Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Στρατηγική της έντασης: οι εχθροπραξίες του μέλλοντος μας

    του Γιάννη Σιδέρη 13/05/2011

    Η χώρα μπαίνει σε ζοφερό μονοπάτι, με τον κοινωνικό ιστό κατακερματισμένο, με τους πολίτες κατηφείς, ανασφαλείς και φοβισμένους. Οι κοινωνικές ζώνες ανέχειας εξαπλώνονται σε ευρύτερα στρώματα, ενώ γεωγραφικά εξαπλώνονται οι ζώνες της απελπισίας, της παρανομίας, της φθοράς, της μιζέριας, του εγκλήματος.

    Το νοσηρό αυτό περιβάλλον αποτελεί ιδεώδες τοπίο στο οποίο θάλλουν οι «στρατηγικές της έντασης» που θα επιτείνουν την κοινωνική αναταραχή και την συνακόλουθη σκλήρυνση των μηχανισμών καταστολής. Ηδη το φρικιαστικό έγκλημα του 44χρονου στην οδό Ηπείρου, που σύμφωνα με τις κάμερες, έγινε από μελαψούς, ακολούθησε η στυγερή δολοφονία με πολλές μαχαιριές του φουκαρά μπαγκλαντέζου λαθρομετανάστη. Η «τελετουργία» του εγκλήματος, οι δράστες που κατέβηκαν από μηχανή, τον μακέλεψαν και έφυγαν, δείχνει πως πρόκειται για έγκλημα εκδίκησης, να πάρουν το αίμα πίσω, «ένας για έναν», και δεν εντάσσεται στις, συνήθεις άλλωστε, εσωτερικές θανατηφόρες διαμάχες μεταξύ των ασιατών λαθρομεταναστών.

    Το απόγευμα χθες σε πορεία διαμαρτυρίας για τον αδιανόητο χαμό του 44χρονου στην Ηπείρου, έλληνες πολίτες κυνηγούσαν σαν αγέλη και βάραγαν κάθε τσακισμένο λαθρομετανάστη που η κακιά του τύχη τον έφερνε να περνάει από τον χώρο της πορείας. Μεταξύ των παλληκαράδων υπήρχαν βέβαια και αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής, που η ζωή τους έχει γίνει κόλαση από την αναγκαστική συνύπαρξη με τις ορδές των λαθρομεταναστών. Αυτοί είναι οι μόνοι αθώοι ! Δίπλα τους ωστόσο υπήρχαν και φασίστες, ιδεολογικά αλλοπαρμένοι που θεωρούν ότι μόνο το …καθαρό ελληνικό αίμα δικαιούται να κατοικεί σε αυτόν τον …παινεμένο και «ευλογημένο» τόπο. Οι τελευταίοι αποτελούν τον ένα από τους πόλους της «στρατηγικής της έντασης» που θα κάνουν εμφανή την παρουσία τους στις εντάσεις του μέλλοντός μας.

    Την ίδια ώρα στα Προπύλαια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου κατά την πορεία της Τετάρτης, «αντιεξουσιαστές» με καδρόνια έτρεχαν να σπάσουν στο ξύλο δημοσιογράφους (ανακάλυψαν προφανώς τους …ταξικούς τους αντιπάλους!). Στην πορεία της Τετάρτης την αγριότητα των ΜΑΤ συγκέντρωσαν αντιεξουαστικές και αριστερίστικες ομάδες, και όχι τα κύρια μπλοκ των εργαζομένων –όχι τυχαίο. Οι ιδέες που κυριαρχούν στους χώρους αυτούς και τις οποίες διακινούν με μονομανιακή …συνέπεια, είναι ότι σκόπιμα η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, προκειμένου να ξεπουληθεί στο διεθνικό κεφάλαιο. Δεν αποδέχονται ,ούτε σαν υπόθεση εργασίας, ότι πέραν της μεγάλης εικόνας που είναι αληθινή (σ.σ. δηλαδή της προγραμματισμένης φτωχοποίησης της Ευρώπης, αφού το διεθνικό κεφάλαιο, βρήκε νέες παρθένες αγορές να απομυζήσει στην αχανή Ασία), υπάρχει και η ντόπια» εικόνα που δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ένα ξεχωριστό … ατύχημα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τα δικά της ειδικά προβλήματα, τα οποία μόνη της δημιούργησε, ελκυόμενη από την γοητεία της καπιταλιστικής καταναλωτικότητας. Αυτή την καταναλωτικότατα το «λαϊκό κίνημα» , ερμήνευσε ως λαϊκό δικαίωμα που «αποχτήθηκε με αγώνες». Τώρα που στερεύει, τα μέλη των οργανώσεων αυτών, ιδεολογικά απόλυτα και ακτιβίστικα ενεργά, θεωρούν ότι τώρα δικαιώνονται οι απόψεις τους!

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η Τοπική ΕΙΝΑΠ, του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, συνδικαλισμός στα εύκολα χρόνια της διανομής, οι οποίοι σε συνθήκες έντασης και ενώ ο νέος χαροπάλευε, είχαν τον χρόνο και την διάθεση να εκδώσουν ανακοίνωση, η οποία έκανε λόγο περί «ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα». Δεν βρήκαν λέξη διαμαρτυρίας στη ανακοίνωση για το γεγονός ότι από συντρόφους του τραυματία προπηλακίστηκε ο εισαγγελέας και ο ιατροδικαστής που πήγαν να διερευνήσουν τις συνθήκες του τραυματισμού του! Ολοι αυτοί αποτελούν τον δεύτερο πόλο της στρατηγικής της έντασης, που θα τον βρούμε μπροστά μας στις ανήσυχες μέρες και νύχτες της χώρας, που έρχονται.

    Οι μαρτυρίες αυτοπτών δημοσιογράφων στην πορεία της Τετάρτης κάνουν λόγο για μικροεπεισόδια, που προκάλεσα αναίτια σκληρή βία εκ μέρους των ΜΑΤ. (σ.σ. ας μην κοροϊδευόμαστε, χιλιάδες πορείες έχω καλύψει, ποτέ δεν χίμηξαν τα ΜΑΤ χωρίς την παραμικρή πρόκληση, αυτά μόνο οι ανακοινώσεις των κομμάτων και οργανώσεων της κάθε είδους Αριστεράς, τα υποστηρίζουν). Ωστόσο η βιαιότητα της επίθεσης ήταν άκρως δυσανάλογη με τις προκλήσεις των διαδηλωτών, και εξ αυτού δημιουργεί υποψίες για την σκοπιμότητά της. Αν δεν πρόκειται για την - καθόλου ασυνήθη - αγαρμποσύνη και ασχετοσύνη των ανεκπαίδευτων ελλήνων μπάτσων, (π.χ. χθες αστυνομικός με πολιτικά άφησε και του πήραν το πιστόλι!), σημαίνει ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει σιδηρούν βραχίονα καταστολής, για να αντιμετωπίσει τις σκληρές συγκρούσεις του μέλλοντος.

    Εχω την αίσθηση ότι αυτές οι ομάδες θα αποτελούν τα τρία βασικά στρατόπεδα που θα διεξάγουν τις εχθροπραξίες του μέλλοντός μας. Γύρω τους θα στοιχηθούν τα κοινωνικά σύνολα,(νοικοκυραίοι, πατριώτες, άνεργοι, απελπισμένοι, ανώριμοι, και όσοι άλλοι που θα «ξεβράζει» η κρίση). Θα συσπειρώσουν οπαδούς και θα επιτίθενται, αν δεν επικρατήσει η μετριοπάθεια και η σωφροσύνη.

    ΥΓ: Ο όρος «στρατηγική της έντασης» βρήκε την πραγμάτωσή του στην Ιταλία, για μια δεκαετία περίπου, από τα τέλη του ΄60 ως τα τέλη του ΄70. Ωστόσο εκεί ήταν μεθοδευμένη, ως υστερόγραφο του ψυχρού πολέμου, με την ευγενική χορηγία του ΝΑΤΟ για να ανακόψει την άνοδο της αριστεράς. Εδώ δεν βλέπω να χρειαζόμαστε καμιά χορηγία. Μπορούμε και από μόνοι μας…

    (ένα άρθρο των πρωταγωνιστών PROTAGON.GR)
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Κάποιες επιμέρους ενστάσεις:

    Επειδή πρόκειται για άρθρο γνώμης κι όχι για «είδηση» με τη στενή έννοια της λέξης, αναρωτιέμαι τι ακριβώς έχει κατά νου ο αρθρογράφος όταν προτείνει στην κατακλείδα του κειμένου «μετριοπάθεια και σύνεση»; Την αδιαμαρτύρητη αποδοχή του Μνημονίου ως εξιλέωση για παλαιά μας αμαρτήματα;

    Για το εάν η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. ήταν προσχεδιασμένη ή όχι κι από πότε άρχισαν οι σχετικές συζητήσεις κι επαφές, πολλά ψέματα έχουν ειπωθεί αλλά σιγά-σιγά έρχεται η αλήθεια στο φως.
    Αναζητήστε πρόσφατη συνέντευξη του κ. Αλογοσκούφη στο Βήμα της Κυριακής, περίληψη της οποίας υπάρχει εδώ:

    Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για αναπτυξη: Αλογοσκούφης: από το 2004 μας ζητούσαν να προσφύγουμε στο ΔΝΤ

    Τέλος απαιτείται αληθινό θράσος για να εγκαλείται η «Άκρα Αριστερά» ως συνυπεύθυνη για την κοινωνική αναταραχή, όχι μόνο γιατί η επιρροή της είναι αμελητέα και ουδέποτε ανέλαβε ευθύνες διακυβέρνησης, αλλά και γιατί επιπλέον είχε έγκαιρα προειδοποιήσει πως η υιοθέτηση του ευρώ οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.

    Τότε μας έλεγαν τρελούς και καταστροφολόγους, τώρα μας κατηγορούν για στρατηγική της έντασης. Λες κι έφταιγε η Κασσάνδρα που έπεσε η Τροία…
     
    Last edited: 13 Μαϊου 2011
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις


    Θα συμφωνήσω στην ένσταση σου περί μνημονίου φίλε μου.
    Η μετριοπάθεια και η σύνεση ωστόσω νομίζω πως θα χρειαστούν σ'όλους,τις μέρες που έρχονται.
    Χρειαζόντουσαν και τις μέρες που προηγήθηκαν. Αν επικρατούσαν π.χ μπορεί και να είχαμε γλυτώσει τους 3+1 καμμένους της Μαρφίν -στο βαθμό που το όλο σκηνικό δεν ήταν μιά καλοστημένη προβοκάτσια,βεβαίως.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως,είναι πολύ εύκολο οι κοινωνικοί αγώνες,η μάλλον κάποια παρατράγουδά τους να χρησιμοποιούνται από το σύστημα εξουσίας για τον εκφοβισμό ,την τρομοκράτηση και τελικά την συντηρητικοποίηση της "σιωπηλης πλειοψηφίας".Γι'αυτό είναι απαραίτητη η σύνεση και η μετριοπάθεια.
     
  4. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Δεν διαφωνώ μαζί σου φίλε μου και πάντοτε καταδικάζω περιστατικά τυφλής, εγκληματικής βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται. Όμως οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι σχολικές εκθέσεις ή συζητήσεις μετά τεΐου, ούτε διεξάγονται στο στεγανό κι αποστειρωμένο περιβάλλον θερμοκηπίου ή χημικού εργαστηρίου αλλά συγκρούσεις συμφερόντων που συχνά επιλύονται στα πεζοδρόμια κι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

    Παρατηρώ δε το εξής: από τα Μ.Μ.Ε. παρουσιάζεται πάντα ως ο «κακός λύκος» της υπόθεσης, όποιος τη δεδομένη στιγμή αγωνίζεται πιο μαχητικά κι άρα είναι πιο επικίνδυνος. Για να φρεσκάρω τη μνήμη όλων μας, υπενθυμίζω πως πέρσι τέτοια εποχή οι «κακοί» που καλλιεργούσαν την ένταση ήταν οι ναυτεργάτες του ΠΑΜΕ που έκλειναν τα λιμάνια και δεν άφηναν τους καημένους τους εφοπλιστές να άρουν το καμποτάζ, πριν τρία χρόνια, με την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ οι «κακοί» ήταν οι Συριζαίοι που δήθεν τα έσπαγαν και πριν τέσσερα χρόνια οι ανεπρόκοποι φοιτητές που αντιδρούσαν στην ιδιωτικοποίηση των Α.Ε.Ι. Τώρα που αυτοί έβαλαν νερό στο κρασί τους ή αποδυναμώθηκαν, στο στόχαστρο μπαίνει η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά που εμφανίζει μια κάποια δυναμική.

    Ψυχραιμία λοιπόν, ναι, σύνεση αλλά κι ανοιχτά τα μάτια.
     
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    enet.gr, 13:15 Σάββατο 14 Μαΐου 2011

    Στην εντατική 48χρονος μετά την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων

    Τελευταία ενημέρωση: 19:20 Σάββατο 14 Μαΐου 2011

    Τον τραυματισμό τριών πολιτών, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, έπειτα από επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών στόχων στα Εξάρχεια, γνωστοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

    Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ομάδα 25-30 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκε κατά του αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται στην οδό Καλλιδρομίου. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την είσοδο της λαϊκής αγοράς, στη διασταύρωση της Καλλιδρομίου με τη Χαριλάου Τρικούπη. Εντόπισαν εκεί μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο άνδρες της ασφάλειας. Οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν εγκαίρως, ωστόσο οι δράστε περιέλουσαν τη μηχανή με εύφλεκτο υγρό και της έβαλαν φωτιά. Από την πυρκαγιά ανατινάχτηκε το ρεζερβουάρ της μηχανής, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί σε πάγκο ανθοπώλισσας.

    Σύμφωνα με μάρτυρίες, η 55χρονη γυναίκα επιχείρησε να σβήσει τις φλόγες και τα ρούχα της έπιασαν φωτιά. Ένας 48χρονος υπάλληλος της λαϊκής την αγκάλιασε για να σβήσει τη φωτιά και έπαθε ο ίδιος σοβαρά εγκαύματα.

    Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Κρατικού Αθηνών. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η ανθοπώλισσα, καθώς και ένας διερχόμενος αλλοδαπός βουλγαρικής υπηκοότητας, κάτοικος της περιοχής. Νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

    Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σημειώνεται επίσης ότι καταστράφηκαν τρία αυτοκίνητα και τέσσερις μοτοσυκλέτες.

    Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι.



    Χρ. Παπουτσής: Ορισμένοι θέλουν αίμα και αναταραχή

    "Το σημερινό χτύπημα τυφλής βίας στα Εξάρχεια είναι εγκληματική ενέργεια, η οποία αποδεικνύει ότι ορισμένοι με συστηματικό τρόπο επιζητούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή", δήλωσε για την επίθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

    Ανέφερε ότι η αστυνομία βρίσκεται "σε πλήρη επιχειρησιακή δράση" στο κέντρο της Αθήνας και πρόσθεσε οτι θα εγγυηθεί "με κάθε τρόπο" το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια. "Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η κοινωνία στον κύκλο της βίας, του φόβου και της ανασφάλειας", κατέληξε η δήλωσή του.

    Η αντιδράση της αντιπολίτευσης

    ►Επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, αναφέροντας ότι "ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του". Υποστήριξε πως:


    Όταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στην Αστυνομία με τον τρόπο που το έκανε χθες ο κ. Παπουτσής, όταν ο ίδιος την καταγγέλλει και την απαξιώνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο τις Αρχές και την έννομη τάξη;

    ► Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ ανέφερε:


    "Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος".

    ►Για "δικά μας" και "δικά τους" παιδιά μίλησε με αφορμή το συμβάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κάνοντας αναφορά στους αστυνομικούς και στα... παιδιά των μελών της κυβέρνησης, αντιστοίχως. Υποστήριξε ότι η "αστυνομία χρειάζεται προστασία".

    ►"Ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.


    "Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα".

    ►"Η έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν λέει να κοπάσει", σημείωσε η Δημοκρατική Αριστερά.


    "Μία οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, μία οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές με τις κουκούλες. Τελευταίο κρούσμα η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, αλλά και στη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ασφάλεια είναι πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα ΟΛΩΝ των πολιτών. Είναι άμεση ανάγκη, χωρίς θεωρητικολογίες, η εφαρμογή ενός πρακτικού σχεδίου, που θα λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους, για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην πόλη. Η κυβέρνηση, ο δήμος της Αθήνας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς πρέπει να δράσουν άμεσα".
     
    Last edited: 14 Μαϊου 2011
  6. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Τις ανακοινώσεις πάντως λες και τις έχουν όλοι έτοιμες. Αμέσως τις βγάζουν βρε παιδί μου (θα έχουν μάθει από τον Πανόπουλο της Ξάνθης)...
     
  7. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

  8. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    by vautrin

    Χρ. Παπουτσής: Ορισμένοι θέλουν αίμα και αναταραχή
    Yπουργός Προστασίας του Πολιτη

    "Το σημερινό χτύπημα τυφλής βίας στα Εξάρχεια είναι εγκληματική ενέργεια, η οποία αποδεικνύει ότι ορισμένοι με συστηματικό τρόπο επιζητούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή", δήλωσε για την επίθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

    Ανέφερε ότι η αστυνομία βρίσκεται "σε πλήρη επιχειρησιακή δράση" στο κέντρο της Αθήνας και πρόσθεσε οτι θα εγγυηθεί "με κάθε τρόπο" το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια. "Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η κοινωνία στον κύκλο της βίας, του φόβου και της ανασφάλειας", κατέληξε η δήλωσή του.



    Να με συγχωρείται αλλά βγάζω θυμό νεύρα το αχτι μου...

    Δεν θελω να κομματικοποιήσω το post αλλά τρελλένομαι ή καλύτερα να πω ντρεπομαι που αυτός που είναι Υπουργός Προστασίας του Πολιτη στη χώρα μας ήταν ο Υπουργός Ναυτηλείας όταν κάποτε; βυθίστηκε το Σαμίνα, ανοιχτά της Πάρου και χάθηκαν ανθρωπινες ζωές....

    Εχω απορία που αλλού ο τοτε υπουργός οχι μονο δεν παραιτήθηκε για λόγους ευσηνειδησίας αλλα συνεχίζει να πολιτεύεται και να αναλαμβάνει υπουργείο που έχει να κάνει άμεσα με τις ζωές μας...

    Σε ποια άλλη χωρα συμβαίνουν αυτά..?????????


    Ειλικρινά νιωθω άσχημα καθε φορά που θυμαμαι το γεγονός.....
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Σύλληψη Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση

    Κρατείται στη Νέα Υόρκη έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας

    Νέα Υόρκη

    Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και ανακρίνεται για μια καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν.

    Ο Μπράουν είπε ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία σε βάρος του 62χρονου Στρος-Καν είναι μια 32χρονη καμαριέρα ξενοδοχείου που απέδρασε από το δωμάτιο μετά το περιστατικό.

    Ο Στρος-Καν, που θεωρείται ως πιθανός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον ερχόμενο Απρίλιο, έφυγε από το ξενοδοχείο μετά το επεισόδιο κι επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της Air France το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση για το Παρίσι, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

    Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε ο Μπράουν.

    Σύμφωνα με την αστυνομία το επεισόδιο σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Sofitel, στην (West 44th Street, κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ).

    Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007. Προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.

    Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως» που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράσθηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε και εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

    Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

    Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


    Πηγή: REUTERS - TO BHMA
     
  10. ae1969

    ae1969 Regular Member

  11. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Το χουμε πει....η Αχαϊκη γη ειναι   μιναρογεννα!  
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Εξι μήνες φυλακή για... κλοπή σκουπιδιών


    Στη χώρα που φιλοξενεί τους σημαντικότερους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναδύεται μια παράλογη μορφή δικαιοσύνης που αφήνει ελεύθερους πολίτες που σκοτώνουν ή επιβάλλει ελάχιστες ποινές σε βιαστές και στέλνει στη φυλακή άλλους, που τολμούν να πάρουν λίγα τρόφιμα από τα σκουπίδια.
    Δικαστήριο της φλαμανδικής πόλης Τερμόντ άφησε άφωνη τη βελγική κοινωνία καταδικάζοντας σε έξι μήνες φυλάκιση έναν πενηντάχρονο άντρα για το «απεχθές έγκλημα» να πάρει δύο σακούλες με πακέτα γλυκισμάτων που είχαν λήξει και είχαν πεταχτεί σε κάδο σκουπιδιών έξω από σουπερμάρκετ. Το δικαστήριο χαρακτήρισε την πράξη «κλοπή», γιατί ο κάδος απορριμμάτων βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης της αλυσίδας σουπερμάρκετ, που τον κατήγγειλε. Και όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, «τα τρόφιμα εξακολουθούν να είναι ιδιοκτησία της εταιρείας ακόμη και αφού έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια».

    Η απόφαση, γράφει η «La Libre Belge», χειροκροτήθηκε από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Υπηρεσιών, Comeos, που δήλωσε «ανακουφισμένη από το ισχυρό μήνυμα» που έστειλαν οι δικαστικές αρχές, δικαιολογώντας την ποινικοποίηση της απόγνωσης πεινασμένων πολιτών με έναν ισχυρισμό ενδεικτικό της ταξικής ευαισθησίας των χορτασμένων: «Είναι επικίνδυνο για την υγεία να καταναλώνονται τρόφιμα από τα σκουπίδια».

    Η υγεία απειλείται όταν κάποιος δεν έχει τίποτε να φάει, ανταπάντησαν τα κινήματα καταπολέμησης της φτώχειας, που καταγγέλλουν την υπερκατανάλωση και την κατασπατάληση των τροφίμων και διεκδικούν αντί να πετάγονται τα τρόφιμα που επίκειται να λήξουν, δεν έχουν διατεθεί ή απλώς δεν έχουν καλή εμφάνιση, να προσφέρονται στις «τράπεζες τροφίμων». Γιατί σε αυτή την ευημερούσα χώρα όπου χτυπά η καρδιά της «προηγμένης» Ευρωπαϊκής Ενωσης ήδη από το 1986 εγκαινιάστηκε ένα κίνημα αρωγής των πεινασμένων και σήμερα λειτουργούν εννέα «τράπεζες τροφίμων», που μόνο το 2009 συνέδραμαν κάπου 115.000 πολίτες.

    Το Βέλγιο, βυθισμένο στον καθημερινό σουρεαλισμό και δίχως κυβέρνηση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, είναι χώρα των αντιφάσεων. Ενώ το κράτος προικοδοτεί κάθε χρόνο με εκατομμύρια ευρώ τα μέλη της βασιλικής οικογένειας (10 εκατ. ευρώ παίρνει μόνο ο βασιλιάς Αλβέρτος, 1,5 εκατ. η βασίλισσα Φαμπιόλα, και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες οι πρίγκιπες, που επλήγησαν και αυτοί από την κρίση και είδαν τη «χορηγία» των βέλγων φορολογούμενων να μειώνεται κατά 2,6% το 2010), ο μέσος μισθός κυμαίνεται στα 1.500 ευρώ, το 15% των πολιτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (το 28% στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας), το ένα στα πέντε παιδιά απειλείται με φτώχεια και αυξάνει ο αριθμός των πεινασμένων που καταφεύγουν στα σκουπίδια για να εξασφαλίσουν τον άρτον τον επιούσιον.

    Η δικαστική απόφαση δεν αποκαλύπτει απλώς την επισφάλεια και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν πολλοί Βέλγοι, αλλά εγείρει και πολλά νομικά και ηθικά ερωτηματικά, γράφει η εφημερίδα, για μια Δικαιοσύνη που πρόσφατα επικύρωσε ποινή πέντε μηνών με αναστολή σε οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε μια μητέρα με τα δύο παιδιά της, 3 και 5 ετών, καταδεικνύοντας ότι είναι πιο ευαίσθητη στην «προστασία της ιδιοκτησίας» μιας επιχείρησης απ' ό,τι στην προστασία της ζωής των πολιτών.

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΥ
    EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ