Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Στην θεωρία τα πάμε καλά, στην εφαρμογή υστερούμε. Έχει περάσει τόσος καιρός, από εξαγγελίες και μνημόνια χορτάσαμε, αλλά αυτοί που κλέβανε εξακολουθούν να κλέβουν, και αυτοί που καλοπληρωνόταν ως τώρα, εξακολουθούν να είναι μακράν των λοιπών προνομιούχοι. Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον μας. Συναναστρέφομαι με διάφορους επαγγελματίες και όλοι πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η λέξη κέρδος, έχει υποκατασταθεί για όλους μας με την λέξη "επιβίωση". 
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

     

    Έφυγε από την ζωή στις 6 το πρωί, σε ηλικία 87 ετών, ο ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος. Η κηδεία του θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα.


    Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1924 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γιος του πολιτικού Μιχαήλ Κύρκου, ο οποίος μαζί με τον Ιωάννη Πασαλίδη και με άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς ίδρυσαν την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ).

    Ο Λεωνίδας Κύρκος είχε εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής. Ήταν πρόεδρος του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Ελληνικής Αριστεράς.

    Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά ποτέ δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του λόγω των επανειλημμένων πολιτικών διώξεων. Κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου φυλακίστηκε κατ' επανάληψη: το 1946 για 8 μήνες και το 1948 (φυλακίστηκε εκ νέου). Το 1949 καταδικάστηκε σε θάνατο. Η απόφαση του Εκτάκτου Στρατοδικείου δεν εκτελέστηκε λόγω της διεθνούς αντίδρασης διότι μεταξύ των καταδικασθέντων ήταν και ο Μανόλης Γλέζος. Αποφυλακίσθηκε το 1953.

    Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην εφημερίδα Αυγή, πρώτα ως ρεπόρτερ και αργότερα ως διευθυντής (1958-1961). Ο Λεωνίδας Κύρκος μπήκε στην πολιτική και εκλέχτηκε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1961, 1963 και 1964 με την ΕΔΑ. Με την διάσπαση του ΚΚΕ, πήρε το μέρος των λεγόμενων ανανεωτικών δυνάμεων και βοήθησε στην καθιέρωση του ευρωκομμουνιστικού ΚΚΕ Εσωτερικού. Στις 21 Απριλίου 1967 συνελήφθη και παρέμεινε στη φυλακή για 5 χρόνια.

    Μετά την μεταπολίτευση εκλέχτηκε βουλευτής, το 1974 και το 1977, και ευρωβουλευτής το 1981 και το 1985. Ο Κύρκος ήταν Πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτ. μέχρι τον Απρίλιο του 1987, οπότε εντάχθηκε στην Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) της οποίας εκλέχτηκε Πρόεδρος. Μαζί με το Χαρίλαο Φλωράκη, ίδρυσε τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, του οποίου υπήρξε γραμματέας μέχρι το Μάρτιο του 1991. Από το 1989 μέχρι το 1993 ήταν βουλευτής με τον Συνασπισμό. Έγινε στόχος σφοδρής κριτικής από το χώρο του ΠΑΣΟΚ για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον Μητσοτάκη.


    To 2000 προτάθηκε τιμητικά από το κόμμα του Συνασπισμού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως η βουλή εξέλεξε τον συνυποψήφιό του, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

    Το 2010, με επιστολή του δήλωσε την στήριξή του στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο Λεωνίδας Κύρκος είχε αποστασιοποιηθεί από την ενεργό πολιτική, αν και συχνά κατέθετε την άποψή του δημόσια.
     
  3. Απάντηση: Ειδήσεις

    Έτσι είναι, οι προσωπικότητες φεύγουν, τα καθίκια μένουν. Ίσως είναι καλό που περνάμε αυτή τη "μεταβατική περίοδο"..μέσα από αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν ίσως υπάρξει η ευκαιρία να αναδειχθούν και πάλι κάποιες προσωπικότητες.
     
  4. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    καλο θα ηταν να υπαρχει και μια κατηγορια "επιστημη" στα off topic
    μια και δεν υπαρχει βαζω την ενδιαφερουσα συνεντευξη εδω
    αν και δεν αποτελει φρεσκια ειδηση ...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

  6. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Η κρίση ξεκίνησε - Βγήκαν τα νορβηγικά - Σπεύδει το Π.Ν. - Ετοιμότητα στις Ε.Δ.
    16-09-2011 11:03:45

    206

    Η κρίση ξεκίνησε: Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr, το νορβηγικό σκάφος M/V BERGEN SURVEYOR και τα τρία συνοδά σκάφη απέπλευσαν από την Αττάλεια πριν τρεις ώρες περίπου και ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένα στο ελληνικό σύστημα επιτήρησης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις τους κάθε δευτερόλεπτο. Αυτή την στιγμή έχουν ξεκινήσει σεισμικές έρευνες. Aρχικά κινήθηκαν προς τα όρια τουρκικής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τώρα κινούνται ανατολικά, εγγύτερα στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Τα νορβηγικά σκάφη παρακολουθούνται από απόσταση από μία φρεγάτα και ένα περιπολικό του τουρκικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή πετούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμο CN-235-100.

    Από ελληνικής πλευράς έχουν ήδη γίνει διαβήματα σε Άγκυρα και Όσλο και μονάδες του ελληνικού Στόλου σπεύδουν στην περιοχή. Μόλις εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα προσεγγιστεί από τα ελληνικά πλολεμικά και θα του ζητηθεί να αποχωρήσει άμεσα. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά…

    Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πέρασαν άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η κυπριακή Εθνοφρουρά εδώ και λίγες ώρες. Στην Πολεμική Αεροπορία που αναμένεται για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος της κρίσης σε ότι αφορά την στρατιωτική αντιμετώπιση του ζητήματος, υπήρξε ανάκληση αδειών για την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον.

    Οι ετοιμότητες στην ΠΑ δεν έχουν αλλάξει ακόμα (έτσι ή αλλιώς είναι υψηλές), αλλά υπάρχει πλάνο για αύξηση των readiness. Έχει δοθεί από την ηγεσία η εντολή να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες των μαχητικών με την χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων όπου είναι δυνατόν (το μεγάλο πακέτο των ανταλλακτικών που συζητείται από το 2008, παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί από την Ελλάδα και το Κογκρέσο ακόμα δεν έχει φτάσει!).

    Πάντως τα ΕΛΠΕ υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν καύσιμα, ακόμα και αν δεν πληρωθούν άμεσα! Αφού πρώτα συνεκτίμησαν ότι υπάρχει κίνδυνος επίταξης των αποθεμάτων τους…

    Η Π.Α. θα φιλοξενήσει και ισραηλινά μαχητικά στις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας αν απαιτηθεί μεταστάθμευσή τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ελληνο-ϊσραηλινού συμφώνου συμμαχικής δράσης.

    Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους λοιπούς Κλάδους, με το Πολεμικό Ναυτικό να αποκτά από χθες το απόγευμα όταν ανακοινώθηκαν οι σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ διαφορετικό, ξεχωριστό ρόλο από αυτόν που αρχικά προγραμματιστεί να έχει, δηλαδή της παραμονής εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς άμεση εμπλοκή στα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο: Το Πολεμικό Ναυτικό είναι αυτό που θα έχει το ρόλο που είχε και τον Οκτώβριο του 2008 (αν βέβαια οι Νορβηγοί δεν πειστούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την περιοχή μετά τα ελληνικά διαβήματα) δηλαδή αυτό που «θα κάνει τις διαπραγματεύσεις» και θα καλέσει τα νορβηγικά και τα τουρκικά σκάφη να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

    Η οποία όπως βλέπουμε και στο χάρτη των τουρκικών ερευνών που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά, αποτελεί περίπου το 1/3 του χώρου που έχει ανακοινώσει η Τουρκία στη NAVTEX που δημοσιεύει επίσης σήμερα κατ’αποκλειστικότητα το defencenet.gr:

    ZCZC FA23
    150739 UTC SEP 11
    ANTALYA TURK RADIO



    DefenceNet - Η κρίση ξεκίνησε - Βγήκαν τα νορβηγικά - Σπεύδει το Π.Ν. - Ετοιμότητα στις Ε.Δ.
     
  7. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    [/QUOTE]



    ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

    Επί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς αρ. 29. Ν.3986/2011






    Του κατοίκου……………με ΑΦΜ………….

    ΠΡΟΣ Την Δ.Ο.Υ

    Για τη διεκδίκηση της επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς
    ποσού ευρώ

    Δηλώνω και με την παρούσα ότι η επιβληθείσα, δυνάμει της υπ' αρ.... ειδοποίησης, σε βάρος μου έκτακτης εισφοράς αρ. 29 Ν.3986/2011 ποσού ευρώ
    (υπ' αρ. χρημ. καταλ ) ΔΕΝ είναι σύννομη, διότι η διάταξη αυτή δεν
    είναι δυνατό να εφαρμοσθεί, αντιβαίνουσα σε ρητές συνταγματικές διατάξεις.
    Ειδικότερα:

    Α. Η υπό της άνω διατάξεως επιβολή αναδρομικής φορολογικής επιβάρυνσης

    Δια της εν λόγω διατάξεως αρ. 29 Ν.3986/2011 επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στο συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 (διαχειριστικής χρήσης 2010) εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 12.000,00 €.
    Δηλαδή διώκεται εν έτει 2011 η επιβολή φορολογικής επιβάρυνσης για ήδη φορολογηθέντα εισοδήματα του έτους 2010.
    Συνεπώς η επιβληθείσα εισφορά αντίκειται στην διάταξη της παρ. 2 αρ. 78 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από τις προθεσμίες του οικονομικού έτος κατά το οποίο επιβλήθηκε.

    Β. Η υπό του αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.

    Στην παρ. 2 του ιδίου αρ. 29 Ν.3986/2011 καθορίζεται ο τρόπος κλιμακώσεως της εκτάκτου εισφοράς, εκκινώντας από το ποσό των 120 € για ετήσιο συνολικό εισόδημα 12.001,00 € και άνω.
    Εντούτοις, η καθιερούμενη στην άνω διάταξη κλίμακα προσκρούει στην κατοχυρωθείσα δια της παρ. 5 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας κατά την οποία « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
    Και τούτο διότι δια της άνω κλίμακας ο φορολογούμενος που δήλωσε καθαρό εισόδημα 12.000,00 € δεν επιβαρύνεται με την εν λόγω εισφορά, ενώ ο δηλώσας εισόδημα κατά 1 μόλις ευρώ μεγαλύτερο (12.001,00 €) υπόκειται σε εισφορά .
    Σημειωτέον ότι αντίστοιχη παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας παρατηρείται σε όλα τα κλιμάκια εισοδήματος, βάσει των οποίων υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά, δηλαδή για διαφορές 1 μόνο ευρώ ο φορολογούμενος υπόκειται σε πολλαπλάσια επιβάρυνση.

    Γ. Η υπό της ίδιας διατάξεως παραβίαση, πολλαπλή μάλιστα, της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως .

    Γ1.Η εν λόγω εισφορά καταλαμβάνει και έσοδα απαλλασσόμενα της φορολογίας επ' ονόματι των φυσικών προσώπων ή αυτοτελώς φορολογηθέντα με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης (π.χ. μερίσματα, τόκοι κλπ), τα οποία εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου φορολογουμένου εάν θα περιληφθούν στην υποβαλλόμενη υπ' αυτού δήλωση φορολογίας εισοδήματος του αντίστοιχου έτους.
    Ωστόσο, ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς και επί των άνω εσόδων συνιστά παραβίαση της θεσπισθείσας δια της παρ.2 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά την οποία « οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».
    Και τούτο διότι ο συνυπολογισμός των εν λόγω εσόδων άγει σε προφανή άνιση μεταχείριση τον φορολογούμενο που περιέλαβε αυτά στη δήλωση του και αυτόν που εξίσου νομίμως (δεδομένου ότι δε θεσπίζεται σχετική υποχρέωση δηλώσεως αυτών) δεν τα δήλωσε καθόλου.
    Γ2. Ετέρα παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας αποτελεί ασφαλώς και η υπό της άνω διατάξεως επιβολή της εισφοράς μόνο σε φυσικά πρόσωπα, ενώ τα νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά τεκμήριο έχουν ασυγκρίτως μεγαλύτερα φοροδοτική ικανότητα, δεν υπάγονται στην άνω εισφορά, εξαιρούμενα οιασδήποτε συμμετοχής στο εκτάκτως επιβαλλόμενο φορολογικό βάρος.

    Δ. Η δια της περ. 5 παρ.5 αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση του αρ. 20 παρ. 1 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας.

    Στην εν λόγω περ. 5 παρ. 5 του άνω αρ. 29 Ν. 3986/2011 προβλέπεται ρητώς ότι η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που βεβαιώνεται κατά τις διατάξεις της παρ. 5 αυτού.
    Εντούτοις, η εν λόγω πρόβλεψη αντίκειται ευθέως στην διάταξη της παρ. 1 αρ. 20 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας, η οποία καταλαμβάνει και την προσωρινή προστασία, καθιερούμενη από την διάταξη του αρ. 2 Ν.820/1978, η οποία, ως γενική διάταξη περί αναστολής εισπράξεως αμφισβητούμενου με προσφυγή φόρου, έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις.
    Για τους παραπάνω λόγους η ως άνω διάταξη αρ. 29 Ν.3986/2011 περί επιβολής έκτακτης εισφοράς, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ως αντικείμενη στις προαναφερθείσες Συνταγματικές διατάξεις, δεδομένου ότι σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν νοείται ανατροπή της κατάστασης που διαμορφώθηκε κατ' εφαρμογή των νόμων αυτής, άγουσα κατ' ουσία σε κατάλυση αυτών.

    Κατόπιν τούτου, υπείκων στην αδήριτη ανάγκη αποφυγής δυσμενών συνεπειών, προβαίνω σήμερα στην καταβολή του ποσού των
    ευρώ ……. ..αφορώντος (την πρώτη εκ των προβλεπομένων του άνω αρ. 29
    Ν.3986/2011 ……………. Δόσεων) ή (το σύνολο) της επιβληθείσας σε βάρος μου εισφοράς συνολικού ποσού ……………. με την ρητή επιφύλαξη της αναζητήσεως του ποσού τούτου ως και των λοιπών καταβληθησομένων δόσεων της άνω εισφοράς δια παντός νομίμου μέσου ή διαδικασίας και δυνάμει αποφάσεως οιασδήποτε διοικητικής Αρχής ή Δικαστηρίου.










    Με την προσήκουσα τιμή

    Ο καταβάλλων με επιφύλαξη



    φορολογούμενος
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Εάν μείνετε ανάπηροι, τρελαθείτε ή γενικότερα χρειάζεστε περίθαλψη κλειστού τύπου (σε κάποιο Ίδρυμα, Ξενώνα, Οικοτροφείο ή Μονάδα για ΑΜΕΑ ή γέρους), το κράτος θα σας πάρει αυτόματα την μισή σύνταξη!!! Από 40% (σε ποσά των 360 Ευρώ!) έως 80% σε μεγαλύτερα ποσά. Μήπως να σκύψουνε κιόλας να τους γαμήσουνε, επειδή αρρώστησαν ή επειδή γέρασαν;;;

    ygeianet - Δικτυακή Πύλη για την ΥΓΕΙΑ
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    Ευχαριστώωω  
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor

     




    Ελευθεροτυπία, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

    ΙΔΟΥ Η ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΚΑΛΛΟΝΗΣ

    Κανείς δεν είναι άσφαλτος...

    Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

    Οχι, δεν ανακαλύφθηκε σπόρος που φυτρώνει... κολόνες της ΔΕΗ, και μάλιστα στην άσφαλτο. Απλά, στον καινούργιο δρόμο της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Καλλονής, λίγο μετά τη διασταύρωση προς την Αγία Παρασκευή, υπάρχει εδώ και λίγες μέρες η ζωντανή απόδειξη του ότι η Ελλάδα είναι η χώρα όπου ευδοκιμεί η φαιδρά πορτοκαλέα, ενίοτε και η φαιδρή κολόνα της ΔΕΗ!
    Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ρεπορτάζ έδειξε πως, εκτός από την εικονιζόμενη, σύντομα η Λέσβος θα αποκτήσει άλλες τρεις τέτοιες κολόνες φυόμενες επί της εθνικής οδού, αυτή τη φορά στην περιοχή Λάμπου Μύλοι.

    Στη νέα εθνική οδό λοιπόν Μυτιλήνης - Καλλονής, η πρώτη ασφαλτόστρωση στο νέο τμήμα της και λίγο πριν παραδοθεί το έργο στην κυκλοφορία έγινε, αν και στη μέση του δρόμου υπάρχει μια κολόνα της ΔΕΗ. Η ανάδοχος εταιρεία ζήτησε από τη Δ1 Διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, να μετατοπιστεί η κολόνα προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες. Μαζί με αυτήν και άλλες τρεις κολόνες στην περιοχή Λάμπου Μύλοι. Οι οποίες πρέπει αμέσως να μετακινηθούν για να ξεκινήσει και εκεί το έργο του νέου οδικού τμήματος.

    Ομως το υπουργείο Υποδομών καθυστέρησε να εγκρίνει την πίστωση για την πληρωμή της ΔΕΗ, οπότε η τελευταία δεν μετατόπισε την κολόνα, φοβούμενη μήπως το αρμόδιο υπουργείο τελικά δεν πληρώσει τη δαπάνη, που ας σημειωθεί ότι εγκρίθηκε σε επίπεδο γενικού γραμματέα Υποδομών, αλλά δεν εκταμιεύτηκε.

    Δεδομένου του παραπάνω τραγέλαφου, η εργοληπτική εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη στρώση ασφάλτου και κατά πάσα πιθανότητα σήμερα να ξεκινήσει και η δεύτερη και τελική ασφαλτόστρωση του δρόμου. Του μοναδικού δρόμου στην Ευρώπη που θα έχει κολόνα φωτισμού στη μέση του όταν δοθεί στην κυκλοφορία. Αν φυσικά στο μεταξύ δεν έχει δεήσει η ΔΕΗ να μεταφέρει την κολόνα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ότι θα πληρώσουν το κόστος μεταφοράς. Προσωρινά, η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παράπλευρου βοηθητικού δρόμου που έχει κατασκευαστεί.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙA 05/10/2011

    ΟΙ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΛΑΟΥΡΑ ΜΟΝΤΕΡΟ, ΠΡ. ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

    «Αυτά τα μέτρα θα σας σκοτώσουν»

    *ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην Αννα Στεργίου

    «Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει και να επανεξετάσει το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δεν μπορείτε να λάβετε περισσότερα δάνεια μόνο για να πληρώσετε το χρέος σας. Πρέπει να υπάρξουν καλύτερες προϋποθέσεις για την πληρωμή του εξωτερικού χρέους σας και οι γαλλογερμανικές τράπεζες να σας βοηθήσουν.

    Δεν γίνεται οι Ελληνες να υποφέρουν από ανεργία, χαμηλούς μισθούς, κακές συντάξεις, φτώχεια και την ίδια στιγμή να καλούνται να πληρώνουν περισσότερους φόρους, λέει η Αργεντινή γερουσιαστής Λάουρα Μοντέρο
    Εχουν μερίδιο ευθύνης γιατί σας έδωσαν χρήματα για ν' αγοράσετε προϊόντα από τις δικές τους χώρες», λέει σε συνέντευξη στην «Ε» η πρώην υπουργός Οικονομικών, η γερουσιαστής της Αργεντινής Λάουρα Μοντέρο, που ακόμη και σήμερα ο κόσμος στη χώρα της την αποκαλεί με το μικρό της όνομα.

    Τη συναντήσαμε στο περιθώριο του 31ου συνεδρίου για τη γεωργική ασφάλιση, που γίνεται στη Βουλιαγμένη και συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Ενωση Ασφαλιστών για τα Γεωργικά Προϊόντα και τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Αποζημιώσεων (ΕΛΓΑ).

    Ελλάδα και Αργεντινή βαδίζουν σε παράλληλους δρόμους...

    «Ελλάδα και Αργεντινή είμαστε σε δρόμους παράλληλους... Εχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά ως λαοί, τον ίδιο ψυχισμό. Οταν συνέβη η κρίση το 2001, είχαμε κατάτι μικρότερο έλλειμμα από το δικό σας. Ηταν στο 150% του ΑΕΠ αλλά σήμερα έχει κατεβεί στο 40%. Ο κόσμος στην Αργεντινή πέρασε πολύ δύσκολα, βγήκε στους δρόμους. Από το 2001 που ξέσπασε η κρίση ώς το 2010, υπήρξε μεγάλη αναταραχή. Αλλάξαμε 5 φορές πρόεδρο στη χώρα μας. Σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με τότε. Το ποσοστό των ανθρώπων που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε στο 54%».

    Πώς είναι τα πράγματα σήμερα;

    «Οι δείκτες της οικονομίας μας έχουν βελτιωθεί. Το 2001 είχαμε ανεργία στο 25%, σήμερα έχει κατεβεί στο 8-9%. Από 54% που ήταν το ποσοστό ανθρώπων κάτω από το όριο της φτώχειας, κατέβηκε στο 20%. Βέβαια, αναγκαστήκαμε να κάνουμε και να ξανακάνουμε υποτίμηση στο νόμισμά μας. Το 2001-2 αντιστοιχούσε 1 δολάριο σε 1 πέσος, η αναλογία άλλαξε σε 1 δολάριο προς 3 πέσος και σήμερα έχει βελτιωθεί η αναλογία υπέρ του πέσος. Στην Αργεντινή επιτέλους έχουμε διαπραγματευτεί νέους οικονομικούς όρους. Ομως εσείς δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα λόγω του ευρώ».

    Τι συνέβη στην Αργεντινή με το θέμα της διαφθοράς; Πολλοί Ελληνες είναι εξοργισμένοι με την πολιτική ηγεσία του τόπου, διότι η διαφθορά δεν τιμωρείται...

    «Αυτό το θέμα δεν το έχουμε λύσει ούτε εμείς ακόμη και σήμερα. Υπάρχει μεγάλη διαφθορά και στην Αργεντινή».

    Οι Ελληνες είναι εξοργισμένοι και με την Ευρώπη...

    «Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει το πρόβλημα. Αυτού του είδους τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα και θα σας "σκοτώσουν". Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε σ' αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις· ότι ο κόσμος υποφέρει, δεν μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια.

    Για την Ελλάδα το ευρώ είναι υψηλό σε σχέση με την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Υπάρχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο κατανάλωσης, γιατί η ευρωπαϊκή αγορά ευνοεί την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να αντέξει 167% του ΑΕΠ χρέος. Οι Ελληνες να υποφέρουν από την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, τις κακές συντάξεις, τη φτώχεια και την ίδια στιγμή ν' αυξάνεται η φορολογία».

    Πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την κρίση;

    «Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στον εαυτό της και να κοιτάξει πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της. Πρέπει ν' αποκτήσει ανταγωνιστική οικονομία. Είσαστε μια χώρα που έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές. Εχει γεωργία, έχει μεταλλεύματα, μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πόρους της για την παραγωγή ενέργειας. Ζείτε σε μια περιοχή με στρατηγική θέση· εκμεταλλευτείτε τις υλικοτεχνικές σας υποδομές. Εμείς, όταν συνέβη αυτό στην Αργεντινή, θελήσαμε να εκμεταλλευθούμε τα πλεονεκτήματά μας. Είχαμε γεωργία αλλά σήμερα είμαστε ο υπ' αριθμόν 1 παραγωγός σόγιας στον κόσμο. Βελτιώσαμε τις παραγωγές μας στο κρέας, προωθήσαμε την αγροτοβιομηχανία μας. Αυξήσαμε τις εξαγωγές μας στη γεωργία στο 50%, κοιτάξαμε τη βιομηχανία μας. Δεν τα λύσαμε όλα, αλλά σήμερα είμαστε σαφώς καλύτερα».
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 07/10/2011

    Φορολογικό αλαλούμ για τη... μπουγάτσα
    Με τυρί θα έχει ΦΠΑ 23%, γλυκιά 13% !!!!!

    Αν αγοράσετε γλυκό από ζαχαροπλαστείο και το... δαγκώσετε μέσα στο κατάστημα, ενδέχεται εν αγνοία σας να καταστήσετε τον καταστηματάρχη υπόλογο για φορολογική παράβαση. Σύμφωνα με τις νέες διευκρινήσεις του υπουργείου Οικονομικών, τα γλυκά και τα παγωτά που καταναλώνονται εκτός καταστήματος (ακόμα και εάν τα πήρε κάποιος στο χέρι) φορολογούνται με ΦΠΑ 13%, εάν όμως καταναλωθούν εντός του καταστήματος πρέπει να μπει ΦΠΑ 23%! Είναι μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα από τα κωμικοτραγικά που περιγράφονται στη νέα «διευκρινιστική» κατά τα άλλα εγκύκλιο για τους συντελεστές ΦΠΑ της εστίασης.

    Xαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της γλυκιάς και της αλμυρής μπουγάτσας οι οποίες θα φορολογούνται με διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ. Οι τυρόπιτες, κασερόπιτες, μπουγάτσες και όλα τα σφολιατοειδή γενικότερα, θα έχουν ΦΠΑ 23%. Σε περίπτωση όμως που τα προϊόντα περιέχουν γλυκαντικές ύλες, υποστηρίζει η εγκύκλιος, όπως για παράδειγμα η μπουγάτσα με κρέμα, αυτά θεωρούνται γλυκά και υπάγονται στο 13%. Όταν βέβαια δεν καταναλώνονται στο κατάστημα και τα παίρνετε για το σπίτι.

    Φορο - ελεγκτής και στην... τοστιέρα

    Το τυποποιημένο σάντουιτς που αγοράζετε από το μαγαζί υπάγεται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13%. Εάν κάνετε το λάθος και ζητήσετε να σας το ζεστάνουν στο μαγαζί, ή το καταναλώσετε μπροστά στον ιδιοκτήτη, τον επιβαρύνετε με άλλο 10% καθώς σε αυτήν την περίπτωση ο συντελεστής ΦΠΑ που σύμφωνα με το υπουργείο, πρέπει να εφαρμοστεί είναι το 23%.

    Εύλογα γεννιέται το ερώτημα πως ο φορολογικός έλεγχος θα υποδείξει ποιο σαντουιτς ζεστάθηκε και ποιο όχι.

    Εγω εχω άλλη μιά απορία;
    η ...Κρητική μπουγάτσα που έχει και τυρί και ζάχαρη με τι ΦΠΑ θα φορολογείται γαμώ τον νομοθέτη μου γαμώ;

    ααα ρε Ιορδάνη, τι σου 'μελλε να πάθεις....