Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Durcet, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011.

  1. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας

    Αναρωτιέμαι, σε τι βοηθάει ή έστω προσθέτει στον διάλογο, μια ολοκληρωτική άποψη και μια προσπάθεια τσουβαλιάσματος...

    Πράγματι το "ή το έχεις ή δεν το έχεις" έχει την δυναμική του και δεν έγινε τυχαία motto που άπτεται των περισσότερων καταστάσεων

    όμως

    υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις

    Α. "Το έχεις, αλλά δεν το γνωρίζεις"
    Β. "Δεν το έχεις, αλλά το αποκτάς"

    Ας μην περιφρονούμε την δύναμη, την δραστικότητα, την αποτελεσματικότητα, την εφαρμογή και την αξία της εκπαίδευσης. Κάθε είδους

    Ας μην λησμονούμε επίσης την δυναμική, που έχει η ανά πάσα στιγμή και με διάφορους τρόπους κατάλληλη πυροδότηση στη ζωή ενός ανθρώπου
     
  2. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας

    Μπορει να μην μπορουν ολοι να το αξιοποησουν αλλα παρτο σαν μια ευγενικη προσφορα μου σαν επιστημονικο και οχι φιλοσοφικο απαυγασμα.

    Ολα οσα αναφερεις πολυ σωστα περι εκπαιδευσης στον ενηλικα δρουν στο συνειδητο του. Η σεξουαλικοτητα (οι σ. ιδιαιτεροτητες) καποιου αφορα το υποσυνειδητο του και ΔΕΝ επηρεαζεται απο οποιοδηποτε (ακομα και εμπειρο και ικανο) Κ, αλλα με με πενιχρα ποσοστα επιτυχιας μονο απο τον ειδικο επιστημονα.
    Το Α ασφαλως και μπορει να ισχυει!
    ...αλλα για να ειναι εδω μεσα καποιος, το εχει ηδη ακυρωσει.

    Το Β το ακυρωνει 1. η επιστημη 2. το ΥΓ.

    Γι:nod:ργος
     
    Last edited: 28 Σεπτεμβρίου 2011
  3. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας

    Το να είσαι ''υποτακτική χαζογκόμενα'' ή ''Κυριαρχικός λακαμάς'' και πάει λέγοντας συμβαίνει διότι δεν στοχεύεις σε σένα, μέσα σου, να βρεις αυτό που είσαι πραγματικά και να το εξελίξεις στο έπακρο.
    Αυτό συμβαίνει διότι θέλεις να προσποιηθείς κάτι άλλο που δεν είσαι (και δεν θα γίνεις ποτέ) και να καρποθείς τα θετικά αυτού.Και στόχος σου δεν είναι η ουσία αλλά το κέρδος με όποια μορφή και αν προκύπτει.
    Άρα λοιπόν για μένα ποτέ δεν μπορείς να γίνεις κάτι που δεν είσαι διότι δεν έχεις το αξιακό υπόβαθρο και νου για να κατανοήσεις τι είναι αυτό επακριβώς.
    Υπάρχουν τα καλά,γνήσια υλικά,και τα ιμιτασιόν ότι και να το κάνεις δεν θα γίνουν ποτέ ίδια.

    Υ.Γ Μια συνειδητοποίηση της πραγματικότητας είναι όλη αυτή η προσπάθεια σε αυτό το νήμα θέλω να πιστεύω.Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος για κατακραυγή, ίσα ίσα αυτά είναι άτομα που θέλουν μια βοήθεια για να βρουν τι είναι και πως να φέρονται σωστά ώστε να γίνουν καλύτερη άνθρωποι.
     
  4. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας

    Ας το πάρουν ως ευγενική προσφορά σου όσοι το δουν ως τέτοια ή όσοι νομίζεις ότι μπορούν να το αξιοποιήσουν σαν επιστημονικό απαυγασμα

    Στο θέμα τώρα

    Αν είχαν ακυρώσει το Α, όσες βρίσκονται εδώ μέσα και μόνο με την παρουσία τους, δεν θα υπήρχε λόγος δημιουργίας του thread

    Σχετικά με το Β, αρχικά δεν συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες, αντιθέτως οι περισσότεροι τείνουν να συμφωνήσουν πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ανθρώπου διαπλάθεται απο την συνάρτηση περιβαλλοντικών, ψυχολογικών και βιολογικών παραγόντων. (Δώσε βάση στο περιβαντολλοντικοί/ψυχολογικοί)

    Επίσης το εύρος του, επεκτείνεται από την αποκλειστικά ομοφυλοφιλία έως την αποκλειστικά ετεροφυλοφιλία, περνώντας από πολλά μονοπάτια αμφιφυλοφιλίας.

    Δεν είναι θέσφατο πως επειδή ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν εδράζεται σε απόφαση του συνειδητού, δεν μπορεί να αλλάξει.
    Μπορεί να υπάρξουν στη ζωή κάποιου/ας, άνθρωποι αλλά και καταστάσεις που να καταφέρουν να εισχωρήσουν στο ασυνείδητο, όσο απροσπέλαστη κι αν θεωρείται η πρόσβαση σε αυτό.

    Τόσο οι εγκεφαλικές διεργασίες (κάποιες) όσο και η δύναμη της εκπαίδευσης (κατάλληλη), μπορούν να επηρεάσουν την ερωτική - σεξουαλική συμπεριφορά, με τρόπους που δεν είναι εφικτό να αντιληφθεί το συνειδητό. Φυσικά και δεν είναι εύκολο, το αντίθετο θα έλεγα, δεν είναι όμως ακατόρθωτο.

    Από την άλλη, αν συμφωνήσουμε πως δεν γίνεται αλλαγή στην σεξουαλική ταυτότητα (παραβλέποντας τα πολλά παραδείγματα που έχουμε δει προς το αντίστροφο, τόσο στο φόρουμ όσο και στην κοινωνική μας ζωή), γίνεται μια χαρά αλλαγή στην σεξουαλική συμπεριφορά και "άρα" στην σεξουαλικότητα.
     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Re: Απάντηση: Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας


    Μπορείς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο να διορθώσει επιμέρους στοιχεία της συμπεριφοράς ή και του χαρακτήρα του. Δε γίνεται όμως να αλλάξει τελείως. Η χαζογκόμενα, όσο κι αν προσπαθήσει, είτε μόνη της είτε με την καθοδήγηση κάποιου άλλου, πάλι κότα θα μείνει. Ίσως, έπειτα από κόπους και βάσανα, να φτάσει στο σημείο να μην κακαρίζει τόσο πολύ. Δε θα καταφέρει, όμως, ν' αποκτήσει σοβαρότητα και βάθος.

    Υ.Γ. Πώς ορίζουμε τον καλύτερο άνθρωπο;
     
  6. Brainstorm

    Brainstorm Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας



    Γιατι παιρνετε ως δεδομενο οτι καποιος θελει σωνει και καλα να γινει οπως ειστε εσεις? ( και επειδη ξερω πως θα παρεξηγηθω : εσεις = to whomever it may concern... )

    Το κακαρισμα του καθενα ακουγεται στραβα στα αφτια του αλλου, γιατι πολυ απλα αυτος που ενοχλειται δεν ειναι συνηθισμενος σε αυτο και δεν το θελει.

    Δεν υπαρχει καλυτερος και χειροτερος βασει "σοβαροτητας" και "βαθους". Ο,τι ειναι σοβαρο και βαθυ για εσενα, για τον αλλον μπορει να ειναι τοσο σοβαρο οσο το να κανει μπαλακια με τις μιξες του.

    Απο την πολλη σοβαροτητα στο τελος θα κακαριζουμε επειδη θα ειμαστε πνιγμενοι σε αυτην και δε θα μας ακουει και κανεις.

    Οταν σταματησουμε να τον βλεπουμε ως κατι το μετρησιμο, ισως τοτε μπορεσουμε να το κανουμε και αυτο.
     
  7. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας

    Σαφώς και δεν μπορείς να τον αλλάξεις.Όμως είναι πολύ πιθανόν να είναι πολύ καλός σε κάτι άλλο το όποιο δεν το έχει ψάξει όσο θα έπρεπε ή να μην αρκείτε σε αυτό και να πασάρετε ως κάτι καλύτερο ή διαφορετικό που δεν είναι.
    Όσον αφορά τον ορισμό του ''καλύτερου ανθρώπου''. Είναι εκείνος που δρα στην ζωή του με γνώμονα την αλήθεια και την πραγματικότητα του,δεν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις, αδυναμίες άλλων και να ενοχλεί τους υπόλοιπους και το Εγώ του δεν το προτάσσει σε κάθε του φράση.Επιπρόσθετα αποζητά το δίκαιο και παραδέχεται της αδυναμίες,τα πάθη του και δεν αντιμετωπίζει το κάθε τι διαφορετικό από αυτόν ως υποδεέστερο.

    Δεν θέλουμε να κάνουμε όλους τους ανθρώπους ίδιους ούτε να τους περάσουμε από ''σχολείο''.Απλώς το να πλασάρεσαι ως κάτι που δεν είσαι αφενός προκαλεί ''προβλήματα'' σε τρίτους και αφετέρου στον ίδιο του τον εαυτό.
     
  8. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας

    δεν βλεπω λοιπον να διαφωνουμε ιδιαιτερα, μια και δεχομαστε την πενιχρη σε ποσοστο επιτυχια της επεμβασης στο υποσυνειδητο καποιου.

    Γι:nod:ργος
     
  9. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας

    Oντως. Δεν είδες.

    Ισως αν το ξαναδιάβαζες, ιδίως την τελευταία παράγραφο, να δεις
     
  10. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Η επέλαση της "υποτακτικής" χαζογκόμενας

    οκ

    θα δω

    Γι ργος
     
  11. sw

    sw

    και τωρα που ειδα την τελευταια παραγραφο σε παραπεμπω στο προηγουμενο ποστ μου (χωρις να ειναι και κανενα ζητημα δηλ ... μια και ο καθενας επιλεγει τις πηγες πληροφορησης του κατα πως κρινει)


    Γι ργος

    ΥΓ αναφερομαι στην παραγραφο που λες
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Αγαπητέ Durcet, με την προϋπόθεση ότι το κείμενο δεν έχει αυτοβιογραφικό χαρακτήρα και ότι δεν επιχειρεί να φωτογραφίσει κάποιο μέλος του forum, θα ήθελα να καταθέσω εν συντομία και τη δική μου άποψη στο θέμα που θέτεις προς συζήτηση.

    Καταρχήν έχουμε ευτυχώς οι περισσότεροι -εκτιμώ- καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα όποια κοινά μας σε επίπεδο αισθητικής ή αξιών είναι απολύτως τυχαία. Κοινό ενδιαφέρον για τον πόνο ή την κυριαρχία δεν συνεπάγεται κοινή προσέγγισή τους ή ακόμη περισσότερο κοινή στάση απέναντι στη ζωή. Αυτό που αναφέρεις ως τυπική, παρασιτική, νεαρή, χαριτόβρυτη, (δήθεν) αφελής γυναίκα, μπορεί να βρίσκεται παντού - γιατί όχι και εδώ;

    Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπογραμμίσω τη διαφορά ανάμεσα στις γυναίκες που δείχνουν χαριτωμένες ή ελαφρώς ανόητες, που ντύνονται αρκετά ελαφρά και που υιοθετούν συμπεριφορικά στοιχεία χαζοπ***νου (στοιχεία ενδεχομένως ενδεικτικά ανασφάλειας ή χαμηλής αυτοεκτίμησης ή προσπάθειας αποφυγής θλίψης, και όχι απαραίτητα ελλιπών αξιών), από εκείνες που στοχεύουν συνειδητά στην εύρεση ενός συντρόφου επί του οποίου θα ζούν παρασιτικά (σε συναισθηματικό, οικονομικό ή άλλο επίπεδο). Οι τελευταίες μπορούν κάλλιστα να δείχνουν σημάδια υψηλής αυτοεκτίμησης, συγκρότησης και (κακώς εννοούμενης) ηθικής.

    Παρεμπιπτόντως, η περίπτωση που περιγράφεις φαίνεται να αναφέρεται σε άνθρωπο που κάθε άλλο παρά αφελής είναι - αφελείς είναι μάλλον αυτοί από τους οποίους βρίσκει έστω και προσωρινά ανταπόκριση.

    Τέλος, αναφορικά με το profile των ανθρώπων που ανταποκρίνονται σε κυρίες με προσέγγιση όπως αυτή που περιγράφηκε ανωτέρω, θα ήθελα να εκφράσω τη συμφωνία μου με τους συνομιλητές που διατάθηκαν πως καθείς έχει το σύντροφο που αντιστοιχεί στη δική του προσωπικότητα. Είναι επίσης συζητίσιμο το πόσοι άνδρες είναι σε θέση να αντιληφθούν το ότι μία τέτοιου είδους γυναικεία υποτακτικότητα, τους προσφέρεται ως άλλοθι για να αναδιπλώσουν τη, φτωχή συνήθως, προσωπικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα τους πιστώνει με υποχρεώσεις κηδεμόνα, χορηγού, ψυχαναλυτή κλπ. Εκτιμώ ότι μια μεγάλη μερίδα ανδρών προτιμά αυτές τις σχετικά "εύκολες", ας ειπωθεί έτσι, κυρίες (εύκολες με την έννοια του εύκολα διαχειρίσιμες και όχι με την έννοια του σεξουαλικά απελευθερωμένες), και αυτή η μερίδα ανδρών κατ εμέ δεν συμπεριλαμβάνει τους κυριαρχικούς.