Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    ...Αυτό δεν μας προέτρεπε ο τοποτηρητής της Τρόϊκας πριν αναρριχηθεί στην εξουσία;




    Αμ έπος , αμ έργο λοιπόν!

    Ας ξεκινήσουμε απο το χαράτσι στα ακίνητα, που εκβιαστικά θέλει να το εισπράξει μέσω ΔΕΗ:

    Το ακόλουθο κείμενο ήρθε στα χέρια μας μέσω email. Θεωρούμε ότι είναι μια λογική λύση (μέσα στον παραλογισμό που επικρατεί) και προτείνουμε να τη δούμε σοβαρά.


    Μας το προώθησαν φίλοι που δουλεύουν σε τράπεζες και νομίζω ότι θα έχει νόημα εάν το κάνουμε μαζικά...


    'Εχουμε και λέμε λοιπόν:


     

    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).


    1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα,το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε +το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).


    2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.


    3. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας.


    ΠΡΟΣΟΧΗ:
    Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί το υπογραμμίζω αυτό? στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει η «βρώμα» με το χαράτσι.


    4. Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής:


    α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,
    β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.


    Απλό δεν είναι;


    Και ας τολμήσει-κοπιάσει μετά η ΔΕΗ, να κόψει το ρεύμα, ... θα τους κόψουμε, ... αυτά που εξέχουν. Γιατί άλλο νομιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα, και άλλο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από «κακοχυμένους κουραμπιέδες». Τίμια και πολιτισμένα πράγματα (και καμία σχέση με Τσίπρα, Παπαρήγα, «δεν πληρώνω», ΓΕΝΟΠ, κλπ.).


    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
    Και δυό λόγια, για τους πιο επιφυλακτικούς και «φοβισμένους»:


    i. Ο συνήθης τρόπος, για να διακοπεί η οικιακή ηλεκτρική παροχή, είναι η αφαίρεση μίας ασφάλειας ή το κατέβασμα ενός μικρο-αυτόματου διακόπτη στο μετρητή του ρεύματος (σιγά, μη χρησιμοποιήσει η ΔΕΗ καλαθοφόρο όχημα, για να κόψει την παροχή του ρεύματος από την κολώνα, σε μονοκατοικίες. Χρειάζεται πολύ ... θάρρος από τους υπαλλήλους της, που θα τολμήσουν κάτι τέτοιο). Στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων (για λόγους προστασίας, καλαισθησίας, κλπ.), ο εν λόγω μετρητής ευρίσκεται σε κάποιο ερμάριο (κουτί-ντουλάπι).


    ii. Ως γνωστόν, ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται ανά δίμηνο («έναντι» & «εκκαθαριστικός»). Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται μετά την καταγραφή της ένδειξης του μετρητή, από κάποιο συμβεβλημένο με τη ΔΕΗ εργολάβο, μία φορά το 4-μηνο (δηλαδή, τρεις φορές το χρόνο). Επιπλέον, σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, στο κάτω μέρος, υπάρχει σαφής αναγραφή της ημερομηνίας, που θα γίνει η εν λόγω μέτρηση, στη συνέχεια της οποίας εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός (συγκεκριμένα αναγράφεται: «επόμενη μέτρηση π.χ. στις 20.12.2011»). Ετσι, ο κάθε ένοικος, γνωρίζει πάντα την ακριβή ημερομηνία, που θα έρθει ο καταμετρητής (πιτσιρικάς συνήθως), για να καταγράψει τη μέτρηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης.


    iii. Σε πολλές μονοκατοικίες και ειδικότερα στις παλαιές, το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού, οπότε, κατά κανόνα, η πρόσβαση σε αυτό, είναι δυνατή, μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού (δηλαδή, θα πρέπει να έχει ξεκλείδωτη την εξώπορτα, κ.ο.κ.). Οπότε, σ' αυτή την περίπτωση, για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, θα πρέπει να εφοδιαστεί ... με εισαγγελικό ένταλμα, για να μπει στο σπίτι σας! Συνεχίζω. Σε πιο σύγχρονες όμως μονοκατοικίες, συχνά το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται στο πεζοδρόμιο, π.χ. δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, βάζετε ένα γερό λουκέτο, κι' έτσι διασφαλίζετε, ότι κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στο μετρητή, χωρίς τη συναίνεσή σας. Τέλος, στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα, όλοι οι μετρητές ευρίσκονται σε κοινό ερμάριο, το οποίο συνήθως ευρίσκεται σε εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο, για να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση ο καταμετρητής. Ισχύει το ίδιο, με την προηγούμενη περίπτωση: βάζετε ένα λουκέτο στο ερμάριο, κρατάει π.χ. το κλειδί ο διαχειριστής ή ο αντικαταστάτης του και οι μετρητές είναι προσβάσιμοι μόνο με τη συναίνεση των ενοίκων.


    Κι' επειδή, όπως ανέφερα στο (ii) παραπάνω, η ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή γίνεται ανά τετράμηνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μεριμνάτε, τη συγκεκριμένη ημέρα (σημειώστε τη στο ημερολόγιό σας), να είναι προσβάσιμος ο μετρητής, για να καταστεί δυνατή η καταμέτρηση. Αλλά ακόμα και αν ξεχάσετε ν' ανοίξετε την εξώπορτα ή να ξεκλειδώσετε το ερμάριο των μετρητών, με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει ο καταμετρητής να κάνει τη δουλειά του, ουδέν πρόβλημα. Διαβάζετε μόνος σας την ένδειξη στο μετρητή σας, τηλεφωνείτε στο 10500 (ΔΕΗ) και τους την λέτε.


    iv. Τέλος, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που αποφασίσει/καταφέρει η ΔΕΗ να σας κόψει το ρεύμα, ουδέν πρόβλημα. Φωνάζετε τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς, σας αντικαθιστά/σηκώνει την ασφάλεια, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και την επόμενη φορά, ... φροντίστε όμως, να είστε πιο προσεκτικοί, δηλαδή, εν τη απουσία σας, να μην έχει κανένας πρόσβαση στο μετρητή σας.





    ...το μήνυμα αυτό λέει: κύριοι, όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους, γι' αυτό, ΚΑΤΩ ΤΑ «ΞΕΡΑ» ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, η ατομική (μικρο)ιδιοκτησία δεν είναι... έγκλημα, ούτε θα μας την αρπάξετε, όπως αρπάζατε τόσα χρόνια τα λεφτά μας!
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. Brainstorm

    Brainstorm Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Και όταν μείνεις χωρίς ρεύμα θα συνεχιστεί η αντίσταση με κεριά.
     
  3. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Brainstorm,
    γιατί σαρκάζετε; Ξέρετε πόσοι τόνοι λιποαναρρόφησης πάνε χαμένοι (name and not village) ενώ θα μπορούσαν να παράγουν κεριά πρώτης ποιότητας; Μα καμιά οικολογική συνείδηση τέλος πάντων;
    Αφήστε που επιδεικνύετε πλημμελή γνώση της γλώσσας: δεν έχετε ακούσει αυτό που λένε "λαμπάδιασε ο τόπος";
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει κανείς το πραγματικό μέγεθος του τραμπουκισμού της κυβέρνησης.

    Σκέφτεστε να είχαν βάλει το χαράτσι της εφορίας στην ΕΥΔΑΠ;
    Όποιος δεν το πλήρωνε θα του έκοβαν την παροχή του νερού μέχρι να κορακιάσει. Γιατί; Για χρέη (χαράτσια) προς την εφορία.
    Θα τον άφηναν χωρίς νερό (όπως τώρα θα τον αφήσουν χωρίς ρεύμα). Ούτε στο Ζαΐρ δε γίνονται αυτά.

    Το συνειδητοποιεί κανείς ή μόνο για γιορτούλες για την επάνοδο της «δημοκρατίας» είμαστε;
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να καταδείξω το πόσο σιχαμένη μπορεί να γίνει η προπαγάνδα των δημοσιογραφίσκων παρουσιάζοντας με ειρωνεία και ονομάζοντας επιδόματα για κάθε «πάθηση και... γούστο» τα (περισσότερα) βοηθήματα που δίνονται σε κάθε άρρωστο, παραπληγικό άτομο ή ορφανό παιδί.
    Τα επιδόματα μπορείτε να τα δείτε σε υπερσύνδεσμο στο άρθρο.

    Δείτε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το αν είναι παράλογα αλλά και για το πόσο αισχρή μπορεί να γίνει η δημοσιογραφία.
    ΤΟ ΒΗΜΑ - Επιδόματα για κάθε πάθηση και... γούστο - κοινωνία


    Τα δε σχόλια αρκετών υποστηρικτών του «σοσιαλισμού» που κυβερνά κάτω από το άρθρο είναι τουλάχιστον εμετικά.

    Να ευχηθώ να πάθουν κάτι τέτοιο αυτοί και οι οικογένειές τους για να δουν πόσο απαραίτητα είναι αυτά τα επιδόματα στους ανθρώπους; Δεν το εύχομαι γιατί με τα λεφτά αυτά ούτε μια εβδομάδα δε θα έβγαζαν οι ίδιοι.
    Έχω την εντύπωση όμως πως το κράτος από αύριο θα βρει νέο στόχο. Τους αναξιοπαθούντες και τα βοηθήματα που έπαιρναν.
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    "Αισθάνθηκα πραγματικά πολύ ταπεινωμένος ως Ελληνας απ' τη συμπεριφορά του Σαρκοζί και της Μέρκελ απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό. Γιατί το μόνο που μας μένει είναι αυτή η πατρίδα. Ας με πουν και εθνικιστή και πατριδοκάπηλο. Αλλά αυτή είναι η χώρα μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε"

    Μίκης Θεοδωράκης
     
  7. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ξυπνηστε Ελληνες.Παψτε να ειστε δουλοπρεπεις και φοβισμενοι.Απο εμας κρεμονται.Απο την τσεπη μας. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ απο εμας εδω και τωρα. Αν δεν πληρωσει κανεις ΔΕΚΟ, φορους, δανεια, καρτες, αν δεν αγοραζει κανεις τιποτα παραπανω απο τα πληρως απαραιτητα για σιτιση και φαρμακα τι θα κανουν? Χαρατσι για την ακινητη περιουσια και παλι. Γιατι? Οι τραπεζες θα το πληρωσουν για ολα αυτα τα ακινητα που εχουν ως περιουσιακα στοιχεια απο κατασχεσεις ανθρωπων που δεν καταφεραν να ειναι συνεπεις γιατι εμειναν ανεργοι? ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ......
     
  8. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΜΑΤΑΙΩΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ

    Δυστυχως επτωχευσαμεν αγαπητη Αστροβροχη ως χωρα και τωρα θα υποστουμε τις συνεπειες.
    Οι τραπεζες επισης επτωχευσαν,παει παπαλα πως το λενε,σε λιγες εβδομαδες θ'ανακοινωθει η κρατικοποιηση τους, το αναποφευχτο αποτυπωνεται ηδη στο Χ.Α.Α
    οι μετοχες τους ειναι πιο φτηνες απο χαρτι υγειας κυριολεκτικα.
    Αν καποιος νομιζει οτι με δημοσιονομικα εισπρακτικα μετρα θα φερει καποιο αποτελεσμα ειναι βαθεια νυχτωμενος.
    Η ζωη οπως την ξεραμε ανηκει στο παρελθον και εχουμε 2 επιλογες η'' να σκυψουμε το κεφαλι και να ζουμε με ψιχουλα επι δεκαετιες
    δλδ επι της ουσιας με 1/4 των χρηματων που ζουσαμε εως τωρα, η'' γυρναμε στη δραχμη και ξεκιναμε απο το μηδεν.
    Αν επιστρεψουμε στη δραχμη για 1-2 χρονια θα πεσει πεινα κυριολεκτικα και δεν ξερω αν ο κοσμος ειναι ετοιμος για ενα τετοιο ενδεχομενο
    αν μπορει ν'αντεξει ενα τετοιο σοκ.


    Βλεπεις ο οικονομικος πολεμος ειναι ο χειροτερος πολεμος γιατι δεν καταστρεφονται υποδομες για να υπαρξει ξανα αναπτυξη οπως γινοταν εως τωρα αλλα καταστρεφεται μονο το κεφαλαιο.
    Η παγκοσμια οικονομικη αναπτυξη των 600 τρις οπως παρουσιαστηκε την προηγουμενη δεκαετια και προεξοφληθηκε ετσι απο τις αγορες
    αποδειχθηκε μια μεγαλοπρεπεστατη φουσκα αφου το παγκοσμιο ακαθαριστο εισοδημα δεν υπερβαινει τα 59τρις.
    Αυτο πληρωνουμε τωρα, οι μεγαλοκαρχαριες ζητουν τα κεφαλαια τους πισω αλλα δεν φτανουν για ολους.
    Η Μερκελ αρνειτε πεισματικα αυτο που τις υποδεικνυουν οι Αμερικανοι,αυτο που κανουν και οι ιδιοι μετα τον β' παγκοσμιο πολεμο
    να κοψει δλδ ζεστο χρημα και να σωσει για 3-4χρονια την ευρωζωνη.
    Οι ειδικοι εχουν υπολογισει οτι 3τρις ευρω θα ηταν αρκετα για επανεκινηση της Ευρωπης αυξανοντας ομως 2-3 μοναδες τον πληθωρισμο.
    Φαινεται ομως οτι αυτη η οικονομικη πολιτικη ειναι ταμπου για τους Γερμανους και δυστυχως η Γερμανια εχει δεσει στο αρμα της και την υπολοιπη Ευρωπη
    οδηγωντας την νομισματικη ενωση στη διαλυση αργα η'' γρηγορα.
    Η τελειωμενη διαλυμενη ευρωπη, ή μια ΑΛΛΗ ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΡΧΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, ειναι στα σκαρια.



    Σε ολο αυτο λοιπον το διεθνες περιβαλλον φαντασου το μελλον μας σαν χωρα αφου το πανακριβο ευρω
    μας καθιστα ουσιαστικα ανικανους λογω υψηλου κοστους για οποιαδηποτε παραγωγη και εξαγωγη προιοντων.
    Το μελλον της χωρας μακροπροθεσμα το βλεπω καλυτερο αν εχουμε το δικο μας νομισμα και σε προσωπικο επιπεδο κατι τετοιο θα ηταν σκετο χρυσαφι.
    Ομως,παρα πολλοι ανθρωποι στη χωρα μας θα υποφερουν και θα καταστραφουν κυριολεκτικα οποτε ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ τετοιο ενδεχομενο.
    Οι μισθοι(οσοι θα εχουν δουλεια) θα ειναι επιπεδου Βουλγαριας και θα επαρκουν ισα ισα για τροφη και πρωτες αναγκες
    οι δε συνταξεις θα ειναι ενα ωραιο ανεκδοτο στη πρωτη τουλαχιστον πενταετια.
    Σκληρη η πραγματικοτητα δυστυχως ετσι οπως αποτυπωνεται στη μπακαλιστικη αναλυση μου,ειναι ομως αληθεια επι της ουσιας.
    Φοβαμαι οτι κανεις πολιτικος δεν θα τολμησει να πει ολη την αληθεια στον λαο για 2 λογους.
    Πρωτα φοβουνται μην συντριβουν πολιτικα και σβησουν απο το χαρτη και δευτερον λεγοντας την αληθεια φοβουνται τα χειροτερα
    κοινωνικες συγκρουσεις δλδ αφου ο απελπισμενος γινεται επικινδυνος.
    Η απροσδιοριστη ελπιδα ανακαμψης μαλλον θα ειναι επι χρονια το τυρακι σε ολα τα δεινα.
     
  9. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    το 'χω ξαναπεί... ειμσστε η μόνη χωρα στον κόσμο... που ένα φόρο τον ονόμασε φόρο αλληλεγγύγης... και αναρωτιέμαι αλληλεγγύη σε ποιούς????
    σε αυτούς που μας οδήγησαν εδω...??? σε αυτούς που έκλεψαν..????????

    Τα συμπεράσματα δικά σος...
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Ενδιαφέρουσες σκέψεις, αλλά σε ό,τι αφορά το παραπάνω κομμάτι πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής:

    Α) Το ΑΕΠ της ευρωζώνης είναι 9,2 τρις ευρώ για το 2010, συνεπώς άλλα 3 τρις στην αγορά αμφιβάλλω αν θα ανεβάσουν τον πληθωρισμό μόνο κατά 2 με 3 ποσοστιαίες μονάδες (ήδη βρίσκεται στο 2,7%) (en.wikipedia.org/wiki/Eurozone).
    Β) (Ίσως το σημαντικότερο). Η αξιοπιστία του νομίσματος (ευρώ) θα πληγεί ιδιαίτερα αν αποφασιστεί η κοπή νέων νομισμάτων (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αγορές την επόμενη ημέρα).


    Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι αν μας ενδιαφέρει το μέλλον μας στο ευρώ όταν το ίδιο το νόμισμα δεν έχει μέλλον (όσο σκληρή και αυταρχική και να γίνει η οικονομική διακυβέρνηση). Ακόμη και το EFSF στην πρώτη του προσπάθεια ανεύρεσης χρημάτων συνάντησε προβλήματα (Italian bonds suffer Berlusconi's act of omission | Ticker | IFRe).
    Κι ας μη μιλήσουμε για τον οικονομικό αρμαγεδδώνα που έρχεται σε Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο και ίσως Γαλλία.

    Από την άλλη, ίσως η παραμονή σε ένα σύστημα το οποίο θα καταρρεύσει λογικά σύντομα και συνολικά για τις χώρες της ευρωζώνης, μας ευνοήσει υπό την έννοια πως τα χρέη δε θα διαγραφούν με τόσο επώδυνο τρόπο αλλά και οι αγορές δε θα απομονώσουν τόσο σκληρά τις χώρες που θα φύγουν από το ευρώ. Ίσως κάτι τέτοιο βλέπω να έχουν κατά νου κάποιοι πολιτικοί γι’ αυτό προσπαθούν να μείνουν με νύχια και με δόντια μέσα σ' αυτό το σύστημα.
     
  11. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Moυ αρεσουν οι εποχες που ερχονται........γιατι θαναι εποχες αναμετρησης ταξης απεναντι σε ταξη.....!!!!! 
     
  12. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Οι αγορες παντα δεχονται θετικα οτιδηποτε δινει τουλαχιστον μεσοπροθεσμη λυση στο προβλημα και ενα τετοιο σεναριο ειναι και εισηγηση των οικων αξιολογησης.
    Προτιμουν την επιθετικη οικονομικη πολιτικη τυπου Αμερικης που παρεχει ρευστοτητα και ας αυξανεται ο πληθωρισμος.
    Αυτο ξερουν αυτο εμπιστευονται.

    Yπαρχει και plan b απο τους οικονομικους γκουρου(τρομαρα τους)
    Tην δημιουργία δυο νεων ζωνων μεσα στην Ευρωζωνη εχει προτείνει ως λυση για την εξοδο απο την κριση χρεους,
    ο επικεφαλης οικονομολογος της Morgan Stanley και καθηγητής Οικονομίας στο LSE, Charles Goodhart απο το 2010.
    Ο φτωχος νοτος θα εχει το δικο του νομισμα και το ονομα αυτου MEDI

    Για να δουμε τωρα στα δυσκολα πως θ΄αντιδρασει η Ευρωπαικη Ενωση.
    Πιστευεις οτι η Ιταλια, χωρα του G7, με βαρια βιομηχανια, εξαιρετικη φυση και ανεπτυγμενο τουρισμο, θα παραδωσει τα κλειδια στην Ανατολικογερμανιδα και τον Ρομπα. . . ?



    Αγαπητε Elysium δεν νομιζω οι πολιτικοι μας να εχουν κατι στο νου τους, απλα συρονται απο τις γκαφες τους και τις διεθνεις εξελιξεις,εχουν χασει τη μπαλα πολυ καιρο πριν.
    Αν συμβει το απευκτεο στην Ευρωπαικη Ενωση και διαλυθει θα εχουν ενα καλο αλλοθι για να συνεχισουν να υπαρχουν.
    Μακαρι να βγω χιλιες φορες ψευτης και να υπαρχει καποια στρατηγικη σε ολο αυτο.
    Αυτοι συσκεπτονται ημερες ολοκληρες και ειναι ανικανοι να φτιαξουν μια κυβερνηση τραβεστι.....
     
Thread Status:
Not open for further replies.