Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 19 Νοεμβρίου 2011.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αφορμή για το topic αυτό ήταν αυτά που γράφτηκαν στο τόπικ "Σας ευχαριστω για την προστασια." πριν κλειδωθεί. Ο Κωνσταντίνος πολύ σωστά τόνισε "Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά στα μάτια του νόμου όποιος όντας πνευματικά υγιής έχει κλείσει τα 18 είναι ενήλικας."

    (Έψαξα -αν και το παραδέχομαι όχι ιδιαίτερα φανατικά- το φόρουμ για να βρω παρόμοιο θέμα αλλά δεν βρήκα. Αν είχε γίνει πολύ παλιότερα μια τέτοια συζήτηση νομίζω πως αξίζει τον κόπο να ξαναγίνει.)

    Εκείνο το τόπικ κατά τη γνώμη μου πολύ σοφά κλειδώθηκε ωστόσο διαβάζοντας κάμποσες από τις απαντήσεις εκεί αισθάνθηκα διχασμένος. Από την μία ένιωσα αρχικά την ίδια αγανάκτηση που ένιωσε και η Uther και από την άλλη αυτή η ίδια η αγανάκτηση που ένιωσα μου φάνηκε υποκριτική.

    Το ότι η πέτρα του σκανδάλου είναι 19 χρονών δεν μου λέει τίποτα καθότι εδώ που τα λέμε στη σημερινή εποχή υπάρχουν 15χρονα που έχουν κάνει πράγματα που εγώ και πιθανώς και άλλοι 30φεύγα σαν εμένα δεν είχαμε κάνει ούτε μέχρι τα 30 μας.

    Και ερωτώ:
    1. Γιατί είναι απαραίτητο κάποιος να έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι προτού κατασταλάξει στη σχέση του με το BDSM; Εγώ για παράδειγμα αν και δεν είχα ιδέα από όρους είχα συνειδητοποιήσει από πολύ μικρός πως αυτά που με φτιάχνουν και αυτά που ζητάω και μ' αρέσουν ήταν τελείως διαφορετικά από αυτά που έβλεπα πως υπάρχουν στον περίγυρό μου. Όντως μικρός και απληροφόρητος και σε διαφορετικές φυσικά εποχές- φοβόμουν ότι ήμουν ανώμαλος και ψυχικά διαταραγμένος. Αν είχα τα εφόδια που μας δίνει η εποχή του Internet και της πληροφορίας θα είχα γλυτώσει κάμποσο φόβο και ανησυχία σχετικά με τη φύση μου!

    2. Από τη στιγμή που κάποιος μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον ΜΟΥ (έχει κοινώς το δικαίωμα της ψήφου) από που και ως που δεν μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον ΤΟΥ;

    Βέβαια έχω πλήρη συνειδητοποίηση ότι στο παρόν θέμα μπορώ να είμαι πιο φιλελεύθερος "γιατί τώρα μιλάμε για τις κόρες/αδερφές των άλλων". Ε, αυτό το πράγμα -που νιώθω εγώ ο ίδιος- το θεωρώ υποκρισία. Και με εξοργίζει στον ίδιο βαθμό που με εξοργίζει ένας 35χρονος να κάνει μια οποιαδήποτε είδους σχέση με μια 19χρονη.

    Εσείς τι λέτε;

    ΥΓ: Μη σφαχτούμε έτσι; Κουβέντα να γίνεται!
     
    Last edited: 19 Νοεμβρίου 2011
  2. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Χμ.... υπέροχο το θέμα σου!

    Ως προς το ερώτημα 1:
    Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να φάει κάνεις την ζωή με το κουτάλι για να κάνει μια σχέση bdsm. Δεν όπως δεν είναι απαραίτητο να έχεις μία X ηλικία που κατά ένα μέρος δεν σημαίνει και τίποτα πέραν των τυπικών.
    Απαραίτητα κατ εμέ είναι:
    1)Να είναι ώριμος πνευματικά και ψυχικά
    2)Να έχει αρκετές εμπειρίες ώστε να μπορεί να έχει διαμορφώσει μια καλή κριτική ικανότητα που θα τον βοηθήσει στην επιλογές του.
    3)Να ξεκινήσει από τα ρηχά - απλά και να μην γίνεται έρμαιο των επιθυμιών - φαντασιών του και βήμα βήμα να φτάσει εκεί που θέλει.
    4)Να έχει καλή πληροφόρηση για το περί τίνος πρόκειται.
    5)Να μπορεί να κάνει κατά κάποιον τρόπο λογικές επιλογές και να μην γίνεται έρμαιο τον συναισθημάτων του.

    Ως προς το ερώτημα 2:
    Το ότι έχουμε δικαίωμα ψήφου κατ εμέ από τα 18 δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Στην παρούσα εποχή θα πρότεινα να ψηφίζουμε μετά τα 25 τουλάχιστον.
    Δικαίωμα για το μέλλον μας έχουμε όλοι αρκεί να δεχόμαστε και το τίμημα - κόστος τον επιλογών μας.(Μην μετά κλαιγόμαστε, με κορόιδεψαν, με εξαπάτησαν, φταίει το κράτος, φταίει ο νόμος κτλ.)
    Όταν λοιπόν τα δεχτούμε αυτά και δεν περιμένουμε να μας δώσουν τα ρέστα οι υπόλοιποι τότε μπορούμε να κάνουμε ότι επιλογές θέλουμε χωρίς βέβαια να ενοχλούμε και να διαφθείρουμε τον ¨γείτονά¨ μας. Αλλά επειδή ζούμε σε οργανωμένες κοινωνίες με την όποια υποτιθέμενη κοινωνική μέριμνα θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας γιατί δεν φταίνε να τα πληρώνουν άλλοι.
    Αν θέλεις να κάνεις ό,τι μα ό,τι θέλεις μην ζείς σε ¨οργανωμένη¨ κοινωνία.

    Υ.Γ. Να σφαχτούμε! Μπας και βγεί κάτι καλό μόνο με ¨μάχες¨ έχουμε αποτέλεσμα!
     
  3. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Οσον αφορα το θεμα για το δικαιωμα ψηφου ......ειδα και τους ωριμους και ανω των 18,28,38,48 που ψηφιζουν τι ψηφο ριχνουν και γενικα ποσο συνυπευθυνοι ειναι για την καταντια μας......αλλα δεν ειναι ωρα να ανοιξω τον βοθρο μου και να συγχιστω γιατι εχω 220 χλμ να κανω σε λιγο.
    Οσον αφορα το θεμα διαφορα ηλικιας,παρολο που παντα βρισκομουν με μεγαλυτερους ανδρες, εχω να πω οτι ειναι μεγαλη η αποσταση της σκεψης, τροπου ζωης, αναγκων, επιθυμιων κλπ. αναμεσα σε δυο ανθρωπους που ο ενας δεν ειναι καν 20 και ο αλλος πλησιαζει τα 40.
    Αλλο να ειναι ο ενας 35 και ο αλλος 50.....εχουν προηγηθει εμπειριες και εχουν φορτωθει και οι δυο με λαθη,παθη και "σοφια".
    Απο την αλλη σαφως και ειναι τυχεροι οι ανθρωποι που απο νωρις αντιλαμβανονται την ιδιαιτερη φυση τους και δεν νοιωθουν ανωμαλοι, ψυχικα διαταραγμενοι οπως ο Arioch, εγω και αρκετοι αλλοι που δεν ξεραμε τι μας συμβαινει.
    Αλλα, δεν μπορω να δεχθω οτι ενα κοριτσακι 19 ετων που γνωρισε καποιον 35αρη,εγινε σκλαβα του μεσα σε λιγο καιρο και εχει αποψη τι ειναι το bdsm και τι η σκλαβια.
    Εναμισυ χρονο τωρα παλευω να καταννοησω και να δεχθω πραγματα και θαυματα και πριν 2 μηνες αρχισα να τα ψιλοκαταφερνω.....στα 38 μου! Και δεν συγκαταλεγομαι στις ανοες γλαστρες, ουτε στα αβγαλτα κοριτσακια!
    Χωρις να γνωριζω ουτε την κοπελιτσα ουτε τον κυριο, θα θελα να πω οτι καλο ειναι να ειμαστε συγκρατημενοι, οσο μπορει ενα παιδι στα 19 του, γιατι παιδι ειναι ακομα και φυσικα να ειναι ωριμος σε συμπεριφορα και εγκρατης σε πραξεις το μεγαλυτερο σε ηλικια μελος της σχεσης,γιατι δεν παιζει κανεις με την ψυχη ενος παιδιου, χωρις να ξαναλεω οτι υποννοω κατι για τον ανθρωπο.....αλλα δυστυχως ειναι ακομα παιδι που τωρα αρχιζει να κανει τα πρωτα του βηματα,να ανοιγει τα φτερα του και ειναι κριμα να του τα "κουτσουρεψει" (οπως λεμε και στα μερη μου) καποιος εστω αθελα του.
    Ομορφος ο ερωτας, χρονια δεν κοιτα, καλος ο ενθουσιασμος και ο ερωτισμος αλλα με συνεση παιδες!
     
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    βρισκομαι στο αποκορυφωμα της δημοκρατικης μου ιδεολογιας και ψηφιζω πως ΟΛΑ δικαιουνται να λεγονται φυσιολογικα ή φυσικες ιδιαιτεροτητες .
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Εγώ διαβάζοντας εκείνο το νήμα ένιωσα να ανακατεύομαι από την υποκρισία, τον μικροαστισμό και την βανιλλοσύνη.

    Τι έγινε εκεί?
    Βγήκε μια σκλάβα και είπε ευχαριστώ στον Κύριο της κι εκείνος με χιούμορ έθεσε τους όρους αλληλεπίδρασης με την σκλάβα Του προς τους επίδοξους…εχμ αφέντες.

    Και που όλα αυτά?
    Σε ένα βδσμ φόρουμ.
    Σαν δεν ντρέπεται λέω γω!!
    Να νομίζει πως μπορεί να μιλά ως βδσμ σε ένα φόρουμ βδσμ!

    Και βγήκαν οι θεματοφύλακες της ηθικής να δείξουν την σοφία τους, έχοντας απόλυτη άγνοια για το τι συμβαίνει και πως συμβαίνει, βγάζοντας συμπεράσματα και προσβάλλοντας φρικτά και ποταπά και καλώντας την ανώτατη αρχή για προστασία της κακόμοιρης της σκλάβας από τον κακό που πάει να την εκμεταλλευτεί πως?
    Προστατεύοντας την από τον κάθε αγάμητο εδώ μέσα που μόλις δει σκλάβα και 19 όρμησε, αδιαφορώντας για οτιδήποτε.
    Κι αντί να κατακρίνουμε εκείνους, κατακρίνουμε τον Αφέντη της επειδή έχουν διαφορά ηλικίας που ενοχλεί την προσωπική μας ηθική?
    Γιατί παλαιότερα μια διαφορά 15 ετών δεν ήταν τόσο περίεργη.

    Ειλικρινά εδώ καταντήσαμε?
    Εμείς που υποτίθεται είμαστε προοδευτικά μυαλά, κρίνουμε και καταδικάζουμε χωρίς στοιχεία, επειδή μας ενοχλεί μια διαφορά ηλικίας?

    Η ηλικία της ενόχλησε?
    Ή η διαφορά στην ηλικία?
    Και τι ακριβώς ενόχλησε?

    Εγώ δεν μιλώ υποθετικά για το τι θα έκανα αν είχα 19 χρονη κόρη.
    Έχω 18χρονη κόρη.
    Και αν η κόρη μου ήταν σκλάβα, μόνο χαρά θα μου έδινε να έβρισκε έναν καλό Αφέντη, από το να την έχω να βασανίζεται μέσα σε σχέσεις που δεν της ταιριάζουν, να νιώθει όπως έγραψε ο Αριοχ "φοβόμουν ότι ήμουν ανώμαλος και ψυχικά διαταραγμένος", λειψός κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο βιώσαμε πολλοί σε ένα βανίλλα κόσμο, για όσες δεν κατέληξαν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης επειδή η φύση τους ήταν υποτακτική.
    Βέβαια εγώ δεν κάνω bdsm απ τη μια κι απ την άλλη να το θεωρώ βρώμικο.

    Δεν διαδηλώνω και δεν παλεύω για το δικό μου δικαίωμα να είμαι διαφορετική από τα κοινωνικά πρότυπα για να κατακρίνω όποιον άλλο το κάνει με το δικό του τρόπο που τυχαίνει να μην καταλαβαίνω.
    Δεν έχω άλλα μέτρα και σταθμά για τα δικά μου δικαιώματα και άλλα μέτρα και σταθμά για τα δικαιωματα των άλλων!

    Δηλαδή είναι καλύτερα να γυρνά και να πηδιέται μέσα σε αμάξια και κάτω από σκάλες με τον κάθε ένα που είναι ανίκανος όχι μόνο να εκτιμήσει την υποτακτική της φύση, αλλά να την εκμεταλλεύεται, από το να έχει Αφέντη, Προστάτη και υπό την προστασία Του να μάθει τον εαυτό της και τα της σεξουαλικότητας της, της ψυχής της?

    Προσωπικά δεν νιώθω απειλημένη επειδή έχει μικρότερες μου, χωρίς την εμπειρία μου που δηλώνουν σκλάβες.
    Δεν νιώθω πως μου «έφαγαν» πιθανούς μελλοντικούς γαμπρούς.
    Δεν ζηλεύω επειδή εμένα μου πήρε τόσα χρόνια να το πετύχω κι αυτή πως τολμά να θεωρεί πως είναι σκλάβα στα 19!!!!
    Όπως δεν νιώθω να απειλούμαι επειδή κάποιος γουστάρει μικρότερες και δεν ασχολείται με μένα!!!
    Και βέβαια δεν κρίνω ποια είναι σκλάβα και ποια όχι, όταν έχει Αφέντη και Εκείνος είναι ικανοποιημένος.

    Ειλικρινά έχει στραβώσει η ψυχή μου και νιώθω τέτοια απέχθεια και απογοήτευση από την στάση μερικών που με το ζόρι γράφω.

    Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται εδώ μέσα από τους επίδοξους που την είδαν αφέντες επειδή έπιασαν ένα μαστίγιο στο χέρι και κατάφεραν να δώσουν μερικές και πως την πέφτουν σε κάθε νεαρή ύπαρξη που μπαίνει στο φόρουμ και μάλιστα έχουν δηλώσει πως δεν τους νοιάζει αν φορά ή όχι κολλάρο.
    Εντελώς ανέντιμη βέβαια θέση, αλλά αποδέχτηκα πως σ αυτό το χώρο δεν μπαίνουν μόνο όσοι βλέπουν το bdsm όπως εγώ και κάποιοι αδυνατούν να λειτουργήσουν έντιμα γενικότερα.
    Όταν λοιπόν βγει ο Αφέντης της να δηλώσει 5 πράματα, όπως κι αν τα δηλώνει, για μένα προσπαθεί απλά (με χιούμορ στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν έγινε θεωρώ κατανοήτο, αλλά διευκρινήστηκε στη συνέχεια, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για κάποιους) να προστατέψει την ιδιοκτησία του, να απομακρύνει τους επίδοξους γαμιάδες – και ναι λέω γαμιάδες γιατί εκείνοι που την πέφτουν σε ξένη ιδιοκτησία μία και τους λένε ξεκόλλα, δύο και τους λένε ξεκόλλα και δεν το κάνουν μόνο Κύριοι δεν έχουν το δικαίωμα να λέγονται- δεν το κάνει απαραίτητα ούτε για αυτοπροβολή, ούτε γιατί θέλει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά για να επιβεβαιώσει όσα έγραψε πιο πάνω η σκλάβα Του.

    Και βγαίνουν άσχετα άτομα να του πουν πως οφείλει και τι να κάνει και τον κατηγορούν λίγο πολύ για παιδεραστή?

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ?

    Ή βγαίνει η άλλη σκλάβα και λέει τον πόνο της –γιατί ήταν εμφανές ο πόνος της- για το επικείμενο release της και της λέμε σιγά μικρή είσαι θα βρεις άλλο?
    Πως είναι δυνατό να καταντήσαμε σε ένα bdsm φόρουμ να μην είμαστε καν αρκετοί εκείνοι που μπορούμε να κατανοήσουμε έστω θεωρητικά τι σημαίνει σκλάβα και πως δεν είναι το release για μια σκλάβα το ίδιο με το είχα μια σχέση και τελείωσε?!

    Ή να βγαίνει μια ώριμη πλέον σκλάβα να πει ευχαριστώ στον Αφέντη της που της επέτρεψε να βγει με φίλες και της την πέφτουν από παντού για το τι γελοίο φαίνεται σε κάποιους να χρειάζεται άδεια ή να εκφράζει τις ευχαριστίες της?

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ?

    Με πνίγει η αγανάκτηση ειλικρινά!
    Και μετά αναρωτιόμουν η χαζή γιατί τόσα lifestyle ζευγάρια δεν ασχολούνται με τα φόρουμ.

    Ποιος έχει την όρεξη να προσπαθεί να πείσει ΑΣΧΕΤΟΥΣ πως δεν είναι ελέφαντας ξανά και ξανά?
    Γιατί μόνο άσχετοι με την φιλοσοφία του bdsm προβάλλουν τέτοιες βανιλλίζουζες απόψεις, μόνο άσχετοι με την φιλοσοφία του bdsm θα επιτεθούν σε ένα ζευγάρι επειδή δεν γουστάρουν την διαφορά ηλικίας τους και μόνο υποκριτές και άσχετοι ή οσοι προβάλλουν τις προσωπικές τους φοβίες, θα κρίνουν πως όταν ένας άντρας μεγαλύτερος είναι με μια αρκετά μικρότερη του γυναίκα –γιατί άσχετο με το αν εμείς μεγαλώνουμε μια 19χρονη είναι νεαρή μεν αλλά γυναίκα δε- είναι απαραίτητα μαζί της για να την εκμεταλλευτεί
    Ενώ έχουμε πολλά παραδείγματα ατόμων που είναι στο χώρο δεκαετίες σαν ζευγάρια και άρχισαν με ένα τέτοιο σενάριο.

    Πόσο μεγαλύτερη ήταν η cassie?
    Δεν είναι απ αυτές κι αυτούς που κρύβουν την ηλικία τους, έτσι ο καθένας μπορεί να δει πως δεν ήταν πολύ μεγαλύτερη από 19.
    Κι έχει την τιμή να παραμένει σκλάβα Του 20 χρόνια.

    Παραδείγματα υπάρχουν κι άλλα.
    Αν δηλαδή η cassie είχε μπει τότε σε ένα φόρουμ και καθόταν και άκουγε τον γιάννη και την μάρα που από την δικιά τους φοινικιά λένε ότι τους κατέβει, κρίνουν χωρίς να τους πέφτει λόγος, όχι αυτά που γράφει, αλλά την ίδια την σχέση και αφηνόταν σε όλους τους αυτόκλητους «προστάτες» της κοινωνίας και της «αγνότητας» της από τον κακό λύκο που πάει να την προστατέψει από τα όρνια και να τους πει, σταματάτε να δίνετε εντολές στην ιδιοκτησία μου να σας μιλά στον πληθυντικό και οποιαδήποτε άλλη εντολή εδώ που τα λέμε –και το είπε κι ευγενικά άσχετα αν το στυλ του σε κάποιους δεν άρεσε δεν ήταν μάλλον αρκετά εκλεπτυσμένο για τα (αμφίβολα) γούστα τους- και τους άκουγε, θα είχε στερηθεί 20 χρόνια βίου ως σκλάβα.

    Δεν θα ζητήσω συγγνώμη για το έντονο μου ύφος, γιατί είμαι τόσο αγανακτισμένη με αυτό που συνέβη που δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσω πιο ήρεμα.
    Κι αυτός είναι κι ο λόγος που δεν θα σχολιάσω μεμονωμένα τα λόγια κάποιων, γιατί θα γίνω ακόμα πιο δεικτική.

    Αλλά δεν αντέχω τόσο μικρότητα, τόση υποκρισία ειδικά τέτοιες μέρες.

    Και ντρέπομαι για την στάση κάποιων και αναγουλιάζω με την στάση κάποιων άλλων.

    @Arioch για άλλη μια φορά τα σέβη μου.
    Είμαι περήφανη που σε γνωρίζω.
     
    Last edited: 19 Νοεμβρίου 2011
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Ω τι έγινε ενώ εγώ κοιμόμουν!

    Δεν με ενόχλησε σε συλλογικό επίπεδο η στάση του ζευγαριού, πάντως, δεν έκρινα ότι καταπατούν ή θα μπορούσαν να καταπατήσουν τίποτα ή ότι κάνουν κακό στον εαυτό τους ή ότι κάνουν ή θα μπορούσαν να κάνουν κακό σ εμάς.

    Τα υπόλοιπα περί νεαρότατης σκλάβας και περί διαφοράς ηλικίας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προϊούσης της ημέρας ...

    Εξαιρετικό θέμα, Arioch
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Μάλλον έχω αρχίσει να μεγαλώνω. Το νήμα που κλειδώθηκε το βρήκα χαριτωμένο, τα δύο πρώτα ποστ. Ένα ερωτευμένο κοριτσόπουλο έγραψε και το ερωτευμένο αγόρι συμπλήρωσε. Αισθητικά δε με συγκίνησε αλλά είναι καλό να νιώθουν έτσι οι άνθρωποι... Η ορμή είναι ίδιο των νέων.

    Η ηλικία του κοριτσιού, νόμιμη. Η διαφορά της ηλικίας του νόμιμη, ο τύπος της σχέσης νόμιμος.
    Το όλο μου προκαλεί μια μικρή θλίψη αλλά ....

    ΥΓ. ένα ωραίο θέμα προς διερεύνηση είναι πόσοι Κ είναι 'ανήλικοι' .
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Μια παράξενη σύμπτωση,

    χθες το βράδυ διάβαζα κάτι που είχε παραπέσει, από άλλη πηγή, σε ένα M/s φόρουμ. Μια υπόθεση του '96, δηλαδή είχε κλείσει εδώ και χρόνια.

    Η νεαρή "τίλντα", ετών 22, για τα καλά ενήλικη δηλαδή, και από καλή γενιά, έβγαζε τον εαυτό της σε πλειστηριασμό για ερωτική σκλάβα. Δεν ήθελε να υπηρετεί, ούτε να χύνει ήθελε. Ζητούσε κάποιον να τη χρησιμοποιεί σκληρά ως σκλάβα, να την πονάει πάρα πολύ, να την μαστιγώνει, να την καίει, να την ματώνει, να την κατουράει, να την βγάζει στο κλαρί και να την έχει αλυσοδεμένη στο υπόγειο σαν ζώο. Στο σπίτι του, 24/7. Αυτός που θα την έπαιρνε θα της έδινε λεφτά για να την αγοράσει, θα ήταν εφ όρου ζωής και η μόνη του υποχρέωση απέναντί της θα ήταν, μια φορά το μήνα, να τραβάει σε βίντεο μια σκηνή διαρκείας με πολύ έντονη κακομεταχείρισή της και μετά, αυτό το βίντεο να το στέλνει στους γονείς της. Επειδή οι γονείς της ήταν πολύ κακοί άνθρωποι και αυτή, η "τίλντα", είχε σοκαριστεί πολύ με τον τρόπο που ξαφνικά έμαθε ότι έβγαζαν τα λεφτά τους, με τα οποία της είχαν αγοράσει μάλιστα μια Πόρσε, και ήθελε να τους κάνει να υποφέρουν πάρα πολύ για την κακία τους.

    Όποιος με γνωρίζει, μπορεί να υποθέσει τις διαδοχικές εκφράσεις που έπαιρνε το πρόσωπό μου καθώς διάβαζα αυτό το πράγμα. Η ιστορία είχε συνέχεια. Αποστασιοποιήθηκα, άλλωστε δεν μπορούσα να κάνω οτιδήποτε σε κάτι που είχε γίνει, αν είχε γίνει, το 96 και ετοιμάστηκα να διαβάσω το καβλωτικό κομμάτι. Τι έγινε με τον πλειστηριασμό και πώς την μεταχειρίστηκε όποιος την αγόρασε. Και το μη καβλωτικό. Αν είχε διάρκεια η ιστορία. Αν έληξε στα δικαστήρια. Και λοιπά.

    Κούνια που με κούναγε...

    Ένα χρόνο μετά, ένας Master+μικρό όνομα έγραφε το εξής, μεταξύ άλλων:

    "[...]Θα μπορούσε, πράγματι, να έχει πέσει σε κάποιον που θα την μεταχειριζόταν κάπως έτσι. Το θέμα είναι ότι εμείς, οι BDSM άνθρωποι, στην συντριπτική μας πλειοψηφία, δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Αυτά είναι φαντασίες αυτών που διαβάζουν για την ύπαρξή μας. Εμείς, κάναμε αυτό που έπρεπε. Μαζέψαμε το κορίτσι και το φροντίσαμε.[...]"

    Μετά η συζήτηση εκείνη άλλαξε διαδρομή και περιστράφηκε γύρω από το σκλαβιλίκι κάποιου που πραγματικά πουλιέται και αγοράζεται και αν αυτό είναι για καλό ή όχι. Καλό τους φαινόταν - και εμένα το ίδιο, εδώ που τα λέμε - αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

    Όταν είχα πρωτομπεί στο χώρο, σε ηλικία πάνω από 35 είχα διαβάσει κάποιον Αμερικάνο ή Αυστραλό Master, που τότε μεσουρανούσε, να γράφει "αν δεν έχει πόνο, ταλαιπωρία και ταπείνωση μια D/s σχέση, τότε δεν είναι BDSM". Μου είχε φανεί ιδιαίτερα λογικό, το είχα αγκαλιάσει και ποτέ δεν το αμφισβήτησα. Δεν είχα καταλάβει διόλου γιατί αυτός ο κύριος είχε ξαφνικά εξωπεταχτεί από όλα τα σοβαρά forum και είχε βρεθεί να γράφει τις φαντασιώσεις του σε ένα φόρουμ με BDSM ιστορίες, οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν άκρως καβλωτικές αλλά φαντασιώσεις ενός γερο λιγούρη.

    Χθες το βράδυ κατάλαβα γιατί τον είχαν κάνει ban από παντού.

    Αν δεν είχα διαβάσει αυτό το κείμενο χθες, που με ταρακούνησε ουσιαστικά, η άποψή μου θα ήταν ότι να μπει κανείς στο χώρο σε όποια ηλικία θέλει, αρκεί να έχει λύσει τα ανοιχτά θέματα με τους γονείς του.

    Όμως, επειδή ο χώρος από τη μια δεν είναι μαντρί περιφραγμένο και από την άλλη έχει ανθρωπιά, συνείδηση, κοινή λογική και αρκετούς μορφωμένους ανθρώπους, που συμβαίνει να είναι σαδομαζοχιστές - ε τι να κάνουμε - είναι ανοιχτός στους πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωστών ή λάθος λόγων να έρχονται στο BDSM και να κάνουν BDSM.

    Γι αυτόν τον - αυτονόητο, αρκεί να το έχει δει και καλοσκεφτεί κανείς - λόγο, εφεξής, μου φαίνεται vanilla λογική να περιμένουμε να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές ηλικίας, ύψους, βάρους και τυπικών προσόντων κανείς για να ανήκει στο χώρο και να γίνεται αποδεκτός με κάποιο σεβασμό στην προσωπικότητά του. Και στην προσωπικότητα του Κυρίου του, προφανώς. Είναι vanilla λογική να ανησυχεί κάποιος για τον "κακό λύκο" που θα δαγκώνει επί πολύ, πριν καταπιεί το πλάσμα που του ανήκει.

    Καμία σχέση με το να ανησυχεί για την "κακή στιγμή" ενός σαδιστή Κυρίαρχου που μια φορά στις χίλιες, έχασε τον έλεγχο, αυτή δεν είναι vanilla έγνοια κατ εμέ και τέτοιο πράγμα μπορεί να τύχει σε οποιονδήποτε και με θύμα οποιονδήποτε, ασχέτως ηλικίας, ανεξαρτήτως αν η τρυφερή ηλικία προκαλεί και τρυφερά συναισθήματα προστασίας.

    Εννοείται ασφαλώς, δε φαντάζομαι να μπερδεύτηκε κανείς; λέω εγώ τώρα   ότι τις κολλαρωμένες δεν τις διπλαρώνουμε με το που μπαίνουν στο φόρουμ   Και αυτό καραβανίλλα κάμωμα είναι.

    Όσον αφορά τη διαφορά ηλικίας των δεκαπέντε χρόνων, σιγά τα κλαπατσίμπανα δηλαδή, δεν μπαίνει για μένα κανένα θέμα, ούτε όσον αφορά το πολύ ισχυρό λίμπιντο κάποιων πολύ νέων ανθρώπων.

    Όσον αφορά εμένα, στο ερώτημα του Arioch, τα χρόνια τα δικά μου, από τα 19 ως τα 35, που φυτοζωούσα ερωτικά, γιατί δεν κούμπωναν αυτά που θεωρούσα λογικές ερωτικές διεξόδους με αυτό που ήμουν και γιατί το ένστικτο αυτοσυντήρησης μου φώναζε να μην μπλέξω (με) vanilla για να μην κάνω κακό στους ίδιους κυρίως, έτσι το ένιωθα, δεν θα τα άλλαζα με τίποτα. Επειδή με είχε συγκινήσει η "Πωλίνα 1900" ή το "Όχι ορχιδέες για τη Μις Μπλάντις" ή το "Ξένοι στην πλατεία" του μέγα σαδιστο-Κυρίαρχου Άρθουρ Καίσλερ, επειδή τα είχα νιώσει όλα αυτά να κυλούν στο αίμα μου, δεν έπρεπε να ζήσω την ελευθερία μου και τη δημιουργικότητά μου στα 20 και στα 30; Είχα αποφύγει να τα συσχετίσω μ εμένα και καλά είχα κάνει, γιατί έτσι ένιωθα. Στο κάτω κάτω δεν θα άλλαζα με τίποτα τα συναισθήματα που μου έφεραν αυτά που για πρώτη φορά ένιωσα στα 40 ή και μεγαλύτερη.

    Από κει και πέρα, ο καθένας παίρνει έναν από τους δρόμους που (βλέπει ότι) του ανοίγονται, όταν το βλέπει και όταν του ανοίγονται, ποια είναι η ηλικία που το κάνει αυτό είναι θέμα του καθενός και εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες.
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Για μισό λεπτό.

    Υπάρχει ένα θεματάκι εδώ.Τη σκλάβα υποτίθεται την περνάς απο στάδια εκπαίδευσης.

    Τα στάδια αυτά θεωρητικά τα γνωρίζει και γνωρίζει και τις μακροπρόθεσμες συνέπειές τους.
    Και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες δεν είναι πάντα καλές. Παρ'οτι είναι απολαυστικές και τις επιλέγουμε γνωρίζοντάς τες, και ρισκάρουμε με αυτές, δεν χάνουν την δύναμη του συντριπτικά ακόρεστου στο οποίο οδηγεί ούτως ή αλλως το βδσμ και οι υποτακτικοί το γνωρίζετε αυτό καλύτερα απο εμάς γι αυτό και χρειαζεστε καθοδήγηση μέχρι να βρείτε τον επόμενο. Γιατί μέρος της πορείας είναι να σας κάνουμε ακόρεστούς και μετά να το ελέγχουμε εμείς και εσείς το παιχνίδι. Ο Μαζοχισμός εμπεριέχει την έννοια του ακόρεστου το οποίο είναι αδηφάγο και μ'αυτό παίζουν και τα υ και εμείς.

    Ένα παιδί στα 19 του δεν γνωρίζει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Άρα η επιλογή του δεν είναι ειλικρινής. Άρα ο πρώτος κανόνας της συναίνεσης καθαιρείται.

    2ον. Μέρος της εκπαίδευσής της είναι να παραδίδει την θέλησή της.
    Ένα παιδί 18-22 (για να μην πω 25) δεν ξέρει καν τί είναι θέληση. Δεν ξέρει τί σημαίνει θέλω, προσπαθώ, παλεύω, ζυγίζω, μετράω, γκρεμίζομαι και όταν γκρεμιστώ, επιλέγω (και πώς επιλέγω) να σηκωθώ με τις ΔΙΚΕΣ μου δυνάμεις να συνεχίσω. Όταν ένας άνθρωπος έχει ολοκληρώσει αυτά τα στάδια ανάπτυξης, και έχει βρεθεί στο 0. Και έχει κάνει το 1, ξερει ότι μπορεί. ΄Και όταν ξέρει ότι μπορεί (γιατι πολλοί καταλήγουν απλά στον ψυχίατρο μέχρι να μπορέσουν) τότε και ΜΟΝΟ τότε μπορεί να επιλέξει τί θέλει και ΑΝ θέλει να παραδώσει τη θέλησή του σε οποιονδήποτε.
    Αν του πάρεις αυτό το στάδιο ανάπτυξης, πότε θα μάθει να τα κάνει όλα αυτά;
    Αρα ο δεύτερος κανόνας της σύνεσης και ξανά ο πρώτος της συναίνεσης καθαιρείται.

    Εκτός λοιπόν , κι αν μιλάμε για ένα πήδημα, από όσο ξέρω εγώ οι ψυχολογικές τεχνικές του βδσμ είναι άκρως σκληροπυρινικές για να τις διαχειριστεί εν πλήρη επίγνωση ένα παιδί. Και όταν έχει απέναντί του κάποιον στην ηλικία του ο οποίος θα κάνει τα αναμενόμενα λάθη, θα βρεί πολλές ευκαιρίες να αλλάξει γνώμη. Θα του δοθεί ο αέρας, το έδαφος και όλα τα υλικά, να κρατάει την πισινή που πρέπει να κρατάει κάθε άνθρωπος όταν παραδίδει την θέλησή του σε κάποιον άλλο. Όταν όμως το μυαλό του το χειρίζεται κάποιος που το παιδί δεν έχει τα εφόδια να αποκρούσει, κανείς δεν μπορεί να ξέρει το αποτέλεσμα.

    Θέλω να πω, ότι ακομα και στο πιο απλό παράδειγμα να το θέσεις, αν αυτός ο κάποιος πεθάνει όταν η κοπέλα θα είναι 30. Αν η κοπέλα μέχρι τα 30 της δεν έχει μάθει να επιβιώνει, πώς ακριβώς θα το μάθει στα 30 της; Και απο πόσα κύματα φόβου θα περάσει και πώς ακριβώς θα τα λύσει αν δεν έμαθε ποτέ να λύνει μόνη της τα θέματά της;

    Εδώ φωνάζουμε ότι οι ερωτικές σχέσεις στο βδσμ δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσουν τις σχέσεις που έχουμε με τους γονείς μας, και κάνουμε ο,τι μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε σε ηλικίες 25 και άνω και τώρα θέτουμε σαν δεδομένο την παράμετρο αυτή με την έναρξη τέτοιας σχέσης (ουτε καν D/s, κατευθείαν M/s) και θα θεωρήσουμε αυτό το σχήμα βδσμ και όχι οιδιπόδειο;

    Κατά την κρίση μου λοιπόν, βδσμ σε τέτοιες ηλικίες και με τέτοιες διαφορές ηλικιακές, δεν είναι βδσμ. Είναι η υποχθόνια τεχνική των βανίλλα abusive ζευγαριών, γιατί το νεαρό μέλος δεν έχει τα εφόδια για να καλύψει την απλή προϋπόθεση SSC.

    Όσο αφορά την αναφορά στην cassie, νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να έχει αναφερθεί το όνομα κανενός ως παράδειγμα.
     
    Last edited: 19 Νοεμβρίου 2011
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    @ Uther,
    "φοβήθηκα να είμαι ελεύθερος στη νιότη μου, μη με πουν συντηρητικό στα γηρατειά μου", Μοντεσκιέ ή Βολταίρος; Μάλλον ο δεύτερος.

    Το BDSM δεν έχει μόνον σκληροπυρηνική πλευρά έχει και ανθρώπινη, παραδόξως οι πλέον σκληροπυρηνικοί BDSMers είναι αυτοί που αυτό το γνωρίζουν καλύτερα απ όλους.

    Και σε ρωτώ, με την ανάγκη του νεαρού - σε νόμιμη ηλικία - ατόμου τι κάνουμε; Κάνουμε πως δεν την βλέπουμε; Γιατί; Του κάνουμε κηρύγματα; Δεν θα το πείσουμε και κυρίως δεν θα το καλύψουμε. Λοιπόν; Τι κάνουμε;
     
  11. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Αυτο ειναι το καλυτερο πιστευω και εγω.....Το παιχνιδακι ποιος την εχει μεγαλυτερη και εγω ειμαι σκλαβα ενω εσυ δεν εισαι, κουρασε εδω μεσα.Εχεις δικιο.
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    σε παρακαλώ διέγραψέ το, είναι εκτός θέματος.