Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM & εμφανιση!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 28 Ιουλίου 2011.

  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BDSM & εμφανιση!


    Ε ναι, το ερώτημα απευθυνόταν στον MasterPerris .......
    Σε χαλάει κάτι ?
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: BDSM & εμφανιση!


    Δηλαδή τι γίνεται αν κάνει μόνο session; Αποκτά καράφλα ή τρελαίνεται; Ή και τα δύο μαζί  
     
  3. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: BDSM & εμφανιση!

    @Kostantinos, κατ΄ αρχάς ότι έγραψα είναι άποψή μου και δεν έπεται ότι πρέπει να είναι και άποψη όλων των μελών.

    Και πάμε τώρα στην ερώτησή σου.
    Δεν κατάλαβα τα σαδομαζοχιστικά session που λες δεν ειναι bdsm, τι είναι παρτίδα σκάκι με πιόνια τα μαστίγια και τις βελόνες...;  

    Δεν κάνουν λοιπόν sex στα σαδομαζοχιστικά session; Τι λεει ρε φούστη μου..., και τι κάνουν βρε παιδιά...στα σαδομαζοχιστικά session τις κουμπάρες...;

    Δεν είμαι ψυχολόγος Κωσταντίνε, για να σου απαντήσω αν αυτοί που κάνουν σαδομαζοχιστικά session χωρίς sex είναι πρόβληματικοί, αλλά σε λίγο με αυτά που ακούω εδώ μέσα, θα αναρωτιέμαι μήπως είναι προβληματικοί... αυτοί που κάνουν sex στον χώρο αυτό... 



    Απλώς δεν γαμάει φίλτατε, όπως σου έγραψαν και στο ρεπ, τώρα γιατί δεν γαμάει τι να σου πω; Ρώτα αυτούς που δεν κάνουν sex!

    Όσο για το αν κάνουν καράφλα ή τρελένονται πάλι δεν ξέρω να σου απαντήσω, μπορείς όμως να ρωτήσεις τον ψυχολόγο ή τον σεξολόγο σίγουρα αυτοί ξέρουν... 
     
    Last edited: 25 Νοεμβρίου 2011
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: BDSM & εμφανιση!



    MasterPerris δεν είναι απαραίτητο να «πηδάει» κάποιος ή όχι σε ένα session. Όπως κάτσει η φάση.

    Νέοι ψυχαναγκασμοί πρέπει να μπουν και πάλι σε κάθε κίνηση;
     
    Last edited: 25 Νοεμβρίου 2011
  5. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: BDSM & εμφανιση!

    @Elysium, φυσικά δεν είναι απαραίτητο να πηδάει κάποιος σε session η δεν ξέρω που αλλου, ο καθένας κάνει ότι θέλει ή ότι μπορεί...σ΄ αυτήν την ζωή!

    Κουβέντα κάνουμε λέγοντας ο καθένας μας τις απόψεις του και όχι ψυχαναγκασμό στο να κάνει κάποιος/α κάτι που δεν θέλει ή δεν μπορεί....
     
    Last edited: 26 Νοεμβρίου 2011
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: BDSM & εμφανιση!


    Ξέρεις πολλούς που να μην μπορούν να πηδήξουν πέρα από τους ανθρώπους με οργανικά προβλήματα;
    Τα sessions του bdsm θα είναι τα τελευταία που τους ενδιαφέρουν.
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: BDSM & εμφανιση!

    Αυτό που ξέρω εγώ φίλτατε, είναι ότι το bdsm είναι σεξουαλικός χώρος και σαν σεξουαλικός χώρος εμπεριέχει sex, είτε σε session είτε σε σχέση ή όπου αλλού.
    Αποψή μου, σεβαστή και κάθε άλλη άποψη!
     
  8. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: BDSM & εμφανιση!

    @tender

    Τί να 'φταιγε κείνη τη μέρα; Να ταν ο Ερμής ανάδρομος; Ας μην το σκαλίσουμε...

    Σημασία έχει πως κάμποσοι προγράψαντες πέρασαν τους υπέρβαρους / χοντρούς / άτομα_μειωμένης_λεπτότητας (διαγράψτε ο καθείς ότι δεν ταιριάζει με το politically correct του) γενεές δεκατέσσερεις και εσείς παρερμηνεύσατε εμένα που -θαρρώ- ήμουν ο μόνος που προσπάθησα να μετακινήσω το θέμα πίσω (  στο αρχικό, επισημαίνοντας ότι εμφάνιση δεν είναι (μόνο) τα κιλά, ότι "εμφάνιση" στο BDSM δεν (μπορεί να) είναι μόνον η εικόνα, και ότι η παρανόηση που μεταφέρετ(ε/αι) εδώ προέρχεται από την κοινωνία του θεάματος που ζούμε εκεί έξω.

    Για να μην αιωρούνται υπόνοιες: δεν τραβώ κανένα ιδεολογικό ή αισθητικό ζόρι με τους "χοντρούς". Ούτε με τους Κινέζους, τους Λάπωνες, τους Πακιστανούς ή τις Γενοβέφες. Γενικώς, δεν τραβάω ζόρια με καμμία κατηγορία ανθρώπων. Τραβώ φυσικά ζόρια με συγκεκριμένους ανθρώπους.

    Γενικά, και ίσως χρήσιμα: η παρουσία ενός ανθρώπου (εμφάνιση, κίνηση στο χώρο, κλπ.) ενέχει μερικές δηλώσεις. Τις δηλώσεις αυτές έμαθα, με τα χρόνια, να τις διαβάζω. Αλλά έμαθα και να αναγνωρίζω την πιθανότητα "παρασήμανσης" (άλλα να ισχύουν, και άλλα να δηλώνει ο άλλος). Οπότε δίνω στους ανθρώπους τις δέουσες ευκαιρίες να ανασκευάσουν. Αν με ενδιαφέρουν. Αν όχι, γιατί; Δάσκαλος "σημασιολογίας της εμφάνισης" είμαι;

    Αν ρωτάτε για τα γούστα μου, αφού επισημάνω ότι δεν τρώω αγκινάρα, ότι το πολύ ουασάμπι με πειράζει στο έντερο και επίσης ότι τον μουσακά τον θέλω με πατάτα -χωρίς πίσω από αυτά να κρύβεται καμμία θεωρία- να πω ότι το δικό μου BDSM αφορά πολύ τη σωματικότητα (προσοχή: "πολύ τη σωματικότητα", όχι "την πολλή σωματικότητα") και ότι επιδιώκω οι ερωτικές μου παρτενέρ να μοιράζονται μαζί μου, όσο αυτό είναι δυνατόν, το ίδιο βλέμμα απέναντι στη σωματικότητα. Η σωματικότητα, στο δικό μου λεξικό, περιλαμβάνει την φροντίδα του σώματος ώστε να αποδίδει τα δέοντα, ένθεν και κείθεν. Τα δέοντα που -και πάλι- ορίζω εγώ. Και έχουν να κάνουν με το σώμα -φύση εφήμερο- να είναι και εν τοις πράγμασι (εν τοις κρεββάτησι, εν τοις άμαξι, εν τοις ασανσέρισι, κλπ.) διαφεύγον και ρέον. Εύκαμπτο και εύπλαστο. Να γλιστρά.

    Αλλά είναι γεμάτος ο τόπος ανθρώπους που τρώνε αγκινάρα α λα πολίτα και άλλους που βάζουν ουασάμπι και στα λάχανα. Δεν τους θεωρώ υποδεέστερούς μου. Απλώς άλλους. Στηλίτευσα δε, πλαγίως, αυτούς που πεινάνε τόσο που, ενώ γουστάρουν την πατάτα, τρώνε μουσακά με κολοκύθια, κι αντί να μολογήσουνε την πείνα τους, εκθειάζουν και την μαγείρισσα ότι τέτοια νοστιμιά δεν έχουν ξαναφάει! (ελπίζω να είναι φανερό ότι το γράφω αυτό μεσημέρι, όπου έχω φάει μόνον ένα φιάσκο από κλαμπ σάντουιτς εξ ου και οι τροφοπαρομοιώσεις μου).

    Πουνκτ.

    @all

    Και πάμε στη διαδρομή που προσπάθησα να ανοίξω και διάνοιξε ο, όπως πάντα, έξοχος λαγουμιτζής vautrin: άραγε, πώς η δοθείσα από τη φύση εξωτερική εμφάνιση εμπλέκεται στο ερωτικώς άμα τε και σεξουαλικώς σχετίζεσθαι;

    Αναπλέκοντας, αλλά ουχί αναμασώντας, τα εκ του vautrin γραφέντα, θα καταγράψω μερικές σκέψεις επ΄αυτού που δεν χρειάζεται να τις πάρετε και πολύ στα σοβαρά. Το θέμα είναι λεπτό, οι προθέσεις μου πάντα καλές, τα ξυράφια μου ποτέ στομωμένα.

    Ας ξεφύγουμε από το δίπολο "ομορφιά-ασχήμια" καθότι ελπίζω πως με διαβάζουν άτομα αρκούντως ώριμα να γνωρίζουν ότι αυτές οι λέξεις χρησιμοποιούνται κατά 99% υποκειμενικά και κοινωνικά, και άρα δεν μεταφέρουν επικοινωνιακό νόημα. Είναι λέξεις που εξυπηρετούν την αυτοέκφραση και την αίσθηση του ανήκειν σε ομάδα.

    Μπορούμε να πάμε στο δίπολο "δυσμορφία-ευμορφία" το οποίο, με μια ντρίπλα που θα δείξω αμέσως, μας βγάζει από τον υποκειμενισμό και τις κοινωνικές επιρροές.

    Ας ορίσουμε ως "δυσμορφία" την κατάσταση εκείνη στην οποία εκλείπει έντονα η συμμετρία της μορφής, η συμμετρία του σχήματος. Ακόμη περισσότερο, η έλλειψη συμμετρίας μπορεί να είναι τέτοια που η αλλοίωση της συμμετρικής μορφής (ως προς ένα ιδεατό συμμετρικό πρότυπο) επηρρεάζει την λειτουργικότητα (hint: μόλις προσέγγισα _αντικειμενικά_ την αναπηρία).

    Εξ αντανακλάσεως, η ευμορφία δεν θα είναι παρά η ύπαρξη αυτής της συμμετρίας, σε νορμάλ βαθμό.

    Τώρα, η δυσμορφία και η ευμορφία μετριώνται, με υποδεκάμετρο, και άρα μπορούν να γίνουν αντικείμενο συζήτησης, και όχι απλώς έκφρασης απόψεων. Η δυσμορφία και η ευμορφία είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να συμφωνούμε (σχεδόν) όλοι.

    Ο λόγος που παραχωρώ στη συμμετρία τόση ισχύ είναι επειδή ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος σε στερεοσκοπική όραση, από την οποία προσδοκά να λαμβάνει εξισορροπημένες εικόνες αριστερού και δεξιού ματιού, αλλιώς οι διαφοροποιήσεις τους τού προκαλούν φόβο και άγχος. Και αναγνωρίζω ότι έτσι που την όρισα, η "ευμορφία" είναι κάτι ουδέτερο και όχι κάτι θετικό. Το κάτι θετικό, θα μου χρειαστεί πολύ παρακάτω.

    Λέω πολύ παρακάτω επειδή, πιστοί μου αναγνώστες (vautrin, πληθυντικός ευγενείας), η σκέψη μου με έχει μεταφέρει ήδη στην αγαπημένη μου εποχή, την προιστορική εποχή που ο άνθρωπος είναι μεταξύ ζώου και ανθρώπου, την εποχή που είναι 99% ένστικτο και 1% λογική, αντί για το αντίστροφο που συμβαίνει σήμερα, στη Δύση.

    Σε εκείνη την προγλωσσική και ουσιαστικά προ-συμβολική εποχή, το ένστικτο αναπαραγωγής περιλαμβάνει έντονα την ταύτιση μορφής / περιεχομένου (διάφοροι βλάκες ή/και θρησκευόμενοι το συνεχίζουν και σήμερα) καθώς "υπάρχει" μόνο μορφή και διόλου αναπαράσταση περιεχομένου.

    (ο νέος αναγνώστης μου, ας συνυπολογίσει την πετριά μου: ψυχή είναι αυτό που αναδύθηκε από την πολυπλοκότητα της βιολογίας μας, άρα θα έχει πάντα την βιολογία μας ως υπόβαθρο)

    Η συμμετρία λοιπόν, δλδ. η μη δυσμορφία, πιθανολογώ πως είναι σε εκείνη την εποχή όχι μόνο αναγκαία αλλά και ικανή συνθήκη για να ζευγαρώσει κανείς, είναι πιθανότατα το ΜΟΝΟ κριτήριο, πέραν του "γαμώ ό,τι βρήκα, τώρα που το βρήκα, γιατί ποιός ξέρει πότε θα ξαναγαμήσω".

    Γιατί; Μα γιατί η στατιστική παρατήρηση των τότε ανθρωπίδων λέει, για παράδειγμα, ότι κουτσοί γονείς => κουτσά παιδιά. Σε υψηλό ποσοστό. Και δίκιο είχαν. Η κουτσαμάρα, τότε, δεν υπέκρυπτε εργατικό ή αυτοκινητιστικό ατύχημα. Υπέκρυπτε γενετικό "ελάττωμα". Ελάτωμμα ως προς τί; Ως προς τις πιθανότητες αντίδρασης σε επίθεση λέοντος και τις πιθανότητες (ανα)παραγωγής υγιών παιδιών. Για το τυχόν κουτσό παιδί από "γερούς" γονείς, η λύση απλή: καιάδας και πάμε για το επόμενο. Χοντρικά τα λέω, αλλά χοντρικά έχω δίκιο.

    Οπως παρατηρείτε, στα (πάρα πολλά) χρόνια που ακολούθησαν, οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες άλλαξαν τη ματιά μας, και αυτό εξηγεί και τη (μετα)στροφή μας στην αναζήτηση _θετικού_ προσήμου στην εμφάνιση του πιθανού άλλου. Είχαμε τώρα πιο σύνθετες επιλογές, περισσότερες ευκαιρίες, φτάσαμε ως τα singles bars! Υπήρχε πληθώρα εύμορφων και έτσι επινοήθηκαν οι όμορφοι...

    Στη μέση μπήκε και η ψυχή, με τις μεταφορές και τις μετουσιώσεις της, και τα πράγματα γίνανε κουλουβάχατα. Σήμερα, επιλέγουμε ερωτικό παρτενέρ, ΟΧΙ απαλλαγμένοι πλήρως από το ένστικτο της αναπαραγωγής, ΑΛΛΑ στηρίζοντας κυρίως την πολιτισμική ή/και προσωπική σεξουαλικότητά μας. Θυμάστε πάντα ότι η επιλογή έχει βαρύτατο φόρο πονοκεφάλου, δλδ. απαιτεί κριτήρια. Κοινωνικό-προσωπικά. Ετσι, ακούς μια τηλεπαρουσιάστρια να λέει για έναν άντρα ότι είναι γοητευτικός επειδή έχει λεπτή μύτη και "γραμμένα χειλάκια" και όταν ρωτάς ποιόν εννοεί σου λένε τον υπουργό κονομίας και μένεις κάγκελος. Ακούς έναν άντρα να λέει είναι ωραία γυναίκα η Μπελούτσαινα αλλά καμμιά φορά και τον ίδιο άντρα να λέει είναι ωραία γυναίκα η Μπαζοντάκου - άλλη άβυσσος κι από δω.

    Προσπάθησα να υποδείξω ότι παρεπόμενο του "πολιτισμού" που αναπτύξαμε είναι να αναθεωρηθεί η σημασία της εμφάνισης, άρα και της δυσμορφίας, και, όταν ο δείκτης πολιτισμού είναι πολύ υψηλός, να καμφθεί ακόμη και η ίδια η "αυτοσυγκράτηση" απέναντι στην αναπηρία. Εξ ου και γλιτώσαμε τους καιάδες.

    Ορθώς φυσικά παρατηρεί ο vautrin ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα: αφού η αίσθηση ασχήμιας - ομορφιάς είναι υποκειμενο-κοινωνική θα εμφανιστούν _αναπόδραστα_ εστίες αντίστασης που θα μάχονται εν τοις πράγμασι αυτές τις νόρμες, και θα αντλούν απόλαυση π.χ. από την "ασχήμια" (ή μήπως από την ίδια τους τη μάχη . Είναι αυτό μια κάποια διαστροφή; Τεχνικά, ναι. Είναι αυτός ο πυρήνας της BDSM προσέγγισης; Κατηγορηματικά, όχι.

    Και βάζω εδώ τον προβολέα-κανονάκι να φωτίσει το εξής: στην υπερπόντια περιπλάνησή μου στον BDSM κόσμο είδα ανθρώπους, γυναίκες κι άντρες, όχι απλώς να παραβλέπουν (=εκδυτικισμός) αλλά να επιδιώκουν (=ψυχοπαθολογία) την δυσμορφία, την "ασχήμια". Οσο πιο -μετρήσιμα- δύσμορφος ήταν ο απέναντι, τόσο μεγαλύτερη ήταν η απόλαυσή τους, σε ένα φελινικό κρεσέντο που, αν ήταν δυνατόν, θα οδηγούσε στην τερατολαγνεία.

    Δεν ομιλώ για την συνήθη, όσο και ανθρώπινη, σαβουρογαμία επί περιόδου ξηρασίας. Ομιλώ για επιδίωξη λαγνουργίας με άτομα που κατοικούν φρίκης και κακομουτσουνιάς γωνία. Και συνοδό α-καβλία απέναντι στην ευμορφία. Ξύνοντας λίγο την επιφάνεια, διαπίστωνα πάντα μιαν αβάσταχτη θρησκευτικότητα, μια κωμικοτραγική κατάδυση στον κατά φαντασία ζόφο, μιαν αέναη ενοχική αυτοτιμωρία. Βέβαια, έξυνα την επιφάνεια τις πρώτες φορές, που είχα ακόμη την νεανική μου περιέργεια. Μετά, βαρέθηκα.

    Οι άνθρωποι αυτοί καταφεύγουν συχνά εν BDSM και κάνουν την ζωή μας πολύ δύσκολη. Είτε είμαστε "όμορφοι", είτε είμαστε "άσχημοι". Μετατρέπουν δε, συχνότερα από ποτέ, το αρρωστημένο τους πάθος που τους ανταριάζει, σε παντιέρα υπεράσπισης της διαφορετικότητας.

    Ας φυλαγόμαστε. Δεν είναι και δύσκολο. Ξεχωρίζουν εύκολα επειδή κραυγάζουν για το δίκιο της "επιλογής" της διαφορετικότητας ως τον μόνο αληθινό πυρήνα του χώρου.

    Dream


    ΥΓ. Για λόγους πληρότητας θα έπρεπε να συμπληρωθούν οι σκέψεις μου με αναφορές στην (δυσδιάκριτη και σιωπηλή) "δυσμορφία της ψυχής", σε εκείνες δλδ. τις περιπτώσεις που μια ψυχή στριμώχτηκε, από κακοτυχία ή κακοβουλία άλλων, και πατικώθηκε ή στρεβλώθηκε ή διέκοψε την ανάπτυξή της. Εκεί κι αν θάλλει η τερατολαγνεία εν BDSM. Μιας και δεν υπάρχει ψυχο-αξονική για να τα δούμε όλα τούτα στερεοσκοπικά θα πρέπει να 'μαστε διπλά προσεκτικοί. Αλλά αυτά είναι θέματα που όλο και κάποιος θα θίξει, οπότε θα επανέλθω εκεί - τώρα μάλιστα που τακτοποιήσαμε το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης, αδραγμένοι από την τελευταία κλωστίτσα που κρατά κάθε ενήλικο σε απόσταση παλινδρόμησης στην παιδική ηλικία, και η οποία κλωστίτσα δεν είναι άλλη από την πεποίθηση ότι ο κόσμος είναι τελικά δίκαιος: οι όμορφοι με τους όμορφους και οι άσχημοι με τους άσχημους.
     
  9. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: BDSM & εμφανιση!

    Eξαιρετικο come back απο DreamMaster με ποστ που ξεχειλιζουν ποιοτητα και απολαυστικο σαρκαστικο χιουμορ.
    O νεος...ωραιος,ο παλιος αλλιως,ο γηραιος ενιοτε Θεος 
     
  10. mairaincollar

    mairaincollar Regular Member

    Απάντηση: BDSM & εμφανιση!

     
  11. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Re: BDSM & εμφανιση!


    Απλά δεν έχει νόημα....συμφωνώ και εγώ, με τον Perris και τον Alex. 
     
  12. Απάντηση: BDSM & εμφανιση!

    *Είναι πολύ σύντομο, λέει, πφφ