Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Επειδή βλέπω τραβάμε πολύ ζόρι σε τούτο δω το νήμα, χαλαρώστε βάλτε τα πόδια σας επάνω στην/ον σκλάβα/ο σας... και δείτε τι εστι φεμινισμός και τι όχι... 



     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. totipota

    totipota New Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    'Εχοντας βρεθεί σε χώρο στον οποίο ο φεμινισμός ήταν μια υπαρκτή ιδεολογική τάση , ένιωσα την αναπόφευκτη αντιπάθεια που γεννάει μια έντονη πολεμική ,ιδίως όταν τη συναντάς ξανά και ξανά.'Οταν το συναίσθημα υποχώρησε , έκρινα πως δεν είχα ουσιαστικά αντίρρηση στις θέσεις τους.Κάποιες εμμονές τους βέβαια καταντάνε ηλίθιες.
     
  3. Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Tα κινήματα κάθε είδους, οι ταμπέλες, οι "ιεραρχίες" κατά τη δική μου άποψη το μόνο που κάνουν είναι να μας φανατίζουν και να δημιουργούν εντυπώσεις. Να ξεσηκώνουν κόσμο, να τρέχει σα τα πρόβατα, να υπάρχουν έχθρες για το διαφορετικό. Για μένα όλοι οι άνθρωποι είναι ισοι αλλα διαφορετικοί. Με κάθε ιδιαιτερότητα και επιθυμία και ανάγκη σεβαστή. Αλλα αυτό αγαπητέ μου είναι απλά η δική μου οπτική. 
     
  4. totipota

    totipota New Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Ομαδοποιείς μάλλον ανόμοιες 'έννοιες'.Ένα κίνημα για το περιβάλλον και μια καμπάνια 'μίσους' για τους μετανάστες είναι πχ ανόμοια.'Οσο για τον κόσμο σκέφτεται συνήθως σαν τα πρόβατα και δεν φταίνε τα κινήματα για αυτό.
     
  5. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Uther,

    αυτό που λέτε εδώ:

    μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Παρακαλώ, ξανασκεφτείτε το.

    λάρα,

    για σας δεν πιστεύω τίποτα, γιατί δεν σας ξέρω.

    Με το ρητορικό σχήμα καθ΄ υπερβολή παραπάνω, επαναλαμβάνω αυτό που ισχυρίστηκα από την πρώτη στιγμή:

    Ας θεωρήσουμε ένα φάσμα, όπου στο αριστερό του άκρο βρίσκεται η γυναίκα που πρεσβεύει απόλυτα την κατωτερότητά της από τον άντρα και στο δεξιό άκρο αυτή που πρεσβεύει απόλυτα την ανωτερότητά της από τον άντρα - το λέω φάσμα, για να έχει όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις. (τα αριστερά / δεξιά είναι τυχαία, δεν είναι πολιτικά)

    * Το να θεωρούμε την στρέιτ φεμινίστρια κάπου στο κέντρο του φάσματος είναι φαιδρό.

    * Το να θεωρούμε την στρέιτ συνειδητοποιημένη υποτακτική κάπου στο κέντρο του φάσματος είναι φαιδρότερο.

    * Το να θεωρούμε την στρέιτ συνειδητοποιημένη σκλάβα κάπου στο κέντρο του φάσματος είναι όντως για να πέφτεις κάτω και να χτυπιέσαι από τα γέλια.

    Αυτά, περί αυτού.

    Τώρα, όσον αφορά το μεταμοντερνισμό και τη σχέση του με τις δηλώσεις και τις ιδιότητες, το είχε πει και η elfcat νομίζω, "αν είναι κανείς τα πάντα, μήπως δεν είναι τίποτα;" ή κάπως έτσι.

    Εγκρίνω και επαυξάνω: ο μεταμοντερνισμός συσκότισε την κατεύθυνση του βέλους, κι έτσι δεν ξέρουμε: όταν κανείς είναι τα πάντα, εξ αυτού δεν είναι και τίποτα; Ή μήπως επειδή νιώθει ένα τίποτα, επιδιώκει να είναι τα πάντα;

    Dream

    ΥΓ. Εβαλα τον όρο "συνειδητοποιημένη" για να αλαφρύνω την κατηγοριοποίηση από γυναίκες που είδαν εμπρός τους τον Λευκό Ιππότη και πώς να του αντισταθούν; Γίναν μούσι να τις ξουρήσει... Κι επίσης, εμένα μου έχει κάνει εντύπωση ότι στο φόρουμ σπανίως βλέπεις στάτους μπότομ σε γυναίκα, ενώ σε άντρα υπάρχουν κάμποσοι. Ολες σχεδόν είναι ή υπό ή σλέιβς. Γιατί άραγε; Μόνο οι άντρες μπορεί να θέλουν πού και πού καμμιά μπούφλα; Οι γυναίκες αν θέλουν μπούφλα θέλουν και καθοδήγηση; Μόνο οι άντρες μπορούν να είναι κάτι μη γκραντιόζ;
     
  6. Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Ασφαλώς και φταίνε όπως φταίμε και όλοι οι υπόλοιποι που τα στηρίζουμε και τα προωθούμε. Αν όλες αυτές οι φιλανθρωπικές οργανώσεις έκαναν όλα όσα ισχυρίζονται και διαφημίζουν δεν θα υπήρχε παιδί να πεθαίνει πλέον από την πείνα, δεν θα υπήρχε γέροι να πεθαίνουν στα πεζοδρόμια.
    Οι άνθρωποι είμαστε άπληστοι και αχόρταγοι καιο φανατισμός μας καλά κρατει. Δεν χρειάζομαι τον φεμινισμό για να νοιώσω ελεύθερη. Καιπέρα από αυτό εμένα δεν με ρώτησε κανείς για το αν θέλω να ζω κυνηγώντας μια καλύτερη θέση στο γραφείο, να ανταγωνίζομαισυνεχώς κάποιους να κυνηγάω τη δουλειά μου, απλά και μόνο επειδή μου επιβάλλεται πλέον να το κάνω. Δεν έχω επιλογές. Είχα και καλύτερα πράγματα να κάνω, πίστεψέ με, κατα τη γνώμη μου πιο γυναικεία, πιο κοντά σε μένα. Τα οποία και πάλι κάνω και είμαι σαν τον σίφουνα που τρέχει να τα προλάβει όλα. Δεν είναι έτσι. Όχι για μένα.
     
  7. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Δηλαδη πιστεύεις ότι αν όλοι οι έλληνες, έδιναν από ένα ευρώ σε κάθε μετανάστη ή άστεγο που βλέπουν στον δρόμο, δεν θα υπήρχε φτώχεια;
    Νομίζω ότι ουσιαστικά στο επέβαλε η φύση όταν γεννήθηκες θηλαστικό και όχι φυτό. Δεν έχω προσέξει κανένα είδος, να μην εργάζεται// κυνηγάει για την τροφή του. Απλά τώρα δεν χρειάζεται να στήνεις παγίδες και να πετάς πέτρες... Ούτε να τρέχεις, ούτε να στήνεις καραούλι...
    Χρειάζεται να κάνεις όσα προανέφερες. Ακόμα και στην πατροπαράδοτη ελλάδα, οι γυναίκες δουλεύαν στα χωράφια ή στα ζώα.

    Ας μην ξεχνάμε ότι χωρίς την αναπτυσσόμενη αγορά που χρειαζόταν και τη γυναικεία εργασία ή τον φεμινισμό, εσύ μπορεί να ήσουν ευτυχισμένη, αν παντρευόσουν κάποιον πλούσιο που θα δούλευαν οι εργάτες αντί για εσένα εγώ όμως θα ήμουν δυστυχισμένη με πλούσιο ή φτωχό. Αν μη τι άλλο η ισότητα των φύλων σε μία κοινωνία θα έπρεπε να υφίσταται ώστε και εγώ να δέχομαι εσένα που δεν θες να δουλεύεις και εσύ εμένα που θέλω και οπωσδήποτε το να παντρευτώ έναν άντρα υποχρεωτικά και να του λέω, "μάλιστα Αφέντη μου" ο,τι κι αν έλεγε, μάλλον στην αυτοκτονία θα με οδηγούσε...

    Αναρωτιέμαι γιατί να μην είναι εξίσου επικίνδυνο και το αντίστροφο. Νομίζω με επίγνωση, και μεγάλε ποσότητες χιούμορ, όλα σταματάνε εγκαίρως...
     
  8. Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Δεν είπα κάτι τέτοιο.Δεν εχει μόνο η Ελλάδα άνεργους και μετανάστες. Είπα ότι μέρος των χρημάτων που πηγαίνουν σε φιλανθρωπικες οργανώσεις από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν δεν πηγαίνει εκεί που πραγματικά θα έπρεπε. Αν όλα αυτά τα χρηματα δινοταν πράγματι το πρόβλημα δεν θα ηταν τόσο μεγάλο.

    Δεν έχει σχέση αυτό που λες με ότι είπα. Η καλύτερα εγω τουλάχιστον δεν τα συγχέω μέσα μου. Εργάζομαι από τα μαθητικά μου χρόνια ακόμη. Δεν έχω σταματήσει μέχρι τώρα και κάποιοι μήνες που πέρασα κάποτε χωρις εργασία ήταν πληκτικοί. Μίλησα για τον ανταγωνισμό που είμαι υποχρεωμένη να έχω στο γραφείο ώστε να μπορέσω να κρατηθώ, αλλα και για τον χρόνο που στερούμαι ώστε να προσφέρω σε άλλους τομείς. Θεωρώ πως η γυναίκα χάνει πολύτιμο χρόνο και χρόνια απο τη ζωή της και αναλλώνεται για μια καριέρα, για να αναδειχθεί.. δεν έχω τέτοιες ανάγκες. Έχω ανέβει και έχω πέσει ως επαγγελματίας. Δεν μου κάνει αίσθηση πραγματικά. Δεν είναι αυτη η ζωή μου.

    Δεν είπα ποτέ πως θα ήμουνα ευτυχισμένη σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Και βέβαια θεωρώ την ισοτητα των ανθρώπων δεδομένη και δεν χρειάζομαι τον φεμινισμό για να νοιώσω ίση με οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο. Είμαι ίση και χωρίς αυτόν. Το πλαίσιο που αναφέρεις είναι αόριστο και μάλλον σε καμια δεν θα άρεσε. Το μάλιστα Αφέντη μου απαιτεί τον απαραίτητο σεβασμό αναμεσα στα δυο μέλη, συμβατότητα και συναίνεση διαφορετικά πάμε αλλού..
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Νομίζω ότι το πρόβλημα θα λυνόταν, αν ο δυτικός πολιτισμός και οι πολυεθνικές δεν πήγαιναν στον άλλο μισό πλανήτη για να τον γδύσουν. Δεν έβαζαν διδάκτορες να ξεκλειρίσουν ολόκληρες φυλές και λαούς για να χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο και τα δάση τους, δεν επέτρεπαν στις βιομηχανίες να καταστρέψουν ολόκληρες σοδιές για να πουλήσουν τους νέους βιολογικούς τους σπόρους... κ.ο.κ
    Η φτώχεια προέρχεται απο τις ίδιες δυνάμεις που προσποιούνται ότι προσπαθούν να την απαλύνουν. Όταν η φιλανθρωπική τους δίνει τα 5 που μαζεύει απο εμάς και η πολυεθνική τους παίρνει τα 80 δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία.

    Σε κανέναν δεν αρέσει ο καπιταλισμός στη μορφή που έχει τώρα, εκτός ίσως απο αυτούς που το στήνουν και τα παίρνουν.
    Εσύ μπορεί να μην έχεις τέτοιες ανάγκες αλλά υπάρχουν γυναίκες που τις έχουν. Αυτό που λέω είναι ότι αν δεν είχε υπάρξει ο φεμινισμός είναι πολύ πιθανόν αυτές οι γυναίκες να μην είχαν αποκτήσει το δικαίωμα να επιλέξουν. Όπως αν δεν είχαν υπάρξει οργανώσεις ομοφυλόφιλων που αγωνίστηκαν, δεν θα μπορούσα τώρα να σας μιλάω εδώ τόσο άνετα. Όπως αν δεν είχαν οργανωθεί οι αφρικανοί και δεν είχαν αγωνιστεί τώρα θα δουλευαν ακόμα στα χωράφια με αντάλαγμα τη ζωή τους. (ΕΝώ τώρα απλά θα καταλήξουμε όλοι εκει..δεν είνα πιο ισότιμο; λολ)


    Τη θεωρείς δεδομένη τώρα, που έχει κερδηθεί. Τώρα που στους νόμους του κράτους δεν θεωρείσαι ίσα με ζώο ή καμιά φορά χαμηλότερης αξίας.
    ΑΥτό που λέω είναι ότι φεμινισμός συνέβαλε σε αυτό. Συνέβαλε στο να επιλέγεις, αν σε κακοποιεί ο άντρας σου, να μπορείς να φύγεις, γιατί θα επιβιώσεις. Μπορεί να μην τον χρειάζεσαι για να στο πει, γιατί συνέβαλε στο να το θεωρείς δεδομένο. Δυστυχώς όμως, οπως βλέπεις, κεκτημένα δικαιώματα, σιγά σιγά αφαιρούνται. Δεν θα έλεγα ότι χρειάζεται να επευφημεί κανείς αιώνια τους αγωνιστές ή/και κατακτητές ή/και υπερασπιστές αυτών των δικαιωμάτων...αλλά ειδικά στην εποχή μας, αναρωτιέμαι κατά πόσο θα συνεχίσει να τους βρίζει, πριν δαγκωθεί...
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Συμφωνώ απόλυτα.

    @DreamMaster παρά το ότι εφόσον εσείς θεωρείτε πως εξ ορισμού ο φεμινισμός αφορά την πίστη στη γυναικεία ανωτερότητα, ενώ εγώ πιστεύω σε κάτι που αφορά την πίστη στην ισότητα των φύλων, ουσιαστικά συζητάμε για διαφορετικά πράματα.

    Απλά μερικές σκέψεις στα υπόλοιπα...

    Το να είναι κάποιος τίποτα και το να είναι κάποιος τα πάντα, δεν είναι οι μόνες δυνατότητες που έχει κάποιος.

    Μπορεί κάποιος να είναι μερικά πράματα χωρίς να είναι τα πάντα και χωρίς να είναι απαραίτητα κομπλεξικός που προσπαθεί να πείσει πως δεν είναι ένα τίποτα.

    Όπως μπορεί κάποια να είναι σκλάβα και όχι μπότομ, όπως προσπαθείτε να πείσετε πως οφείλει να δηλώσει εκείνη η σκλάβα που δεν αντιλαμβάνεται κάθε αρσενικό που αναπνέει σ αυτό τον πλανήτη, ως ανώτερο της. (αν ορθά κατανόησα το υστερόγραφο σας....)

    Για μένα εκείνο που ωθεί κάποια να είναι σκλάβα, είναι η ανάγκη της να ανήκει και να υπακούει και να υποτάσσεται σ Εκείνον τον οποίο επιλέγει και αναγνωρίζει πιθανόν ως Ανώτερο βάση άλλων κριτηρίων κι όχι επειδή έχει ένα Υ χρωμόσωμα.

    Και βέβαια με κανένα τρόπο δεν αναιρεί αυτό πιθανές της επιπλέον ανάγκες που εντάσσονται βέβαια στο δικό της μοναδικό πλαίσιο, τις οποίες ένας μη κομπλεξικός Κ δεν θα νιώσει την ανάγκη να καταστρέψει, επειδή θεωρεί πως η σκλάβα μπορεί να είναι μόνο ένα πράμα και αυτό το πράμα οφείλει να κυκλοφορεί στην κοινωνία ως ένα κατώτερο καταπιεσμένο ον, χωρίς επιθυμία για ισονομία και ισοτιμία στον εργασιακό και κοινωνικό τομέα.

    Δεν έχω σκοπό να πείσω κανένα για τίποτα, πόσο μάλλον πως δεν είμαι ελέφαντας.

    Καλές γιορτές σε όλους.
     
  11. _LarisaLady

    _LarisaLady New Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Πιστεύω ο φεμινισμός έχει να κάνει περισσότερο με την υπόσταση της γυναίκας μέσα στα κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά κ.λ.π πλαίσια γενικότερα.
    Να μπορεί κοινωνικά να διεκδικήσει ίδιες ή ίσες ευκαιρίες με έναν άντρα.
    Άλλωστε υπάρχουν θέσεις (σε κοινωνικό επίπεδο, πολιτικό κ.λ.π) που μια γυναίκα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα απ’ ότι ένας άντρας και το αντίστροφο φυσικά.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια υποτακτική γυναίκα να μην μπορεί να είναι δυναμική κοινωνικά και υποτακτική σεξουαλικά σε κάποιον που τον επέλεξε και την επέλεξε κι εκείνος?
    Δηλαδή μια υποτακτική γυναίκα σκύβει το κεφάλι οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε? Γίνεται ‘’υποχείριο’’ τους καθενός και της οποιασδήποτε κατάστασης?
    Δεν πιστεύω πως δεν υπάρχουν έξω κοινωνικά πολύ δυναμικές γυναίκες οι οποίες όμως αρέσκονται στις προσωπικές τους στιγμές να υποτάσσονται ή να ξεφτιλίζονται από κάτι που επιλέγουν να το έχουν ‘’ανώτερο’’ από αυτές.
    Άλλωστε (προσωπική γνώμη πάντα) πιστεύω ότι οι περισσότερες γυναίκες ερωτικά έχουν sub προδιαθέσεις από ότι κυριαρχικές.
    Ο φεμινισμός κατεμέ πρεσβεύει την γενικότερη ελεύθερη βούληση της γυναίκας μέσα στο κοινωνικό-πολιτικό-ηθικό σύνολο, το ίδιο κατάφερε και σεξουαλικά. Να μπορεί να είναι απελευθερωμένη από κοινωνικά σεξουαλικά ταμπού και να επιλέγει εκείνη τι θέλει ή ακόμα να επιλέγει κάτι κάποιος άλλος αντί για εκείνη όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται! (γιατί κι εκείνη το αποζητά)
    Μια sub έχει την επιλογή. Ξέρει τι θέλει, πως το θέλει κι έχει έναν δάσκαλο-οδηγητή που την βοηθάει να ανακαλύπτει πτυχές του εαυτού της. Χωρίς να σημαίνει ότι σαν προσωπικότητα δεν υφίσταται κοινωνικά.
    Όπως πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν περισσότεροι άντρες με sub διαθέσεις από ότι κυριαρχικές…!
    Αυτό σημαίνει ότι σε γενικότερα πλαίσια στην ζωή τους γίνονται χαλάκια έτοιμα να ποδοπατηθούν για τον καθένα? Δεν το νομίζω…!
    Εν τέλει πιστεύω ότι μια υποτακτική μπορεί να είναι και φεμινίστρια (κατεμέ φεμινισμός= κοινωνικά δυναμικός χαρακτήρας ο οποίος μπορεί να εκφράζετε ελεύθερα και αυτοβούλως) ή μια φεμινίστρια να είναι υποτακτική αρκεί σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά να είναι συνειδητοποιημένη για την επιλογή της και συνειδητοποιημένη για το τι πρεσβεύει η κάθε επιλογή της ξεχωριστά. (Και να γνωρίζει που είναι οι διαχωριστικές γραμμές βεβαίως βεβαίως!!!)
    (Χμμμ τώρα που αναφέρθηκα σε διαχωριστικές γραμμές μήπως να αναθεωρήσω???  )
    (Θεωρητικές σκέψεις πάντα. Μια συνειδητοποιημένη κι έμπειρη sub σίγουρα μπορεί να είναι πιο αντικειμενική στην άποψη της).

    Με το ίδιο ερώτημα του νήματος αυτού θα μπορούσε να υπάρξει κι ένα παρόμοιο αλλά από άλλη σκοπιά.
    -Ένας Master-Κυρίαρχος είναι απαραίτητα και μισογύνης???
       
     
  12. Fidelio_Nasos

    Fidelio_Nasos Regular Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Με το ίδιο ερώτημα του νήματος αυτού θα μπορούσε να υπάρξει κι ένα παρόμοιο αλλά από άλλη σκοπιά.
    -Ένας Master-Κυρίαρχος είναι απαραίτητα και μισογύνης???

    χμ.. Μια σκέψη πολύ γρήγορη σε ένα τέτοιο θεωρητικό ερώτημα..γιατί όχι και με μια αντερώτηση...Αν ο Master-Κυρίαρχοςήταν είναι μισογύνης υπήρχε/υπάρχει λόγος να είναι σε οπιαδήποτε μορφή σχέσης που έχει να κάνει με το Θηλυκο?

    Υ.Γ ρητορικό το παραπάνω ερώτημα μιας και η απάντηση κατ'εμέ είναι προφανής