Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Καλά ρε συ Kορνήλιε , δεν ξέρεις πόσο ευεργετικά, για τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα έχει επιδράσει ο φόβος της διάδοσης του Κομουνισμού που διακατέχει διαχρονικά το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο ?
    Αν ξέσφιγγαν τα λουριά της στυγνής εκμετάλευσης οι καπιταλιστές, εργοδότες το κάνανε γιατί ήσαν καλοί Σαμαρείτες ?
    Ο κομουνισμός ως ολοκληρωτικό καθεστώς απέτυχε.Δεν υπερασπίζομαι τον κομουνισμό, αλλά είμαι σε θέση
    εκτός από τα αρνητικά, να αναγνωρίζω και τα όποια θετικά του είχαν ευεργετική επίδραση.
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Ισλανδία: Γενναία διαγραφή δανείων νοικοκυριών από τις τράπεζες

    Αποτελεσματικά τα μέτρα για έξοδο της χώρας από την κρίση του 2008

    ΤΟ ΒΗΜΑ 20/2/2012


    Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τα στοιχεία έκθεσης της Ισλανδικής Ένωσης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών.

    Τα μέτρα που έλαβε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008 αποδεικνύονται αποτελεσματικά, και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, όπου η κρίση δεν έχει τέλος.

    «Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε» δηλώνει ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.

    Τα νοικοκυριά του νησιωτικού κράτους βοηθήθηκαν από μία συμφωνία της κυβέρνησης και των τραπεζών, οι οποίες ελέγχονται ακόμη εν μέρει από το κράτος, για τη διαγραφή του χρέους που ξεπερνούσε το 110% της αξίας των κατοικιών.

    Επιπλέον, απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας θεώρησε παράνομα τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις απώλειες (από την υποτίμηση) της ισλανδικής κορόνας. Χωρίς τη διαγραφή του χρέους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λύγιζαν από το βάρος των δανείων τους μετά την εκτόξευση του χρέους στο 240% των εισοδημάτων το 2008.

    Το δημοσίευμα τονίζει ότι αποδεικνύονται αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων.

    Η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό υψηλότερο από το μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το κόστος ασφάλισης έναντι ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ισλανδίας είναι περίπου το ίδιο με την προστασία από ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός για το Βέλγιο.

    Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, όπου η κρίση διαρκεί για τρίτο χρόνο.

    Η ισλανδική οικονομία, με ΑΕΠ 13 δισ. δολαρίων, συρρικνώθηκε κατά 6,7% το 2009, αλλά σημείωσε ανάπτυξη 2,9% το 2011 και θα αναπτυχθεί κατά 2,4% φέτος και το 2013, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ενώ οι χώρες του ΟΟΣΑ προβλέπεται να αναπτυχθούν μόνο κατά 1,6%.

    Οι τιμές των κατοικιών στη χώρα είναι σήμερα μόνο περίπου 3% χαμηλότερες από τις τιμές που ίσχυαν τον Σεπτέμβριο του 2008, λίγο πριν από την κρίση. Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα το αξιόχρεο της Ισλανδίας σε διαβαθμισμένο επίπεδο με σταθερή προοπτική και δήλωσε ότι «ήταν επιτυχημένη η ανορθόδοξη πολιτική της για την αντιμετώπιση της κρίσης».

    Η προσέγγιση της Ισλανδίας για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης ήταν να θέτει κάθε φορά τις ανάγκες του πληθυσμού της επάνω από εκείνες των αγορών. Μόλις τον Οκτώβριο του 2008 έγινε φανερό ότι οι τράπεζες της χώρας δεν ήταν δυνατό να σωθούν, η κυβέρνηση παρενέβη, θωράκισε τους εγχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς και άφησε τους διεθνείς πιστωτές να κλυδωνίζονται.

    Η κεντρική τράπεζα εισήγαγε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να σταματήσει το ξεπούλημα της κορόνας και δημιουργήθηκαν νέες κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες από τα κατάλοιπα των χρεοκοπημένων τραπεζών.
     
  3. Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Καλα ρε vautrin, σοσιαλισμός σίγουρα δεν υπήρχε αλλα είσαι σίγουρος οτι υπήρχε καπιταλισμός; Που τον είδες; Στο οτι ο λαος πληρωνε και πληρώνει τις ζημιές της Ολημπιακης , του ΟΣΕ και ένα σωρο αλλων κρατικών.. συγγνώμη ,κομματικων ηθελα να πω , επειχηρήσεων; Αν θεωρεις αυτο καπιταλισμο εχει πολυ λανθασμενη ιδεα περι του τι ειναι καπιταλισμος.


    Εχω φίλε μου εντελώς αλλη ιδέα σχετικά με το πως και γιατί γίνεται η αναδιανομη πλουτου στον καπιταλισμό
    Αυτή είναι η θετική επίδραση του κομουνισμού; Αχ αυτός ο χορτασμένος δυτικός.
    Μερικές φορές μπορεί να πει το πιο φρικτό πράγμα και να μην το καταλάβει καν.
    Με άλλα λόγια αγαπητέ μου , εκατοντάδες εκκατομηρια , γενιές ολόκληρες στέναξαν κάτω από χώρες στρατόπεδα όπου κυριαρχούσε ο τρόμος και είχαν μετατραπεί σε λαούς ρουφιανων αλλά εμείς ωφεληθήκαμε διότι οι καπιταλες φοβόταν κι αυτό είναι ένα θετικό λες;

    Πιστεύω ότι το καλύτερο οικονομικό σύστημα που έχει δοκιμάσει ποτέ ο δυτικός άνθρωπος (και έχει δοκιμάσει κάμποσα) είναι ο καπιταλισμός. Όχι φυσικά ο τριτοκοσμικός «καπιταλισμός» ούτε ο καπιταλισμός αλα Ελληνικά αλλά ο υγιης καπιταλισμός. Μεγάλωσα κι εγώ και άλλοι σε ένα πολιτικό περιβάλλον που είχε μάθει να θεωρεί τον καπιταλισμό ως περίπου διαβολικό. Όλα τα κακά που απορρέουν από αυτόν είναι τα φυσικά του επακόλουθα ενώ όλα τα καλά δεν οφείλονται σε αυτόν αλλά σε άλλες αιτίες.(πχ στο φόβο του κομουνισμού) Κάπως έτσι μάθαμε να μην βλέπουμε το προφανές. Ότι ο καπιταλισμός ο οποίος υποστηρίζεται πολιτικά από μια υγιη αστική δημοκρατία βελτιώνει τη ζωή και το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο δοκίμασε η ανθρωπότητα. Φυσικά έχει και τα μειονεκτήματα του , τις κρίσεις του και τις στρεβλώσεις του αλλά όσοι πιστεύουν πως μπορούν να σκεφτούν και να εφαρμόσουν το τέλειο σύστημα ας μην κουράζονται , ας αρχίσουν να πιστεύουν στον παράδεισο του δίκαιου φιλεύσπλαχνου και καλού θεούλη. Εδώ πάνω στη γη πάντως όπου κυβερνούσαν καπιταλιστές ουδέποτε οι λαοί αφεθηκαν να λιμοκτονήσουν και λυπάμαι που δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για άλλα οικονομικά και πολιτικά συστήματα τα οποία όχι μόνο προκάλεσαν ανείπωτη φτώχια και αδικία αλλά παράλληλα στέρησαν από τον άνθρωπο τι δικαίωμα μα μιλά για αυτά που τον πονάνε και τον πιέζουν
    Κατά τον Βαρουφάκη αγαπητή μου tender lilly ο καπιταλισμός τελείωσε επίσημα το 2008 όταν η Αμερικανική κυβέρνηση παραβίασε το βασικό νόμο του και στήριξε αποτυχημένους δηλαδή τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Ίσως να έχει δίκιο και ο καπιταλισμός πράγματι να τελείωσε τότε αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι ,μαζί με την αστική δημοκρατία , συνέβαλε τα μέγιστα όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην πνευματική καλλιέργεια , στις τέχνες στην απελευθέρωση των ανθρώπων από ανόητες και παρωχημένες θρησκευτικές , κοινωνικές και άλλες προκαταλήψεις . Στα μέρη του αναπτύχθηκαν κινήματα και άνθισαν ιδέες. Ο «κακός καπιταλισμός» και η «κακία αδερφή» του η τρισκατάρατη αστική δημοκρατία επέτρεψαν στους νέους να σκέφτονται , να ερωτεύονται , να μιλούν να ονειρεύονται ,να είναι τεμπέληδες, να βγαίνουν στους δρόμους ,να ταξιδεύουν , να πειραματίζονται ,να κάνουν μαλακιες και ΝΑΙ λοιπόν να κριτικάρουν να βρίζουν και να διαδηλώνουν κατά των κυβερνητών της αστικής εξουσίας. Μια χαρά και πολύ καλά κάνουν αλλά ,με βάση την πεζή πραγματικότητα ,άραγε που αλλού είναι αυτά δεδομένα;
    Αν είναι απόλυτα δίκαιος; ΟΧΙ δεν είναι αλλά είναι ότι πιο δίκαιο έχει εφαρμοστεί
    Όλα τα άλλα ήταν κόλαση , μόνο οι χορτασμένοι από τον καπιταλισμό δεν το βλέπουν αλλά ρωτήστε και κάποιους που έζησαν σε άλλα συστήματα (όχι μόνο κομουνιστικά)
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ο καπιταλισμός δεν είναι ένα στατικό οικονομικό σύστημα.
    Για την επιβίωσή του και για τη δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας πρέπει να οδηγεί συνεχώς στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας ή στο φθηνότερο εργατικό κόστος (ή και στα δύο μαζί).
    Οποιαδήποτε άλλη μορφή του καπιταλισμού οδηγεί σε αποτυχία μιας και οι ανταγωνιστικότερες καπιταλιστικές οικονομίες αρπάζουν συνεχώς μεγαλύτερο μερίδιο της πίττας.
    Γι’ αυτό και παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες την Ευρώπη να αλλάζει προς το αγριότερο. Γιατί νέες καπιταλιστικές πλέον οικονομίες καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο (Κίνα, Ινδία κλπ.) και η οικονομία της Ευρώπης ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ανταγωνιστικότερη ώστε να μη χαθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.


    Και όπως εξάλλου έχει δηλωθεί πρόσφατα από το I.M.F. και άλλες καπιταλιστικές δυνάμεις, συχνά οι δημοκρατικές διαδικασίες εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη.

    Διαλέγει λοιπόν ο καθένας και παίρνει…
     
  5. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Σωστά , και εγω θα σου έλεγα οτι απέχει και πολύ απ το να ειναι ενα καλο οικονομικο συστημα. Ισχυει ομως και στον καπιταλισμο η ρηση του Τζορτσιλ για την αστική δημοκρατία "η αστική δημοκρατία ειναι το χειρότερο πολίτευμα , αν εξαιρεσει κανεις όλα τ αλλα" κατα τον ιδο τρόπο ο καπιταλισμός είναι το χειρότερο οικονομικό σύστημα, αν εξαιρέσει κανείς όλα τ αλλα.

    Ανάμεσα σε τι; Την εναλλακτική ξέχασες να πεις
     
  6. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός ονομάζεται το σύστημα αυτό αγαπητέ μου. Αντιγράφω:

    «Τι είναι ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός;
    Σε αντίθεση με τον απλό καπιταλισμό, δηλαδή την κεφαλαιοκρατία, στη μαρξιστική θεωρία ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός είναι μορφή καπιταλισμού που χαρακτηρίζεται από τη συνένωση της δύναμης των καπιταλιστικών μονοπωλίων με τη δύναμη του κράτους, του οποίου ο οικονομικός ρόλος ενισχύεται με την άμεση ρυθμιστική του παρέμβαση στη διαδικασία συσσώρευσης κεφαλαίου. Πρόκειται για ένα στάδιο στο οποίο οδηγήθηκε το καπιταλιστικό σύστημα μετά την οικονομική κρίση του 1929 και 1930, για να εξισορροπήσει τις αντιθέσεις που δημιουργήθηκαν από την εντελώς ελεύθερη λειτουργία της αγοράς (ώριμος καπιταλισμός)».

    Σήμερα λοιπόν συντελείται η αντίστροφη αυτής της διαδικασίας. Ο νεοφιλελευθερισμός πιστεύει στην αυτορύθμιση των αγορών κι απαιτεί από το κράτος να απεμπολήσει τον ελεγκτικό του ρόλο. Η κρατική παρέμβαση για την σωτηρία τραπεζών ή επιχειρήσεων, κλασσική κεϋνσιανή συνταγή, καθόλου δεν καταργεί τον καπιταλισμό κι αμφιβάλλω αν οικονομολόγος κύρους είπε τέτοια κοτσάνα, το πολύ-πολύ να αντιστρατεύεται τον ακραίο φιλελευθερισμό ως εναλλακτική τακτική στα πλαίσια του συστήματος.

    Η συνολική σου θεώρηση του καπιταλιστικού συστήματος είναι η ματιά του χορτασμένου λευκού, δηλαδή εντελώς μονόπλευρη και μεροληπτική. Τι πέτυχε ο καπιταλισμός; Υψηλό βιοτικό επίπεδο σε μια χούφτα χώρες και για εξαιρετικά βραχύ χρονικό διάστημα, που προήλθε όμως από τη συστηματική λεηλασία ολόκληρων ηπείρων, την υποδούλωση λαών και την ανηλεή εκμετάλλευση των εργατών επί αιώνες, ώσπου να επιτευχθεί η πρωταρχική συσσώρευση κεφαλαίου. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται πως ανάμεσα στην Δυτική ευημερία και την τριτοκοσμική εξαθλίωση υπάρχει διαλεκτική σχέση αιτίας – αιτιατού, απλώς εθελοτυφλεί.
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Είναι καλύτερος λοιπόν ο καπιταλισμός για ποιον; Και με ποιους όρους;

    Σήμερα ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα στην Ισπανία που προβλέπουν την κατάργηση της αποζημίωσης από τις απολύσεις των νέων εργαζομένων, με σκοπό να γίνει η οικονομία και η αγορά εργασίας ανταγωνιστικότερη.

    Είναι προφανές πως αν θέλει να επιβιώσει μια καπιταλιστική οικονομία στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον δεν μπορεί να σταματήσει να γίνεται όλο και ανταγωνιστικότερη.

    Και για τον καπιταλισμό δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
    Ή θα γίνεται ανταγωνιστικότερος μηδενίζοντας το εργατικό κόστος και εντατικοποιώντας συνεχώς την εργασία ή μακροπρόθεσμα θα χάσει το μερίδιο της αγοράς που κατέχει και θα αφανιστεί.




    Στην ελεγχόμενη οικονομία.
     
  8. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Mα το βασικο δεν ειναι αν η οικονομια ελεγχεται,αλλα απο ΠΟΙΟΥΣ γινεται ο ελεγχος....????!!!!
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Σωστά Ride a Woman.
    Προφανώς λοιπόν, όχι από τους ιδιώτες όταν οι πολίτες οδηγούνται στο περιθώριο και στην εξαθλίωση. Καλύτερα μη ανταγωνιστική οικονομία παρά αδικία και φτώχεια.
     
  10. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Οι ιδιωτες δεν και αυτοι πολιτες....???
    Να στο θεσω διαφορετικα μαλλον....αν δεν μπεναν στην ακρη τοσο προκλητικα οι πολιτες,θαχες προβλημα με τους ιδιωτες.....????
     
  11. Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δε μου λες vautrin το νεποτισμο το πελατειακο κρατος τις απιστευτες κρατικες σπαταλες και τις ζημιογονες κρατικες επειχηρησεις που επι δεκαετιες πληρώνουν με μυθωδη ποσα οι φορολογουμενοι και οι μικρές ιδιοτικες επειχηρησεις, πως τα ονόμασε ο Μαρξ ολα αυτα; Αχ vautrin μου , εδω κανεις μεγάλο λάθος φίλε μου. Το Ελληνικο πολιτικοοικονομικο συστημα δεν περιγραφεται , είναι απλα απεριγραπτο και να σου πω και κατι αλλο; Εκτιμω πολυ τον Μαρξ για να του το φορτώσω αυτο το χάλι
    Για τα υπολοιπα που είπε ο Ελίσιουμ αυριο γιατι τωρα ειναι αργα για τετοιες κουβεντες
     
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Για πες την την ιδέα σου να την μάθουμε και εμείς ?


    Ναι εμείς ωφεληθήκαμε και το λέω στεγνά.
    Όσο για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που στέναζαν στις χώρες στρατόπεδα, ….φυσικά και δεν ήταν θετικό για εκείνους.






    Κορνήλιε,

    Δεν υπάρχει υγιής καπιταλισμός.

    Δεν υπάρχει δίκαιος καπιταλισμός.

    Ο καπιταλισμός είναι μία αρένα ανταγωνισμού οικονομικών θηρίων.

    Θύματα του ανταγωνισμού αυτού οι απλοί άνθρωποι. Εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας, της ανθρώπινης ψυχής και της ανθρώπινης ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

    Το καλύτερο αύριο το κρατάνε τα θηρία για τον εαυτό τους.

    Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των απλών ανθρώπων μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, ήταν αποτέλεσμα πάλης.

    Κοινωνικά κινήματα, συνδικαλιστικοί αγώνες, αίμα και θάνατος από εργατικά ατυχήματα και ναι ο φόβος του κομουνισμού ήταν αυτά που βελτίωναν περιστασιακά το βιοτικό επίπεδο των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Αυτά όμως δεν στάθηκαν πάντοτε ικανά να δαμάσουν τα θηρία, γιατί πατροναρίστηκαν. Ένα απλό παράδειγμα σε αυτό είναι η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Κάποτε έσφυζε από οργασμό εργασίας. Δουλειά για τον απλό κοσμάκη. Τώρα οι ίδιοι αυτοί οι μαλακοκαύληδες πατροναρισμένοι συνδικαλιστές, έδιωξαν τα καράβια στην Τουρκία και ο κοσμάκης στο Πέραμα πεινάει. Τι θα έλεγες σ αυτούς τους ανθρώπους ? «Κάντε υπομονή και ο καπιταλιστικός ουρανός θα ξαναγίνει γαλανός ? ή σκίστε τα πτυχία σας καβαλήστε μηχανάκι και κάντε τον delivery της πίτσας ?»

    Μη με ρωτάς ποιο είναι το δικαιότερο ή το καλύτερο σύστημα. Δεν υπάρχει τέτοιο. Γιατί ?
    Γιατί όλα είναι καλά στην θεωρία, αλλά ακυρώνονται στην πράξη.

    Καλή η πνευματική καλλιέργεια , οι τέχνες η απελευθέρωση των ανθρώπων από ανόητες και παρωχημένες θρησκευτικές , κοινωνικές και άλλες προκαταλήψεις ………….. αλλά προέχει η πείνα, η εξαθλίωση, και η αγωνία της επιβίωσης.
     
Thread Status:
Not open for further replies.