Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι αρετές του slave

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 6 Δεκεμβρίου 2009.

?

Η σημαντικότερη αρετή ενός slave είναι...

  1. η αξιοπιστία.

    30,0%
  2. η ευφυία.

    15,0%
  3. η συγκρότηση.

    12,5%
  4. η ισχυρή θέληση.

    27,5%
  5. η ενσυναίσθηση.

    7,5%
  6. Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ.

    7,5%
  1. Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Eπέλεξα την αξιοπιστία. Αν και θεωρώ ως σημαντικότερη αρετή την ίδια την ανάγκη της slave για προσφορά. Όλα τα υπόλοιπα νομίζω πως συγκροτούνται και αναπλάθονται εντός της μέσα από την σχέση και τα ζητούμενα του Κ της.
    Επέλεξα λοιπόν την αξιοπιστία γιατί όταν μπορεί να είναι αξιόπιστη απέναντι στον Κ της τότε έχει καταφέρει Εκείνος να πάρει την υποταγή της. Δεν κρύβει τίποτα πια. Δύσκολο...
     
  2. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Πως συμπέρανες ότι θα ρωτήσουμε μία σκλάβα/ο? Σε καμία περίπτωση.

    Η ισχυρή θέληση είναι ο πηγαίος παράγοντας που θα τον ωθήσει να περάσει από την vanilla, μετριότητα, σε μία περαιτέρω αναζήτηση και εξερεύνηση και εν τέλη σε μια D/s σχέση. Επιπρόσθετα είναι η ώθηση που θα τον ωθεί προς την βελτίωση και την συνέχεια του έργου που του έχουν αναθέσει.(Κανένας άνθρωπος νομίζω δεν θα γινόταν από επιλογή και συνειδητά σκλάβα/ος αν δεν τον ωθούσε κάτι όπως η θέληση, το αξιακό σύστημά του κτλ κτλ.)

    Η αναφορά σου στα παιδάκια που πάνε να μάθουν την αλφαβήτα νομίζω είναι ατυχείς καθότι δεν συζητάμε για καταναγκαστικά έργα ή μάθηση αλλά για ¨εξωσχολική¨μάθηση κατόπιν συνειδητής επιλογής που απευθύνετε σε νοήμονα όντα που δεν αρκούνται στην μετριότητα.
     
    Last edited: 16 Νοεμβρίου 2011
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Καμιά φορά χρειάζεται πολύ ισχυρή θέληση για να είναι κάποια σκλάβα όπως πραγματικά το θέλει.
    Υπάρχουν πολλοί πειρασμοί, πολλοί φόβοι, η αντίδραση, η αντίσταση, οι συνήθειες, για να μπουν στην άκρη όλα αυτά μερικές φορές χρειάζεται ισχυρή θέληση από πλευράς της σκλάβας, δεν μπορεί να τα κάνει ο Αφέντης της γι αυτήν και δεν αρκεί πάντα το κίνητρο δηλαδή η υποταγή, να ευχαριστήσει / υπηρετήσει τον Αφέντη της, η αγάπη, το πάθος και άλλα.

    Τα παιδάκια που μαθαίνουν την αλφαβήτα έχουν φυσική ροπή και αγάπη στη μάθηση. Όπως, μόλις τα βάζουν στα θρανία και αρχίζουν να μαθαίνουν δομημένα, κάνουν λίγα βήματα πίσω, χαζεύουν λιγάκι, γίνονται λιγότερο έξυπνα απ ό,τι ήταν. Είναι από το σοκ του καταναγκασμού. Αν σ εμάς φαίνεται ασήμαντος θυμήσου πώς είναι να μπορεί το παιδάκι να τρέχει πάνω κάτω όλη μέρα και να κάνει ό,τι θέλει και ξαφνικά να πρέπει να κάθεται σε θρανίο, να μη μιλάει, να μην κουνιέται, να μην παίζει, να μη γελάει, να μην τραβάει την κοτσίδα κανενός αλλά να ακούει τη δασκάλα; Δεν θέλει θέληση όλο αυτό - μέχρι την ώρα της ωριμότητας;
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Συντροφοι συνομιλητές.
    Επειδή εγώ θεωρώ πως δεν έχω ισχυρή θέληση, γι αυτό θέλησα να το ορίσουμε κάπως.

    Αν είχα ισχυρή θέληση θα μπορούσα να κόψω το τσιγάρο ας πούμε.
    Θα μπορούσα να είχα ξεφορτωθεί τα τόσα κιλά όχι σε τόσα χρόνια και με τόσα βάσανα, αλλά μόνο και μόνο επειδή έχω ισχυρή θέληση.
    Και πάει λέγοντας.

    Για το αν είμαι σκλάβα και πόσο καλή σκλάβα είμαι, εγώ δεν μπορώ να πω για προφανείς λόγους.
    Αλλά δεν θεωρώ με κανένα τρόπο πως επειδή δεν έχω "τεράστια θέληση"
    Καμία κατηφόρα δεν απολαμβάνω και τίποτα δεν παραμένει ίδιο ακόμα κι αν βάση του Noardos δεν μπορώ να λογίζομαι χωρίς την «ισχυρή», «τρομερή» θέληση ούτε καν μέτρια slave.  
    Έτσι μπας και σώσω το σκλαβιλίκι μου, αναρωτήθηκα μήπως τελικά το ορίζω κάπως διαφορετικά?  

    Όσον αφορά την αλφαβήτα αστειευόμουν κατά κάποιο τρόπο αλλά μπορώ να το σχολιάσω και σε σοβαρότερο τόνο.
    Δεν έγινα αυτή που έγινα (και ο Κύριος μου επιμένει πως αυτό που έγινα είναι σκλάβα -είναι μάλλον προκατειλημμένος  ) επειδή είχα ισχυρή θέληση, αλλά επειδή με έσπρωχναν αρχικά οι ανάγκες μου και η επιθυμία για κάλυψη αυτών.
    Ανάγκες που δεν ήταν ακόμα καν συνειδητές.
    Όπως υπήρχε και ένστικτο επιβίωσης, γι αυτό και δεν επέτρεψα στις ανάγκες μου να με οδηγήσουν στον πρώτο τυχόντα που έτυχε την βδομάδα εκείνη να δηλώνει μαστερ.

    Διάβασα κάποια στιγμή κάπου στο νετ (έψαξα να το βρω ξανά μα δεν το βρήκα) και το φύλαξα πως πολύ συχνά ταυτίζουμε την επιθυμία –και τις ανάγκες και ένστικτα προσθέτω εγώ- με τη θέληση.

    Έγραφε λοιπόν πως "Δεν πρέπει να ταυτιστεί η θέληση με την επιθυμία, πράγμα που συχνά συμβαίνει, γιατί στον κόσμο των επιθυμιών, στο συναισθηματικό κόσμο δηλαδή, το χαρακτηριστικό είναι η μεταβλητότητα, η αστάθεια, η σύγκρουση μεταξύ παράλληλων αλλά αντίθετων επιθυμιών.

    Η θέληση αντίθετα χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα και καθαρότητα σκοπού, από διάρκεια, από έλεγχο, από υπέρβαση της σύγκρουσης αντίθετων επιθυμιών, από συνείδηση.» (γι αυτό αναφέρθηκα στο τσιγάρο στην αρχή).

    Αναμφίβολα δεν θέλω να πω μ αυτό πως δέν έχω καθόλου θέληση.
    Απλά έχω τόση θέληση, ώστε νιώθω την ανάγκη να συμπληρώσω/αντικαταστήσω αυτή με την Ισχυρή -πάντοτε ισχυρότερη- θέληση Του.

    Με χαρά αναμένω τις ενστάσεις και ανατροπές σας!  
    Άρχισα να απολαμβάνω ιδιαίτερα τον διάλογο μας, σας ευχαριστώ!
     
  5. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    Re: Απάντηση: Οι αρετές του slave

    μήπως όλα τελικά είναι θέμα φυσικής ροπής... που έχουμε μέσα μας... Μήπως η ανακάλυψη και η καλλιέργεια αυτής της φυσικής ροπης (που για τον καθενα ειναι διαφορετικη) είναι το σημαντικότερο.... για κέθε εναν..??
     
  6. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Έχω αρχίσει να απολαμβάνω την συζήτηση μας παρότι οι απόψεις μας διίστανται(και χαίρομαι γι αυτό).

    Προσωπικά όταν κάνω μία συζήτηση προσπαθώ να αποστασιοποιηθώ πλήρως από αυτήν, και να την δω από μία τρίτη διαφορετική οπτική γωνία ούτως ώστε να μην κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια.(Κάτι που θα σε βοηθούσε και εσένα lara[E-p] όταν το πράξεις).
    Το τσιγάρο δεν το κόβεις καθότι κάπως μέσα σου είτε το απολαμβάνεις, είτε το δικαιολογείς, είτε το ωραιόποιεις.
    Είμαι καπνιστής, το θεωρώ μία πολύ ¨όμορφη¨ απόλαυση και δεν θα το κόψω αν δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό.
    Τα κιλά μπορείς να τα ξεφορτωθείς, (εκτός αν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος υγείας πχ θυροειδής). Δεν το κάνεις όμως για έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω λόγους:
    1)Είσαι βολεμένη με αυτά, (έχεις τον Κύριο σου, το ένα το άλλο και λες δε βαριέσαι)
    2)Τα δικαιολογείς, ωραιοποιείς μέσα σου, (αρέσω και όπως είμαι, δεν είναι ωραίες οι στέκες, γυναίκα χωρίς καμπύλες είναι σαν στρατιώτης δίχως όπλο και άλλα τέτοια).
    3)Δεν έχεις το ψυχικό σθένος και δεν νιώθεις έτοιμη να ξεκινήσεις μία τέτοια επίπονη προσπάθεια (φοβούμενη την αποτυχία, την πείνα κτλ)
    4)Για να κάνεις δίαιτα ή ακόμα καλύτερα διατροφή πέραν από θέληση χρειάζεται χρόνος (για να παρασκευάζεις το γεύμα σου), έλλειψη άγχους, και συγκέντρωση.
    5)Χρειάζεται επίσης η άρνηση στην ποσοτική απόλαυση και η στροφή στη καθαρά ποιοτική και υγιεινή. ( Ι love pitogira!! αλλά θα ψοφήσω εξαιτίας τους).
    Συνοψίζοντας πιστεύω πως ουσιαστικά δεν το θέλεις και τόσο.
    Αν σου θετόταν ένα deadline θα με υψηλό κόστος απώλειας, θα αδυνάτιζες στο πι και φι.
    Μιλώ από προσωπική εμπειρία, κάποτε ήμουν 128kg πλέον είμαι 94Kg σε διάστημα 8 μηνών.


    Παρακάτω επί τον αναγκών, επιθυμιών και θέλησης έχω να πω τα εξής:

    Οι επιθυμίες μπορεί να είναι παροδικές, σε κάποιες περιπτώσεις είναι και μόνιμες. Εμφανίζονται, εξαφανίζονται, αλλάζουν και επανέρχονται.

    Οι ανάγκες είναι μόνιμες. Κάθε πότε όμως τις αφουγκραζόμαστε?Πόσο της συνειδητοποιούμε? Και ποιος δεν έχει ανάγκη από μία όμορφη, ανθρώπινη σχέση με πραγματικά συναισθήματα που συνοδεύεται από ηδονή κι απόλαυση?Και αφού τα έχουμε ανάγκη για όλα αυτά,τα θέλουμε, τα ποθούμε, έχουμε τον τρόπο να διαλέξουμε τον τρόπο που θα μας οδηγήσει να τα βρούμε όλα αυτά? Έχουμε την κρίση που απαιτείτε για να διαλέξουμε αυτόν που μπορεί να μας τα προσφέρει?
    Νομίζω ελάχιστοι έχουμε ή τον βρίσκουμε στην πορεία της ζωής μας τον τρόπο και την κρίση που θα μας οδηγήσει στο να τα αποκτήσουμε αυτά.

    Η θέληση. Θωρώ είναι η κινητήριος δύναμη. Που μας βοηθά όπως είπε και η tender lilly στα πιθανά προβλήματα και δυσκολίες.Που μας παροτρύνει να ξεπεράσουμε τα τετριμμένα και τον εαυτό μας. Είναι η αιτία που μας κάνει να πηγαίνουμε παρά πέρα.
    Γιατί να καλύψεις της ανάγκες σου αν δεν το θέλεις? Γιατί να πραγματοποιήσεις της επιθυμίες σου αν δεν το θέλεις? Γιατί να γίνεις καλύτερη σκλάβα/ος? Έτσι για καπρίτσιο? Δεν νομίζω.
     
    Last edited: 17 Νοεμβρίου 2011
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Κι εγώ απολαμβάνω τη συζήτησή μας ακριβώς επειδή οι απόψεις μας διίστανται, μια και αν σε όλα και συνέχεια συμφωνούσαμε, δεν θα είχε λόγο μια συζήτηση, αλλά βέβαια κι επειδή γίνεται πραγματικός διάλογος με σεβασμό και χωρίς εμπάθειες.

    Αλλά μου φαίνεται θα κάνω εγώ μια μικρή ανατροπή σήμερα:
    Θα είμαι εντελώς ειλικρινής και θα πω, πως ειδικά σ αυτήν εδώ τη συζήτηση είμαι απόλυτα αποστασιοποιημένη μια και δεν είναι παρά μια φιλοσοφική συζήτηση, δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να αποδείξει τίποτα σε κανένα αναφορικά με το αρχικό ερώτημα μια και είναι καθαρά θέμα προσωπικό το ποια απ όλες τις αρετές που αναγράφονται στο αρχικό ερώτημα θεωρεί ο καθένας σημαντικότερη αλλά…
    Ο λόγος που διαφωνώ και φέρνω το δικό μου παράδειγμα είναι όχι γιατί κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια (αν το έκανα αυτό θα απέρριπτα κόσμο και κοσμάκη κι απόψεις αβέρτα που δεν συμφωνούν με το κομμάτι του βδσμ που αφορά εμένα, αντί να βλέπω και να αποδέχομαι και να καταλαβαίνω τις απόψεις άλλων που ενδιαφέρονται για κάτι 2ο ή 3ο ή 100ο) αλλά επειδή ταιριάζει ως παράδειγμα στο θέμα μας.
    Θα μπορούσα να μιλήσω γενικεύοντας γιατί έχω πολλά άλλα παραδείγματα άλλων σκλάβων που στερούνται ισχυρής θέλησης, αλλά αφού είχα από πρώτο χέρι εμπειρία, μίλησα γι αυτήν.
    Αρχικά από καρδιάς τα θερμά μου συγχαρητήρια για την απώλεια κιλών σου!

     ​

    Συμφωνώ πως μπορεί να είναι θέμα «δεν το θέλω πολύ» αν και αυτό μπορεί να αφορά μη συνειδητή κι εξου και μη επεξεργάσιμη στα πρώτα στάδια τροχοπέδη, μέχρι να γίνει τουλάχιστο επί μέρους συνειδητό.

    Στη συνέχεια θα επεκταθώ μια δεν έγινα κατανοητή και δεν δέχομαι να μου στερεί κανείς την τεράστια μου νίκη με την απώλεια 30 κιλών που ήδη έχω καταφέρει, άσχετα αν έχουν μείνει ακόμα κάτι ψιλά.


     ​

    Αλλά αυτή η νίκη μου ειλικρινά δεν αφορούσε την ισχυρή μου θέληση, δεν αφορούσε ούτε:
    (1) το βόλεμα μου λόγω Κυρίου, μια κι ο Κύριος μου με είχε σε δυσμένεια μέχρι να τα χάσω, στερώντας μου την ίδια την Κυριαρχία Του και κάθε επαφή,
    (2) καμία ανάλογη με αυτές που παραθέτεις δικαιολογία, μισούσα το σώμα μου όπως είχε γίνει και ποτέ των ποτών δεν θα δεχτώ πως η παχυσαρκία είναι κάτι που μου ταιριάζει, θεωρώντας το λίπος μια φυλακή για μια ψυχή σαν την δική μου.
    (4)έχοντας γίνει πλέον ειδήμονας πάνω στη διατροφή σου λέω πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να αλλάξεις διατροφή, αλλά τρόπος και επιθυμία κι αν υπάρχει ο τρόπος κι η επιθυμία τότε
    (5)δεν χρειάζεται απόλυτη αποχή από όλα όσα απολαμβάνεις, απλά το κάνεις με μέτρο για το υπόλοιπο της ζωής σου.

    Και αν η απόλυτη στέρηση επαφής και Κυριαρχίας δεν είναι για μια σκλάβα το υψηλότερο κόστος απώλειας, τότε τι είναι?
    Ο θάνατος ίσως? Δεν τον γλύτωνα ούτε αυτόν με το δρόμο που είχα πάρει!
    Έπαθα διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο και υποθυρεοειδισμό και έχω αρκετή ευφυΐα αλλά και γνώσεις, ώστε να συνειδητοποιώ πως εκεί με οδηγούσε το βάρος μου και πάλι δεν κατόρθωνα να τα χάσω με τη χρήση της θέλησης.

    Οπότε δεν είναι όλα τόσο μονοσήμαντα κι απλά και δεν μπορούν όλοι να λειτουργούν σαν εσένα.
    Οπότε φοβάμαι πως ήρθε η σειρά μου να σκεφτώ πως κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.  

    Σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα το https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/6079-πληθωρικές-subs-slaves-αλλα-και-μistress.html
    Ο DreamMaster έγραψε ένα καταπληκτικό ποστ (όχι πως τα άλλα του δεν είναι εξίσου καταπληκτικά), το οποίο ομολογώ προσωπικά έχω διαβάσει και ξαναδιαβάσει και ματαξαναδιαβάσει, γιατί με βοήθησε πολύ στο να κατανοήσω κάποια πράγματα.
    Γράφει λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα τα εξής:
    Κάποιος με ισχυρή θέληση είναι και κάποιος που εύκολα μπορεί να αυτοπειθαρχήσει ή κάνω λάθος?

    Αλλά ας προχωρήσω μια και άλλο είναι το θέμα μας εδώ και το θέμα καπνίσματος και βάρους ενδεικτικά το έβαλα.

    Προσωπικά πλέον σχεδόν συνέχεια τις αφουγκράζομαι (και να μην θέλω να τις αφουγκραστώ τώρα πια φωνάζουν δεν ψιθυρίζουν οπότε και τα αυτιά να θέλω να κλείσω πάλι θα τις ακούω  ).
    Και όσοι έχουν ασχοληθεί με την αυτογνωσία συνειδητά και ειλικρινά πιστεύω πως αργά ή γρήγορα καταφέρνουν να μπορούν να τις συνειδητοποιήσουν.

    Το κάνω επειδή ακριβώς το θέλω.

    Αλλά το θέλω για μένα ταυτίζεται με την επιθυμία.

    Δεν έχω πεισθεί πως ένα ισχυρό θέλω ισούται με μια ισχυρή θέληση για τους λόγους που ήδη αναφέρω στο προηγούμενο μου ποστ.
    Επιθυμία = μεταβλητή, ασταθής, συγκρουόμενη κάποιες φορές με άλλες επιθυμίες ενώ
    Θέληση = σταθερή, ξεκάθαρη όσον αφορά το σκοπό, υπερβαίνει των συγκρούσεων κι έχει διάρκεια και έλεγχο.

    Όσο για την κάλυψη αναγκών, σ αυτό μας σπρώχνουν πιστεύω οι ίδιες οι ανάγκες, τα ένστικτα, οι ενορμήσεις…
    Είναι όλα αυτά αυτό που ονομάζουμε Ισχυρή Θέληση?

    Τι είναι επιτέλους αυτή η Ισχυρή Θέληση?
    Μήπως την έχω και δεν το έχω πάρει χαμπάρι?

    Πείτε μου ναι σύντροφοι!!!

     ​
     
    Last edited: 17 Νοεμβρίου 2011
  8. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Απαραιτητη προϋποθεση κατ' εμε για μια ουσιαστικη σχεση M/s ειναι να αποτελειται απο ατομα με συγκροτημενες προσωπικοτητες.
    Για μια συγροτημενη προσωπικοτητα απαιτειται και ευφυϊα και ενσυναισθηση και ισχυρη θεληση και δεν μπορει οταν υφισταται παρα να ειναι και αξιοπιστη.
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Ναι συμφωνώ απολύτως, ότι αυτό το άτομο μπορεί να είναι μια αξιόπιστη, άξια και αξιόλογη σκλάβα.

    Δεν ξέρω αν μπαίνει θέμα γενικά "να την εμπιστευθεί", την σκλάβα, ο Κυρίαρχος που την έχει αναλάβει. Δεν είναι ίσοι. Η υπακοή της είναι δεδομένη, πλην ίσως ασήμαντων εξαιρέσεων που τιμωρούνται. Η ακεραιότητά της, αν δεν ήταν ήδη πλήρως εκεί, της έχει επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου. Τα βανιλλοκαμώματα και οι εξ αυτών αντιδράσεις έχουν εξοβελιστεί. Τι να μην εμπιστευτεί ο Κυρίαρχος.

    Με την έννοια "αξιοπιστία της σκλάβας" καταλαβαίνω πως σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα της υπακοής της είναι δεδομένη, όχι δηλαδή ότι η σκλάβα ήθελε να υπακούσει σε μια εντολή και δεν τα κατάφερε, αλλά ότι έφερε σε πέρας αυτό που της ανατέθηκε με τον αναμενόμενο τρόπο. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μια σκλάβα που μπορεί πάντοτε να αντέξει πολύ πόνο στα βυζιά, όχι όταν περιμένει να αδιαθετήσει να μην αντέχει πάνω από πεντακόσιες με το κροπ στις ρόγες. Ότι πρόκειται για μια σκλάβα που δεν πετάει τη σκούφια της να τη δανείσει ο Αφέντης της στον MasterManoli αλλά κατεβάζει μούτρα αν πρόκειται για τον MasterPanagioti. Για μια σκλάβα, κοντολογίς που πάντα, αυτό που της έχει οριστεί να κάνει, με τον ίδιο τρόπο θα το κάνει, ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών.

    Εγώ, αυτό το πράγμα, μόνο σε θέματα που δεν έμπλεκε ο συναισθηματικός παράγων μπορούσα να είμαι έτσι. Σε όλα τ άλλα δεν μπορούσα. Ο πόνος μπλέκει πολύ με τη συναισθηματική κατάσταση, για μένα τουλάχιστον. Και πολλά άλλα πράγματα αλλά είναι ευκόλως εννοούμενα. Οι υπηρεσίες και τα καθήκοντα όχι. Σε αυτά ήμουν αξιόπιστη. Στα άλλα όλα όμως; Ευτυχώς που έχω καλή, καλότατη αίσθηση του χρόνου, αυτό βοηθάει πολύ να μοιάζω με αξιόπιστη και ας μην είμαι  

    Και δεν έδινα ούτε μονό, παλιωμένο, τρύπιο σοσόνι για το κολάρο σε φυσική μορφή. Ώστε να έχω ένα κάποιο κίνητρο. Γιατί η αξιοπιστία αυτή δεν έχει τις ρίζες της σε κίνητρο. Είναι το ίδιο το άτομο. Αν το άτομο είναι άνθρωπος της έμπνευσης, της διαίσθησης, του ύψους και του βάθους, βραδυφλεγής, των συναισθημάτων και λοιπά, τότε όση λογική και να έχει πάνω του, δε νομίζω ότι θα είναι ποτέ αξιόπιστο.
    Ούτε κι εγώ έχω ισχυρή θέληση. Πλην δύο πραγμάτων, στη δουλειά μου και στο σκλαβιλίκι. Κοινώς, η ματαιοδοξία μου και το είδος του αισθησιασμού μου με σηκώνουν κάθε μέρα απ το κρεβάτι μου, αλλιώς εκεί θα έμενα.
    Το θέμα είναι τι κρατάει κάποια από το να φύγει τις στιγμές που η επιθυμία μέσα της έχει υποχωρήσει μέχρι εξαφάνισης και θεωρητικά, δεν θέλει διόλου να είσαι σκλάβα, ενώ απορεί που πήγε και έμπλεξε .

    Εμένα σε τέτοιες περιπτώσεις με έχει κρατήσει η διαίσθηση ότι δεν τα είδα ακόμα όλα, η υπομονή και διάφορα άλλα που οδηγούν στο ότι ήθελα πολύ το σκλαβιλίκι για να τα παρατήσω αν και είχα κάθε λόγο, όπως μου φαινόταν εκείνη τη στιγμή.
    Με έναυσμα αυτά, αναρωτιέμαι για μένα, μπορεί τελικά η συναισθηματική σκλάβα να είναι και αξιόπιστη;
    Αν ήταν θα το ήξερες  

    congrats για το τριαντάρι  
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Εγώ δεν μπορώ να πω πως είμαι αξιόπιστη ιδιαίτερα, ή συγκροτημένη κι όπως είπαμε ούτε ισχυρή θέληση έχω.
    Ευτυχώς που δεν είμαι εγώ που κρίνει σ αυτή τη σχέση!

    (Ναι δεν είπα πως δεν είμαι ευφυής και αυτή η ενσυναίσθηση μου μερικές φορές είναι τόσο υπερβολική που μοιάζει με κατάρα επειδή είναι τα δυο πράματα για τα οποία δεν αμφιβάλλω και ξέρω με σιγουριά πως τα έχω... Βοηθά το ότι μου τα Αναγνώρισε  )

    Έχω πάντως πείσμα κι επιμονή  
    Κι όπου με βγάλει!

    Ευχαριστώ πολύ για τα συγχαρητήρια (Στην πραγματικότητα υπέρβαλα λίγο, 28 είναι ακόμα  )
     
  11. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Προς την αγαπητή lara[E-p],
    κατόπιν αρκετής προσπάθειας (και κατανάλωση lagavulin) έφτασα στον εξής πιθανό ορισμό της ¨ισχυρής θέλησης¨: Ισχυρή θέληση είναι τα θεμέλια της ζωογόνου δύναμης του ανθρώπου που μπορεί να μετατρέψει την επιθυμία σε πραγματικότητα και το άφταστο σε κατακτήσιμο.
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Οι αρετές του slave

    Πιστεύεις πως πέρα από την Ισχυρή θέληση υπάρχει κάποια άλλη αρετή που μπορεί να μετατρέψει επιθυμία σε πραγματικότητα?