Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Παράλειψη μέγιστη η απουσία του κολεκτιβίστικου ντοκυμαντέρ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
    των Άρη Χατζηστεφάνου - Κατερίνας Κιτίδη.
    Ανεξάρτητης παραγωγής που έγινε με εισφορές όσων ήθελαν να στηρίξουν την προσπάθεια.

    75 λεπτά που τα λένε ΟΛΑ.

    Προτείνω να προβάλλεται διαρκώς μέχρι τις εκλογές
    ειδικά σε όσους δεν είναι σίγουροι για το πως φτάσαμε ως εδώ.
    (ευκαιρία - μεταξύ πολλών άλλων - να πάρουμε μαθήματα από τους πολίτες του Εκουαδόρ,
    μιας περίπτωσης χώρας πολύ εγγύτερης προς τη δική μας, ακόμα και από εκείνη της Αργεντινής).



     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. vautrin

    vautrin Contributor




    "Εκατοντάδες φορές αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατό σε μια τόσο πλούσια χώρα η φτώχεια και η πείνα να φτάσουν να εξαπλωθούν τόσο πολύ. Τι απέγιναν οι υποσχέσεις εκσυγχρονισμού, δουλειάς και καλής ζωής που έδωσαν οι επικοινωνιολόγοι τους όταν η χώρα γνώρισε τα εξωφρενικά επίπεδα ανεργίας και εξαθλίωσης; Πώς είναι δυνατό να δικαιολογηθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να πληρωθεί το χρέος όταν η χρέωση πολλαπλασιάστηκε επανειλημμένα υποθηκεύοντας το μέλλον για πολλές γενιές; Πώς συνέβη σε δημοκρατικό καθεστώς τέτοια εξαπάτηση των ψηφοφόρων, τέτοια υποταγή σε ξένες δυνάμεις, τέτοια ατιμωρησία, διαφθορά και απώλεια κοινωνικών δικαιωμάτων;[...]

    Η ταινία αυτή γεννήθηκε για να φέρει τη μνήμη ενάντια στη λήθη, να αναπαραστήσει την ιστορία μιας από τις χειρότερες εποχές της Αργεντινής ώστε να προκαλέσει την καταγγελία των αιτίων που οδήγησαν στην οικονομική εκμηδένιση και την κοινωνική γενοκτονία. Το «Χρονικό της Λεηλασίας» είναι επίσης μια ταινία ελεύθερη και δημιουργική που γυρίστηκε κατά τους αδρανείς μήνες του 2002, όταν δεν υπήρχαν βεβαιότητες για το πολιτικό μέλλον της χώρας. Τριανταπέντε χρόνια μετά την «Ώρα των Φούρνων», θέλησα να ξαναβρώ την ιστορία στα λόγια και τις χειρονομίες των πρωταγωνιστών της, να ξαναβρώ τις εικόνες μέσα στα συμφραζόμενά τους. Διαδικασίες και εικόνες που με τα δικά τους χαρακτηριστικά χτύπησαν και άλλες αδελφικές χώρες.

    Η ταινία αυτή είναι ένας τρόπος συνεισφοράς στο πολλαπλό καθήκον μιας δημοκρατικής επανίδρυσης της Αργεντινής και στη συζήτηση που εξελίσσεται διεθνώς ενάντια στην απάνθρωπη παγκοσμιοποίηση με τη βεβαιότητα ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».


    Φερνάντο Σολάνας, Μάρτης 2004
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    με συγχωρείτε λίγο για το οφφ-τοπικ, αλλά με έχει εντυπωσιάσει που είναι ακόμα ζωντανή και in one piece η συγκεκριμένη συγγραφέας...φαίνεται πως (ευτυχώς) οι καιροί έχουν πράγματι αλλάξει...μακάρι να μην τρόμαζε τόσος κόσμος από τον όγκο του βιβλίου πάντως και να το διαβάζανε περισσότεροι...

    cm
     
  4. Στα καθ υμας υπάρχουν πολλές αποψεις επι του ερωτήματος. Μια απο αυτες ειναι και η παρακάτω. Αντιδημοφιλης βεβαια αλλα αποψη οποτε την παραθέτουμε και αυτη.
    ΥΓ Μου αρεσει το Protagon | ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Φιλοξενει ολες τις αποψεις
    Ο αντίλογος ενός νεοφιλελεύθερου | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

    Στην απαντηση του στον Σ.Μάνο ο Γ.Βαρουφάκης (Γ.Β) θέτει το ερώτημα σχετικά με το γιατί να πληγεί η προσοδοθηρία των συντεχνιών και να μην τιμωρηθούν οι τραπεζες που αντιθέτως λούζονται με κεφάλαια.

    Θεωρητικά δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί τον οποίο θα πρέπει να ισχύει αυτό και όπως ασφαλώς γνωρίζει ο Γ.Β στις ΗΠΑ δεν υπήρξαν λίγοι νεοφιλελεύθεροι πού πρότειναν ότι οι προβλήματικές τράπεζες στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια της κρίσης θα έπρεπε να αφεθούν να χρεοκοπήσουν.

    Ομως στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι διαφορετικό. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι καν του μεγάλου ελλείμματος η του χρέους. Είναι το πρόβλημα μιας failed state, της οποίας όλοι οι δείκτες που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη βρίσκονται στο κόκκινο. Και για αυτό δεν φταίνε οι τράπεζες αλλά το πελατειακό πολιτικό σύστημα και οι συντεχνίες . Τέτοιοι δείκτες είναι: Η ευκολία δημιουργίας και λειτουργίας επιχειρήσεων, το επίπεδο των θεσμών, η ισχύς των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, η προστασία των επενδυτών, η διαφθορά του δημόσιου τομέα, το επίπεδο της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η ασφάλεια των πολιτών, η παραγωγή και η εφαρμογή καινοτομιών, το μάνατζμεντ, ο βαθμός οικονομικής ελευθερίας , η ικανότητα της χώρας να παράγει νέες ιδέες(όπως εκφράζεται από τα διπλώματα ευρασιτεχνίας) η ανταγωνιστικότητας, το επίπεδο των ξένων επενδύσεων, το κόστος της κρατικής γραφειοκρατίας κλπ.

    Σε όλους σχεδόν τους προαναφερθέντες δείκτες η Ελλάδα καταλάμβανε από το 2009 μία από τις χειρότερες θέσεις όχι απλά μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης αλλά και μεταξύ των χωρών της ΕΕ-27. Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι χειρότερες ακόμα και σε σχέση με τα αλλα«γουρουνάκια» (Ιταλία, Πορτογαλλία, Ισπανία, Ιρλανδία). Σε ολους τους προαναφερθέντες δείκτες η Ελλάδα καταλαμβάνει της τελευταία θέση μεταξύ των χωρων αυτών.

    Στους μόνους δείκτες στους οποίους η Ελλάδα καταλάμβανε την πρωτη θέση μεταξυ των χωρών της ΕΕ-27 ήταν στην διαφθορά του δημόσιου τομέα, στις αμυντικές δαπάνες, στον αριθμό των πολιτών που υπηρετούσαν στις ένοπλες δυνάμεις(ως ποσοστό του πληθυσμού) και στο αριθμό των τρομοκρατικών επιθέσεων (από ιθαγενείς τρομοκρατικές ομάδες-2010).

    Φταίνε οι τραπεζίτες για αυτή την κατάσταση; Ας πάρουμε π.χ. την παραγωγή ανθρωπίνου κεφαλαίου που είναι ένας απο τους πιο σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης. Φταινε οι τραπεζιτες για το γεγονός ότι οι Ελληνες μαθητές παρουσιάζουν από τις χειρότερες επιδόσεις στην ΕΕ-27; Δεν έχει καμμία ευθύνη η ΟΛΜΕ πού χρονια τώρα αρνείται να κάνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση ακόμα και να δεχθεί την αξιολόγηση των καθηγητών; Φταινε οι τραπεζίτες για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό ΑΕΙ μεταξύ των καλύτερων 100 του κόσμου; Δεν φέρει καμμία ευθύνη ο Γ.Β και οι συνάδελφοι του πού χρόνια τώρα έχουν παραδωσει τα ΑΕΙ στα τάγματα εφόδου των δυνάμεων της κομμουνιστικής αριστεράς που μπορούν να διακόπτουν διαλέξεις,να ματαιώνουν εξετάσεις και να λεηλατούν και να πυρπολούν κατά βούληση τους πανεπιστημιακούς χώρους;

    Το θέμα με τις συντεχνίες δεν είναι τόσο το θέμα του μεγεθους της προσόδου όπως διατείνεται ο ΓΒ. Το θέμα είναι ότι με την δραστηριότητα τους έχουν καταφέρει να ακυρώσουν στην Ελλάδα τον-κατά Χαγιεκ- καλύτερο μηχανισμό πληροφόρησης έχει εφεύρει η ανθρωπότητα: τον μηχανισμό των τιμών. Στήν θέση του έχουν επιβάλει την δικτατορία των παραγωγών πού μπορούν να επιβάλλουν την ποιότητα/τιμή της υπηρεσίας που προσφέρουν χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αντιλόγου των καταναλωτών.Τα σχολεία υπάρχουν για να αμοίβονται οι εκπαιδευτικοί, τα ΑΕΙ για να αμοίβονται οι καθηγητές, τα νοσοκομεία για να πλουτίζουν οι γιατροί, οι εφορίες για να πλουτίζουν οι εφοριακοί, οι σιδηρόδρομοι για να τρώνε με χρυσά κουτάλια οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, η ΔΕΗ για να κάνουν περιοδείες στις Μπαχάμες οι «εργαζόμενοι», τα φορτηγά για να έχουν έσοδα οι φορτηγατζήδες κλπ κλπ. Σε κανένα από τους προαναφερθέντες τομείς ο καταναλωτής δεν έχει την ουσιαστική δυνατότητα της επιλογής ή του “exit”. Μπορεί μία μάνα πού εργάζεται στο ταμείο σουπερμάρκετ να πάρει το παιδί της από το άθλιο δημόσιο της γειτονιάς και να το στέιλει στο Κολλέγιο με voucher πληρωμένο από το κρατος, οπως θα πρότεινε ο Hayek –εξασκώντας έτσι την δυνατότητα να τιμωρήσει τους κάκους καθηγητές; Ασφαλώς όχι! Μιά τέτοια πρόταση προκαλεί ρίγη τρόμου στην προοδευτική κομπανία για την οπoίαν ο ρολος του πολίτη είναι απλά να σκύβει ευλαβικά το κεφάλι τις επιθυμίες των συντεχνιών και να μην έχει απολύτως καμία δυνατότητα επιλογής.

    Τη σημερινή Ελλάδα δεν την δημιούργησαν ούτε ο Κεινς ούτε ο Χάγιεκ. Την δημιούργησαν διάφορες πολιτικές και επαγγελματικές μαφίες. Οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν έχουν καμία αυτονομία – υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτικών οπως αποδεικνύεται από τα θαλασσοδάνεια πού έδιναν και δίνουν σε ΜΜΕ και κόμματα.

    Ομως ακόμα και αν ο Κέινς δεν ευθύνεται για την σημερινή Ελλάδα δυστυχώς η ρητορική του κεινσιανισμού, της «εισοδηματικής αναδιανομής» και της «τόνωσης της ζήτησης» επέτρεψε στις μαφίες να προσδώσουν μια ιδεολογική νομιμοποίηση στην αδίστακτη προσπάθεια τους να μεγιστοποιήσουν το ατομικό τους όφέλος στα πλαίσια της χομπεσιανής πάλης όλων εναντίον όλων.


    ένα άρθρο των πρωταγωνιστών
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τάκης Μίχας



    Άλλος ένας «ταξιτζής» – δημοσιογράφος.
     
  6. Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    και να συμπληρώσω κατι που ξεχασε ο Μιχας. Πολλα ΤΕΙ στην επαρχία ιδρυθηκαν μετα απο αγωνες τοπικών πολιτευτων προκειμενου ο ντοπιος πλυθησμος να νοικαζει γκαρσονιέρες.. Το κοστος φυσικα στο λαο. Ελυσιουμ ουτε αυτά τα αυτονόητα παραδέχεσε;
    Οπως εχεις απομονωσει την φράση διαστρεβλωνεις το νοημα. Ο Μιχας δεν λεει οτι ετσι πρεπει να γινεται , λεει οτι στην Ελλαδα ,ΣΕ ΜΕΓΆΛΟ ΒΑΘΜΌ,ετσι γινεται. Μπορει με καποιον να διαφωνουμε αλλα αν ειναι μερα και πει οτι ειναι μερα δεν ειναι αναγκη να διαφωνησουμε και με το οτι ειναι μερα διοτι αν το κανουμε αυτο καπως μας χαρακτηριζει. Ετσι δεν ειναι;
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Προσωπικά δεν μπόρεσα να εντοπίσω στο κείμενο την φράση «σε μεγάλο βαθμό έτσι γίνεται». Ούτε καν σαν ένα έμμεσο συμπέρασμα, ούτε και τις συνέπειές του στο χρέος της Ελλάδας.
    Ένα τσουβάλιασμα είδα (προσφιλής συνήθεια των οπαδών του μνημονίου). Είναι εύκολο εξάλλου να κατασκευάζεις εχθρούς όταν τσουβαλιάζεις.
    Να προσθέσω λοιπόν κι ένα δικό μου  

    Όλοι οι δημοσιογράφοι θέλουν κρέμασμα.

    Συζητήσεις και συμπεράσματα κομμωτηρίου.
    Με στοιχεία και οικονομικούς δείκτες δεν μπορεί κάποιος να τεκμηριώσει αυτά που γράφει;
     
  8. Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μα αν δεν σ αρεσουν αυτα που γραφει καποιος τον χαρακτηριζεις "ταξιτζη δημοσιογραφο"
    Μα καλα και το ιδιο το κειμενο αναφερει καποια μετρησιμα ποιοτικα χαρακτηριστικα. Επρεπε να εχει παραθεσει και τα επισημα εγγραφα; Ελα Ελυσιουμ ολα αυτα γινονταν , δεν ηταν καθολου καλα για μια οικονομια και αν εθελοτυφλουμε δεν θα διορθωθει ποτε τιποτα. Δεν το εχεις καταλαβει ισως αλλα με τον τροπο που σκεφτεσαι το πολιτικο συστημα αθωωνεις
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν έχει σημασία cornillie τι αρέσει ή όχι σ’ εμένα ή σ’ εσένα.
    Προσωπικά με πείθουν όσες προτάσεις αποδεικνύονται. Οι γενικεύσεις και οι αοριστίες του στυλ: οι οδηγοί βυτιοφόρων κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας (όπως ακούγαμε πριν μήνες από ένα «μεγαλο κανάλι»), δε με πείθουν.

    Δηλαδή θα με έπειθαν αν μπορούσαν να αποδειχθούν.

    Αν από την άλλη, ψάχνω για εχθρό και μάλιστα αδύναμο (γιατί που να τα βάλω τώρα με το αφεντικό μου ή με ισχυρότερο), θα με πείσει εύκολα.



    Καμία αντίρρηση πως γίνονταν και ίσως μερικά γίνονται και ακόμα.

    Μακάρι όμως στο κείμενό του ο δημοσιογράφος να είχε παραθέσει μετρήσιμα χαρακτηριστικά.
    Έτσι θα βλέπαμε γιατί βάρυνε(;!) περισσότερο το έλλειμμα ή το εμπορικό ισοζύγιο μιας χώρας το 2αρι που νοικιάζει ο κυρ Παντελής (και ο κάθε όμοιός του) στους φοιτητές στο Αγρίνιο, από την αύξηση των τιμών που ήρθε λόγω του ευρώ και από το βρώμικο χρήμα που ξεπλύθηκε από επιχειρηματίες, εφοπλιστές (ναι, το πρόσφατο παράδειγμα με τα αδήλωτα εκατομμύρια) και τις πολυεθνικές στην Ελλάδα που αρνούνται να πληρώσουν στους εργαζόμενους τις υπερωρίες.
     
  10. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν ξέρω γιατί με έχεις αποπάρει, όπως και να έχει, άλλη μια εξαιρετική παράθεση σου.
     
  11. Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εγώ;;;  
     
  12. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

      Η εντύπωση που μου έδωσες, είναι ότι μου τα χώνεις.
     
Thread Status:
Not open for further replies.