Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 14 Σεπτεμβρίου 2011.

  1. Dareto

    Dareto New Member

    Απάντηση: Re: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;

    Thou art to me a delicious torment
     
  2. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;

    Για τη σχεση,νομιζω εχω απαντησει.Για τη ζωη της,για τους τομεις που δεν ακουμπα η σχεση της,φυσικα και φερει ακεραια την ευθυνη.


    Εσενα ισως να σε βολευε πολυ.Καποιες αλλες λογω ενος ιδιοτυπου ψυχομαζοχισμου και οχι μονο,οχι.
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;

    Κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι, σ ευχαριστώ.
    Προσωπικά είχα κάτι διαφορετικό στο μυαλό μου.

    Συμφωνώ βέβαια πως το να ακολουθεί αυθόρμητα υπάκουα χωρίς ερωτήσεις είναι κάτι στο οποίο μια σκλάβα φτάνει, εφόσον ο Κ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη με τις πράξεις και τη συμπεριφορά του, και ενώ δεν είναι δεδομένο από την αρχή βέβαια είναι το ζητούμενο σε μια σχέση πού έχει "φάει" κάποια ψωμιά  

    Υπάρχουν όμως και θέματα που δεν είναι τόσο απλά.
    Θέματα που όσο και να θέλει να υπακούσει η σκλάβα, δυσκολεύεται γιατί δεν αφορούν όλα τα θέματα τη λογική του στοπ που αναφέρεις, αλλά έχουν ρίζες σε τραύματα και καταστάσεις που έχουν απωθηθεί και έχουν δημιουργήσει κουβάρια στο ασυνείδητο που δεν λύνονται με μια εντολή.

    Όταν ο Κύριος μου, μου ζήτησε να χάσω κιλά και βέβαια απάντησα "Μάλιστα Κύριε" και μπήκα στη διαδικασία.
    Με τη μία παλινδρόμηση μετά την άλλη, χωρίς να κατανοώ πως είναι δυνατό να μην μπορώ να ελέγξω τις βουλιμικές κρίσεις, και παρά τα κίνητρα και παρά την στήριξη και παρά και τη δική μου επιθυμία -εγώ τον παρακάλεσα να με βοηθήσει αρχικά σ αυτό- αποτύγχανα.
    Γι αυτό και με πόνο ψυχής είχα παλαιότερα απαντήσει στην D πως δεν είναι πάντα τόσο απλό να χάσω κιλά, όσο το να κλείσω το στόμα μου...
    Κάθε κιλό ήταν και είναι ακόμα παρά τα 30 που έφυγαν καθημερινή πάλη με το ίδιο μου το ασυνείδητο.
    Έχω καλές μέρες και κακές μέρες και πολύ κακές μέρες.

    Υποθέτω λοιπόν πως αυτό όλο θα μπορούσε να εκληφθεί ως μη υπακοή κι εγώ βάση του ορισμού σου δεν είμαι σκλάβα.
    Αναρωτιέμαι όμως, αν τα πράγματα είναι πάντα τόσο ασπρόμαυρα, όταν αφορούν ατελείς πολυσύνθετους και πολύπλοκους ανθρώπους με όλα όσα κουβαλούν...
    Ειλικρινά διαβάζοντας blog σκλάβων που είναι σκλάβες επί δεκαετίες, βλέπω ακόμα και μετά από δεκαετίες να περνάνε από διάφορα στάδία και τίποτα δεν είναι τόσο ασπρόμαυρο και δεν λειτουργεί όπως το πως θα έπρεπε θεωρητικά να είναι.
    Ίσως ακριβώς διότι δεν είμαστε μόνο το συνειδητό μας, το οποίο και μπορουμε να ελέγχουμε είτε από μόνες μας είτε αντικαθιστώντας το Υπερεγώ μας με το δικό Του.

    Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω που γράφω, υποστηρίζεις δηλαδή πως αν η σχέση δεν αντέξει, αν Εκείνος κουραστεί να περιμένει, αφού Έκανε όσα μπορούσε και ήθελε και άντεχε για να με βοηθήσει, αν τελικά αποτύχω να φτάσω στο στόχο που μου Έθεσε θα πρέπει εγώ να προσάψω σ Αυτόν την αποτυχία της σχέσης?

    Παραδέχομαι χάθηκα.

    Όταν λέω βόλευε, εννοώ πως αν δεν με Δίδασκε να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν και να μην περνάω από τη ζωή νιώθοντας θύμα (των περιστάσεων, ή των αποφάσεων των Άλλων, ή του κακού καιρού ή του κακού μου παρελθόντος κ.ο.κ.), αν μη γένοιτο τώρα με Έδιωχνε, δεν θα έπρεπε να κάτσω να σκεφτώ τι πιθανόν δεν έπραξα όπως θα έπρεπε εγώ, δεν θα έβγαζα συμπεράσματα για το πως θα μπορούσα να γίνω καλύτερη στο μέλλον, αλλά θα επαναπαυόμουν στο ότι Κυρίαρχος στη σχέση Εκείνος ήταν, σημαίνει για όλα φταίει Εκείνος κι εγώ το καημενούλι απλά ακολουθούσα, τι μπορούσα να κάνω? Δεν με καθοδήγησε και δεν έκανε όσα έπρεπε και όφειλε ως Κυρίαρχος γι αυτό δεν δούλεψε η σχέση?!
    Και πάλι επαναλαμβάνω, πως δεν διαφωνώ πως Εκείνος φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ΕΥΘΥΝΗΣ για τη σχέση και τη διάλυση της, ακόμα κι αν αυτό αφορά το πόσο γρήγορα τη διέλυσε, αφού είδε πως σε κάποιο σημείο δεν μπορεί για τους όποιους λόγους να Επηρεάσει όσο αποτελεσματικά θα ήθελε.
    Το μόνο που λέω, είναι πως δεν είναι καρυδότσουφλο στον άνεμο μια σκλάβα.
    Μπορεί να είναι ένας ώριμος άνθρωπος που αντιλαμβάνεται πως και οι δικές της πράξεις και αποφάσεις έχουν έστω μικρές (ή μεγάλες) συνέπειες.

    Οπότε κατανοείς πως αφού αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι, αδυνατώ να δω, αν και δεν αμφισβητώ πως υπάρχει, ποιος είναι αυτός ο ιδιότυπος ψυχομαζοχισμός και τι ακριβώς δεν θα τον βόλευε?
    Πραγματικά θα με ενδιέφερε να μάθω αν έχεις τη διάθεση να επεκταθείς βέβαια.
    Αν όχι πραγματικά ευχαριστώ για τον μέχρι τώρα απίστευτα απολαυστικό διάλογο Κύριε 
     
  4. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;

    μενω εδω :

    Το να ζητησει ο Κυριος απο τη σκλαβα του να χασει κιλα ή να κοψει το καπνισμα δεν αποτελει ΜΙΑ εντολη lara μου.
    Ειναι μια συνεχως επαναλαμβανομενη εντολη,
    καθε μερα , καθε ωρα, καθε λεπτο.
    Καθε φορα που το σωμα ζηταει, το συνειδητο πρεπει να επιβληθει στο ασυνειδητο για να εκτελεσει πιστα την εντολη.
    Επομενο ειναι καποιες φορες να λυγισει, να κουραστει, να σπασει,
    αυτο δεν ανυπακοη ειναι αδυναμια εκτελεσης εντολης
    και δεν εχει θεση η τιμωρια σ αυτη την περιπτωση,
    ενα χερι χρειαζεται να την σηκωσει , να την βοηθησει να ξανασταθει ορθια
    να βρει την δυναμη να εκτελεσει την επαναληψη της εντολης.
    Οι σκλαβες lara μου , (παραβιαζω ανοιχτες θυρες το ξερω .. )
    δεν ειναι υπερανθρωποι ουτε θεοι ,
    ανθρωποι με αδυναμιες ειναι που μαχονται να τις δαμασουν με την βοηθεια του Κυριου τους που κι αυτος δεν ειναι θεος...
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;

    Έχεις δίκιο και απο καρδιάς σ ευχαριστώ.
    Είχα ανάγκη να το ακούσω αυτό... 
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;

    ε τώρα ,να μη το βάλω το τραγουδάκι;

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;



    Εντολές όπως αυτές (κάπνισμα, χάσιμο βάρους), έχουν εκτελεστεί άμεσα και με συνέπεια, από απλά κορίτσια, που δεν είναι σκλάβες ούτε και διεκδικούν περγαμηνές, για την λατρεία και την υπακοή κάποιου Αφέντη.
    Το έχει κάνει για μένα μια συμφοιτήτρια, Τουρίστρια στη Ρόδο,η σύζυγος, πρώην γραμματέας μου ....... χωρίς πίεση, απλά για να γίνει πιο επιθυμητή και να απολαμβάνει τα φιλιά μου (εγώ δεν καπνίζω). Είναι αδιανόητο να μην εκτελέσει μια τέτοια εντολή, οποιαδήποτε θέλει να νοείται ως σκλάβα. Η εντολή όχι μόνο είναι επαναλαμβανόμενη, αλλά εκπορεύεται ταυτόχρονα από τρία κέντρα. Τον Ιατρικό σύλλογο, την επιθυμία της να είναι αρεστή και την εντολή του Master της. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά....ούτε για demi σκλάβες
     
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;

    MasterAndreas αν θες την γνώμη μου, μεγάλη μπουκιά φάε, γιατί είσαι μόνο 44 και οι καταστάσεις που θα πρέπει να κόψεις διάφορα, έρχονται (αυτή είναι μόνο η ευγενική έκδοση των αποτελεσμάτων των γηρατειών - στα υπόλοιπα δεν αναφέρομαι γιατί κανείς δεν ξέρει) . Η παχυσαρκία δεν είναι σωματικό πρόβλημα μόνο. Ούτε το κάπνισμα. Τα σωματικά ελέγχονται το ευκολότερο. Όπως οι καύλες. Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, δεν έχουμε τα ίδια βιώματα, ούτε τις ίδιες αντοχές, ούτε τις ίδιες πληγές // δαίμονες που πρέπει να παλέψουμε. Και δεν μάθαμε όλοι απο γεννησιμιού μας να πολεμάμε με τα σωστά όπλα κάθε φορά. Κάποιες καταστάσεις δεν λύνονται με ένα ξεσκονόπανο και ένα σφουγγαρόπανο (ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε) και το να λέμε πως μία γυναίκα ή ένας άντρας που δυσκολεύεται να καταπολεμήσει τη βουλιμία του ή το κάπνισμα δεν είναι σκλάβος, επειδή δεν μπορούμε εμείς να τον βοηθήσουμε, είναι τουλάχιστον.. (ευγενικά) κακόγουστο.
     
  9. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;

    Δεν ενοούσα σε καμιά περίπτωση, κάποια που από παθολογικά αίτια είναι πολύ παχύσαρκη, να γίνει ξαφνικά στιλάτη. Εννοούσα το χάσιμο λίγων κιλών, σε λογικά πλαίσια. Όσο για το κάπνισμα, δεν υπάρχει δεν μπορώ......υπάρχει μόνο δεν θέλω. 
     
  10. Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;


    Θα σου έλεγα να μην είσαι τόσο απόλυτος…. Αφού όπως αναφέρεις, εσύ δεν καπνίζεις, δεν μπορείς να ξέρεις πόσο δυνατός είναι ο εθισμός στο τσιγάρο, ή αντίστοιχα στο φαγητό, ή στο ποτό…. Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, τότε κανένας δεν θα κάπνιζε και κανένας δεν θα ήταν υπέρβαρος…. Κι επειδή εγώ έχω και τις δύο εντολές από τον Κύριό μου, θα σου πω ότι είναι μια πραγματική, σκληρή, καθημερινή πάλη…..
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;

    Κάτι δεν κατάλαβες σε αυτό που είπα MasterAndreas. Είπα ότι τα παθολογικά (σωματικά) αίτια, λύνονται εύκολα. Τα ψυχοπαθολογικά, δηλαδη αυτά που έχουν και σωματικά και ψυχολογικά αίτια, τα οποία συνδέονται σε πολύπλοκα συστήματα αυτοδιαχείρισης είναι αυτά που προκαλούν πραγματικό πρόβλημα . Με φιλική διάθεση απέναντί σου, σου στέλνω ένα χαμόγελο, γιατί εμένα η ζωή μου μου έχει δείξει πως όταν ήμουν τόσο επικριτική και αλαζονική, ήρθε ο χρόνος να γελάσει στη μούρη μου..Ορίστε και το χαμόγελο  . Πάντως σε καμία περίπτωση κάποιος που δεν αδυνατίζει ή δεν κόβει το κάπνισμα δεν συνεπάγεται ότι δεν είναι υποτακτικός. Το ότι εμείς βέβαια δεν μπορούμε απαραίτητα να λύσουμε το πρόβλημά του επίσης δεν συνεπάγεται ότι δεν είμαστε Κ. Συνεπάγεται όπως είπε η Θάλεια ότι δεν είμαστε Θεοί.
     
  12. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Ποιος χρεώνεται την αποτυχία της σχέσης ελέγχου;


    Όλοι μας, για κάτι παλεύουμε στη ζωή μας. Και για το φίλο μου τον Cameo, που έκοψε το κάπνισμα πριν ένα χρόνο περίπου, δύσκολο ήταν, αλλά απ' ότι λέει και εκείνος, “μια απόφαση είναι”.
    Μια απόφαση, που θα σε ωφελήσει αφάνταστα, πέραν από την ηθική ικανοποίηση που θα νιώσεις από την συνέπειά σου, απέναντι σε αυτόν που σου έδωσε την εντολή. Μακάρι όλοι όσοι μας ζητούν πράγματα καθημερινά, να θέλανε το καλό μας.
    Όσο για το απόλυτος.....όχι δεν είμαι. Σίγουρα και μικρά πισωγυρίσματα μπορεί να υπάρξουν, και το αποτέλεσμα ίσως δεν είναι άμεσα ορατό (δίαιτα), αλλά αυτή που ευσυνείδητα προσπαθεί φαίνεται. Θα χαρώ πολύ να μου πεις, πως έκανες μια σημαντική πρόοδο. Πιστεύω να μην έχεις καμιά αμφιβολία ότι αυτές οι εντολές του είναι για το καλό σου πρώτα απ' όλα, και έπειτα για την δική του ευχαρίστηση.