Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Alexkat, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Και εγώ έτσι το βλέπω, και μου κάνει εντύπωση γιατί στις εδώ τοποθετήσεις των μελών που δηλώνουν M/s η άποψη αυτή δεν φαίνεται.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Διότι, νέε μου, το M/s όπως το βλέπεις εσυ κι εγώ τους φαίνεται πολύ κάζουαλ.
    Αυτοί φοράνε επίσημο ένδυμα.Εφαρμοστό.
     
  3. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?




    LoL ! Κάπως έτσι το έχω ψιλιαστεί και εγώ ......
     
  4. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Δεν έχω διαβάσει ολόκληρο το νήμα και ίσως να επαναλάβω κάποια πράγματα που ξανασυζητήθηκαν.

    Η βασική διαφωνία που συνάντησες νομίζω είναι ότι θεωρείται πιο λογικό, ο καθένας να κάνει κάτι μέσα του για να διατηρήσει, ο,τι πρέπει να διατηρηθεί, αντί να στοχεύει στο να χτίσει τα αισθήματα του συντρόφου του.

    Δηλαδή, εγώ θα προσπαθήσω να διατηρήσω τον έρωτα για τον άλλο, μέσα μου και στον εαυτό μου. Θα χτίσω εμένα και θα καλλιεργήσω εγώ τα αισθηματά μου. Θα τα δουλέψω εγώ για εμένα. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο άλλος μέσα του προς εμένα. Αν δεν το κάνει, δεν θα έπρεπε να κάνω τίποτα για να τον κρατήσω και δεν θα τον κρατήσω με κανένα τρικ .

    ΕΠειδη το βδσμ βασίζεται στην ανάληψη ευθυνών και των δύο πλευρών (απλά διαφορετικού τύπου ευθύνες αναλαμβάνει ο καθένας) και όχι στην παράδοσή τους όπως αντικατοπτρίζεται σε όσους δεν είχαν ποτέ σταθερή σχέση, η άποψη ότι εγώ θα είμαι υπεύθυνη για τα δικά σου συναισθήματα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή στον χώρο.

    Ειδικότερα στις D/s σχέσεις τα μέλη οφείλουν να ξέρουν ότι είναι εκεί επειδή το θέλουν και όχι επειδή ο σύντροφος είναι ο υπεράνθρωπος που θα ήθελαν δίπλα τους.

    ΕΠιπρόσθετα, Ειδικότερα στις D/s σχέσεις, που αναπτύσσεται εξάρτηση, οφείλουμε να μην εκβιάζουμε τον άλλο συναισθηματικά αν θελήσει να φύγει και να του θυμίζουμε ότι είναι εκεί ΜΟΝΟ επειδή ο ίδιος το θέλει.

    Συναισθηματικός εκβιασμός δημιουργείται πολύ εύκολα με πολλούς τρόπους όταν ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον άλλο. Μερικά παραδείγματα βανίλλα εφαρμόσιμα κυρίως στους άντρες...οι γυναίκες είναι πιο πολύπλοκες νομίζω..

    1. Μαθαίνω να παίρνω τέλεια πίπα και να στήνω κώλο έτσι όπως θες, αν αυτο θες.
    2. Βρίσκω έναν άντρα που δυσκολεύεται να βρει σύντροφο και έχει φοβηθεί την αγαμία και την μοναξιά και του προσφέρω καλό σεξ όποτε νιώθω ότι πάει να κοιτάξει άλλη
    3. Προκαλώ ζήλια
    4. Προβάλω την ανάγκη μου για προστασία
    5. Προβάλω το πόσο ανάγκη τον/την έχω
    6. Του δίνω συνέχεια μικρά προβλήματα να λύσει έτσι ώστε να νιώθει ο ήρωάς μου.
    7. Του φέρνω μια φίλη μου (αυτο πιάνει σε όλους τους άντρες, Κ ή υ)
    8. Τον / την τρομοκρατώ, ή υποθάλπω συνέχεια την αυτοπραγμάτωσή του, του καταστρέφω την αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να νιώθει ότι με έχει συνέχεια ανάγκη.


    Αυτά είναι μερικά εκβιαστικά δεδομένα που έχω παρατηρήσει και που έχουν προσπαθήσει να μου ασκήσουν.

    Τι απο αυτά λοιπον αγαπητέ AlexKAt θα έπρεπε μία γυναίκα ή ένας άντρας να κάνουν για να κρατήσουν τον σύντροφό τους; Εσύ πες μου.


    Εν ολίγοις η καταθλιπτική άποψη, "νιώθω άσχημα, εσύ φταις, κάνε κάτι" σε κανένα ζευγάρι, είτε D/s, είτε βανίλλα δεν έχει καλά αποτελέσματα. Προσωπικά δεν το επιτρέπω ούτε καν στους υποτακτικούς μου και αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι άτομα που όταν νιώθουν άσχημα, απλά σηκώνουν το δάχτυλο και δείχνουν, ποιος τους φταίει (για τις επιλογές τους)...
     
  5. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Mα δεν διαφωνώ σε αυτό. Αντιθέτως πιστεύω ότι αν ο καθένας κάνει μέσα του ότι πρέπει, για να διατηρήσει ότι πρέπει να διατηρηθεί σε μία σχέση, όπως γράφεις, βοηθάει τον σύντροφό του προς θετική κατεύθυνση στο να συμβάλλει και εκείνος στην διατήρηση της σχέσης σε ένα καλό επίπεδο.
    Τώρα άν ο σύντροφος δεν θέλει, σαφέστατα και δεν υπάρχουν τρυκ για να πειστεί να μείνει στην σχέση.




    Μα νομίζω ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει ακόμα και στις βασισμένες σε σωστή βάση vanilla ερωτικές σχέσεις, μόνο που εκεί μιλάμε για ανάληψη vanilla ευθυνών, που δεν παραδίδονται από τον ένα στον άλλο ετσιθελικά, άν μιλάμε για νοήμονες ανθρώπους ικανοποιητικού επιπέδου.



    Τίποτα από όλα αυτά αγαπητή Uther.
    Έγραψα και προβληματίστηκα για την φθορά των ερωτικών σχέσεων που επέρχεται σε ένα ερωτικό ζευγάρι ανεξαρτήτως status λόγω του χρόνου. Ο χρόνος είναι φθοροποιός των πάντων άρα και των ερωτικών σχέσεων. Η κάθε μιά απάντηση που πήρα έχει την δική της αξία. Απλά προβληματίστηκα ως αντρας straight, απομονώνοντας τον εξίσου βασικό ρόλο της γυναίκας, ως πεδίο διερεύνησης επί του προβληματισμού μου.Η φθορά λοιπόν λόγω χρόνου, δεν επηρεάζει τα εν bdsm ερωτικά ζευγάρια ? Δεν πρέπει να κάνει κάτι η bdsm-er γυναίκα για να κρατήσει τον άντρα της πριν η φθορά του χρόνου καταστήσει την σχέση μη λειτουργική ? Σαφέστατα ίσο μερίδιο συνεισφοράς έχει και ο άντρας. Αλλά εγώ έθεσα το ερώτημα όσον αφορά την γυναίκα και όποιος θέλει τοποθετείται.
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Νομίζω ότι απάντησα και ότι αντιφάσκεις.
    Όχι λοιπον - επαναλαμβάνω - δεν πρέπει κανείς να κάνει τίποτα για να κρατήσει τον άλλο.Πρέπει να κάνει για να κρατήσει τον εαυτό του.

    Αν έχεις σαν στόχο στις πράξεις σου να κρατήσεις τον άλλο, απλά θα καταλήξεις να τον εκβιάζεις.

    Η φθορά παντώς είδους, είναι κάτι το οποίο ή αγαπάς (γιατί είναι μέρος του εαυτού μας) και άρα αποκτας την δύναμη να την μετουσιώσεις σε εξέλιξη, ή την μισείς και την φοβάσαι που σημαίνει ότι θα σε καταβάλει.

    Κατι σαν την μούχλα και το δηλητήριο.. αν το χρησιμοποιήσεις λάθος, θα πεθάνεις ή θα σκοτώσεις. Αν το χρησιμοποιήσεις σωστά θα θεραπεύσεις. Αρκεί να αποκτήσεις κατανόηση του υλικού με το οποίο εργάζεσαι
     
  7. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?




    Αφενός λοιπόν δεν πρέπει να κάνει τίποτα για να κρατήσει τον άλλο, και πρέπει να κρατήσει τον εαυτό του, αφετέρου όμως πρέπει να αγαπά την φθορά που είναι μέρος του εαυτού του και να την μετουσιώνει σε εξέλιξη ? Με ποιόν τρόπο την μετουσιώνει ? Γιατί την μετουσιώνει ?
    (Γιατί αλλιώς όπως γράφεις ή την μισεί και την φοβάται).
     
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Με παρασύρει αυτό το θέμα καθώς ερωτευμένη με την έννοια του γήρατος, της μετουσίωσης, της φθοράς, του πόνου, των σημαδιών κτλ...συγχώρεσέ μου την πολυλογία...

    Αν δεν αγαπάς την φθορά των πραγμάτων δεν αγαπάς την ίδια την φύση η οποία εξελίσσει και ανανεώνεται. Ουσιαστικά δεν μετουσιώνει την ίδια την φθορά. Απλά αντιλαμβάνεται αυτό το οποίο είναι και σημαίνει.


    Στο ψωμί πχ, αν μουχλιάσει δεν μπορείς να το φας. Τί μπορείς να το κάνεις; πχ πενικιλίνη.. τι άλλο; πχ λίπασμα το οποιο θα σου αποδώσει δεντρίλια.

    Αυτό είναι απλά αλλαγή αντίληψης.

    Στην σχέση, η φθορά είναι εξέλιξη. Αρκεί να μπορείς να το αντιληφθείς και να μπορείς να αφήσεις την προηγούμενη μορφή της να πεθάνει ή απλά να αλλάξει....
    Παράδειγμα.. πόσοι άνθρωποι κλαίνε για τα φοιτητικά τους χρόνια γεμάτα ανεμελιά;
    Ίσως είναι επειδή δεν δέχτηκαν πόσο όμορφο είναι να μην είσαι ανέμελος. Να έχεις άγχος που πρέπει να χειριστείς..ευθύνες...πράγματα να εργαστείς.. να βάλεις δύναμη.. να ξεπατώσεις τους μυς σου.. μέχρι να πέσεις στο κρεβάτι κατάκοπος.. το ίδιο στην ψυχή ισχύει..το ίδιο στις σχέσεις...

    Κόπος.. Που φέρνει "τη φθορά".. αλλιώς ονομάζεται ζωή. Αν δεν τον καταβάλεις, γίνεσαι μαλθακός...η φθορά είναι πιο ουσιώδης..πιο εσωτερική.. και ΄όταν εμφανιστεί και στο σώμα...εκεί πια..."κλάφτα χαράλαμπε."...

    Για να εστιάσω στις σχέσεις...ας παραδεχτούμε κατ'αρχήν πως όταν πιστεύουμε ότι γνωρίσαμε τον άλλο είναι μόνο και μόνο επειδή είμαστε ανόητοι , κουραζόμαστε και δεν είμαστε σε θέση να τον γνωρίζουμε από την αρχή κάθε μέρα. Άρα η φθορά έρχεται με τη στασιμότητα... Η στασιμότητα όμως είναι μόνο ένας τρόπος αντίληψης, και μάλιστα ψευδαισθητικός..


    Η φθορά του συντρόφου σου στο δέρμα του και μόνο δεν σου δείχνει πόσο ο ίδιος αλλάζει; Πώς να βαρεθείς έναν άνθρωπο που κάθε μέρα έχει αλλαγές πάνω του που μέχρι χθες δεν είχες καταφέρει να προσέξεις;

    Οποτε αν πχ νιώσεις ότι τον γνώρισες, ή απόλαυσε την εξοικείωση που θέλεις να έχεις σαν ψευδαίσθηση ή αν δεν το αντέχεις, άλλαξε τις συνθηκες κάτω απο τις οποίες τον βλέπεις.

    Πώς; Πολύ απλά άλλαξε μία μικρή συνήθεια ή κάτι απο τα δεδομένα αισθηματα που του παρέχεις. Ξύπνα τους δικούς σου διαφορετικούς διαδρόμους και αναμενόμενα αυτός που ειναι δίπλα σου θα αντιδράσει διαφορετικά. Όπως αντιδράει διαφορετικά αν έχει απέναντι του τον περιπτερά, τον ξάδελφο, τον φίλο, το παιδί του και εσένα. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας άλλος άνθρωπος. Αν μπορείς εσύ να είσαι όλα όσα αντέχεις να είσαι τότε και ο άλλος αναμενόμενα θα αλλάζει τη ροή του απέναντί σου.


    Οπότε μία απο τις δύο καταστάσεις (συνεχής αλλαγή Vs επανάπαυση) ονομάζεται φθορά...

    Η επανάπαυση προφανώς... Τι κάνουμε; Την ζούμε αν αντέχουμε... εμένα μου αρέσει... Την απολαμβάνω.. την κυνηγάω εδώ και χρόνια... οι αλλαγές είναι εύκολες ώστε να μην βαριέται κανείς και να μην νομίζει κανείς ότι το μπόρεσε ποτέ να με γνωρίσει ή να μην νομίζω εγώ πως το κατάφερα να γνωρίσω κάποιον, παρά μόνο σε μία δεδομένη χρονική περίοδο.
    Αν δεν αντέχουμε; Την αλλάζουμε, αν αντέχουμε...

    Το χειρότερο είναι να μην αντέχουμε τίποτα απο τα δύο και να λέμε ότι φταίει η σχέση ή ο άλλος.

    Αυτά βοηθάνε στο να διατηρήσει κανείς τον εαυτό του στη σχέση που νιώθει//νομίζει ότι φθείρεται.

    Είναι δηλαδη σαν να είσαι μέσα σε ένα κουτί που έχει παράθυρα.. και υποστηρίζεις ότι το φως έξω, δεν αλλάζει...

    Ε απλό είναι..κοίτα έξω απο τα παράθυρα..μπορεί να καταφέρεις να το δεις.

    (το δεύτερο πρόσωπο χρησιμοποιείται ως γενικό.. δεν απευθύνομαι σε εσάς τοσο, χρησιμοποιώντας το όσο στον εαυτό μου)
     
  9. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Παραπάνω δίνεις με το δικό σου ενδιαφέρον θα έλεγα σκεπτικό, με ποιό τρόπο κάποιος πρέπει να ενεργήσει
    για να κρατήσει τον εαυτό του. Δεν θα με στεναχωρούσε λοιπόν καθόλου, άν το σκεπτικό αυτό το εφαρμόσει η γυναίκα (του ερωτήματος- θέματος του νήματος), χωρίς την "δική μου" "παρέμβαση", "απαίτηση", ή άν θες "κράτημα".


    Γιατί λοιπόν πρέπει να κρατήσει τον εαυτό του ?
    Μα απλούστατα για να κρατηθεί και ο/η σύντροφός του.
    Άρα λοιπόν κρατώντας τον εαυτό της, απαντάει στο ερώτημα του νήματος.
     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2011
  10. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    Όχι και τόσο. Δεν πρέπει να κρατήσει πουθενά τον εαυτό του, αν δεν θέλει. Αν όμως θέλει να μην φτάσει σταδιακά στο κενό της ψυχή του θα πρέπει να ξεφύγει απο το σκεπτικό του καταναλωτισμού του περιβάλλοντος. Ο μόνος λόγος για να μάθει κανείς να βλέπει ΄γυρω του αυτά που συμβαίνουν είναι γιατί θα ζήσει μία ζωή και είναι κρίμα να την περάσει στο σκοτάδι σε εκείνο το μικρό κλειστοφοβικό κουτί της ψυχής του που τα βλέπει όλα φθαρμένα και βαρετά...στο τέλος θα καταλήξει να κοιτάει για τόσο καιρό το σκοτάδι που όταν θα δει φως θα τυφλωθεί και θα νομίζει πάλι πως βρίσκεται στο σκοταδι.

    Όλα όσα περιέγραψα, στόχο δεν έχουν να κρατήσουν κανέναν . Στόχο έχουν να είναι καλά ο καθένας με τον εαυτό του και τη φθορά που βιώνει μέσα του. Το αν θα παραμείνει σε μία σχέση ή όχι είναι άλλο θέμα.

    Δεν καταλαβαινω γιατι είναι δύσκολο να δεις, πως η άποψη μου είναι πως δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτα για να τον κρατήσει. Αντιθέτως με αυτά που είπα, και αν κάποιος τα έχει πετύχει, θα έπρεπε όταν αντιλυφθει πως ο σύντροφος θέλει να φύγει, να του ανοίξει την πόρτα και να του πει, "φεύγοντας πάρε και τα σκουπίδια".
     
  11. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?


    Ε μα εξυπακούεται ότι πρέπει να θέλει να κρατήσει τον εαυτό του. Αυτό άλωστε εννοώ με το άνωθεν αρχικό μου μήνυμα.

    Κρατώ λοιπόν αυτό ως τελική απάντησή σου.
     
  12. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Πως μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει τον άντρα της ?

    το ενα δεν αναιρει το αλλο ....
    στο "αλλο σου μισο" , θα συμπεριφερθεις οπως και στον εαυτο σου . Οπως δεν θα αφησεις τον εαυτο σου παραμελλημενο (οτι και αν περιλαμβανει αυτο) , το ιδιο θα κανεις και για το "αλλο" μισο .
    ωστοσο η σχεση δεν ειναι αποτελεσμα μαθηματικων , ουτε ταχυδακτυλουργιας ...
    η εκφραση της αγαπης δεν ειναι καποιοι συγκεκριμενοι κανονες που μπορεις να τους συμπεριλαβεις σε εναν οδηγο επιβιωσης της σχεσης , αλλα πηγαζει απο πολυπλοκες εσωτερικες διαδικασιες και διαφορετικους χρονους (εμπειριων και βιωματων) που περισσοτερο εχει να κανει με ενστικτο παρα με οδηγο συμπεριφορας