Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 7 Ιουνίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικά είδη, βοηθήματα… έλεος πια με τους ανάπηρους. Δεν φτάνει που τους ανεχόμαστε ανάμεσά μας, δεν φτάνει που τους πληρώνουμε, ζητάνε και τα ρέστα. Ακούς εκεί!
    Εγώ λέω να ξαναθυμηθούμε τον Καιάδα, αλλά σε εκσυγχρονισμένη μορφή αυτή τη φορά. Θα ρίχνουμε μέσα τους κάτωθι:
    1. Σωματικά ανάπηρους (επειδή κοστίζουν πολύ)
    2. Νοητικά υστερούντες (επειδή είναι αντιπαραγωγικοί)
    3. Ψυχικά νοσούντες (γιατί δεν έχουμε αρκετούς ψυχιάτρους για να φτάσουν για όλους μας)
    4. Μετανάστες (γιατί αυτοί φταίνε για την ανεργία κι επιπλέον είναι όλοι εγκληματικά στοιχεία και βρωμιάρηδες)
    5. Ποινικούς κρατούμενους (γιατί έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχαμε σκοπό να τους επανεντάξουμε και είναι κι αυτοί δαπανηροί, άσε που μετά τα μεταπτυχιακά στη φυλακή βγαίνουν τρεις φορές χειρότεροι)
    6. Άσχημους (γιατί εμείς οι Ωραίοι Έλληνες πρέπει κάποια στιγμή να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους)
    7. Ηλικιωμένους (γιατί έτσι δεν θα χρειαστεί να πληρώνουμε τις συντάξεις τους εμείς οι νέοι εργαζόμενοι. Θα επιτρέπεται ωστόσο να γίνονται εξαιρέσεις σε όσους αναλαμβάνουν ως εθελοντική εργολαβία το baby sitting των βλασταριών μας προκειμένου να εργαζόμαστε απρόσκοπτοι)
    8. Ανέργους (γιατί έτσι θα μειωθεί ο ανταγωνισμός για μια θέση εργασίας)
    9. Πολιτικούς και δημοσιογράφους (συλλήβδην, γιατί είναι trendy)
    10. Δημοσίους υπαλλήλους (για να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη)
    Αν ξέχασα καμιά κατηγορία να με συμπαθάτε. Πιστεύω πάντως ότι αν έχουμε την αρετή και την τόλμη να κάνουμε αυτές τις εκκαθαρίσεις, ο πολύπαθός μας τόπος, η πολυαγαπημένη μας πατρίδα, η πεφιλημένη μας Ελλάς, θα απαλλαγεί άμεσα από τα δεινά που την ταλανίζουν.
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ξέχασες τους ανώμαλους. Εμάς.
     
  3. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    πρεπει να ειμαστε περηφανοι που εχουμε τουλαχιστον ...βαθος!


    Γι ργος
     
  4. Angels Guardian

    Angels Guardian Regular Member

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Rep, rep , rep !!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    Ο Καιάδας σε αριθμούς.

    Περίπου το 80% των αναπήρων στη χώρα μας δεν καταφέρνει να αποκτήσει Απολυτήριο λυκείου.

    Μόλις το 3% φοιτά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αποκτά Πανεπιστημιακό πτυχίο.

    Το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των ικανών προς εργασία ΑΜΕΑ ανέρχονταν το 2007 στο δυσθεώρητο 84%! Σήμερα είναι ακόμη υψηλότερο διότι μετά τις μετοχοποιήσεις τους οι ΔΕΚΟ σταμάτησαν να προσλαμβάνουν άτομα με αναπηρίες όπως προέβλεπαν οι νόμοι 1648 και 2643. Ενδεικτικά αναφέρω πως στη ΔΕΗ, στις αρχές της δεκαετίας του '80, εργάζονταν εκατόν δώδεκα τυφλοί και σήμερα είναι δώδεκα. Στον ΟΤΕ ήταν εβδομήντα οκτώ και σήμερα είναι δεκαεφτά. Δηλαδή, όταν συνταξιοδοτούνται οι παλαιοί, δεν προσλαμβάνονται νέοι από τους αναπήρους.

    Πως ζει τώρα ένας ανάπηρος που δεν εργάζεται; Για πολύ βαριές αναπηρίες με ποσοστό άνω του 80%, το επίδομα που χορηγεί το ΙΚΑ φτάνει τα 630 € μηνιαίως. Αυτό είναι το μάξιμουμ, άλλα ταμεία δίνουν πολύ λιγότερα, ενώ αναπηρίες που ο νομοθέτης θεωρεί πιο ελαφρές δεν παίρνουν ούτε τα μισά. Για παράδειγμα, το επίδομα παραπληγίας του ΟΓΑ δεν ξεπερνά τα 480 € ενώ οι αυτιστικοί δικαιούνται μόλις 270 € το μήνα.

    Να σημειωθεί ακόμη πως στα ιλιγγιώδη αυτά ποσά έχει να δοθεί αύξηση εδώ και μια τετραετία, ενώ πέρσι, σε μια επίδειξη μαύρου χιούμορ, με το Μνημόνιο Ι κόπηκε το 30% των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Αφού τους έκραξαν κι οι πέτρες, το μέτρο ανακλήθηκε φέτος, μόνο όμως για τους άνεργους ανάπηρους. Όσοι προνομιούχοι εργάζονταν, θυσίασαν δύο μισθούς για το καλό της πατρίδας…
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Εκτεθειμένη έναντι των αδύναμων αναπήρων συνανθρώπων μας και της κοινής γνώμης και αφού προκάλεσε για μία ακόμη φορά τη δημόσια κατακραυγή, η διοίκηση του ΙΚΑ υποχρεώθηκε χθες να εκδώσει δεύτερη ανακοίνωση μέσα σε δύο ημέρες προκειμένου να "δικαιολογήσει" τα αδικαιολόγητα και να διαβεβαιώσει τώρα τους αναπήρους ασφαλισμένους του Ιδρύματος ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθούν περαιτέρω οικονομικά στην προμήθεια τεχνητών μελών και άλλων βοηθητικών μέσων!

    Ενώ συνεχίσθηκε χθες για δεύτερη ημέρα η κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ από ευάριθμη ομάδα αναπήρων πολιτών, η διοίκηση του Ιδρύματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναγνωρίζει με απελπιστική καθυστέρηση το ενδεχόμενο να προκύψει το πρόβλημα το οποίο επισημαίνουν οι ανάπηροι. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων το εξής: "Σε τυχόν περιπτώσεις μη προσαρμογής της αγοράς στις νέες τιμές, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα μεριμνήσει για τη μη επιβάρυνση των δικαιούχων ούτε με ένα (1) ευρώ, μέσω άμεσης προσαρμογής του ύψους των τιμών, που ορίζονται στη σχετική εγκύκλιο".

    Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης: "Η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ διαβεβαιώνει κάθε ενδιαφερόμενο ασφαλισμένο ότι η εγκύκλιος που τέθηκε σε ισχύ στις 31/5/2011 δε διαφοροποιεί τις υφιστάμενες διαδικασίες και τις ισχύουσες προϋποθέσεις για την προμήθεια των προαναφερόμενων ειδών και σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το ποσοστό συμμετοχής (25%) του ασφαλισμένου".

    Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος εμφανίσθηκε προχθές με... πυγμή στην κλειστή είσοδο των κεντρικών γραφείων του Ιδρύματος, αλλά αποχώρησε πάραυτα χωρίς να δεχθεί να συζητήσει το πρόβλημα με τους αναπήρους καταληψίες, ενώ η διοίκηση του ΙΚΑ επεχείρησε την ίδια ημέρα με ανακοίνωσή της να "συνδέσει" τους αναπήρους καταληψίες με τα συμφέροντα των... προμηθευτών: "Το περιεχόμενο της επιχειρούμενης διαμαρτυρίας με βάση το έντυπο που διανέμονταν εδράζεται στην αντίθεσή τους στην απόφαση της διοίκησης για τον εξορθολογισμό της τιμής των ορθοπεδικών σκευών-υλικών που παρέχονται από το ΙΚΑ, δεδομένου ότι οι τιμές που ίσχυαν στην Ελλάδα ήταν αυξημένες σε σχέση με το Παρατηρητήριο Τιμών και της αγοράς σε ποσοστά που κυμαίνονταν από 50 -100%, γεγονός που απασχολεί ήδη τη Δικαιοσύνη"...

    Σε χθεσινή δική του ανακοίνωση, το Δ.Σ. του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων τονίζει μεταξύ άλλων: "Είμαστε αλληλέγγυοι στις διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας κινητικά αναπήρων, ως ευρισκόμενοι σε άμυνα και απόγνωση, λόγω της ανάλγητης εγκυκλίου που εξέδωσε το ΙΚΑ".



    Οικολόγοι: Επιδείνωση του κοινωνικού αποκλεισμού

    Επίσης, οι Οικολόγοι Πράσινοι υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους: "Η μείωση κατά 50% των επιδομάτων για τα τεχνικά βοηθήματα, που ανακοινώθηκε με περισσή σπουδή, συντείνει στην επιδείνωση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία. Παράλληλα σηματοδοτεί την παγίωση μιας πολιτικής η οποία, απροσχημάτιστα και χωρίς ηθικούς φραγμούς, πλήττει πλέον συστηματικά τους ανθρώπους από τις κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες, στερώντας τους τη στοιχειώδη δυνατότητα για την κάλυψη ζωτικών τους αναγκών. Βιώσιμη εξοικονόμηση δαπανών θα ήταν να διασφαλίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία χαμηλότερες τιμές για τα είδη αυτά, προκειμένου να τα διαθέτουν σε όσες/όσους τα χρειάζονται".



    Έχει αποκλειστεί από τον ΕΟΠΥΥ

    Μπορεί ο Ροβ. Σπυρόπουλος να αρνήθηκε προχθές το πρωί να συζητήσει με τους αναπήρους καταληψίες και να επετέθη με άθλια υπονοούμενα εναντίον τους, αλλά εμφανίσθηκε χθες λαλίστατος και ευδιάθετος σε τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να δώσει "εξηγήσεις" για την επίμαχηψεγκύκλιο του ΙΚΑ...

    Προνοητικός ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος, απέκλεισε από την αρχή τον Ροβ. Σπυρόπουλο από τη διοίκηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στον οποίο θα ενταχθούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2011 οι κλάδοι Υγείας του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

    ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΙΚΑ: Αλλαγή στάσης για τους ανάπηρους - Η Αυγή online

    Επίσης επέτρεψε μου να καταθέσω και μια παρεμφερή είδηση για την εξόντωση των ψυχικά ασθενών

    Συνέντευξη του ψυχιάτρου Θοδωρή Μεγαλοοικονόμου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ


    Περικοπές στα επιδόματα των ψυχικά ασθενών. — Sto Kokkino
     
  7. paraple

    paraple Regular Member

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Εγω παλι σαν Α.Μ.Ε.Α,εχω "παραπονα" και "προβλημα" με μας τος ιδιους...τους Νεοελληνες,που κρυπτομενοι πισω απο την κρατικη αναλγησια(που ειναι δεδομενη),κανουμε οτι μπορουμε προκειμενου τα ηδη πολλα στραβα,να τα κανουμε χειροτερα.
    Γιατι ναι μεν εχω δει κρατικα αυτοκινητα να παρακαρουν σε θεσεις παρκινκ αναπηρων,αλλα ειδα πολλα περισσοτερα αυτοκινητα κινητικα υγειων πολιτων να παρκαρουν στις θεσεις μας.
    Γιατι ειδα πολλους κινητικα υγειεις πολιτες και παρκαρουν ,να παρακωλειουν,να φρασουν τις ραμπες και τα πεζοδρομια ,με αυτοκινητα,μηχανακια,καρεκλες,τραπεζακια και οτι αλλο μπορει η φαντασια του Νεοελληνα να σκαρφιστει.

    Γιατι εχω δει και αντικρυσει στα ματια τους τον κοινωνικο ρατσισμο και αδιαφορια,ισον -αν οχι και μεγαλυτερο-απο εκεινον του κρατους.

    Και βεβαιως βεβαιως το κρατος θελει με τον τροπο του να δημιουργισει νεους Καιαδες(μην δινοντας μας τα βασικα και αυτονοητα για καθε "δυτικο πολιτισμενο κρατος",αποκλειοντας μας με τον τροπο του στα σπιτια μας,μη παρεχοντας μας καμια βοηθεια και αφηνοντας μας στο ελεος των φιλων και συγγενων μας στην υποστηριξη και καθημερινη μας βοηθεια,συνθλιβοντας μας οικονομικα.. και αλλα πολλα),αλλα και εσεις γραματεις και φαρισαιοι υποκριτες,κανετε οτι ειναι δυνατον για να μας επιστερεψετε μεσα στα κλουβια μας,μη επιτρεποντας μας να ζησουμε και να δημιουργησουμε πλαι σας.


    ---------- Post added at 00:37 ---------- Previous post was at 00:27 ----------

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ..ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΩΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΕΙΩΝ ΘΕΩΡΗΜΑΤΩΝ  

    ---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:43 ----------

    Χαιρομαι που ειχες την ιδεα να το μεταφερεις εδω ,να διαβαστει απο πολλους.
    Εγω το ανεβασα σε αλλο σαιτ και δεν μου περασε καν απο το μυαλο να το κανω εδω.
    Η κινηση σου δειχνει την ποιοτητα σου σαν σκεπτομενο και ευαισθητοποιημενο ανθρωπο και χαιρομαι που το διαπιστωνω μερα με τη μερα ολοενα και περισσοτερο
    ____________
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Ανυπομονώ για την ώρα που θα συλλάβει η (όποια) κυβέρνηση τη μεγαλοφυή ιδέα της αυτασφάλισης.
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Χμ... ξέρεις αγαπητή μου... οι ασφαλιστικές εταιρίες αρνούνται συστηματικά να ασφαλίσουν άτομα με προϋπάρχον πρόβλημα υγείας...

    (Έτσι, για να μην τα ρίχνουμε όλα στο ανάλγητο κράτος...)
     
  10. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Ελλάδα "ελεύθερη αναπήρων" λόγω εξόντωσης...

    Tην ''πανεμορφη'' ιδεα της αυτασφαλισης την εχει συλλαβει εδω και πανω απο 80 χρονια ,πρωτη απο ολες,ως γενικη κοινωνικη επιλογη το USA,με συνεπεια ακομα και σημερα πανω απο 25.000.000 Αμερικανων να στερουνται οποιαδηποτε ιατροφαρμακευτικη περιθλαψη παρολες τις ''φιλοτιμες'' προσπαθειες του Ουμπαμπα...!!!!
    Απο τι θα καθοριζεται και με τι θα σχετιζεται η αυτασφαλιση,αν οχι με την εργασια....????
    Τι αυτασφαλιση μπορουν να κανουν οσοι δεν μπορουν να εργαστουν...???
    Οσοι δεν βρισκουν εργασια,οσοι χανουν την εργασια τους....????
    Η ασφαλιση και κατα συνεπεια η υγεια ειναι κοινωνικο αγαθο και σε μια προηγμενη κοινωνια με την υπαρχουσα τεχνολογια και τις επιστημονικες δυνατοτητες πρεπει να αποτελει ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ κοινωνικο αγαθο και για τον τελευταιο πολιτη αν οχι εντελως δωρεαν,τουλαχιστον με το ελαχιστο δυνατο κοστος....!!!!Καθε αλλη λυση κανει την υγεια προιον και αντικειμενο εκμεταλλευσης...!!!!! 
     
  11. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την αυτασφάλιση. Άλλωστε κι ο ίδιος εδώ και κάμποσα χρόνια, προτιμώ τις υπηρεσίες ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας. Ο λόγος; Δε θ' άντεχα σε μια ώρα ανάγκης να αναγκάζομαι να καταφύγω στις κάκιστες υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος υγείας. Και μόνο η σκέψη πως σε μια δύσκολη στιγμή θα έπρεπε ν' αντιμετωπίσω, πέραν του όποιου προβλήματός μου, το ύφος χιλίων καρδιναλίων κάκιστων, ημιμαθών γιατρών και σχεδών αγράμματου νοσηλευτικού προσωπικού, μου προκαλεί απέχθεια. Τουλάχιστον τώρα μπορώ να ελπίζω, αν όχι σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας, τουλάχιστον σε μια πιο ανθρώπινη συμπεριφορά.

    Ωστόσο, δε μπορώ παρά να αναγνωρίσω πως τα όποια ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα, μόνο επικουρικό χαρακτήρα μπορούν να έχουν. Δε γίνεται το σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας να βασιστεί στην ιδιωτική ασφάλιση. Πέραν του ότι άτομα με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας δύσκολα ασφαλίζονται, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο vautrin, το κόστος είναι σίγουρα δυσβάστακτο για κάποιον που ζει με το βασικό μισθό, πόσο μάλλον για κάποιον που μένει άνεργος. Τι θα γίνει μ' αυτούς; Θα αφεθούν στη μοίρα τους; Ή μήπως θα καταφεύγουν σε υπηρεσίες υγείας δεύτερης και τρίτης κατηγορίας χρηματοδοτούμενες από φιλανθρωπικά σωματεία και εράνους;
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Αγαπητέ Durcet, αν διαβάσεις προσεκτικότερα το σχόλιό μου θα διαπιστώσεις ότι δεν έκανα λόγο για ιδιωτική ασφάλιση αλλά για αυτασφάλιση.

    Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το δέον είναι κανείς να υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές μόνο εφόσον (και για όσο) επιθυμεί να απολαμβάνει τα προνόμια ενός κρατικού ασφαλιστικού ταμείου. Οι εισφορές δε, θα έχουν το ύψος των χρημάτων που επιθυμεί και δύναται να διαθέσει και κατόπιν οι παροχές του θα είναι ανάλογες. Τα ασφαλιστικά ταμεία ουσιαστικά δεν θα διαφοροποιούνταν παρά μόνο στα ασφαλιστικά προϊόντα που προσφέρουν.

    Γνωρίζω άνθρωπο του οποίου οι εισφορές για ασφαλιστικά ταμεία, ανέρχονται μηνιαίως σε ποσό πέντε ψηφίων (και ο οποίος βεβαίως δεν κάνει χρήση των δικαιωμάτων του γιατί είναι σε θέση να αγοράζει μακράν ποιοτικότερες ιατρικές υπηρεσίες), αλλά γνωρίζω και άλλους που ζητούν να τους καταβάλλονται στο χέρι τα χρήματα που αντιστοιχούν στις εισφορές τους, να έχουν μειωμένη ασφάλιση, τόση μόνο όση χρειάζονται για να ζητούν κατόπιν εικονικές απολύσεις προκειμένου να αντλούν χρήματα από τα ταμεία (στα οποία έχουν καταβάλλει μηδαμινά ποσά) για ένα έτος ανεργίας, ενώ ταυτοχρόνως εργάζονται ως ανασφάλιστοι, πάλι ζητώντας να πληρωθούν για τις εισφορές στις οποίες δεν υπόκεινται. Κατόπιν ζητούν να επαναπροσληφθούν κ.ο.κ.. Τύποις είναι άνεργοι, επί της ουσίας βρήκαν το συνδυασμό που τινάζει τη μπάνκα των ταμείων. Η πονηριά στην Ελλάδα πάντα ανταμοίβεται.

    Για τους ανθρώπους που δεν δύνανται σωματικώς ή διανοητικώς να εργαστούν είναι προφανές ότι χρειάζεται ειδική μέριμνα. Όσον αφορά δε στους εξαιρετικά χαμηλόμισθους, στους ημιαπασχολούμενους ενδεχομένως, καθώς και στους άνεργους η προσέγγισή μου είναι μάλλον απλή: Ουδόλως εξαιρούνται από τα κριτήρια που ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο. Τούτο επειδή όταν σε μια αγορά ο πωλητής (ο υποψήφιος εργαζόμενος που προσπαθεί να βρει αγοραστή για τις υπηρεσίες του) διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ζήτηση, θα πρέπει είτε να προσανατολιστεί σε άλλες αγορές (υπάρχουν χώρες με υποδομές που είναι δυνατό να απορροφήσουν τους νέους επιστήμονες), είτε να επαναπροσδιορίσει το 'προϊόν' του (σπούδασε πολιτικές επιστήμες αλλά για να αποκτήσει χρήματα θα χρειαστεί να πωλήσει υπηρεσίες εργάτη). Αν παρόλα αυτά επιμένει να αναζητά συγκεκριμένη εργασία σε συγκεκριμένη κορεσμένη αγορά, τότε σαφώς, σύμφωνα με τη δική μου ηθική, θα πρέπει να μένει ανασφάλιστος με προσωπική του ευθύνη.Οι αγορές λειτουργούν με όρους καπιταλισμού, οι αξίες των υπηρεσιών μας προσδιορίζονται από τα χρήματα που οι αγορές προτίθενται να καταβάλλουν γι αυτά. Δεν αμφισβητώ το ότι υπάρχουν πολλοί μορφωμένοι άνθρωποι που δεν βρίσκουν εργασία αντίστοιχη των προσόντων τους αλλά το θέμα είναι πολύ απλό: τα προσόντα τους δεν είναι χρήσιμα εν πολλοίς, σε μια αγορά όπως η ελληνική που δεν έχει τις υποδομές να τα χρησιμοποιήσει, να τα ανταμοίψει και να αποσβέσει αυτή της την επένδυση. Είναι θλιβερό αλλά συμβαίνει. Δεν αναγνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους καν ως εξ ανάγκης άνεργους, αλλά ως μη εργαζόμενους εξ επιλογής. Και βεβαίως θα προτιμούσα να μην τους καταβάλλεται επίδομα ανεργίας από τις εισφορές ανθρώπων που έκαναν τις σπονδές τους, ακριβώς για να μπορέσουν να εργαστούν - πράγμα όχι εύκολο στη χώρα μας. Είναι δηλαδή, το ζήτημα που θέτω εδώ, ένα ζήτημα ορισμού του "ανέργου" αν προτιμάς, και όχι τόσο μια ένσταση αναφορικά με το τί δικαιούται από το κοινωνικό κράτος ο άνεργος.

    Εκτιμώ ότι έκανα τις απαραίτητες διευκρινίσεις επί του αρχικού μου σχολίου, προκειμένου για την αποφυγή παρερμηνειών αναφορικά το κατά πόσο μιλώ για ιδιωτική ασφάλιση ή για αλλαγή της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.
     
Thread Status:
Not open for further replies.