Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Toxic subs

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος thanasis, στις 10 Ιουνίου 2011.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Toxic subs



    Δεν κατάλαβα ακριβώς την σύνδεση μεταξύ του τρόπου αντιμετώπισης του D/s με το αν κάποιος έχει νόημα να ονομαστεί τοξικός. Θα ήθελες να διευκρινήσεις πώς βλέπεις το D/s και πώς συνδυάζεις αυτόν τον τρόπο με την αντιμετώπιση της τοξικότητας;

    Απο όσο κατάλαβα πάντως απο τα ποστς, Τοξικό ονομάζει κανείς κάποιον που δεν μπορεί να διαχειριστεί και νιώθει άσχημα για αυτό. Μήπως τελικά αναφέρεσαι στο κατά πόσο μπορούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματα ενός sub ή πήγα μακρυά?

    Εν τέλη όταν λες τοξικός αναφέρεσαι σε έναν άνθρωπο, που γκρινιάζει συνέχεια;
    Σε έναν άνθρωπο που ενώ έχει συμφωνήσει να είναι sub σου βγάζει το λάδι σε κάθε εντολή;
    Σε έναν sub που έχει μονίμως δικαιολογίες για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εκτελέσει;
    Σε έναν sub που έχει μονίμως κάποιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί;
    Σε έναν sub που όταν είσαι χαρούμενος έρχεται να στη σπάσει με κάθε τρόπο;
    Σε έναν sub που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος με τον/την Κ και γκρινιάζει και αμφιβάλει για το κατά πόσο τα κάνεις σωστα και βρίσκεσαι μονίμως να εξηγείς τις προθέσεις σου και να επαναδιαπραγματεύεσαι την αρχική συμφωνία;
    Σε έναν sub που είναι μονίμως θλιμμένος και ανικανοποίητος;
    Σε έναν sub που πιστεύει ότι εσύ φταις για όλα και όταν γίνει, κατά την κρίση του, λάθος προσπαθεί να σε γεμίσει ενοχές;
    Σε έναν sub που προσπαθεί να σου τραβήξει συνέχεια την προσοχή δημιουργώντας προβλήματα;
    Ή σε έναν βανιλο- τοξικό που είτε είναι καταθλιπτικός είτε προσπαθεί ένα απο τα παραπάνω και το κάνει αυτό από την πλευρά του sub?

    Σε κάποιον άλλο ;

    Θα μπορούσες να διευκρινήσεις σε ποιές πράξεις εκφράζεται η τοξικότητα; Αυτό που περιέγραψες είναι πολύ γενικό και δεν μπορώ να καταλάβω τα κριτήρια σου για την τοξικότητα.

    Σε κάθε μία απο τις παραπάνω πράξεις υπάρχει λύση ή αποχώρηση. Αλλά θα ήθελα να καταλάβω τι εννοείς.
     
  2. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Toxic subs

    Ανέφερες σε ένα προηγούμενο ποστ σου ως κατακλείδα οτι:

    Και πάνω σε αυτό τοποθετήθηκα. Το συνδυάζω με το οτι πολλές φορές το οτι το D/s κυλά ανεπιτήδευτα και αβίαστα ενδεχομένως να είναι ένας πολύ αξιόπιστος δείκτης λειτουργικότητας (άρα και μη τοξικότητας).

    Όχι, αυτόν τον ονομάζει SAM ή bratty sub ή τηγανοσούμπι.   Πήγες λιγάκι μακρυά.


    Υπογράμμισα κάποια από αυτά που νομίζω οτι ανταποκρίνονται. Αλλά η οπτική του καθενός ενδεχομένως να διαφέρει. One man's toxicity is another's sumada.
     
  3. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Toxic subs

    Εννοούσα ότι αν δεν θέλω κάποιος να με κάνει να νιώσω άσχημα, δεν θα τα καταφέρει ο,τι κι αν κάνει. Αναφερόμουν δηλαδή στην ευθύνη που έχουμε εμείς για τον τρόπο που αισθανόμαστε απέναντι στα ερεθίσματα.

    Κι όμως παρακάτω υπογράμμισες αυτά ακριβώς που αφορούν την συναισθηματική κατάσταση ενός ανθρώπου.

    Νομίζω μόνο αν δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα στη ζωή σου, θα αντιλαμβάνεσαι αυτές τις συμπεριφορές ως "ωφέλιμες" κυρίως λόγο πλήξης.. Όμως το πώς τις αντιμετωπίζει κανείς είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά μεταξύ τοξικότητας και υγείας...

    Ο σκοπός του Κ είναι να λύσει τα προβλήματα τους sub του; Να συμβάλει στην επίλυση; Να τον καθοδηγήσει στην επίλυση; Να του μάθει να λύνει τα προβλήματά του; Να μην επεμβαίνει;

    Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να έχει εξασκηθεί στις δημόσιες υπηρεσίες, στα λεωφορεία ή σε περιβάλλον γραφείου. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω είναι στο χέρι του Κ να συνετίσει τον/την sub. Αρκεί να απολαμβάνει να παρακολουθεί τον/την sub να σκάει σε τοίχο και να καταρρέει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να οριοθετήσει κανείς τις συνέπειες στον εαυτό του απέναντι σε έναν τέτοιο άνθρωπο...... αν όντως θέλει να παραμένει με έναν τέτοιο άνθρωπο.

    Αν αναφέρεσαι σε D/s σχέσεις, Σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Αν πάλι μετά τη δεύτερη φορά προσπάθειας του sub να επιβληθεί συνεχίσει ο/η Κ να είναι μαζί του τότε μάλλον πρέπει να ελέγξει τους τρόπους έκφρασης του μαζοχισμού του, γιατί παρεμβαίνουν στη νηφαλιότητα του (Απαραίτητη για την αναγνώριση του κινδύνου). Η κατάσταση αυτή δεν είναι τοξική για κάποιον με υποτακτικές τάσεις που αρέσκεται να αναπροσαρμόζεται ο ίδιος στα θέλω του συντρόφου. Κατά την κρίση μου και από τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου, οι άνθρωποι που φέρονται έτσι, δεν είναι subs. Είναι βανίλλα με περίσσια απογοήτευση απο τις βανίλλα σχέσεις.

    Ψυχολόγος για την περίπτωση;

    Νομίζω ότι η λύση είναι επίσης η αποχώρηση γιατί ισχύει ο παραπάνω κίνδυνος. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα φας μήνυση για λόγους εκδίκησης. Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που αρέσκονται σε αυτή τη συμπεριφορά.. περιέργως όλοι είναι μόνοι. Δεν τους ονομάζω τοξικούς. Αλλά επικίνδυνους.
     
  4. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Toxic subs

    Αφορούν σε αυτήν, αλλά όχι στον έλεγχό της.

    Η σουμάδα δεν είναι κατ΄ ανάγκη ωφέλιμη. Πολλές φορές απλώς πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να την κατεβάσεις. Έχω συναντήσει, πάντως, κόσμο που αντιλαμβάνεται τέτοιες συμπεριφορές ως δείγμα υγείας μιας σχέσης και φυσιολογικές. Όπως ξαναείπα, one man's toxicity is another's sumada.

    Αναλόγως τον Κ και το πρόβλημα, μπορεί να είναι ο,τιδήποτε από αυτά, με προτίμηση προσωπική στο να τον μάθει να λύνει τα προβλήματά του. Σημαντικό, επίσης, είναι και η συμπαράσταση, το μοίρασμα του σκοτουριάσματος του προβλήματος, η προσπάθεια για άμβλυνση των συνεπειών, κλπ.

    "Πήγαινε να μου θεωρήσεις το βιβλιάριο, σκύλααααα" (με προσήκουσα μπρουταλερί φωνούλα).   Μου βάζεις ιδέες.  

    Νομίζω οτι οι τοξικοί άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, ούτως ή άλλως.
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Toxic subs

    Τοξικούς ανθρώπους, με καθαρά υποκειμενικό κριτήριο, θεωρώ τους ανθρώπους που η επαφή μου μαζί τους, μου αφήνει ένα αίσθημα κούρασης η/και μια μαυρίλα στην ψυχή. Επειδή αυτά τα αισθήματα δεν είναι απόρροια σκέψης αλλά εσωτερικά ψυχικά συμβάντα, όπως όταν βλέπω ένα αυτοκίνητο να περνάει στο δρόμο, δεν τα αμφισβητώ. Αφήνω κάποιο χρόνο να μου δείξει αν αυτή η επίδραση είναι παροδική και έχει να κάνει με τις συνθήκες του άλλου ή τις δικές μου. Αν όχι και είναι απόρροια της διάδρασής μου με τον άλλον, σταματώ κάθε επικοινωνία. Έναν τέτοιο άνθρωπο δεν τον θεωρώ γενικά ούτε επικινδυνο, ούτε κακό κι ανάποδο. Τον θεωρώ τοξικό μόνο προς εμένα πιθανόν και ως προς άλλους αλλά όχι ως προς όλους.

    Δεν υπεισέρχομαι στο status γιατί αν κάποιος δεν είναι τοξικός ως άνθρωπος αμφιβάλλω αν θα είναι τοξικός ως sub, Master κλπ
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Toxic subs

    Ακριβώς, μα ακριβώς έτσι το αντιλαμβάνομαι κι εγώ.