Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Το διακύβευμα αγαπητή μου είναι δ ι τ τ ό.

    Το πρώτο και κυριότερο για αυτούς είναι η αρπαγή του φυσικού ορυκτού πλούτου στον οποίο έχει δικαιώματα
    η Ελλάδα, με κυριώτερο κομμάτι τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου (βλέπε καθορισμός ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, Ελλάδος-Κύπρου, Ελλάδος Αιγύπτου, Κύπρου-Τουρκίας).

    Το δεύτερο είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα αδύναμο προτεκτοράτο το οποίο θα κυβερνάται από Γερμανικά κεφάλαια.
    Ένα προτεκτοράτο, ψαλιδισμένο εδαφικά, με ανακατατάξεις συνόρων, με ταπεινωμένη την υπερηφάνειά του,
    πλήρως εξαρτημένο, ανίκανο να ορθώσει αντίσταση και οικονομικά ελεγχόμενο.
    Αυτό θα συμβεί όταν μετά την εφαρμογή του νέου μνημονίου και όσων ακόμα μνημονίων ακολουθήσουν, η Ελλάδα πάψει να μπορεί να αποπληρώνει τους υπέρογκους τόκους των δανείων που της επέβαλαν.

    Τότε θα έρθει η ώρα της αρπαγής του φυσικού ορυκτού πλούτου που γράφω παραπάνω.
    Η αρπαγή αυτή θα συντελεστεί προκειμένου να αποπληρώσουμε τα χρωστούμενα σε είδος.
    Στην αρπαγή αυτή θα "αναγκαστούν" να "συναινέσουν", αυτά τα ανδρείκελα που μας κυβερνούν,λέγοντας στον Ελληνικό λαό, ...."ότι είναι η μόνη λύση για να βγούμε από τα αδιέξοδα"....


    Προ εκπλήξεως

    Θα βρεθούν επειδή δεν θα τους αφήσει ο Ελληνικός λαός να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους εις βάρος του.
    Στην επιμονή τους να βάλουν χέρι στους υδρογονάνθρακες και να επιβάλουν την νέου τύπου Ναζιστική δικτατορία, θα προκαλέσουν ένα ντόμινο συγκρούσεων και διεκδικήσεων, σε περιφεριακό επίπεδο και σε επίπεδο μεγάλων δυνάμεων, το αποτέλεσμα του οποίου, θα είναι για αυτούς κόλαφος.
     
  2. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    εγώ πάλι έχω σκυλοβαρεθεί να ακούω για τους πολιτικούς τι σάπιοι που είναι και τι μούφες που είναι και τι το ένα και τι το άλλο. Πώς το είπε ο Churchil; οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Εμάς προφανώς αυτοί μας αξίζουν. Δεν μας τους επέβαλε και κανένας αν θυμάμαι καλά....

    Ουφ. Φταίει που για άλλη μία φορά, ο υδραυλικός μου - κατά τα άλλα συμπαθέστατος - έκανε την δουλειά του, πήρε 60 ευρώ, και απλά με αποχαιρέτησε. Εγώ είμαι ******* που πληρώνω ΙΚΑ και δεν θα πάρω ποτέ σύνταξη και το επόμενο ραντεβού με γιατρό είναι σε 3 μήνες. Αυτός όμως! μάγκας!!!!! Και τι να του ζητήσω απόδειξη; που μου ήρθε με ρουχαλάκια και ένα κατσαβίδι στο χέρι....Και ο ίδιος μάγκας, μα ακριβώς ο ίδιος, θα μου κάνει παράπονα για το ποιος κλέβει ποιον...

    αυτά είναι.
     
  3. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Όχι αγαπητή crimson moon. μας τους επέβαλαν τους ηγέτες εδώ.

    Ακόμα και για την δολοφονία του Καποδίστρια από τους Μαυρομιχαλαίους, υπήρξε μια ιδιότυπη ηθική αυτουργία από αγγλίδα γυναίκα προς τον δολοφόνο του. (Την γούσταρε τη γκόμενα).

    Το ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε για να περιορίσει την οθωμανική αυτοκρατορία και να ελέγξει
    τον στρατηγικής σημασίας δίαυλο του θαλασσίου εμπορίου στο Αιγαίο, που μαστιζόταν τότε από τους πειρατές, και που η τότε οθωμανική ναυτοσύνη αδυνατούσε να πράξει επί αιώνες.

    Τώρα όσο για τον Τσώρτσιλ .....

    ...ας μην επεκταθώ.....
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    …και η Ιταλία τους πολιτικούς που της αξίζουν και η Πορτογαλία το ίδιο και η Ιρλανδία κ.ο.κ;;;

    Δεν είναι καθόλου έτσι.

    Πρέπει να ξεχάσετε λίγο την Ελλάδα και να δείτε λίγο παραπέρα πως το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο διορισμός του κυρ Χαραλάμπη στη ΔΕΚΟ, ούτε οι οδηγοί βυτιοφόρων, ούτε οι ταξιτζήδες. Είναι λίγο κοντόφθαλμη η λογική για το ποια «συντεχνία» ευνοήθηκε περισσότερο. Έχει μόνο νόημα για τους λόγους για τους οποίους ήμασταν οι πρώτοι που πλήττει η οικονομική κρίση και δεν ήμασταν με διαφορά μόλις λίγους μήνες, η επόμενη. Αυτό όμως έχει σημασία; Μάλλον ελάχιστη.

    Το πρόβλημα είναι από ευρωπαϊκό έως παγκόσμιο και πηγάζει από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που μέσω του υπερδανειασμού των κρατών και τη συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια, έφθασε πριν λίγο καιρό στην ακμή του.
    Νομίζετε πως οι εργατικές συντεχνίες κατέστρεψαν την Ελλάδα; Και για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισλανδία κλπ. ποιος έφταιξε; Οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των σκουπιδιών;

    Σε ένα δημοκρατικό καθεστώς υποτίθεται πως ο λαός δεν εκλέγει κάποιον ούτε για να τον τυραννά, ούτε για να τον κλέβει αλλά ούτε για να καταπατά Νόμους και Σύνταγμα κάνοντας συμβάσεις για το μέλλον του χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί.

    Κι αν θέλουμε να τους ανατρέψουμε (γιατί πιστεύουμε πως αυτοί οι ηγέτες δε μας αξίζουν ή δεν έχουν την νομιμοποίηση απο εμάς για να κυβερνούν), το κράτος είναι εκεί να μας ψεκάσει με χημικά μέχρι θανάτου όπως χθες.
    Που να ‘χα όλμο να τον ρίξω μέσα στο κυνοβούλιο.
     
    Last edited: 13 Φεβρουαρίου 2012
  5. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μα ακριβώς για αυτό "κατασκευάζουν" κατ επιλογή υπερχρεωμένες χώρες .... για να τις ποδηγετούν μετά και να μειώνουν την εθνική και λαϊκή τους κυριαρχία.
    'Ολες οι χώρες υπερδανείζονται.
    Όλες οι χώρες υπερχρεώνονται.
    Είναι τυχαίο που χτύπησε εμάς πρώτα η απειλή της χρεωκοπίας ?
    ΟΧΙ
    Είναι συστηματική στρατηγική επιλογή.
    Κτυπώ την αλυσίδα, βάλλοντας πρώτα εναντίον του αδύναμου κρίκου της.
    Η συσώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια μέσω των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων δίνει το πλεονέκτημα της εν δυνάμει μελλοντικής διαχείρησης της τύχης των λαών.

    Εύγε για το "τυπογραφικό" σου λάθος στη λέξη κυνοβούλιο ταιριάζει πολύ στους "υπέροχους"
    τριακοσίους μας ...!
     
  6. Αγαπητη Τεντερ , διαβάζω Βαρουφάκη  

    Μήπως όμως ο «μεσεγγυητής» που σε βάζει να επιλέξεις δεν είναι παρά το υπαρκτό κάθε εποχής; Θέλω να πω πως ανάμεσα σε υπάρχουσες επιλογές θα διαλέξεις και όχι ανάμεσα σε κάτι που υπάρχει και σε κάποιου είδους κοινωνικοπολιτική φαντασίωση η ακολουθώντας ένα συλλογικό φαντασιακο.
    Εκτός αν σκεφτούμε πως μια χώρα σαν την Ελλάδα στις σημερινές συνθήκες (λέγοντας σημερινές εννοώ τον 20ο και 21ο αιώνα) είναι ικανή να παράγει κοινωνικοπολιτικό σύστημα εκ παρθενογένεσης.
    Κι εγώ μπορώ να σου πω ότι σύμφωνα με τον άνθρωπο του περιβάλλοντος των Παπανδρέου Α. Πεπελάση ο οποίος και ήταν παρόν η «βία και νοθεία» δε ήταν παρά μεμονωμένα περιστατικά συγκρούσεων Ανάμεσα σε θερμοκέφαλους
    και ο ανένδοτος ήταν ιδέα της Μαργκαρετ. Δεν είναι ωστόσο αυτό το θέμα μας
    Λνε πως την ιστορία την γράφουν οι νικητές και αυτό συνήθως έχει μεγάλη δόση αλήθειας και τις περισσότερες φορές ισχύει. Στην χώρα μας όμως την ιστορία , όχι ως επίσημη ιστορία ,αλλά ως ατμόσφαιρα η ως ιστορική αίσθηση αν θες την έγραψαν οι ηττημένοι. Αυτό συνέβη ίσως γιατί η Ελλάδα δεν είχε ποτέ σοβαρή και μορφωμένη αστική τάξη η ίσως διότι η αριστερά νίκησε στο εσωτερικό μέτωπο της προπαγάνδας. Δεν γνωρίζω τους λόγους. Εκείνο όμως που γνωρίζω και ενισχύει την πεποίθηση μου αυτή είναι το γεγονός ο λαός ουδέποτε τίμησε τους επίστρατους που έχασαν την ζωή τους για να τον γλιτώσουν από την σταλινική μπότα όπου ήθελαν να τον βάλουν με το έτσι θέλω κάποιοι κομματικοί τυχωδιοχτες τύπου Ζαχαριάδη οι οποίοι ούτε οι ίδιοι ούτε οι κομματικοί τους επίγονοι απολογηθήκαν ποτέ για το αιματοκύλισμα που προκάλεσαν. Βλέπεις φίλε μου κι εγώ «Μπορώ να σου αραδιάσω εκατοντάδες γεγονότα» αλλά δεν έχω τη διάθεση να διαθέσω τόσο πολύ χρόνο. Πάντως μην περιμένεις να αποδεχτώ τις προσωπικές σου απόψεις περί πολιτικής ως ιστορικά γεγονότα η για αν το πω καλυτέρα δεν αποδέχομαι την προσωπική σου πολιτική ανάγνωση ως αδιαμφισβήτητη αλήθεια
    Ειλικρινά πιστεύεις ότι θα έλεγες κάτι τέτοιο σε κάποιον που δεν ξέρει τι είναι καλύτερο να γίνει και αυτός δεν θα ζητούσε να μάθει περισσότερα γι αυτό που σκέφτεσαι; Πως θα; Γίνει αυτή η αποκατάσταση; Ποιες θα είναι οι κατευθύνσεις του νέου πολιτικού συστήματος και πως θα εφαρμοστούν; Τι σημαίνει «χειραφέτηση» και πως θα γίνει;
    Αν όμως ακολουθήσουμε την λογική του μαστερ ντο μας τους επέβαλαν. Το ότι το βιοτικό επίπεδο της χώρας κάθε δεκαετία ήταν όλο και υψηλότερο αυτό κατά την γνώμη των πολλών δεν έπαιξε κανένα ρόλο πάνω στο ποιους διαλέγαμε και γιατί
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    αγαπητέ cornilios,

    Χαίρομαι που ταιριάζουν αυτά που διαβάζουμε, κατά τ άλλα σε παρακαλώ να γράφεις το νικ μου όπως γράφεται.

    Αλήθεια, έλεγε τέτοια πράγματα ο γατούλης; Για σκέψου!

    Εγώ κατανοώ και συμπορεύομαι με τον MasterDO, θες η κοντινή ηλικία, θες που είμαστε κοντοχωριανοί εδώ στην Αθήνα, καταλαβαίνω καλά καλά τι λέει αν και η χειραφέτηση πάντα είναι δύσκολη, πολύ.

    Ασφαλώς είναι μέγα πρόβλημα ποιος θα την κάνει. Ο Λ.Π. αποδεικνύεται ένα ανελέητο ενεργούμενο που εκτελεί 100% τις εντολές που παίρνει no matter what. Στις εντολές που πήρε δεν ήταν η προστασία του κέντρου της Αθήνας, όπως φαίνεται. Οι τεχνοκράτες που υπάρχουν είναι πιο πονηροί και εξωνημένοι από τους πολιτικούς, λακέδες λακέδων, τουλάχιστον οι πρώτοι είναι λακέδες από πρώτο χέρι.

    Το μόνο πράγμα που έχω να πω για την αριστερά είναι ότι λέει ένα σωστό, τους ηγέτες τους αναδεικνύουν οι λαϊκοί αγώνες, άμα δεν έχει λαϊκούς αγώνες τότε μένεις με τον νεαρό της τηλεόρασης και τον γέρο των ήπιων τρόπων και των μηχανισμών. Από αυτούς τους δύο, λιγότερο απεχθής ο Λ.Π. αλλά να διαβάζουμε Βαρουφάκη αντί να μας εξηγεί αυτός!

    Αυτή την εποχή πάντως θα έχει ρεύμα η φιλελεύθερη πρόταση, γιατί κάποιος πρέπει να πάει να τολμήσει να στήσει καινούργια πράγματα, αυτά δεν τα κάνουν οι αριστεροί και ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την (πολιτική) ισότητα στον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή, παραέπεσε χαμηλά ο πήχυς και δεν υπάρχει κανένας να θυμίζει για ποιον λόγο το είχαμε τόση ανάγκη, ως το 90.

    Ο Ζαχαριάδης ήταν πολύ καλό παιδί και ωραίος άντρας, χώρια που έπαιζε εν ου παικτοίς, στην Ελλάδα δηλαδή, γιατί αλλού είχε αντιπάλους. Δεν ήξερε να χάνει ο άνθρωπος μόνο και γι αυτό δεν άντεχε να κατεβαίνει σε εκλογές. Εγώ τον συμπαθώ πολύ ως ιστορική φυσιογνωμία.

    Με ελκύουν πάντα τα ιστορικά ατυχήματα.
     
  8. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟΧΗ
     
  9. GCHL

    GCHL Hijo de la Luna

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Χαίρομαι για το θυμό σας κι ενώνω και το δικό μου μαζί σας.
    Απολαύστε ένα προφητικό τραγούδι, αξίζει να το δείτε όλο.....

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor



    Ø Το ποσοστό ανεργίας είναι μεγαλύτερο απ’ το ποσοστό του ΠαΣοΚ.

    Ø Σαμαράς: ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που απέδειξε ότι είναι ανίκανος να κυβερνήσει πριν κυβερνήσει.

    Ø Γιώργος Παπανδρέου: ο πρώτος υπάλληλος που μπήκε στην εφεδρεία.

    Ø Ένα λάθος κόμμα μπορεί να σου χαλάσει όλη τη σύνταξη, έλεγε η δασκάλα στο σχολείο. Τώρα κατάλαβα ότι δεν εννοούσε τα γραπτά.

    Ø Βλέποντας αυτούς που εξέλεξαν οι Έλληνες στη βουλή, σκέφτομαι πως δεν πρέπει να μας διώξουν από την ευρωζώνη αλλά από τον πλανήτη.

    Ø Άνοιξε το κλειστό επάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας.

    Ø Αυτό το ρολόι που κληρονόμησε ο ΓΑΠ από τον παππού του να πάει να το φτιάξει γαμώτο. Μας έχει τσακίσει στα ραντεβού.

    Ø Για να τελειώνουμε, κάντε οικουμενική κυβέρνηση με ένα Γερμανό, έναν Ιταλό, έναν Ισπανό κι έναν Πόντιο, έτσι κι αλλιώς ανέκδοτο έχουμε γίνει.

    Ø Και μετά λένε την Eurovision πανηγυράκι...

    Ø Πρωθυπουργός μας ένας τραπεζίτης σε χρεωκοπημένη χώρα! Σαν να βάζεις ένα διακινητή ναρκωτικών διευθυντή σε κέντρο απεξάρτησης.

    Ø Ο Πάγκαλος αποκαταστάθηκε επαγγελματικά στην Άπω Ανατολή. Τον προσέλαβαν σε ναό να κάνει το Βούδα...

    Ø Κάποιος πρέπει να θυμίσει στους παρουσιαστές ότι η έκφραση «τα στελέχη της ΝΔ ήταν όλη νύχτα στη Συγγρού», μπορεί να παρεξηγηθεί.

    Ø Ο Γιώργος θα είναι ο μόνος πολιτικός που το όνομά του θα δοθεί, αντί για οδό, σε αδιέξοδο.

    Ø G. Papandreou, πλάκα-πλάκα άνεργος και συ. Να ξέρεις, δεν παίζει δουλειά πουθενά. Ψάχνω τόσο καιρό και τίποτα. Είμαι αγανακτισμένος. K Karamanlis.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Άκουσα από κάποιο megaλο κανάλι πως αν γυρίσουμε στη δραχμή βγαίνει ένας δράκος και τρώει παιδάκια. Νομίζω μερικοί δημοσιογράφοι τον έχουν δει από κοντά.

    Είναι αλήθεια;



     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. Άλλος για την επανάσταση! - Mrs Off
    Και ύστερα ήρθε η κρίση. Οι φόροι. Τα χαράτσια. Η ανεργία. Οι μειώσεις μισθών. Οι εφεδρείες. Οι άστεγοι, τα συσσίτια. Η εξαθλίωση.

    Ο κόσμος γέμισε επαναστάτες.

    Κυρίες του facebook, που μέχρι χτες πόσταραν στίχους του Καβάφη και δημοσιεύσεις της φάρμας, σήμερα ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους.

    Αριστερούς, που επιτέλους δικαιώθηκαν για τα όσα έσερναν στον καπιταλισμό. Δημοσίους υπαλλήλους, που οι μισθοί τους έγιναν χαρτζιλίκι. Ανέργους, που δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα, να ζήσουν –αν έχουν- τις οικογένειές τους. Συνταξιούχους, που πρέπει με την πενιχρή σύνταξη να βοηθάνε και τα παιδιά τους να ζουν. Μία κοινωνία σε απόλυτη κατάρρευση.

    Και όλοι καλούσαν για επανάσταση, με τραγούδια, φωτογραφίες κρεμασμένων βουλευτών, μπινελίκια παντός είδους, κραυγές «Δώστε μας τη ζωή μας πίσω».

    Μέχρι και στη Βουλή απειλούσαν ότι θα μπουν για να γίνουν οι άξιοι συνεχιστές του Κολοκοτρώνη!

    Μία επανάσταση που θα γινόταν. Μία ανατροπή που δεν έγινε.

    Όχι γιατί όλοι αυτοί οι υποψήφιοι Τσε Γκεβάρα, δεν είχαν τη βοήθεια των «καναπεδάτων». Η περίφημη ανατροπή σταμάτησε μπροστά στα ΜΑΤ που πετάγανε δακρυγόνα σε μεγάλες ποσότητες και στους διάσημους κουκουλοφόρους-μπαχαλάκηδες ή όπως αλλιώς ονομάζονται, που φρόντισαν να κάψουν την Αθήνα.

    Οι επαναστάσεις δυστυχώς δεν ξεσπάνε με αυτόν τον τρόπο. Ευτυχώς, αποτελούν την τελευταία κίνηση του απελπισμένου, που δεν έχει να χάσει τίποτ’ άλλο εκτός από τη ζωή του.

    Η ρήση του Καραϊσκάκη «αν ζήσω θα τους γαμήσω, αν πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο», μπορεί να φέρνει το μειδίαμα για το αθυρόστομο του χαρακτήρα, αλλά δείχνει ότι αυτός ο άνθρωπος το μόνο που είχε στη διάθεσή του ήταν η ζωή του. Την έχασε τελικά.

    Γιατί, το δεύτερο χαρακτηριστικό της επανάστασης, είναι το αίμα.

    Όσο πιο πολύ το αίμα, μας έχει διδάξει η ιστορία, τόσο μεγαλύτερη η επανάσταση. Αίμα και των δυο πλευρών. Και πρόκειται για αίμα πραγματικό, όχι διαδικτυακό.

    Ο επαναστάτης σε κάθε στιγμή της ιστορίας, ήξερε ότι ο θάνατος είναι η εναλλακτική του. Δεν έβριζε τους «κακούς μπάτσους» και τα «κακά ΜΑΤ» επειδή του πετάξανε δακρυγόνα και τον δείρανε.

    Πήγαινε σε μάχη με το ενδεχόμενο να χάσει το κεφάλι του. Και τις περισσότερες φορές, ω ναι! Το έχανε!

    Σε μία επανάσταση λοιπόν, δε ζητάς από το μπάτσο να κάνει πιο πέρα για να σου αφήσει χώρο. Ξέρεις εκ των προτέρων ότι ο ΜΑΤατζής δεν θα "συνεργαστεί" και είσαι προετοιμασμένος να φας δακρυγόνα και να τις ρίξεις.

    Είναι κοινός ιστορικός τόπος ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αποτελούσαν όργανα της εκάστοτε εξουσίας. Ο ρόλος αυτός δε θ’ αλλάξει τώρα επειδή το θες εσύ.

    Για φαντάσου τους Γάλλους επαναστάτες να έβριζαν τους κακούς στρατιωτικούς, γιατί δεν τους άφησαν να μπούνε στη Βαστίλη.

    Η επανάσταση επίσης, χρειάζεται ηγέτες. Ηγέτης λοιπόν, δε μπορεί να γίνει ο πολιτικός που, πλέον, δεν εμπιστεύεσαι και ο συνάδελφός σου, που την επόμενη μέρα στο γραφείο θα εποφθαλμιάς να καρφώσεις στον προϊστάμενο.

    Και άνεργος να είσαι τώρα, από αυτό το στάδιο έχεις περάσει, μεταξύ μας είμαστε…

    Σε μία κοινωνία που ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι η λαμογιά, αρχηγός που θ’ αλλάξει το κατεστημένο, σχεδόν δεν υπάρχει.

    Η ανατροπή χρειάζεται όραμα. Το όραμα μίας καλύτερης ζωής, μία ιδεολογία, ένα ιδανικό, για το οποίο θ’ αξίζει να πολεμήσεις. Σε αυτά δε συμπεριλαμβάνεται η καλοπέραση, μικρή ή μεγάλη, που έχασες.

    Τα γεγονότα τουλάχιστον αυτό έδειξαν. Κανείς από αυτούς τους πρώην καλοζωισμένους, της γράφουσας συμπεριλαμβανομένης, δεν πλάκωσε έναν ή δύο μπαχαλάκηδες, όταν τους βλέπαμε να περνάνε ανενόχλητοι ως κύριοι, με τα δοκάρια στα χέρια ή την ώρα που έσπαγαν τα μάρμαρα, τη δημόσια περιουσία.

    Άνθρωποι που παρακολουθούν να καταστρέφεται η ίδια τους η πόλη και δεν την υπερασπίζονται, είναι άξιοι για όσα θα επακολουθήσουν.

    Χθες, κανείς δεν τολμούσε να περάσει την Αμαλίας απέναντι για να πάει μπροστά στη Βουλή, αφού σταμάτησαν τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα. Ήμουν εκεί κατά τις 8:00 και άκουγα τα μεγάφωνα να τους φωνάζουν: «Ελάτε εδώ, τι φοβάστε;»

    Ρωτάω λοιπόν, εσένα που ζήταγες την επανάσταση και την ανατροπή, από την οποία περίμενες αλλαγές και όχι φούμαρα:

    Ήσουν έτοιμος να τον κρεμάσεις το βουλευτή; Πώς; Μακριά από τη Βουλή;

    Ήσουν έτοιμος να σαπίσεις το μπάτσο, που σου πέταξε το δακρυγόνο; Γιατί χτες όμως έφτασες τρέχοντας στην πλατεία Κάνιγγος και η μεγαλύτερή σου αντίσταση ήταν το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»;

    Ήσουν έτοιμος να τη φας κατακέφαλα και να πεις αντίο στο μάταιο τούτο κόσμο;

    Ήσουν έτοιμος να περάσεις στο περιθώριο της παρανομίας ;

    Γιατί ελπίζω να κατάλαβες πλέον, ότι η εξουσία δε θα σε αφήσει να επαναστατήσεις με μόνο τίμημα την αποδοχή των αιτημάτων σου. Ποτέ και κανέναν δεν άφησε να το κάνει αυτό, με μαθηματική ακρίβεια. Ούτε κι εσένα.

    Η επανάσταση είναι άμεσα συνυφασμένη με την απόλυτη εξαθλίωση και την απόλυτη φτώχεια. Κι εσύ δεν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο. Ρώτησε τους άστεγους, που τριγυρίζουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα, στην Κλαυθμώνος και στους γύρω δρόμους.

    Η επανάσταση αγαπητέ/ή σημαίνει αίμα, σημαίνει βία, σημαίνει περιθώριο, σημαίνει ιδέες και ιδανικά. Κανένα συμβιβασμό και κανένα πισωγύρισμα. Μόνο μπροστά. Με οποιοδήποτε κόστος.

    Αν δε μπορείς να τα κάνεις αυτά, τουλάχιστον μην κοροϊδεύεις ούτε τον εαυτό σου, ούτε τους διπλανούς σου. Μερικά υβριστικά συνθήματα και λίγο τρέξιμο για ν’ αποφύγεις τα χημικά, δεν πρόκειται να φέρουν καμία αλλαγή.
     
Thread Status:
Not open for further replies.