Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterAndreas, στις 1 Ιουνίου 2011.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    Πριν 5 χρόνια έγραψα αυτό εδώ:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/...διαφέρουν-και-διαφέρουν-πολύ-2.html#post85682

    ίσως δίνει απαντήσεις.
    Αν όχι εδώ είμαστε  
     
  2. Gate

    Gate New Member

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    Είσαι sub? Και γιατί δεν είναι στο χέρι σου?
     
  3. zou

    zou

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    εχεις πολλες ερωτησεις καλε μου για 1μιση ωρα το βραδυ! και με ρωτας ασχετα πραγματα με το νημα... καλυτερα να σταματησουμε την κουβεντα εδω γιατι νυσταζω... καλο ξημερωμα!
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    Είσαι βέβαιη ότι δεν υπάρχει κάποιας μορφής ηδονή στη συμμόρφωση; Ότι ο πόνος ποτέ άλλοτε δεν έχει τιμωρητική διάσταση παρά μόνο στην επίσημη τιμωρία;

    Ρωτώ, δεν ρητορεύω. Είναι μια "γκρίζα ζώνη" αυτή στην οποία η ψυχή μου ουδέποτε συμβάδισε με τα ορθώς λεγόμενα. Πάντα εύρισκα ένα στοιχείο, αν όχι ηδονής, γνήσιας μαζοχιστικής απόλαυσης, στην τιμωρία και πάντα εύρισκα ένα στοιχείο τιμωρίας σε μια συνεδρία γερού πόνου.

    Για τη συμβολική συνήθως αιτία της τιμωρίας το έχω σκεφτεί κατ επανάληψη, μια φορά μάλιστα είχα θυμώσει μέσα μου που είχα τιμωρηθεί για μη ορθολογική κατ' εμέ αιτία, όμως ήρθε η ώρα που κατάλαβα ότι μπορεί μια σκλάβα να τιμωρείται όχι τόσο γι αυτό που έκανε ή δεν έκανε αλλά γι αυτό που είναι. Δεν το βρίσκω κακό, αν είναι από αυτά που μπορούν να αλλάξουν πάνω της, το βρίσκω χαζό και συμφωνώ μαζί σου για τις 180 μοίρες.
     
  5. zou

    zou

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    Ειμαι βεβαιη γιατι δεν μπορει ουτε μια φορα να με Αφησει να νιωσω ηδονη σε μια τιμωρια! Γινεται με τετοιο τροπο που ειναι απεριγραπτα βασανιστικα οδυνηρη διαδικασια και για Τ/τους δυο Μ/μας που ουτε μια στιγμη σκεφτομαι οτι μπορει εστω και για λιγο να μου φερει ηδονη ουτε αμεσα (δικη Του ηδονη=θεμιτο) ουτε εμμεσα (δικη μου ηδονη=ενοχικο, μη θεμιτο).

    "Γι αυτο που ειναι" εννοεις το χαρακτηρα της...
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    Αν και βαθιά ηθική μαζοχίστρια, το να με τιμωρούν γι αυτό που είμαι και όχι για αυτό που έπραξα ή δεν έπραξα, θα ήταν αρκετός λόγος να ακυρώσει την κυριαρχία του.
    Δεν με θεωρώ κάτι για το οποίο πρέπει να τιμωρούμαι.
    Αντίθετα με θεωρώ κάτι που αξίζει να εκτιμά και να σέβεται και να φροντίζει και να με τιμωρεί για να συμμορφώνομαι όταν δεν πίπτει Λόγος.
    Ο Κύριος μου, μου είχε πει παλαιότερα πως αν έβλεπε πως έστω και σε κάποιο βαθύ επίπεδο απολαμβάνω την τιμωρία, τότε τιμωρία για μένα θα ήταν η στέρηση αυτής.

    Αν απολάμβανα έστω και ασυνείδητα την τιμωρία θα προσπαθούσα ασυνείδητα έστω να την επαναλάβω. Κάτι τέτοιο θα ακύρωνε απόλυτα την έννοια τιμωρία, όπως εγώ προσωπικά την αντιλαμβάνομαι.
     
  7. zou

    zou

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    συμφωνω απολυτα...

    (κριμα που δεν μπορω να δωσω rep)
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    Λοιπόν, Λάρα, μπορεί να παραξενευτείς και εσύ και πολλοί άλλοι, αλλά θα μπορουσα άνετα να συνυπογράψω όλο σου το ποστ ,

    κυρίως γι αυτό:
    ...γιατί σημαίνει πως η συναίνεση για την παράδοση του ελέγχου ειναι ανακλητή , άρα όλα όσα συμβαίνουν στη ροή της M/s σχέσης τελούν υπο την διαρκή κρίση , και έλεγχο (και) της σκλάβας.

    Από την άλλη, υπάρχει κάτι στο οποίο διαφωνώ, αυτό:

    ...τουλάχιστον έτσι όπως το διατυπώνεις, σαν γενικό αφορισμό.
    Θα το δεχομουν αν υπήρχε η εξής προσθήκη:
    "...γιά τον συγκεκριμένο Αλλο" και εφ όσον η σχέση τους περνούσε τα στάδια που εσύ περιέγραξες στο ποστ σου.

    ...αλλά έτσι βέβαια , η φράση αλλάζει τελείως νόημα, έτσι δεν είναι;  
     
    Last edited by a moderator: 6 Οκτωβρίου 2011
  9. Gate

    Gate New Member

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    H μή τιμωρία είναι η μεγαλύτερη τιμωρία after all...
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    Το πιο συγκροτημένο και εμπεριστατωμένο ποστ περί BDSM που έχω διαβάσει εδώ και μήνες, χώρια που το ευχαριστήθηκα. Καθάρισε το θολωμένο μου παρμπρίζ, χωρίς πλάκα  

    "αυτό που είναι" είναι ο χαρακτήρας, τα κίνητρα, οι συνθήκες, η συγκεκριμένη στιγμή. Κατ εμέ μπορεί να τιμωρηθεί κάποια γι αυτό που είναι, αν είναι κάτι για το οποίο ευθύνεται, αν αυτό γίνεται ο πυρήνας προβλημάτων στη σχέση και αν με την τιμωρία διορθώνεται.

    /me απομακρύνεται σκεπτική
    και όμως, γίνεται...
     
  11. zou

    zou

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub


    κατ εμε δεν μπορεις να διορθωσεις περα απο ενα οριο στο χαρακτηρα... μιλαμε για χαρακτηρες και καταστασεις οι οποιες ειναι σμιλευμενες στο χρονο μεσα απο τις εμπειριες, τα βιωματα και φυσικα το γεννετικο μας χαρτη! μιλαω για αναδειξη πλεονεκτηματων ή για προσπαθεια "μειωσης" (ας μου επιτραπει η εκφραση) μειωνεκτηματων, οπως ειπα και πριν... αν ειναι κατι που κρινεται απο τον Κυριαρχο οτι αξιζει να δουλευτει κατι απο αυτα ναι, τοτε θα παιξει ρολο καταλυτικο και η τιμωρια οπως και η επιβραβευση!

    /me κοιταζει tender και ακουμπαει απαλα στη πλατη...

    δεν θελει κοπο... θελει τροπο!  
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Αντιμετώπιση ανυπακοής Sub

    Μπορώ να εξηγήσω πως το βιώνω εγώ.
    Πρόσφατα έφτασα σε κάποια συμπεράσματα, τα οποία μου διέλυσαν αρκετές αυταπάτες που είχα αναφορικά με το ποια είμαι. Ευχάριστες δεν ήταν, μια και είναι συνειδητοποιήσεις που αφορούν δικούς μου περιορισμούς όσον αφορά αυτά που δεν μπορώ.

    Όταν λέω είμαι σκλάβα επειδή δεν μπορώ να είμαι κάτι διαφορετικό, το εννοώ εντελώς ανεξάρτητα από το αν ανήκω σε κάποιον ή όχι.

    Μπορεί να φανεί αστείο που για να συνειδητοποιήσω κάτι τέτοιο πήρε 8 χρόνια, παρά το ότι θεωρητικά το αντιλαμβανόμουν και νόμιζα πως το είχα κατανοήσει, αλλά είναι διαφορετικό να αντιλαμβάνεσαι κάτι θεωρητικά και να το "γεννάς" σαν αλήθεια σου.

    Είμαι σκλάβα γιατί δεν μπορώ να μην είμαι, σημαίνει πως ποτέ δεν θα μπορέσω να είμαι ολοκληρωμένη, αν δεν είμαι ιδιοκτησία Κάποιου. Ακόμα κι αν αυτός ο Κάποιος ίσως ως μεταβατικό στάδιο, δεν είναι παρά Προστάτης μου παραμένει κέντρο αναφοράς και αξιολόγησης.
    Απίστευτος περιορισμός, γιατί έχοντας υπόψη και όσα έγραψα στο ποστ με το οποίο συμφώνησες, το μέσα από πόσα στάδια έχω ανάγκη να περάσω κι η ίδια αλλά και τον Άλλο μέχρι να νιώσω εμπιστοσύνη και την αίσθηση του Ανήκειν που τόσο έχω ανάγκη είναι μια διαδικασία πολύ χρονοβόρα για μένα και δύσκολη και για τον Αλλο και μειώνονται κατά πολύ οι επιλογές μου.

    Αυτό σαν άνθρωπο με φρίκαρε.  
    Το ότι μπορώ και βέβαια να επιβιώσω είναι δεδομένο και μάλιστα το πιθανότερο να μην στερούμαι και τις απολαύσεις μου ή χαρά, ωστόσο δεν μιλώ για απλή επιβίωση αλλά για εκείνο το όραμα ευτυχίας που κυνηγώ όλη μου τη ζωή.
    Οι πιθανότητες λοιπόν να το αποκτήσω ως μη σκλάβα Κάποιου είναι μηδαμινές.
    Γι αυτό λέω...δεν μπορώ να είμαι κάτι άλλο, παρά το ότι αν μπορούσα με το πάτημα ενός κουμπιού να μην έχω τις τόσο συγκεκριμένες ανάγκες που είναι τόσο απίστευτα περιοριστικές όσον αφορά την επιλογή Συντρόφου και είδους σχέσης, η ζωή μου θα ήταν πιθανόν ευκολότερη και δεν θα ένιωθα έστω και αδιόρατα με τη συνειδητοποίηση αυτού ως καταδικασμένη από το γεγονός πως αν δεν πετύχει η σχέση που έχω και πάλι θα πρέπει να βρω μια αντίστοιχη ΚΑΙ ΜΟΝΟ και πόσο σπάνιο να βρω Κάποιο με όλα όσα επιθυμώ να έχει αυτός ο Κάποιος αλλά και δύσκολη θα ήταν όλη αυτή η διαδικασία.
    Και τα χρόνια περνάνε...
    Ελπίζω να κατάφερα να σου εξηγήσω καλύτερα πως το εννοούσα.