Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Alexkat, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?




    Ωραία η τοποθέτησή σου και θα πρόσθετα κάτι που σχεδόν όλοι το αποφεύγουμε ......
    Την ανάγκη για αυτοκριτική στην συμπεριφορά μας απέναντι στον/την σύντροφό μας και την ανάγκη αυτοβελτίωσης μας ..... 
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2011
  2. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    @underherfeet

    Να φανταστώ ότι σε επόμενο ποστ σας θα αποδείξετε ότι την πείνα την "κινητοποιεί" το φαγητό;

    Δε θέλω να σας στεναχωρήσω, ούτε φυσικά να υπονοήσω τίποτα, αλλά δεν έχω άλλο απλό τρόπο να σας το πω: περιγράψατε με αρκετή ενάργεια τον ψυχοκοινωνικό τρόπο με τον οποίο έχει ντρεσαριστεί να επιθυμεί η γυναίκα, που θέλει ο άλλος να την νιώσει, να την ενστερνιστεί, να της πατήσει τα κουμπιά της (!) για να επιθυμήσει. Κάτι που πραγματεύτηκα προ πολύ καιρού στο νήμα "έχουν οι γυναίκες γκάβλες;"

    Από δω θα μπορούσε να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση-πληγή για το αν οι υποτακτικοί άνδρες παρουσιάζουν "θηλυκές" συμπεριφορές και θεωρήσεις (είμαι σαφής: ΔΕΝ εννοώ σεξουαλικά, κατ΄ανάγκην)

    Αλλά δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω εγώ αυτή τη συζήτηση.

    Κοιτάξτε, δεν είναι ανάγκη να ομονοήσουμε: το ενδιαφέρον μου ήταν να δείξω ότι αυτή η πιθανώς βολική για όλους γυναικοδουλεία με επίφαση πατριαρχίας που διαπερνά την υποβρυχίως μητριαρχική ελληνική κοινωνία δεν σταματά με μια δήλωση ένταξης στο BDSM.

    Οποιος το δε, το δε. Αυτή ήταν η συνεισφορά μου σε ένα εν πολλοίς κοσμοπόλιταν νήμα - "πώς να κρατήσετε τον άντρα σας; πουτανιά, γαλιφιά, και καλές πίπες", βλ. σελ. 34.

    @Alexkat

    Το μεταφέρω εδώ γιατί αφορά την εδώ "συζήτηση":

    Εγώ το κάνω αυτό; Εγώ, ζω με ένα λατρευτό πλάσμα (άκου κει "οντότητα".. μποζόνιο είναι η γυναίκα  που επιθυμώ πολύ, ένα πλάσμα που δεν είναι αυτή η κινητήρια δύναμη στη σχέση μας, ένα πλάσμα που δεν του έχω μεταθέσει την ευθύνη να με κρατήσει, δλδ. την ευθύνη της σχέσης μας, ούτε εκείνη ασχολείται με αυτό, καθώς είμαστε μαζί γιορτάζοντας την επιθυμία μας, ο ένας για τον άλλον.

    Εγώ δλδ. ΔΕΝ ζω με μίστρες.

    Εσείς;

    Υπόψιν ότι η ερώτηση είναι ρητορική: ούτε σας ξέρω, κι ούτε επιθυμώ να σας γνωρίσω. Αναφέρομαι πάντα σε αυτό που περιγράψατε.

    Και για να (ξανα)έχουμε το καλό ερώτημα...

    ...ποιός "λεξαυνανισμός" και ποιές "ρητορικές ακροβασίες" σας εμπόδισαν να απαντήσετε; Μήπως απαντήσατε και κάναν τα μάτια μου καμμιά σκοτοδίνη;


    Ωπα και μαγκιά... "πρώτα κατάλαβε και μετά γράψε" ... "κόψε κάτι απ' το υφάκι"... γουάου...

    Ας σημειώσω ότι είναι η δεύτερη φορά που μου δίνετε συμβουλή - δεν ξέρω αν είστε μωρός, αλλά μια φορά σοφός δεν είστε αφού δις αμαρτήσατε...

    Σκεφτόμουν να σας πω πού να πάτε να πουλήσετε πατερναλισμό, αλλά προφανώς ("έτσι που τα κάνατε από μόνος σας" θα λεγε ο DO) δεν σας παίρνει, οπότε μου ήρθε ένα τραγουδάκι, και σας το αφιερώνω, αντί ευχαριστίας για τις συμβουλές σας.



    Dream
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ... ναι .. μην ξεχασετε και τα θαυματουργα ματζουνια/βουντου ....
    ... αμα συνδυασεις ολες τις αποψεις ..... καταληγεις στο συμπερασμα οτι ο μονος που μπορουσε να "μεινει" στην σχεση του , ηταν ο μονος που ποτε δεν ειχε (σχεση)... ο Χριστός δηλαδη ....

    Το θεμα δεν ειναι τι προσοντα και ποσα φυσικα χαρισματα εχει η μεν για να κρατησει τον δε (ο οποιος θα πρεπει συγχρονως και να τα σεβαστει για να μεινει )
    Ειναι οτι , συνηθισμενοι ανθρωποι , διχως υπερφυσικες χαρες και με παρα πολλες ατελειες χαρακτηρα και ικανοτητων , μενουν δεμενοι με τον/την συντροφο τους διοτι απλα δεν μπορουν να φανταστουν την ζωη τους διχως αυτον .....
     
  4. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    @ DreamMaster

    Καταλαβαίνω τoν .........εκνευρισμό σου .......ας πρόσεχες .......
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2011
  5. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Re: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?




    E ναι ρε συ isno, αλλά ακόμα και οι συνηθισμένοι άνθρωποι όπως τους περιγράφεις κάτι έχουν κάνει για αυτό, (όπως λέει και η υπογραφή σου ως ερώτηση).
    Όσο τώρα για το ότι "μένουν δεμένοι με τον/την σύντροφό τους διότι απλά δεν μπορούν να φανταστούν την ζωή τους χωρίς αυτόν", έχεις νομίζω δωσει ήδη μιά καλή αλληγορική απάντηση την οποία παραθέτω εδώ:

    Ωστοσο οι απαιτησεις εχουν και υποχρεωσεις ...
    μια φωτια δεν μενει αναμμενη αν ο ενας περιμενει τον αλλον για να ριξει ενα ξυλο ... αλλα και ουτε θα καψει αν το ξυλο ειναι βρεμμενο ... αν καταφερεις και δεις την φροντιδα και περισυλογη των ξυλων , ως μια ψυχαγωγικη δραστηριοτητα που θα κανεις με τον συντροφο σου , τοτε ειναι σιγουρο οτι η φωτια θα κανει την δουλεια της ... αλιμονο απο φωτια που καιει ασκοπα διχως να ζεστανει ....
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Xμμμ...με έβαλες σε σκέψεις τώρα...
    ...ο ψυχοκοινωνικός τρόπος που έχει ντρεσαριστει να επιθυμει ο α άντρας ποιός είναι άραγε;
    που διαφέρουν;
    γιατί;

    ...και μιά ερώτηση ακόμα:
    το ψυχοκοινωνικώς ντρεσαρίζεσθαι πως ακριβώς το εννοείς;
     
  7. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Αυτός είναι ο πάγιος και μόνος στόχος μου στον διάλογο. Μόνο με γυναίκες σε κρεβάτι ενδιαφέρομαι να κατισχύσω.

    Συνοπτικά, καθ΄όσον το θέμα διαφεύγει του αρχικού νήματος:

    1) Ο ψυχοκοινωνικός τρόπος που έχει ντρεσαριστεί ο άνδρας είναι να υλοποιεί μια "μηχανή επιθυμίας".

    2) Απέναντι σε αυτή την επιθυμιτική "επιθετικότητα" η γυναίκα ντρεσάρεται να "αμύνεται".

    3) Το ψυχοκοινωνικό ντρεσάρισμα εξυπηρετεί πολλούς στόχους συγχρόνως (μεταξύ αυτών, και προδήλως, μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων και ομογενοποίηση με στόχο την απάγχωση) αλλά δεν χάνει ποτέ την βιολογική του καταβολή, δεν πάει κόντρα στη φύση: μπορούμε να πούμε ότι μέσα από αυτό ο άνδρας εξακολουθεί να εξασφαλίζει στη φύση την βιο-ποικιλότητα (ψηλές, κοντές, λιγνές, χοντρές, όλες καλές) και η γυναίκα την "βιο-ποιότητα" (επιλογή, εκ των "εν ισχύ", του κατανοητικού, συναισθαντικού και εξυπηρετικού, για τα λιγοστά ωάρια).

    Σημειώνω με αυθάδεια ότι αυτά ενδιαφέρουν τη φύση και την κοινωνία, όχι τον καθένα μας ξεχωριστά που, ανεξαρτήτως φύλου, έχει να διαχειριστεί την επιθυμία, και από αυτή τη διάσταση προκύπτουν πολλά προβλήματα. Ως απλό παράδειγμα, μια κοινωνία που θα εκθείαζε την παθητική ανδρική ομοφυλοφυλία και την γυναικεία ομοφυλοφιλία προφανώς θα "τελείωνε" σε κανά δυό γενιές, αν δεν είχε εφεύρει την τεχνητή γονιμοποίηση. Φυσικά, από το να μην εκθειάζει ως το να μην ανέχεται, μεσολαβούν παρασάγγες που οι αδρές κοινωνικές νόρμες έχουν συχνά ανάγκη να καλύπτουν ταχύτατα.

    Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση που νομίζω πως δεν χωρά σε αυτό το νήμα. Αν υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον ας ανοιχτεί ένα άλλο νήμα, για το βιολογικό και το ψυχοκοινωνικό φύλο, όπου μπορούν να συζητηθούν εκτενώς και τα παραπάνω.

    Dream
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Θα ξεκινήσω με την δική μου προσέγγιση πάνω στο "ψυχοκοινωνικό ντρεσάρισμα".(αν η διαχείριση το θεωρεί άσχετο με το παρόν νήμα , ας μεταφερθεί)
    Ως τέτοιο λοιπόν εγώ αντιλαμβάνομαι την κοινωνική επίδραση στην διαδικασία της ανάπτυξης και της διαμόρφωσης της προσωπικότητας του ατόμου,με την μητέρα φυσικά να έχει τον βασικό και κύριο ρόλο στη διαδικασία αυτή, απο την γέννηση και μέχρι την εφηβέια - τουλάχιστον, χωρίς να υποτιμώ βεβαίως την επίδραση της πατρικής φιγούρας, των κοινωνικών σχέσεων στο περιβάλλον που αναπτύσσεται το άτομο και την κοινωνικής πραγματικότητα, δηλαδη τις κοινωνικές φαντασιακές σημασίες και τις θεσμίσεις που απορρέουν απο αυτές και τις οποίες ενσωματώνει.

    Μέσα απο αυτό το πρίσμα αντιλαμβάνομαι και δέχομαι , ως γενική αρχή τον διαχωρισμο που κάνεις όσον αφορά την διαχείριση της επιθυμίας των δύο φύλων.Θα δεχτω επίσης ο,τι σε κάποιο βαθμο αυτη η διαφορά ερείδεται στο βιολογικό μας υπόβαθρο οχι τόσο στο επίπεδο της βιοποικιλότητας,αυτή ειναι η απάντηση της εξέλιξης στην αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών κυρίως, όσο στην αυτή καθ' εαυτή διαιώνιση του είδους.
    Ο στόχος , ωστόσω θα έλεγα δεν ειναι άλλος απο την αναπαραγωγή αυτων ακριβώς των σημασιών και θεσμίσεων που θεωρουν τον άντρα ενεργητική επιθυμητική μηχανή και την γυναίκα παθητικό εκλεκτικό υποδοχέα ,στα πλαίσια βεβαίως του γενικότερου καταμερισμού των ρόλων των δύο φύλων όπου, παρά τις πρόσφατες παραχωρήσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο αιώνα σε ένα μέρος του κόσμου, η ανδρική επικυριαρχία θεωρείται φυσική και δεδομένη.
    Στο ατομικό επίπεδο , η διαχείριση της επιθυμίας είναι πολύ φυσικό να δημιουργεί προβλήματα.
    Το ψυχοκοινωνικό "ντρεσάρισμα" μπορει να έχει μια γενική κατεύθυνση, κάποια γενικά χαρακτηριστικά ωστόσω οι εκάστοτε φορείς ,ο τρόπος ,η ένταση εφαρμογής του συντελουν ωστε ο καθένας μας να το ενσωματώνει -η μήπως μετουσιώνει; - διαφορετικά .
    Αν τώρα αυτός ο τρόπος διαχείρισης της επιθυμίας του καθένα ως επίσης και τα κριτήρια που διαμορφώνει όσον αφορά την επιλογή του αντικειμένου προς το οποίο την κατευθύνει αφίστανται των στερεότυπων "αρσενικών" η "θηλυκων" τρόπων , προσωπικά, ουδεμία στενοχώρια μου προκαλεί.
     
  9. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?





    Όταν γράφεις "ανεξαρτήτως στάτους" πως το εννοείς ? Aναφέρεσαι σε straight, bi,pansexual,κλπ., συμπεριλαμβάνοντας και ερωτικά ζευγάρια σε σχέση M/s D/s ?
     
    Last edited: 20 Δεκεμβρίου 2011
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Ολα μέσα.
    Να κάνω μόνο μια διευκρίνηση για τις M/s D/s σχέσεις. Εκει ,προφανώς τη σχέση τη ρυθμίζει καθώς "τρέχει", το κυρίαρχο μέλος.
    Ωστόσω πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο την τρέχει ,που καθορίζεται από την αρχή και εκεί για να είναι λειτουργικό ,θα πρέπει να είναι κοινός τόπος,άρα στην διαμόρφωση θα συμβάλλουν αμφότερα τα μέλη.
    Επι πλέον, δεδομένου ο,τι η σχέση είναι δυναμική, ρέουσα, καθώς μεταβάλλεται μέσα από την διάδραση και την αποκάλυψη πτυχών του χαρακτήρα, της προσωπικότητας και των προτιμήσεων των μελών που τις συνθέτουν που δεν φαίνονται απο την αρχή, ειδικά αν την σχέση μαγεύει ο έρωτας ,(που τυφλώνει) , ειναι πιθανόν πως κάπου στην πορεία θα χρειαστει μιά η και περισσότερες διορθωτικες ρυθμίσεις του πλαισίου .Και εκει θα πρέπει να συμμετέχουν αμφότερα τα μέλη της (ασύμμετρης) σχέσης..
     
  11. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?





    Άρα λοιπόν αφού στην διαμόρφωση του πλαισίου και κοινού αυτού τόπου, πρέπει να συμβάλουν αμφότερα τα μέλη, όπως επίσης θα πρέπει να συμμετέχουν στις διορθωτικές κινήσεις, όπως γράφεις άνωθεν στα bold, δεν δηλώνεται έτσι η ανάγκη τρόπον τινά βελτίωσης της σχέσης και στα ερωτικά ζευγάρια M/s D/s ?
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω, Αλεξκατ.