Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Release

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Noardos, στις 11 Δεκεμβρίου 2011.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Release

    @Tommakos,προσυπογράφω!


    Αγαπήτα μέλη του greek bdsm forums, όλοι μας έχουμε δικαίωμα να πιστεύουμε ό,τι θέλουμε για τα διάφορα πρωτόκολλα του bdsm και μέσα στο μυαλό μας μπορεί ο καθένας μας να έχει φτιάξει την δική του πραγματικότητα ή το δικό του παραμύθι για τον χώρο αυτόν.

    Αυτά που θα γράψω δεν τα γράφω για να κατακρίνω καμία άποψη, απλά τα γράφω για να πω την δική μου!

    Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι αυτά που γράφει άνωθεν στο ποστ του ο φίλος μας ο Tommakos, είναι η αληθινή πραγματικότητα, είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε είτε όχι.

    Το bdsm, είναι εναλλακτικός ερωτοσεξουαλικός χώρος και το status σκλάβα/ος δεν υποδηλώνει δουλεία όπως υπήρχε στα παλαιότερα χρόνια οταν υπήρχαν πραγματικοί σκλάβοι και πραγματικοί ιδιοκτήτες που μπορούσαν νόμιμα να τους κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμα και να τους αφαιρέσουν την ζωή χωρίς αυτοί να έχουν κανένα δικαίωμα, απλά το status σκλάβα/ος στο bdsm δηλώνει ερωτικές/ούς σκλάβες/ους που ό,τι κάνουν το κάνουν γιατί το θέλουν οι ίδιες/οι και όχι γιατί κάποιοι τους το επιβάλλουν με το ζόρι.

    Στο bdsm οι σκλάβες/οι έχουν αρκετά δικαιώματα και πάνω απ΄ όλα το δικαίωμα να συναινούν να είναι ερωτικές/οι σκλάβες/οι, άρα δεν είναι πραγματικές/οί σκλάβες/οι, αλλά παίκτες ενός εναλλακτικού ερωτισμού,που παίρνουν ηδονή μέσα απο αυτόν τον ρόλο, γιατί απλά είναι υποτακτικής ψυχολογίας στον ερωτικό τομέα και όχι σαν προσωπικότητες.

    Στο bdsm οι κυρίαρχοι/ες και οι σκλάβες/οι, προσφέρουν εγκεφαλική και σωματική ηδονή ο ένας στον άλλον και έχουν την ίδια εξάρτηση μεταξύ τους, αν πάψει αυτή η προσφορά ηδονής και εξάρτησης από το ένα ή και τα δύο μέλη της σχέσης δεν υπάρχει κανένα νόημα αυτοί οι δύο να είναι μαζί.

    Τώρα αν θέλουν κάποιοι/ες ακόμα και για το τέλος της σχέσης να υπάρχουν κάποια τυπικά πρωτόκολλα όπως το release, είναι δικαίωμά τους να το χρησιμοποιούν έστω και για τους τύπους, όπως είναι και δικαίωμα κάποιων άλλων να τελειώνουν την σχέση τους πιο απλά, χωρίς προτόκολλα που απαιτούν αιτήματα αποδέσμευσης.

    Όπως και να έχει πάντως, μία σχέση που έχει κάνει τον κύκλο της και έχει φτάσει για τους χ λόγους στο τέλος της, το μέλος που θέλει να φύγει απο την σχέση θα φύγει είτε πάρει release, είτε δεν πάρει και νομίζω ότι είναι κουτό να νομίζει κάποιος ότι ο/η Κ έχει δικαίωμα να μην αποδεσμεύσει το υ του την στιγμή που αυτό θέλει να φύγει.

    Καλή χρονιά σε όλα τα μέλη μας!!!
     
    Last edited: 31 Δεκεμβρίου 2011
  2. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: Release

     

    και πάλι  

    Ούτε και εγώ, αν και νομίζω ότι υπάρχει ήδη μία λεκτική διαφορά σε αυτό που γράφεις για τις βανίλλα σχέσεις: "χωρίς να το δηλώσω" = απόλυτα μονόπλευρη απόφαση χωρίς αναμονή ανταπόκρισης από την άλλη πλευρά. Στις δικές μας σχέσεις όμως, υπάρχει και η περίπτωση (σαγηνευτική αλλά σπάνια κατ'εμέ γιατι πραγματικά υποδηλώνει εξαιρετική γνώση της υ από τον D) να μην εγκριθεί το release.

    Θεωρώ επίσης ότι το release αν πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία στο κεφάλι του D σημαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά εξ'αρχής, δεν γίνεται ο ένας να μην αντέχει άλλο - γιατί συμφωνώ με τον Noardos ότι η υ οφείλει να σεβαστεί το "συμβόλαιο" (γραπτό, προφορικό, τυπικό ή άτυπο, δεν έχει σημασία) ως το τέλος των αντοχών της) - και ο άλλος να μην εχει πάρει χαμπάρι τίποτα και να μιλαμε για σχέσεις που βασίζονται πάνω από όλα στην γνώση της κάθε πλευράς! Αλλά θεωρώ επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται / ζητείται η αποδέσμευση είναι καθρέφτης της σχέσης: ο σεβασμός (θεωρητικά) δεν παύει να υπάρχει και άρα θα έπρεπε να καθρεφτίζεται και στους τίτλους τέλους. Αν βέβαια ο άλλος φέρθηκε σαν ******* ε τότε....ουδέν σχόλιον....

    crimson moon
     
  3. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Release

    Να μην λησμονούμε ότι το release σε λάθος χρόνο και τόπο, παρότι στο υ μπορεί στιγμιαία να φαίνεται ως η μόνη σωτήρια λύση, εν τέλη να αποβεί άκρως επιζήμιο.
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Release

    Σε όλα τα άλλα συμφωνώ μέχρι κεραίας αλλά στο παραπάνω έχω αντίρρηση. Ο/Η Κ είναι άνθρωπος και κατά συνέπεια δεν είναι ούτε παντογνώστης ούτε αλάνθαστος. Προφανώς και είναι υποχρεωμένος να ξέρει τον/την υ του σε βάθος αλλά ο/η υ είναι άνθρωπος και όχι μηχάνημα κατά συνέπεια υπάρχει και ο παράγοντας του απρόβλεπτου.

    Επιπλέον μου γεννάται η εξής απορία: Ποιος κρίνει αν οι λόγοι είναι σοβαροί ή ασόβαροι; Και το ρωτάω γιατί από τη στιγμή που ζητάς release υποτίθεται ότι αίρεις από τον/την Κ το δικαίωμα διαχείρισης του υ. Ακόμα και αν ο/η Κ έχει τα χίλια δίκια πώς θα πείσει ή ακόμα χειρότερα πώς θα επιβάλει στο "υ" τη γνώμη του;

    Το μόνο που μπορώ να καταλήξω είναι ότι σε αυτή την περίπτωση πρώτα πρέπει να πείσει ο/η Κ τον/την υ του ότι έκανε λάθος και μετά να πέσει ράβδος. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε θα προκαλούσε ένα ρήγμα κάπου βαθιά μέσα στην ψυχή του Κ; Κολλάει αυτό το γυαλί αν ραγίσει; Γιατί είπαμε, ο/η Κ πρωτίστως είναι άνθρωπος και ως άνθρωπος έχει και αυτός τις αδυναμίες του.

    Και τέλος, ας υποθέσουμε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και ότι ο Κ -επειδή είπαμε είναι άνθρωπος- δεν συμφωνεί με το αίτημα release του υ. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Release

    Ναι αλλά ο Κ είναι homo sapiens και κατά συνέπεια δεν είναι ούτε αλάνθαστος, ούτε παντογνώστης ούτε παντεπόπτης. Τι γίνεται αν ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται και δεν μπορεί καν να αντιληφθεί το τέλμα;
     
  6. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: Release

    Συμφωνώ. Για το συνειδητοποιημένο υ (κάτι πήρε το μάτι μου περί "ας το πούμε υ" εξ'ου και το διευκρινίζω - no comments) είναι σοβαρή υπόθεση το release. Αλλά θα επιμείνω ότι δεν το θεωρώ μονόπλευρη απόφαση: αν ο Κ ενδιαφέρεται και αν έχει επιτύχει εις βάθος γνώση της υ του, τότε μπορεί και να μην δοθεί το release εφόσον κριθεί ότι είναι λάθος απόφαση.

    Αν κάνει λάθος το υ και κάνει λάθος και ο Κ, τότε κρίμα. Αλλά όπως μου υπενθυμίζει η γιαγιά μου τα τελευταία 30 χρόνια (να μην αβασκαθεί), "το κάθε πράγμα στην ζωή έχει ένα κόστος και ο καθένας μας πρέπει να το επωμιστεί".

    crimson moon
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Release

    Kαι αν δεν δοθεί το release αλλά παρ΄ολα αυτά η υ επιμένει ότι θέλει να φύγει, τι κάνει ο Κ την κρατάει με το ζόρι;
     
  8. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: Release

    τσου  
    αλλά θέλω να πιστεύω ότι Κ που ξέρει τόσο καλά την υ του που μπορεί να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από μία "λανθασμένη" αίτηση θα ξέρει και να την αποκωδικοποιήσει στην υ του και ίσως να της δείξει πλευρές της αίτησης που δεν είχε δει ενδεχομένως.

    Πέραν τούτου, όλοι ενήλικες είμαστε, όλοι με βάση την συναίνεση λειτουργούμε και εξ'άλλου, και να γινότανε πρακτικά το "με το ζόρι", δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να τον ικανοποιούσε αυτό, σωστά?

    crimson moon
     
  9. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Release

    Ακόμα και αν δεν τίθεται θέμα γνώσης του υ από τον Κ, υπάρχει και η πιθανότητα να μην δοθεί release αν αυτό ζητηθεί στα μέσα μίας σημαντικής εκπαίδευσης - αλλαγής η οποία λαμβάνει χώρα στον βαθύτερο εσωτερικό κόσμο, στον ψυχισμό, στο κέντρο λειτουργίας του υ. Αν διακοπεί και παραμείνει ημιτελής θα είναι ζημιογόνα για το υ ακόμα και αν ελευθερωθεί. Ωφέλιμο είναι να δοθεί ή πριν από μία τέτοια "διαδικασία" ή αφού ολοκληρωθεί αυτή. Αυτό το σημείο είναι ένα από τα πιο κρίσιμα και σημαντικά που κάνουν το release χρήσιμο και όχι εργαλείο εξαναγκασμού και καταναγκαστικών έργων.
     
  10. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Release

    Όπως είπαμε όλα αυτά συμβαίνουν στο μέτρο που είναι δυνατόν.
    Αν λοιπόν συμβαίνουν αυτά που εκφράζεις στην ερώτησή σου, νομίζω πως αυτός ο Κ δεν είναι ακόμα Κ, ή "αλεξιπτωτιστής" είναι, ή έχει πολύ δρόμο ακόμα για να μάθει. Όπως και να ΄χει μία τέτοια περίπτωση θα οδηγούσε μοιραία στην λήξη της οποιασδήποτε σχέσης, αν βέβαια θα μπορούσε να υπήρξε μια τέτοια σχέση και δη ουσιαστική, καθότι αμφιβάλω για το πόσο διάστημα θα μπορούσε να κρατήσει.
     
    Last edited: 18 Ιανουαρίου 2012
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Release

    Υπερτιμάς τους "Κ". Οι "Κ" είναι άνθρωποι με τα ελαττώματά τους. Θα μπορούσε λοιπόν να μην "βλέπει" γιατί πολύ απλά δεν θέλει να δει και σε παρακαλώ μη μου απαντήσεις με το παραμύθι "δεν είναι Κ γιατί ο Κ είναι σούπερ ντούπερ μπούπερ μούπερ φούπερ". Ο Κ και ο κάθε Κ είναι πρώτα απ' όλα άνθρωπος.
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Release

    Επειδή γνωρίζεις καλά την υποτακτική ψυχολογία, δεν έχεις προσέξει κάποιες φορές να λέμε άλλο (οι υ εννοώ) και να εννοούμε κάτι διαφορετικό?
    Όπως να λέμε "δεν μ αρέσει ο πόνος" και στην πραγματικότητα εκείνο που θα έπρεπε να πούμε είναι "φοβάμαι τον πόνο"?
    Δεν θα μπορούσε νομίζεις με την ίδια λογική, όταν αρχίζει το ζόρι στην εκπαίδευση μια υ να θέλει να το βάλει στα πόδια, όχι επειδή πραγματικά θέλει, αλλά επειδή φοβάται και δεν ξέρει πως να το εκφράσει?