν και τα κάστανα από τη φωτιά και τρώνε και τη χλαπάτσα κατάμουτρα...
    Γάμα τα , γάμα τα με μεγάλα γράμματα....

    ΥΓ: Το 4 Uther x 3 cad έγραψε...
     
  3. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Μαζι τα φαγαμε...

    Έχεις δίκιο. Όμως έχω την εξής ερώτηση. Εσύ που έχεις δει πώς προετοιμάζεται το διάδοχο σχήμα της επόμενης γενιάς εντεταλμένων που θα κάνουν το μαγαζί ακόμα πιο μπάχαλο, αφενός θα μπορούσες ίσως να μας πεις τι είδους μπάχαλο θα είναι αυτό και αφετέρου... μπορείς να προτείνεις κάτι καλύτερο από το να ζούμε την στιγμή σε προσωπικό επίπεδο γιατί οι καιροί αλλάζουν ούτως ή αλλως και εμείς το μόνο που μπορούμε να απολαύσουμε είναι η τσουλήθρα στα κυματάκια, σαν φυλλαράκια στο ρέμα ενός ποταμού που διασχίζει το δάσος;

    Υγ,,το ξερα πως θα σε διασκεδάσει..  
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Μαζι τα φαγαμε...

    Με κολακεύεις καλή μου...
    Αλλά η πληροφορία είναι εκεί έξω...
    Το φορουμ άλλωστε δεν είναι και για τέτοιου είδους κουβέντες...
    Και τι να πεις όταν ακόμη και για απλά θέματα δεν γίνεται μια παράσταση (διαδήλωση, διαμαρτυρία κλπ) αλλά 3 και 4 ανάλογα με τις πολιτικές αντιλήψεις του κάθε λαλάκη. Είναι εντελώς διαβρωμένο το σκηνικό... Μόνον οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ταρακουνήσουν συθέμελα το μαγαζί μπας και έρθει στα ίσια του.
    Τα δεδομένα είνια πάρα πολλά ... Πάνω από 250 δις βγήκαν τα τελευταία 2 χρόνια έξω... Κανείς δεν διαμαρτύρεται και δεν καταγγέλει τις καθημερινές παπαριές που τραβάει με δημόσιο, τράπεζες, δήμους, εταιρείες κλπ. Κανείς δεν αντιδρά στη προπαγάνδα του τύπου...
    Τα ξέρουμε όλοι...
    Ας τους γαμήσουμε επιτέλους...
    Επιφυλάσσομαι...
     
  5. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Μαζι τα φαγαμε...

    Κι εγώ το ίδιο... για αυτό λέω προς το παρόν να απολαύσω τα κυματάκια φωνάζοντας γουιιιι κάθε φορά που βρίσκομαι στο ανώτατο ύψος και πριν τη βουτιά..
    Τα δάκρυα επειδή μπαίνει νερό στη μύτη μου  
     
  6. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Μαζι τα φαγαμε...

    Κι ομως..ο εξαιρετος και μηδεποτε αμετροεπης υπουργος,ο οποιος δεν πηρε ποτε πισω τα λογια του,απο μια αποψη εχει δικιο.
    Παρελειψε βεβαια να πει πως σε αντιθεση με αυτον και τους ομοιους του,απο μας θα τα παρουν πισω,διπλα και τριδιπλα,νταηλικι.
    Εδω και σχεδον τριαντα χρονια,ο ελληνικος λαος βιωσε μια ανοδο του βιοτικου του επιπεδου ανευ προηγουμενου,αδικαιολογητη συμφωνα με την οικονομικη θεση της χωρας,βασισμενη σε ξενα κολυβα,παει να πει σε δανεικα και βεβαιως οχι αγυριστα.
    Οι αριθμοι ηταν παντα εκει,για οποιον εκανε τον κοπο να τους διαβασει,αλλα σχεδον οι παντες απεστρεφαν το βλεμμα με το γνωστο "ελα μωρε,ο,τι φαμε,ο,τι πιουμε..."αντε το πολυ με το "εχει ο θεος για της ορφανης τον κωλο".Η ανετη ζωη ειναι παντα τοσο δελεαστικη.Η καταληξη των πραγματων,για οποιον επεμενε να διαβαζει σωστα ηταν παντα προδιαγεγραμμενη.Γι αυτο και μου γυριζουν τα αντερα οσοι αντιδρουν σαν να εχουν πεσει απο τα συννεφα.Δεν υπαρχει δικαιολογια.Απαντες συνεχισαμε για χρονια την αμεριμνη συβαριτικη ζωη μας,κλεινοντας αυτια και ματια σε οποιον τολμουσε να πει τη δυσαρεστη αληθεια.Ειχαμε βεβαια και τη βοηθεια των μηχανισμων προπαγανδας της εξουσιας,που μας ταιζαν κουτοχορτο συνεχως.Αλλα επειδη ακομα και τρωγοντας διαρκως κουτοχορτο,παθαινεις ενα ειδος μυθριδατισμου,ειδικα απο τοτε που ο καθηγητης του Berkeley απεδημησεν εις κυριον και ανελαβε ο αποτυχημενος λογιστης,οι δοσεις της δραστικης της βλακειας αυξηθηκαν τοσο,που το κουτοχορτο εγινε "καθαρο".
    Στη συνεχεια και τι δεν καταπιαμε.Απο το παραμυθι πως μια φτωχη και μικρη χωρα μπορει να διοργανωσει ολυμπιακους με λογικο κοστος και τεραστια οφελη πχ στον τουρισμο(η ακριβεια και οι ελεεινες υπηρεσιες ηταν ασημαντες λετπομερειες)προς δοξαν των νταβατζηδων(κατα ανεψιον) των κατασκευαστικων εταιριων και οχι μονο.Μεχρι το αεροπλανακι του χρηματιστηριου,επειδη βλεπετε επρεπε να βρεθει καποιος τροπος να χρηματοδοτηθουν οι εκαστοτε ημετεροι "επιχειρηματιες και τα θαλασσοδανεια των προηγουμενων δεκαετιων ηταν πια πασέ.Μεχρι το τυρι του κοινου ευρωπαικου νομισματος αγνοοωντας τη φακα των προφανεστατων συνεπειων του να συναλλασεσαι με το ιδιο νομισμα με τους Γερμανους,πχ.
    Απτοητοι και τρισευτυχισμενοι,επιβραβευαμε σε καθε εκλογικη αναμετρηση με ποσοστα ανω του 80% τα δυο μεγαλα κομματα εξουσιας που ειχαν μοιρασει το ταψι στα δυο.Οχι βεβαια οτι τα λιμα της πολιτικης και κυριως η αριστερα(η διαρκης μας ευαισθησια,remember?),ηταν αμοιροι ευθυνων.Ομφαλοσκοπουντες και εκτος πραγματικοτητας στην καλυτερη εως ζητουλες ενος κομματιου της πιτας της εξουσιας στη χειροτερη λειτουργωντας ουσιαστικα ως δικλειδα ασφαλειας του συστηματος.
    Καποτε βεβαια,ολα τα ωραια τελειωνουν,επερχεται η πτωση απο τα συννεφα και ερχεται η ωρα της λυπητερης.Ε,και;
    Πιστευει κανεις οτι θα υπαρξει οποιουδηποτε ειδους ανατροπη;
    Αμφιβαλλει κανεις οτι και παλι,παρα τις φωνες και τις κλαψες η πλειοψηφια του λαου θα σπευσει να επιβραβευσει τους διαχειριστες και εξυπηρετητες συμφεροντων με ποσοστα ανω του 50 με 60 τοις εκατο συνολικα;Η ενδεχομενη προσκαιρη "διαμαρτυρια"ειναι πολυ ευκολα ελεγξιμη.
    Οι ανω των 40 ετων,μεγαλωσαν σε εποχες που η οικογενεια ζουσε μετρημενα και στερημενα εξ αναγκης,οποτε θα προσαρμοστουν λιγο πιο ευκολα στα μελλουμενα εφιαλτικα δεδομενα.Το δυσκολο θα ειναι για τις μικροτερες ηλικιες που εν πολλοις μεγαλωσαν μεσα στο Matrix της ευδαιμονιας.
    Θα ηθελα πολυ να κρατησω την αμυδρη ελπιδα πως ισως και να ηταν δυνατον να βγει κατι καλο αν ερθουν τα πανω κατω και τα πισω μπρος,που λεει και το τραγουδι.
    Πριν καιρο ειδα γραμμενο σε τοιχο το εξης συνθημα..
    Η δρασε,η σκασε.
    Διαλεγετε και παιρνετε.
     
  7. OwnerSadist

    OwnerSadist Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαζι τα φαγαμε...

    Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.Απο εκει ηρθε η σαπιλα και επεκταθηκε στο υπολοιπο σωμα.Οι πελατειακες σχεσεις κρατους πολιτων ξεκινησαν απο τα λαμογια και οι υπολοιποι αναγκαστηκαμε να το καταπιουμε και να το χωνεψουμε.Ηταν πια θεμα επιβιωσης.Δεν εχεις αδικο σε ενα μερος αλλα δεν ειναι ετσι ακριβως.Βλεπεις οτι και εσυ ο ιδιος ολα αυτα τα κατακρινεις οπως ολοι.Αρα ξερεις ποιο ειναι το σωστο.Σε εχουν στριμωξει ομως ασχημα οπως ολους,και δεν εχεις σε ποιον να πονταρεις για να αλλαξει αυτο παρολο που το θες,γιατι αν μπορουσες δεν θα τακανες και εσυ και ολοι ολα οσα λες.Θελουμε να βγουμε απο τα σκατα...σε αυτους ομως τους αρεσει η μποχα και δεν θελουν.Αυτη ειναι η διαφορα.
     
  8. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Εγω παλι απο ψαρια δεν ξερω πολλα αλλα ξερω οτι οι καλτσες και τα ποδια βρωμανε πρωτα στους ανθρωπους....Πιος σε αναγκαζε να τρεχεις πισω απο βουλευτες ρε φιλε?Αυτοσκοπος ηταν.Ωστε να γλιτωσεις την καθημερινη βιοπαλη.Αν δεν μπορεις και αυτο το αυτονοητο να παραδεχτεις δεν υπαρχει ελπιδα για σενα και για μενα.Μου θυμηζεις λιγο το...οι ΝΑΖΟΙ καιγανε τους Εβραιους οχι οι Γερμανοι....ΔΕΣ την πραγματικοτητα στα ματια και πες το ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ(για ενα καλυτερο αυριο)Αδιασε το μυαλο σου απο τις αμπελοφιλοσοφιες και ξαναδες καταματα την πραγματικοτητα και ΤΡΟΜΑΞΕ....Παρατηρα Υπαλληλους που διορηστηκαν πριν 20 χρονια στην ΔΕΗ απο κατι χωρια στο πουθενα και προσπαθησε να καταλαβης πως μια μετοχοποιηση εταιριας περνα απο τα χερια του καθε μιτσου και κιτσου.ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ πες το και ισως νιωσης καλυτερα...Η δυσλειτουργια του κρατικου μηχανισμου δεν ειναι εργο τις Κυβερνησης ειναι εργο των Υπαλληλων τις.ΥΕS WE EAT IT TOGETHER...
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Φαίνεται πως όλα τα "παπαγαλάκια" του συστήματος κελαηδούν στον ίδιο το σκοπό. Ας ξεχάσουμε για μια στιγμή την υποτιθέμενη ιδιαιτερότητα της Ελλάδας που την κατέστησε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης κι ας διαβάσουμε με προσοχή τι τους απαντά ένας υπεράνω πάσης υποψίας Νομπελίστας ο οποίος κάθε άλλο παρά αντικαπιταλιστής θεωρείται:



    Για την κρίση φταίνε οι πολιτικοί, όχι οι πολίτες

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/5/2011

    Το Βήμα / The New York Times


    Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν καταστροφικά για τις περισσότερες δυτικές οικονομίες. Οι ΗΠΑ έχουν μαζική μακροπρόθεσμη ανεργία για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1930. Στο μεταξύ ξηλώνεται το κοινό νόμισμα της Ευρώπης. Πώς πήγαν όλα τόσο στραβά;

    Αυτό που ακούω όλο και πιο συχνά από μέλη της πολιτικής ελίτ – αυτοδιορισμένους σοφούς, αξιωματούχους και γκουρού της οικονομίας – είναι ο ισχυρισμός ότι φταίει κυρίως το κοινό. Η ιδέα είναι ότι βρεθήκαμε σε αυτό το χάλι επειδή οι ψηφοφόροι ήθελαν παροχές χωρίς αντάλλαγμα, και πολιτικοί χωρίς πυγμή τούς έκαναν το ανόητο χατίρι.

    Αυτή η άποψη είναι εντελώς λανθασμένη. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια καταστροφή που άρχισε από την κορυφή, όχι από τη βάση, της πυραμίδας.

    Οι πολιτικές που μας έφεραν εδώ δεν ήταν αντιδράσεις σε απαιτήσεις της κοινής γνώμης. Ηταν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, πολιτικές που επιβλήθηκαν από μικρές ομάδες ανθρώπων με επιρροή – σε πολλές περιπτώσεις, από τους ίδιους ανθρώπους που κάνουν τώρα κήρυγμα σε εμάς τους υπολοίπους για την ανάγκη να σοβαρευτούμε. Και επιχειρώντας να μεταθέσουν την ευθύνη στον γενικό πληθυσμό, οι ελίτ αποφεύγουν να αναλογιστούν τα δικά τους καταστροφικά λάθη.

    Αυτές τις ημέρες οι Αμερικανοί ακούνε συνεχώς κηρύγματα για την ανάγκη να μειώσουμε το έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Από μόνη της αυτή η εμμονή δείχνει τις διαστρεβλώσεις στις προτεραιότητες, αφού η άμεση ανησυχία μας θα έπρεπε να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. Αλλά ας υποθέσουμε ότι περιοριζόμαστε στην κουβέντα για το έλλειμμα και ρωτάμε: Τι συνέβη στο πλεόνασμα του προϋπολογισμού που είχε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το 2000;

    Η απάντηση είναι κυρίως τρία πράγματα. Πρώτον, ήταν οι φοροαπαλλαγές του Μπους που προσέθεσαν σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στο εθνικό χρέος την τελευταία δεκαετία. Δεύτερον, ήταν οι πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν που προσέθεσαν περίπου άλλο 1,1 τρισ. Και τρίτον, ήταν η Μεγάλη Υφεση που οδήγησε στην κατάρρευση των εισοδημάτων και στη ραγδαία αύξηση των δαπανών για επιδόματα ανεργίας και για άλλα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

    Επομένως, ήταν η κακή κρίση των ελίτ, όχι η απληστία του πολίτη, που προκάλεσε το έλλεμμα της Αμερικής. Τα ίδια ισχύουν πάνω - κάτω για την κρίση στην Ευρώπη.

    Δεν χρειάζεται να πούμε ότι αυτά δεν τα ακούς από τους ευρωπαίους πολιτικούς. Η επίσημη ιστορία στην Ευρώπη αυτές τις ημέρες είναι ότι οι κυβερνήσεις προβληματικών χωρών ασχολήθηκαν πολύ με τις ανάγκες της μάζας, ότι υποσχέθηκαν πάρα πολλά στους ψηφοφόρους, ενώ μάζεψαν πολύ λίγα σε φόρους. Και αυτό είναι – για να είμαστε δίκαιοι – μια σχεδόν ακριβής περιγραφή της ιστορίας στην Ελλάδα. Αλλά δεν είναι ολόκληρη η ιστορία για αυτό που συνέβη στην Ιρλανδία και στην Ισπανία, χώρες που και οι δύο είχαν χαμηλό χρέος και πλεόνασμα στον προϋπολογισμό την παραμονή της κρίσης.

    Η πραγματική ιστορία της κρίσης στην Ευρώπη είναι ότι οι ηγέτες δημιούργησαν ένα κοινό νόμισμα, το ευρώ, χωρίς να δημιουργήσουν τους θεσμούς που ήταν αναγκαίοι για να αντιμετωπιστούν οι κύκλοι της οικονομίας μέσα στην Ευρωζώνη. Και η δημιουργία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος ήταν το απόλυτο πρόγραμμα της κορυφής προς τη βάση, ένα όραμα της ελίτ που επιβλήθηκε σε πολύ διστακτικούς ψηφοφόρους.

    PAUL KRUGMAN
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Μαζι τα φαγαμε...

    Ωραία λοιπόν,μαζί τα φάγαμε...

    ...σε ποια όμως αναλογία;

    Ποιο κομμάτι του χρέους αναλογεί στον ρουσφετολογικως διορισθέντα πολίτη και ποιό στο κλειστό κύκλωμα εξουσίας που απομυζούσε επι δεκαετίες τα δανεικά ,τις επιχορηγήσεις τα κοινοτικά πακέτα;
    Ποιός υφισταται τώρα τις επιπτώσεις;
    Σε ποιά αναλογία;


    Ποιός δανειζόταν τόσα χρόνια;
    Από ποιούς;
    Δεν ήξεραν, δεν καταλάβαιναν οι δανειζόμενοι και οι δανειστές που θα οδηγούσε αναπόφευκτα αυτη η "πολιτική";
     
  11. OwnerSadist

    OwnerSadist Regular Member

    Απάντηση: Re: Μαζι τα φαγαμε...

    Αρα τι πρεπει να κανουμε για να εχουμε ελπιδα κατ'εσενα?
     
  12. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Μαζι τα φαγαμε...

    Τελος τις Κοινοβουλευτικης δημοκρατιας και αντικαταστασης με την Προεδρευτικη δημοκρτατια.Χωρις Γερουσια και Κονγκρεσο.Εκλογες καθε 6 χρονια με αρμμοδιοτητες και υπερεξουσιες ΑΡΧΟΝΤΑ...Δικαιωμα μονο για μια θητεια.
     
Thread Status:
Not open for further replies.