Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 7 Ιουνίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Μια είδηση που δεν έφτασε ποτέ στο φως της δημοσιότητας και κρατήθηκε καλά κρυμμένη είναι πως από το Νοέμβριο του 2009 οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και στο ΟΠΑΔ δεν δικαιούνται αναπηρικά αμαξίδια, μαξιλάρια για την προστασία από τις κατακλίσεις αλλά και όλα τα άλλα βοηθήματα που είναι εργαλεία επιβίωσης για τη μειονότητα των ασφαλισμένων με παραπληγίες και με τετραπληγίες.

    Ο κύκλος των περικοπών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 όταν το Ι.Κ.Α. με νέα εγκύκλιο μειώνει τα ποσά για τα βοηθήματα που έχουν ανάγκη οι Έλληνες και οι....
    Ελληνίδες με παραπληγίες και με τετραπληγίας κατά 50%. Η νέα εγκύκλιος του Ι.Κ.Α. βρίσκεται στο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΚΑ: Πίνακας χορηγουμένων αναπηρικών, ορθοπεδικών, ορθωτικών ειδών, τεχνητών μελών & οδηγίες χορήγησης. Περικοπή της χρηματοδότησης των ασφαλισμένων 50%! | Disabled.GR & Περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και περιλαμβάνει μειώσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις παροχές του Ι.Κ.Α.

    Οι έλληνες και οι Ελληνίδες με παραπληγίες, με τετραπληγίες, με ημιπληγίες και με ακρωτηριασμούς είναι παγιδευμένοι και καταδικασμένοι σε ολοκληρωτική ακινησία: Τα αναπηρικά καθίσματα, τα τεχνητά μέλη, τα γερανάκια, τα συστήματα ουροσυλλογής, τα μαξιλάρια για την προστασία από τις κατακλίσεις, οι ορθοστάτες και όλα τα άλλα βοηθήματα είναι απαραίτητα για την επιβίωση. Δεν είναι δυνατόν να καταργηθούν.

    Την ίδια στιγμή που τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν περικόψει τα απερίκοπτα, ο χρηματισμός, η δωροδοκία και η μίζα καλά κρατούν σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Χωρίς αυτά τα βοηθήματα οι ζωές των παραπληγικών και των τετραπληγικών κινδυνεύουν. Σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα είναι το μόνο δυτικό κράτος που θα είναι «ελεύθερο αναπήρων» αφού οι ανάπηροι θα έχουν πεθάνει.

    Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες αντίδρασης. Οι πολίτες με παραπληγίες και με τετραπληγίες που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια για τις μετακινήσεις τους αντικειμενικά εμποδίζονται εξαιτίας των πολλών πολεοδομικών εμποδίων που υπάρχουν σε όλες τις απροσπέλαστες πόλεις. Αυτό από μόνο του δυσκολεύει κάθε μαζική αντίδραση από τη μειονότητα των πολιτών με παραπληγίες και με τετραπληγίες.

    Εκ μέρους του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και του Disabled.GR & Περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ δεν μπορούμε να σκεφτούμε τρόπους αντίδρασης. Πώς να αντιδράσουν οι πολίτες με παραπληγίες και με τετραπληγίες όταν όλες οι πόλεις είναι απροσπέλαστες και όταν η πλειοψηφία των κτιρίων που στεγάζονται τα ασφαλιστικά ταμεία είναι απροσπέλαστα;

    Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι το διαδίκτυο αυτό είναι το μόνο που είναι προσπελάσιμο για τους ανθρώπους με παραπληγίες και με τετραπληγίες. Σας παρακαλούμε να στείλετε αυτό το e-mail παντού, μήπως και η δημοσιότητα αναγκάσει την εξουσία να ανακαλέσει αυτές τις θανατηφόρες περικοπές.

    ΕΛΛΑΔΑ - «ελεύθερη αναπήρων»-λόγω εξόντωσης
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Εδώ αυτοί έχουν σκοπό να καταργήσουν την Ελλάδα, τις παροχές υγείας δεν θα καταργούσαν?
     
  3. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Άλλη μια είδηση που δείχνει το μέγεθος της καφρίλας του κράτους. Το δυστύχημα όμως είναι ότι αυτή η καφρίλα ξεκινά από τους πολίτες. Πόσοι από μας δεν έχουμε παρκάρει στις ράμπες των πεζοδρομίων ή και πάνω σ αυτά;
     
  4. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Είχε αναφερθεί τουλάχιστον στην "Ελευθεροτυπία" και το "Ποντίκι", αλλά η Dora έκανε πάρα πολύ καλά που τα ανέφερε.
     
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    enet.gr, 19:36 Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

    Κατάληψη του ΙΚΑ από νέους με αναπηρία

    Τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου έχουν καταλάβει νέοι με αναπηρία, ζητώντας να αποσυρθεί πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που αφορά στα ορθοπεδικά βοηθήματα.

    Η ομάδα ζητά να αποσυρθεί η εγκύκλιος υπ' αρ. 37 από τις 31/05/2011 που ορίζει τα κριτήρια παροχής ορθοπεδικών βοηθημάτων γιατί υποστηρίζει ότι με τις νέες ρυθμίσεις περιορίζεται η πρόσβαση στα βοηθήματα, ενώ καλούνται να καταβάλλουν συμμετοχή μεγαλύτερη του 25%.

    Η διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος δεν περιορίζει την πρόσβαση στα βοηθήματα αλλά αποσκοπεί στην αντιστοίχηση των τιμών των βοηθημάτων και την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας.

    Η ομάδα δήλωσε πως δεν θα αποχωρήσει, εάν δεν συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας.


    ***


    enet.gr, 21:20 Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

    Μετά από διαβεβαιώσεις του διοικητή Ρ. Σπυρόπουλου ότι ξεκινάνε διαβουλεύσεις για την εγκύκλιο, που θα κρατήσουν μέχρι την 1η Ιουλίου

    Εληξε η κατάληψη του ΙΚΑ, «ο αγώνας συνεχίζεται ανυποχώρητα» μηνύουν οι καταληψίες
    Πρωτόγνωρο το κύμα συμπαράστασης δημιουργεί παρακαταθήκες για τις διεκδικήσεις των ΑμεΑ

    Τελευταία ενημέρωση: 21:20 Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

    Λίγο μετά τις 9 το βράδυ και αφού πέτυχαν την αναδίπλωση του διοικητή του ΙΚΑ σχετικά με την εγκύκλιο περικοπής στο ήμισυ της συμμετοχής του Ιδρύματος σε κρίσιμα αναπηρικά βοηθήματα, οι εννιά καταληψίες των “κεντρικών” του ΙΚΑ τερμάτισαν την περίπου 40ωρη κατάληψή τους.

    "Η αναδίπλωση Σπυρόπουλου αποτελεί ένα πρώτο βήμα" επισημαίνει η Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ
    Οπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος των καταληψιών Α. Ρέλλας, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος δεσμεύτηκε ενώπιόν τους ότι η “κρίσιμη” εγκύκλιος δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Ιουλίου, ενώ παράλληλα ζήτησε από εκπρόσωπο της Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ (έτσι αυτοπροσδιορίστηκαν οι μετέχοντες στην κατάληψη) να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις που θα γίνουν για να αρθούν οι σκαστές αδικίες της εγκυκλίου υπό την σημερινή της μορφή.

    Από πλευράς της Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ, η αναδίπλωση Σπυρόπουλου δεν αποτελεί παρά ένα μικρό πρώτο βήμα η αξιοπιστία του οποίου θα κριθεί στην πράξη τις αμέσως προσεχδείς εβδομάδες. Οι της Κίνησης, απευθύνουν μήνυμα ανυποχώρητης αντίστασης προς όλο το αναπηρικό κίνημα, επαναλαμβάνοντας την θέση ότι “στις εποχές μας όπου στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία απειλούνται, η μηδενική ανοχή είναι η μόνη αληθινή διαδικασία χειραφέτησης”. Η συνολική αποτίμηση της όλης εμπειρίας με το “βλέμμα” των καταληψιών – πρωταγωνιστών της, θα γίνει με αυριανή εκτενή ανακοίνωση της “Κίνησης” που θα φιλοξενηθεί αυτούσια στη σελίδα.
     
  6. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Οκ εγω ειμαι καφρος και εκλεισα την ραμπα.
    Καμια ''καφριλα'' του πολιτη δεν μπορει να αποτελει δικαιολογια για την απανθρωπια της εξουσιας...!!!!!
    Με αυτη τη λογικη να καταργησουμε τα σχολεια,επειδη οι μαθητες σχιζουν τα βιβλια τους στο τελος της χρονιας..!!!!
    Αμαν πια με αυτα τα Καρατζαφερια επιχειρηματα οτι φταιμε ολοι που φτασαμε εδω..!!! 
     
  7. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...


    Δικαιολόγησε κανείς τη καφρίλα του κράτους επειδή είσαι κι εσύ, κατά ομολογία σου, κάφρος; Τσου. Διαπίστωση έκανα αγαπητέ. Και στο κάτω κάτω η εξουσία είναι πάντα ανάλγητη στην προσπάθεια της να υπηρετήσει τα όποια συμφέροντα υπηρετεί. Αυτό όμως δεν αλλάζει την "δική" σου καφρίλα και ούτε αποτελεί δικαιολογία για την "δική" σου αδιαφορία.
     
  8. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Aφου καταλαβες οτι μιλουσα σε ενικο, παραδεχομενος οτι ειμαι καφρος προσωπικα,καλα κανεις σαν εξυπνος που εισαι και σε ευχαριστω για τα ''καλα'' σου λογια...!!!!
    Να ομως τι ειχες γραψει:
    Αυτη η καφριλα ομως ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ απο τους πολιτες,καταθετω εγω και εχω δικαιωμα στην γνωμη μου.
    Ο καφρος και η καφριλα του ειναι προιον της εξουσιας και οχι το αντιστροφο.Τα υπαρκτα κενα στην παιδεια του πολιτη(που ολοι γνωριζουμε οτι υπαρχουν-οπως αυτο με τις ραμπες)ειναι αποκλειστικα ευθυνη της εξουσιας και δεν μπορουν να αποτελουν επιχειρηματα ουτε καν για συνυπευθυνοτητα.Για αυτο κατανομασα και χαρακτηρισα αυτα τα επιχειρηματα(Καρατζαφερια).Οποιος τα χρησιμοποιει ακομα και αθελα του δημιουργει επικινδυνο μπουμερανγκ για τον εαυτο του και το κοινωνικο συνολο.
    Και δεν νομιζω οτι χρειαζεται αλλη αντιπαραθεση μαζι σου,ουτε και ειχα τετοια διαθεση...!!!!
    Καλα να περνας...!!! 
     
  9. Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Η ξεφτίλα της Ελλάδας δεν έχει πάτο. Με το κεφάλι στην άβυσσο.
     
  10. harris

    harris Regular Member

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Πάτο αυτή η χώρα πότε θα πιάσει;
    Υπάρχει άραγε κάποιος που να μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση;
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Η πτώση δεν έχει τέρμα (πάτο)
     
  12. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Φυσικά και ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και η συζήτηση δεν σημαίνει και πάντα αντιπαράθεση ακόμα κι αν ο εις εκ των συζητητών είναι προσβλητικός προσπαθώντας να αποδείξει στον εαυτό του το υψηλό της εφυίας του.
    Αν πρόσεξες καλά το "δική" σου καφρίλα και αδιαφορία το έβαλα σε εισαγωγικά εννοώντας τον καθένα ο οποίος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύει την εξουσία να πέρνει αποφάσεις τετοιου είδους.
    Και τέλος πάντων είναι καλή δικαιολογία για τους ανθρώπους που μένουν αμέτοχοι σε θέματα που εκ πρώτης δεν τους αφορούν, να τα ρίχνουν όλα στην κακούργα την κοινωνία στο ανάλγητο κράτος και στην τουρκοκρατία.
    Δυστυχώς η κλισέ φράση " Ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει" έχει πάρει σάρκα και οστά εδώ και χρόνια στο Ελλαδιστάν.
    Δεν χρειάζεται κανένα αστυνομικό μέτρο για να μην παρκάρω σε ράμπες. Κοινή λογική χρειάζεται και ήθος.
    Δεν μίλησα και ούτε υπονόησα συνυπευθυνότητα. Απλώς σημείωσα την ανευθυνότητα του πολίτη. Αυτό δεν αναιρεί σε καμμιά περίπτωση τις ευθύνες τις εξουσίας για τις αποφάσεις που πέρνει.
    Καλημέρα
     
Thread Status:
Not open for further replies.