Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Micromanagement

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 9 Ιουλίου 2011.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Micromanagement

    Πράγματι, δεν διαφωνώ καθόλου με την τοποθέτηση αυτή. Όπως είπα ήδη εξαρχής...

    Πρέπει μάλλον να ερμηνεύω μόνη μου τον εαυτό μου, αφού οι απόψεις περί του ατόμου μου χρωματίζουν πλέον άθελά μου τις τοποθετήσεις μου, ακόμη και όταν αυτές αποτελούν επαναδιατυπώσεις παλαιότατων σημείων και εφαρμογών της δικής μας ερωτικής παρέκκλισης παγκοσμίως. Επαναλαμβάνω λοιπόν: ένα αγαπημένο ΜΟΥ κομμάτι σε σχέσεις BDSM είναι το micromanagement, η προσοχή δηλαδή του Κυριαρχικού και στις πιο μικρές λεπτομέρειες της ζωής του υποτακτικού στοιχείου.

    Δικό ΜΟΥ αγαπημένο κομμάτι. Δεν αποτελεί προϋπόθεση κανενός είδους M/s, πόσο μάλλον BDSM σχέσης, η οποία μπορεί να ξεκινάει από το στραπόνιασμα ενός υποτακτικού αρσενικού και να καταλήγει στο whoring μίας switch γυναίκας. Το BDSM είναι ένας τεράστιος χώρος, ο οποίος μπορεί εν δυνάμει να εμπεριέχει μία ευρεία γκάμα σχέσεων και ερωτικών ιδιαιτεροτήτων, από το diaper game έως τα fish hooks, από το free-lance bottoming, μία μεγάλη μου αγάπη στην οποία εντρύφησα επί μακρόν, έως το νοσηρό attachment στο αντικείμενο της προσήλωσης, άνευ σχεδόν ουδεμίας επαφής in the flesh. Το BDSM είναι τεράστιο και δεν θα τολμούσα ποτέ να το περιορίσω πέραν της μίας και μοναδικής πυρηνικής φράσης, compliments to MasterJp: "ο έλεγχος είναι ο πυρήνας του BDSM και άνευ τούτου ουδέν."

    Το παρόν νήμα ασχολείται με ένα πιθανό τμήμα μίας M/s σχέσης και δεν επιχειρεί να επιβάλλει κανέναν κανόνα περί M/s. Ζητώ τις απόψεις των μελών του φόρουμ επί του συγκεκριμένου θέματος, δεν θέτω το micromanagement ως εκ των ουκ άνευ τμήμα του M/s.

    Όμως, όσον αφορά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τη σκλάβα, οφείλω να ομολογήσω ότι συντάσσομαι απόλυτα με τις απόψεις του MasterJp, όπως αυτές διαφαίνονται σε πρότερες τοποθετήσεις του. Εάν χρειαστεί, θα χαρώ να παραπέμψω τα νεότερα κυρίως μέλη στις εν λόγω τοποθετήσεις, εάν και εφόσον θα βοηθήσει στην κατανόηση αυτού που πραγματεύεται το παρόν νήμα. Μιλώ επομένως για το conditioning, για τη διαδικασία που οδηγεί μία σκλάβα στην κατάσταση βαθύτατου slavery, όπου παύει να υφίσταται το ερώτημα "ναι ή όχι;" και όπου το "μάλιστα" είναι η μόνη δυνατή απόκριση, ως διαδικασία σκέψης. Η άποψή μου είναι ότι το micromanagement είναι σχεδόν μονόδρομος, στη διαδικασία αυτή. Ειλικρινά, δεν βλέπω άλλον τρόπο, ουσιαστικά δεν γνωρίζω άλλον τρόπο - πέραν του συναισθηματικού εκβιασμού σε καταστάσεις όπου το Υ στοιχείο υφίσταται την πίεση του "an offer you can't refuse".

    Προσωπική μου άποψη είναι ότι το BDSM με βάση τον εκβιασμό του "an offer you can't refuse" δεν τιμά ούτε το Κυριαρχικό μέρος ούτε το υποτακτικό της σχέσης και απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο. Εισέρχομαι σε σχέσεις πλέον με βάση ένα γραπτό συμφωνητικό, το οποίο σχεδόν πάντα πρέπει (για να μπορώ να αντεπεξέλθω εγώ στη σχέση και μιλώ αυστηρά προσωπικά και όχι δογματικά) να περιέχει άρθρα που να αναφέρονται στο micromanagement. Αυτό το τμήμα των σχέσεων διαπραγματεύεται το παρόν νήμα και όχι το αν είναι απαραίτητο ή όχι στοιχείο των σχέσεων. Η ύπαρξη άλλου είδους σχέσεων, από ότι βλέπω γύρω μου, σχέσεων που ήδη λειτουργούν ικανοποιητικά για τους μετέχοντες, καθιστά άκυρο το ερώτημα.

    Ας μιλήσουμε επομένως για το micromanagement και όχι για δογματισμό. Επίσης, θα παρακαλέσω πολύ, τα άτομα που είναι της σχολής "ψωλή ανά χείρας και βουρ στον πατσά", να απέχουν του νήματος. Θα ήθελα στο συγκεκριμένο νήμα να μιλήσουμε για πιθανές πτυχές του M/s και όχι για το τί αποτελεί BDSM και τί όχι. Κατά την άποψή μου η ανταλλαγή ενέργειας δεν απαιτεί καν την ύπαρξη ψωλής ( χαράς ευαγγέλια για τους άψωλους), απαιτεί όμως γερά νοητά αρχίδια για την ανταλλαγή ενέργειας. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει δυνατή και τη σχέση Αφέντρας / σκλάβου (το BDSM είναι άφυλο, κατά την άποψή μου) όπως και την σεξουαλική σαγήνη περιττή σε τέτοιου είδους σχέσεις. Η ομορφιά, η ηλικία και το βιβλιάριο καταθέσεων, δεν χωρούν στο BDSM. Περάστε λοιπόν, οι έχοντες και κατέχοντες την ενέργεια και τη διαχείριση αυτής...Οι υπόλοιποι, πολύ καλά κάνετε και γαμιέστε. 
     
    Last edited: 11 Ιουλίου 2011
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Micromanagement

    Εδώ είμαστε. Νάτο το θέμα. Έθεσες το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων...

    Μπορεί πράγματι το υλικό σκλάβας να μπει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων; Και αν ναι, γιατί και για τι; Αυτά είναι τα δύο ερωτήματα που θα έπρεπε να μας απασχολήσουν εδώ.

    Όσον αφορά το micromanagement, να αναφέρουμε ότι αποτελεί αγαπημένη πρακτική του πολύ επιτυχημένου Bill Gates, όπως και του Steve Jobs...Μην είναι δικοί μας; 
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Micromanagement

    Ο Κύριος μου σπάνια ασχολείται με micromanagment, Συνήθως όπως αναφέρω και πιο πάνω, σε περιπτώσεις που χρειάστηκε, επειδή είχα βαρυφορτωθεί και δεν μπορούσα να σκεφτώ ήρεμα και χωρίς πανικό και ζήτησα τη βοήθεια του.

    Κι όμως το μάλιστα για μένα είναι όχι απλά η μοναδική απάντηση (Μάλιστα Κύριε κατ ακρίβεια), αλλά ενώ παλιά έλεγα μάλιστα αλλά μέσα μου μπορούσε να περάσει και κάποιου είδους ταυτόχρονης ανάλυσης των πιθανών λόγων που μου ζητούσε κάτι που δεν έβγαζε νόημα αμέσως, τώρα δεν αναρωτιέμαι καν.
    Πράττω με άδειο κεφάλι και αυθόρμητα αυτό που μου ζητά.
    Γιατί πλέον τον εμπιστεύομαι και μου έχει αποδείξει πως ποτέ δεν θα ζητήσει οτιδήποτε θα μπορούσε να με βλάψει.
    Η πίστη πως ο Κύριος :
    Conditioning μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ο πιο απλός εκ των οποίων κατά την γνώμη μου είναι μέσω χρήσης τιμωρίας/επιβράβευσης, μέχρι να επιτευχθεί η αλλαγή αντίληψης βαθιά μέσα στη σκλάβα και πλέον αυθόρμητα να συμπεριφέρεται με εκείνο τον τρόπο που ο Ιδιοκτήτης της βρίσκει ικανοποιητικό και ευχάριστο.

    Αλλά ανάλογα με το υλικό που έχει απέναντι του ο Κ, λογικά επιλέγει και την καταλληλότερη πιο αποτελεσματική μέθοδο.

    Στο http://bestslavetraining.com που πήρα και το πιο πάνω λέει:

    B.E.S.T. is an acronym for Behavior, Emotions, Self-image and Thoughts. B.E.S.T. slave training is loosely based upon an approach to psychology that integrates the cognitive, behavioral and analytical thinking. B. E. S. T. slave training (B.E.S.T.) views slave training as a re-education and reorientation process that molds the slave to fit her Master’s needs. During training, the Master sets Goals for his slave and motivations have to be fostered to accomplish them. None of these goals can be accomplished without trust and communication. The re-education and reorientation process is accomplished by the Master continuously considering four areas. These areas are Behavior, Emotions, Self-Image and Thoughts.

    Αν κάποιος πραγματικά έχει σκοπό μακροχρόνια σχέση με μια σκλάβα, δεν νομίζω ποτέ να αρκεστεί σε τέτοια εργαλεία που απλά δημιουργούν μια εικόνα σκλάβας και όχι μια συνειδητοποιημένη, βαθιά υποταγμένη σε κάθε επίπεδο και σε κάθε μέρος και πάντα και παντού σκλάβα.
    Και για να επιτευχθεί το 2ο η αλλαγή στη συμπεριφορά από μόνη της ή η δημιουργία ενός καλοκουρδισμένου ρομπότ που μόλις σταματήσει να παίρνει εντολές για το πότε να κατουρήσει και γενικά για την κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητας της (όχι με την έννοια μιας γενικής κατεύθυνσης την οποία ακολουθεί ή μεμονωμένα ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες κάποιες πιο συγκεκριμένες διαταγές π.χ. όταν είχα αρχίσει δίαιτα είχα εντολή για το πότε να πίνω νερό, πόσο να πίνω και να δίνω αναφορά για το κάθε ποτήρι), χάνει κάθε ικανότητα υποταγής, δεν είναι απλά αρκετά.

    Και βέβαια η βαθιά μου διαφωνία αναφορικά με το αν η ύπαρξη Micromanagment ορίζει μόνο το Ms ενώ η απουσία του το Ds, όπως και η παλαιότερη μου διαφωνία πως το Ds αφορά η "ανάπλαση του Υ με στόχο την καλύτερη διαχείριση των επιλογών του σύμφωνα με τις επιθυμίες του Κ" παραμένει.

    Υ.Γ. Ειλικρινά θα ήθελα αν έχεις τα λινκς να διαβάσω που ο MasterJp λέει πως ο μοναδικός δρόμος για βαθιά σκλαβιά είναι μέσα από το micromanagment.
    Όχι τίποτα άλλο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω βρει ένα μήνυμα του MasterJp με το οποίο να διαφωνώ -δύσκολο να διαφωνείς με τους Εκπαιδευτές σου και τα άτομα που σου δίδαξαν το bdsm- αλλά αν πουθενά λέει κάτι τέτοιο θα πρέπει να εκφράσω την διαφωνία μου... 
     
    Last edited: 11 Ιουλίου 2011
  4. Απάντηση: Micromanagement

    micromanagment = έλεγχος???
    Ο έλεγχος μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους νομίζω, ίσως και διαφορετικούς ανα διαστήματα και όχι απόλυτα με το micromanagment. Και όλα έχουν να κάνουν με το ποιος είναι ο Κ αλλά και με ποιο υ έχει κάνει.
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Micromanagement

    Ευχαριστώ Λάρα για την πολύ καλή τοποθέτησή σου. Είναι μία ξεκάθαρα διατυπωμένη άποψη. Ίσως λοιπόν το θέμα του micromanagement να είναι απλά θέμα προτιμήσεων και ιδιοσυγκρασίας. Πολύ ενδιαφέρον...

    Μου άρεσε πάρα πολύ το κομμάτι που παρέθεσες από το BEST. Thanks...

    Μία διευκρίνιση μόνο αν μου επιτρέπεις.

    Μα δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα το εξής:

    Αυτό είναι το κομμάτι το οποίο συνέδεσα με κάποιες πρότερες τοποθετήσεις του MasterJp. Το κομμάτι αυτό αφορά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και μπορείς να το βρεις εύκολα αν ανατρέξεις στην Εκπαίδευση Σκλάβας (που μάλλον δεν χρειάζεται, αν το ξέρεις κι εσύ απ' έξω, όπως κι εγώ )

    Τα υπόλοιπα αποτελούν απλά δικές μου απόψεις και έτσι ακριβώς τις κατέθεσα προς συζήτηση, εξ αρχής:


    @sklavina, θα συμφωνήσω. (Ω Θεέ μου, είμαι μαϊμουδάκι τελικά... )
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Micromanagement

    Για κάποιους το micromanagement είναι η πεμπτουσία του M/s και το απολαμβάνουν. Πιστεύω ότι θέλει χρόνο και χώρο για να λειτουργήσει και ότι για αυτούς στους οποίους ταιριάζει είναι πανέμορφο. Ανάγκες καλύπτει και αυτό και δεν βλέπω γιατί είναι καλύτερο ή χειρότερο από άλλες μορφές και συνδυασμούς ελέγχου.

    Νομίζω ότι είναι για έμπειρους, δηλαδή όχι εκπαιδευόμενους σίγουρα και κατά τη γνώμη μου για πολύ σαδιστές / μαζοχιστές ενός ορισμένου τύπου. Νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο στους αυταρχικούς Κυρίαρχους, ίσως να απαντά και αυτό στο ερώτημα της sorriso solare και σε ορισμένες σκλάβες που ταιριάζουν στους αυταρχικούς Κυρίαρχους.

    Παρόλα αυτά, σκλάβες με δοτικό χαρακτήρα, ισχυρά πάθη και ενοχικές συστροφές πιστεύω ότι θα ήταν δυστυχισμένες σε καθεστώς mcromanagement γιατί θα τους αφαιρούσε την χαρά του δοσίματος και το πάθος του αυθορμητισμού τους και θα τους προσέθετε πίεση και άρα αυξημένη ενοχικότητα.

    Πιστεύω ότι το micromanagement δεν έχει να κάνει με έλεγχο σωματικών λειτουργιών, αυτό είναι ένα από τα βίτσια του χώρου που ενδεχομένως να συνυπάρχει με micromanagement, ενδεχομένως όχι.

    Εϊμαι βέβαιη ότι το micromanagement σηματοδοτεί την σαδιστική εστίαση και εγρήγορση του Κυρίρχου επί της σκλάβας Του, μια ιδιαίτερα θερμή επαφή με την έννοια της συνεχούς έντασης και της ταχύτατης αλληλεπίδρασης. Σε εμένα θα έφερνε συγκρούσεις και κάποια εκτόνωση μετά, στην απόσταση και την ηρεμία που επέρχεται μετά από μία σύγκρουση.

    Περί δημιουργικότητας της σκλάβας δεν παίρνω θέση, είναι ένα θέμα που θα απασχολεί λογικά τον Κυρίαρχο.

    Κατά τ άλλα, ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το B.E.S.T. ούτε με κάβλωνε. Αυτό που το B.E.S.T. αποκαλεί conditioning εγώ το λέω αλλαγή πολιτισμικού παραδείγματος και την εκπαίδευση εσωτερίκευση μέσω τραύματος και απάλυνσης τραύματος, αν ορισμένοι Κυρίαρχοι κάνουν conditioning δεν με αφορά, ακόμα και αν αυτό συντελείται σ εμένα.

    Δεν έχω πρόβλημα, αλλά ούτε μου δίνει ειδική ευχαρίστηση να διαφωνήσω με οποιονδήποτε, δεν νιώθω την ανάγκη να επικαλεστώ και να επικαλούμαι διαρκώς ακόμα και Κυρίαρχους που εκτιμώ βαθύτατα, σέβομαι παντοτινά και έχω στο παρελθόν πιστέψει, αφοσιωθεί και ακολουθήσει. Άνθρωποι είμαστε, τα πράγματα ρέουν, το M/s το ίδιο εξελίσσεται, μαθαίνουμε, αλλάζουμε και απολαμβάνουμε αλλιώς όσο περνάει ο καιρός.
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Micromanagement

    Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιό σου, όπως και το υπόλοιπο ποστ σου φυσικά. Ναι, έχεις δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Από την άλλη, το micromanagement μπορεί να επεκταθεί σε απίθανα σημεία, φαντασία νάχουμε και όπου βγει...

    Παράξενο. Θα ορκιζόμουν ότι μόλις πάτησες μερικούς κάλους. Και ο βόμβος; Εκείνα τα άπλυτα aplysia, πώς τα λέγανε μωρέ τα γαμημένα; 

    Ούτε κι εγώ νιώθω καμία τέτοια ανάγκη. Αλλά δεν μού αρέσει να αφήνω να πεθαίνουν αυτοί που θέλω να ζουν.
     
  8. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Re: Micromanagement


    Συμφωνώ απόλυτα. Αυτός είναι και ο λόγος, που χρειάζεται συχνή εναλλαγή συντρόφων. Όσο kinky και προτότυπος και να είναι κάποιος, για πόσο καιρό θα μπορεί να πρωτοτυπεί ??? Και η σκλάβα, πόσες αντιστάσεις πιά μπορεί να έχει, που θα πρέπει να καμφθούν. Μόλις παραγνωριστούν τα πράγματα βαλτώνουν και τότε αυτή /ος που έχει τις περισσότερες επιλογές, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.  
     
  9. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Micromanagement


    Υπάρχει το ενδεχόμενο να βρίσκεσαι ακόμα, στο μέσο μιας διαδρομής, που θα σε οδηγήσει σε σκοτεινότερα μονοπάτια υποταγής. Δεν αποκλείεται αναζητώντας νέες πιο προτότυπες εμπειρίες, να οδηγηθήτε σε πιό πιεστικές και λεπτομερείς εντολές, που να άπτοντε περισσότερο στο micromanagment και τον απόλυτο έλενχο της ύπαρξής σου. Δείχνεις να είσαι η κατηγορία της "ερωτευμένης σκλάβας" που εκτιμάς και ποθείς υπερβολικά τον σύντροφό σου, και πιστεύω πως έχεις πολύ δρόμο ακόμα, μέχρι να βεβαιωθείς πως ο MasterJp έχει άδικο. Εγώ πάντως θα συμφωνήσω μαζί του....και κάπου εκεί, κοντά στην ολοκλήρωση, έρχεται και το τέλος.
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Micromanagement

    @Ανδρεας
    Εισηγούμαι να ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα κι αν δυσκολεύεσαι ακόμα να κατανοήσεις, να ζητήσεις τη βοήθεια του κοινού.
    Γιατί για ακόμα μια φορά, τίποτα από όσα γράφεις δεν έχουν σχέση με όσα εγώ γράφω.

    Και παρά το ότι βρίσκω φρικτά προσβλητικό και τον τόνο σου και το ύφος σου και όλα όσα γράφεις προς όλα όσα εγώ αντιπροσωπεύω και είμαι, ακόμα και για την αισθητική μου την ίδια, σε προστατεύουν οι κανόνες του φόρουμ από όλα όσα ειλικρινά θα ήθελα να σου πω.
     
    Last edited: 14 Ιουλίου 2011
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ναι, δίκιο έχετε. Ας μην είμαι τόσο απόλυτη. Η αλήθεια είναι ότι είμαι διστακτική να δηλώσω προτιμήσεις, όμως ναι, το κάνω, με κάποια δική μου D μορφή (δεν θέλετε να ξέρετε πώς). Από κει και πέρα, μπορεί ο άλλος να πειραματιστεί. Είμαι πολύ "εκφραστική" όταν απολαμβάνω, δεν θα δυσκολευτεί ακόμη και αν είναι ντιπ dodo ο μικρός εξερευνητής της απόλαυσης...

    Η δική μου προσωπική άποψη καλεί για μία διαυγή αντιμετώπιση του θέματος, αυξημένη αυτογνωσία, συνέπεια και δέσμευση εκατέρωθεν. Βεβαίως συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρξει και η συναισθηματική σπίθα και η ψυχική, έστω πνευματική διέγερση, η έμπνευση...Ο έρωτας (από την κάτωθε πλευρά) συνήθως έρχεται τελικά σε σχέσεις του είδους, έστω και αν προκαλείται λόγω της ανταλλαγής ελέγχου. Αλλά δεν είναι η κινητήριος δύναμη, ή δεν θα έπρεπε να είναι...

    Διαφωνώ πολύ έντονα. Οι σχέσεις εξελίσσονται αενάως, ιδίως όταν είναι βαθιές. Η άποψή μου είναι ότι δεν απαιτείται καν η έλλειψη ρηχότητας από πλευράς του ενός συντρόφου (του Κ στοιχείου συνήθως). Οι Κυριαρχικοί είναι απλά όντα, δεν θα έπρεπε να απαιτούμε τεράστια συναισθηματικά ή πνευματικά υπόβαθρα από αυτούς. Άποψή μου βέβαια και ελπίζω να μην εκληφθεί ως μομφή.
     
  12. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Micromanagement

    Μπορει η Καβαφικη Ιθακη να μην ειναι αυτοσκοπος
    για πλειστα οσα θεματα
    ομως οσον αφορα στην εκπαιδευση μιας σκλαβας τα πραγματα διαφοροποιουνται
    ναι βεβαια δινει απολαυσεις και συγκινησεις το "ταξειδι"
    ομως ο σκοπος ειναι η απολαυση των "αγαθων" της Ιθακης .....