Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 24 Νοεμβρίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Arcane

    Arcane Regular Member

    Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Δεν ξέρω τίποτα. Λίγα πράματα υποψιάζομαι οτι συνέβησαν μέσα στα χρόνια. Προδοσία, φιλαργυρία, δοξομανία - αν και αυτο το τελευταίο ανθίζει περισσότερο στα ΜΜΕ - η απλά μαλάκινση εγκεφάλου. Θεωρίες και άρθρα εφημερίδων δεν μου λένε και πολλά, αυτη την στιγμη πάσχουμε απο ανθρώπους, σαν τον Διογένη ένα πράμα, άκομα τον ψάχνει αυτον τον άνθρωπο.
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

    ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

    48.811 νέοι ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό

    Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΥΤΣΩΝΗ

    Τον πληθυσμό μιας μικρής πόλης φτάνουν οι νέοι που επιθυμούν να εργαστούν σε χώρες του εξωτερικού. Δεν είναι κάτι πρωτοφανές -η Ελλάδα έχει παράδοση στην εξαγωγή ανθρώπινου δυναμικού-, η αναζήτηση εργασίας όμως παρουσιάζει, όπως δείχνουν τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σταθερά ανοδική πορεία και οι τελειόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων (και όχι μόνον αυτοί) που θέλουν να μεταναστεύσουν πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

    Την περασμένη χρονιά 48.811 νέοι Ελληνες έστειλαν βιογραφικά σημειώματα στην ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη αναζήτησης εργασίας Europass, ζητώντας εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό.

    Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης κατάταξης και ο αριθμός κρίνεται ιδιαίτερα υψηλός, αν συγκρίνει κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας με τον αντίστοιχο της Ιταλίας, της Ισπανίας ή της Γαλλίας, που προηγούνται σε απόλυτο αριθμό αιτήσεων. Ακόμη κι αν η Ελλάδα ήταν πάντοτε μια πλούσια πηγή στελέχωσης εταιρειών ή πανεπιστημίων και οι Ελληνες επιστήμονες αλλά και οι εργάτες διέπρεπαν στην εργασία τους, είναι τέτοια η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που η τάση φυγής των νέων δεν μπορεί παρά να προκαλεί απογοήτευση.

    Στις Βρυξέλλες

    «Ακόμη κι αν ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, οι πιθανότητες να βρω δουλειά είναι ισχνές», λέει ο Λευτέρης Ξενάκης, τελοιόφοιτος της σχολής Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού έκανε τη στρατιωτική του θητεία, βρέθηκε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές και αμέσως μετά «μετανάστευσε» στις Βρυξέλλες όπου βρήκε θέση ασκούμενου σε ιδιωτική εταιρεία. «Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, θα προτιμήσω να συνεχίσω εδώ» λέει. «Οσο και αν οι Βρυξέλλες αποτελούν "μαγνήτη" για όσους αναζητούν εργασία στις πολιτικές και νομικές επιστήμες και υπάρχει σχετικός συνωστισμός, υπάρχουν οι υποδομές» λέει.

    Η Ολγα Τόκη, τελειόφοιτη Νομικής Αθηνών και μεταπτυχιακών στο Εμπορικό Δίκαιο και στο Δίκαιο Ανταγωνισμού στο Humbolt του Βερολίνου, είναι έτοιμη για μετανάστευση. «Ισως στη Γερμανία, ίσως αλλού».

    «Στην Ελλάδα, εκτός από υπερπληθυσμό δικηγόρων, παρατηρούμε μια γενικότερη απαξίωση του νομικού -τα γραφεία προσφέρουν δουλειά αγγαρείας για μισθούς πείνας, αλλιώς απαιτούν σημαντική προϋπηρεσία» τονίζει. «Ο τελειόφοιτος βρίσκεται σε αυτό το μεταίχμιο και σχεδόν "υποχρεώνεται" να ψάξει για δουλειά έξω». Για τη νεαρή δικηγόρο η Ευρώπη ίσως είναι εξίσου ή και περισσότερο ακριβή από την Ελλάδα, αλλά «οι μισθοί είναι ανάλογοι και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με την Ελλάδα».

    Στις ΗΠΑ

    Κάποιοι άλλοι «τραβάνε» για ακόμη παραπέρα. Ο Μάνος Χ., που τελείωσε δύο σχολές στην Αθήνα (Νομική και Πολιτικές Επιστήμες), δοκίμασε τις δυνάμεις του σε πρόγραμμα stage στο Βέλγιο. Τώρα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία και δεν θα διστάσει να περάσει τον Ατλαντικό για μεταπτυχιακές σπουδές στο Berkley. «Αν και προέρχομαι από οικογένεια που υπόσχεται επαγελματική "συνέχεια", έτσι όπως βλέπω τα πράγματα θα προτιμήσω να ρισκάρω στις ΗΠΑ», τονίζει. «Εκεί, παρ' όλα τα μειονεκτήματα, η εργασία ανταμείβεται, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει εδώ, και η αξιοκρατία εξακολουθεί να λειτουργεί σε σημαντικό βαθμό» συμπληρώνει.

    Οι παραπάνω τρεις περιπτώσεις αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πως η χώρα αδυνατεί να συγκρατήσει το «βαρύ» πυροβολικό της. Νέους ανθρώπους με σημαντικές σπουδές και δίψα για διάκριση. Η πολιτεία παρακολουθεί με αμηχανία. Μήπως όμως, όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανικολάου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την αναζήτηση εργασίας μέσω της διαδικτυακής πύλης Europass από νέους των χωρών της Ευρώπης, «χρειάζονται πολιτικές συγκράτησης, ευκαιριών και επένδυσης του ειδικευμένου δυναμικού της χώρας;». Το ζήτημα είναι πότε θα εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές και το κυριότερο, από ποιον...


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. Alucard

    Alucard Regular Member

    Απάντηση: Re: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Δεν είναι αλήθεια αυτό. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Europass για το 2010 η Ελλάδα όχι μόνο δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης κατάταξης αλλά δεν βρίσκεται ούτε καν στην πρώτη δεκάδα των χωρών που αναλογικά με το πληθυσμό έχουν συμπληρωθεί τα περισσότερα βιογραφικά ECV.

    Άλλωστε, ακόμα και από τον πίνακα (που υπάρχει και στην ηλεκτρονική έκδοση) της Ελευθεροτυπίας και αφορά τις επισκέψεις που έχει δεχθεί το portal του Europass μέσα στο 2011 διαπιστώνεται πολύ εύκολα το μικρό ενδιαφέρον που υπάρχει από τη χώρα μας.

    Για παράδειγμα, από την Πορτογαλία που έχει τον ίδιο πληθυσμό με εμάς έχει δεχθεί 800.000 επισκέψεις ενώ από την Ελλάδα οι επισκέψεις είναι μόλις 66.000. Οι 927.000 της Ιταλίας ή οι 330.000 της Ισπανίας δεν είναι απλά αριθμητικά περισσότερες είναι και αναλογικά με τον πληθυσμό περισσότερες. Σύμφωνα με τον πίνακα που αφορά την επισκεψιμότητα του portal μέσα στο 2011 και σε σύνολο 20 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση κάτω από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Φινλανδία, Κροατία, Ρουμανία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Σλοβενία.

    Αναρωτιέμαι, η παραπληροφόρηση σε ένα τέτοιο θέμα υποτίθεται ότι βοηθάει σε κάτι;

    http://europass.cedefop.europa.eu/S...2010/Europass_Statistic_Reports_Year_2010.PDF
    48.811 νέοι ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό | Έντυπη Έκδοση | Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπίας
     
  4. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Μήπως συγκρίνετε λάθος νούμερα αγαπητέ;
    Μήπως η ορθή σύγκριση θα ήταν πόσοι συμπατριώτες μας μετανάστευαν προ της κρίσης και πόσοι τώρα;
    Δεν διακρίνετε τον κίνδυνο να χάσει η χώρα τα καλύτερα μυαλά της, όσα της απέμειναν τέλος πάντων, και να στερηθεί το πιο παραγωγικό της δυναμικό για την επόμενη εικοσαετία τουλάχιστον;
    Έχετε πάρει είδηση σε τι ποσοστά κυμαίνεται πλέον η ανεργία των νέων;
     
  5. Alucard

    Alucard Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Καλά, δική μου επιλογή ήταν η σύγκριση μέσω των βιογραφικών ECV ή δική σας με το δημοσίευμα που επιλέξατε να ανεβάσετε;  
    Φυσικά και η ορθή σύγκριση θα ήταν να δούμε τα στοιχεία πριν και μετά την κρίση. Δεν ξέρω όμως αν καταλληλότερη μέθοδος για αυτήν είναι η σύγκριση του αριθμού των βιογραφικών ECV στο Europass. Δείτε για παράδειγμα τα στοιχεία για την συμπλήρωση βιογραφικών που δίνει το Europass για τις χρονιές 2010 και 2008.
    Μέσα σε παρένθεση τα βιογραφικά του 2008:

    Πορτογαλία: 804.523 (435.392)
    Ιταλία: 761.820 (362.808)
    Αυστρία: 52.202 ( 28.796)
    Ισπανία: 234.927 ( 98.171)
    Ελλάδα: 46.399 ( 22.295)

    Βλέπετε να συμβαίνει στην Ελλάδα κάτι διαφορετικό από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη; Μήπως αντί να βλέπετε σε κάθε αντίθετη άποψη "παπαγαλάκια" του συστήματος θα ήταν προτιμότερο να σταματήσετε να αντιμετωπίζετε ως "Ευαγγέλιο" και εντελώς άκριτα κάθε δημοσίευμα στον Τύπο, λέω μήπως;  

    http://europass.cedefop.europa.eu/S...2008/Europass_Statistic_Reports_Year_2008.PDF
     
  6. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας


    Δεν ενθυμούμαι να σας αποκάλεσα ποτέ παπαγαλάκι του συστήματος, ακόμη και σε παλαιότερες διαφωνίες μας. Τον όρο τον χρησιμοποίησα μόλις χθες και δεν αναφερόμουν σε κάποιον συνομιλητή αλλά στην απάντηση που έδωσε ο Νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν σε όσους απολογητές των ελίτ επιρρίπτουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή οικονομική κρίση στους πολίτες. Ελπίζω η διευκρίνησή μου να είναι σαφής.

    Επί της ουσίας τώρα, νομίζω πως έχετε την τάση να βλέπετε το δέντρο και να χάνετε το δάσος. Εστιάζετε σε μια λεπτομέρεια, πιθανόν ορθή, και αγνοείτε τη γενική εικόνα. Ασφαλώς λοιπόν και υπάρχουν χώρες με ακόμη υψηλότερο μεταναστευτικό ρεύμα προς άγραν εργασίας. Το μόνο που αποδεικνύει αυτή η διαπίστωση είναι πως το πρόβλημα της ανεργίας είναι διεθνές και διαρκώς ογκούμενο.

    Από τα στοιχεία που παραθέσατε προκύπτει και για την Ελλάδα ένας υπερδιπλασιασμός των αιτούντων. Κατά τη ταπεινή μου γνώμη αυτή η αφαίμαξη μυαλών κι εργατικού δυναμικού και μάλιστα νεαρής ηλικίας και υψηλής κατάρτισης συνιστά μείζον πρόβλημα για το μέλλον της χώρας και άρα ορθώς το δημοσίευμα, παρά τις ατέλειες που επισημάνατε, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

    Αν πάλι πιστεύετε πως όλα βαίνουν καλώς επειδή τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και έξω, πείτε το ευθέως κι ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
     
    Last edited: 11 Μαϊου 2011
  7. Alucard

    Alucard Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Δεν σας είπα ότι αποκαλέσατε εμένα ή κάποιον άλλο συνομιλητή "παπαγαλάκι". Αναρωτήθηκα απλά μήπως θα ήταν προτιμότερο αντί να βλέπετε "παπαγαλάκια του συστήματος" πίσω από κάθε αντίθετη άποψη να αρχίσετε να ελέγχετε και την αξιοπιστία από τα άρθρα που με τόση ευκολία ανεβάζετε, καθώς ως γνωστόν "παπαγαλάκια" δεν υπάρχουν μόνο από τη μία πλευρά. Προσωπικά δεν μου πήρε περισσότερο από ένα λεπτό για να διαπιστώσω μέσω της σελίδας του Europass ότι τα στοιχεία που δίνονται στο άρθρο είναι πέρα για πέρα ανακριβή, χρόνος ενδεχομένως και λιγότερος από όσο σας πήρε για να βρείτε το... clip του Καζαντζίδη.  

    Επί της ουσίας τώρα. Όπως έγραψα και χθες, η καταμέτρηση των βιογραφικών ECV στο Europass δεν είναι η καταλληλότερη μέθοδος για να διαπιστωθεί η αύξηση ή όχι της μετανάστευσης. Λογικά μια χώρα σαν την Ελλάδα που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και υψηλό ποσοστό ανεργίας θα έπρεπε να ήταν στις πρώτες θέσεις -αν όχι στην πρώτη- στην κατάταξη των χωρών με τα περισσότερα βιογραφικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Europass δεν συμβαίνει όμως αυτό και ο λόγος είναι απλός. Η συμπλήρωση βιογραφικών ECV αφορά κυρίως όσους θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό από επιλογή και ανεξάρτητα από την δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας στη χώρα τους. Αφορά άτομα που θέλουν να πάρουν μέρος σε προγράμματα εκπαίδευσης/κατάρτισης ή να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε μιά χώρα του εξωτερικού και που συνήθως έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε προγράμματα όπως το Erasmus, το Comenius κτλ. Μέσω των βιογραφικών ECV τους δινεται η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους αυτά με τρόπο σαφή και κατανοητό σε χώρες της Ε.Ε ή ΕΖΕΣ-ΕΟΧ (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν). Αυτό είναι που δεν κατάλαβε ο συντάκτης του άρθρου και όταν διαπίστωσε ότι η Ελλάδα στη σχετική κατάταξη βρίσκεται πολύ χαμηλά προτίμησε να παραπλανήσει τους αναγνώστες δίνοντας ανακριβή στοιχεία.

    Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως η μετανάστευση με σκοπό την εξεύρεση εργασίας από Έλληνες σήμερα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενδεχομένως αυτή τη στιγμή και να καλπάζει, μόνο που αυτό δεν μπορεί να διαπιστωθεί μέσω του Europass.

    Όμως ούτε και ο υπερδιπλασιασμός των βιογραφικών ECV μπορεί να χρησιμεύσει ώστε να εξαχθούν κάποια αξιόλογα συμπεράσματα, καθώς το Europass είναι ένας σχετικά καινούργιος θεσμός και ο αριθμός των ECV, ELP κτλ. είναι πολύ λογικό να παρουσιάζει αύξηση χρόνο με το χρόνο. Επιπλέον, η αύξηση αυτή λίγο-πολύ ακουλουθεί τους ίδιους ρυθμούς σε όλες τις χώρες και δεν δείχνει να σχετίζεται με τους ρυθμούς αύξησης της ανεργίας σε αυτές. Άλλωστε, δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν αύξηση της μετανάστευσης μεγαλύτερη από την Ελλάδα χώρες της "Ευρώπης των 15" που ούτε οικονομικά προβλήματα σαν τα δικά μας έχουν αλλά ούτε και τη δική μας υψηλή ανεργία. Να θυμίσω ότι η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Europass δεν βρίσκεται καν στην πρώτη δεκάδα των χωρών που αναλογικά με τον πληθυσμό έχουν συμπληρωθεί τα περισσότερα βιογραφικά.

    Και για να έρθω πάλι στο θέμα της αξιοπιστίας του άρθρου. Το λογικό θα ήταν σε ένα τέτοιο άρθρο ο πίνακας που θα το συμπλήρωνε να ήταν εκείνος που θα έδειχνε τον αριθμό των βιογραφικών ή ακόμα καλύτερα τον αριθμό πριν και μετά την κρίση. Αντί αυτού, ο συντάκτης επέλεξε να βάλει έναν πίνακα που δείχνει απλά την... επισκεψιμότητα του portal του Europass μέσα στο 2011. Ακόμα και στον πιο ανυποψίαστο αναγνώστη αυτό θα "κτύπαγε καμπανάκι" πιθανής αναξιοπιστίας, περιέργως όμως vautrin όχι σε εσάς.  
     
  8. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας


    Πράγματι, πριν επισυνάψω το άρθρο αμέλησα να μπω στην ιστοσελίδα του Europass και να τσεκάρω τα ποσοστά και τη σειρά κατάταξης της χώρας μας. Απλώς δεν το σκέφτηκα. Παράλειψή μου, ευχαριστώ που την επισημάνατε και συγνώμη που άθελά μου αναπαρήγαγα μια ανακρίβεια.

    Η ανακρίβεια αυτή καταλαμβάνει όμως μια όλη κι όλη πρόταση σε κείμενο μιας σελίδας. Την απομονώνω:

    «Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης κατάταξης και ο αριθμός κρίνεται ιδιαίτερα υψηλός, αν συγκρίνει κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας με τον αντίστοιχο της Ιταλίας, της Ισπανίας ή της Γαλλίας, που προηγούνται σε απόλυτο αριθμό αιτήσεων».

    Αφού λοιπόν διορθώσατε το σφάλμα και μπράβο σας, διαπιστώνουμε πως το αγκάθι παραμένει. Γιατί υπάρχει και το υπόλοιπο κείμενο κι οι συνεντεύξεις που συμπληρώνουν την εικόνα. 48.811 συμπατριώτες μας, αριθμός που μάλλον δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, άνθρωποι νέοι, φιλόδοξοι, μορφωμένοι και παραγωγικοί, ετοιμάζονται να μας κουνήσουν μαντήλι ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους και μάλιστα, πριν η κρίση φτάσει στο αποκορύφωμά της. Γιατί η είδηση περνάει στα ψιλά των εφημερίδων; Δεν συνιστά η εξέλιξη αυτή μείζον κοινωνικό πρόβλημα; Δεν αξίζει να συζητηθεί;

    Δική μου πρόθεση λοιπόν ήταν μόνο να συζητηθεί το θέμα, το οποίο αξιολογώ σαν σημαντικό. Θα συνεχίσω να αναρτώ κι άλλα άρθρα για το πρόβλημα της ανεργίας, κι ειδικά όσα υπενθυμίζουν πως οι άνεργοι κι οι μετανάστες είναι άνθρωποι, όντα με όνειρα κι ανάγκες, κι όχι νούμερα, κάτι που συχνά ξεχνούν όσοι μιλούν αποκλειστικά για χρέη κι ελλείμματα. Δεν διεκδικώ όμως το αλάθητο του Πάπα και κάθε γνώμη ή διόρθωση είναι ευπρόσδεκτη.
     
    Last edited: 13 Μαϊου 2011
  9. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Εγώ χωρίς να κοιτάω τις στατιστικές (που μπορεί να δείχνουν τα πάντα αλλά και τίποτα ταυτόχρονα), αλλά κοιτώντας τους φοιτητές-πελάτες του "ευαγούς ιδρύματος" που εργάζομαι, μόνο να πάμε μετά το Πάσχα έχουμε και λέμε: Λευκωσία, Ουτρέχτη, Τροντχάιμ, Βασιλεία, Ληντς, Μπανκόνγκ, Λονδίνο (δύο περιπτώσεις), Σιγκαπούρη.

    Έντεκα χρόνια που είμαι εκεί, ποτέ δεν είχαμε τόσους μαζεμένους - και η τάση αυτή έχει αρχίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
     
  10. Alucard

    Alucard Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Η ανακρίβεια πράγματι βρίσκεται στην πρόταση που απομονώσατε, άλλωστε και εγώ στο αρχικό μου post (#183) αυτήν σχολίασα. Μικρή λεπτομέρεια: σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική "ένοχος" είναι ο... ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ.Παπανικολάου !!!
    PRESS-GR.blogspot.com: 48.811 νέοι Ελληνες αναζήτησαν εργασία στο εξωτερικό το 2010...

    Το θέμα όμως είναι ότι δεν πρόκειται απλά για ένα λάθος ή μία στατιστική ανακρίβεια άνευ σημασίας και αυτό γιατί μέσω αυτής και με τον τρόπο που είναι δομημένο το άρθρο οδηγούμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα. Για παράδειγμα, από πουθενά δεν προκύπτει ότι αυτοί οι σχεδόν 50 χιλ. κυρίως νέοι άνθρωποι μας "κουνάνε μαντήλι και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους". Αυτό είναι ένα πολύ αυθαίρετο συμπέρασμα που βγάζουμε (και εγώ αυτό συμπέρανα αρχικά) κάνοντας μιά πρόχειρη ανάγνωση του άρθρου. Το να αναζητούν μέσω ενός βιογραφικού ECV εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία σε κάποιο πρόγραμμα (stage) του εξωτερικού δεν συνιστά ασφαλώς μετανάστευση. Επιπλέον, από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο αριθμός αυτός αφορά πτυχιούχους με σπουδές και προσόντα όπως εκείνα που διαθέτουν οι πτυχιούχοι στις συνεντεύξεις.

    Δυστυχώς τα στατιστικά που δίνονται από το Europass δεν μας επιτρέπουν να διαπιστώσουμε με απόλυτη ακρίβεια τα ακαδημαικά ή επαγγελματικά προσόντα των Ελλήνων που έχουν συμπληρώσει βιογραφικό ECV. Εμμέσως όμως, μία εκτίμηση μπορούμε να κάνουμε, καθώς βλέποντας τα downloads των examples εγγράφων που έχουν γίνει από Έλληνες μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι τα examples των EDS's (Europass Diploma Supplement) που αφορούν πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολύ λίγα σε σύγκριση με το γενικό σύνολο των ECV's (1420 examples EDS σε σύνολο 34.795 examples ECV). Παρόλο που αυτό είναι απλά μια ένδειξη, μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια ότι οι πτυχιούχοι μάλλον σχετικά μικρό ενδιαφέρον για το Europass έχουν.

    Όσο για την συσχέτιση των βιογραφικών με την υψηλή ανεργία; Το γεγονός και μόνο ότι -για παράδειγμα- 52.000 (κυρίως) νέοι από την Αυστρία συμπλήρωσαν και εκείνοι βιογραφικό ECV τη στιγμή που η Αυστρία των 8,3 εκ. κατοίκων έχει το μικρότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη αποδεικνύει με το καλύτερο τρόπο ότι ο αριθμός των βιογραφικών ECV κάθε άλλο παρά μπορεί να συνδεθεί με αυτήν.

    Ασφαλώς και είναι μείζον κοινωνικό πρόβλημα η ανεργία -ειδικά των νέων- και άξιο να συζητηθεί. Καλό θα ήταν όμως να τοποθετούμε το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις και όχι με άρθρα σαν και αυτό που με τα ψέματα και τις ανακρίβειες κάθε άλλο παρά σοβαρή προσπάθεια ανάδειξής του αποτελούν. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση -πως θα μπορούσα άλλωστε- να συνεχίσετε τις αναρτήσεις άρθρων για όποιο θέμα κρίνετε σκόπιμο. Νομίζω όμως, πως ένας μικρός έλεγχος πριν την ανάρτηση είναι πάντα απαραίτητος.

    Υ.Γ
    Αντιλαμβάνομαι τη γενναιότητα που απαιτούσε η παραδοχή και η συγγνώμη για την αναπαραγωγή έστω και άθελά σας της ανακρίβειας. Ειλικρινά, για αυτήν, έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου.
     
  11. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    15,9% - 12/5/2011 12:00:00

    4.500.000 περιπου ειναι ο μη ενργος επαγγελματικα πληθυσμος της χωρας μας!
    Και αυξανεται πυρετωδως.
    Καθε μερα ανθρωποι απολυονται, αναγκαζονται σε εργασια με μειωμενο ωραριο αρα και αποδοχες, λουκετα κατα συρροη σε μικρομεσαιες επιχειρησεις.....
    Και η κυβερνηση αγκαλια με την τροϊκα κοβει και ραβει....απο που?
     
  12. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    σε μια συνέχεια ολων αυτών που αναφέρατε παραπάνω υπάρχουν ερωτήματα που ποτε δεν βλέπεις από μια στατιστική έρευνα....
    γιατι καλά γραφονται και στέλνονται βιογραφικά... για εργασία εκτός... αλλά για να αναρωτηθούμε τα εξης:
    - πόσοι Ελληνες επιστήμονες είναι ήδη έξω..
    - με τη ρυθμό αυξάνονται αφού φεύγουν και δεν ξαναγυρίζουν.
    - από αυτούς που φεύγουν πόσοι ειναι αυτοί που έχουν έρθει από άλλες χωρες έχουν παρει ελληνική υπηκοότητα και γυρνούν πίσω...
    - ποια η σύνδεση εκπαίδευση με απασχόληση?
    - ποια η προσαρμοστικότητα-μεταβολή του εσωτερικού περιβάλλοντος της χώρας μας στις νέες οικονομικές συνθήκες ανάπτυξης (πχ απορροφητικότητα νέων τεχνολογιων, εφαρμογή καινοτομιών κλπ)
    - ποσο εφαρμόζονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στο θεμα της απάσχολησης σε επιχειρήσεις.
     
Thread Status:
Not open for further replies.