Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Θα σταθω εδω διοτι απο προσωπικη εμπειρια γνωριζω οτι ειδικα ο Κανταφι ειχε περιπου το 90% του λαϊκου ερεισματος γι αυτο κι οταν πρωτοακουσα για "επανασταση" στη Λιβυη επεσα απο τα συννεφα και ειπα οτι "εδω κατι δεν παει καλα"
     
  2. Uther ,οι ευθύνες είναι διαβαθμισμένες. Άλλη ευθύνη έχει ένας πρωθυπουργός , άλλη ένας βουλευτής άλλη ένας απλός πολίτης και αυτό είναι κάτι που καθαρά διευκρινίζει και ο Πάγκαλος. Η διαφθορά που εν μέρη ευθύνεται γτια την οικονομική κρίση ξεκινά από ψηλά χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως και ο λαός δεν έχει τις δικές του ευθηνες.
    Αν ένας από εμάς κλέψει 10.000 από το κράτος δεν θα γίνει τίποτα φυσικά , αν όμως ένα μεγάλο μέρος του λαού κλέβει συστηματικά από 10.000 οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές. Όμως για την κρίση δεν φταίει μόνο η διαφθορά αλλά κυρίως ότι η χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες ζούσε με δανεικά χωρίς να παράγει τίποτα και έχοντας ένα διογκωμένο και σπάταλο κρατικό μηχανισμό λόγω του πελατειακού συστήματος και αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα και ένα θέμα παιδείας επίσης.
    Είναι στην ουσία της η ίδια συζήτηση για τους δημοσίους υπαλλήλους.
    Θυμάται κανείς τον Γιανιτση; Είχε προτείνει μέτρα για την σωτηρία του ασφαλιστικού και την επόμενη μέρα η πολιτική του καριέρα τελείωσε λοιδορούμενος από συνδικαλιστές λαό και τύπο. Τα μέτρα που είχε προτείνει τότε φαντάζουν «χαδάκια» μπροστά σε αυτά που παίρνουμε και όσα θα πάρουμε τώρα αναγκαστικά. Υπήρχαν λοιπόν άνθρωποι που έβλεπαν και προσπάθησαν να κάνουν κάτι. Ποιο πολιτικό σύστημα , ποιος τύπος και τελικά ποιος λαός τους στήριξε;

    Στο άλλο θέμα τώρα. Βρέθηκα στην Συρία επί Χαφέζ αλ Ασαντ και έφριξα από την καταπίεση. Παντού αφίσες του Ασαντ τις οποίες τοποθετούσε η αστυνομία. Για να πας από την μια πόλη στην άλλη χρειαζόσουν ειδική άδεια και αν δεν ήσουν μέλος του κυβερνητικού κόμματος σε θεωρούσαν εγκληματία. Αυτός ήταν και ο λόγος που το 99% ήταν στο κόμμα.
    Βλέπω ότι γίναμε και υποστηρικτές των κανταφιδων των Μουμπαρακ και των λοιπών ψυχασθενών δικτατόρων των οποίων το βασικό συστατικό της διακυβέρνησης τους ήταν ο τρόμος. Μόνο τον Μποκάσα της Ουγκάντας δεν έχουμε κάνει ακόμα ηρωα. Ηθελα μόνο να σας ρίξουν σε ένα τέτοιο καθεστώς να δω τον κώλο σας ΜΑΛΑΚΕΣ. Σκέφτομαι μερικές φορές πως ότι ζούμε ίσως και να μας αξίζει.
     
  3. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Από επαφές που είχα με λίβυους, κυρίως σε ταξίδια που έχω κάνει ανά την Ευρώπη για ακαδημαϊκούς λόγους, η εντύπωση που μου έδιναν ήταν η ακριβώς αντίθετη. Παρόλο που στην αρχή, το καθεστώς του Καντάφι, όπως άλλωστε και πολλά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, είχε τη λαϊκή στήριξη, καθώς εκδίωξε μια μοναρχία με απολυταρχικά χαρακτηριστικά, με την πάροδο του χρόνου απέδειξε πως δε διέφερε σε τίποτα από το δυνάστη που έδιωξε από το θρόνο του. Έτσι, είχε αποκοπεί πλήρως από το λαό, έχοντας χάσει κάθε έρεισμα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο συνέχισε να διατηρείται στην εξουσία ήταν το γεγονός πως δεν υπήρχε κάποιος φορέας που θα μπορούσε να συσπειρώσει το λαό εναντίον του. Όσο για τους πολίτες; Οι περισσότεροι αντιδρούσαν όπως και οι έλληνες επί χούντας: ανέχονταν μοιρολατρικά την όλη κατάσταση.
     
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    @Durcet, και τώρα οι Έλληνες ανέχονται μοιρολατρικά την όλη κατάσταση, με την διαφορά μόνο ότι πολλοί από αυτούς που τότε ανεχόνταν την χούντα μοιρολατρικά γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, σήμερα να λένε που είσαι Παπαδόπουλε.

    Υγ. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για το τι πιστεύω εγώ προσωπικά, αλλά μιλάω γενικά για το που έχουν φτάσει οι πολιτικοί τον Έλληνα, ώστε να παρακαλάει να έρθει η χούντα πάλι.
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Απορώ πού βρίσκεις το παράξενο. Είναι γνωστό πως σε περιόδους κρίσης, ο κόσμος εύκολα βρίσκει καταφύγιο σε ακραία συντηρητικές πολιτικές θέσεις και ρητορείες. Και δεν είναι, βέβαια, ελληνικό φαινόμενο. Ο Χίτλερ, ως γνωστόν, δεν προέκυψε σε μια περίοδο ευημερίας. Προϊόν μιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ήταν. Ακόμα και τώρα, ζώντας τα απόνερα της τραπεζικής κρίσης των προηγούμενων χρόνων, βλέπουμε σε προοδευτικές χώρες της Ευρώπης να παίζουν σημαντικό ρόλο ακροδεξιά κινήματα. Φινλανδία, Αυστρία, Γαλλία... Ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία, που επί δεκαετίες εφάρμοζε μία "Europa über Alles" οικονομική πολιτική, βλέπουμε να στρέφονται σε πιο συντηρητικές, εθνοκεντρικές αντιλήψεις.

    Πάντως, οι νοσταλγοί της χούντας ξεχνούν (ή ίσως και να μη γνωρίζουν) πως η όποια ευημερία εκείνης της περιόδου δεν οφειλόταν στην πολιτική των δικτατόρων. Ανάθεμα κι αν είχαν ξεκάθαρη οικονομική πολιτική, περιορίζονταν κυρίως στη διαχείρηση των τρεχουσών οικονομικών αναγκών και στην εξυπηρέτηση φίλα προσκείμενων πηγών κεφαλαίου. Το ότι ο κόσμος τότε ζούσε σχετικά καλά, οφειλόταν κυρίως στο γεγονός πως υπήρχε έντονη οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Αργότερα, με την πετρελαϊκή κρίση, έγιναν εμφανείς οι αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Όλα θα λυθούν στον Γ' παγκόσμιο που έρχεται ποδοβαλώντας. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πιστεύω πως θα είναι ο τελευταίος πόλεμος.
     
  7. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    οκ ! μονο που εγω εκφερω αποψη διοτι εχω ζησει εκει  
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Πριν πόσα χρόνια;  
     
  9. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Ξερεις τοσο καιρο εχω μια απορια.
    Αθλητικες ειδησεις επιτρεπονται σε αυτο το νηματακι....??????? 
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Xρήσιμο είναι να θυμηθούμε τι έλεγε ο νεος υπουργός οικονομικών,ο Ευ.Βενιζέλος πρίν απο ένα μήνα περίπου σε συνεντευξη του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" :

    "ΠΘ: Το μνημόνιο 2 όταν συμφωνηθεί με την τρόικα ή για την ακρτίβεια όταν αποφασιστεί από αυτήν πρέπει να εγκριθεί με απλή ή αυξημένη πλειοψηφία;
    και το μεσοπρόθεσμο πρέπει να εγκριθούν με απλή πλειοψηφία;

    Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να επιδιώξουμε το Μνημόνιο 2 να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές.
    Αυτή η ολοκληρωμένη συμφωνία που θα συνιστά και μια μακροπρόθεσμη διεθνή δέσμευση της χώρας, πρότεινα να ζητήσουμε να εγκριθεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, όπως πίστευα ότι έπρεπε να είχαμε κάνει και τον Μάιο του 2010 με το Μνημόνιο 1 για να μην αφήσουμε την Αντιπολίτευση να διολισθήσει σε απλουστεύσεις και δημαγωγίες.
    Αυτή μου η πρόταση συνδέεται και με την πρότασή μου για από κοινού διαπραγμάτευση με την τρόικα στην τελευταία φάση των διαβουλεύσεων για το Πρόγραμμα 2.
    Και δεν τίθεται ως συνταγματική υποχρέωση γιατί δεν πρόκειται για μια κατά κυριολεξία διεθνή σύμβαση, σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ. 2,
    αλλά τίθεται ως πολιτικό πλαίσιο για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
    Θα δούμε, ανάλογα με τις αντιδράσεις και ανάλογα με την στάση της κοινής γνώμης ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα.
    Πιστεύω πάντως ότι αυτό θα συντελέσει στη διαμόρφωση των αναγκαίων συναινέσεων και μπορεί να αλλάξει το πολιτικό κλίμα κατά τρόπο ευεργετικό και για την πολιτική ζωή, αλλά και για την Οικονομία."

    Λέτε να διεκδικήσει τώρα αυτο "πολιτικό πλαίσιο" ο Μπένι ,που είναι και καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός;
     
  11. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ

    Το υπουργείο κρύβει το λογαριασμό

    Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ ελευθεροτυπια 28/7/2011

    Ετοιμη από καιρό ήταν η φωτογραφική ρύθμιση που φυτεύτηκε στο νομοσχέδιο για την αγορά ενέργειας -ευνοεί τα συμφέροντα του ομίλου Μυτιληναίου και φεσώνει τους λογαριασμούς των καταναλωτών- ενώ η τέως υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Τ. Μπιρμπίλη αρνούνταν κάθετα να την υιοθετήσει.

    Μεταξύ άλλων, αναρωτιέται κανείς πόσο έχει συνέχεια η κυβερνητική πολιτική
    Μάλιστα η κ. Μπιρμπίλη, φεύγοντας από το υπουργείο, φρόντισε να αφήσει και καυτή παρακαταθήκη κατά της ρύθμισης-σκάνδαλο, που όμως ανέλαβε να προωθήσει ο διάδοχός της Γ. Παπακωνσταντίνου, με express -ομολογουμένως- διαδικασίες και εν κρυπτώ.

    Και επειδή τα γραπτά μένουν, αν κάποιος ανατρέξει στις σελίδες 22 και 23 του απολογισμού του έργου του ΥΠΕΚΑ (Οκτώβριος 2010 - Ιούνιος 2011) θα διαβάσει ότι «οδηγεί σε μεγάλη επιβάρυνση» αν εφαρμοστεί η υπάρχουσα εγγυημένη τιμή για τις μονάδες μέχρι 35 MW και για τις μονάδες μεγαλύτερης ισχύος.

    Αλλο η τιμολόγηση

    Η αναφορά αυτή βρίσκεται στο κεφάλαιο «Προσαρμογή Νομοθεσίας για Μονάδες ΣΗΘΥΑ» (Συμπαραγωγής Μεγάλης Απόδοσης) και η τέως υπουργός διαχωρίζει την υποχρέωση εναρμόνισης με το κοινοτικό δίκαιο από την τιμολόγηση που είναι άλλη υπόθεση, ενώ γράφει και για μια μονάδα μεγαλύτερης ισχύος από τα 35 MW που δεν έχει ακόμα λάβει άδεια λειτουργίας. Ποια είναι αυτή; Η Αλουμίνιον φυσικά.

    Ενα μήνα μετά την έγγραφη θέση της περί σημαντικής επιβάρυνσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έφερε αβασάνιστα στη Βουλή μία ρύθμιση που κάθετα αρνούνταν η προκάτοχός του. Με αυτήν, τακτοποιούνται απροκάλυπτα ιδιωτικά συμφέροντα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς τριών φορέων (επιστημονικοί και επαγγελματικοί από το χώρο της ενέργειας), το κόστος των 4,3 δισ. ευρώ που προκύπτει θα μετακυλιθεί στους λογαριασμούς ρεύματος για μια 25ετία και ειδικότερα στο τέλος ΑΠΕ.

    Χθες η «Ε» έγραψε αναλυτικά για το κόλπο που κρύβεται πίσω από τη «φωτογραφία Μυτιληναίου» στο νομοσχέδιο, το οποίο σήμερα συζητείται και ψηφίζεται από τη Βουλή.

    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το αρμόδιο για το νομοσχέδιο υπουργείο ΠΕΚΑ και ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έκαναν την παραμικρή επίσημη δήλωση-αντίκρουση του δημοσιεύματος ούτε ανέπτυξαν επίσημα κάποιο αντεπιχείρημα.

    Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Παπακωνσταντίνου, διαπιστώσαμε ότι η επίμαχη ρύθμιση δεν ετέθη σε δημόσια διαβούλευση και το χειρότερο δεν έχει κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αρα παραμένει άγνωστη για τους βουλευτές που θα ψηφίσουν η συνολική επιβάρυνση, από το γεγονός ότι το πανωπροίκι στην Αλουμίνιον θα χρεώνεται στο Ειδικό Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    Ο υπουργός του Μνημονίου κρύβει το λογαριασμό!

    Πάντως σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι εκτιμήσεις των φορέων για καπέλο 4,3 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς, το επιτελείο του υπουργείου ετοίμασε κάποια σενάρια πιο «soft».

    Ενα εξ αυτών για μονάδα ισχύος 130 MW (η Αλουμίνιον είναι ισχύος 334 MW) καταλήγει σε ετήσια επιβάρυνση 57 εκατ. ευρώ ή 1,5 δισ. ευρώ σε 25 χρόνια.

    Ωστόσο ο υπουργός επιφυλάχθηκε ως προς την υιοθέτηση του περιεχομένου αυτού του εσωτερικού σημειώματος, όταν του επισημάναμε σειρά ανακριβειών. Οπως ότι: όλα τα έγγραφα της Ε.Ε., της ΡΑΕ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφέρονται στην ένταξη των μονάδων ΣΗΘΥΑ στην ημερήσια αγορά με προτεραιότητα μετά τις μονάδες ΑΠΕ. Κανένα έγγραφο δεν αναφέρεται σε υποχρέωση καταβολής ειδικού τιμήματος.

    Από το υπουργείο όμως άλλα λένε. Γιατί;

    Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών

    Πάντως, χθες ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) δημοσιοποίησε την αντίθεσή του με τη φωτογραφική παράγραφο του άρθρου 197, ζήτησε την απόσυρσή της και επανέλαβε ό,τι έγραψε πρώτα στον κ. Παπακωνσταντίνου. Πως η συνολική ετήσια επίπτωση στο Ειδικό Τέλος ΑΠΕ θα είναι της τάξης των 175 εκατ. ευρώ, με την τιμολόγηση με 130 ευρώ/Mwh (η εγγυημένη τιμή) της παραγόμενης ενέργειας μιας μονάδας ισχύος 350 MW.

    Είναι προφανές πως εκτός από πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και κοινοβουλευτικό σκάνδαλο που παράγεται από τη ρύθμιση αυτή, απειλείται και η βιωσιμότητα των επενδύσεων ΑΠΕ -που επιδοτήθηκαν για καθαρή ενέργεια- και ευνοείται με προκλητικό τρόπο η παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.

    Ηδη στον κλάδο έχει ξεσπάσει σάλος, αλλά και εμφύλιος. Χθες, ένας άλλος φορέας, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΕΣΣΗΘ), στρέφεται κατά του ΣΕΦ, συντάσσεται με τη ρύθμιση του υπουργείου και φθάνει να συγκρίνει τις μεγάλες μονάδες ΣΗΘΥΑ με αιολικά και φωτοβολταϊκά.

    Ουδεμία αναφορά γίνεται στην ανακοίνωσή του σε επιβαρύνσεις του τέλους ΑΠΕ από τη ρύθμιση. *